- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
suniland #6194 üzenetére
Az usb 3 hub biztosan nem fog működni, mert a szűk keresztmetszet 3 szenzornál már maga az usb kontroller chip, ezért ajánlják, hogy a harmadik szenzort ne is usb3-ra, hanem usb2-re kösd, mert azzal csökkenteni lehet a kontroller chip terhelését.
A másik a kompatibilitás. A rift egy hisztis k..rva ha usb-ről van szó, pontosabban a legtöbb usb3 chipset és windows driver valójában nem felel meg 100%-ig az usb3 szabványnak, de a lényeg ugyanaz: a chipset típusa sem mindegy, nézz körül a fórumokon, hogy melyikkel működik biztosan.
A legjobb megoldás, ha külön a riftnek veszel egy inatek usb3 kártyát.
Usb 3 hosszabbításra tudsz aktív kábeleket használni kb. 15 méterig, ugyanebben a hosszban a hdmi passzívan is hosszabbítható, de érdemes erre is aktív eszközt használni és figyelj rá, hogy hdmi 2.0 kompatibilis legyen.
Usb hosszabbításnál sem mindegy a típus, nekem ez működik rendesen.A maximális hosszról nehéz nyilatkozni, mert sok tényezőn múlik. Általában véve elmondható, hogy a hdmi hosszabbítása az egyszerűbb, gyakorlatilag pénz kérdés. Az usb3 már nehezebb, léteznek pl. ethernet alapú usb hosszabbítók, ezzekkel akár száz métert is össze lehet kötni, de hogy 3 db. usb3 + 1 db. usb2 hosszabbítása ethernet alapon megoldható-e, mennyibe kerül, működik-e egyáltalán a rifttel és mekkora a késleltetése azt csak az tudja megmondani, aki a gyakorlatban is próbálta már.
A Vive vitathatatlanul veri a riftet hosszabbíthatóságban, mert annál csak a hdmi és 1 db. usb2 hosszabbítását kell megoldani, a szenzoroknak csak táp kell. Vive hosszabításról már olvastam sikeres megoldásokat ethernetes usb hosszabbítóval 30 méternél is távolabbra, tehát elméletileg az esély megvan riftnél is. -
fulton
addikt
most olvasgatom itt a garikat.
Én a riftet UK ból rendeltem egy eldótól. EZ az eladó boltot üzemeltet ahol mindenféle elektronikai cucc megtalálható. Tényleges boltja is van az UK ban.Namost a kérdésem, azt írja az ebay-en 1 év garancia, rám is vajon ugyan úgy érvényes lesz a gyártói 1+1 év?
Egyáltalán hol lehet ezt megnézni? (pl aki amazonról vette) az oculus progi mutatja valahol? vagy valami acounton belül? -
fulton
addikt
-
suniland
csendes tag
Bocsanat a sok kerdesert :-)
Ket gepen lehet hasznalni az Oculus Riftet ugy, hogy mindket gepen (termeszetesen nem egyszerre) be vagyok jelentkezve az Oculus fiokommal es a mar megvasarolt programokat mindket gepen le tudom tolteni?
Igy hasznalta mar valaki?
-
suniland
csendes tag
Nekem a gepemben egy Geforce 1070-esem van es igazabol minimalis panaszom sem volt meg ra VRben. Minden program mukodott es jol is mukodott.
Lenne egy masik gep is amiben 1060-as lenne, ez is VR ready, de kerdes hogy volt aki probalta mar mindket kartyatipussal?
Ha igen van barmiben nagy erezheto kulombseg? 1060-nal mondjuk zavaroan visszaesik akar a teljesitmeny vagy a grafika minosege? Vagy nagyon nem veheto eszre? -
suniland
csendes tag
A Oculus fejszetthez van egy HDMI es egy USB csatolakozo.
Ezeket meg lehet hosszabbitani ugy, hogy a jel ne gyenguljon egyik eseteben sem?
Ha igen, mi a hosszabbitas maximalis hossza mindket csatolakozonal?+ kiegeszito kerdes, hogyja jol remlik, akkor USB 3-akat kell hasznalnom.
Ha egy USB3 elosztot dugok a gepbe, ami 4 masik USB3 csatlakozasa lenne, akkor mind a 4-et tudom haszanlni, akkor is ha az alaplapi csatlakozokba mar az osszes USB3 csatlakozo hasznalatban van?
Vagyis honann lehet megtudni, hogy hany USB3 keszuleket hasznalhatok az alaplapomhoz, azon kivul amilyen csatlakozokat alapbol kinal.Remelem ertheto mire is gondolok.
-
suniland
csendes tag
Lenne par kerdesem, kulon irom, kulon bejegyzesben, mert ugy konnyebb latni, ha jonnek valaszok.
Van valakinek elado 3 szenzor? hasznalt termeszetesen.
Ha jol tudom csak szenzort nem lehet amazonrol rendleni, csak rifttel es Touch-al kapunk 1-1 darabot.
tehat 2 mar van. De kellene egy hordozhato 3 reszes keszlet, meg 2 szenzort beepitek kozvetlen a szobamba.
Ezert kellene most 3 akar hasznalt.Ha nincs, akkor tud valaki javasolni, hogy magyarorszagra hogyan lehetne rendelni 3-at az Oculus Storebol?
-
törölt tag
válasz
Raymond #6183 üzenetére
Nekem anno az amazon nem engedte megvenni a bundle-t csak a riftet és a touch-t külön. Bár a bundle hajszálra ugyanannyiba került mint a két cucc, arra azt írta ki, hogy nem szállítják Magyarországra, miközben a rift+touch külön tételként ugyanabban a csomagban megérkezett.
Szerintem pont a bundle szoftverek miatt nem lehetett ide rendelni, mivel nálunk mások a szerzői jogok, így az oculus bundle sem érvényes.
Egyébként az összes ingyenes cuccot fel tudtam rakni: Quill, Medium, Robot Recall, Lucky's Tale, Dead and Burried, Herobound, de ezek eleve járnak minden vásárláshoz bundle-től függetlenül is. -
fulton
addikt
válasz
Raymond #6180 üzenetére
már mind1, megrendeltem mind a kettőt. Egyik ebay másik amazon (ebay-en volt 1 db akciós)
Egyébként horror ba mit ajánlottok? ami jó is, lehetőleg ne ilyen egérrel irányítóst
(azt hallottam attól igen rosszl lehet lenni) hanem mondjuk touch - hoz való
megj: vajon én is igénybe vehetem az akciót? (attól függetlenül hogy más helyről vettem a touch és rift-et? (mindkettő origi new)
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #6178 üzenetére
Hat igen:
Qilive = Elegiant Universal VR = Shinecon VR = kitudjamegmimas
Esperanza = VR Box2 = nemhiszemelhogytavalynyarotamegmindigezeketnyomjak(#6179) fulton
Igen, egyebkent ha eleve a Rift + Touch bundle-t veszed akkor most kapsz 100EUR utalvanyt az Oculus Store-ba es julius 5-ig eppen Summer Sale megy -
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ma voltam a debreceni Auchanban, láttam kipakolva pár akciós (és nem akciós de jó árú) mobil VR cuccot. Egy VR kontrollert meg is vettem 2x AAA elemmel megy. Olyan ebay-es kínai minőségű volt de 1500-at szerintem megér (elem nélkül adják). Kíváncsi leszek, hogy GearVR-ral hogy fog együttműködni. A távirányítóhoz van magyar használati utasítás is, feltételezem a többihez is van. Egyébként ez az esperanza márka egy az egyben VRBox 2...
A Qilive egész jónak tűnt sok állítási lehetőséggel. Akit érdekel szerintem nézzen szét a közeli Auchan-ökben.
-
Raymond
titán
A mozgas nem realisztikus se ugy hogy "magatol" gurulna a kocsi se ugy hogy mechanikusan van huzva. A sebesseg veletlenszeru (persze itt inkabb arrol van szo hogy nem igazitottak a mozgast es sebesseget a palya resz hosszahoz az editorban) ezert egyszeruen fura. Nem akkor gyorsul amikor kene es a semmibol felugrik a sebesseg egyes reszeken vagy kanyarokban. A masik a darabos mozgas tereseknel, ez a Desert Ride-ban elegge problemas peldaul.
-
Raymond
titán
Az osszes hullamvasut cucc meh, ezert meg demozasra se jo. A kocsik fizikaja katasztrofalis, hiaba az aranylag szep grafika (Speed and Scream) vagy erdekes otletek (Darkness Rollercoaster). A regiek kozul a Desert Ride es a Cave Depths ugyanezzel a problemaval "kuzd". Az egyetlen ahol van igazi hullamvsut erzes az a Thrills and Chills es ott is csak a sarga palya.
-
-
fulton
addikt
A logikus az lenne hogy acount hoz van kötve, és igen , letölthetem.
De mivel anno telónál acount ellenére is volt olyan hogy ismét meg kellett vegyem egy újrahúzásnál, inkább rákérdek biztos ami biztos. Elég sokat s* a gépemmel mostanában (új gép) és nincs kedvem ezt is * ni -
Raymond
titán
válasz
#54625216 #6155 üzenetére
Par pelda:
Omega Agent (1) - annyit meger, legalabb kiprobalod mit bir a gyomrod igazan
The Grand Canyon VR Experience (3) - annyiert megeri, kis relaxalo csonakazas
Hitman Go VR (5) - ugyanaz mint a mobilos Hitman, Deus Ex es Lara Croft jatekok, de VR-ben, nekem bejonEsper The Collection (8) - olyan Portal fele ha az tetszett )marming puzzlek, nem maga a portalok)
Chronos (17) - par honapja vettem amikor szinten ennyi volt, nagyon szep es igenyes jatek
Edge of Nowhere (27) - van benne 4-6 ora jatek, ez nagyon tetszett
The Climb (25) - szinten nagyon szep es a maszos mechanika is jo
Project Cars GOTY (20) - ennyit meger, de en nem jatszok multit ami problema lehet annak aki igen mert nincs crossplay a Steam verziovalAmit most megveszek az az Everest (8), Obduction (20) es Arizona Sunshine (28) plusz meg talan a Robinson The Journey (27) is belefer. Ezek az Everest-en kivul "full" jatekok.
-
suniland
csendes tag
Valaki talalkozott azzal a jelenseggel, hogy az Oculus riftet hasznalva akarmilyen Steam VR alatt levo programot hasznalkok, mindegyiknel a terdemnel van a padlo. Olyan mintha terdelnek.
Oculus Home alol minden jo.
Mar kesz vagyok mitol lehet.
2 szenzor, ami a talajtol kb 170 centimeterre van allvanyon a tenyleges talajtol. -
törölt tag
Elkezdődött az Oculus Summer Sale.
Melyiket érdemes mindenképpen beszerezni a felhozatalból?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raymond #6144 üzenetére
koszi
ugy nez ki mar megy, csak nem vettem eszre, hogy a C discem betelloben volt (128as SSD felel erte).
plusz tegnap valahol az oldalon a negyedik broken link / outdated leiras kornyeken adtam fel.
viszont megy fel, remelem mukodni is fog mert mokanak nez ki. plusz melo miatt jo lenne kiprobalni egy normalis rendszeren, avagy megtapasztalni mukodes kozben is.plusz agyalok egy ideje, hogy kene venni, viszont lehet, hogy eleg rosszul turom a VR headseteket szoval ki akartam eloszor probalni.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Google Street View VR , hallottatok már róla, netán próbálta valaki. Hogy lehet ehhez hozzá jutni. AZ áruházban nem találtam infot. Vajon 3D-s?
-
proci985
MODERÁTOR
van itthon egy oculus DK2 kiprobalni, de egyszeruen nem birom osszehozni a rendszeremmel. kepet ad, de nagyon ugy nez ki kijelzonek nezi egyelore a gepem
innen probaltam leszedni a drivert, de nem talalja a szervereket. tudtok adni egy leirast, hogy hogyan lehet mukodesre birni?
steam vrt probaltam, de ott nem talalja a headsetet.
-
Raymond
titán
"rutin fülészeti eljárás"
vs.
"A művelet alatt a hallójáratom nagyon elkezdett fájni,majd rosszul lettem ( durva hányinger, izzadás,stb...)"
Nem ugy tunik hogy minden OK-san ment ott, hacsak elore nem figyelmeztettek hogy ez fog tortenni mert mindenkinel ez van vagy legalabbis van esely ra. Ha nem szoltak akkor ez nem valami amire valaki is szamitott. Utannajarni viszont szerintem nem lesz egyszeru mert ott tudjak megmondani mi lehet a gond es ez nagyon valoszinuleg kemenyen az automatikus "wasn't me!" kategoriaba tartozik a reszukrol.
-
bbmt
senior tag
Lehet nagyon off, de kíváncsi vagyok hallott-e valaki ilyenről ismerősök körében.
1 hónapja egy rutin fülészeti eljárásom volt, tényleg semmi nagy cucc.
A művelet alatt a hallójáratom nagyon elkezdett fájni,majd rosszul lettem ( durva hányinger, izzadás,stb...) ami elmúlt kb 10 perc alatt, mintha mi sem történ volna.
Na, most jön a lényeg.
Azóta ha VR-ozni akarok kb 5 perc múlva már hányingerem van, mindegy, hogy milyen játék, ha ülős vagy egy helyben állós, akkor is.Konkrétan nem bírom a VR legkisebb formáját sem.
Elmúlik ez valamikor vagy el kell, hogy adjam a Rift-et? -
fulton
addikt
Srácok, a rift USb jét menet közben cserélgethetem?
Arra az esetre ha egyik port nem lenne neki jó.
Asrock Z170 Pro4 alaplapom van, de ha jól tudom nem mindeggyik USB port intel verzérlős...és lehetnek gondok. Na ezért kérdem -
BeeNiTTo
tag
Sziasztok,
ezeket a szemüvegeket tudnám használni sima dvi-hdmi kábellel?(csak filmnézésre használnám) -
-
törölt tag
válasz
Raymond #6126 üzenetére
Erre mondom, hogy ha direkt kicseszésből nem támogatnák a riftet, a userek akkor is találnának rá módot, hogy működővé hackeljék valahogy, viszont onnantól már a rift tulajok átterelődnének az illegális forrásokra, hiszen a nem hivatalos moddolás nyújtana nekik teljes játékélményt. Ezért nem érdemes egy ekkora piacon kiszorítósdit játsszani, mert mindenki csak veszíthet rajta.
Azt persze el tudom képzelni, hogy mondjuk kijön a fallout 4 vive-ra és rögtön bejelentik, hogy jön majd a rift támogatás is, aztán fél évig húzzák a dolgot, hogy előnyt adjanak a vive-nak. -
Raymond
titán
válasz
#44630784 #6125 üzenetére
Itt nem arrol van szo hogy nem jatszhatod, hanem arrol hogy a Vive es a Rift controllere mas-mas formaju es a funkcionalitas se egyezik 100% - a szoftvernek ezt figyelembe kell venni. Alap dolog ha nem veszik figyelembe peldaul a szog amiben a kezben tartott targyak allnak vagy epp ha a Vive-nal a controlleren levo "touchpad" van komolyabban hasznalva. Meg az olyan aranylag egyszeru dolgok is mint a Google Earth - ment az Rift-en is az elejetol fogva, de az iranyitas hagyott kivetnivalot maga utan. Aztan a hivatalos tamogatassal ezek a problemak eltuntek.
-
törölt tag
válasz
Raymond #6117 üzenetére
Szerintem ez csak amolyan marketinges izmozás: ahogyan az oculus is "kvázi exkluzív" címekkel nyomul, azaz gyakorlatilag minden tartalom fut vive-on is, csak kicsit kényelmetlenebb, úgy most a steamnek is lesz egy igazi, "kvázi exkluzív" címe.
Szvsz egyik kiadó sem engedheti meg magának, hogy ténylegesen kizárja a potenciális vásárlói felét, mert azzal csak magát szivatja, a másiknak nem tud igazán alávágni.
Ráadásul azzal csak a warezt erősítenék, mert a userek úgyis megtalálnák a módját, hogy rift-en játsszanak fallout 4-et még ha ennek az is lesz az ára, hogy belematassanak a játékba, ehhez viszont el kell hagyniuk a hivatalos csatornákat, így marad a torrent. -
Raymond
titán
válasz
#54625216 #6123 üzenetére
Nehez eset mindkettot beepiteni egy jatekba mert annyira mas stilust kepvisel. Persze idealis lenne a valasztas, de a jatek balance teljesen mas szabad mozgas es mas teleport mellett. Pl. a F4-nel nehezen tudom elkepzelni a teleportalos mozgast ha a core jatek marad ami volt.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Bethesda Showcase, 2 VR cím innentől érdekes.
-
Ateszpapa
addikt
Most az eMAG nál jó árban van a gear vr. Igaz tavalyi verzió de ha veszel hozzá tavkapcsot még úgyis 8 ezerrel bejjebb vagy.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #6117 üzenetére
Na igen. Ha a Vive addig kidobná azt a kontrollerét amiről még tavaly tavasszal volt hír... Az a kézfej szorítós kontroller amivel a tárgyak mozgatása még életszerűbb, na azzal nagy királyság lenne a Fallout. Ha valakit levadászunk utána szerintem minimum fél órát játszanánk a hulla ragdolljával.
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #6116 üzenetére
Zenimax/Bethesda - nem veletlen hogy nem emlitik a Rift-et es csak PSVR/Vive van ott, nem eppen puszipajtasok a facebook/oculus parossal
Mivel SteamVR a jatek ezert elmeletileg megy Rift-el is, a problema itt ha lesz akkor a controller-el lesz mert ott azert kell mindkettore figyelni maskepp az egyik vagy a masik nem lesz hasznalhato a gombok kiosztasa miatt vagy a szog miatt ahogy a targyak allnak majd a kezekben.
Elmeletileg elkepzelheto hogy direkt alavagnanak a Rift Touch nem tamogatasaval, de a Zenimax nem arrol hires hogy megvetik a penzt igy rossz ver ide vagy oda azert talan mukodni fog a dolog.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Dyingsoul #6115 üzenetére
Natessék... Egy ilyen kijelentés után látom meg ezt:
Októberig valahogy kell szereznem egy Riftet, ez a kedvenc franchise-om....
-
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #6112 üzenetére
Nem tudom tőlem kérded e, nem rendeltem még meg. Várok ismét az akcióra.
Minek vegyem meg használtan, ha olcsóbban megvehetem amazon-ról. Már ha lesz még akció a közel jövőben.Megint van egyébként valami akció a német MM ben, de csak annyi hogy 708 ha megveszed egyben, akkor kapsz egy levásárolható (oculus store) 100eur. Ez nekem nem igazán jó, inkább árban szeretnék akciót.
-
Raymond
titán
Rift-et mar megrendelted?
Junius vege fele tuti lesz valami akcio mert ha tartjak a jo szokasukat akkor lesz megint Oculus Store Sale is.
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
fulton
addikt
Nincs még ugyan szemüvegem, de már az oculus soft fel van téve.
A project cars felajánlotta hogy rift vive vagy asztali módban akarom indítani.
De a dirt rally az nem. lehet hogy csak szemüveg mellett ajánlja fel?
mindkettő steamen-es -
Raymond
titán
Talan egy jatek van ahol a VR valtozat a Steam-en DLC-kent jott ki - The Vanishing of Ethan Carter - de ott is van kombo verzio, a DLC csak azert volt hogy akinek megvolt az eredeti akkor lehessen egy upgrade a VR-t is tartalmazo valtozatra.
A Steam-en a jatektol fugg mi minden van beepitve. Ha pl. megy egy jatek siman nem-VR modban es VR-ben is akkor lehet SteamVR es Oculus is direkt beepitve, ilyenkor megkerdi inditaskor hogy akarod futtatni. Ha csak SteamVR van beepitve akkor is mukodik, a SteamVR ilyenkor csak egy wrapper-kent tovabbkuldi a kereseket az Oculus Runtime-nak. Annyi a kulombseg hogy az utobbinal kell hogy fusson a Steam es a SteamVR is, az elobbinel eleg ha a Steam fut.
-
fulton
addikt
Srácok, ha megveszem steam-en a dirt rally-t akkor ha meglesz az oculus szemüveg ezzel tudok majd játszani VR-ban?
vagy ahhoz külön kulcs kellesz, netán játék?Ez a kérdés érvényes a project Cars ra is, itt mi a helyzte?
Illetve a kérdésem még, ha külön "játék" és meg kell venni VR-ra való változatát, azzal a monitoron is lehet hagyományosan játszani? (magyarul "alap " játék is)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest