Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #7799 üzenetére
Jaj, ennyire durván nyomom? Akkor bocsi, de ha valami hibásan működik az hibásan működik tehát fos. Már bocs a kifejezésért.
De hogy te is érdemben hozzászólhass a témához: mi az a Performance Headroom?
Ne érts félre köszönök minden segítséget, de a véleményemet nem szoktam csak azért megváltoztatni mert valaki rám szól. Egyébként se volt durva, vagy te nagyon finom lelkületű ember vagy. Ettől függetlenül ez nem volt kocsmai, szerintem te még nem voltál kocsmában.
-
Joshi
titán
Hogy kapná be aki meggyártotta ezt az OculusDebugTool programot.
Az első indulásnál olyan fix 75fps-en ment mint ahogy elő van írva. Mondom jó, kicsit feljebb állítom a grafikát. Azóta akármit állítok ugrál 37-65fps között.Mi ez a sz@r?
-
GL820
tag
Hi mindenki!
Ki akartam próbálni én is azt a vr modot az Alien Isolationhoz, de nekem el sem indul vele a játék. / Nem virágbolti változatom van /
Mért nem akar ez működni? -
törölt tag
Ha ugyanazt a programot próbálgatják egymás után az emberek, akkor a legegyszerűbb, ha minden cserénél kilazítod a szíjakat, felrakod a fejére, addig mozgatod, amíg azt nem mondja, hogy éles, meghúzod a szíjakat, állítasz a visszintes lencsetávolságon ha kell és kész. Nem tart tovább fél percnél és emiatt nem kell kilépni a programból, meg behozni a kereszteket, elvégre ugyis az a fontos, hogy az a program nézzen ki jól, amit mutogatsz.
Amúgy én azt vettem észre, hogy kezdőknél nem olyan kritikus a pontos élesség. Nálam sokan mondták, ahogy állítgattam rajtuk, hogy ja, tök jó így, a végén meg hogy hú de szuper volt, stb. Aztán felveszem utánuk a HMD-t és tiszta kosz a lencse, full életlen az egész, őket mégsem zavarta. -
Raymond
titán
Ezt mashogy nem tudod megoldani. Valahogy be kell allitanod, es a Home a legegyszerubb, a zold kereszt nem eppen "user friendly" metodus. Egyebkent megmerheted annak a par embernek aki ott lesz meg hasznalat elott es olyan sorrendben probaljak hogy ne kelljen fel es le alligatni allandoan.
-
-
Raymond
titán
Boven eleg a 390, csak esznel kell lenni olyan jatekoknal amik nem VR-hez keszultek eredetileg, ott nem lehet fullra huzni mindent. A 980Ti mar messze az ajanlott folott jar. HIvatalosan ami az Oculus Store-ba bekerul annak mennie kell ASW nelkul alapon (tehat 1.0 PPDP) egy GTX970-es kartyan. Minden mas csak plusz es feltolhatod annyit ad hogy feltolhatod a PPDP-t (Supersampling-ot). Tobb mint egy evig 380X-el toltam amivel meg ASW tamogatas sincs (a 390-el van) es nem volt problema. A pCars es az ED megy most szamottevoen jobb beallitasokkal (plusz a Robo Recall megy High-on ASW nelkul is), a tobbi jateknal annyi lett hogy adhattam ra SS-t. A 380X kb. egy 1050Ti kategoria VR-ben a zomeben forward rendering hasznalata miatt mert igy nemigen tudja a shader GFLOPs elonyet kihasznalni a GF-al szemben.
(#7783) Joshi
Az FPS-t is nezd meg ott mert amikor a regi kartyaval jatszottam akkor nem volt mindegy hogy megy, ha alacsony FPS-t produkal a jatek az is megszedit. Nem mindegyiknel van igy, eleg ritka eset, de a Dirt es az EVE Valkyrie pedlaul mindketto ilyen. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Én abból indulok ki, hogy a jelenlegi 980Ti kártyám előtt egy 290 volt és annál legalább 1,5x gyorsabb a 980Ti. Namost állítólag a CV1-hez még éppen jó a 980Ti. Na én ebből indultam ki.
Én egy DK2-t szereztem be aminek kisebb az erőforrás igénye, ha gondolod 1:1-be elcserélhetjük. Végülis te is spórolsz vele, mert nem kell konfigot cserélni. -
swado
tag
Köszi a válaszokat!
Igen, pár hete van még a 450-es bundle-ban vettem, de egyenlőre nem nagyon van időm jobban kiismerni. Azt az Oculus Tools-t majd meg nézem. A gèp tudom lehetne picit erősebb, de meglátjuk mit tudok kihozni belőle. Holnap talán sikerül kicsit oda ülnöm.
-
swado
tag
Sziasztok!
Olvasom, hogy ilyen meg olyan beállìtàsokkal játszotok, de ezt a ppd-t vagy ss-t sehol sem találom. Külön progi kell hozzá? Egy amd 390 + OR-el próbàlok dirt rallyzni, de elég rizsás.
-
törölt tag
A célkeresztet szerintem felesleges használni, az oculus home bőven jó, ha ott jó neki az életlenség, akkor arra a rövid időre a játékban is jó lesz.
Egyébként az oculus gombra (xbox kontrolleren a fehér x gomb) behozza a settingset és vissza is tudsz lépni az app-ba, de én nem szeretem vendégeknél használni, mert a settingset nem tükrözi a monitorra és nem tudom, hogy mit lát a páciens. -
-
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #7760 üzenetére
zsir. És ez megy Vr-ban is mindenféle vorpx nélkül?
Bár gyanítom hogy kell hozzá ami újfent 10e ft. Egyébként ez a Vorpx mennyire hozza a vr hatást az igazából ráírt játékokkal szemben?Egyébként így tapasztaltabbként, azt mondom, már Htc Vive-t vettem volna meg valami akcióban mint a rift-et. Ez a fov nagyon zavar, + szerintem képre is jobb lehet SS-el.
-
Raymond
titán
Alien: Isolation: The Collection - €11,49
Alien: Isolation: The Collection includes:
Alien: Isolation – Main Game
Plus all DLCS:
Alien: Isolation – Corporate Lockdown
Alien: Isolation – Crew Expendable
Alien: Isolation – Last Survivor
Alien: Isolation – Safe Haven
Alien: Isolation - Trauma
Alien: Isolation – The Trigger
Alien: Isolation – Lost Contact -
Joshi
titán
Az Alien Isolation és a Euro Truck Simulator 2 VR módja megy a virágbolti verziókkal vagy mindenképpen az eredeti kell?
-
baphomet
senior tag
Szerintem ennek az elemzésüknek A következtetéseire gondolnak. Abban csak az Arizona Sunshine-t tesztelték, ahol azt írják:
"Intel’s 10-core Core i7-6950X does facilitate the highest unconstrained frame rates (127.97), followed by the quad-core Core i7-6700K (127.72). Too close to call, right?
Well, from there, a Core i5-6600K drops to 118.29 unconstrained FPS. The non-Hyper-Threaded CPU appears less consistent through our run compared to the higher-end models, though its Titan X pushes enough performance to keep real frames flowing." -
baphomet
senior tag
A Tomshardware pont tegnap készített egy tesztet:
CPU Performance In VR: 11 Games BenchmarkedEszerint szinte alig nyernél valamit az I5-ről I7-re váltással. 1080ti mellett az I3-6320 és I7-7700K között van 10-15% differencia összesen. Bár I5-össel nem teszteltek, de gondolom az meg valahol valahol az előbbi kettő között lehet félúton.
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #7750 üzenetére
tegnap indítottam anélkül, de akkor is ez volt a jelenség, szóval valahol beleszól a játékba valszeg...vagy tényleg pas. Vagy a játék configjában van beállítva még nem tudom. De valami limiteli és leteszi fix 45 re ez biztos. Nagyon kíváncsi lennék egyébként egy i7 6700k val pl mennyit hozna gyorsulásban a gtx 1080 ti vel,.
-
Márton
nagyúr
Továbbá az érdekelne, ha most jönnek hozzám többen, mindenki kapna pár perc kipróbálási lehetőséget (ugyanazzal az appal), akkor hogy tudom a legegyszerűbben beállítani nekik, hogy éles legyen a látvány? Ugye különböző szemtávolságok lesznek.. Van-e erre valami hotkey, ami minden játékban előjöhet, és megjeleíti azt a keresztet, ami a setupban is van és ő a HMD-n lévő csúszkával beállítja hogy a legjobb neki a kép? Vagy mindig ki kell lépni, setup, majd app elindít? Az macera.
köszi
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #7743 üzenetére
Ha már repülőgépszimulátor:
a DSC demójában van olyan mód, hogy megy a repcsi magától (néha fordulás, néha közelebb megy valamihez..), és te csak benne ülsz, nézelődsz?
Sógornőm miatt kérdem, imádja a vadászgépeket, hétvégén jönnek hozzám, de még nem VR-ezett, nem akarok a kezébe adni semmi kontrollert, csak elveszne, bőven elég lesz nézelődni, ha lehet ilyet. -
fulton
addikt
meg is van így vakon (gép nélkül) a bibi. Mi a fix 45 fps és fix 90 oka. Szerintem ez: Ezért nem használ a Ctrl+1 , 2 , 3 ,4 sem...
-
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #7743 üzenetére
"Ha majd megveszed a CV1-et, akkor átszoksz a Touch-os címekre, és soha többet nem leszel rosszul semmiben"
Tuti hogy nem veszem meg, majd egy CV2 + konfigváltás pár éven belül. Egyelőre jó kis móka a DK2 is, amúgy sincs túl sok időm játszani. Ha váltok VR-t és konfigot, akkor a 10 éves Logi G25-ös kormányomat is lecserélem valami Direct Drive-os megoldásra.
Kellene még egy ilyen is, kár hogy 3000$. -
fulton
addikt
válasz
Raymond #7744 üzenetére
jah hogy az AA off, na én DS2M AA val néztem 1.5 PPd vel. elsőre mikor elinditottam a játékot pas melyik pályán de végig hozta vele a 90 fps. a 3 kor alatt egyszer esett be pillara 45 re...forgalomtol fuggetlenul 71-90 volt az fps. na mikor kileptem atlőttem esosre...onnantól megint a szokásos menetrend. fix 45.. ha tisztan az egre nézek fix 90. akár mennyien vannak akár hol a pályán kikapcsolt asw ide vagy oda......feletébb érdekes.
aztán viaszaraktam clear re az időt..nem tudom melyik palyan (de többet néztem)...szintén maradt ismét a fix 45 fps. értheteglen....elsőre miert ment 90 el. utána miért nem.
jóval valóságosabb 90 el...nincs utánhuzás szellemkép féle...folyamatosabb az egesz.ez a perforance headroom mit mutat es mire kell torekedni? (milyen erteken belül legyen?)
-
Raymond
titán
Ez jo moka volt arra a par percre amig tartott: War Robots VR - The Skirmish
@fulton
Hat nem tudom, nagyon fura hogy a sokkal erosebb kartya nem adna semmit. A beallitasokkal amik ott vannak de AA Off es PPDP 1.5-el nalam olyan -5% es +10% kozott mozog a Performance Headroom mutato. Furcsalom hogy egy 1080Ti nem ad tobbet. -
kiskuplung
őstag
Ha majd megveszed a CV1-et, akkor átszoksz a Touch-os címekre, és soha többet nem leszel rosszul semmiben
Dirt rallyban és a hullámvasutakon nagyon sokat mozog körülötted a táj, amihez az agyad nincs hozzászokva, hiszen a füleidben a gyorsulásérzékelők nem éreznek semmit. Ezt tetézi hogy nem csak bal-jobbra, előre-hátra, hanem fel-le is tud mozogni a táj, különösen a Dirt Rallyban, és nagyon megterhelő. Majd megszokod. Én elég jól bírtam alapból is, de most már repülőgépszimulátorban is egész jól elvagyok (az elején a War Thunderben kb fél percig húztam, annyira rettegtem a magasságtól).
Ezen kívül közrejátszik például az elbaltázott UI is, mint amilyen az Adr1ftben van: túl közel rakja ki felületet a "sisakon" belül, és szinte bandzsítani kell. Plusz, ott már végképp meg van a 6 szabadsági fok, és ez így együtt már sok, legalábbis nekem.
Próbáljátok ki az Aircar-t (Oculus Store-ban fenn van) vagy a War Thunder-t (Steam), szerintem mindkettő nagyon látványos, de egyúttal "advanced" VR élmény, és ráadásul ingyenesek
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #7736 üzenetére
1070 ide vagy oda...nekem hiába van 1080ti dupla áron, nekem sem megy csak fix 45 FPS re ismét beállva a Te beállításaiddal 1.5PPD mellett. Szóval....ló* nem érek a kártyával. Lehet 7700K val menne, de nem adok ki 100K egy procire ezért.
Volt egy pálya ahol ment 90 FPS el a játék végig...rajtnál volt kicsit 70-80...de aztán 90 végig. Viszont miután átlőttem esőre ugye...akkor lement fix 45 re hiába kapcsoltam ki az ASW-t. Meg aztán akár mit néztem végig 45 el ment csak...nem értem. na mind1. -
Joshi
titán
Most már eleget játszottam és a következő sorrendet állítottam a gyomorliftezés szempontjából.
NoLimits 2 Demo - itt éreztem a leginkább az émelygést
Dirt Rally - itt is erősen éreztem az émelygést
Assetto Corsa - itt enyhén általában a kanyarokban éreztem émelygést
Project Cars - talán ez a legtünetmentesebb az összes közülAz mitől van hogy ennyire változó a hatás? Egyébként este 6-tól 9-ig toltuk haverommal, de ő is ugyan úgy érezte mint én. A Dirt Rally az nagyon igénybe vett bennünket.
-
Raymond
titán
Megneztem a beallitasokat. Egy GF1070-el ez tud 90FPS-t tartani:
PPDP 1.5 es In-Game AA Off
Ha rarakom a DS2M-et akkor le kell vinnem a PPDP-t 1.0-ra, meg 1.25-el is kb. 20% deficit van a performance HUD szerint. Most hogy nezegettem rajottem miert volt 1.5 es DS2M - mert amikor probalgattam azlett a vege hogy a kettoven nem lesz 90, de a 45 jo volt igy hagytam mindkettot
Es szinten most hogy neztem viszont arra hajlok tobb ertelme van az in-game off es 1.5 beallitasnak, nem latok sok pixel crawl-t.
Ez egy GF1070-el persze, egy 1080Ti kozel ketszer gyorsabb ettol, ott nem lehet gond az 1.4 es DS2M, esetleg 1.5 es DS2X vagy minimum az az 1,25 es DS2M ami nalam 20% minuszt mutat.
-
-Solt-
veterán
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #7729 üzenetére
Ti mennyi PPD vel toljátok ? és megvan e fixen a 90 FPS? MSA mennyin van?
Én most minden ultran vagy low-on mind1 neki ahogy látom, DSX4 el és 1.1 PPD vel megvan játékban a fix 90 fps néha 80...1-2 szer beesik de gyorsan visszamegy (ritka). Viszont kikapcsolt ASW vel jó, tegnap nem tudom mi volt a gépemmel, most hozza viszont ha bekapcsolom az ASW akkor leviszi 45-re.
Vagy húzok neki 1.8 PPD és fele low és high akkor fix 45 fps duplázva. De érezhetően jobb azért a 90 FPS.
---
Mellékesen tegnap valahogy sikerült beállítani hogy a sisakon látszanak az eső cseppek ahogy csorog le a szemem előtt, ez most nincs meg. Hogy lehet azt beállítani? -
Joshi
titán
Kipróbáltam a Dirt Rallyt is, Finn pálya ismét gyomor liftezős. Ettől függetlenül nagyon állat.
-
Raymond
titán
Majd megnezem mi a helyzet nalam a 1070-el, de mennyi kocsi van a palyan? Mert nem indulhatsz full grid-el egy olyan procival.
(#7722) Joshi
Az adott beallitasokkal kb. 4600x2600-ban renderel a kartya, itt nem lesz CPU limit hacsak a pCars-nak nem eleg a 22-24 autohoz az i5. -
Joshi
titán
Itt kérdezz rá hogy elég-e a 6600K@4,3Ghz-en az alapon lévő 1080Ti-hez. Abban a topikban értenek hozzá.
-
fulton
addikt
Ugyan ezen a pályán VR-ban pedig: rajtnál kisimulva a 45 FPS. Meg sem mozdul. Ha felnézek az égre akkor felmegy 90 fps re. Majd le 45 végig. mint a cövek. hiába van kikapcsolva a Tools ban az ASW., Hiába nyomom végig a Ctrl 1 , 2, 3, 4 et... egyikkel sem változik..ha szétszéledünk van hogy besimul 67 fps re. És ennyi..
1.5 PPD mellett.
Pálya minden más ugyan az. Ja és Formula B vel néztem.Kiváncsiságból nézzetek már rá Nektek mennyit hoz kikapcsolt ASW mellett rajtnál pl...mert nekem még a tömörülésnél sem mozdul meg.. a 45 ről. Mintha valami limiten lenne.
-
fulton
addikt
válasz
#54625216 #7708 üzenetére
Megnéztem. PC sima monitoron, 1900x1200 felbontáson, DSX9 el minden ultrán tökig húzva, proci 4,3 Ghz tekerve, GTX 1080 Ti alapban, a Cadvel Club Curcuit pályán tiszta időben, indulásnál a rajtnál a lámpa kioltása alatt,80-85 FPS em van (beállva). Mikor elindul a mezőny felmegy 80-95 re..és itt is mozog miután beálltunk egymás mögé, olyan 80-90-100 fps között. Ott az első kanyarnál a zsufolásban lemegy 75 fps .re.
-
fulton
addikt
ezzel néztem. Oculus Debug Tool.
es kapcsolgattam az asw. ctrl 1 2 3 4...
de hiába kapcsoltam ki leesett a gpu kihasználtság es 60 fps fölé nem mentem PC ban 0 masa es 0 ppd mellett sem mégha az ég felé néztem sem.... nem volt bekapcsolva semilyen vsync
ma majd ismét megnézem... -
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #7715 üzenetére
Persze, azt az i5-6600K-t meg kell rántani 4,5Ghz környékére és kész.
-
paljoci1
újonc
Szerintem ha pont 45, akkor vsync van bekapcsolva valahol.
-
Raymond
titán
Csak ennek semmi koze a kollega problemajahoz. A VR jatekok eleve mas szinten vannak mint a 2D-s es a leirt problema normalis mukodes kozben teljesen realitas nelkuli egy 1080Ti kartyaval. Valami egyszeruen nem stimmel. Ahogy irtam visszabb ugy kell megnezni mi a valos FPS, az is lehet hogy rossz erteket nez.
-
Ombi5
őstag
válasz
kiskuplung #7707 üzenetére
Miert a regi cpu-janak nincs erteke?!
De amugy 1080 Ti-hoz keves az a cpu (1440p-hez)
-
törölt tag
Szerintem futtasd az egyik játékot nem VR módban és nézd meg, mekkora fps-t tudsz elérni milyen beállítások mellett mekkora GPU-CPU kihasználtsággal.
Ha az eredmény hasonló, akkor vagy a játékkal van baj, vagy valóban belefutottál valami hardver limitbe. Ha viszont hagyományos üzemmódban a rendszer jól muzsikál, akkor az oculus beállításaival, vagy magával az oculus driverrel van a baj. -
Raymond
titán
Nem a CPU lesz a problem itt. Mar vagy 3 jatek lett emlitve hogy 45FPS van csak es meg low-on see megy 90-el. Ezek kozul a PC a legigenyesebb, de meg annak is menni kene 90-el.
@fulton
Hogy nezed az FPS-t? Az Oculus Debug Tool mutatja meg ha bekapcsolod a Performance Overlay-t. Ha valami massal nezed monitoron akkor ott talan as osszes program 45-ot mutat meg ha 90-el is megy a HMD-ben a jatek.
-
Shodan
őstag
Sok esetben asw-vel is jól futnak a játékok. Nekem volt olyan hogy megesküdtem volna hogy ez most 90fps, de mégis csak 45 volt. Néha nehéz észrevenni, pont ez a jó benne. Ha ingadozik azt könnyebb kiszúrni.
-
proci985
MODERÁTOR
kizart.
fpst en nem neztem, de folyamatosnak tunt ahogy probaltam tehat valszeg ment 90en. namost nekem egy i7-3820 van a kb hasonloan eros / picit gyengebb vizezett 290X OC CF alatt. ami CF VRben nem megy, de 5760x1080ban is jellemzoen pure GPU limitem van.
namost itt a proci miatt minden alkalommal sir az oculus, hogy nem eri el a minimumot.
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #7699 üzenetére
Köszönöm. Ez elég durva hogy nem tudok elérni benne 90 FPS-t 0 PPD és 2 MSA mellett sem, úgy hogy a fele low-on van. Ez elég szomorú egy 1080 ti meleltt, tuti kéne hozzá a 7700K proci.
Arról nem beszélve hogy ekkor 40-50% megy a GPU...és fixen limitre beáll 45 FPS, re meg 60ra....
Persze ha fentebb veszem a PPD-t meg 4 x MSA akkor ugyan annyin vagyok csak 80-90 % pörög a GPUMegnéztem. A GPU 80% megy, a CPU 78% on és nem megy fentebb 45 nél akár hogy kapcsolom ki az ASW-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gombászkönyvek egyben
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest