Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
GL820
tag
Én is próbáltam az ARAYA-t, nagyon jó. Az émelygés ellen én azt szoktam csinálni, hogy állva játszok, így nincs semmi émelygés vagy hányinger, max egy pici szédülés mikor az ember megindul a játékban. A gond csak az, hogy ez a játék csak billentyűzet+egér kombót támogat, amit állva elég nehéz lenne használni. Viszont a Vanishing of Ethan Carter állva és controllerel teljesen élvezhető, míg ülve már kb 1 perc után forog tőle a gyomrom.
-
nagyúr
válasz Raymond #4398 üzenetére
Nézted OR profilodban is,hogy mikor postázzák ?
Mert ott van.Te rendeltél 3. szenzort hozzá ?
Köszi a listát,majd körbe nézek melyik szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Raymond
félisten
All 53 Oculus Touch Launch Titles Confirmed
Plusz ott a SteamVR cuccok.
#4396: Nem jott meg mail szallitasrol igy max hetfon kuldhetik. Visszaneztem, a Rift masnapra itt volt igy ha hetfon kuldik akkor meg az Amazont visszamondhatom.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Boglya
senior tag
Ezt az Oculus Touch-t melyik játékokban lehet majd használni?
Amúgy az Araya nevű horrorjátékot próbáltátok már? Én ma játszottam vele, már az elején többször kirázott a hideg amikor még semmi konkrét nem történt, aztán mikor úgy 10 perc játék után elkezdett üldözni a kiscsaj.. és persze hátranéztem néha, amit nem kellett volna mert lelassultam tőle, aztán ki kellett nyitni egy ajtót, de éreztem, hogy erre már nem lesz elég idő , hátranéztem és ez a csaj rám ugrott, hát akkor toltam egy barbár rivallást .
Viszont már értem, miért nem erőltetik a sétálós fps-eket, eddig meg se kottyant a vr élmény, de most hogy az egérrel is lehetett forgatni a képet, éreztem, hogy kezdek kicsit rosszul lenni. -
Raymond
félisten
UPS-t hasznalnak egesz europaban ezert gondolom Hollandia. Lehet eloreszallitottak az orszagos elosztokozpontokba is, de ezt nem hiszem. Sima 2 napos szallitas amit hasznalnak igy ha nem kuldik hetvegen akkor szerdan/csutortokon jon, ha igen akkor jo kedden.
-
Raymond
félisten
Ez az elorendelesem egyenesen az Oculus-tol. Azt mondtak supercool VIP best friend vagyok mert a Rift-et is elorendeltem igy priority leszek aztan ugy nezett ki hogy ki tudja mikor szallitanak mert nem jott semmi mail de ugy latszik osszeszedtek magukat. Amazon-tol is van, az tuti 6-an jon, de ha az UPS azt mondja ez is megjon 6-an akkor az Amazon-t lemondom. Vagyis inkabb ugy van hogy ha normalisan szallitanak (a hetvegen vagy hetfon) akkor mindenkeppen lemondom az Amazon-t, mert azt a (talan) plusz egy napot kivarom. Ha nem lesz tracking number hetfon reggel akkor az Oculus lesz lemondva.
-
Raymond
félisten
Hmmm...Oculus Touch...
"Your order has been processed! Look for a shipping confirmation email with tracking information soon."
Legutobb (Rift) ugy volt hogy ezt kuldtek reggel, delutan/este pedig a tracking number is megjott, valami csak lesz lassan, igy meg lesz idom az Amazon-nal torolni a megrendelest
-
Raymond
félisten
válasz suniland #4389 üzenetére
Hat, azert ahoz hogy "nemreg inditottam" meg "gyerekbetegsegek" nagyon ott van a dolog Szep az oldal, layout, font, sok a content. Nalam mondjuk a felso menu nem mukodik. Marmint elojon a roll-down lista a cikkekkel, de ha magara a menu item-re kattintok akkor nem frissul a fooldal cikk listaja.
[ Szerkesztve ]
-
suniland
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, kicsit reklám szagú, de tulajdonképpen nagyon témába vág, így remélem nem vágtok ki érte a fórumból :-)
Nemrég indítottam VR-el foglalkozó VirtuALL nevű blog és hír portálomat a [link] címen.A gyerekbetegségeket nézzétek még el, kb. 100-as lista van még a megvalósítandó dolgokról, De igyekszem napról napra és hétről hétre jobbá tenni az oldalt. De bármi észrevételt szívesen fogadok, főleg ha konkrét hibát találtok és megmondjátok mi és hol.
virtuall.hu - érdekelnek már ma a jövő technológiái, mint pl a VR
-
xuser
tag
igen én is ezt olvastam, de azért kiváncsi lennék rá hátha mégis megéri
-
Proco
csendes tag
Akit érdekel, BP-n most ingyen kipróbálható az Oculus Rift CV1 a Play VR-nál.
-
Segal
veterán
válasz akoska07 #4385 üzenetére
Magát a progit le lehet máshonnan is de a végeredmény ugyanaz meg kell venni.
Baromi szemét trükköt alkalmaz egyébként a program annak ellenére hogy euroba van kiírva az ára a netto ár van kiírva. Anno volt is pénz a kártyámon és a VR őrület elején gondoltam megveszem erre amikor kattintottam akkor már a bruttót írta (ha jól emléxem 37 euro) annyi meg épp persze épp nem volt a kártyán... Dühömbe inkább vr játékokra költöttem el a pénzt a kártyáról és azóta sem vettem meg a vorpx-ot mert olvastam róla hogy nem éri meg."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
xuser
tag
vorpx-et honnan lehetne letolteni?
-
zpeti2
tag
-
Raymond
félisten
-
Ezt a tipust probálta már valaki?
[link]
Elvileg ez a vr box 3 premium plusz
Ennél talán pontosabban lehet a lencséken állitani a tekerős gombokkal, pormára is jobban hajaz a Gear vr vagy OR-re. Van benne kék szürő. mosható párnázat
Már csak a valós FOV értéket lenne jó tudni -
M3nyus
aktív tag
Itt egy részletes leírás Oculus Rift 3 szenzoros beállításhoz:
https://scontent.xx.fbcdn.net/t39.2365-6/15292481_1684901718506977_940706320107962368_n.pdf
Én vagyok M3nyus!
-
Márton
nagyúr
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
Igen szemuveggel nagyon vigyazni kell, mert a lencseket hamar meg lehet karcolni, errol panaszkodtak a reddit-en eleget. El tudom kepzelni hogy igy van, mert nalam is megvan ami nalad, hogy hamar maszatos lesz es ha mar ilyen konnyu szemuveg nelkul hozzaerni akkor szemuveggel nem lehet egyszeru a hasznalata.
-
lionshamlet
senior tag
Udv, androidra van olyan vr lejatszo program, ami hálózatból (upnp) is tud filmet (sbs) lejatszani?
-
Boglya
senior tag
válasz Raymond #4367 üzenetére
Ok, köszi a tanácsokat! Én amit lehet dobozosan veszek, azt meg általában a steam-en tudom aktiválni, de amúgy is inkább a Steam-et preferálnám az Oculus Store-al szemben .
Közben kipróbáltam szemüveggel a Rift-et (eddig kontaktlencsével játszottam, de azért eléggé fárasztja így a szemem), sajnos már ott elakadtam, hogy nem tudtam rendesen belepréselni a szemüveget a rift keretébe, pedig elvileg a mérethatáron belül van. Meg amúgy is féltem, hogy összekarcolja egymást a két lencse. Szóval szemüvegben nem tűnik túl ideálisnak a használata.
Az is feltűnt, hogy felvételnél/levételnél sokszor hozzáérhet a lencséhez valamim (haj,szemöldök,homlok nem tudom), mert maszatos lett, szóval máris lehet tisztogatni. Azért van vele macera . -
Boglya
senior tag
válasz clyvejhamma #4366 üzenetére
Köszi, majd ránézek az Assetto Corsa-ra is, de azért nyüstölöm még előtte a Project Carst . Na igen a Dirt Rallyra is kíváncsi leszek. Amúgy ez a Luckys Tale is egész látványos, nagyon király lenne ha készítenének ezzel a stílussal valami komolyabb játékot.
-
Raymond
félisten
válasz dzsóbácsi #4370 üzenetére
A kerdes gondolom tapasztalat hianyabol adodik (nem probaltad meg), mert ertem amit kerdezel, de maganak a kerdesnek nincs technikai ertelme. A Rift-nel (vagy Vive-nal) nincs 2D nezet. Ha megy akkor mindig korbevesz minden. Ami van az monitor (2D) szimulalasa ebben a 3D terben, tehat vannak programok (BigScreen, Virtual Desktop) amik azt szimulaljak hogy egy tesztoleges meretu monitort nezel tetszoleges tavolsagbol es latod ami megy rajta, ergo jatszani is tudsz egy bazinagy 46" TV-nek megfelelo meretben amit 1 meterrol nezel. Sot meg azt is beallithatod hogy Curved vagy nem es mennyire. Tehat kitoltod a latoszogedet a keppel. A fejkovetes marad es ez jo mert akkor nem szedulsz el.
Szerk: Esetleges sertodes megelozesere - nem lekezeloen ertem azt ott az elejen, csak arrol van szo hogy nehez (legalabbis nekem ugy tunik) elmagyarazni miert nincs sok ertelme a kerdesnek. Ha mar probaltad az egyiket vagy masikat akkor megerted, ha nem akkor jogosan gondolnak hogy lehetseges hiszen ket display van benne a szmnek, miert ne lehetne magcsinalni, volt a Sony HMD erre vagy a mobilos cuccokat is lehet igy hasznalni, de a Rift es a Vive elengedhetetlen resze a fejkovetes ezert az mindig megy es amit szeretnel azt egy nagy kepernyo virtualis terbeli szimulalasaval erik el. Megvan a hatas amit akarsz, de ha megmozditod a fejed akkor nem lesz szedules mert amit latsz is annak megfeleloen mozdul.
[ Szerkesztve ]
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!!
Az oculus rift-et lehet úgy használni játékokhoz mintha egy sima +D-s monitor lenne?.. Vagyis ezt a fejkövetés dolgot mellőzve, egeret használva a nézelődéshez?.. Tudom, hogy ez rosszullétet okoz, de azért gondoltam megkérdem hátha..
-
Client
tag
Ez vajon csak az Oculus Store-ból rendelve érvényes?
Az Amazonon kicsi más az offer:Ex - WaterLo
-
Raymond
félisten
Nem kell a SteamVR, csak az Oculus softver. Kicsit idegesito hogy az egesz batar Home mindig fut es nem eleg neki valami egyszeubb service, de ez van. A SteamVR csak a SteamVR jatekoknak kell, ha egy jatekba be van epitve Rift tamogatas az menni fog a SteamVR nelkul is. Egyebkent ha veszel jatekokat akkor erdemes eloszor a Steam-et megnezni hogy van-e ott es ott megvenni, ugyanugy mukodni fog. Az Oculus Store csak olyanokra kell amik a Steam-en nincsenek meg.
Az Oculus Store-hoz meg annyit hogy erdemes az elejetol fogva oda telepiteni ahol van eleg hely, mert nem valtoztathatod es nem adhatsz hozza Library-kat mint a Steam-nel. Ez meg nem lenne gond, de sajnos ugy tunik a backup es restore nem megy rendesen. Sokan panaszkodtak erre hogy hiaba csinaljak ugy mint a leiras szerint, nem ismeri fel a jatekokat atrakas utan es nalam is ugyanez volt, huzhattam le ujra valami 70-80GB-ot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Boglya
senior tag
Sziasztok! Tegnap én is beszálltam a VR őrületbe, megérkezett a Riftem . Viszonylag egyszerű beüzemelni, de azért néhány dolgot ki kell még tapasztalnom (pl átállította a hangot a rift fejhallgatójára, de miután kiléptem a szoftveréből nem állt vissza automatikusan a hangszóróra). Az Oculus szoftvere mellett egyből belőttem a SteamVR-t is, mivel elsősorban a Project Cars-t akarom most tolni vele (de gyorsan megrendeltem akciósan a CD Galaxisról az American Truck Simulatort meg a Dirt Rallyt is, hogy legyen mivel játszani).
Az első VR élmény durva volt, a dinoszauruszos jelenet megfogott . A Project Cars is elég ütős élmény tud lenni, de azért érződik, hogy nagyobb távolságokba nézve nem elég részletes ez a felbontás, inkább a közelebbi dolgok néznek ki jól. Így a hosszú egyenesek nem fekszenek a Riftnek, inkább a kanyargós utak a jók . Ellenben a térérzés nagyon ott van, így hogy a fej mozgását is követi a cucc, a műszerfal, a közeli autók, tereptárgyak mintha tényleg ott lennének. A Project Cars max grafikán is jól megy Radeon R390-el, de ha az antialiasingot ds2x-ről ds4x-re vettem akkor ha sok autó volt a képernyőn már éreztem, hogy néha "belaggol". Egyébként nálam egyáltalán nem jelentkezett rosszullét, pedig 2 órát biztos nyúztam az eszközt mindenféle anyaggal. Súlyra is jól viselhető, nem éreztem tehernek ennyi idő alatt sem, emlékszem a dk2-es verzió sokkal megterhelőbb volt. Ami még nagyon sarkalatos pont az a fejen való megfelelő elhelyezés, mert már pár mm elmozdulás is erőteljesen ronthatja a képminőséget, szóval jól be kell állítani a fejen a cuccot.
Összességében jól el lehet vele szórakozni, de kéne még több minőségi program hozzá, mert egyelőre elég sovány a felhozatal. Arra is most kellett rájönnöm, hogy az Eve Valkyrie-t már nem adják hozzá ingyen, na annak nem örültem.. de 60 dollárt tuti nem fogok kiadni érte. A legfájóbb pont nekem a Resident Evil 7, iszonyatosan vártam erre bejelentik, hogy 1 évig PS VR exkluzív lesz, hát bakker.. -
izitom
tag
válasz nortsen #4337 üzenetére
Mindenkitől elnézést kérek, de krónikus időhiányban szenvedek
OSVR HDK2-Tegnap volt időm újra összerakni egy másik gépen.Szerintem jó
Képminőség kb. az Oculus 85%-a, ha minden igaz valamilyen Tosi panel van benne, szerintem nem OLED,
legalábbis látni a kis színes "pöttyöket", de igazából nem zavaró.
Szoftveresen, az elmúlt hónapokban sokat fejlődött, van már felhasználó barát komplett telepítője, SteamVR- on keresztül tökéletesen fut, felismeri 1 kamera, 1 HMD-nek
Ergonómiája inkább DK2, lencséket lehet állítani egyenként egy csúszkával (-2-től +4-ig), így szemüvegeseknek alapból jobb lehet.
Amivel még mindig küzd egy kicsit az a fejkővetés, a kamerát jól kell elhelyezni, többször nem árt bekalibrálni,
de utána nekem szimulátorokban már jól működött.
Hozzáteszem Oculust egy erős gépen, összes játék specifikus szoftveres trükkel használom, OSVR-t
i5-GTX970-es gépen próbáltam, teljesen elég volt neki a teljesítmény, valószínű lehet még finomítani a képminőségen (csak az időhiány).
Saját vélemény:Szerintem jelenleg elég lenne az OSVR, ezzel már kihúznám a következő generációig,
lencse, sweetspot elég jó, folyamatosan fejlődik, fejkövetésen lehet javítani(láttam már Kinect-tel, árulnak 2.
kamerát 80 dodóért, ennek van a legnagyobb esélye hogy lesz hozzá 4K-s panel, amennyivel drágább a
másik kettő, annyival nem jobbak, de ki tudja 17-ben milyen kínai HMD jönnek ki?!
Üdv T. -
Márton
nagyúr
ez lemaradt: mivel nincs még type-c kábelem, wifin keresztül a helyi hálón megosztott mappákból lehet fotót/videót nézni?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Van nálam egy Galaxy S6 és egy 323-as GearVR.
Most telepítettem, de nem találom a cinema módot, hogy videókat a moziszékekből lehessen nézni. Ezt külön kell telepíteni, vagy merre találom?
Az alsó USB Type C csatin keresztül ha PC-vel összekötöm lehet onnan nézni a videókat? Mi van, ha microusb átalakítóval kötöm össze? Úgy olvastam, akkor csak a töltés funkció él, igaz ez?
360 fokos panorámafotót tudok nézni, de csak 2D-ben. Hogy vehető rá, hogy TB vagy SbS formátumú képet is ismerje?
És végül: bármilyen bluetooth controller/gamepad megy vele, vagy ehhez már rootolni kell pl?köszi ha valaki profi ebben
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #3799 üzenetére
OK, most hogy tele lett a net hirekkel hogy az Amazon a megjelenes napjan jon meg (van ahol kimondottan kiemelik hogy 5-en vagy elotte kuldik hogy idoben ott legyen) es az Oculus erre csak annyit mondott hogy ok 6-an kezdik szallitani hullamokban (2 day UPS Standard) elorendeltem Amazon-on is es az elmeletileg 6-an itt lesz. Majd 5-en oldontom hogy melyiket mondom fel
-
Enton
addikt
Ide én is becsatlakoznék a látogatásra szívesen kipróbálnám mit is tudnak a fisrt gerneration HMD-k, még mondjuk egyfajtát sem próbáltam sohase eddig. De ettől csak jobban kedvem támad hozzá kipróbálni, sört és a ropit szerintem álljuk meg a pizzát is hozzá.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
bbmt
senior tag
Van itt esetleg olyan kedves fórumtárs Szolnok megyében,akinek van Vive vagy Oculus és akár anyagi ellenszolgáltatásért cserébe ki lehetne próbálni nála?
Ha igen, akkor priviben jelezzen már nekem!A kanál a gyengék villája
-
veterán
Mivel csak a PSVR-t próbáltam, így arról tudok véleményt mondani, de jah, egyetértek a tapasztalataiddal. A move-os demót nem tudtam kipróbálni, így annak a zizegését nem tapasztaltam, de mivel két egymáshoz közeli sztereo kameráról van szó, nem is meglepő. Viszont ugye ez az egy kamerás megoldás be is korlátozza az elérhető élményt. Nem mondom hogy meglepett a minősége, mert valójában számítottam rá hogy jól össze van rakva és jól zsonglőrködik a kompromisszumokkal, talán csak az SDE hiánya (vagy legalábbis nem feltűnősége) lepett meg. Szóval jó cucc, csak hát megvannak egyrészt a gondjai, másrészt meg a ps4 is korlátozza a tudását.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Proco
csendes tag
-
Proco
csendes tag
-
veterán
Btw tegnap volt lehetőségem kipróbálni a PSVR-t EVE Valkyre-ben a Collectors Lounge-ban a Play-iten. A London Heist előtt mindig nagy sor áltt még itt a CL-ben is, kint meg gyakorlatilag órás sorok voltak minden vr eszköz előtt, így a Vive-ot vagy a CV1-et csak nem sikerült kipróbálnom.
Végülis olyan mint számítottam, dacára az azonos felbontásnak, sokkal jobb a képe mint a 2014-es DK2-nek. Sajnos mivel rövid volt az idő, és igyekeztem az élményre figyelni, így kevésbé technikailag "elemeztem" a látottakat, de nem tűnt fel hogy láttam volna SDE-t, ugyanakkor a kisebb részletek igen, pixelesek, szóval apróbb betűket ugyanúgy nem lehet majd olvasni, de ez érthető. Kényelemről túlságosan relevánsat nem tudnék mondani, mivel futószalag volt, így rátették a fejedre, némileg tudtad esetleg állítani, de annyira nem értél rá. Illetve az IPD-je nekem nem volt teljesen ideális, és a PSVR-nál nem is lehet állítani. De ez lett volna várhatóan Vive esetén is, nem lett volna lehetőség szépen finoman beállítgatni mindent ahogy épp nekem pont megfelelő lett volna. Ettől függetlenül nem volt kétnyelmetlen, jó érzés volt hogy nem nyomódott a fejemnek a képernyő, viszont jóval több volt a light leak, illetve nem is nagyon hadonásztam a fejemmel a stabilitást ellenőrizve, ülős demó volt, arccal a kamera felé, gamepaddal.Az EVE Valkyre meg EVE Valkyre. Nem ez a játék fogja megváltani a világot, de egy árkád lövöldözősnek elmegy. Leárazva
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
De a daydream az a telefonon fog múlni, sztem még az is lehet, hogy a mostani cardboardok is jók hozzá, mert miért ne lenne .
hisz ha a megadott kijelzőméret megfelel akkor ugyan ugy beletehető és a lencsék is ugyan azt a kijelzőt mutatják.Mert hiába lesz daydreames telefonod, ha csak 60fokot látsz veleViszont az ergonomián a lencsék állithatóságán és a minődégükön még daydream nélkül is lehetne javitani.
Mert a vrboxban is jó hogy szabadon állitható a lencse, de nem valami finom és pontos a szerkezete.
És a lencséken is lehetne változtatni, mert azon mulik a nagyobb FOV. -
Segal
veterán
válasz AthlonXP #4347 üzenetére
Szerintem a telefonod lesz a ludas. Milyen telefonnal próbálod?
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Bocsi a kérdésért, biztos volt már, de nem találtam leírást róla, vagy csak rossz szavakat írtam a keresőbe...
Én is vettem a napokban egy VR szerkezetet, amibe a telefont lehet beletenni és úgy használható.
A trinusvr progival sikerült megoldanom, hogy a gépről a képet átküldjem a telefonra, amit a VR cuccal tudok nézni.
Na most az érdekelne, hogyan lehetne megoldani a fejmozgás követést játék közben, mert ezt még nem sikerült beállítanom.
Sok tecsős videón láttam, hogy meg lehet oldani, de a mikéntjét egyik sem mutatja be. -
-
M3nyus
aktív tag
A rifthez kapott Xbox kontroller adaptere másnál is nagyon meleg? Működik, csak ha bedugom kb. 1 perc múlva már irreálisan melegnek érződik.
Én vagyok M3nyus!
-
Raymond
félisten
Azt hiszem a kollega inkabb arra gondol hogy a muanyag kinai VR tartok miert nem fejlodtek sehova es miert van meg mindig az hogy olyanok mintha egy okolnyi pixel felbontasu 60" TV-t neznel egy 6 meteres szoba tulso felebol (enyhe tulzas). Gondolom azert mert azt nem tudjak ugy legyartani hogy aztan $15-$20 legyen az AliExpress-en es ebben a termekkategoriaban mar buktad a bizniszt ha a konkurencia $5-el olcsobb mint te. Majd ha valaki csinal egy jobbat ugyanannyiert mint amennyi most az elvart piaci ara egy kinai mobil VR tartonak es a tobbiek szinten lemasoljak (hogy aztan legyen kismillio kulombozo termek ami gyakorlatilag ugyanaz csak mas nevvel ugy mint a VR Box 2 eseteben) akkor lesz "fejlodes".
-
Az utóbbi időben leálltak a mobilos VR szemüvegek fejlesztésével? A VR box 2.0 ás után nem nagyon láttam, hogy jelent volna meg ujabb aminél finomitottak volna a lencsék beállitásán vagy bármi ami javitaná a FOV láthatóságát vagy bármit ami hozzáadna valamit az eddigiekhez.
Vagy csak én maradtam le valamiről?
-
izomman1
senior tag
Arizona Sunshine vidi:
[link]
(nekem az érzékeny gyomrúakra tervezve)December 6 án jelenik meg és végre tartalmas AAA kategóriás lövöldét kapunk!
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy milyenek a tapasztalatok a filmnézésre használt telefonos VR-el?
Sokat nézek filmet, sorozatot, viszont külföldi utazgatások miatt valami valóban mobilis kell, ha nem muszáj nem akarok egy batár laptopot/ultrabookot cipelni. A 10 inches tabom az, amit még kényelmesen magammal tudok hordozni, bár már ez is határeset.A tabletnél viszont talán jobb élményt adna filmezésre egy ilyen VR szemüveg pl. egy Galaxy 6/7-el. Sokat nem tudok róla, sőt azt is hallottam, hogy nagyon fárasztja a szemet és max félóráig használható, ami eléggé aggasztó.
Na szóval szívesen fogadok bármilyen észrevételt, tapasztalatot,ötletet.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
-
M3nyus
aktív tag
válasz akoska07 #4335 üzenetére
Igen, elvileg minden előrendelő, és akik előrendelték az alábbi játékokat/programokat ingyenesen kapják:
-First Contact
-Dead and Buried
-Medium
-Oculus Quill Beta
-Robo Recall
-The Unspoken
-VR Sports Challengehttp://www.roadtovr.com/oculus-touch-vr-pre-order-launch-titles-free-content-games/
Black Friday alkalmából a Német Saturnban ismét 100 euróval olcsóbb az Oculus:
http://www.saturn.de/de/product/_oculus-rift-vr-virtual-reality-brille-2148241.html
Illetve több nagy külföldi áruházban 100 Euro/Dollár/Font az Oculus Storeban levásárolható kreditet adnak:
https://www.reddit.com/r/oculus/comments/5eqwea/black_friday_deals...
[ Szerkesztve ]
Én vagyok M3nyus!
-
nagyúr
Más is kapott tegnapelőtt email-t a touch-ról ?
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
veterán
a_nagy_vr_topik_oculus_rift_es_egyeb_vr_eszkozok/hsz_3671-3671.html
a_nagy_vr_topik_oculus_rift_es_egyeb_vr_eszkozok/hsz_4041-4041.html
[ Szerkesztve ]
-
violentSt
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy sima kína vr boxba (wayteq) helyezhető kékfény szűrő lapocskának az egyik oldala milyen indíttatásból tapadós felületű? (fóliák eltávolítva mindkét oldalról)
1 nap alatt teleragadt mindenféle szöszökkel úgy, hogy az a fele nézett a lencsék felé... (ergó zártabb, kevésbé szöszölődik belülről) lemosni szappanos vízzel le lehet, de ugyanúgy szedi a szöszt
ez valami különös fetish az európai emberek felé, távolkeleti barátainktól és direkt szo*atnak vagy van valami funkciója a szöszvonzó felületnek[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Kiváncsi vagyok a támogatásra hogy alakul de árban nem vészes max ha megfogják vámon, akkor már lehet nem annyira olcsó:
(#4329) bbmt:
Na meg akkor neked is így hirtelen:
PIMAX 4K UHD Virtual Reality VR Headset 3D Goggles
Az osvr-t én is figyelemmel követem, nekem is bőven elegendő lenne egy olyan vezetgetni, FPS-eket próbálgatni.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
bbmt
senior tag
Valaki próbálta már az OSVR-t? A Steam mától támogatja, így egész jó áron lehetne belépni vele a vr-ba.
A kanál a gyengék villája
-
veterán
válasz Dyingsoul #4327 üzenetére
Dettó, nagy fun lenne így manuálisan építgetni a 4-ben a bázisodat A fallout pedig nekem szerintem a top 3, ha nem a top 2-ben van mint kedvenc franchise (a mass effect is nagyon ott van az élen A Tactics kivételével szerintem rongyosra játszottam mindet
-
Dyingsoul
Topikgazda
Fallout 4 VR cikk PC Gamer. Bár tudom, hogy már korábban bejelentette a Bethesda ezt, szóval nem nagy újság csak két dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban:
-Vajon ez lesz az első AAA FPS/TPS játék ami hivatalos VR támogatást kap vagy készül más is? Nekem nem igazán jut eszembe olyan amit hivatalosan is kapna VR támogatást a közeljövőben. Úgy rémlik valami tavaszra akarják megcsinálni és DLC formájában lenne elérhető, legalább is ez volt az eredeti terv (én emiatt vettem season pass-t is, remélem hogy nem külön game-ként árulják majd).
-Úgy tudom elsősorban Vive-ra fejlesztik így kíváncsi lennék rá, hogy vajon az új "markolós-elengedős" kontroller ami még meg sem jelent bejöhet-e a képbe és kap-e majd támogatást a Fallout 4-re. Na az eléggé állat lenne ha azzal tudnánk játszani, megfogni és elengedni vagy dobni a tárgyakat a Fallout-on belül.
Nagyon lelkes vagyok mert a Fallout egyike az 5 kedvenc franchise-omnak és én még az 1-gyel kezdtem amit az Interplay készített.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Márton
nagyúr
válasz Vismajor01 #4305 üzenetére
-
Dyingsoul
Topikgazda
Uhh köszi a linket, a TheVR egyik videójában láttam a VR Cover-t, nagyon jó cucc és egyik ismerősömnek is kellene ilyen csak már nem emlékeztem a nevére. Azt hiszem ezt be is teszem az összefoglalóba mert hasznos cucc. Eredeti oldalukon egyébként van Oculushoz is. Szerintem kötelező azoknak akik barátaikkal is megosztják az élményeket.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-Solt-
veterán
Vive tulajoknak már van pár kiegészítő iPon-n: [link]
www.smart-bus.hu
-
izomman1
senior tag
válasz #15779328 #4317 üzenetére
Közben én már ki is próbáltam és óriási a cucc! :-)
Egy trükk ha valaki nem bírná a motion sicknesst :
Ha mész egy darabon előre csukd be a szemed és ha megálltál nyisd ki (gyakorlatilag így a teleportálást szimulálod) Tudom fapados megoldás, de sajnos jobb ötletem nincs harcoknál eddig sarokról sarokra mentem (room scale valós testmozgás is lehetséges csata közben) -
Segal
veterán
Te jó anya úr isten de drágán vetted a kábelt ahoz képest hogy Kínából jött... Én náluk vettem ezt és ugyan megy vele de nagyon durván szencsés a kép... Utána szintén náluk vettem egy 2 méterest azzal már egész tűrhető a kép egyedül a full fekete résznél látszik zavaróan a szemcse de játék közbe nem. Sajna kidobott pénz volt a jelerősítő a passzív mivolta végett. Ha menni is fog akkor is zavaró lesz a kép.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
M3nyus
aktív tag
Ma megjöttek Kínából a rifthez rendelt USB 3.0 és HDMI kábeleim. A HDMI kábelből rendeltem egy 3 és egy darab 2 méteres kivitelt. A 3 méteres HDMI kábellel sajnos nincs kép, csak a 2 méteressel. A 3 méteres USB 3.0 kábel viszont működik.
Ezek konkrétan:
USB:
EBAYHDMI:
EBAYRendeltem még egy HDMI jel erősítőt (800 ft), de az sajnos még nem érkezett meg, azzal még megpróbálom újra a 3 méteres kábelt hátha életre kel:
Én vagyok M3nyus!
-
izomman1
senior tag
válasz Dyingsoul #4310 üzenetére
Jó cucc már próbáltam, de sajnos a probléma vele az, hogy csak ülő behatárolt mozgásra tervezték, hogy menjen PS VR al és Oculus Touch al.
Pedig milyen jó lett volna, ha room scalet beletesznek és bázison kicsit tudnál mozogni a plántákat elültetni komplexebb nagyobb területet bejárni és több feladatot csinálni...
Mivel több réteget akarnak a fejlesztők elérni ezért ilyen irányba nem mentek el (simán kivitelezhető lett volna, de csak Vive on) kár érte így még sokáig vissza lesz fogva a VR pedig több is lehetne benne.. -
Dyingsoul
Topikgazda
The Martian VR experience PS VR-ra és HTC Vive-ra.
-
Raymond
félisten
Nemigen akar mukodni nalam se. Elinditottam a Dreamdeck-et, tapogattam es elojott ugyan valami, de csak egy ora fent kozeppett, jobbra az FPS es lent kozeppet Browse es Library iconok. De nem tudtam oket aktivalni. Balra fent van egy gaze input kor ami aktivalas utan csak lekuldi a kurzort oda ahol a Browse es Library ikonok vannak de nem tudom hasznalni oket.
Egyebkent ugy nez ki van valami problema az 1.10-es update-el, mert aktivalodik valahogy az ASW akkor is ha a kartyam (380X) nem tamogatja. Legalabbis a fix 45FPS szerint amit a Dreamdeck demokban latok ez lehet. A menuben megvan a 90FPS es van itt-ott normalis fluktuacio is, tehat mutat mas szamokat is (78, 86, 103 stb.).
Szer: Valami tenyleg lehet: ASW causing framerate issues on unsupported AMD cards in Elite Dangerous
[ Szerkesztve ]
-
M3nyus
aktív tag
Ezt a programot próbálta már valaki?
https://www.reddit.com/r/oculus/comments/5dguu0/the_vr_dashboard..../
Tegnap felraktam, de sehogy nem tudtam működésre bírni.
Elvileg ha kétszer megtapogatod (gondolom a hirtelen rezgést érzékeli) a headsetet akkor elő kellene hozzon egy kis menüt.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok M3nyus!
-
lionshamlet
senior tag
Hello, androidos cardboardra - vrbox2 - milyen alkalmazasokat, videokat, stb érdemes megnezni?
Eddig a jonehany alkalmazasbol a fulldive tetszik csak.
-
Márton
nagyúr
válasz Vismajor01 #4305 üzenetére
Hú ez engem is érdekelne, mert tegnap a MM-ban kipróbáltam végre a Gear VR-t, és bár pixelesebb mint az LG G3-am egy kínai sisakban, de az élmény, hogy azonnal reagál a mozdulatokra és az idő 95%-ában megvolt a stabil 60 fps, mégis jobbá teszi mint egy alap androidos teló bármilyen kínai sisakban.
A 60Hz vibárlás mondjuk picit zavart fényes képtartalmaknál, valamint a CA is, ennek ellenére a private cinema mód pl. nagyon látványos.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Vismajor01
addikt
Samsung gear vrre is van google earth?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
Köszi a válaszokat! Várok vele még.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz #15779328 #4300 üzenetére
Ha rákeresel jó pár véleményt találsz a topikban. Van akinek csalódás, de a többségnek nagyon tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest