Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Google Chromecast topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Kinai tarto es telefon = valamilyen lencse es Google Cardboard azzal ahogy az megy az adott telefonon.
GearVR es Galaxy S7 = minosegi lencse es arra a par kompatibilis eszkozre valo kivitelezes. beepitett touchpad, semmihez sem kell kivenned a telefont a tartobol. A szoftver pedig az Oculus SDK low level intergracioval az OS-be, a kompatibilis telefonokhoz valo optimalizaciokkal hogy a maximumon fusson. Tovabba low persistence mod a keprenyonel igy a magasabb FPS mellett kisebb a motion blur is. Plusz az osszes cardboard cucc is megy rajta.
Probald ki valahol valamelyik uzletben ha van lehetoseged, nem kell sokaig gondolkodnod mitol jobb ha mar probaltal egy kinai tartot barmilyen telefonnal is. En meg olyan minosegu kinait nem lattam ami megkozelitette volna a GearVR-t pedig most is van itt 3 mellettem. Mindegyik szar telefontol fuggetlenul.
A kinai VR cuccok arra jok hogy ne a papirdobozzal szorakozz ha probalod a VR-t. A minoseguk olyan is mint amibe kerulnek 15-30EUR. Ehez kepest a regi GearVR 60EUR-ert vagy az uj GearVR 2 amit olyan 75EUR-ert talalni messze jobban megeri ha mar van Galaxy S6 vagy S7, ezekhez a telefonokhoz nincs ertelme egy kinai dobozt venni.
-
Raymond
titán
válasz
kengyel #4796 üzenetére
Nem, mert 50EUR vegett gyarkolatilag tokon lovod magad. A sima cardboard kompatibilis muanyag kinai szemuveg messze elmarad a GearVR integralt megoldasatol mind hardverben mind softverben. A GearVR-nal a legnagyobb problema alltalaban hogy a megadott draga telefon kell hozza, de ez nalad mar meg van oldva. Karacsony van ugyhogy lehet kicsi most itt a forgalom de paran lehet meg beirnak. Ha visszaolvasol vannak tobben is a topicban akik leirtak hogy nagy a ketto kozott a kulombseg. Keress ra a "gearvr" vagy "gear vr"-ra.
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Először is, Kellemes Ünnepeket Mindenkinek !
Vettem egy Galaxy S7-készüléket, és keresek hozzá egy VR-szemüveget, nem túl drágán. Melyiket ajánljátok hozzá, baráti áron ?
Ha nem jó helyre írtam a kérdésem, akkor elnézést mindenkitől !Ezt néztem ki, csak nem tudom hogy milyen.
-
wolfhgb
aktív tag
válasz
#15779328 #4787 üzenetére
Koszi, vegigcsinaltam a leirtakat, magyar lett, igaz valami valtozott a menuvel, mert mar nincs lehetoseg a nyilas ugralos modot valasztani a jatekmenetben, hanem alapbol a szabad mozgas van beallitva, amit azert szokni kell, de igy legalabb mar ertheto minden, koszonom.
-
Boldog karácsonyt !
VR-ban gazdag új évet. -
ludi85
tag
Szép Karácsonyt mindenkinek és még szebb újévet!
-
-Solt-
veterán
Áldott Karácsonyt Uraim!
-
törölt tag
válasz
wolfhgb #4785 üzenetére
Szia!
A lostprophet redux magyarítás a ....The Vanishing of Ethan Carter Redux\EthanCarter\Content\Paks mappában lévő fájlba telepíti magát. A VR változatnak a címe ....The Vanishing of Ethan Carter VR\EthanCarterVR\Content\Paks.Át kell írni a vr változat mappáinak és fájljainak a nevét a redux változat alapján.
Tehát az " EthanCarterVR-WindowsNoEditor.pak" fájlt "EthanCarter-WindowsNoEditor.pak"-ra
az " EthanCarterVR" mappát "EthanCarter" -re
az " EthanCarterVR.exe" fájlt "EthanCarter.exe" -re.
Ha minden jól csináltál már engedi a telepítő a "The Vanishing of Ethan Carter VR" mappába telepíteni magát,ezután csak vissza kell írni helyesen az átírt neveket és kész!
A The Vanishing of Ethan Carter VR mappában most 2 db mappa is lesz egy EthanCarter és egy EthanCarterVR,az EthanCarter-t írd át vr-re és engedd felülírni a fájlokat ,így a 2 mappa összeolvad.
Az EthanCarter-WindowsNoEditor.pak fájl most nem a paks mappában lesz,hanem a content mappában,ezt is visszaírod és kész.Remélem érthetően írtam le.
-
törölt tag
Karácsonyi VR nálam. [link]
Szét röhögtük magunkat!Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
wolfhgb
aktív tag
Volt itt valaki a csapatban, aki tudna segiteni a The Vanishing of Ethan Carter magyaritasaval kapcsolatban. A kerdesem az lenne, h az alap jatekot sikerult magyaritani, de a redux ot es a vr dlc vel nem igazan boldogulok, van esetleg valakinek tapasztalata veluk kapcsolatban?
-
Raymond
titán
válasz
akoska07 #4772 üzenetére
Mert ezt siman egy whitelist/blacklist file-ban szereplo adatokkal "donti el" es nem nezi a teljesitmenyt:
C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-runtime\Compatibility.json
A tied a "CpuBlackList" kategoriaban van:
{
"CoreType": 7,
"Generation": 3,
"PerfTag": 930,
"Flags": "K"
}Es ezert ki irja felulre a Home-ba hogy "nem jo lesz ez igy", de attol meg mukodik rendesen
Nem tudom milyen marha csinalta azt a listat. Peldaul a grafikus kartyaknal meg mindig kiirja a 380X-emmel hogy nem OK, pedig a file-ban ez van:
"VideoCardMinSpecList": [
{
"Name": "NVIDIA GTX 960",
"Vendor": "NVIDIA",
"PID": "1401",
"SubsysVID": "Any",
"Comment": "Same id for both 2GB and 4GB versions"
},
{
"Name": "NVIDIA GTX 1050Ti",
"Vendor": "NVIDIA",
"PID": "1C82",
"SubsysVID": "Any"
},
{
"Name": "AMD RX 470",
"Vendor": "AMD",
"PID": "67DF",
"SubsysVID": "00CF",
"Comment": "Differs from AMD RX 480 by SubsysVID"
}Azert ha a 1050Ti ott van akkor a 380X is eleg kell hogy legyen
-
i7 3930K 4.5GHz az oculus teszt progija szerint nem elég a VR alá.
De az i5 4590 az igen.A 2. gép ami a Rift-hez épült.
Asus R4E lappal volt némi trükközés az USB 3.0-val,hogy minden tökéletesen működjön.
Nem az első eset,hogy USB 3.0-val "bajok" vannak.
Vettem egy ilyet ami működik a Rift-el,tehát ezt is lehet sorolni a listára. -
-Solt-
veterán
válasz
clyvejhamma #4770 üzenetére
AC, Dirt Rally, DCS amit eddig néztem, mindhárom elég jó minőségűre beállítható és brutális élmény!
ETS/ATS-t most nyüstölöm, már sokkal jobb mint eleinte, de a DX9-s motornak értelemszerűen vannak határai. Mindenesetre a méretarányok miatt az is elképesztően más élmény... majd megosztom mire jutottam vele.
Hátra van még a PCars, Allien Isolation, ADR1FT... nem hiszem, hogy belátható időn belül játszanék monitoron...
-
clyvejhamma
aktív tag
Nekem Assetto Corsa jött be eddig a legjobban, mellette pedig a Dirt Rally. Az összes többi szimulátornál én is azt vettem észre amit te. Kisebb a felbontás mint kellene. ( PCarst mostanában nem néztem, ott lehet módosult ez)
A legrosszabb nekem az Eurotruck Sim 2 volt, ott minden brutál recés volt, de azt sem néztem egy ideje. -
Raymond
titán
Heh, en mar annyira nem mentem bele. Sima Logitech Force GT es a Thrustmaster Hotas X hogy mindket kategoria mukodjon. A regebbi Logitech-et ami a GT4-hez volt PS2-n elajandekoztam a ket Xbox 360 kormany (Forza 2-3-4) pedig a pinceben "porosodik" a Playseat allvannyal egyutt (csak allvany, nincs ules). Amennyi idom van jatszani az olcso megoldas pont megfelel
-
Raymond
titán
Oh, Elite Dangerous most valami 16EUR a Steam-en, meg ha nem is fogod hetekig jatszani a tererzes a jatekban valami hihetetlen. Tenyleg ott ulsz a sajat urhajodban es cirkalsz valahol az urben. Relaxnak is jo
Ha van egy joystickod akkor meg jobb. Egy olcso Thrustmaster HOTAS X eleg hozza, felrakod a throttle-t balra a kart pedig jobbra mint a jatekban is van es +100 pont erzes
-
-
90+ fps (legalábbis az optimális), de nem ez az egyetlen olyan tulajdonság, aminek teljesülnie kell egy játékban hogy ne legyen hányinger. Van még jó pár, a 90 fps, csak az egyik.
Javaslom megnézésre ezt a videót, a középső harmadában beszélnek arról hogy miért van, mit kell elkerülni a fejlesztőknek hogy ne legyen hányinger. -
Raymond
titán
Igen a VIVE-hoz, mert osszekevertelek valaki massal
Az supersampling az Oculus-nal mar eleg sok jatekban benne van. Van ahol automatikus, a Home-nal peldaul az. Az Assetto Corsa-nal egy config file-t lehetett attirni, az Oculus-os cuccoknal is volt ahol azt (pl. Henry). Egyebkent az Oculus Debug Tool volt erre hasznalva, de oszinten szolva manapsag mar nemigen kell, nagy nyomas volt a jatekfejlesztokon hogy ezt belerakjak opcionak.
A nagyitast arra ertettem hogy egy XY felbontasu kepernyot nagyitas a lencsekkel.
-
suniland
csendes tag
Téli leárazás a STEAM-en.
Kifejezetten VR appok listája egész jó százalékokkal lehet megvenni:
[link] -
Raymond
titán
1) mert nagyitva van az a szemenkenti 1080x1200 felbontas ezert pixeles lehet
2) van hogy a jatek meg nativban se renderel es mondjuk az 1.0 render multiplier helyett 0.8-at hasznal akkor meg homalyosabb lesz a kep
3) AA nagyon fontos, hiaba renderel a jatek nativban, ha teljesen hianyzik az AA akkor nem fog atraktivan kinezniMegprobalhatod a Supersampling-ot beallitani (olyan mint az NV DSR vagy az AMD VSR): [link]
Vigyazz arra hogy vannak jatekok ahol ezt mar menubol allitani tudod (pl. Space Pirate Trainer), ha ez van akkor ott erdemesebb.
-
Raymond
titán
-
-Solt-
veterán
Urak,
Az alkalmazásokon belül a felbontás beállításnál nem kéne lennie 2160x1200-s lehetőségnek?
-
Raymond
titán
válasz
Lézerparaszt #4748 üzenetére
Pedig az Oculus Dreamdeck-et es a Showdown-t erdemes megnezni.
-
törölt tag
válasz
Lézerparaszt #4746 üzenetére
Igen az. Én 4-5 játékot vettem már innen,minden oculus játék szinte tökéletesen működik vive-vel,tochosak is.
Revive alkalmazással!
Érdemes feltelepíteni,jó kis ingyenes demok,játékok vannak.
Revive ,ha nem megy írj,és elmagyarázom. -
törölt tag
válasz
Lézerparaszt #4739 üzenetére
-
-
-Solt-
veterán
15.-én megrendeltem a konzolvilágtól az Oculus-t, ma reggel meghozta a futár, mindezt a meghirdetett 219990.-Forintos áron... csak pislogok...
-
Lézerparaszt
őstag
Steam VR-on kívül még honnan lehet jó játékokat beszerezni?
-
Udv!
Szabadsagon vagyok es vegre volt idom jobban belemerulni a VR cuccaim adta jatek lehetosegekbe.
Bullet train utan instant buy a robocall.
Vr sports imadtam. Kosarlabda jeghoki kurva jo, jeghokival meg sokat fogok jatszani.
Fruit ninja megunhatatlan.
Ripcoil nagyon nagy elmeny.
Unspoken szinten jo.Lesz meg par jatek amit megveszek meg az iden.
Touch-al mar nagyon jo a Rift.Sokan mondjak 20 perc utan lerakod megunod.
Hat nem. Siman orakig jatszom vele.Mindenkepp kelleni fog egy kulon szoba a Rift-hez.
Keves a hely nalam. -
törölt tag
válasz
Menthirist #4736 üzenetére
Nekem még a wii-hez volt ilyenem,ott nagyon bejött.
-
-
törölt tag
Lesznek itt jó cuccok! [link]
-
fulton
addikt
válasz
Lézerparaszt #4727 üzenetére
Ezt nem értem. Megveszed a játékot, és ha nem tetszik akkor x idő belül vissza válthatod az árát?
-
fulton
addikt
Sziasztok
No kipróbáltam az Oculus riftet.
A kovetkező van. Egyelőr csak a demot volt lehetőségem megnézni. Play Vr jóvoltából koszonom.
Tetszettjobb mint a samsung gear. Ha mondhatom számomra sokkal. Van szunyoghálló de teljesen belefeledkeztem. Nem is arra figyeltem. Az erzés vagány volt
foleg mikor a trex átment a fejem felett. Az full mintha ott álltam volna, a magas epulet tetős lenézős is adta. Erdekes nem voltam kicsit sem rosszul forgolódtam is. (Bár lehet egy hullamvasut megkavarna riftel).
Nagyon tetszett hogy ahogy mozogtam forgattam a fejem a kép fix volt es igy kozelebb hajolhattam, másik oldalról megnézhettem. Átjött amiről beszeltek.Ha fejlesztenek még rajta, pixelmentesebb kép..nagyon komoly cucc lesz. Egy olyan minőségben ez az elmény mint egy 4k tv 1m ről, na az fain lesz.
Én ahhoz tudnám hasonlitani ezt a pixel kérdést, mintha egy moziban az első sorokból néznéd a filmet. Kb olyan. Nekem elsőre olyan erzésem volt. -
törölt tag
válasz
Lézerparaszt #4727 üzenetére
Van ilyen,hogy refund?
szerk:
Most olvastam,bassz...,ha ezt előbb tudtam volna. -
törölt tag
Probálta valaki az új serious sam-met?
-
Márton
nagyúr
Nagy winter salék vannak a sztórban
-
fulton
addikt
válasz
Lézerparaszt #4717 üzenetére
én is beültem ismét egy demora. (Samsung), talán kék hátlapos volt benne.
Ami a lényeg, van benne potencia (maga a 3D virtuális kép tetszik, teljesen más mint egy 3D -s tv (főleg hogy egyáltalán nem olyan látványos "kijövő" "ott vagyok" képek vannak mint amilyennek a reklamokkal beállították(3D tv).
De tényleg fejlődni kell még pl a Samsung VR-nak. Élvezhetetlen élesnek baszolút nem mondanám, pedig tekergettem ahogy tudtam, elég szintelen is , fakó is...nagyon kezdeti akkor, mikor a szemünk a FullHD hez van szokva kb.
Már tényleg kiváncsi vagyok arra az oculusraNa majd arról is írok saját véleményt
Meilyk játékot javasoljátok kipróbálni? (ürbelist mindenképp megnéznék, az vonz engem ...a kozmosz) már ha lesz lehetőség.
-
Lézerparaszt
őstag
Mielőtt megkaptam a Vive-ot, én is csak annyit tudtam az egészről hogy van mobilos verzió is, csak abba bele kell rakni a telefont
Egyébként ha nem mész oda segíteni akkor ismét egy elégedetlen ember aki terjeszti hogy nem jó a VR, és a sok ilyen véleményből kirajzolódik hogy a VR nagyon rossz fogadtatásban részesül és nem éri meg rá fejleszteni. Kicsit nagyobb hype kéne szerintem és akkor lenne célközönség és tartalom is. No meg az árak is lejjebb mennének... szerintem. -
fulton
addikt
Áj srácok mit láttam "vicces volt"
Voltam ma a médiamarkt-ba, épp próbálta a Samsung VR- egy srác, nem volt idős olyan 34 éves körüli, fejére tette a szemüveget leült a székbe, de az nem tünt fel neki hogy a samsung telo ki volt esve a szümegből és ott lógott oldalt, a srác meg tartotta a jobb kezében és várta hogy mi lesz. Ül ül forgatja a fejét, és megszólal "hát többet vártam"(egyáltalán ezt mire mondta mikor kép se volt) aztán a párja megkérdezte tőle : "mit látsz?" ? wtf....
Aztán odaléptem /már nem bírtam nézni/, hogy "telefont bele kéne tenni a tokjába" mire Ő:
jaa,, hát ezt nem fogni kell?""Értem én hogy nem ismerik nah, de elég hülyén festett fején a szemüveggel (közbe fejét forgatta) a telo meg egy kábelen lógott a kezébe
-
M3nyus
aktív tag
Valóban működni látszik a vezeték nélküli kitt:
-
ludi85
tag
Az Arizona Sunshine-ban mikor kb a felénél van az a rész, hogy egy nagy dupla zsilipes tolókapun keresztül bejutunk egy bázisra. Utánna nemsokkal kell egy belépőkártya egy ajtóhoz. Tudja valaki, hol találom azt a kártyát? A zombikat is átkutattam, de sehol sem találtam.
-
Borote
addikt
válasz
Menthirist #4708 üzenetére
Best Buy-ban a demógépen direkt GTX 970 volt, hogy lehessen látni, hogy megy egy "régebbi", "gyengébb" kártyával. A Unspoken és a Climb jól futott nagyon.
A Vive-nál mondjuk a demóztatást jobban megcsinálták, ott 3 programot lehetett kipróbálni (1 játék, egy ismerkedős eye-candy, egy meg a kettő között), és mindegyik csoporton belül lehetett választani. -
izitom
tag
-
válasz
Lézerparaszt #4710 üzenetére
4320x3840 felbontás 90-120 fps-sel szvsz csak akkor lesz lehetséges a közeljövőben, ha sikerül betonbiztosra megcsinálni a foveális renderelést. Azzal meg még vannak gondok. De a psvr példája is mutatja, hogy fullhd-ból is ki lehet többet hozni, mint pl a DK2 esetében, megfelelő optikával és subpixel címzéssel
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Lézerparaszt #4707 üzenetére
Jelenleg még 2év mire döntök, addigra lehet lesz gen2. meg elég erős hardver jó áron, elég megnézni manapság is rengeteg jó opció van "budget" 4Kra.
-
válasz
SkyS1gn #4706 üzenetére
Ha jelenleg ilyen céljaid vannak vele, szerintem maradj a monitornál. VR szemüveget nem monitor helyett szabad most venni, hanem szigorúan mellé, mert a játékok túlnyomó részét még mindig azon fogod tolni. Nincs még túl sok olyan játék amibe integrálták a vr-t, az ilyen külső hackes megoldások meg kihagyandók. A Battlefieldet sem vr-ra terveztél (értsd, ennyit futkosni virtuális futással kikezdi a legerősebb gyomrot is)
Lézerparaszt: az nvidia kért ennyit. A valóságban ennél gyengébb kártyákon is tök jól megy. De az ugye nem reklám az nvidia-nak, és nem szaladnak az emberek 1070-ért meg 1080-ért.
-
Lézerparaszt
őstag
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Lézerparaszt #4705 üzenetére
Az oké, de pl egy Battlefield 1 menne vele? Külső programmal ahogy nézem igen.
Csak a célzást kell levenni a headtrackingről.Hát igen, a felbontás az eléggé he ugye, próbáltam veletech-en, igen pixeles volt, mondjuk az a Oculus volt nem a Vive. A 2. generáció jobb lesz biztosan.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
SkyS1gn #4704 üzenetére
Ez egy erősen szubjektív dolog, mindenféleképpen próbáld ki a headsetet és csak utána dönts. Van akinek nem jön be a felbontás, van akinek nyomja az orrát, arcát, van aki szédül, van aki nem látja a 3D-t stb, millió oka lehet hogy ne jöjjön be.
Én személy szerint úgy vagyok vele hogy nekem is gagyinak tűntek a játékok, de van egy pár ami bár egyszerű, mégis nagy élményt nyújt. Mászkálós fps-ből nem láttam még olyat amivel lehet egér+bill.-el menni, sőt fps-ből még csak olyat láttam amihez a vive kontroller kellett. De mivel még nekem 2 napos a Vive, nem biztos hogy láttam mindent, sőt...
Várom én is a többi hsz-t, hátha tanulok belőle -
SkyS1gn
félisten
Sziasztok... a jövőben igen elgondolkozok azon hogy megéri e egy extra nagy, csillivilli, stb monitor vagy inkább egy sima és mellé egy VR headset.
Kérdésem az lenne hogy használható sima sztereo megjelenítőként a headset? Tehát pl FPS-essel játszanék egér + bill de 3D-ben látnám az egészet.
Engem ezek a casual vr játékok hidegen hagynak, eddig 1 értelmeset sem láttam igazából.
-
Enton
addikt
Ez menő:
Virtual Reality Pictionary with Andrew Rannells and Michael Che
VR barkóba, legalább lett egy kis reklám neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro