- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
akoska07 #5397 üzenetére
Működni,működik csak az a gond,hogy élvezhetetlen a bemozdulás miatt! Múlt héten beteszteltem egyet Bécsben rifttel, hiába az erős kamera rögzítés élvezhetetlen a vezetés.
Két fő szempontom volt ,kicsi legyen és hogy támogassa a vr-t,és a next level megcsinálta,kb 1 hónapja adta ki hozzá a támogatott szoftvert.
Több éve tervezem a sim vételt vagy építést,hidd el sok félét kipróbáltam,de ez volt az első amire az asszony is rábólintott!
-
GL820
tag
Vajon a Touch árát is lejjeb viszi majd az amazon? Még mindig 189 font náluk. Német media marktban meg 119 euro.
-
törölt tag
Végre foglalkoznak a motion cockpittel vr-ben. [link]
Jövő héten itt van,be is tesztelem! -
Raymond
titán
A CPU eleg lesz, kartya kell majd masik. Az USB-t nehez megmondani, rengetegen (vagyis ugy tunink, nehez forumokbol megmondani) a panasz hogy XY konfiguracioval nem megy, masnal meg igen. Ezt oszinten szolva csak probalkozas utan latod, nalam pl. nem volt semmi gond a Z170-nel pedig a masodik sensor az ASmedia USB 3.1-es vezerlon van es az Oculus software sir hogy kene masik driver. De nem kell, megy rendesen. Kolleganal itt lejjebb meg meg Windows reinstall is volt ha jol vettem ki, kemeny BSOD-k jottek be.
-
bbmt
senior tag
Na most, hogy az amazon is levitte az Oculus árát, elgondolkoztam egy Rift+Touch vételén.
Videokártyám cserés ez egyértelmű ( HD 7970 ), az oculus progi azt írta ki, hogy nem támogatott az usb3 vezérlőm. ( eltron )
Vegyek pci bővítőt hozzá? Többen írták, hogy ettől függetlenül elmegy a nem támogatottal is.
Valamint elég lesz neki az i5 3470? -
Borote
addikt
válasz
Dyingsoul #5369 üzenetére
Meanwhile, az "Error SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" bsod loop hiba megoldódni látszódik.
Win10 újratelepítés után elős körben ASMedia USB3.0 driverfrissítés (nekem jó volt az Asus-hoz adott driver az ASrock lapomon), Oculus szoftver telepítése, és csak UTÁNA csatlakoztatni az USB3-as eszközöket (headset, szenzorok).
Segítőkész volt a support, bár a fórumon az hasznosabb voltEgy restartot már túléltem
-
Raymond
titán
"Játékokban is annyira érvényesül a Vr határ mint a demokon?"
Nem biztos hogy ertem, de a TV-s kommentbol arra kovetkeztetek hogy azt akarod tudni amit alahol demoztak neked es jol 3D-sen nezett ki hogy a jatekok is ugy neznek-e ki? Mert akkor igen. Itt nincs olyan mint a filmeknel hogy nem annyira 3D mint a tulzott demok, mer vagy 3D vagy nem, de akkor nem is VR jatek. Gyakorlatilag nem tudsz nem-3D VR jatekot csinalni. Meg ha sima 2D jatekokat jatszol is egy virtualis kepernyon meg az is 3D mert egy 3D terben van elotted egy 2D kijelzo
3-ik senzor Oculus-nal arra jo hogy ha a 2 senzor a hivatalos "elol ketto" konfiguracioban van akkor ha talla fordulsz eltakarhatod a Touch kontrollereket a testeddel es nem lenne kovetes. Egy 3-ik hatulra megoldja ezt. Az is megoldana ha a 2 senzor a play area ket attellenes sarkaban van, de akkor meg nem lenne meg a hivatalosan elvart "elol ketto" felallas.
Filmet lehet nezni rajta es hogy milyen a hatas az beallithato a lejatszokban. Ha azt szereted hogy az elso sorban ulsz akkor oriasi "vasznat" allitasz be magadnak es kozelre huzod. De talan az jobb ha ugy allitod be hogy a vaszon fejmozgatas nelkul legyen picit kevesebb mint a horizontalis FOV. Lejatszo van par, van ahol van kornyezet (kis hazi mozi, nagy moziterem stb.), a BigScreen-nel egy high-end apartment-ben ucsoroghetsz a balkonon vagy a szobakban es olyan mereture allitod a kepernyot/vasznat amilyenre akarod. Vannak olyanok is ami nincs kornyezet, csak a kepernyo amit ugyanugy meretben, kozelsegben allithatsz es ami fontos donteheted is. Supersampling hasznalata mellett a kepminoseg is vallalhato mar a kis felbontas ellenere, neztem mar igy par 20 es 40 perces epizodot.
-
fulton
addikt
Játékokban is annyira érvényesül a Vr határ mint a demokon?
nem olyan bla bla dolog mint a 3d tv anno? - ott a demok szintén jók voltak de a filmeknél pl a hatás elmaradt.Valamint, miért jó a 3-ik szenzor? - olvasom hogy sokan beruháznak 3-ikba Miért hátrány ha csak 2 van?
FIlmet lehet nézni rajta, mármint valaki próbálta? (inkább fizikailag értem) De az is érdekelne a képminősége/hatása (ha mondjuk egy HD filmet nézünk) olyan mintha egy mozi első sorában ülnénk? .
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tomehama #5386 üzenetére
Nem, de ezt te is láthatod rendeléskor. Euróban fizetsz, gyártótól rendeled, EU raktárról. Ebben már benne van a VAT. A szállítást is láthatod, ~27 euróba kerül áfával együtt.
Egyébként én várnék kicsit a helyedben... most nagy a mozgolódás a VR piacon, ha visszaolvasol párat láthatod, hogy az Oculus csökkentette a Rift árát, a touch kontrollerekkel együtt 200$-al olcsóbban adják. Erre szerintem mindenképp kellene reagálnia a HTC-nek/Valve-nak is.
-
tomehama
csendes tag
Sziasztok. Tervezek csatlakozni a Vive tulajok táborához, láttam, hogy mostmár lehet hivatalosan HTC-től is rendelni hozzánk. A kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy ha tőlük rendelem, akkor előfordulhat-e, hogy az ár+szállítás felett még vámot is kell fizetni?
-
Raymond
titán
Robo Recall veszett jol nez ki. A nem felismert kartyam miatt eleve Low grafika es 0.7x scaling-re lotte be magat ezert mielott jatszottam ezt attallitottam Adaptive 07x - 1.3x scaling-re, de hagytam Low-on es ugy ertem hogy veszett jo. A kepminosegbol minosegbol itelve alltalaban 1.0 volott volt. Nem probaltam High-on, adok neki meg par menetet/levelt
A celzas itt-ott picit fura, de meg nem jottem ra miert. Ket dolog lehetseges - amikor mozog a kezed van olyan floating effekt vagy hogy irjam le a masik meg hogy valamikor mas szogben lo mint ahogy kinez hogy merre all a kez/pisztoly. Ha rendesen celzok (iron sights) akkor minden OK, de ha csak lazan lovok akkor jon az elo, pedig mas jatekoknal nem volt ilyen problemam. Majd meglatjuk, mindenesetre AAA kategoria a cucc.
-
Borote
addikt
válasz
Raymond #5377 üzenetére
Hohhóó, a harmadik szenzorban gondolkozok én is, mert ha háttal vagyok, akkor jó eséllyel kitakarom mindkettőt. Most az az elképzelésem, hogy egy háromszög elrendezésben talán kisebb eséllyel takarnám ki.
Mondjuk lehet, hogy így a Saturnos árak is jobbak lesznek akciósan
Én bízok abban, hogy az árak esnek majd, többen veszik, és pörögni fog a content gyártás.
-
Raymond
titán
Oculus Rift and Touch are now $200 cheaper
Neztem az Oculus Store-t es az Europai arak igy neznek ki:
GB = 499 + 99 = 598GBP
EU = 589 + 119 = 708 EURLehet rendelek egy 3-ik Sensor-t mert azok is lementek 89-rol 69-re.
-
Raymond
titán
Yo yo yo yo yo!!!
Mar jon is, epp fel oraja olvastam valami tweet-et hogy jo nap lesz ez a VR-nek, hat jo lett
Borote: Remelem eleget esik, van azert mar itt-ott 380-390EUR-ert es mondjuk az a Zotac Mini jol nez ki es jo ara van, de nem bannam ha esnenek meg olyan 50EUR-t az arak. Akkor valtok majd a 380X-rol.
-
M3nyus
aktív tag
Most néztem Oculus Store-t és tölthető a Robo Recall
4.87 gb. Touch tulajoknak ingyenes, bár mással (hivatalosan) nem is megy.
-
Borote
addikt
válasz
Dehogynem, nyitottam ticket-et. Kb 2 óra alatt kaptam is választ, hogy gyűjtsek log-ot. Azt akkor épp nem tudtam, mert a megpróbálkoztam a program törlésével. Aztán ugyanezt leírtam a linkelt fórumra is, hogy mások is okuljanak belőle - meg hogy USB3.0 driver újratelepítés a terv. (Mondjuk a Supporton többet nem beszéltek velem
)
A fórumon később linkelték az ASMedia drivert, hogy Win10 újratelepítés után annak a telepítésével kezdjük - ezt is fogom csinálni holnap délután, de ma munka miatt nem vagyok otthon, hogy ezt megoldjam. Írok majd, hogy sikerült-e (oda is, ide is).(#5372) Raymond: ennek a metódusnak a működőképességét tanúsítom, németországi ismerősökkel én is pont egy ilyen akcióban vetettem meg a Rift-et és a Touch-t. 215 ezer forintomba fájt a kettő, ami még így sem kevés, de határozottan jobb, mint bármi egyéb forrás. Vicces, de olcsóbban jött ki, mint ha USA vétel lett volna.
Mindenki: Naés, vajon a 1070 mennyit esik majd?
és mikor....
-
Raymond
titán
válasz
Azert lehet lesz egy Vive csokkenes ha kijon az LG OpenVR HMD is mert akkor mar nem lesznek egyedul. Az a picit lehangolo hogy az uj (Rift formaju) headstrap csak felaron vasarolhato es az is $200-ert. Azt gondoltam akinek mar van Vive az megveheti kulon es az ujak mar azzal jonnek, de ugy latszik nem.
Ahogy az utobbi honapokban elneztem a legeselyesebb egy olcso Rift beszerzesere egy Nemetorszagi Saturn vagy Mediamarkt akcio, azokbol mar volt tobb is. A GDC felhozatalt nezve jon par ertelemsebb komolyabb AAA es AA jatek a kovetkezo 3-4 honapban.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Én GTX 770-ről váltottam, gyakorlatilag GTX 970 megjelenése óta vártam a Pascalt.
Most meg a Volta híreket várom inkább bár az még messze van. Csak ugye arról is volt hír még a "Pascal várás idején", hogy 2017 Q1-Q2-re Voltákat ígért az Nvidia az ipari szegmensbe. Nem tudom, hogy az autókhoz vagy valami más grafikai munkákhoz de valahogy ez rémlik. Ez akkor jött szóba amikor még 2015 novemberében-decemberében a magyar fórumokon senki nem hitte, hogy 2016 tavaszán-nyarán jön a Pascal, mindenki 2017-et lebegtetett és ezzel ütötték ezt a feltételezést. Akárhogy is legyen, mostanság nagyon izgalmas dolgok zajlanak mind GPU mind CPU fronton.
-
-Solt-
veterán
válasz
Dyingsoul #5368 üzenetére
Ha nem lenne meg az OR, engem is hidegen hagyna... megvárom még a Vegát, aztán a nyáron lecserélem a 980Ti-t!
Most én sem állok valami fényesen, szóval nekem is jön a spórolós rész, de a pesszimista hozzáállást átérzem... velem is előfordul, hogy így állok hozzá valamihez, aztán ha nem úgy lesz lehet örülni!
-
Dyingsoul
Topikgazda
Bocsi, hogy csak most érkezik válasz erre és az sem megoldás, de nem próbálkoztál az Oculus supportnál? Én kíváncsi lennék rá, hogy hogyan segítenek egy ilyen problémán. Ha esetleg nyitottál ticketet és érkezett válasz, oszd meg velünk légyszíves!
A Vive megjelenéséhez kapcsolódóan: Én azt várom már mikor esik 100-200$-t az ára a Riftnek és Vive-nak. Bár ez szerintem veszett fejsze nyele, mivel nincs túl nagy konkurencia a piacon csak azért remélem mert talán rájönnek arra, hogy több is fogyhatna belőle és a VR piac csak úgy szélesedik ha több fogyasztóhoz is eljuthatnak kedvezőbb árcímkével. A realitás szerintem az marad ettől függetlenül is, hogy amíg nem jönnek a 2nd gen VR sisakok addig marad ez az ár. De legszívesebben arról hallanék, hogy jön a Vive 2 vagy CV2... Én kis telhetetlen.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Pont ezt olvasgattam melóba jövet a buszon. Imádom amikor pesszimista véleményem meghazudtolódik és a végkifejlet pozitív.
Anno úgy vettem az 1070-et, hogy majd váltok 1080 Ti-re ha az kijön. Azonban azóta is olyan játékokkal játszok, mint a Terraria, Diablo 2, Diablo 3, GTA5, CS:GO, stb... Ezekre az 1070 is overkill... Persze mindjárt más lesz a helyzet ha nekem is lesz egy Vive-om vagy Oculusom, de addig sok víz folyik még le a Dunán (sajnos azóta sok Vive ára ment el más dolgokra).
-
-Solt-
veterán
válasz
Lézerparaszt #5365 üzenetére
Azt, hogy "kerülő út nélkül" a hivatalos oldalról megrendelheted 900 eurós áron, és nem kell kifizetned azt a 40-50000.-Forintos felárat...
-
-Solt-
veterán
-
Borote
addikt
Az egy dolog, hogy megvan a Rift, de beleütköztem ebbe a hibába.
Szóval sikeresen BSOD loopba vitte a gépet az Oculus az első játékkal töltött délután után gépet lekapcsoltam, másnap amikor elindítottam, már Safe Mode-ban sem lehetett bootolni. Gyanakdotam videokártyára, mindenfélére, aztán végülis úgy tűni, USB3.0 hiba lesz.
Most újrarakott Win-nél szintén megjelent ez a hiba, de letiltott USB3.0 vezérlővel elindul a gép.Találkozott-e már valamelyikőtök ilyennel?
-
Raymond
titán
Wireless HTC Vive tested: One of VR’s problems solved, but two remain
No lag with wireless HTC Vive, but spending an additional $200 really hurts.
A $200 az nem ingyen van, de azert talan van akinek megeri, mondjuk akinek 5m x 5m play area all a rendelkezesere?
-
Raymond
titán
Uj/frissitett SteamVR play area stats:
Egy - a felszoba mereteit feszegeto - 3m x 2.5m jatektere csak a felhasznalok 15%-nal van, a mar szobanak minosulo 3x3m csak 6%-nal.
-
hl225
tag
Sziasztok!
Létezik olyan mozgásérzékelős kontroller amit pl: Fiit VR 2N lehetne használni?
Próbált már valaki ilyet? -
Márton
nagyúr
Jön az új gearvr, kontrollerrel!
Position tracking még mindig nincs -
Dyingsoul
Topikgazda
Amúgy ha ajánlhatok egy FPS-t kipróbálásra: The Last Sniper. Elméletileg van ingyenes Demo-ja is de nekem a Steam valamiért csak feldobja de nem azt hozza be.
Ez meg egyébként én lennék ahogy kipróbáltam a The Last Snipert.Wolfenstein rajongóknak kötelező!
-
Dyingsoul
Topikgazda
Steam-en van VR címke a VR címeknél és lehet is szűrni rájuk.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Szerintem nem nagyon fog esni, én még arra sem vennék mérget, hogy az 1080 Ti megjelenése után esne... Majd ha jön a Volta + a dollár befolyásolja kb egyedül.
(#5352) -Solt-: Szerintem itt most nem ez lesz a helyzet, mivel alapból nagyobb áron nyitottak a Pascal kártyák és a Ti ára is felfelé tolódik el. De meglátjuk, viszont ez már erősen off itt.
-
-Solt-
veterán
-
fulton
addikt
válasz
W00dyka #5350 üzenetére
1.Erre a store ren belül a kép a The Climb -ra kattintva - az mögött bejön háttérben kép a játékról -
Namost, ilyen a VR - ban a grafika mint itt a képen? mármint a viz a hegyek...így nézz ki? mert ez elég vagány. Gondolom oda*ós a mélység érzet is.
2.Találok valahol valami store-t ahol a VR-ban megvehető játékok sorakoznak? megnézegetném
-
W00dyka
tag
A kérdés első fele passz !
A második fele: Szerintem a játék fejlesztők lassan de biztosan fedezik fel VR játék fejlesztés előnyeit, hátrányait, nehézségeit !! Emiatt mindenképp legyen egy alapcím amivel játszol, mert egyenlőre nem átütő a játékfelhozatal a mélységét tekintve ! -
fulton
addikt
Szerintetek mikor kezdhet esni a GTX 1080 kártyák ára? és vajon meddig juthat el?
egyébként vigyázzatok mert még erősebb dollár jöhet a jövőben sajnos.
Ezzel párhuzamosan MO pedig nem szeretné hogy erősödjünk, matolcsyyy úr.Hogy látjátok, jönnek játékok tartalmak VR ra?
-
ribizly
veterán
Próbálta már valaki a Resident Evil VII-et PC-n valamilyen VR mod (Vorpx, TriDef, ...) megoldásban?
Van bármi ami működik és közelíti legalább az élményt a PSVR-hoz?
Vagy inkább simán meg kell várni 2018-at? -
GBRDVD
tag
válasz
Raymond #5346 üzenetére
Köszönöm szépen, már meg is vettem a Fiit-et innen: http://hardverapro.hu/apro/google_cardboard_3d_vr_szemuveg_-_kamukulusz__2
Gyakorlatilag az ötlet megszületésétől számítva 2 órán belül a kezemben volt a cucc. Szombat este... Óriási respect az eladónak, ajánlom mindenkinek!
-
Raymond
titán
Eleg sok tapasztalat le lett irva mindkettorol mar itt a topicban, eleg rakeresni:
-
jokerq
csendes tag
Köszi srácok akkor marad a Vive
Ha esetleg valamin elakadok és nem sikerül a programot elindítani akkor jövök segítséget kérni
-
GBRDVD
tag
Sziasztok!
Honor 8 telefonhoz milyen VR headsetet ajánlanátok, ami most az ár/érték arányban a best-buy lenne? Full kezdő vagyok, még nem próbáltam semmit. VR Box 2-vel akartam kezdeni, de azt az egyszerűsége miatt inkább átugranám, a hozzászólásaitokat végigolvasva mondjuk egy Fiit VR 2N vagy egy Virtoba X5 Elite jobb választásnak tűnik.
Az lenne kérdésem, hogy ezek jók-e, vagy van azóta valami jobb?
Köszi!
-
-
izomman1
senior tag
válasz
#15779328 #5339 üzenetére
Igen én mind a kettőt ! Jhon wicken csak egy szokásos "wave shooter" semmi nagy szám.. a Raw Data nyilván jobb... A Syren atmoszférája (grafikája) nekem nagyon bejön szép és supersampling el skálázható is a grafika..
Nagyon jó az interakció és teleportálás valamint sima mozgás is van benne (már szerencsére bírom a sima mozgást is így fél év után :-))
Szóval nekem nagyon tetszik a lopakodás benne , még csak fél órácskát volt időm játszani vele, de felő, hogy túl rövid lesz ahogy lenni szokott a VR címeknél (talán 5 pálya - szoba van benne ahogy egy cikkben olvastam és 2 be már eljutottam fél óra alatt) .. Egyedül ez "lehet "a gondom vele.. -
törölt tag
Megvettem a Robinson: the journey, tökéletesen megy viven.
Az irányítás kicsit fura,látni hogy ps átirat,de meg lehet szokni. A grafika az gyönyörű,a játék maga kicsit lassú,unalmas. 40 eurót nem ér.Syren,meg a John wicken gondolkozom még. Próbálta valaki?
-
Borote
addikt
Megjött a Rift&Touch
És ezek az egyszerű játékok teljesen jól eldöcögnek a 7950-en is.
Szerencsére nekem volt lehetőségem kipróbálni anno, úgyhogy tudtam előre, hogy hányingerem nem lesz. -
-Solt-
veterán
válasz
Lézerparaszt #5335 üzenetére
Az 1080-l már meglehet sok helyen a fix 90 FPS ami nagyot dob az élményen, szóval én a helyedben erre gyúrnék...
-
-Solt-
veterán
válasz
Lézerparaszt #5333 üzenetére
Játéka válogatja. Egyébként mindent maxra rakni nem tudom mennyire jó ötlet!
-
-Solt-
veterán
válasz
Raymond #5330 üzenetére
Az tény, hogy a Vive és az OR képe sem tökéletes, de ahhoz, hogy egyáltalán hozzák azt a látványt amire egyébként képesek, kell a render scale, pixel density felhúzása. DCS-ből kiindulva óriási a látványbéli különbség az 1.0-s és a 2.0-s pixel density között... Ha az OR kijelzője azt tudná amit az 1.0-s beállításon látni, már eladtam volna!
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az egyébként sem tökéletes látványt még jobban rontja egy gyengébb VGA, szóval a véleményem szerint, aki VR-t akar, előbb a gépét fejlessze! Kivéve, ha megelégszik a gyenge képminőséggel, de ebben az esetben szerintem az első ámulat után hamar jöhet a csalódás.
Egyébként egy 980Ti mellett már akár az AC, akár a PC képes fix 90 FPS-re vállalható képminőség mellett.
-
Raymond
titán
válasz
W00dyka #5329 üzenetére
Tapasztalatbol mondom (Rift es Vive) hogy nem fogja magat elokadni egy 970-el. Picit tul van lihegve ez a grafikus kartya tema. Az erosebb kartyak (1070+) per pillanat arra jok a jatekok majdnem mindegyikeben hogy feljebb tolod a render scale-t es az MSAA-t. Kivetel az emlitett eleve nem VR alatt is igenyes jatekok mint a PC, DCS, ED stb.
-
W00dyka
tag
válasz
Raymond #5325 üzenetére
Nem az a kérdés szerintem , hogy lesz-e 90 fpse ideális esetben , mert az biztos hogy lesz ....hanem az, hogy nagyobb csatában v. versenyhelyzetben is meg lesz-e stabilan! Én szeretném, hogy neked legyen igazad de ha nem akkor ott fog állni, hogy van egy 250-300 ezer forintos eszköze és a "beszokási időszak" kellős közepén szó szerint el fogja okádni magát a fps droppal megfűszerezett speciális pillanatokban.
-
sheep
addikt
válasz
jozsi252 #5323 üzenetére
Attól függ milyen játékra használnád.
Hasonló gépem van, a procim talán jobb mert húzva van (i5 2500k 4.3 Ghz, gtx 970)
Nálam a kizárólagos felhasználás a repszimek lennének, de azokhoz nagyon kevés a proci és főleg a gpu, instant fejfájás és hányinger volt amikor próbáltam.
Ezért én nem is vettem még VR cuccot, előbb gépet fejlesztek majd. De a repszimek (DCS World) amúgy is nagyon durván kérik a teljesítményt.
Alap játékokra elég lehet. -
Raymond
titán
válasz
jozsi252 #5323 üzenetére
Nem lessz gond. A teszt is mutatja egyebkent, de a valosagban is az van hogy a zome jateknak nem kell atomeromu. Jonnek lassan a komolyabb direkt VR cimek, de eddig a legproblemasabbak a nem-VR alatt is valami komolyabbat elvaro jatekok voltak mint Project Cars, Elite Dangerous stb.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Elgondolkoztam hogy a közeljövőben beszerzek egy Vive-ot. Na most elsőre lefuttattam a SteamVR Performance Test progit. Ami nyilván nem tudja 100%-os bizonyossággal megmondani hogy a gépem alkalmas lenne-e a Vive-hoz, de valamit támpontot tud adni.
Ezt dobta ki a gép.
Ha a vásárlás mellett döntök, lehet valami komolyabb gondom játék közben szerintetek?
-
GL820
tag
Hát lehet, hogy már az agyatokra megyek, de akadt egy újabb gondom: Épp az oculus storeban nézelődtem, le akartam szedni valami ingyenes cuccot, elkezdte letölteni, közben levettem a riftet a fejemről, mikor úgy gondoltam lejött már, rift fel a fejre és ekkor furcsa látvány fogadott: az mellékes, hogy az ingyenes cuccot nem töltötte le, de ha a storeban nézelődök, minden játék meg alkalmazás képe helyett fekete hátteret látok, ha rámegyek valamelyikre, azon belül a mediara, hogy nézzek belőlük valami képet, ott se jelenik meg semmi csak egy fekete képek a közepükön egy fehér négyszög, benne egy fordított dupla v ami át van húzva.
Ez vajon mi lehet? -
izomman1
senior tag
válasz
izomman1 #5317 üzenetére
Super samplingot nem lehet állítani a Vorpx alatt vagy nekem valamiért nem sikerült..
Alien Isolation beszámolóm elmarad, mert sajnos mivel vendég telepítésként van fent a Vorpx a gépemen account hiányában pont ennek a játéknak nincs alapból az optimilazer menüben a profilja.. .. De nem probléma így is végre láttam mit tud a cucc.. Nem rossz főleg a főbb címeknél elég jól meg van csinálva a térérzet, de a felskálázás nekem és az interaktivitás Vive kontrollerekkel nagyon hiányzik és azért nyilván elmarad a színvonal a Vive játékokhoz képest.. + látszik (nyilván) hogy ezeket a játékokat nem erre tervezték kicsit nehézkes inventory szöveg olvasás stb.. .. De kipróbálásnak tökéletes volt Köszi szépen Cshavez! -
izomman1
senior tag
válasz
W00dyka #5316 üzenetére
Kicsit elhamarkodott voltam (ahogy lenni szokott :-)) .. igen .. Alien Isolationt újra letesztelem már optimalizálva csak újra rakom mert tegnap letöröltem a rossz teszt után egyből.. Skyrim al nálam egy gond van nagyon optimalizálatlan és a GTX 1080 al is nyilt terepen akad de nagyon , de valószínűleg az FX 8350 es proci miatt. (proci igényes játék)
A Fallout 4 et is volt szerencsém kipróbálni az már tökéletesen futott ..Kicsit még a grafikán majd próbálok turbózni felskálázással hátha bírja mert az én szemem felskálázott játékokhoz szokott egyedül ez a gondom vele.. Alian Isolation al kapcsolatban még írok ma.. -
W00dyka
tag
-
izomman1
senior tag
Közben kiderült az optimizer gombot nem használtam, de ugye kell .. Skyrim elég mutatós benne , de nyilván mivel nem VR ra tervezett játék nem az igazi.. Minden esetre azért így már ér valamit a progi.... ;-)
-
-
Raymond
titán
Nemreg itt a topic-ban dojan75-nek volt ugyanez a problemaja.
-
izomman1
senior tag
közben kaptam az infót lehet a beállításaimmal vannak problémák.. majd még próbálkozom ezzel a vorpx el talán valami pozitív is kisül belőle..
-
izomman1
senior tag
Ezt a Vorpx es "csodát" volt lehetőségem kipróbálni Alien Isolation és Far Cry Primal al.. Hát gyerekek szavakat nem lehet mondani annyira nem egy kategória egy ülős VR játék és a Vorpx... Sajnos nekem nagyon nem bejövős és szerintem másnak sem egy fillért nem ér a cucc.. Semmi térérzet csak picit forgatni tudod a fejed ennyi ... Ha VR akkor csak az arra tervezett játékokkal érdemes tolni..
Tegnap voltak fent rokonaim bárkinek mutattam a Vive ot bármilyen korosztálynak mindenki el volt alélva tőle... Reméljük egyre több és hosszabb tartalmasabb VR tartalom fog kijönni.. -
GL820
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, gondom akadt a riftel, pontosabban a sensorral. Történt ugyanis, hogy platformot váltottam, 1155-ről 1151-re. Win10-et újraraktam, és mikor eljutottam a rift telepítéséhez, a sensort sehogy se látja. Az eszközkezelőben ott van, persze egy kis felkiáltójellel, de az oculus setupja nem találja, mindegy melyik usb-be dugom. Külföldi fórumokban sem találtam olyan megoldást, ami nekem működne.
Valami tipp? -
Dyingsoul
Topikgazda
Bátyám kipróbálta a Vive-ot a multimediatowerben.
Sosem volt még rajta VR headset, ez volt az első élménye és kicsit rosszul is lett pedig csak kb 15 percig volt rajta. A következő részben én fogom majd tolni a The Last Snipert.
Ma egyébként bevittem melóba a GearVR-t is, hát volt ám csodálkozás.
Volt akinek az okozott gondot, hogy az agya egyik féltekéje azt mondatta vele "Ez a valóság!" míg a másik "Te hülye az iroda közepén vagy, nem a hullámvasúton!"
Nem is bírta a zuhanásokat, inkább levette. A lightos dolgokat jól bírták de az intenzív élmények mindenkit kiütöttek.
Főleg mikor feltekerték a hangerőt. Nagyon sokat számít a jó hang és a hangerő. (Xiaomi hybrid fülessel nyomtuk, szerintem kellőképp jó a hangja ilyesmire)
Összességében mindenki pozitívan élte meg azért a dolgot, mondjuk egy szoftverfejlesztő cégnél nem is nagyon van olyan programozó aki ignorálni tudná az élményt.Hátravan még pár zöldfülű, de terjesztem az igét ahogy tudom.
-
-Solt-
veterán
válasz
nortsen #5303 üzenetére
Én nem veszem a szívemre, sőt az ellenvéleménnyel sincs semmi bajom, csupán annyi lenne az elvárásom, hogy az ellenvélemény egy korrekt eszmefuttatás legyen. A lényeges információk ignorálása utáni károgó végkövetkeztetések nem tartoznak ebbe a kategóriába szerintem. Arra sincs szükség, hogy a topikból hitgyülekezete legyen, de arra sincs, hogy károgó trollok gyűjtőhelye legyen. Utóbbi megjegyzést ne vedd magadra, általánosságban írtam.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Fasttechről kb 2 hét alatt itt van a fekete őj kiadású GearVR. Én innen vettem, TOAST kupon kóddal 12.800Ft volt, nem tudom él-e még. Eredeti Gear VR minden vele járó tartozékkal (adapterek), beregisztrálni viszont nyilván nem tudod Mo-on.
A VR terjedésével kapcsolatos személyeskedést légyszi fejezzétek be. Volt egy cikk amit egyféleképpen lehet értelmezni, nem 444-es cikkről beszélünk ami ilyen stílusú kommenteket követelne meg.
Lassan terjed a VR. Ennek az okait milliószor kibeszéltük a topikban. A lényeg az, hogy folyamatos és dinamikus növekedést mutat a VR a piacon mind appok mind hardverek tekintetében.
-
nortsen
aktív tag
válasz
Raymond #5300 üzenetére
Persze tudom én, és még nem temetem, de most ha levesszük a lila köd effektet, akkor a valóság nekem már nem annyira rózsás.
A valve, akarom mondani HTC hiába közöl számokat, mind olvassuk, hogy nincs egyszerű helyzetben, a VR cuccuk talán fontosabb mint bárkinek. Nyilván nem ássa ki magának a sírt, szóval ezek a hírek kb. olyanok, mintha magamat dicsérném.
És igen, szerintem sok minden dolgozik a háttérben, ami nem jól alakítja a VR jövőjét.
Nem feltétlen kell egy véleményen legyünk. Ha nincs pro-kontra, akkor ez a fórum csak egy hitgyülekezet, nem több.
Solt te meg ne vedd úgy a szívedre, ez is csak egy hozzászólás, mint a tied.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest