- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerti008
aktív tag
Elraktam a PSVR2-t mert StemVr 109error-t kezdett dobni. Uj windows-al is.
Ok, megvettem a Lone Echo 2-ot es 14 perc altt tolti be a jatekot. Miutan elindult semmi gond nincs vele, jol fut. De a 14 perc toltesi ido az kb a fele amit egyszerre jatekra tudok szanni. Valami otlet?
i5-13600, Ddr4, m2ssd-k a rendszer+ a jatekoknak kulon. 4080, minden a legutolso driver, w11 ujratelepitve. -
0utsider
tag
válasz
xandrush0831 #62095 üzenetére
Én penny-s mikroszálas törlőkendőt használok.
(Tehát semmi extrát.)Használati utasínás:
1) Megnyitom a csapot, majd rögtön el is zárom.
2) A csapon maradó minimális nedvességet a kendő egyik sarkával felitatom.
3) Az enyhén nyirkos résszel áttörlöm a lencséket. Belülről kifelé körkörösen.
4) Majd a kendő száraz részével szintén ugyan így járok el.Ezt kb 3 naponta szoktam eljátszani.
-
Danecay
addikt
válasz
xandrush0831 #62095 üzenetére
Normális és lehetőleg tiszta szemüvegtörlő kendő
-
xandrush0831
aktív tag
A lencse takarításához ki mit használ? Van valamilyen biztonságos, "nedves" módszer? Ezekkel a szemüvegekhez gyártott microfiber kendőkkel csak szétkenem rajta a homályt.
-
-
Buvana
aktív tag
Volt ma egy ilyenem. Kaspersky le is szedte. Utána a honlapjáról telepítve nem volt gond. Mi történhetett? Frissíteni akarta magát a VD server program, akkor történt.
[kép]Esemény: Rosszindulatú objektum észlelve
Alkalmazás: Virtual Desktop Streamer Installer
Felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM
Felhasználó típusa: Rendszerfelhasználó
Összetevő: Rendszerfigyelő
Eredmény leírása: Észlelve
Típus: Trójai
Név: PDM:Trojan.Win32.Generic
Fenyegetési szint: Magas
Objektumtípus: Folyamat
Objektum elérési útja: C:\ProgramData\Virtual Desktop\CurrentVersion
Objektumnév: VirtualDesktop.Streamer.Setup.exe
Ok: Viselkedéselemzés
Adatbázisok kiadási dátuma: Ma, 2024. 08. 26. 10:03:00
MD5: 85A2A2567A468EEDCA178878C94B478F -
zsozsa74
őstag
válasz
kiskuplung #62087 üzenetére
Igen, közben én is rájöttem, hogy bot.
-
kiskuplung
őstag
válasz
zsozsa74 #62085 üzenetére
De mit tudsz velük levelezni?
Amikor kb 1,5 hónapig nem lehetett letölteni a PC-s appból semmit se világszerte, akkor is csak azt írták vissza, hogy rakjak fel új videókártya drivereket, meg logoljam ki nekik a DirectX verzió a gépemen
Teljesen egyértelműen egy chatbot van a vonal másik végén.
-
gulasoft
őstag
válasz
zsozsa74 #62085 üzenetére
Nekem egy RT-AXE7800 van, de nem csak a wifit intizé, hanem most ez a torrent cliens, a samba server, és 2401mBs-t ír a VD. Az azért mindenre elég, de epersze lehet ennél kisebb tudásűt is venni, csak Én próbálok mindíg olyat venni amihez utána évekig nem kell nyúlni.
-
zsozsa74
őstag
Megint csak köszi mindenkinek a tippeket! Kicsit elmerülök a témában én is, aztán valamit majd alkotok!
Most még bőszen levelezek a Meta Supporttal. Bár szerintem sokat nem fog érni...
-
mmdms
addikt
Be kene tenni az osszefoglaloba ezt a par bevalt tipust.
-
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #62077 üzenetére
Korábbi nem vr-os negatív tapasztalat miatt én az asus-t kerülöm.
Én TP-Link AX12-t használok a kép vezeték nélküli átvitelére.
Más néven: TP-Link AX1500 Gigabit Wi-Fi 6 Router.
Teszi a dolgát, de teszteket nem csináltam késleltetés tekintetében,
hogy egy asus-al össze tudjuk hasonlítani. -
fatal`
titán
válasz
AX53U is jó (ha javították a szoftverét mostanra, gondolom 2 év alatt sikerült), AX58U-ból kettőt is használtam (V1 és V2), az is tökéletes volt.
Van, aki AX55U-t vett, ezekkel van tapasztalat. Szerintem kb. bármelyik AX router megfelelő, talán a TP-Linkekkel volt valami kompatibilitási probléma, azokat kerüld.
-
gubabela
senior tag
válasz
kiskuplung #62078 üzenetére
Nálam felujítás után egy zyxel ap került a falra ahol játszok, és a gép egy swiitchen keresztül kapcsolódik a belső hálóra. Így is jól megy, nincs akadozás vagy késlelterés, nem feltétlenül kell dedikált ap vagy router. Annyi, hogy ha játszok, akkor az ap-n nem lóg közben más is, de kipróbáltam direkt pár mobillal rácsatlakozva is még.jó volt.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Asus RT-AX55 sok embernek bevált itt (nekem is 4 éve megy), az ilyen 20 ezer körül volt, de úgy látom már nem lehet kapni. Van helyette RT-AX57 ami azért drágább.
fatal' mindjárt ír, hogy neki mi vált be, de azt hiszem AX58U volt, az is már picit drágább dolog.
Egy ismerősömnek hasonló gondja volt mint Neked, és ő végül Tplinket vett, azzal viszont jobban kell vigyázni, hogy mit veszel, de majd mindjárt írnak a többiek is
De a lényeg, hogy utána minden gondja megszűnt.
Fontos, hogy tök felesleges ilyen 50-100 ezres routereket nézegetni emiatt.
-
zsozsa74
őstag
Köszi srácok! Látszik, hogy ezt a témát kevéssé kapizsgálom még. De most felszívtam magam, hogy csak meg kéne csinálni wirelessben, a Q3-at meg jó erős hálózati árammal támogatni.
Szóval ha a "közeli routeres" megoldást választanám, tudtok valami jó ár-értékű bevált routert ajánlani?
Előre is köszi! -
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #62073 üzenetére
Pico honlapján is fenn vannak az UEVR kiegészítők, te foglalkoztál már vele? Érdemes megnézni?
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #62073 üzenetére
Az adapter egyebkent nekem se ehhez van, de ha mar itt volt akkor kiprobaltam.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #62071 üzenetére
Meh, USB tethering...az adapter es a kabel egyszerubb szerintem.
-
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #62067 üzenetére
A net sebessége nem számít, ez helyi hálózati forgalom.
A vezetéknélküli VR-hoz kell egy AP (vagy router AP módban), abba dugod az elektromos hálózaton jövő ethernetet, aztán összekötöd a géppel és ehhez az AP-hoz csatlakozol a Questtel.
Nekem is így volt, amíg a másik szobában játszottam a roomscale cuccokkal.
Ezzel a módszerrel amúgy latencyben sem lesz különbség, mert a Questtel és a Picoval a latency nagyrészét az encode-decode process adja, nem a hálózat. A hálózati különbség WiFi 6-on pár millisec (< 10), ezt nem veszed észre.
Így jár, aki nem frissít, Raymond megelőzött.
-
Raymond
titán
válasz
"Sajna ezt több dolog miatt sem megvalósítható nálam. A router egy másik szobában van, és a net a szimes szobába az elektronyos hálózaton jön át és a maximuma 250 Mbps. Amúgy is a netünk 500-as, ami egyébként maximálisan elég mindenre, de akkor erre lehet, hogy kevés is lenne. "
Ezt nem igazan ertem. Ha az internet router a masik szobaban van az mindegy. Oda kell valami ahol a Quest-et hasznalod es gondolom a PC is van. Ha mar van ott egy WiFi AP amit csak a Quest-el hasznalsz akkor a kabel abba is beledughatod mert ha a PC is abba megy akkor teljesen mindegy hogy mi van a masik szobaban es hogyan csatlakozol ra, a forgalom azon az eszkozon megy csak at amire a PC es a Quest van rakotve. Ha nincs ott WiFi eszkoz a kabeles megoldassal amit irtam hasznalhaszt sima 1Gbit switch-et is mint pl. ez [link] es ehhez hasonlok. Abba belemegy az ami a falbol kijon es a PC es a Quest is. Az internet sebessege pedig itt teljesen lenyegtelen, a forgalom a PC es a Quest kozott lokalis, mindegy hogy Air Link, Steam Link vagy VD amit hasznalsz.
-
kiskuplung
őstag
válasz
"A router egy másik szobában van"
Akkor nagyjából itt a válasz a kérdésedre, hogy miért zizis a kép. Mert nem bírja a wifis kapcsolat, és gondolom dynamic bitrate-re van állítva de igazából anélkül is tök mindegy, nem lesz jó.
A netkapcsolatnak ehhez semmi köze.Egy normális router lenne a PC-d és a Quest között, akkor wifi kapcsolattal is semmilyen ziziedést nem érzékelnél.
És bocsi, de engem arról nem fogsz tudni meggyőzni, hogy te vagy A Szuperember, aki a kábelhez képest jelentkező késleltetést érzékeli.
Vedd meg a VD-t meg egy huszonpárezer forintos routert, ami ott van a Questtel egy térben, és garantálom, hogy semmi különbséget nem fogsz látni.
szerk: megkerestem Neked a régi képemet, amit anno csináltam
-
zsozsa74
őstag
válasz
Raymond #62062 üzenetére
Köszi az ötletet! Sajna ezt több dolog miatt sem megvalósítható nálam. A router egy másik szobában van, és a net a szimes szobába az elektronyos hálózaton jön át és a maximuma 250 Mbps. Amúgy is a netünk 500-as, ami egyébként maximálisan elég mindenre, de akkor erre lehet, hogy kevés is lenne.
De a VD-t szerintem mindenképp kipróbálom. Ahogy olvastam, hogy 2 órán belül még lehet refundolni, ha nem tetszene a dolog.
Persze akkor is egy faxság, hogy nem tudom használni a Quest 3 egy alapfunkcióját, mert csak.
És akkor még rá kell költeni plusz lét, hogy valahogy működjön...
-
Raymond
titán
Ez mar evek ota idegesit egyebkent hogy a gyari szovet facial interface beszivja az izzadsagot es persze par hasznalat utan olyan amilyen igy nem igazan opcio, a 3rd party (VRcover/Kiw/AMVR) pedig nem szivja be es letorolheto hasznalat utan, de akkor meg folyik mindenhova hasznalat kozben es nekem ugy tunik az en arcborommel a 3rd party cuccokkal jobban izzadok.
-
mmdms
addikt
válasz
Raymond #62064 üzenetére
Igaz, ha müxik nem nyúlunk hozzá.
2-3 hónap alatt kb 4-5x volt nekem is a fejemen, ezt a nyarat még klíma nélkül kell kihúznom. Nagy melegek kezdetekor neveztem lfm-en egy 45 perces versenyre, a végén kicsöpögtettem a faceplate-ből az izzadtságot és ki kellett mosnom a szemem. -
Raymond
titán
válasz
zsozsa74 #62056 üzenetére
Van egy koztes megoldas is ami meg mindig VD, de hasznalhatod a H264+ codec-et 500Mbps-el is. Egy ilyen kell [link] hozza. Leteznek ezek mindenfele markanev alatt, nekem ez van igy ezt tudom hogy mukodik. Elmeletileg az a lenyeg hogy egy Realtek 8153 chip legyen benne. Ezt radugom a Q3-ra, es osszekotom a router-el egy ilyen [link] kabellel. Azert ilyennel mert ez vekomny es konnyu, egyebkent olyan hasznalsz amilyet akarsz. Utanna a Q3-ban kikapcsolod a WiFi-t de meg mindig lesz internet kapcsolat (probald ki a Store-ban vagy a bongeszoben mondjuk). A VD is kapcsolodni fog a gepedre es azt fogja irni hogy 1200Mbps a sebesseg (persze a valosagban sima 1Gbit "csak"). Aztan kivalasztod a H264+ codec-et a desktop streamer progiban es a HMD-ben feltolod a csuszkat ameddig akarod. 400Mbps-nel a decode latency olyan 9-10ms es 500Mbps-nel pedig 11-12ms. Az overall latency amit ott balra fent mutat a VD az overlay-ben az 37ms 90FPS mellett. Stabil a kapcsolat es nincs ossze-vissza ugralas es akadozas.
Nalam meg mindig a v66 firmware van, nem upgradeltem meg v68-ra igy nem tudom hogy azzal meg mindig mukodik-e.
Ez egyebkent a Pico 4-es is mukodik, ott meg az 5.8.2-es firmware van nalam. Azzal egyebkent az Amazon Basics adaptert is probaltam [link] de az nem volt olyan sima/stabil mint az Omnivine. A latency a P4-nel 35ms overall es 350-360Mbps H264+ mellet a decode latency olyan 10-12ms.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
zsozsa74 #62051 üzenetére
VD-vel használom a kezdetek óta only simre(iRacing) és néha van csak lag, de az meg a hálózat miatt van. Ha beszereznék végre egy dedikált routert a hmd-nek, akkor szerintem ez is megszűnne.
Amióta semmi mással nem csatlakozok az 5ghz-es wifire, ezek a lagok nagyon ritkák. -
zsozsa74
őstag
Láthatóan vannak szoftverek, amelyek a gyári xar Airlinket váltják ki. Olyan nincs, ami a vezetékes linket váltaná ki?
-
zsozsa74
őstag
válasz
fatal` #62052 üzenetére
Most tettem egy gyors próbát az ingyenes Steam Linkkel. Megdöbbentően reszponzív a vezetés, ilyen téren semmi probléma nincs, még a frame rate is ok, csak a zizi/homály kicsit elkeserítő.
De akkor ezekszerint VD-vel is kb. ez várható.
Amúgy AMS2-vel próbáltam, mert 99%-ban azt hajtom. -
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #62051 üzenetére
A szimek nagyrésze OpenVR módban fog menni (ami nem OpenXR, ami igen az VDXR implementációval fog menni, de pl. nekem az EAWRC rendszeresen crashelt, Air Linkkel semmi baja - a legtöbb sim viszont Oculus és/vagy SteamVR módot tud, ez VD-vel steamvr módban fog indulni), ami jelentős performancia csökkenést fog okozni, kivéve ha nekiállsz OpenCompositetal szórakozni (az meg sok esetben bugos). Más különbség nem lesz Air Linkhez képest.
De az egyéb funkciói miatt amúgy megéri a VD a 20 dollárt, amit kérnek érte.
-
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #62048 üzenetére
Igen és van vagy 3-4 játék ami nem indul el alatta. Utoljára akkor használtam airlinket amikor Bridgecrue-ztunk és egy istennek nem ismerte fela a a mikrofont aza fostalicska. És ha UEVR játékot játszom, akkor nem kell a rifts emultátor meg a steam meg az egész hóbelebanc. Elindítom a vd-t, abban már látom a desktopot, elindítom az uevr-t elindítom a játékot a sima steamből, vagy az xbox gamepassból, vagy az epic gamestorból attól függően hol van meg , bal alsó gombbal bejön a billentyűzet, és van rajta windows gomb, azt kétszer megnyomom mikor fut a játék mozi üzemmódban, visszakapom alul a futó progikat, kiválasztom az uevrt, ott a futó alakalmazások közül a játékot, injekt, és onnantól megy vr-ban a történet. Se oculus buziság, se steam bösszenet, lehet ezért bírja jobban mint másoknál. 5*10mp-es történet.Tovább tart ha valami steames játékot indítok és arra várok, hogy elinduljon a steam.
Úgyhogy a VD az egyik legjobb találmány a történetben, viszont ugye kötelezően WIFI, és így ha kell, a kábel tölti a fejszettet (és nem mellékesen ugye simán rárakható egy aksi és ha megfelelőt veszel 6-7 óra is simán lehet a game!!)
Az airlink minden páratlan kiadása elrontja az egészet, és a párosokkal javítják. Egy kalap szar. -
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #62038 üzenetére
Hát itt az a kérdés beáldozol e grafikát a zizi megszüntetéséért, egyébként meg nem minden volt zizis a 2 két opcióval sem, tehát ez erősen játákfüggő. Itt most kipróbáltam kicsit levettem itt ott a beállításokból, és még jó fps-t adott. Van ami natív stereóval fizikailag szétesik és kb egy békának lenne jó a perspektíva. De igazad van, ha lehet és bírja a gép akkor a natív stereót kell nyomni. Próbáld azzal és nézd meg ott is kifolyik e a szemed.
-
fatal`
titán
válasz
kiskuplung #62047 üzenetére
VD-ben is vannak bugok. EA WRC pl. rendszeresen crashel, Air Linken semmi baja szerencsére. Tracking érzékeny játékokra meg sajnos nem jó.
Steam Linkkel is lehet próbálkozni, kár, hogy nem lehet kikapcsolni a foveated encodingot.
Nálam amúgy semmi ilyen nincs most, igaz kábeles linket nem használtam száz éve.
-
kiskuplung
őstag
válasz
zsozsa74 #62046 üzenetére
De ezt mondom én is, hogy a Meta úgyse fog segíteni, a Link egy megbízhatatlan dolog mióta megjelent. Régen én se Virtual Desktopoztam, de most már lassan 2 éve teljesen átálltam, mert elegem lett az ilyenekből amit Te is írsz. Próbáltad már? Mondom, hogy most hétvégén is, ugyanaz a gép, ugyanaz a wifi, ugyanaz MINDEN, és Linken darabos, láthatóan blokkosodik a tömörítés miatt, késik a hang, és néha még szét is esik teljesen kép. VD-re átállva semmi probléma. Akkor szerinted hol a hiba?
-
zsozsa74
őstag
válasz
xandrush0831 #62041 üzenetére
Nem, viszonylag új kábelem van, mert a múltkor már egy másik tönkrement. A kábel teszt mindig átmegy simán.
Az app csatlakoztatottnak és aktívnak látja a hmd-t.
-
zsozsa74
őstag
válasz
Az aksit csak azért emlegetem, mert szerintem így, hogy amúgy pcvr-ra is alkalmas a cucc ez egy elcseszett megoldás. De nyilván olcsóbb, mintha valahogy úgy csinálták volna meg, hogy pcvr esetén az aksi maradjon ki a számításból és normális mennyiségű áramot kapjon. Bár az aksi is kaphatna, csak nyivlán az USB-s kapcsolat nem alkalmas erre.
Szóval az van, hogy engem nem érdekel más, csak a pcvr-os szimulátorozás. És ezért az Airlink sem érdekel, mert láthatóan zajosabb az egész és van némi lag a madzaghoz képest. A standalone játékok grafikája már kicsit elborzaszt, a ps2-s érán túl vagyunk. Értem, hogy a mobil hw ennyit bír. Beat Saber, Superhot és hasonszőrűek persze jöhetnek, ahol a stilizált grafikánál nem kell több. Na meg a mozgás vr-ban. Amúgy mindenki HL Alyxozik, megvettem, de igazából az is gyökér egyszerű, vontatott az irányítás miatt. Hangsúlyozom, szerintem...
De most a fő bajom, hogy se vezetékkel, se anélkül nem működi a link. És nem az van, hogy most ültem oda, én szinte napi szinten szimezek, most épp volt 2 nap kihagyás. És csak tegnap este, meg ma reggel már 4-5 órát qrtam el az időmből, ami viszont véges, hogy valami fixet találjak, de nem jött össze... Mondhatnám, hogy akkor majd szimezek monitoron, de úgy meg már sokkal kevésbé tudok és élvezem, mivel évek óta VR-ban nyomom.
Na ezért vagyok meglőve. Most még írtam a Meta supportnak, láttam, hogy nem csak az én problémám ez, de általában a support idegesítő hülyeségeket válaszol, hogy indítsd újra, stb. Ahogy írtam már CPU-t is frissítettem, meg öreganyámat is megcsináltam, hogy működjön, de nem...
-
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
zsozsa74 #62037 üzenetére
Ötletem az sajna nincs. Nem lehet, hogy a kábel ment tönkre?
Igen, az is merülős fos. Nagy baj nincs vele, mert simán lenyomok egy 100%-os hosszúságú F1 hétvégét (kb 4-5 óra), és a végén 30 százalékon van. Csak frusztrál, hogy ketyeg egy óra...
Nem WMR, steamVR-en keresztül minden runtime pöccre indul. Pár hete amikor sírtam itt hogy mi nem jó, csak én voltam hozzá zöldfülű. -
gubabela
senior tag
válasz
Nálam semmi baja az air linknek, v67-en és most v68-on is jó. Megvan a vd is, ha gond lenne, de egy ideje már nem kellett használni, tökéletes az air link is. Annyi, hogy most visszaáltam az eredeti beállításokra (200Mbps dinamikus) így is röccenés mentes szimek alatt és a kép is szuper.
-
kiskuplung
őstag
válasz
zsozsa74 #62037 üzenetére
Én még mindig nem értem, hogy mi a bajod azzal, hogy aksi van benne.
Ha G2 az elvárt viselkedés a Quest3-tól is, hogy kábelen lógjon, akkor ezt is bedugod folyamatosan töltőre és máris elérkeztél 2019be.
Abban igazad van, hogy az (Air)Link viszont most már egyre rosszabb, és szerintem nem is fog soha javulni. Mi a hétvégén nem tudtunk vele Onwardozni se.
A megoldás, mint mindig, most is a Virtual Desktop. Megveszed, használod.
Kicsit úgy érzem idegben vagy, mert pont volt egy kis időd játszani és a Linkes kínlódás betett neki.
Semmi baja nincs annak a headsetnek.
A Pico nem WMR-es, de azzal meg kizárod magad a Meta tartalmakból (már ha ez szempont. Eladásnál lehet érdekes, hogy az egzotikus headset helyett inkább egy piacvezető márkásat adnál el, amin se Assassins creed, se Batman, se Alien nincs.)
#62035gulasoft de akkor neked eddig is szellemképes volt, csak szemérmesen elhallgattad?
Jó Youtuber lenne belőled
Azok is ezt csinálják, hogy összevágják a 20 perces videót az UEVR-rel tákolt játékról, hogy EZ, na EZ, ez a PCVR messiása, soha ilyen jót nem játszott vele, aztán garantálom, hogy a büdös életben nem veszi elő. Te a kivétel vagy, aki szemet húny a hibák felett, és hajlandó nyomogatni azt az UEVR-es felületet. Én meg nem
Ha az van írva arra a modra, hogy works perfectly, akkor a maximum amit hajlandó vagyok megcsinálni, hogy megnyomom az import gombot.
-
zsozsa74
őstag
válasz
xandrush0831 #62036 üzenetére
A neten fellelhető összes javítási ötletet végigcsináltam már. Még AMD chipsetet is frissítettem.
Pont leszarja. Most mit csináljak vele? Dobjam el?
De a pico is ilyen aksis, merülős fosmányság, nem? Ugyanezt a szart még egyszer nem eszem meg. Inkább hanyagolom a VR-t, míg lesz valami értelmes headset egyszercsak..
Meg a Pico is WMR-es nem? Azt is érinteni fogja a hamarosan bekövetkező támogatás megszűnés gondolom, mint a G2-t is.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
zsozsa74 #62032 üzenetére
Nekem a Q2 csinálta ezt, de csak akkor ha használtam-kihúztam-újra használni akartam. Annyi hogy nekem meggyógyult egy PC és HMD újraindítástól, de idegesítő volt nagyon. Pico szerintem jobb PC VR-hoz, az alap szoftver sokkal stabilabb mint a Metáé. Csak rakhatnának bele FOV tangent beállítást.
A leírásodnak megfelelő cuccot én sem ismerek, mert akkor azt vettem volna... -
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #61994 üzenetére
Na 2 napja játszom a Dawn of Defiance-val, és a natív sztereóval sokkal kevésbé szellemképes a kép, nincs zizi, nincs semmi olyan amit ne tudnék elviselni. Persze ez fele olyan gyors mint a másik 2, de hát ezért mondtam, hogy 4070ti alatt ezeket nem érdemes gyömöszölni, a teszterek azok minimum 4080, meg 4090-en tolják, ezeket az opciókat a gyengébb kártyás gépekhez csinálták szerintem.
-
gulasoft
őstag
válasz
Jakesz #62033 üzenetére
Minden ami miatt a psvr2 drága volt mint a fene (szemkövetés haptic feedback) az a pcvr-ban nincs, lell még egy +kábel amivel a pc-re rádugod, és egy jó bluetotth vevő és aállítólag elég szenvedős a beállítás, odébbmész 180 centit elölről kezdheted, és ugye hozzá leszel kötve a géphez. Mi az a felhozatal amit ps5 pcvr2-ben játszanál? Wan e egy i7-1xxxx és egy 3070-3080-as kártyád a pc-ben?
-
Jakesz
addikt
Sziasztok!
A PSVR2 mennyire működik jól PC-n egy Quest 3-hoz képest? Van PS5-öm, amin elsőnek végigjátszanám az ottani felhozatalt, de hosszútávon PC-hez használnám, mert ott van bőséges tartalom. De ha a Quest 3 érdemlegesen jobb PC-n, akkor a hosszú távú terv miatt megfontolandó, hogy inkább az legyen. -
zsozsa74
őstag
Sziasztok!
Quest 3 probléma megint. FW V68. Akár air linket akarok kapcsolni, akár madzagos pcvr-t, a folyamat megreked ott, hogy egy fekete háttér előtt egy baszott nagy fehér meta logót látok és alatta a 3 pötty villózik. És nem megy tovább az istennek sem. 3 napja pont ugyanezekkel az fw-el még jó volt. Mi a szájbatekert qrva ... ja történhetett vele?
Azért az a Quest 3 rohadtul kezd idegesíteni. Már kezdem nagyon sajnálni a G2-met, azzal az égvilágon semmi gond nem volt. Nem volt ilyen baromság se, hogy merül benne az aksi, mivel nem is volt.
Legszívesebben kibaxnám a csába, de értelmezhető áron csak ugyanilyen akis szarok vannak. De javítsatok ki, ha nem így van! De ha tudtok ajánlani valami értelmes hdm-t kizárólag pcvr-a (szimezéshez) nem Varjo áron, aksi nélkül, az is jó lenne...
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Raymond #62029 üzenetére
Pontosan így vagyok én is, nem játszom majd napi szinten, inkább hétvégente de akkor is vegyesen normál fps játékokkal együtt. De gondoltam ha már VR-ban tudok játszani és tényleg nagy élmény így tolni egy autós gamet a mai napon tapasztaltak alapján, akkor egy kormányra azért érdemes beruházni
-
Raymond
titán
válasz
Tyrone89 #62028 üzenetére
Jo lesz ez, legalabbis jobb mint az olcsobb de fogaskerekes Logitech G920/G29) nekem is az van). Hogy az ujabb G923 milyen azt nem tudom. Gondolkodtam par honapja en is ezeken a Fanatec DD bundle-kon, de aztan rajottem mennyit is jatszok valojaban es maradt az ami van
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Raymond #62026 üzenetére
Ezt nem is tudtam, mármint a csődöt..bár azt sem hogy ilyen árban akad DD kormány is. Viszont szerintem az én felhasználásomhoz bőven elég lesz ez is. Nem vagyok profi sem profi simes, hogy a direct drive hiányát érezzem majd. Szóval szerintem a saját felhasználásomhoz nagyon jó lesz ez a Thrustmaster is. Főleg hogy eddig semmilyen kormányt nem használtam és délután még úgy indultam neki az egész autós sim/ játék dolognak hogy talán simán jó lesz egy xbox kontrollerrel is.
-
Raymond
titán
válasz
Tyrone89 #62023 üzenetére
Egy Playseat Challange pedig ajanlott szerintem. Ha nem akarod tulzasba vinni a cockpit epitest akkor az szerintem idalis mivel nagyon kicsire osszehajthato ugy hogy a kormany marad rajta. En nem bantam meg hogy egy Wheelstand Pro utan megvettem, sokkal stabilabb minden.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
6absbulldog #62022 üzenetére
Remélem azért nem
mármint nem szeretném mostanság minden pénzem oda költeni
sajnos van elég kiadás így is..de bízom benne hogy jó élmény lesz ezzel a kormánnyal
..bár most délután már megnéztem egy két playseat-et is.. én hülye..
az biztos, ha autós játékokat fogok tolni, mindenképp VR-ban szeretném
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
PapírVilla #62019 üzenetére
Gondolkodtam ezen most délután, én is erre jutottam hogy egy need for speed-hez még csak csak jó egy kontroller de ilyen játékokhoz biztos kevés minden értelemben, úgy hogy rendeltem egy Thrustmaster TX kormányt, gondolom ez a kormányok között nem is a legalja, de nem is a felső kategória, erre volt keret aztán majd kiderül. Kontrollernél, billentyűnél biztos sokkal sokkal jobb lesz. Egyebként a VR-t nagyon jól bírom, egyáltalán nem érzem rosszul magam benne szerencsére. Viszont sokkal jobb élmény VR-ban tolni egy ilyen gamet mint flat módban, az eddigi néhány órányi Automobilista 2 alapján
-
darkwhiteHUN
friss újonc
Ha felteszem a fejemre a quest 3 akkor van egy számsor ha mobilra akarok csatlakozni azt hova kell beírni ?
-
0utsider
tag
Én az NMS-ba bele raktam vr-ban vagy 100 órát.
Szerintem pont az űrhajó irányítása az, ami nem sikerült valami jól.
Vagy legalábbis erősen szokni kell, hogy egy virtuális joystick-al irányítod az űrhajót.
Ez az egyetlen dolog, amit szívesebben irányítanék analóg stickekkel.
Ha más szögben fogod meg a kart, már máshol vannak a végpontok.Ezen felül nem lehet az űrhajókból lefelé kilátni.
Így viszont ha valamit kerestem egy bolygón, akkor fejjel lefelé kellett rendszeresen repülni.
Úgy 100-ból 1-szer az űrállomásokon bebugolt a hajó textúrája és nem töltötte be annak padlóját.
Az leírhatatlan, hogy mennyivel élvezetesebb volt úgy repülni.
Kerestem is gyorsan egy modot, ami kiszedi a padlót.
De sajnos ilyet csak a live ship-hez lehet találni. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
fatal` #62015 üzenetére
Köszönöm szépen. Közben az Automobilista 2 Demo-t letöltöttem, az még billentyűvel is "tűrhető".. nyilván bekapcsolt segédletek mellett illetve hogy csak egy egyszerű Wolkswagen Polo-val lehet benne nyomulni, ami biztos hogy könnyebben irányítható mint pl egy Mclaren F1
-
6absbulldog
tag
válasz
Hiei555 #62011 üzenetére
Elite - szim, de grindolos és minden, amit fentebb a kolléga írt.
X rebirth VR - kicsit árkádosabb, de komplett gazdasági menedzsment van benne, látványosabb is. Viszont le kell tölteni hozzá egy modot, hogy teljes legyen. Anno nagy volt a gépigénye, ezért a Vr verziót lebutították az eredetihez képest. De ez annyi, hogy kikapcsoltak elemeket (a funkciók 90%-át
) . A moddal vissza lehet kapcsolni és teljes értékű game lesz belőle.
Eve Valkyre VR- már nem él, és nem is volt jó.
Squadrons - árkád és SW. Inkább választom helyette a Rebirth VR-t, az sokkal többet ad. Annyiból lehet ez jó, hogy fogja a kezed, azaz pontosan megadja, hogy hova kell menni és mit kell csinálni. Nem sandbox.
Star Trek Bridge Crew - nekem nagyon tetszett, de ez ilyen székben ülős. Azaz nem te magad akciózol, hanem kapitányként utasításokat adsz a legénységednek. De VR-ban nagyon jól hozza a Star Trek hangulatot.
Evechron Legacy Se - Erről írtam fentebb. De ha az Elite féle grindolos mechanika nem fekszik neked, akkor ez se fog.
-
Tyrone89
aktív tag
Hello!
Tudnátok ajánlani olyan autóverseny játékokat VR-ban amelyek elég jól, élvezhetően irányíthatóak xbox controllert használva? Kormányom egyelőre még nincs
-
kiskuplung
őstag
válasz
Hiei555 #62011 üzenetére
Én űrhajós témában az Elite-et ajánlanám, de ugye az egy homokozó, kapsz egy meredek tanulási görbét meg kb végtelen lehetőségeket. Annak idején emiatt a játék miatt szálltam be a VR-ba, még mobilos paraszt-VR-t is csináltam, meg az elitedangerous.hu-ra írtam leírást, hogy lehet megoldani, jó 8-9 éve. De már nagyon régóta nem tart sehova, és szerintem vagy 5 éve a bővítése kimerül annyiban hogy új grindolási elemeket építettek be, aztán most már szerintem azt se. Van hozzá most már olyan bővítmény, amivel FPSként is funkcionál a játék, de én úgy tudom, hogy úgy nem megy VR-ban. Már nagyon régóta nem követem, kár érte. De az élményeket nem feledem
A másik véglet pedig a Star Wars Squadrons, ami nekem egy gyerekkori álmom volt. Itt ugye sztori/küldetésalapon visz a játék, és a régi X-wing játékokhoz hasonlít a bonyolultság, talán egy fokkal még azoknál is egyszerűbb.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
6absbulldog #62010 üzenetére
Lehet megnézem! És egyébként melyik a legjobb ilyen űr szim/űrhajós game? Az Elite pl jó? Epicen megvan mert ingyen volt de nem próbáltam még.
-
6absbulldog
tag
Aki szereti az űr szimeket, azoknak infó, hogy találtam steam-en egy gyöngyszemet:
evochron legacy SENekem ez valahogy kimaradt. Teljes VR támogatással bír. A játék olyan, mintha az Elite Dangereus-t és az X (rebirth vagy foundation) játékokat összegyúrták volna.
Newtonian fizikát használ a repülés modellhez, ami életszerűbb, mint pl az Elite. Emiatt van egy tanulási görbéje (nem könnyű repülni).
Egy ember fejleszti, viszont már 15 éve lassan (VR támogatást azt hiszem 16-ban kapott), volt ideje beletenni mindent. Amit az Elite tud, azt tudja ez is és még plusz dolgokat is.Amiben hátrányban van:
- Grafika (VR-ról tudok nyilatkozni), kicsit gyengébb, mint az Elite VR-ban, viszont be tud rántatni így is.
- A menükön látszik, hogy nem az volt a fő cél, hogy fancy legyen, célirányos minden.Aki szereti az ilyesmit, az szerintem próbálja ki, nem teljes áras amúgy sem.
-
kerti008
aktív tag
válasz
icemad #62000 üzenetére
Az egyszer beallitod es kesz azt jelenti hogy felrakod a fejedre, beallitod a szemtavolsagot mm-re (mert kiirja a szamot) megkeresed a sweetspot-ot, meghuzod a fejpantot, megnyomkodod a kijelzot hogy minnel kozelebb legyen a szemedhez. Kb 15-20 nasodperc . Ha jol raktad fel nem fog lecsuszni mert akkor elmegy a sweetspot jatek kozben. Bonyolultabb ? Igen az . Viszont szep kepe van. Ezert is irtam kerjetek kolcson egyet mert az ara Quest3 szinten van.(amazon 30 nap meg mukodik?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged