Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Berci77

tag

Siasztok!

1,5 éve vagyok Mac felhasználó. Általában nagyon elégedett vagyok a gépemmel és kezdünk összeszokni, de van pár windowsos időkből berögzült szokásom, amin nehezen változtatok. Na meg pár kérédésem, hátha tudtok segíteni:

1. Jellemzően NAS-ra torrentezek és előfordul, hogy másolnám a rengeteg letöltött tartalmat a Macbookra rádugott USB merevlemezre (NTFS) hálózaton keresztül. A NAS mappáit felmountoltam meghajtónak a Transmittel. Rengeteg Total Commander klónt kipróbáltam, megvettem, de mindegyikkel vannak bajok. Ha elkezdek másolni, akkor kezd fogyni a hely a MBP belső ssd-jén. Az Mac tárhelyének mi köze van egy ilyen másoláshoz? Néha megmozgatnék párszáz gigát, de amint elfogy a hely a gépben abbahagyja a másolást minden TC klón és hibával leáll. A gépnek meg kell pár újraindítás, hogy felszabadítsa az így elvesztegetett helyet. Ezt hogy lehet megoldani?

2. Szintén fájlkezelés. Rengetegszer előfordul, hogy egy adott mappát nem tud írni vagy a benne lévő fájlokat nem is látja. Finder-ben jogosultság ellenőrizve. Random wines gép persze ír-olvas-lát mindent. Sokszor azt látom (win-es gépről), hogy az 1-es pontban jelzett másolás után fél filmekre való törölhetetlen adatszemetet hagy maga után a Mac a NAS-on. Volt olyan, hogy mozgatott (tehát nem másolt) adatot fel nem írt a célhelyre, de a forrásról is eltűnt. Jellemzően ajánlott programokkal: Forklift, Commander One Pro, de csinálja a Crax Commander, a DCommander, ZCommander, XCommander. Meg már a tököm kommander is.

3. Time Machine. Ha bekapcsolom, akkor amíg nem készít a beállított helyre (szintés NAS) mentést, addig a belső tárhelyen tovább tárolja a letörölt adatokat és nem szabadítja fel a helyet. Namost ha szintén áthelyeznék 50 Gigányi adatot másik meghajtóra, akkor azt nyilván azért teszem, mert kell a hely. Így meg várhatok random ideig, míg méltóztatik felszabadítani a rendszer. Vagy kikapcsolom teljesen a Time Machine-t. Vagy hogy oldjam meg, hogy ha törlök valamit, akkor azt tényleg szabadítsa fel? Természetesen NEM a Kukára gondolok, azt ürítem, amikor kell, de akkor sem szabadul fel a hely.

Kezdjük ezekkel.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák