- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #20594 üzenetére
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomi5244
őstag
válasz Criton #20586 üzenetére
Ha ccserélhető lenne benne a RAM akkor egész korrekt gép lenne a 2014-es alap mini SSD-vel meg főleg, de így alap kiszerelésben 4GB RAM-al én nem mernék belevágni, még akkor sem ha a HDD cserélhető. Annyi szól csak mellette, hogy az 1,4 Ghz-es kivitel 22nm-es procija 15W-os TDP értékkel bír
-
wm2
őstag
válasz nylontacsko #20583 üzenetére
Szerintem a Glimmer Blocker jobb.
Ventik. A 2014-es miniben a folyadékcsapágyas venti igen halk. 1790-en pörög. iStat-al szoktam szabályozni. Ha játszom megküldöm a duplájára. HD streameknél (foci) volt már 85* is. A Haswell jól bírja a meleget, de ilyenkor nem árt neki a 3xxx fordulat és van egy pici "ssssss" hangja. Nem vészes. Cserélni is pofonegyszerű.
Ozora <3
-
-
Na most belement a bogár a fülembe. Viszont nem találok olyan progit, ami ingyenes, és mutatja/szabályozza a ventik fordulatát. Annó az istat-nak volt vmi light widget verziója, de a store-ban az is fizetős.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
twine
veterán
Egy ideje én nem bízom a gépre a (venti) vezérlést...
Ha leülök a Final Cut elé azonnal kitolom maxra a ventit,,,nem várom meg amíg 80 fok fölött ő maga kezdi el tekerni...azt vettem észre, így még kordában lehet tartani a hőmérsékleteket...
Annó kaptam itt olyan tanácsokat, hogy majd throttlingol úgy is...stb....nem szeretném megvárni ezt az állapotot...inkáb elébe megyek a bajnak....persze amíg csak böngészek stb..addig auto....meló közben meg max.....inkább cserélek ventit, mint komplett lapot később.... -
Criton
veterán
Sziasztok!
Érdemes még ilyenbe befektetni? Sajnos nem sok tesztet látni róluk, és érdekelne, hogy ezt a típust mikre lehet még használni.
-
válasz Ragnar95 #20582 üzenetére
Én is azthittem, hogy halk, de valamelyik tuti behalt. Elkezdett hangossan kerregni, mint egy csapágyas venti, de egy ideje abbahagyta. Ha jobban leterhelem, eléggé felmelegszik a ház felső éle(imac), és a vga is elkezd hibázni.
Persze lehet ettől függetlenül kakkant meg a VGA, de amíg nem terhelem a CPU-t(VGA-t) addig minden oké. Lassan le kéne cserélni(a lottó 5-ösből ).
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #20583 üzenetére
Konkrétan van hozá adblock.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nylontacsko
senior tag
Safarihoz létezik olyan kiegészítő, mint a chrome-ban az adBlock?
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Ragnar95
félisten
válasz tomi5244 #20581 üzenetére
Sosem kapcsol ki a venti, csak az alap 2000rpm körül konkrétan nem hallod, h menne.
Szerintem fölösleges cserélni, nekem 6 éves iMacben is tökéletes volt és teljesen halk. Inkább egy portalanítást lehet érdemes időnként megejteni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tomi5244
őstag
Most, hogy már meg van a mini bezárult a kör. iPhone, iPad is van a kezeim közt de munkánál még kísért a windows. A mercury-t meg azért említettem a tabon mert ott annyira megszoktam a gesztusvezérléseke, hogy el se tudnám képzelni nélküle az iPadet.
Más: (igyekszem röviden)
Mindig is halk gépek építése volt a szándékom - '95 óta használok PC-t - az ismerőseim is állítják, hogy egy barom vagyok, volt vízhűtésem, szekrénybe épített gépem és miegymás.
Mondanom se kell, hogy ez a mini tényleg csendes, pusztán érdeklődés szempontjából kérdezném - főleg akik huzamosabb ideje mac mini felhasználó - hogy a miniben lévő venti pár év használat után elöregedhet e, vagy felhangosodhat némiképp a működése? Ahogy már említettem, úgy örököltem a gépet és nincs viszonyítási alapom, hogy egy új masina mennyire halk. Ha csend honol a szobában akkor hallok azért némi zajt felőle de ez nem légáramlás, hanem amolyan forgó-morgó hangnak/zajnak mondanám. eBay-en néztem, cirka 4 ezerért lehet már bele venni (gyári?)ventit ami új. Érek el vele eredményt vagy a mostani, közel 4 éves forgó alkatrész még nem számít öregnek?! Az előző tulaj soha nem kapcsolta ki a gépet (sleepen kívül).
Tehát mégegyszer csak annyit, hogy nincs viszonyítási alapom egy új mini mennyire számít halknak. Hallottam azt is, ha tényleg semmi, vagy csak nagyon minimális terhelés van, akkor a ventilátor ki is tud kapcsolni?.
[ Szerkesztve ]
-
-
A legtöbb ember 4-8 gigából gazdálkodik
No és azért tett bele ennyi RAM-ot, hogy arra recskázzon, hogy ebből mennyi üres, vagy hogy a programok - adott esetben a böngésző - megtöltse, kihasználja, és ha kell osztozzon rajta?
4GB-os iMac-emen nem emléxem, hogy valaha megnéztem-e, hogy mennyi erőforrást eszik a böngésző. Számomra elfogadható sebességgel bejönnek az oldalak, 5-10füllel sem lesz döcögős.
Jah, a google-tól nehéz megválni. Meg tárhely 15gb free/20gb 1 euró :-)
Ez inkább ízlések, és ficamok. Live-ot használok évek óta, nem volt nehéz elhagyni a google-t. Office365-höz 1TB jár, havi 60 perc skype, és a legfrissebb office. De +100GB se több mint 2€(ami 50GB/€ )
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz tomi5244 #20576 üzenetére
Ez a bongeszo kerdes nehez ugy.
En gyakorlatilag alpha verzi ota hasznaltam firefoxot (nem is tudom mi volt mar a neve), majd amint jott Safari attertem. Par ev utan valtottam Chrome-ra majd most fel eve vissza Safarira.
Ha nagyreszt Apple eszkozoket hasznalsz, akkor a legjobb megoldas. Munkabol kifolyolag ettol fuggetlenul hasznalom az osszes mainstream bongeszot, de a jelenlegi nyero nalam a Safari. -
wm2
őstag
válasz tomi5244 #20576 üzenetére
Jah, a google-tól nehéz megválni. Meg tárhely 15gb free/20gb 1 euró :-) Lehet lépcsőzetesen fokozni. Van a neten pár leírás, hogyan kell optimalizálni. Pl. ne agassuk tele mindenféle hülye bővítményekkel. AdBlock helyett érdemes ismerkedni a Glimmer Blockerrel. Egy fokkal komolyabb cucc. Vírusírtó baromságokat Mac-en L kell feejteni. Külünösen az Avast nevű borzadmányt. Adobe Reader és egyéb letöltéskezelők is zabálnak, lassítanak. Nemrég olvastam ezt is: http://iphonekozosseg.hu/2015/04/13/chrome-bongeszo-csunyan-meriti-macbook-akksijat/ A SpeedyFox-ot szokták volt használni sokan optimalizálni a sebességet, de szvsz sokat nem segít. Speciális területeken érdemes alternatív megoldásokban gondolkodni. Pl. ha melózol és több ablak meg van nyitva, egy butább de gyorsabb böngésző szvsz hasznosabb, mint a Chrome.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Ragnar95 #20574 üzenetére
Nem. Semmi ilyesmi. Alakíthatod magadnak egy "opensource" kódból, vagy válogathatsz kedvedre az igényeidhez mérten, mivel a Yosemite 4 gigát elvesz az átlag nyolcból, úgy, hogy éppen csak megnyitottad chrome-ot + esetleg fut még néhány apróság a háttérben. A legtöbb ember 4-8 gigából gazdálkodik, legalábbis én ezt tapasztalom magam körül. A funkcionalitás... adottak, utána kell olvasni mit tud a Maxthon. Macworld pl. Ilyen és ehhez hasonló helyeken áradoztak róla. A SeaMonkey-ról is tucatnyi helyen lehet olvasni. Ez csak pár ami eszembe jutott, használtam és messze nem vágyom a szafarira. És igen, ilyenekről honi mac oldalakon alig lehet olvasni. Nagy kár pedig.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Ragnar95
félisten
"Régebbi gép kevés memóriával, vagy 5k iMac feszbukozni. "
Ettől mondjuk pont nem függ egyáltalán, hogy a többi böngészőhöz képest mennyi erőforrást használ az említett böngésző...
Valóban sok mindentől függhet, de a hardvertől pont nem szabadna függnie, hiszen egy relatív értékről beszélünk adott hardveren nézve. Felhasználási szokástól inkább függhet, de ettől még csak úgy releváns az összehasonlítás, ha azonos körülmények között történik.
"A görcs, hogy nem a szafarit használjuk és ezzel kevésbé vagyunk mac arcok?"
Húha, ebből a mondatból értelmet nehéz kibogozni, de pont nem erről volt szó amúgy, leírtam feketén-fehéren funkciókat, amikben több a Safari, egyiket sem sikerült megcáfolnod, csak általánosságokkal dobálóztál, illetve hogy menőzésből használják csak az emberek a Safarit szerinted...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
wm2
őstag
válasz Ragnar95 #20572 üzenetére
Ez sokmindentől függ. Régebbi gép kevés memóriával, vagy 5k iMac feszbukozni. :-) Nagyon jó alternatív megoldások vannak. Igényekhez mérten, csak egy kis időt kell rá áldozni, hogy az ember megkeresse magának és belője. A görcs, hogy nem a szafarit használjuk és ezzel kevésbé vagyunk mac arcok? Elhiszem, hogy van ilyen is. :-)
Ozora <3
-
Ragnar95
félisten
Fogyasztásért cserébe pedig beáldozhatod a funkcionalitást gondolom.
Megnézem, mikor tudja a felsoroltak közül bármelyik is az alábbiakat: megnyitott lapok szinkronizálása, könyvjelzők szinkronizálása, olvasólista, olvasónézet és még sorolhatnám.
Ráadásul Mavericks alatti Safarihoz képest a fogyasztásuk sem hiszem,h sokkal jobb lenne, mert 10.9 alatt eszméletlenül keveset fogyasztott a Safari.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
wm2
őstag
válasz tomi5244 #20570 üzenetére
Majd azért figyelgesd mennyi memóriát eszik a Chrome. Gyomorszűkítés nem árt majd neki. Ha nem vagy lusta ismerkedj alternatív megldásokkal, pl: http://www.stainlessapp.com/ a rókások inkább a SeaMonkey-t szeretik (sokat dob a latba, hogy tud magyarul). A szerény külső mögött ráadásul a szarfarit is megszégyenítő dolgokra képes. A közösségi portálok kedvelői a Flock-ot szeretik, a csajom is egyből rákapott, mivel a legtöbb ilyen xar alapból benne van. A Maxthon meg... ughhh! trackpaddal tesztelt! :-) Próbálgasd és figyeld mennyit zabálnak a "nagyokhoz" képest!
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
blakey
titán
válasz tomi5244 #20568 üzenetére
Az osx alatt a ctrl-nek nincs sok fumkciója. A Mac-kes control a cmd. A chrome beállításait nézd meg. Nem használom a chrome-ot.
-
tomi5244
őstag
Kérlek mondjátok, hogy trakpad-en kívül más kombinációval is bele lehet zoomolni a weboldalba (chrome)
Winen ugyebár ctrl+ vagy ctrl+egérgörgő de itt egyik sem müxik. A trackpad azért nem jó, mert azt elfelejti és minden egyes oldalbetöltésnél újra meg kell adni.
T
-
tomi5244
őstag
válasz danilla #20564 üzenetére
A Tied egy évvel fiatalabb konstrukció már, abban HD4000 IGP muzsikál és a proci is újabb + ugyebár az 500-as HDD és a 16GB RAM.
Ami az én minimet illeti: Nem vagyok éppen jó példa, mert unokabátyámtól vettem és ő a minit egy 5K Retina iMacre cserélte, abból is a fullos verzióra Nem volt eltökélt célja, hogy belőlem húzzon hasznot így egy jelképes/család/baráti 350 euros árat mondott.
A Tied szerény véleményem szerint ennek a kétszeresét éri.
-
negyedes
addikt
lenne egy kis problemam.
van 1 soft ami cd-ket ir, de neha elfelejti megirni oket vagy csak reszben irja meg, vagy FQ-ni kell a softot hogy kikopje a cd-t. a program logjaban minden rendben van, semmi nem utal arra hogy hibasan allna neki irni a cd-t.
maga a hw: imac slim optikai olvaso nelkul, a kulso iro egy asus mindenes.
a kerdes az lenne: lehetseges hogy a cd-rom szarsagai miatt jelentkezik ez a hiba? sajnos nincs egy superdriveom se hogy kiprobaljam.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
tomi5244
őstag
Tegnap megérkezett a Mac Minim 2011*2,3Ghz i5*256GB SSD*8GB RAM, bill és egy trakpad társaságában. Sok kérdés nyitott még igyekszem a google-t használni de ha nagyon elakadok akkor lehet segítségetekre fogok szorulni.
Az első kellemetlen helyzet már a billentyűzetnél adódott. eu kiosztású amit én szoftveresen átállítottam ugyan magyarra, és azt hittem ha az ékezetes beűket felmatricázom akkor minden frankó. Viszont a különleges karakterek és a funkciógombok is máshol helyezkednek el. Meg kell még szokni. A trakpaad is egész korrekt de szerintem beszerzek mellé egy normál egeret is mert mindent nem tud kiváltani.
T
-
wm2
őstag
HD3000 alatt is fut, egy Lion elég neki, szar nap után gyakni, adni fogja, néha pár dollárért akciós, figyelni kell
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
tDr1v3r
veterán
Booocsánat, totál elfeledkeztem erről.
System Preferences / Usere and groups / katt oldalt a profilodra, aztán a Login Items-re és a kis pluszgombbal add hozzá a Chrome-ot.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
twine
veterán
válasz tDr1v3r #20550 üzenetére
Szia!
Sikerült közben hazaérni?
Epedek a kíváncsiságtól, hogyan lehetne megoldani a "problémámat"Más:
Urak, hogyan lehetne megoldani, hogy a pendrive-okonál ne rakja a törölt file-okat a kukába, hanem egyből az "örök bizmezőkre"? Baromi idegesítő mikor törlök valamit az adathordozóról,másolnék rá új anyagot, és szól hogy nincs elég hely. Ekkor üríteni a kukát majd ismét másolni, mert a kukában lévő anyagot is figyelembe veszi, mint adatmennyiséget....
(Vagy még jobb lenne, ha kukába rakná, csak nem venné figyelembe mint foglalt tárhelyet)Köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
iMAC 27" late2009: hozzájutottam eme gépzethez.
Ámde nincs benne HDD (se SSD)....kérdésem az lenne, hogy mi a legjobb/leggyorsabb/egyszerűbb módja, hogy varázsoljak rá egy OS X-et? USB boot lehetséges? Nincs hozzá Mac billentyűzetem...így Recoverybe pl betudok egyáltalán lépni stb?
-
TBMC
addikt
válasz WolfiMusic #20552 üzenetére
formazd meg a particiot a win telepito alol. azt ahova telepiteni szeretned.
-
WolfiMusic
csendes tag
Sziasztok!
Macmini 2014-re, Emite mellé szerettem volna Windows 8.1-et telepíteni. A bootcamp létre is hozta a telepítő pendrive-ot, letöltötte éss bemásolta a támogatási szoftvert is. A Win telepítő restart után elindul, és amikor kiválasztom, hogy a bootcamp által létrehozott, 60 GB-os partícióra települjön, a windows nem telepíthető erre a partícióra üzenetet kapom. Próbáltam, hogy törlöm és a win telepítővel létrehozom újra, de akkor is ugyan ezt a választ kapom. Szerintetek mi lehet a probléma?http://soundcloud.com/wolfimusic
-
twine
veterán
Sziasztok!
Ismét segítséget szeretnék kérni, bár nem biztos, hogy itt van jó helyen...
Van egy alkalmazás amihez Chrome böngésző szükségeltetik...Videostream for Google Chromecast
Nagy örömmel használom, de ahoz, hogy használni tudjam, futnia kell a mac-en az alkalmazásnak/böngészőnek...
A projektorom(Chromecast-el) az emeleten, a mac meg a földszinten...A kérdés lényege;
hogyan tudnám én azt elérni, hogy ez az alkalmazás (a Chrome-al együtt természetesen) automatikusan induljon minden indításnál,és fusson folyamatosan?Meg tudom oldani távoli asztal eléréssel telefonról, hogy elindítsam, de jó volna ezt kiküszöbölni, és állandóan futtatni....
Köszönettel
ÜdvSzerk:
Abban biztos vagyok, hogy megoldható, de ha ezt leírjátok, kérlek szájbarágósan, mert az életben nem volt még szükségem "automatizálásra", így tök legó vagyok ehez, OSX-en meg főleg[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz hengelhof #20546 üzenetére
Mi nem stimmel a Mac kimenetével? Teljesen jó a kimenet ami egyben optikai is.
-
senior tag
válasz tomi5244 #20545 üzenetére
Valami nem stimmel a mac kimenetével. illetve nem úgy működik, mint egy PC-nek. Ott lehet valami sárkányosság. Igazából le kellene tesztelni mielőtt veszek egy ilyen kütyüt. Ha belegondolsz, én is egyfajta egyszerű kapcsolást végzek azzal, hogy kihúzom a jacket a hosszabbítóból, és átdugom egy másikba.
-
tomi5244
őstag
-
senior tag
Sajnos néha PC-t is kell használnom... ha játszok. Ilyenkor át kell dugdosnom a hangszórókábelt egyik gépből a másikba. (Jaa. Mac Mini a másik gép.)
Azért, hogy ne kelljen turkálnom, a Miniből, és a PC-ből egy hosszabbítót vezettem ki, így csak egyikből ki, a másikba be.
A gondom az, hogy a Mini nem veszi észre, ha rádugom a hangszóró kábelt a kivezetett hosszabbítóra. Hátra kell nyúlnom, és kihúzni belőle a dugót, majd vissza. Akkor már befeketedik a hang-ikon, és van hang is.
Bekapcsolás után sem érzékeli. Ha közvetlenül, hosszabbító nélkül dugom bele, akkor semmi gond, a gép bekapcsolása után is érzékeli a hangszórót.
Milyen megoldást tudtok ajánlani? Valami spéci kábel? -
TBMC
addikt
válasz nylontacsko #20536 üzenetére
az a problema is jelentkezik nalam
ahogy emlited, pont ugyan igy mukodik nalam is a finder vicc.
viszont ez az alvosdi is az oruletbe kerget... ejjel mikor egyet gondol es felkel a mac
-
nylontacsko
senior tag
-
TBMC
addikt
válasz nylontacsko #20533 üzenetére
ekte nalam is igy van
kiveve nalam 22:00tol de az teljesen m1.es megis felkel ejjel is
-
wm2
őstag
Szoktátok futtatni?
sudo update_dyld_shared_cache -root /
Régebbi HDD-s gépeknél hasznos lehet néha.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz tomi5244 #20522 üzenetére
Én Tomb Raider-t meg Batman-t toltam fel a HD szériákra. Jó, mondjuk 3000 alatt megrettyen picit és minden low, de 4000 felett simán szalad jobb beálításokkal. :-) Iris alatt meg áá :-D iSTAT-ot szedjetek le játszók mellé, a fan controllt pedig állítsátok legalább közepesre. Már ha rendesen megkülditek. ;-)
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
blakey
titán
-
-
TBMC
addikt
válasz tomi5244 #20522 üzenetére
A HD3000. szvsz: en passzolom.
yose alatt "sajnos" nagyon a latvanyra es az animaciokra mentek, es neha neha bugos, sott.
nekem az 5K ban levo AMD Radeon R9 M290X 2048 MB is el-el gondolkozik, illetve a 2014 mid rmbpro-ban levo intel iris is szinten gondolkozik neha. De ez szerintem az optimalizalatlan rendszernek koszonheto. Hisz az rmbpron vetel utan vissza dobtam a mavericksen 1-2 honapig ugy hasznaltam tokeletes volt, de utana muszaj voltam felhuzni a yoset.Kitudja az Apple a jovoben mivel rukkol majd elo de remenykedek, hogy visszabb fogjak magukat es ramennek a stabilitasra es a megfelelo optimalizalasra szerte a skalajukon.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok! Ha minden jól megy hétvégén belépnék a Mac felhasználók táborába. Mac Mini 2011 2,3 i5, 8GB RAM és 256-os SSD. Biztos lesznek kérdéseim a közeljövőben, most is kérnék egy kis útbaigazítást.
Nevezetesen a HD3000-rel kapcsolatban. Kb 10 éve nem játszom gépen, szóval ez nagyon nem mozgat, nagy ritkán felcsapom a GTA San Andreast, de ha az se megy ezzel az IGP-vel akkor ott egye meg a fene. A kérdésem inkább a rendszerhez irányulna: A fent említett HD3000 még pár évig kitudná szolgálni az osx-et? rendszer animációkkal elboldogulna? böngészés, fullhd film, alapvető irodai szolgáltatások és néha néha a mac app storeban lévő játékok futtatása.
Jelenlegi gépem egy - ugyan modernebb architektúrával megáldott (Haswell) - fapados pentium G3220 proci, a benne lévő IGP, egy intel hd graphics GT1 kódnevet kapta, néztem a neten, hogy a DX11-en kívül nem sokkal tud többet a HD3000-nél.
[ Szerkesztve ]
-
A Perfect Browse 9.5 is ingyenes egy ideig.
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy hogy lehet a safariban a könyvjelzöket abc sorrendbe tenn??Apple iMac 27" Retina 5K Display Intel Core i5-4690 3,5 GHz.24Gb RAM--iPhone X_64GB-Apple--Watch Series _5--Ipad Pro 11 hüvelykes grey 64_GB wi-fi only--Apple TV 4k 64_GB
-
blakey
titán
válasz wesaaa #20518 üzenetére
Van hozzá bármilyen op. rendszer lemez? Azzal kéne bootolni és utána újrahúzható.
[ Szerkesztve ]
-
wesaaa
aktív tag
Sziasztok!
Oltári nagy kérdésem lenne:
Lenne nállam egy Macbook Pro 2006os gép!
Szeretném újrahúzni vagy visszaállitani de fogalmam sincs hogyan kellene hisz ez az első OSX-es gépem,és kellene segítség mit hogyan kellene!
És sajna az előző tulaja benne hagyta a fiókját kóddal együtt... (de van másik amiből tudom használni a gépet!)OLDPH! wesaaa felhasználónak 74 pozitív értékelése van a fórumon! OLD PH!
-
Most 2 napig ingyenes a Perfect Effects 9.5 Premium Edition
-
blakey
titán
A handbrake jó progi viszont néha csinált nálam egy-két furcsaságot, ettől eltekíntve nem olyan rossz, viszont mkv-ba nem égeti bele a feliratot hanem hozzá (mellé) teszi, tehát választható ua. mint a tsmuxer. MP!-et nem próbáltam, ott lehet, hogy "bele égeti".
-
válasz hszilard666 #20508 üzenetére
handbrake.fr
Hozzá tudsz adni SRT feliratot, és van burn in funkciója. (Bár a kettőt együtt sose használtam)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
atika88
senior tag
Üdv!
Gondom a következő: Rendszerbeállítások - Internetes fiókok - iCloud fiókom mindig működött....aztán egyik Rendszerfrissítés után elszállt a levegőbe. Magyarán ezt írja ki, ha rámegyek: "Hiba lépett fel a(z) Internetes fiókok beállításaiban." Törölni sem tudom (mert már van egy regisztrált fiókum ugye erre hivatlkozik, és újat sem tudok megadni sajnos Vmi ötlet a problémára? Csak úgy van, de nem tudok vele mit kezdeni
-
TBMC
addikt
sziasztok!
korabban volt kerdesem feletek, hogyan lehetne kikuszobolni, hogyha altatom az imac et, akkor ne ebressze fel barmely email vagy fbook vagy barmifele ertesites.
valaki javasolta, hogy az ertesitesek kozott kapcsoljam ki mindenhol az : ertesitesek megjelenitese zarolt kepernyon lehetoseget.
Kikapcsoltam ugyan, viszont igy nem jelenik meg az ertesites a kepernyon az teny, DE hangot ugyan ugy ad, es szinten felkelti az imac et. tehat ugyan ott vagyok ahol a part szakad.
Tudna valaki javasolni barmifele megoldast? kicsit idegesit mar
Koszonom!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Az lenne akérdésem hogy hogyan tudok feliratot égetni egy mp4 be? A felirat formátuma .srt
Köszi![ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
blakey
titán
Ha imapként állítod be akkor nem kell smtp-t állítani, ilyenkor a levelező szerveren keresztül megy az üzenet és nem a szolgáltatóén. Nekem is van live-os mailem és nincs smtp beállítva. Pontosan ezért duplázás sincs.
-
válasz nylontacsko #20503 üzenetére
Nem értettél meg.
Nem tűnik el, csak nem ott fogod látni.Amit a mail-ból küldesz, azt az Elküldött(/outlook fiókod neve) mappába teszi.
De!
Az outlook.com fiókod neve/Sent mappában az összes eddig elküldött leveled benne lesz (az is amit a maillel küldtél.)blakey
Nem, nem az imap/pop3 olvasásról van szó, hanem a levelek küldéséről (smtp).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #20503 üzenetére
Ha imap-ként van beállítva akkor nem tűnhet el a szerverről.
-
nylontacsko
senior tag
-
válasz nylontacsko #20499 üzenetére
Nem, mindenhol megjelenik. A trükk ott van, hogy a mezei smtp szerverekkel ellentétben, az outlook.com alapértelmezése az, hogy elmenti a levelet a sent mappába.
A duplázás másik megoldása, hogy az outlook.com-on kapcsolod ki:
Bár szerintem ez nem praktikus, mivel így nem lesz meg egy helyen az összes elküldött leveled.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Félkonfig: I3 8350k + Rx580
- 6. Gen HP Gamer PC // i5-6500 // 16GB DDR4 // GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 // 250GB EVO SSD // 500GB HDD //
- 14 magos Intel Core i5-13500T ASRock H610M-HVS/M.2 R2.0 félkonfig
- Komplett Gamer Szett Sürgősen Eladó.
- Mini ITX Gamer - I7 4790k + GTX 1080 vízhűtéssel, Z97 Wi-Fi, 16GB RAM, SSD, Fractal Design