Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blakey #21497 üzenetére
Csakhogy olyat tenne rá, amiért anno fizetnie kellett volna. Kapzsisági, és vevőszopatási okokból úgy gondolta az Apple, hogy ez még így 4 év távlatában, és jelenleg ingyenes OSX mellett is rendben van, tehát fizessen csak a kolléga, ha akar a 8 éves gépére egy 4 éves leselejtezett szoftvert.
Persze ki lehet e mellé állni, meg rendre utasítani másokat, de haljak meg, nekem ez nem tetszik, és gusztustalannak tartom, nem kevésbe annak mint mondjuk letölteni máshonnét.
(Én mindig mindegyik major releaset megvettem egyébként, csak akkor volt értelme, most viszont nincs).
-
cigam
titán
-
Mondtam én hogy nem?
Elmondom mi a bajom: a drága Apple mikor ingyenessé tette az OSX-et, akkor visszamenőleg nem érvényesítette a dolgot a régi verziókra, amiket ugyanakkor hátrahagyott. Nagyon durva biztonsági réseket fednek fel mostanság a Yosemiteben, és ezeket is elég lassan, vagy egyáltalán nem javítják. A régi verziókról pedig szó sincs. Ugyanakkor kiknek kellenek ezek? Vajon akinek elavult, nem támogatott régi gépe van, az miért nem rohan újat venni, amire ingyenes és karbantartott oprendszer van? Igen! Vegyük még le 20 EUR-al őket, és adjunk nekik egy lekukázott szoftvert, ez a megoldás. Ja, és ha letölti máshonnét, akkor meg büdös tolvaj, ezzel az erővel lophatna új mac-et is, well done.
Ha jogászkodni akarsz, ne fáradj, jelzem: igazad van.
-
válasz
DanielK #21493 üzenetére
Én mezei ablaktisztítóval szoktam
Aztán mikroszálas kendővel rámegyek. De fontos, hogy szárazon semmiképpen ne törölgesd semmivel. Csoda folyadékokért meg ne adj egy kanyit se.
@cigam: na azért ne essünk már át a ló túloldalára. Igenis azt mondom neki, hogy ne adjon azért a szarért 20 EUR-t, mert már semmilyen támogatás nincs rá. Az Apple sem gondolta komolyan (sajnos de), biztos csak kint felejtette a store-ban
-
DanielK
addikt
Az újabb iMac-eket mivel érdemes takarítani? Gondolok itt a nagy kijelzőre! (27")
-
gamer187
tag
Ezt nem értem én sem higy ha nála jó akkor nálam miért nem.. nem értek ilyen szinten hozzá hogy más géppel összekötve hogyan kell telepíteni stb.. : (
Meg próbálok más pendrive-ot van itthon még egy hátha..
Milyen szoftveres hiba lehet ez? Olyat nem lehet hogy a vinyón hozok létre egy telepítő partíciót és onnan telepítem? Bármi féle megoldás érdekel amit meg engednek a képességeim -
válasz
gamer187 #21489 üzenetére
Target disk-ként kösd rá a haverod gépére, és telepítsd úgy. Ha nincs, vagy nem akarsz firewire kábelt venni, akkor pedig szereld ki a disket a gépedből.
https://support.apple.com/kb/PH10725?locale=en_US
Olyan amúgy nem lehet, hogy működik az usb-d, de bootolni nem lehet róla. Ha működik, akkor működik. Az, hogy bootol vagy nem bootol róla a gép, csak egy szoftver szintű dolog. Szóval a fenti mellett én még próbálkoznék ezzel is. Másik pendrive, usb hdd, stb stb..
-
gamer187
tag
A macem olvasója meg van halva, az usb-k működnek de nem bootol róluk a gép. Onnan tudom ezt hogy az általam készített telepítő pendrive egy barátom gépén hibátlanul el indul, nálam lehetőségként sem jön fel hiába tölteném be alt-al.. Valami más alternatíva? Nem foghat ez ki rajtam/rajtunk.
-
gamer187
tag
Ez eddig mind szép és jó fiúk! De mint mondtam a mac olvasóm halott így a lemezes telepítés off, az usb-k működnek de nem bootol be róluk a telepító pen, pedig a barátom gépén altot nyomva kidobja a telepítőt nálam viszont nem! Segítsetek megoldást találni bízom bennetek akár privátban!
-
Ragnar95
félisten
válasz
30z.Samu #21480 üzenetére
Akkor tökéletesen működhet az elképzelés
Keretet nem ártana tisztázni mennyi, de a minimum, ami alá semmiképp ne adj, az a 2009 MBP 8GB RAM-mal és SSD-vel, ha pedig több a keret, akkor 2011-es MBP vagy 2012-es MBA, ezekbe ha csak másodlagos gépnek kell esetleg elég lehet a 4GB RAM, de ez igazából csak az Airnél számít, mert az nem bővíthető csak utólag.
gamer187: "Lion van a gépen, app store-ban 20 dollárt írt."
Ez a mondatod okozta a félreértést, de csak sikerült közös nevezőre jutni. -
gamer187
tag
A Yosemite ingyenes a Lion 20 dollár! Sztem te néztél el nagyon valamit! : ) Én 10.7-ről beszélek te pedig 10.10-ről...
-
30z.Samu
félisten
Tudjátok min gondolkodom? Hogy az iPad-em lecserélem egy Macbook-ra. Valami kis 11-13"-os cuccra, aztán megmaradna nagy gépnek a PC, ha ne adj Isten megint rám jön az agygörcs és játszani akarok.
-
gamer187
tag
Na itt a probléma! Rossz a Bookom drive-ja ezért nem tudok másolatot készíteni a app store-os telepítőről, plusz hiába készítettem usb kulcsot, nem látja a gép! Kipróbáltam barátom gépén ott alt-alazonnal látja, nekem nem! Ezért érdekel hogyan tudnám orvosolni a problémám mert lekéne csupaszítani a gépet 0-ra és újra húzni hogy ismét a régi lehessen!
-
wm2
őstag
válasz
gamer187 #21467 üzenetére
Letöltöd de ne installáld egyből ha nem muszáj. Ha kezdők nem akarnak ügyködni a terminállal, akkor van egy hasznos programocska, ami néhány kattintással csinál egy USB telepítőt. Min. 8Gb kell hozzá. Újraindít, "ALT" és mehet is a buli.
-
gamer187
tag
Hogyha meg veszem app storeban az osx valamelyik verzióját akkor azt telepítésnél mindig le tudom tölteni és telepít is?
Úgy értem hogy formázom a hdd-t a telepítő pedig neten keresztül tölti az adatokat míg kész nem lesz, vagy hogy megy ez? előre is köszi!
-
wm2
őstag
A 2014-es egyetlen előnye a 2012-es modellel szemben a PCIe SSD. Van itt egy videjó japánul, de nem kell félni, nem a duma a lényeg. 3.45-től érdemes nézni:
https://www.youtube.com/watch?v=ml19e30OLmE
Jól látszik, hogy a 2,6-os és 2,8-as modell közt mi a különbség. A csatoló felület. Ahhoz, hogy PCIe SSD-t tudjál belerakni kell egy ilyen kit, ami 100 dollár körül mozog eBay-en. Német eBay-ről is be lehet szerezni, az valamivel olcsóbb. Be kell küldeni az asszonyt egy alma szervízbe, hogy "jajj meghalt az air-em" kell egy 128-as blade ssd. :-D Így olcsón össze lehet tákolni, de kezdőknek semmiképen sem ajánlatos belefogni, mert problémás jószág (torx csavarok meg minden). Én a fjúzsön drájvtól nem vagyok elájulva. Jobb külön a rendszer SSD-n meg hozzá filmeknek stb. 1T HDD. Viszont átlagfelhasználóknak a Sata3 SSD sebessége is bőven elegendő.
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21457 üzenetére
jah, de csak óvatosan!
blakey: jó döntés volt! :-) A HD4000 és Iris (HD5100) között sincs akkora különbség. Pl. 4 mag/HD4000 alatt jobban teljesít a Batman AC, mint 2 mag HD5100 alatt.
"Where 2012 Mac averaged 42 fps when Batmarked (1280 x 720, Medium), the 2014 Mac fell to 34 fps at the same settings."
http://www.macworld.co.uk/review/mac-desktops/best-apple-mac-mini-late-2014-review-3592891/
-
blakey
titán
iCloudba (felhőbe).
(#21456) wm2
Másfél évvel ezelőtt, elég sokat gondolkodtam, hogy lecseréljem-e a mid 2011-es iMac-emet egy Late 2012-es i7-es Minire, sokan írták, hogy várjam meg az újakat, mert sokkal jobbak lesznek, nem hallgattam rájuk, na meg jó áron tudtam hozzájutni egy 1 éves példányhoz. Azóta is áldom az eszemet. -
oszy
veterán
Hogyan kell a Safari összes adatát elmenteni? Jelszavak, előzmények, nyitott lapok... Szóval minden
-
wm2
őstag
A legjobb dolog amit az Apple csinált. Sajnos ilyet eBay-ről nem vennék, de 300-350-et simán megérne kézből kézbe.
HD3000 mini tulajoknak marad a mókolás:
-
wm2
őstag
válasz
30z.Samu #21453 üzenetére
Nem. De pont egy 2011-es mini vagy mbp tulajok gépén tudna lökni valamennyit. Játékok, HD cut és Adobe termékek használatára kell gondolni. Mint átlagfelhasználót téged nem érint. Viszont megint egy ok, ami a 2012-es mini mellett szól és akik ilyenen melóznak azoknak jól jön majd.
-
wm2
őstag
válasz
30z.Samu #21448 üzenetére
Mondjuk a Metal API miatt érdemes lehet 2012-es gépekben gondolkodni. A 2011-es mini nem kapja majd meg a támogatást. Egyelőre még csak egy szorványos hír, de szinte biztos, hogy Almáék nem fognak rágyúrni minden videókártyára és ismerve a pénzlehúzó politikájukat, valószínű hogy csak a 2012 és utáni gépekre fogják elkészíteni.
-
oszy
veterán
Az iTunes mentés a zene mappában van ugye? A Lightroom merre?
Képzeljétek. Ismét kattog a winchester a miniben. Pedig új! Így most le kell mentenem mindent és megy szervizbe...
Ha visszakapom, gondolom újratelepíti magát a Yosemite... Vagy valahogyan most mentsem le?
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Ma betértem egy iStyle-ba, kíváncsiságból az egyik Macbook-ot elkezdtem pötyögni. Hát gyerekek, szerelmes lettem! Kell egy OSX-et futtató gép.
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21437 üzenetére
Régi PPC fórumokon volt téma a ventipörgés. Rákereshetsz. Egyébként egy jobb G5 házért 8-10-et is fizetnek a mókolók. Viszont tényleg nem éri meg sokat költeni rá.
-
oszy
veterán
Köszönöm! Megoldottam ezzel a programmal: Tuxera NTFS for Mac
Utána olvastam és ezt javasolták elég sokan. Ráadásul nem is drága. Így simán lehet használni a HDD-t írásra és olvasásra is. -
bladekettő
tag
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21428 üzenetére
Sok mindent nem tudsz. Vagyis nem érdemes, mert ahhoz már túl öreg masinák. Vétek pénzt ölni beléjük, kivéve ha gyűjtői szenvedélytől vezérelve csinálja az ember. Mert hiába "csak" netezésről lenne szó, ahhoz is legalább a PowerMac11,2 család kell (az 970MP pedig zabálja az áramot!).
Azt tudom tanácsolni, hogy legalább 512mb/1gb ramot tegyél bele, de inkább 2-őt ha valahonnan sikerül kukázni. Nézd át alaposan a hárdvert. Ha pedig továbbra is problémás ne vesződj vele, mert a végén annyi pénzt fox rákölteni, amiből elsőgenerációs Mac Pro-t vehetsz.
Itt egy angol oldal, amin nagyon frankón össze vannak szedve a dolgok: http://g5center.net/
Én nagyon szeretem ezt a jószágot. Nekem így néz ki az asztal (az a "2"-es kockában egy kis xcode progi, amivel lelövök a 4 magból 2-őt, hogy ne zabáljon feleslegesen). Viszont egy 1080p film megnézéséhez kell 4 mag és 1kw áram.
-
r4z
nagyúr
Tippre NTFS a partíció, azt csak olvasni tudja az OS X. De letöltheted a Paragon NTFS for Macet is, 10 napos próbaverzió van belőle.
-
oszy
veterán
Csatlakoztattam egy hdd-t, de arról nem tudok semmit törölni... Hogyan kell?
Köszönöm!
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21426 üzenetére
ó bazd ... legközelebb Mactracker-el kezd.
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21422 üzenetére
2x128 édeskevés. 2x512 már elég. Párban. Sorban. Azonos típusú természetesen.
U.I.: 2.6.3 ASD kell 2005 late vasakhoz. Szoftveresen is készülj fel, hogy mókolni kell. Pl. skype verziószám átírás stb. Különben el sem indul.
-
bladekettő
tag
válasz
bladekettő #21423 üzenetére
Most látom hogy, amikor még próbáltam az asd-ot,akkor 2.5.8-al csináltam,mert a 2.5.8 dmg-t találtam meg a powermacen.
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21419 üzenetére
Asszem elindul de mindenféle hibát jelez. Nehezen találtam egy működő darabot. Néztem neked linket, de ahonnan leszedtem még télen már behalt.
A hőmérséklet rendben van. Valami más lesz ott a gond. A Ramokat sem mindegy hogy rakod bele.
-
biker
nagyúr
válasz
bladekettő #21411 üzenetére
egy gödöllői srác hirdetett egy g5 dp 2.7 gépet, amit meg akartam venni, de pont mikor próbálta, eldurrant a táo, és meg akartam tőle venni, csak elkezdtek kavarni, aztán nem hívtak vissza
a hardware infó thermal calibration nem segít? -
bladekettő
tag
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21417 üzenetére
ha jól írtad ki, akkor működnie kell, máskülönben megint át kell nézni a gépet, a procitól (nem-e sérült pasztázásnál) a ramokig. Elemcsere. Kondik. Vezetékek. Ha valamelyik érzékelő beszarik káput van. Illetve ne vedd le az oldalburkolatot mert arra is bejelez (van erre is érzékelő). A led pirosan kell világítson ha nagy gebasz van. Egy régebbi iStat-ot sz még le vhonnan és nézd meg a hőmérsékletet. Ha tartósan 50 fok felett van a processzor lesz a hunyó. Máskülönben memória (vedd ki, cserélgesd a modulokat), érzékelők stb.
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21415 üzenetére
Több ASD van. 2005 late gépekhez 2.6.3 kell azzal toltad? Nézem közben.
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21413 üzenetére
Mit írt?
-
wm2
őstag
válasz
bladekettő #21409 üzenetére
Ki kell takarítani a gépet. Utána futtatni egy ASD-t hogy minden rendben. Célszerű újrakenni a procikat is. Meló.
-
biker
nagyúr
válasz
bladekettő #21409 üzenetére
gödöllői volt az eladó?
-
bladekettő
tag
Sziasztok
Van egy powermac G5 DP-m,de nagyon hangos az egész gép,még alapjáraton is.
Hőmérséklete rendben van 27-30 fok általában, vagy kevesebb ,de 3700-4000-es fordulaton mennek a ventik állandóan.
Tudnátok valamit tanácsolni, hogy mit tudnék vele kezndeni? (-én csak háznak vettem, de mikor találkoztam az eladóval, kiderült, hogy minden benne van, de nem működik. Szerencsére csak táp hibája volt -
negyedes
addikt
sziasztok, lenne egy kerdesem:
van egy idei imac es hozza kellene csatoljak 2 darab 5 megapixeles monitort. Iris graphics van a gepben. monitor bemenete dvi dual link a mac-en minidisplayport/thunderbolt van. lehetsegesz lesz-e es van valami hatranya?
-
Balli
őstag
Sziasztok, IMac billentyuzeten ha megnyomom pl az i-t akkor iot-t, ha 8-t akkor 589-et, de pl ha g-t akkor g-t ir be. Ossze vissza tehat, backspace nem is mukodik igy be sem tudok lepni a gepembe
mi lehet a magyarazat? Mostanaban ment a billre egy kis udito de kicsi volt s nem ragad... Illetve ha leveszem a bill-t latszatdra munden rendben
-
Ja, ez újra és újra felbukkan
Az a baj, hogy a nagy látogatottságú fotós oldalak is azt csinálták többnyire, hogy kiraktak egy új cikket amiben leírják hogy jajj bocs de mégsem, benéztük, nem úgy van. De eközben a régi cikkek fent maradtak mindenhol módosítás nélkül, és rengetegen linkelgetik.
-
wm2
őstag
Aki bohóckodik még PPC-n:
http://www.redmondpie.com/download-adobe-photoshop-cs2-for-free-legally-while-you-still-can/
A CS4 a max. de nem ajánlom felrakni, mert még a G5 quadnak is feladja a leckét. GIMP-hez XCODE kell.
Customization trick:
http://forums.macrumors.com/threads/mountain-leopard-powerpc-theme-3-0.1410493/
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest