- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Valami baja van a tápomnak
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Ragnar95 #21099 üzenetére
Viszont van sok millió egyre bosszúsabb user, és nagyon úgy fest a helyzet hogy sok lúd disznót győz... Azért amikor már egy Facebook kategóriás cég erről tart beszédet, meg az egyik legnagyobb böngészőgyártó közli hogy ok, akkor mi letiltjuk, az már szerintem fél siker Persze kell még idő, de szerintem már nem sok.
-
addikt
válasz Ragnar95 #21097 üzenetére
Így van, és szép lassan ki fog pusztulni, a pár héttel ez előtti Facebook/Firefox alázáson is jót röhögtem. "Érdekes" módon egyszerre hördült fel mindenki hogy hát ja, milyen igaz...
Tényleg hagyni kéne a fenébe az Adobe-nek, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz nylontacsko #21096 üzenetére
Zabálja az erőforrásokat a flash tök fölöslegesen, ráadásul az jelenti kb a legnagyobb sebezhetőséget a rendszerben, ennyi már elég is ahhoz,h egyre kevesebb ember használja szerencsére.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz megema #21093 üzenetére
Mondjuk az átlagfelhasználó pluginnal se fog szórakozni, ha véletlen kell neki a flash, ráklikkel az üzenetre, miszerint kell neki és letölti a hivatalos oldalról és ezzel meg is van kb, azzal nem foglalkozik,h közben mi történik a háttérben.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
megema
őstag
válasz Ragnar95 #21092 üzenetére
De igen. Csak ez az átlag felhasználónak nem kényelmes. Viszont szerintem gondot nem okoz, hogy ott van a háttérben, mivel egy újonnan megnyitott ablakban/lapon megjelenő Flash tartalom szintén blokkolva lesz, így nem használja az erőforrásokat, nem jelent biztonsági kockázatot. A már futó Flash folyamat alszik (0% processzor-használat, processzoridő nem nő), amíg blokkolva van a tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz megema #21091 üzenetére
Ezért is írtam, h jobb a Chrome használata flash-hez, de a semminél ígyis jobb a plugin is.
Amúgy folyamatokból ha kilövöd a flasht, az nem ment meg a Safari bezárásától?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
megema
őstag
válasz Ear001 #21089 üzenetére
A YouTube-hoz minek kell plugin? Nekem alapból is HTML5-ös változatot hoz be. Ha nem így lenne, akkor itt kell átállítani. Fent van a ClickToPlugin, így minden Flash tartalom alapból blokkolva van, kattintással kell engedélyezni (kizárólag Flash-hez elég a ClickToFlash is). Java is van a Safarihoz.
A Flash-nél engem főleg az zavart, hogy ki kellett lőni a Safarit és a Vibert, hogy frissíteni tudja magát. De a 18-as verziótól (vagy amióta piros helyett szürkés lett a logója), már ezt is megoldották.
(#21087) Ragnar95: ClickToPlugin esetén, amíg nem kattintasz rá egy Flash tartalomra, addig el se indul a Flash Player. Le viszont sajnos nem lövi ablak/lap bezárással, szóval valószínűleg az egész Safariból kell kilépni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ear001 #21089 üzenetére
Van akinek a mumkája része a Flash, nekem nem származik hátrányom. Lehet szeretni, nem szeretni, de a Chrome-ot annál is jobban "nem szeretem", pedig sokszor megpróbálkoztam vele mivel minden plazformon elérhető. Nekem nem yt miatt kell a Flash. Ha teljesen számúzik akkor már nem lesz szükség erre.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ear001
addikt
válasz blakey #21086 üzenetére
Ragnar jól írta. Safariban van egy plugin, hogy youtube-ról a Html5 változatot töltse be automatikusan, és nálam ezzel meg is oldódott a Flash mellőzése. Idejét sem tudom, mikor kellett emiatt indítani a Chrome-ot, inkább java inkompatibilitás meg on the fly fordítás miatt vann fent a gépen.
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #21086 üzenetére
Ja, csak ha jót akar magának és a gépnek az ember, inkább a Chrome-ot szokja meg arra a napi kis időre, amíg kell neki a flash, amúgy meg biztonságban tudja a gépét és nem zabálja a flash fölöslegesen az erőforrásait.
De ha feltétlen flashel akar szórakozni az ember, akkor legalább egy ClickToFlash telepítése nagyon erősen ajánlott.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz Ear001 #21084 üzenetére
Sokan nem szeretik/használják a Chrome-t, pl. én sem, ezért Safari vagy Firefox esetében szükséges, ha olyan tartalmakat kell megnézzen az illető.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
oszy
veterán
Az Adobe Flash Player frissítésre szorul. Letöltöm a dmg fájlt, rákattintok és kijön egy ablak ami nem csinál semmit... Hogyan lehet telepíteni?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
addikt
Igen, ha ctrl+klikket nyomsz a TM ikonján (pl. a dockon), akkor a "browse other Time Machine disk..." opció pont erre való. Persze előtte fel kell mountolni a másik gép mentését. Hálózati mentés esetén először a network sharet kell mountolni, majd arról a sparsebundlet.
Ugyanakkor a TM olyan állatfaj, aminek örül az ember, ha az alap funkciói éppen működnek (főleg ha hálózatra ment), szóval én nem hergelném ilyesmivel
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Látom, itt egy kicsit advanced-ebb júzerek vannak, mint a MacBook topikban, ezért itt kérdezek:
Van két Mac itthon. Van arra mód, hogy az egyikről a másik Time Machine mentéseit tudjam böngészni? Ugyanarra a Synology szerverre ment mindkét gép, és ugyanaz a felhasználó tartozik mindkettőhöz.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
válasz Brewtus #21076 üzenetére
Sőt itt meg már 16GB-ot emlegetnek .
Tovább olvasgatva itt van egy táblázat, miszerint a 2013-es 21-es imac-hez az 5-öst kell letölteni, és nem megy a BCA-val.
Nekem innen lejött a zip fájl amit a pendrive-ra kell kicsomagolni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Brewtus
csendes tag
Köszönöm ezt időközben én is megtaláltam. (vagyis nem is ez kell, hanem a másik amire hivatkozik, mert a late2013-as azt szereti)
El fog indulni úgy a windows, hogy ezt nekem kell kézzel telepítenem utána?
Úgy értem lesz usb, meg egér, meg ilyenek, hogy el lehessen indítani a setupot?
Ezerszer jobban szerettem a pak-pak-pakk klikkelgetős megoldást, az tutira azt szedi le amit kell, és működik..A pendrive filerendszere:
Semmit se változtattam a 10.10 telepítése után, ugyanolyat használ, amilyennel a 10.9 és 10.8 alatt ment a Bootcamp!
sima fat32. ráadásul négygigás.. -
válasz nylontacsko #21071 üzenetére
Aki nem tud levelet költöztetni saját kútfőből, az fizesse meg az árát. Nem mellesleg 11k nem egy érvágás az office árához képeset.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Brewtus
csendes tag
Sziasztok van egy elég csúnya problémám Bootcamp használatával kapcsolatban..
late 2013 21.5-ös imac, OSX 10.10 release után teljes legyalulást csináltam a gépen, és úgy raktam fel az új rendszert. Az fut szépen. (nem vagyok tőle elájulva, de legalább működik)
Azóta a Bootcamp nem megy, egyszerűen nem szedi le pendrive-ra a szükséges win7 kiegészítő drivereket/programokat az asszisztens elején. 10.9-el és 10.8-al még természetesen ment a dolog.
A következő történik az asszisztens elindítása után:
A legújabb támogatási szoftver letöltése az Apple-től : pipa
Windows 7 vagy újabb verzió telepítése : pipa
Folytatás
pendrive-ot felismeri szépen, Folytatás
A windows támogatási szoftver letöltése.. (két másodpercig fut a csík)
Aztán felugró ablakban:
A szoftver hálózati hiba miatt nem tölthető le.
Van bárkinek bármi ötlete, hogy lehetne erre működő és legfrissebb Bootcamppel Win7 64bitet rakni?
Kerestem az Apple oldalon ezt a bootcamp csomagot, hogy majd leszedem én jól pendrive-ra az asszisztens nélkül, de természetesen nincs frenn. -
plejik
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy mac-es gép outlookkal, arról , hogy tudom vagy pst -be kimenti a maileket, vagy át exportálni valami wines outlookba? Egyszerűen nem találok rá semmi értelmes megoldást...
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
addikt
Igen, a kompatibilitás is problémás, de én főképp a biztonságra gondoltam. Sajnos a supported aktuális OSX verziók kapcsán is olyan bugok kerülnek napvilágra mostanság, hogy az ember csak kapkodja a fejét, egy nem frissíthető, magára hagyott régebbi változat esetén pedig nem is szabad semmilyen biztonságot remélni.
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
Én TenFourFox-al simán elvagyok. :-) De egyébként igaz, minél régebbi a gép, annál több kompromisszumot kell kötni.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
addikt
"ha vki csak netezik, filmet néz és othoni képeket szerkesztget egy régebbi Mac-en, nem biztos, hogy megéri frissíteni"
Sajnos pont a netezés miatt elkerülhetetlen, de ez minden oprendszerre igaz már jó ideje. Ahol ezt meg lehet oldani, az a célhardware jellegű használat (pl stúdiókban, ahol a gép nem futtat semmi mást, csak azt az 1-2 sw-t amivel a munka folyik).
-
wm2
őstag
A 2014-es MacMini kellemes csalódás. Jól bírja a "trópusi" strapát, igaz kézzel állítok a ventik fordulatán. Alapon (1790-1800rpm) is jól bírja a Haswell nem kell félteni, de azért ilyen melegben nem árt az iStat Menus-re figyelni, mert az Iris rendesen felfűti. A memória fogyasztás aggasztott még picit. Néha komolyan nem tudom mi eszik annyit. Egy kis körültekintéssel ezt is szépen le lehet csökkenteni, de a Yosemitetől csodát ne várjunk (még mindig azt mondom, ha vki csak netezik, filmet néz és othoni képeket szerkesztget egy régebbi Mac-en, nem biztos, hogy megéri frissíteni). Ha soldered a ram vagy macerás cserélni, az ember előbb vagy utóbb odafigyel erre is. Persze rohadtul nem egy erőgép és ha nem céges lenne a tököm adna érte 250ezret + SSD bővítés ára, de azért megszerettem.
Ozora <3
-
blakey
titán
Nyomsz egy 'soace-t' a fájlon és le/fel nyílakkal lappzgathatsz. Gyári alatt mit értesz? Kijelölöd az összes képet és megnyitód a Previewban.
-
oszy
veterán
Képnézegetőnek melyik programot ajánljátok? A beépített azért nem tetszik, mert csak egy képet nyit meg én pedig lapozni.
-
A szemem káprázik, vagy tényleg homályos lett a context menü?
-
blakey
titán
válasz bladekettő #21054 üzenetére
Igen, i7-et, de az olyan ár volt amit nem lehetett kihagyni, 200 felett volt az általános ára, 1,5 éve vettem, tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
blakey
titán
válasz bladekettő #21052 üzenetére
Hogy mennyit ér, azt nem biztos, hogy tudom, azt viszont igen, hogy én 1 évesen 10GB RAM-mal vettem 165e-ért, azóta nem követem az árakat. Tapasztalatom nagyon kellemes, előtte 4 iMac-kem volt, egy kicsit féltem tőle, de kellemes meglepetést okozott.
-
bladekettő
tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni,hogy mennyit érhet egy Late 2012 mac mini i7 2,3ghz-es,4gb-rammal és 1tb hddvel?
Illetve,hogy milyen tapasztalataitok vannak vele kapcsolatban?The easy day was yesterday! :)
-
senior tag
válasz nylontacsko #21043 üzenetére
Nnna. Köszi mindenkinek. Kipróbálom egy szünetmentessel. Bár az aksi elég szr benne, de arra jó lehet, hogy az ingadozást kiegyenlítse.
-
oszy
veterán
-
Yosemite van fent? Mert abból alapból benne vanik a Fotó. Most rákerestem, tényleg eltűnt az iPhoto a store-ból, szóval a géphez adott telepítő CD-ről tudod feltenni, vagy ha megvetted a frissebb verziót, akkor ott van a megvásárolt programok listájában.
[ Szerkesztve ]
-
-
oszy
veterán
-
-
oszy
veterán
nem sikerül ez az iTunes adat importálás win-ből. Hiába másolom be a appokat, amikor megnyitom a programot üres ablak fogad!
Másoljam be egy az egyben az egész iTunes-t?
[ Szerkesztve ]
-
nylontacsko
senior tag
Na nálam pont ez a helyzet.
Rendszeres az áramkimaradás (heti 1x minimum), ezért egy EATON szünetmentesre van rátéve mindenem.
Így az alvó állapottal sincs gond.
Kb. 2 hónapja nem is volt lekapcsolva a gép."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
oszy
veterán
Azt olvastam, hogy többé má nincs iPhoto. De nekem még mindig ott van az Alkalmazásokban mégis ott van az "áthúzott" ikonja. Mutatja is, hogy 1,7GB.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Huhh..
Nem vettem észre, hogy instabil lenne a hálózat. Az elektromos rendszer rendben van. Egy fázis megy körbe a lakásban.
Nincs tuningolva. SSD és mamória bővítés volt, még újkorában. Sajnos olyan régen megy ez, hogy nem tudom eseményhez kötni.
A konzolban a .panic, illetve a .crash fájlok lehetnek érdekesek?
Most figyelni fogom pontosan, hogy mikor fordul elő, és kikeresem, és hátha kiderül valami.
Köszi a tanácsot. -
oszy
veterán
Köszönöm mindenkinek az okítást!
-
válasz hengelhof #21037 üzenetére
Simán. Pl. Mennyire stabil nálatok a hálózat(230V)? Éjjelente nincsenek kissebb nagyobb ingadozások? Nem pislog néha a villany? Szünetmentes van?
Mivel van összekötve? Másik konnektorból(másik fázis)megtáplálva is csinálja?
Nem tuningoltad/pimpelted/takarítottad a rendszert?
Mióta csinálja ezt? Mi változatt akkoriban?
Az Egyéb mappából nyisd meg a Konzolt. Ott van szépen időrendben az összes üzenet. Keresd meg az újraindulás idejének környékét, és másold be ide, vagy töltsd fel valahova. Hátha a tanult kollégáknak feltűnik valami ráutaló.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz porkesz #21034 üzenetére
Van iPad topik is, ott valószínűleg több szerencsével jársz ezen kérdés megválaszolásában.
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Nem 100% ban idevaló, De hogy kell lemondani Ipad-on , az ujságelőfizetéseket, mert egyszer már megtaláltam, de most nem megy...??
Az automatikus megujulásra gondolok( ujságos app)
THXApple iMac 27" Retina 5K Display Intel Core i5-4690 3,5 GHz.24Gb RAM--iPhone X_64GB-Apple--Watch Series _5--Ipad Pro 11 hüvelykes grey 64_GB wi-fi only--Apple TV 4k 64_GB
-
addikt
válasz blakey #21029 üzenetére
Ez eléggé ízlés kérdése azért adott alkalmazás kapcsán. Azt nem árt tudnia a kérdezőnek viszont hogy ez nem a rendszerben ottmaradt szemét (már ha éppen annak tekinthető adott app kapcsán), hanem az user home-jában ott hagyott app beállítások illetve személyes adatok.
Persze a helyet attól még foglalja, szóval én is igyekszem eltávolítani, ritka az amikor kell. Pl. pont jó példa volt rá a skype, múltkor kidobtam, de a home-omból nem gyomláltam ki, mert a chatlogokat meg akartam tartani.
-
-
senior tag
válasz Ragnar95 #21018 üzenetére
Amúgy nem igazán érdemes kikapcsolni a gépet, mert alvó módban szinte semmit nem fogyaszt, ártana nem árt neki, ha nem kapcsolod ki, cserébe jóval gyorsabban használható, mert nem kell a bootidőt kivárni.
Szívesen használnám így, de képtelen vagyok kideríteni, hogy mi miatt történik az, hogy egy idő után újraindul. Boot után kiírja, hogy egy probléma miatt történt ez. Van, hogy 2 hétig OK, de előfordul, hogy 2 nap sem telik el. Már régóta nem telepítettem semmit. Szerintetek húzzam újra a rendszert? 2012 late Yosemite
-
-
blakey
titán
Jónak mondod, mert én aztán nem "használok" windowst és nem ajánlom, hogy ott maradjon, ugyanis, valamilyen okból kifolyólag újratelepíti akkor az előző "beragadt" tulajdonságok szerint fogja elindítani az alkalmazást, Szóval érdemes és ajánlott mindent kitörölni, 20 éve mac-et használok, szóval a windows nálam nem nagyon játszik, hálózati megosztoként ill. szükség esetén egy laptop, de ennyi.
Amúgy meg szemét, tehát ne legyen ott, ennyi. Másmilyen "cleaner" nem kell, de alkalmazás eltávolításánál a "plist"-eket is el kell tűntetni, ha nem vagy jártas benne akkor jól jön az AppCleaner.
[ Szerkesztve ]
-
válasz blakey #21027 üzenetére
Nem kötelező, csak opció. Ugymond elfér az ott, nem oszt nem szoroz.
Persze aki Windows-os takarítókon szocializálódot Ez éppen olyan mint a defrag. Ha van akinek az jön be, felőlem csinálja, de az hogy "kell" az túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
xedos
addikt
Van egy ugyanolyan lehetőség, mint a Windowsnál:
Beállítások- Felhasználók, ott kiválasztod a sajátod, ott van egy fül, ahol látod, jelenleg mi indul.
Itt tudsz hozzáadni, vagy elvenni...
A másik lehetőség, amit lejjebb írtak, hogy minden töltődjön be, ami kikapcsoláskor futott...Amúgy érdemes lenne az imagazin oldalán lévő oktató videókat megnézned.
-
blakey
titán
Megfogod az app-ot amit törölni szeretnél és behúzod a progiba, drag&drop, utána mehet a törlés, vagy mi nem megy
-
-
Ragnar95
félisten
Nem kell, az induljon, amire rögtön szükséged van.
Mondjuk legegyszerűbb, ha bepipálod,h kikapcsolás után nyissa meg a legutóbb megnyitott appokat.
Amúgy nem igazán érdemes kikapcsolni a gépet, mert alvó módban szinte semmit nem fogyaszt, ártana nem árt neki, ha nem kapcsolod ki, cserébe jóval gyorsabban használható, mert nem kell a bootidőt kivárni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
Appcleaner segítségével törölhető, mindent kitöröl, de simán kukázható viszont ebben az esetben tudni kell, hogy még mit kell kidobni. Mindent lehet törülni, telepíteni, ez nem olyan, mint az iOS.
-
oszy
veterán
Egyre jobban teszik az OSX Bár kétségem nem volt efelől (iPhone).
1. Hogyan lehet eltávolítani programokat? GarageBand, Pages, Numbers, GameCenter, FaceTime
Vagy ezeket nem lehet, mert "gyári" alkalmazások?2. Párosodott az iPhonom a rendszerrel. De nem szeretném ha az üzenetek és a hívások a képernyőn jelenjenek meg. A fotók jók, hogy ott vannak, meg a levelek.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz tDr1v3r #21012 üzenetére
Néha jól jön, filmekhez, PDF-ekhez, illetve ha mondjuk egy Safari ablakot külön íróasztalra akarok rakni, egyszerűbb fullscreenbe kirakni, mint külön íróasztalt létrehozni és oda áthúzni.
De általában énis csak a menubar és dock közé maximálom az épp használt ablakokat vagy bizonyos appoknál még annyira sem (pl Finder, Notes, Calender fölösleges nagyban).Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Totheground #21009 üzenetére
Dunno miért, de én sose erőltettem ezt a fullscreen izét. A zöld nagyít kontenthez igazítva (sajnost most csak az alt lenyomása mellett), aztán kész.
Ezt a Snap-es akármit se igazán értem hogy minek kéne használnom, vagy hogy kinek lesz kényelmes... van egy szint ahol jó (Windows 8-8.1, talán 10 is), de az OS X-é nem üti meg azt szerény véleményem szerint.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
oszy
veterán
-
Totheground
addikt
Igaz, attól is függ, hogy mekkora a monitorod, de engem a 27"-es iMac leszoktatott a fulscreen appokról néhány ritka kivételt eltekintve. Ehelyet inkább látok 4-5 dolgot egyszerre (Safari, iTunes mini player, Twitter, transmission és aktuális egyebek).
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
blakey
titán
-
Ragnar95
félisten
Disk Utility>adott vinyót kiválasztod>Partition>currentet átállítod 1-re>format>Mac OS X Extended (Journaled)
Viszont ha azt akarod,h ne csak OSX tudja írni/olvasni a vinyót, akkor vagy exFAT-ra formázd vagy hagyd NTFS-en és telepíts egy író programot, pl Tuxera NTFS.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
Természetesen meoldható formázással, hogy "MAC"-es legyen, de az NTFS olvasásának vannak ingyenes megoldásai is, nem kell feltétlenül megvenni.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy WD Passportot, de nem a for MAC verziót hanem a simát. Az ugye NTFS-re van formázva alapból.
Megoldható, hogy egy formázással olyan fájlrendszert rakjak rá amit a MAC ír-olvas egyből.
Nem szeretném megvenni az NTFS író-olvasó progit MAC-re, mert nem használnám mással...
Előre is köszönöm!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Ragnar95
félisten
válasz chosa91 #21002 üzenetére
Ha feltolod a keretet 100-120k-ra, tudsz venni olyan gépet, ami még egy kis ideig talán használható, bár egy tényleg használható gép 200k körül van használtan is.
Minimum 2009-es MBP-t vagy MacBook White-ot vegyél minimum 4GB RAM-mal és SSD-vel, a C2D így is erősen visszahúz, de ennél lejjebb semmiképp nem adnék, munkára ígyis kevés lehet könnyen...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
chosa91
aktív tag
válasz mugencivic #20969 üzenetére
Plafon 80k-ra gondoltam, ezért néztem/kérdeztem inkább a használt notikért.
"Find something boring, and make it funny!"
Új hozzászólás Aktív témák
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM