Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabog4

aktív tag

Üdv újra! :)

Boldog újévet mindenkinek!!!! :)

Ismét feltennék egy kérdést!
    PLANE-eket használva eléggé szaggat a gépem egy autó elkészítésénél (elég sokat használtam) viszont, ha BOX-ból indulok ki /más modellek pl.: FEGYVER/ sokkal több 'dolog' fér el a képernyőn akadás nélkül ergo részletesebb lehet a modellem pl.: csavarok vagy netán az egész motort és tengelyt is tudnék bele tenni. Neten viszont PLANE-ekből állítják össze a kocsikat! Kérdés a következő, hogy lenne érdemesebb nekiállni!? PLANE-eket használjak továbbra is vagy BOX-okból induljak ki?

(Tény, hogy a legelső modellezésem kezdésként egy autó volt és elég sok vertexpontból állt össze, szóval lehet most, hogy gyakorolgattam rájöttem 1-2 fortélyra lehet megtudnám oldani PLANE-ek segítségével, de ez még mindig nem zárja ki a zavaró akadást, szaggatást.)

/Előttem szólóhoz hozzászólnék!
    Szerintem egy autó modellezése előtt ugye kell az SZEMBŐL, HÁTULRÓL, BAL- JOBBOLDALRÓL illetve ALUL- FELÜLNÉZETI képe. Én személy szerint, ha nem egyeztek a méretek tehát 1 autómodellről a fotós nem csinálta meg a szükséges mennyiségű képet, akkor ugye össze ollóztam a képeket.
    Mondjuk egy 600x800 (bal) oldal nézet egy kék ford focusról, egy 1250x723 (jobb) oldal nézet egy lila ford focusról stb. stb.
    Photoshopban megnyitva a 6 képet az adott autómodellről és ott SEGÉDVONALAK segítségével átméretezni a képeket úgy, hogy egyezzenek. PL.: Szemből a kocsi magassága ugyanakkora az oldalnézetin is, tehát lehet méretezni, vagy felülnézetben a motorháztető ugyanolyan széles, mint szemből nézetben.
    Érdemes minél nagyobb méretű képeket szerezni, mert legalábbis nekem 3Ds Maxban eléggé lebutul a képminősége.

Remélem érthető volt és tudtam elméleti síkon segíteni és még fizetni sem kellett érte! :D Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D :))

Természetesen kövezzetek meg, ha rossz az elgondolásom valamint, ha köze nem volt ennek a szövegnek semmilyen kérdéshez! :Y /

Új hozzászólás Aktív témák