Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Üdv újra!

Boldog újévet mindenkinek!!!!

Ismét feltennék egy kérdést!
PLANE-eket használva eléggé szaggat a gépem egy autó elkészítésénél (elég sokat használtam) viszont, ha BOX-ból indulok ki /más modellek pl.: FEGYVER/ sokkal több 'dolog' fér el a képernyőn akadás nélkül ergo részletesebb lehet a modellem pl.: csavarok vagy netán az egész motort és tengelyt is tudnék bele tenni. Neten viszont PLANE-ekből állítják össze a kocsikat! Kérdés a következő, hogy lenne érdemesebb nekiállni!? PLANE-eket használjak továbbra is vagy BOX-okból induljak ki?(Tény, hogy a legelső modellezésem kezdésként egy autó volt és elég sok vertexpontból állt össze, szóval lehet most, hogy gyakorolgattam rájöttem 1-2 fortélyra lehet megtudnám oldani PLANE-ek segítségével, de ez még mindig nem zárja ki a zavaró akadást, szaggatást.)
/Előttem szólóhoz hozzászólnék!
Szerintem egy autó modellezése előtt ugye kell az SZEMBŐL, HÁTULRÓL, BAL- JOBBOLDALRÓL illetve ALUL- FELÜLNÉZETI képe. Én személy szerint, ha nem egyeztek a méretek tehát 1 autómodellről a fotós nem csinálta meg a szükséges mennyiségű képet, akkor ugye össze ollóztam a képeket.
Mondjuk egy 600x800 (bal) oldal nézet egy kék ford focusról, egy 1250x723 (jobb) oldal nézet egy lila ford focusról stb. stb.
Photoshopban megnyitva a 6 képet az adott autómodellről és ott SEGÉDVONALAK segítségével átméretezni a képeket úgy, hogy egyezzenek. PL.: Szemből a kocsi magassága ugyanakkora az oldalnézetin is, tehát lehet méretezni, vagy felülnézetben a motorháztető ugyanolyan széles, mint szemből nézetben.
Érdemes minél nagyobb méretű képeket szerezni, mert legalábbis nekem 3Ds Maxban eléggé lebutul a képminősége.Remélem érthető volt és tudtam elméleti síkon segíteni és még fizetni sem kellett érte!
Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D 
Természetesen kövezzetek meg, ha rossz az elgondolásom valamint, ha köze nem volt ennek a szövegnek semmilyen kérdéshez!
/
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független hibátlan 2026.04.07. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB gyári független megkímélt kiváló akku!
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- BONTATLAN! Samsung Q800F 5.1.2 ( HW-Q800F/EN 5.1.2) hangprojektor/soundbar/hangszóró
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D 
/