Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- PLC programozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluverkill
tag
Logikus hogy a Mixer bezárása után tartják meg.
-
Wesder
titán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kiszivárgott 30 percnyi, rosz minőségű (alacsony a felbontás) Assassin's Creed Valhalla gameplay videó. Mivel Uborkasoft törli mindenhonnan, így YT linket nem adok, csak magát a forrásfile-t, aki akarja letöltheti és megnézheti. [link] (Nyilván esélyes, hogy ezt is törlik)
-
hombre[EU]
veterán
na most kibújt a szög a zsákból...nagy efpéeshuszár vagyó' Te
lehet,hogy tudsz valamit, de az alapján,hogy a bloober csinálja és egy pszich.horror...szerintem pontosan olyan alkotásról beszélünkén játszottam az observerrel, blairwitch-csel (nem végig) és azokban órák teltek el úgy,hogy sétálsz,olvasol,nézegetsz
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #5074 üzenetére
"úgy gondolod,hogy a csōjátékokkal nem lehet elfogyasztani bármilyen hardwarert? "
Gondolom de, viszont itt azért nem egy olyan alkotásról beszélünk szerintem, ahol a grafika előnyt élvezne az FPS-sel szemben. Szóval csinálják 4K/120FPS-re.
-
Wesder
titán
válasz
balazs025 #5075 üzenetére
Nincs a 3drparty fejlesztők felé semmi féle kötelezmény ezzel kapcsolatban. 1stparty stúdiók gondolom ràmennek a 60-ra.
A The Medium azért is érdekes ebből a szempontból mert lehet a csatlakoznak az XGS-hez.Egyébként àllítólag a Gamespot amiből az idézet van elvileg hozzàköltött az Xbox Wire cikkhez, és csak 30fps lesz. Ezt azzal indokoljàk hogy az SX jàtékokat részletező oldalon csak 4K és DXR van a jàték mellé írva.
Egyébként van egy jelenet ahol a karakterünk egy épület felé sétàl és egyszer csak ugye vàlt a jàtéktér a spirit worldre. Ha az gameplay volt és nem cinematic, akkor az egész jó. ~1-2s alatt àttöltötte a màsik vilàgot.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
balazs025 #5075 üzenetére
nem azzal van baj,hogy 60-nal jön...hanem azzal,hogy ész nélkül elkezdenek sírni,ha valami nem az
függetlenül attól milyen a játék (stílusa).
igen, egy destiny legyen annyi,betonstabilan...de egy sétaszimulátor vagy puzzle játéknál ahol maximum kocogni fogsz...nemtökmindegy?! ha választani lehetne inkább ejtsen minket ámulatba,nem? -
balazs025
senior tag
válasz
hombre[EU] #5074 üzenetére
Szerintem egyfajta elvárás is lehet a 60 az MS részéről, azok után, hogy nyilvánosan is beszélt Phill arról, hogy fontos számukra az fps. De lehet már túl gondolom.
-
hombre[EU]
veterán
úgy gondolod,hogy a csōjátékokkal nem lehet elfogyasztani bármilyen hardwarert? azzal a bizonyos buzzworddel...bármit,bármikor
de én arra gondoltam,hogy egy ilyen horror séta cinematic játéknál tökmindegy mennyi framed van...a látvány,az atmoszféra, a hangok teremtik meg az élményt...nem a fluid gameplay. ha 30 volna akkor sem értem mi a gond vele?! ez már a ló túloldala...minden a frame rate -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #5072 üzenetére
"mondjuk egy Mediumnál (szerintem) mindegy,hogy 30 vagy 60fps...attól függ mennyire maxolják ki a grafikát, "
Mivel nem open world lesz, így szerintem 60 FPS mellett kellene azért hozni a nextgen grafikát, ehhez kevés lenne a 30... De nyilván ez csak az én véleményem,
-
hombre[EU]
veterán
mondjuk egy Mediumnál (szerintem) mindegy,hogy 30 vagy 60fps...attól függ mennyire maxolják ki a grafikát, de ez a lényeg: “Of course, theoretically, you could rescope any game idea, but in our case it would mean completely changing the core game features,” explained the producer. “Thanks to the power of Xbox Series X, we can develop the game the way we have always envisioned it.”
én pl. az új Hellbladet is inkább megnézném 30-cal, de akkor menjenek utána a trailer (vagy UE5 demo) minōségnek, mert ezek a cinematic élményrōl szólnak...nem DMC vagy DarkSouls ahol a precíz harc a sava-borsa játéknak
-
Wesder
titán
"Zięba confirmed that The Medium will run at 4K at 60fps, which is only possible on Series X."
-
Wesder
titán
-
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #5059 üzenetére
nagyon nehéz megbecsülni,mert nem tudja senki sem (még ōk sem),hogy egy ember mennyi idōt töltött csak azon az egy projekten. egy concept artist aki keres évi ~100.000-et lehet a 8év alatt dolgozott 10hónapot a játékon. illetve abból az ezer emberbōl mennyi volt a minimálbéres qa tester vagy sulis? vagy kínai outsourcing?
a teljes költséggel pedig az a baj,hogy simán el kehet tapsolni 100-200mil.-t a marketingre(komolyabb helyeken 1 darab billboardért elkérnek akár 100ezer vagy még többet egy hónapra)
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #5055 üzenetére
A 2010-as Red Dead redemption-t becsülték 80-100 millióra. (látom csak elírtad a reddead2-t)
A 2018-as Red Dead Redemption-t pedig a nagyon durva becslések szerint akár 600 millióba került (marketinggel együtt). Hogy valójában mennyi azt nem tudni, de Michael Pachter-t abból indult ki, hogy ha csak 200 ember 8,5 éves munkaköltségét nézzük, akkor csak az 170 millióba került, de ugye elvileg több mint 1000-ra dolgoztak rajta, sokszor túlórában. Bár ez az 1000 valószínűleg nem végig mind a 8,5 évben. Nagyon találgatnak ez ügyben.
Ugye a GTA V az marketinggel együtt 250 millióba került 2013-ban.Egyébként az ex. játékoknak igazából az a dolga, hogy eladja a konzolt, behozza a platformra a játékosokat. Sony-nál se tudni mennyi megy el egy-egy címre. És nem hiszem, hogy annyira, hogy a Zero Dawn csak 45 millió euróba került. Max. a Guerrilla Games-nek került ennyibe, a Sony része kitudja.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
És könnyen visszanyalhat ez a pénz...
-
Wesder
titán
válasz
A Bioshock Infinite került 100 millàba az előző generàcióban. Bele is bukott a cég sajnos.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #5052 üzenetére
A Ryse-on is vagy 1000 ember dolgozott, és valószínűleg ott is eltapsoltak a világ pénzét. Mondjuk az nézet is ki valahogy akkoriban.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #5052 üzenetére
Én úgy tudom 1200. Mindenesetre biztos nem lesz olcsó.
Szerk.
Még egy kutyàt is szerződtettek szinkronhangnak. -
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #5048 üzenetére
Azért 5+ év, meg 1200 ember igen csak megdobja a költségeket szerintem.
-
hombre[EU]
veterán
Halonak nem is az a dolga,hogy eltartsa az xgs-t
megszemélyesítse a platformot aka system seller...
ha tényleg 500millióból készült (nagyon nem hiszem el) akkor vagy egy 100+ órás handcrafted singleplayert kell lerakni az asztalra...vagy átnézni a dolgozók offshore számláit
-
negyven2
veterán
Legalább 15 éve $60 a játékok alapára. Előtte nem volt igazán egységes $40-$80 között mozgott a NES/SNES korszakban, utána meg $50 körül a 360/PS3 megjelenéséig. Akkor emelték meg hivatalosan $60-ra. Sok elemző mondja azt, hogy igazából a mai DLC/mikrótranzakciós/games as a service felépítésben $80 lenne az ideális. Vagy ha el akarjuk engedi a plusz költségeket, akkor 100, de inkább $120.
-
Wesder
titán
Állítólag 1200-an dolgoznak a Halo Infinite-en. Nem lesz olcsó mulatsàg ha bukni fog, az biztos.
-
-
l.skywalker
Topikgazda
-
EmThor
addikt
válasz
l.skywalker #5030 üzenetére
Én nem bánom, tökéletes lesz az emeletre a régi plazmához + melóban is csak full HD monitorok vannak
X meg mehet a nappaliba de nem cserélem le hdmi 2.1re a 3 éves tévét, jó lesz a 60fps is. -
l.skywalker
Topikgazda
Azt mondják a Lockhart kinézetre inkább egy Xbox One S All Digital-hoz hasonlít.
-
HunChris
senior tag
válasz
soundsonic #5024 üzenetére
Biztos nem láttál még pc-t, egy heat-pipe-tól hanyatt esnél..
-
Def26
félisten
válasz
hombre[EU] #5027 üzenetére
igazi öröm lesz majd optimalizálni ide oda a játékokat.
-
hombre[EU]
veterán
-
Wesder
titán
20 CU-t mondanak a Series S-hez. Nem lesz az kevés?
-
Wesder
titán
válasz
soundsonic #5024 üzenetére
Amit a videóban láttál az egy màgneses dummy azért hogy a Digital Foundry és Austin Evans kicsit legózhassanak vele.
A végleges gépet nem lesz ilyen könnyű szétszedni/összerakni. -
l.skywalker
Topikgazda
-
paprobert
őstag
Én inkább úgy értelmezem, hogy irdatlanul hatékony a rendszer ha a felesleges háromszögek eldobásáról van szó.
Minden pixelre jutott egy poligon, vagyis ott már nincs feljebb, tehát a tartaléknak sincs értelme. Ez a demónál a felbontás poligonszámát jelenti, Fortnite-nál viszont minden 3D objektum nem látható oldalai is beletartoznak.
Szerk.: Belegondolva valóban, nem 4K-ban futott a demó, úgyhogy tényleg magasabb felbontást enged meg ez az állítás.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #5017 üzenetére
Van még erő a rendszerben én úgy értelmezem.
-
Beniii06
addikt
válasz
hombre[EU] #5011 üzenetére
Fél emberek(csak HW, SW nélkül), inkább ne használjanak semmit sem, mert ön- és közveszélyesek.
-
soundsonic
aktív tag
Volt olyan pletyka is nemrégiben,hogy az xsx állítólag a steam-es játékokat is fogja támogatni.Akkor már valóban félig pc lenne.. Én megelégednék ha egyre több játéknál lenne billentyű és egér támogatás.
-
Beniii06
addikt
válasz
paprobert #5010 üzenetére
"Abból, hogy a VGA gyártók az elmúlt bő 8 évben letettek még az egy kártyára szerelt több GPU-s megoldásról is."
Az már régen is problémákat okozott áramfelvétel és hűtés szempontjából. Amire én gondoltam az két különálló konzol összekötése, mindkettőnek saját táppal és saját hűtéssel.
"Illetve a developer friendlységnek is betenne."
Tudtommal a DirectX 12 támogat már skálázódást magától is, illetve a különböző játékmotorok is erre fókuszálnak már. Elég ha arra lefejlesztik és akkor nem kell külön ezzel is foglalkozni CF profilokat csinálni, stb. de ellenérvként ez is jó.
-
Beniii06
addikt
válasz
NyMRooD #5009 üzenetére
"Én még mindig úgy látom, hogy te egy olyan gépet szeretnél ami rendelkezik a pc és a konzolok minden előnyével a hátrányaik nélkül, ha megtudják csinálni akkor felőlem legyen, de szvsz ne éld bele magad."
Nem éltem bele magam, mint írtam is, csak ötletként merült fel + még nem írta senki sem. pcie x4 bőven elég lenne neki szerintem, egymás mellé rakva a két konzolt 20cm-nél hosszabb vezeték szerintem nem is kellene, annyi meg az alaplapokon is szokott lenni két csatlakozó között, de legalább ezeket elfogadom ellenérvként.
A teljes csak előny mindkét platformon egy eszközben, majd akkor lesz, amikor FPLA alapú gépek lesznek, akkor már nem beszélhetünk sem konzolról, sem pc-ről, hanem az elindított alkalmazás döntené el. Ez majd ~20 éven belül kiderül.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Beniii06 #5008 üzenetére
Ok, akkor 4 konfiguráció, de még mindig csak azt tudom mondani, hogy ez így (üzletileg) butaság, mert a Sony simán rákontrázhat fél gennél, amire az MS-nek is lépnie kellene egy félgen-es géppel, ráadásul ha jól tudom a crossfire halott (de ha nem akkor is okkal nem egy sikertörténet), arról nem is beszélve, hogy ha emlékem nem csal nagyon nem mind1 az összekötő elem hossza sem, nem tudom, hogy az ár miatt vagy az átviteli sebesség vesztés miatt (a'szem utóbbi), szóval nem érne sokat. Én még mindig úgy látom, hogy te egy olyan gépet szeretnél ami rendelkezik a pc és a konzolok minden előnyével a hátrányaik nélkül, ha megtudják csinálni akkor felőlem legyen, de szvsz ne éld bele magad.
-
Beniii06
addikt
válasz
NyMRooD #5007 üzenetére
"eleve kijön 2 különböző hardverű gép és a te megoldásoddal még lenne 3 kombináció, az összesen 5 féle konfigurációt jelent amire optimalizálni kell, "
Szerintem itt értettél félre, pedig direkt írtam is, hogy azonos fajtával működne csak, mivel a Crossfire is úgy működik. XSX-XSX-el és XSS-XSS-el, nincs itt semmiféle kombináció.
(#4999)
"(mert már ha két egyformát össze lehet dugni, lehessen két különbözőt is
)"
Téves elgondolás, mert ha ismernéd a Crossfire-t, hogy csak azonos HW-el működik vagy különben lehúzza az órajelet, akkor nem írnál ilyet, én viszont sokszor foglalkoztam ilyesmivel és ezért írtam, hogy szerintem működhetne, ha támogatás is lenne hozzá és pcie alapú a bővítő kártya csatlakozója.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Beniii06 #5004 üzenetére
" Pont az lenne a lényeg, hogy két SX árából "ugyanazt tudná, mint a PC csak féláron", 4 helyett." - De ezzel pont, hogy el pc-sedne, így mi értelme lenne a fél gen megúszásának, eleve kijön 2 különböző hardverű gép és a te megoldásoddal még lenne 3 kombináció, az összesen 5 féle konfigurációt jelent amire optimalizálni kell, a third-party-k tennének rá és minden jól menne sx-en meg sx-sx-en, a másik három meg nem hozná az elvárt szintet, a Sony meg félgennél kiadna egy hasonló erejű vagy erősebb gépet mint a két sx crossfire-el (mert a crossfire-el nem duplázódik az erő), a first-party stúdiók meg szívnák a fogukat, mert minden megjelenésük csúszna 1-2 évet. Ilyen erővel ha csak az ár zavar tényleg kijöhetne az MS egy saját pc-vel ami játékra is jó és nyomott áron adna, cserébe csak store-ból lehetne telepíteni és lenne beépített (nem cserélhető) bing és edge.
-
Beniii06
addikt
"Ha csak nem ilyen a crossfire kàbel feje, nehezen fogsz te oda bàrmit bedugni a bővítőkàrtyàn kívül."
Nyíéván, ha lesz ilyen funkció, akkor az MS gyár hozzá megfelelő kábelt is. Annyira a részletekben akadtál el, közben nem is érted, hogy működik.
"Ez még a "külső tàpban van még egy GPU"-nàl is nagyobb baromsàg."
Azt nem is én írtam. Erre belinkeled a bővítő SSD-t oldal nézetből.
A csatlakozó a lényeg, nem az SSD, azt pedig még nem ismeri senki sem, már pedig az szerintem pcie alapon működik a CPU miatt is.
-
Beniii06
addikt
válasz
NyMRooD #4997 üzenetére
"hogy windows pc, van gamepass, visszafelé kompatibilitás és a 4k/120fps is elérhető, mondjuk lehet, hogy 3-4 SX árába is belekerül"
Lehetne GNU/Linux is, ha nincs előfizetve GPU-ra. Pont az lenne a lényeg, hogy két SX árából "ugyanazt tudná, mint a PC csak féláron", 4 helyett.
És akkor nem lenne szükség 2 év múlva egy újabb fél gen gépre, az RTX is simán menne ~4k/30fps mellett.
-
Beniii06
addikt
válasz
paprobert #4994 üzenetére
Egyedi fejlesztésű csatlakozó. Láttad a lábkiosztását vagy ezt miből állapítottad meg?
Nem célja az MS-nek az összes funkció leleplezése. Ilyen SSD sebességhez mindenképpen pcie csatoló szükséges, a Crossfire is pcie-en kommunikál egymással.
A Lockhartot még ugye nem is láttuk, lehet azon is plusz egy csatlakozó vagy eltérhet az SX-étől.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest