Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Házimozi belépő szinten
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen DVD-írót vegyek?
Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
Sokan mondtátok hogy könnyű a játék...hát...; én közepes fokozaton tolom, de nem egyszer haltam meg csoportos banditák támadásától...
-
TESCO-Zsömle
titán
A szerencsének ehhez annyi köze, mint kaszinókban a videópókerhez. Azt dob, amit előzőleg beállítottak. Idehaza tipikusan 70%-ot nyelnek a gépek és 30-at adnak vissza. Itt se sokkal jobb a helyzet, csak való életben nem lehet visszatölteni az előző mentést, h rossz lapokat kaptál...
Letoltam azokat a mocskos dögöket. Vettem karszalagot és bekergettem melléjük 10 drowner-t, a másik oldalról meg elvittem a maradékot blodzuiger-eket ölni. Az így maradt 2-t megöltem és elhoztam a kardot. Azóta nem volt harcom emberrel, úgyhogy rohadtul megérte.

SPOILER: Meg lehet próbálni a favágós-úttakarítós küldetés alatt, akkor sokminden nem spawn-ol. Letakarítja az ember az utat, rárakja az oltárra a baltát, aztán elmegy a kardért, hátha a madárgyíkok se spawn-olnak...
-
swado
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Akkor megnyugodhatok, hogy nem csak én gabalyodtam bele küldetésekbe. Mire néhányat megcsináltam, már nem is tudtam mit is keresek tulajdonképpen.
A vivern-ek nekem se mentek elsőre.

-
xFreex
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Akkor marad az ökölharc. Bár nem fizet olyan jól, de azért mégis több mint a semmi.
1. fejezet 50 oren/kör
2. fejezet 90 oren/kör
3. fejezet 120 oren/kör
4. fejezet 200 oren/kör.Egy kör után kocsmából ki, majd kocsmába be és kezdhető előlről.
-
TESCO-Zsömle
titán
Próbáltam kocka-pókerezni is, de nagyon pofátlanul csal a gép a saját javára...

Lehet ez is a hard miatt van, de olyanokat tesz le elém, hogy [link]...
Példa: 6,6,3,3,3 vs 5,3,3,2,2 (dobás)-> 6,6,3,3,3 vs 5,5,5,5,5. És ezt megcsinálja zsinórban 6-8 alkalommal is, attól függ ki ellen játszok. Pl ez itt Carmen volt. Zoltán az első köröket 90%-ban nekem adja, a második kört ugyanilyen eséllyel húzza be magának, a harmadikban meg jönnek a példaként felhozott csodák...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Darkness1
üzenetére
Blizzard-ot (idő-lassító) próbáltam, nem ér semmit, mert túl sokan vannak, ahhoz meg alig tart valameddig, hogy egyesével csapjam velük szét. Ornitoszaurusz olajam nincs. Megvettem és elolvastam minden elérhető könyvet és tekercset, de az nem volt köztük. Sebzés-növelésre van gyémántporom, az +40%. Próbáltam csalogatni őket, de hiába. Elviszek 8-at, mire visszamegyek 3-4 másik hullik az égből.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja, és a Golden Oriole főzet is hasznos tud lenni ilyenkor.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én az ilyen harcokban mindig használtam a Hóvihar főzetet. Magyarul játszottam, ezért írom így, talán Blizzard az angol neve. Plusz, használj olajat, a szörnyhatározóból megtudod mire érzékenyek (Ornitoszaurusz-olaj?). De sima sebzést növelő olaj is jó, ha csak az van. Egyébként el kell csalogatni őket. Ha a második részben vagy, akkor a legvége előtt menj oda, mikor a legerősebb vagy.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Creative997
üzenetére
Cseszhetem, ha nem fogja őket a varázslat... Egy, ha elkap, csapásonként 20% HP. Ha meg is mérgez, az még 20% és gyorsabban fogy, mint ahogy a varázslé tölti. Nem tudom mennyi spawn-olhat, erre vonatkozólag nem találtam infót sehol, de 12-t biztos le tud pakolni.
Próbáltam, hogy elcsalom őket egy csapat drawner közé és ez látszólag működik is, mert amik harcba keveredtek, azok ott maradnak utána, de a vészekhez visszaérve megint ott van a 4. Egy részük az elcsalt tömeg legvége, akinek nem jutott zsákmány ezért hazakullog, egy része meg azóta hullott az égből. Próbáltam mindent azon túl, hogy a végtelenségig öldökölöm őket egyesével, de akkor este ennek is adok egy esélyt. Betárazok élet-léből és meglátjuk hányat sikerül leölni.
-
frem1790
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pedig az a megoldás: egyesével elcsalogatni és kicsinálni őket, én is így végeztem velük.
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Menj messzebb a fészektől, biztos le lehet választani
Ám nem tudom, nekem ezzel nem volt problémám. Azt a rohadt Bestiát kinyírtad pár mp alatt, de kifog rajtad pár nyüves vivern? 
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Creative997
üzenetére
Én is ezt szoktam csinálni, de amint elég közel mész a fészekhez, lepottyan egy újabb ilyen dög az égből. Teszik mindezt olyan gyorsasággal, hogy ha berontasz a 4db közé és futsz pár kört velük a fészek körül, akkor simán lesznek 12-en...
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha a csoportos stílusban nem megy ezüstkarddal, akkor én azt szoktam csinálni, hogy nagyon lassan közelítek 1-1 példányhoz, aztán ha elég közel kerülök, hogy észrevegyen és nekem induljon, elkezdek hátrálni és levágom. Ergó szépen lassan leválasztok pár példányt és igyekszem egyesével megoldani. Esetleg még fecske+rőtbagollyal
-
TESCO-Zsömle
titán
Wyvern-szigetet hogy lehet megcsinálni? Ezek a szarok folyamatosan potyognak az égből. Elkezdtem rohangálni tűzgolyókat dobálva magam mögé, de mire szétszedtek, már 12-en voltak...
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát ez ilyen, irgalmatlan sokat kell mászkálni, ez egy kicsit halál a játékban, de ha jól rémlik, a story miatt tolod végig többek között, szóval ne add fel

-
frem1790
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azt tudom ajánlani amit Creative997 az 1963-as hozzászólásában leírt: rá kell gyúrni a jelekre! Én elsőre könnyű fokozaton a játék első harmada után alig kardoztam: aard-igni aztán karddal max a kegyelemdöfés. Így ha a harc részt unod, már eléggé le lehet redukálni.
GypsFulvus2: Nincs jó vagy rossz oldal, és ne számíts happy endre. Ez nem az a játék.
Szerintem ezért szeretjük, nekem azért lett első számú kedvencem mert nem a szokásos énvagyokabátorlegyőzhetetlenhősakimegölmindengonoszt fellálást hozza. Nem egyszer előfordult, hogy kiléptem egy-egy nehéz döntés előtt és aludtam rá egyet mert egyszerűen nem tudtam melyik ujjamba harapjak: mindkettő fájni fog.

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A könyvek nem erről szólnak, a játékok története eltérő, bizonyos tekintetben az első rész ott veszi fel a fonalat, ahol a könyveknek vége. Ahogy frem1790 is mondta, játszd úgy, ahogy szimpatikus, ahogy akkor döntenél, ha valóságban ott állnál. Maradhatsz semleges is: teljesen kimaradhatsz ebből a küzdelemből (bár lesz később egy pont, ahol valakit támogatnod kell, de attól még maradhatsz semleges). Azonban sokat mondó, hogy az egyik Sapkowski novella címe is ez: "A semlegesség ára", szóval ez az út sem az üdvözülésbe vezet. Nincs jó vagy rossz oldal, és ne számíts happy endre. Ez nem az a játék.
-
frem1790
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A Szigfrid tényleg egy gáncs nélküli lovag, ha szimpi kövesd őt! Csatlakozva az előttem szólókhoz tényleg benne van a gémben a két végigjátszás, teljesen eltérő sztorit kapsz a két szálon. De ez abszolút a te döntésed nem leszel tisztakezű egyik vonalon sem! Ez a szép a Witcher-ben: itt nincsenek abszolút értelemben vett jók és rosszak! Ha nem hangzana hülyén egy játékról beszélve azt mondanám: ez a való világ ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TESCO-Zsömle
titán
SPOILER
Force Recon-ba kit érdemes választani? Eddig amennyire tudtam a nonhuman-ok bukott ügyét támogattam, de ez a Szigfrid gyerek nagyon szimpatikus. Kicsit olyan fénysugár a sötétségben jellege van, a végsőkig tisztességes. Nem akarom, hogy meghaljon, de ha jól olvasom, akkor mindenképpen kitolok vele, ha nem viszem sikerre a kis csapatát...
-
genndy
addikt
válasz
Creative997
üzenetére
Én is végigcsináltam 2x, ember+másfajú, hogy legyen legalább kétféle mentés a 2-höz meg 3-hoz.
Viszont harmadszor asszem már nem fogok nekifeküdni a semleges szálnak. -
xFreex
aktív tag
válasz
Creative997
üzenetére
Nekem eddig csak az 5. fejezetben nem jött össze mind, mivel ott a döntésedtől függ, hogy kivel lehetsz. A lángoló rózsás szál nem akaródzik. Valahogy nem jön be az a szál.

De a többi már minimum 1x megvolt.
-
Creative997
őstag
Én is Morenn-re gondoltam. De akkor a 4. fejezetben is van egy csak az nem zöld és nem lehet felcsinálni
Ám én kifejezetten vadásztam arra, hogy felhajtsam a csajokat
Összesen 26 szex"jelenet" van (ebből Shani vagy Triss lehet 2x), de nem lehet mindet teljesíteni. Én párat egyszer sem találtam meg

-
genndy
addikt
válasz
Creative997
üzenetére
A najád lesz az.
Akinek olyan kellemesen ringanak a keblei mindig amikor azt mondja hogy "Gwynbleidd".
-
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pic or didnt happen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TESCO-Zsömle
titán
SPOILER
Találtam egy két lábon járó, meztelen zöldséget...
-
Creative997
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Valóban nem volt olyan rossz, sok jó dolog van benne (tárgyak mozgatása többek között)
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Creative997
üzenetére
Vagy csak én vagyok peches. A szerencsejátékokban mindíg elpicsáznak, a sakkban jobb vagyok, mint a kockapókerben.
Én is próbálkoztam mindíg, toltam az arcába, de csak egyszer feküdt meg, s akkor sem az elsőtől.
A Dark Messiah-t meg told csak ki, zseniális adrenalinbomba az a játék. Jobb harcrendszerrel azóta sem találkoztam. -
Creative997
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Egyszerű: maradj a városban (azaz ne menj még a mocsárba) és fedezd fel azt (minden ajtót, minden személyt). Amit a felszínen meg lehet csinálni, az adott napszakhoz kötődően (nappali-esti küldik). A nyomozás miatt van ilyen sok küldetés, ez zavarhat be kicsit. De kilistázza a küldiket, egyesével is végig lehet tolni, de ha már egy adott helyen vagy, érdemes mást is megcsinálni ami ott van, ezzel sem kell annyit mászkálni (ami a halálom).
@GypsFulvus2, akkor lehet nekem is mázlim volt
Pár hónapja toltam végig megint, akkor bejött. Az első alkalommal bujkáltam meg rohangáltam mint a hülye 
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azért ahhoz nem kis mázli kellett.

Nem baj, az, majd tisztul a dolog. Nem akarok spoilerezni, de ha majd eljutsz a boncolásig, akkor mindenképp ments előtte, mert ott eléggé el lehet cseszni a dolgokat.
Creative997: Én vagy 3x végigtoltam a játékot, ebből kétszer hard-on, szóval jól tudom, hogy aard-ra kell gyúrni az elejétől, de olyan sosem volt, hogy elsőre beszopja a blöki a stun-t. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Aard-dal toltam egy STUN-t mindjárt az elején, azt benyelte, úgy meg 1 csapás...
Viszont a városban kicsit elvesztettem a fonalat. 16-20 aktív küldetéssel. Már nem tudom hova akarok/kéne mennem mit csinálni, csak rohangálok fel-alá, mint a mérgezett egér...

sz: Plusz buktam az utolsó mentésem kékhalál miatt.

(#1961) ProEvoFan: Tudom, hogy Batman-nak nem idegen a ritmusos harc, de azért egy idő után elég unalmas...
-
Creative997
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Minden mellékküldi megcsinálásával sokat lehet fejleszteni, az aard jel feltuningolásával rányomsz a pokolkutyára, az elkábul és elnyisszantod a torkát. Megoldható 5 mp-ben, de kíváncsi vagyok TESCO-Zsömle megoldására

-
Creative997
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A Dark Messiah-nál rossz irányba fejlesztettem és egy idő után képtelen voltam legyőzni egy erős ellenfelet, azóta nem is próbáltam meg újra, csak egy haverom unszolására próbáltam ki.
Ám én is ilyen mindent összegyűjtök-eladok típus vagyok, a második végigjátszásnál már a 2. fejezet végére (Templomnegyed) összegyűlt az 5000-es páncél. Na jó, meg én órákat töltöttem kockapókerrel, imádom

Fejlesztésnél szinte minden bronz fejlesztést meg tudtam csinálni, kár, hogy az ezüst-arany pont ilyen kevés, ott számít már, hogy mit fejlesztesz, mert csak a fele elérhetőséget tudod feltolni. Én az alapskillek közül amit a legfontosabbnak tartottam, azokat csurig feltoltam és amit ajánlok az aard-igni kombó. A végén már nem is kardoztam, csak a jól megírt szentháromsággal (fecske-macska-rőtbagoly állatkert
) nyomultam és ignivel+aarddal legyaktam mindenkit.
Az első végigjátszásnál az a pokolkutya volt a legnehezebb nálam.
Amúgy a szörnyek-növények ismeretéhez nem kell feltétlenül elkölteni súlyos összegeket könyvekre, sok könyv beszerezhető kocsmában részegesek leitatásából, mellékküldikből, házak kifosztásából, na meg az elején fejleszteni kell a növényismeret skillt.Amiért nekem nagyon bejött a game, mert több féle végkifejlet lehetséges. Már 3x végigtoltam, mindig külön véget ért. És mondják, hogy nem lehet a semlegességet végéig csinálni. Nos lehet. Bár vannak olyan szituk, amikor választani kell, de a végén így is semleges maradsz. Bár nem egyszerű, mert mindenki ellened fordul

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azt meg hogy??
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Látom te is most kezdtél el játszani
Én is
Igazából a harmadik része miatt kezdtem el, mindent az alapoktól.Mire megveszem steam akcióban ocson' a Wild Huntot, addigra megismerem a világot.
Első fejezet elején vagyok.A ritmusos harc nekem tetszik.A magyar szinkron néhol tényleg vicces, meg a játék tele van grafikai buggal (mondjuk ez szerintem csak a szokásos amd support....); pl: videókon a karakterek arca csíkosan pixeles...de csak az arcuk. -
TESCO-Zsömle
titán
Találkoztam az iszonyú nehéz szellemkutyával.
5mp-ig élt.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Amúgy túl sötét valami kripta?
Nem. Az éjszaka túl sötét...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát ez elég különös. Nálam biztos nem volt ilyen bug. Amúgy túl sötét valami kripta? A macska főzetet használod, ugye? Nélküle a földalatti terek többsége nem felderíthető.
Darkness1: A spoiler gomb használatát topiconként külön kell aktiválni, de hogy ezt csak a topic gazdája teheti-e meg, vagy más is, azt nem tudom. Amíg nincs aktiválva, addig nem jelenik meg a spoiler gomb. Esetleg írhatsz egy moderátornak, hogy aktiválja.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha átállítom a gammát, az az egész gépre kiterjed és a játék leállítása után se áll vissza.

-
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Majd mondd el a végén, hány szerelmi kártyát szereztél...

-
Darkness1
aktív tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Szerk: szerettem volna válaszolni, de nem tudom hogyan kell spoiler-t használni. Valaki el tudja mondani?
Szomorúan hallom, hogy a harmadik részben le van butítva az alkímia, holott az a witcher lét egyik lényeges eleme.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Darkness1
üzenetére
Ja, így van, figyelni kell a karakter fejlesztésére, közel sem tudod kimaxolni a skilleket, tehát el kell dönteni, mi lesz a fő profilod, és a többit csak visszafogottabban, a legfontosabbakra korlátozva fejleszteni. Meg figyelni az olyan kiegészítő sebzést adó skillekre, mint pl. a patinado. Elszórni még a bronz pontokat se nagyon lehet, főleg az elején.
A 2. részben nem mondanám, hogy háttérbe szorították az alkímiát, csak megváltoztatták. Nekem ez a rendszer tettszik a legjobban, jobb mint az első részé, és mérföldekkel jobb, mint a 3. részé (na ott tényeg le lett butítva). A lore-hoz is jobban igazodik ez: a könyvekben is kiválasztja a Vaják a megfelelő taktikához való 1-2, max. 3 db főzetet és a harc előtt meditáció közben megissza. A főzetek hatása tartós, órákig hatnak, Nem ilyen Daiblo-szerű "csökken a HP-m, bedobok pár potit harc közben" rendszer ez. A 3. részben a fecske hatása 30 sec után elmúlik; nevetséges. A bombákat legjobban szintén a 2. részben kellett használni; volt pár helyzet, amit lehetetlen volt megoldani nélülük (pl. amikor előszört találkozik az ember az endriág királynővel), legalábbis a hc mód utáni legnehezebb fokozaton. A QTE fostalicska, szerencsére csak kevés helyen erőltetik rá az emberre. -
Darkness1
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szia,
Én nem vagyok nagy játékos, de normálon másodjára sikerült végigjátszanom. Az első alkalommal rossz irányba fejlesztettem Geralt-ot és a vége felé egyre nehezebbek lettek a harcok, majd belekeveredtem egy csatába, amit sose sikerült élve abszolválnom.
Aztán feladtam, félretettem és később újrakezdtem. Akkor már simán mentek a dolgok, csak egy csata volt frusztráló, de az nagyon. Néhány küldetést meg egyenesen hátborzongatónak találtam.Szóval én azt szűrtem le, hogy jól kell fejleszteni a karaktert és el kell mélyedni az alkímiában. Nálam elég nagy ital és olajarzenál volt végig. Rengeteg pénzt hagytam ott a könyvárusoknál.
Persze a környék összes pálinkáját és spirituszát is felvásároltam.
Alkímiai alapanyagot pedig soha nem adtam el. Viszont a felszerelést alig-alig fejlesztettem, nem nagyon kellett.Az irányítás nekem nem volt gond, mert korábban kétszer is végigjátszottam a Neverwinter Nights-ot és abban már megszoktam. Ua a grafikai motor van ebben is, mint abban volt. A harc is rendben ment. Szóval erre nekem egy szavam sincs.
Én magyarul játszottam végig. Tény, hogy a fordítással gondok vannak, de azért mindent megértettem. Nagyra tartom amúgy, hogy van benne magyar szinkron és felirat, sajna kevés játék jelenik meg magyarul. Haladó az angolom egyébként, de azért jobban esik az anyanyelvemen játszani.
Most a második részt tolom, kicsit csalódással láttam, hogy abban háttérbe került az alkímia kissé. Ugyanakkor történet, játékmenet, grafika, stb. szempontjából sokkal érettebb játék lett. A QTE a másik, amitől agybajt kapok benne, egyszerűen nem jön be. Sajna sok esetben nincs választás.
Szóval, ha gyakorlott játékos vagy, akkor akár a legnehezebben is csinálhatod, szerintem.
Tibi
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azért vannak vicces dolgok...
A fogadó ablakán besüt a nap. Kimegyek az ajtón, odakint szakad az eső.

-
TESCO-Zsömle
titán
Másfél órája vagyok a fogadóban...

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ne, ne telepíts drivert meg windowst e miatt.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Akkor jó, mert épp most készültem driver-t újrahúzni.

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez azért van, mert kicsit magas már a szervezeted mérgezettségi szintje. Bal fölső sarokban az alsó csík. Ezt meditálással, vagy egy fehér méz nevű főzettel tüntetheted el, utóbbi minden főzet hatását (+ és - egyaránt) nullázza. De ha jól emlékszem, a játék elején annak még nincs meg a receptje. Később a főzetek tolerálási küszöbét, illetve hatásmechanizmusait is változtatni tudod a skillekkel, ha erre a vonalra állsz rá a karakter fejlesztésekor.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem balklikk-fest.
Lásd a hsz "suhi" részét. Szépen ritmusosan kattintgatni, csak a mozdulatsor legvégén. Ha túl hamar, vagy túl későn klikkelsz, a mozdulat megszakad. Aztán ahogy fejődik a karakter úgy lesz egyre hosszabb és összetetteb a mozdulatsor, ahogy fejleszted a különféle kardozási skilleket.Nem lettem depis, kezdtem újra az elejétől, mert igazából csak második olvasásra esik le egy csomó dolog, a rejtett összefüggések, előre- és visszautalások, a tervek a tervekben, egymásba ágyazott fogaskerékrendszerek. Az viszont már probléma, hogy az utolsó két kötetet nem tervezik magyarul kiadni, és ez igazi magas-irodalom. Jól elvagyok angolul, de ez irodalmi minőségű szókincset és szövegértést feltételez, anyanyelvi szinten, sőt az átlagos 'pooli dokkmunkásnak is áthidalhatatlan gondot okozna.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
SPOILER!
Túl vagyok az első tutorial-on, bár még fogja a játék a kezem (nem nagyon haladtam, dolgom volt), de már kirabolták a kecót, van egy haloot is, most kezdem olvasni a naplókat, aztán szundi. Eddig az egyetlen, ami számottevően megfelezte a HP-mat az a varázsló volt, akit megpróbáltam lecsapni, bár tudtam, hogy a csatlósaival kell kezdeni, akiket szipolyoz. A sima goon-ok addig sebeztek míg rá jöttem, hogy nem szabad állandóan kattintani, mert a második -ha nem a megfelelő pillanatban van a támadás után van, akkor leállítja a már megkezdett támadást. Gondoltam megyek, mint chivalry-ban és minden kattintás egy kard-csapás...
De jó lesz ez, úgy érzem, bár engem elsősorban tényleg csak a történet érdekel.
(#1942) GypsFulvus2: 12k oldal... Az kemény... Nem leszel depis, ha vége lesz? Nekem egy hónapba telt megemészteni, mikor végeztem a 3600 oldalas Enciklopédia Galaktikával by Asimov. Nem a leírtakat, hanem a további olvasnivalók hiányát...
-
GypsFulvus2
őstag
-
S1M0N
senior tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A vaskos könyvekre nekem ott van a Tűz és Jég dala, az is hasonló oldalszámokkal operál.
Plusz van még pár könyv, amiket jó lenne elolvasni, ha már megvettem őket.
De lehet majd egyszer ránézek erre is. -
GypsFulvus2
őstag
Jaaj, a QTE-t ne is említsd, hülyét kaptam tőle, szerencsére az 1. és 3. részben nincsenek.
Ha te is utálod a túl rövid könyveket, akkor neked is erősen ajánlom Steven Erikson Malazai Bukottak Könyvének Regéje soroztát. 10 kötet, kötetenként 800-1200 oldal.
Az utolsó két kötet nem jelent még meg magyarul, így csak egyelőre kb 10.000 oldal szöveg. Istentelenül qjó überalles. -
S1M0N
senior tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én is gyűjtök mindent, benézek minden sarokba, valamire jó lesz, legfeljebb eladom.
Nekem a közepes/normál nehézség bőven elég, az olyan szint, ami nem idegesít fel nagyon (bár a Kayran valahogy mindig káromkodásra késztet, no meg a QTE, mondjuk az ökölharcnál meg jól elvoltam), de van benne annyi kihívás, hogy élvezetes legyen a harc és ne menjen át frusztrációba, hogy huszadszorra is kezdhetem elölről a harcot.
A könyvekkel az a "bajom", hogy egy nap alatt simán kiolvasom őket egyesével, ha van időm, a következőre meg 1-2 évet várni kell. De legalább jönnek.
A Tűzkeresztség majd június 10-én jelenik meg, addig még kell párat aludni.
Mondjuk én 2-3 hete a képregények fordításával próbáltam elütni az időt a 3. rész megjelenéséig (csak hogy értsek is valamit a sztoriból, bár vannak benne olyan szövegek, amit értelmesre nem tudok lefordítani), azok is elég jók, de az 5. része a House of Glass-nak most félbe van hagyva a játék miatt.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja, én is ilyen gyűjtögetős, minden sarokba benézős vagyok. Ha bevállalod a hard-ot, akkor rúnák, főzetek, olajok és bombák nélkül nem boldogulsz majd, ahogy azt S1MON is írja.
Mondjuk én majdnem mindent legnehezebb fokozaton tolok; rejtett mazochizmus.
Csak a Dark Mesiah nem ment legnehezebb fokozaton, meg épp a Witcher 2. része. Utóbbit te se próbáld ki: a legnehezebb fokozat a hc mód, ahol nincs mentés; ha meghalsz akár a legvégén az utolsó jelent előtt, akkor vége, és kezded elölről a játékot.
Megpróbáltam úgy is, de az első fejezet végén kinyírtak. Mondjuk érdekes tapasztalat, teljesen máshogy áll bele az ember, nagyságrendekkel jobban felkészülve, a taktikát fejben előzőleg százszor elpróbálva, és a sikerélmény is nagyságrendekkel nagyobb ( a Kayran legyőzése után felálltam a székből és üvöltöttem
) A Witcher 1 azért ennyire nem durvul. A harcrendszert szokni kell; ugye Geralt suhogtat gazdagon, te meg csak a mozdulat végén kattintasz. Az elején ez így néz ki:
"KATT"-sihi-suhi-SUHH-"KATT"
Aztán amikor már fejlett a karaktered így:
"KATT" sihi-suhi-sihh-suhh-hátraszaltóval pofánrúg-suhh-sihi-SUHH-"KATT"
Meg ugye ellenfelekhez kell igazítani a három harcstílust. Hamar belejön az ember.S1MON: Ja, a könyvekre rácuppantam és is. A Tűzkeresztség még mindig nem kapható a könyvesboltokban.

-
S1M0N
senior tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én közepes szinten játszottam végig, a nyilacska engem nem zavart.
A nagykutya engem annyira nem izzasztott meg, kaját és italokat be kell készíteni, plusz mozogni. Mondjuk anno, amikor ismerkedtem a játékkal, könnyű fokozaton vagy tizedszerre sikerült csak megölni, mondjuk akkor nekem még túl komplikáltnak tűnt a játék, ezért is van az, hogy csak tavaly sikerült először végigjátszanom, előtte vagy 3-4 alkalommal is nekikezdtem, de beleuntam, mert rettenetesen hosszúnak tűnt.
A második rész viszont anno tetszett a videók alapján, meg is vettem a gyűjtőit (plusz az első részt, és talán az első regényt is ekkor szereztem be), de először azon is csak végigrohantam.
A regények viszont nagyon tetszettek már akkor is.
Aztán tavaly nekiugrottam, ezúttal közepes szinten (megfogadtam, hogy minden játékot ezen a szinten kezdek, lejjebb nem adom), elég hamar be tudott szippantani a játék világa, és végig is bírtam játszani, a Steam szerint 70 óra alatt.
Könnyű fokozaton nem igazán használtam a főzeteket/olajokat, mondjuk akkor nem is fogott meg a játék.De közepesen már úgy mentem, hogy használok mindent, bár nálam ez kimerül 1-2 olajnál, esetleg adott küldetéshez kellő főzetek, plusz a lényeg, a fecske-macska-rőtbagoly szentháromság, amik állandóan nálam voltak.
Mind a 3 részben a fecske-macska-rőtbagoly nálam az alap, a többi már csak ráadás.A harc szerintem kellően nehéz, igaz, a végére már nem volt sok kihívás leverni egyszerre 7-8 (vagy több) vízbefúltat, meg azokat a piócaszerű valamiket.
Persze kell egy kis taktika is az erősebb ellenfelekhez, de nekem ezek elsőre megvoltak, és a vége is sima ügy volt, a "bónuszt" is bevállaltam, és gond nélkül megvolt.
De azért persze nem annyi volt, hogy egy helyben állva csépeltem, míg meg nem haltak, hanem mozogtam, használtam a jeleket, nyeltem az italokat.
-
TESCO-Zsömle
titán
Megvolt a demó-csata, hát nem igazán jöttem rá mivel mit csináltam, az irányítás kissé bugyuta, de ha tényleg nem ilyen játékokra találták ki a motort, az kellő magyarázat.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Köszönöm.
Régen Mazochista voltam ilyen szempontból, ma már inkább csak a sztori érdekel, de akkor megpróbálom a hard-ot. Amúgy is gondot szokott jelenteni, hogy a stílusom miatt gyakran vagyok OP az adott küldetésekhez. Tudod és "Scavenges" vagyok, vagyis módszeresen felporszívózom a pályákról a legértéktelenebb vackokat is, még ha ehhez 4x kell is fordulnom a piac fele... Ez általában olyan nyersanyag/lőszer/pénz többletet ad, hogy megfejelve a spórolásommal a játék végén magam is felcsaphatnék egy standot a piacon, hogy eladjam a fölösleget...

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Attól függ mennyire vagy gyakorlott RPG-s. Nekem a hard fokozat is könnyű volt úgy a játék felétől, és ezért monotonná vált a harc, nem maradt sok kihívás. Ez könnyebb fokozatokon hamarabb bekövetkezik. Viszont az első fejezet végén, amikor még fejletlen a karakter, a nagykutyust kinyírni (nem akarom elspoilerezni) hardon elég kemény kihívás volt. A harcrendszer sajátos, inkább ritmusérzéket követel, mint ügyességet. (A licenszelt aurora motor miatt, amit még alapvetően körös RPG-hez fejlesztett a Bioware, a 2. rész már saját motor, tök más és izgalmasabb, nehezebb harcrendszerrel). Könnyű és közepes fokozaton, egy sárga kardocska villog minden mozdulatsor végén, hogy "most kattintsá', vazze!", ez hard-on szerencsére nincs, mert szerintem idegesítő. Viszont ha egyszer kiválasztottad, nem változtathatod a nehézségi fokot menet közben, ami ugye kockázat, ha az első fejezet végén derül ki, hogy mégsem megy hardon.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nehézségi szintekről tudtok mondani valamit?
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Creative997
üzenetére
Ja, hát Vesemir nagyon kedves bácsi.
Van az a másik hülye, a téglásfalvi téglás, akinek gyerekkorában ráesett a tégla a fejére. Kerestem a Youtube-on de nem találom. Azon is jót lehetett röhögni. -
Creative997
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Hehe, ez a legmókásabb mellékszereplő, de Kalkstein magyar hangja és szövegei is jók lettek. De pl Vesemir hangja ugyanolyan nyájas és kedves mikor 623 ember+2 varázsló meg egy rémsáska támadja Kaer Morhent

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Első gondolat: Belőled se lesz várkapitány, az tuti...

Amúgy jól adja az egyszerű nép gyermekét a katona.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igen, sok ilyen van. Olyan szintű, mint az én régi hobbifordításaim, amit még friss középfokúval, az egyetemi koleszban csináltam... Tényleg kár érte, mert Geralt, Kalkstein, vagy néhány mellékszereplő hangja és játéka kifejezetten jó. Egy emlékezetes mellékszereplő

-
TESCO-Zsömle
titán
+ GypsFulvus2: Köszönöm, megérte. Már az intro-ban is van egy ordas nagy félre-fordítás. A videó végén az van, hogy eltűnt és elfeledték, angolban ez "all but forgotten", vagyis pont az ellentéte, eltűnt, de nem merült feledésbe.
Pedig a mesélő magyar hangja egyébként jó. Kíváncsi lettem volna a többi szinkronhangra is, de ha már itt ilyen hibák vannak, ez később adott küldetések értelmezésénél kritikus is lehet, úgyhogy marad az angol.
Köszi még egyszer.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Sok gond van a magyar fordítással (tehát nem a szinkronszínészekkel, hanem a szöveggel), helyenként súlyos hibák és tévedések is vannak benne. Pl. egy alkalommal az "I have to retain my neutrality." mondatot így fordították: "Meg kell őiznem a természetességem" - semlegesség helyett. Több ilyen hiba is van benne, pl. Thaler szövegeiben is, ami miatt helyenként érthetetlenné válik a játék. Ezt még nem az a fordító készítette, aki a 2. rész (és a könyvek) szövegeit egyből lengyelről fordította, hanem valami kutyaütő. (A 2. rész magyarítása már minőségi munka.) Ami nagy kár, mert helyenként a magyar szinkronszínészek kitűnőek (bár közepes is akad). Ha nincs gondod az angollal, akkor én inkább azt ajánlom.
-
S1M0N
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én egy darabig magyar szinkronnal + felirattal játszottam, de egyes (mellék)szereplőknek igen szerencsétlenül választottak magyar hangot, plusz engem nagyon zavart, hogy a szinkron és a felirat szövege olykor igen nagy mértékben eltér egymástól (nem jelentésileg, hanem fogalmazásilag).
Plusz vannak befejezetlen mondatok a szinkronban (túl hosszú a szinkron, a kép meg hamarabb tovább megy), ami engem azért zavart.Amúgy nem lett rossz összességében, a főbb (plusz 1-2 mellék) szereplőket szerintem jól eltalálták magyarban is, de én inkább átváltottam angolra, főleg, hogy a többi résszel is így játszok.
Mondjuk valaki meg a lengyel szinkronra esküszik, bár nem tudom, hogy tud is lengyelül, de én a nyelv alapismerete nélkül nem játszanék úgy, hogy a mondott szövegből egy kukkot sem értek, hiába van ott a magyar felirat.
-
TESCO-Zsömle
titán
Valaki próbálta már a magyar és angol szinkront? Érdemesebb angolra váltani?
-
MageRG
addikt
Ott valami más gond lehet (talán driver?). Én pontosan 4850-el vittem végig, és nem tapasztaltam semmi furcsát.
A GOG-on azt írták ha a "witcher.exe -dontForceMinReqs" parancssori kapcsolóval indítod, akkor működik újabb windowsokon is. Hogy hogy lehet ezt beleszerkeszteni egy parancsikonba, az házi feladat.
-
P00By
nagyúr
Hogyan lehetséges az, h a 7600 GT-vel gond nélkül futott a játék, az ati 4850-el pedig el se indul?

-
GypsFulvus2
őstag
Hát, ez ízlés és megszokás kérdése. Remélem meg tudsz vele barátkozni, mert igen jó és hangulatos játék. Ha megszertted ezt a világot, akkor a könyveket is ajánlom, nagyon jók.
A Skyrimot lehet belső nézetben játszani, sőt úgy a jó (ahogyan az Obliviont, vagy a Morrowindet is). -
swado
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Köszi a választ.

Igazából, nem nagyon fűlik hozzá a fogam, viszont a történet érdekelne, úgyhogy kénytelen leszek vele megbarátkozni. A Skyrim-et is össze-vissza dicsérik, de sokkot kapok az fps irányítástól külső nézetben. 10 perc után töröltem.
-
swado
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Tehát akkor tényleg nem lehet?
-
swado
tag
Hali!
Én a Witcher 2-vel kezdtem a szériát, és most nagy lelkesedéssel vágtam bele az első részbe. De ez most komoly, hogy nem lehet X360 kontrollerrel játszani?
Vagy én nem vettem észre valami beállítást? -
csurenzoo
aktív tag
Sziasztok !
Második fejezetnél tartok a játékban a gólemes résznél. Na most akadt egy problémám, hogy eltűnik a villámhárító,ha a mocsárhoz érek az inventorymból
. Valami megoldás ? Próbálkoztam előző mentésből újra csinálni, de ugyanaz.
( A játék eredeti) -
Kal-El
senior tag
Srácok ezek a kékesen világító erőhelyek szétszórva a térképen mire valók, azon kívül, hogy a jelek erősségét 100%-kal növelik?
-
Lui04
aktív tag
válasz
mikrosuttii
üzenetére
Vivaldi házában kell lennie.
-
mikrosuttii
aktív tag
Sziasztok!
A "A megbocsáthatatlan" c. küldetésnél hol találom Yaevinnt?Már minden mellékküldetést megcsináltam,és egyszerűen nem tudom,hogy innentől kezdve hova merre.Valószínűleg Siegfried könnyebb választás lenne szövetségesnek,de ő pedig el küld a fenébe,mert a Vivaldi bankos küldetésnél Yaevinnek segítettem inkább.
Néztem videóban,hogy miután Geralt kiment Radovid házából,rögtön el kezdett Geralthoz beszélni Carmen.Nálam nem ez történt.Ez valami bug,vagy mi

-
De4d
őstag
Helló.
Az 5. fejezet elejénél elakadtam de az istenért sem jövök rá miért nem enged a játék tovább.
Videót is néztem, de az alternatív választás mentén mehetett.
Nos ott tartok hogy visszatértem Óvizimába. Egyből kapok egy tisztitótűz küldetést (20 mókusfarkat el kell vinni Siegfriednek a korházba) Na de nem enged belépni a kórházba, csak jönnek az ellefelek megállás nélkül, folyamatosan harc van. A kórház hátsó ajtaja meg zárva. -
etern
tag
Sziasztok!
Én a Holló péncél küldetésnél akadtam el. A kalauz kőnél nem enged be.... Igni Igni Aard a kombináció de semmit sem csinál. A régi bányában vagyok, és már megőrjít....
Elvileg ha nem jó a kombó geraldnak mondania kéne, hogy nem jó sorrend de nekem meg se szólal, csak varázsolgatok a kőre és semmi se történik. Tudnátok segíteni, hogy ez most bug vagy valami más nem klappol? -
Kasya
nagyúr
A tegnapi nappal ujra kezdtem a jatekot
Nehez raunni 
Gondoltam ujra vegigviszem az 1-2-t a 3-ig, hatha a kari mentes is kelleni fog kesobb. -
Harkat
csendes tag
Igen, azután a küldi után mentem a paphoz és szólt a kislány, hogy ott van
Köszönöm a segítségeteket
már végig is játszottam XD -
xFreex
aktív tag
Nos az estében nem vagyok biztos, már régen volt...
Az tuti, hogy eléggé előre kell menni a 4. fejezetben, mert egy darabig nem lesz a helyén, csak ha már megcsináltál egy rakás küldetést.
Mintha a Nap heve küldi után már a helyén lenne de ez nem biztos.

Tipp: Ha kell még egy ezüstkard meg szeretnél egy kellemes órát eltölteni a tó úrnőjével
, akkor a tó úrnője szállal közelíted meg Dagon-t. -
Harkat
csendes tag
Köszi
majd kiderül mi lesz belőlemeg olvastam olyasmit, hogy csak este van ott. ez igaz?
-
Creative997
őstag
-
Harkat
csendes tag
jaa..akkor az a pap nem az a pap lenne?
Aktív témák
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 OLED Ryzen 5 8640HS 16GB /512SSD/1év gari
- Dobozos Asus VivoBook S 15 Laptop 15,6" -30% Snapdragon X Elite 32/1TB 3K OLED 120Hz
- Jó állapotú Playstation 2 SLIM SCPH-70005 csomag eladó!
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ám nem tudom, nekem ezzel nem volt problémám. Azt a rohadt Bestiát kinyírtad pár mp alatt, de kifog rajtad pár nyüves vivern? 

Aztán feladtam, félretettem és később újrakezdtem. Akkor már simán mentek a dolgok, csak egy csata volt frusztráló, de az nagyon. Néhány küldetést meg egyenesen hátborzongatónak találtam.
Persze a környék összes pálinkáját és spirituszát is felvásároltam.

Köszi!