Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mire alkalmas manapság egy 8 bites számítógép? Mondjuk erre!
- Miért tűntek el a buta tévék?
Aktív témák
-
sunny84
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
itt olvasgattam és látom még vannak " értelmes emberek " aki a frissítést feleslegesnek tartják. + a sok biztonsági tapaszt ami bennük van ..
de ám a frissítések backupját érdemes letörölni mert kéne most a hely a "c -n " nagyon..
de ha bajt csinál akkor marad azért akad még hely .. de jól jönne 1-2 gb
vicc hogy 1 tb winyón nem férek
kösz a választ

-
törölt tag
Tegnap újrapakoltam a Win7-et.
Mi van akkor, ha ez a jelenség:
Kitörlök valamit, a Recycle Bin jelzi is hogy van benne valami, de, ha belenézek, semmi nem látszik. Visszaállítani sem akarja, viszont, ha rányomok az Empty Rec.Bin.-re, akkor tevékenykedik és kiírja, hogy x db file eltávolítva, meg látszik is, hogy kiürült.Ez a win volt fenn eddig is, nem volt ilyen baja.
-
Morden24
nagyúr
válasz
MR. Anderson
üzenetére
Ha ennyire értesz hozzá, miszerint neked nem kell frissítés, akkor gondolom meg tudod keresni azt is, hogy hova szedi le őket.
Amúgy két dolog.
1. A frissítések maradnak a gépeden. És innentől fogva frissítts. Mert kurvára nincsen szükség még egy idiótára a neten, akinek a gépe szétrohad a Buster meg Confickr szintű nevetséges cuccoktól csak azért, mert akkora bohóc, hogy nem képes feltenni egy pár kilobyte-os frissítést.
Tudom-tudom, te Neo vagy, és látod, hogy milyen kód fut a gépeden. Illetve Mr. Anderson, bocs.2. A frissítések backupját a Windows\SoftwareDistribution\Downloads mappában tartja a Win. Ezeket törölheted, nyersz majd vele helyet. Hogy a frissítéseket hogy kell eltávolítani, azt több okból sem leszek hajladó elmondani.
-
polonic
félisten
válasz
MR. Anderson
üzenetére
" semmi szükségem rájuk, mert nélkülük is megvagyok."
Ez a világ legnagyobb ökörsége.
Ne kelljen már elmagyarázni miért.
Bár lehet fölöslegesen is magyaráznám. . . -
MR. Anderson
tag
Sziasztok!
március óta van fent a win7 és most véletlenül rányomtam a frissítések keresése gombra de semmi szükségem rájuk, mert nélkülük is megvagyok.
kérdésem: milyen mappába szedte le a frissítéseket? Próbáltam keresni de inkább rákérdezek hogy ne deleteljek olyat amit nem kéne. Igen zavaró az a közel 2 gb amit leszedett.
előre is köszi!
-
Morden24
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Igen van, kettő is.
Az egyik a programok eltávolítása menü, remek lehetőség arra, hogy mindentől megszabadulj, ami nem kell.
A másik hasonlóan hatékony dolog az msconfig, aminek a startup fülén szépen kiütögetheted azokat a programokat, amik egyszerre indulnak és futnak a Windows-al. Ha kicsit (khm) figyelmetlenül telepítesz, akkor simán összegyűlik itt némi szemét.Egyébként nincsen "gyorsító" program, és nem használt file-ok nem lassítanak a Windows-on. A futó appok lassítanak.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Lassan 1 éve van fent a win7, és néha kezd belassulni a rendszer, de amúgy még rendben működik

Újratelepíteni nincs most se időm se kedvem, minden programot játékot, ezért kérdezném van-e valamilyen program, ami picit helyre teszi a rendszert, a már nem használt, lassító, felesleges fájlokat kitakarítja??
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem.
A régi is csak akkor használta, ha te külön engedélyezted a telepítését.
A Family Safety-nek volt Live OneCare Family Safety a neve a wave 3-ban, ez a mostani wave 4-re át lett nevezve simán Family Safety-re.Amúgy a különálló OneCare (mármint a védelmi program) már megnyekkent, az eszmei utódja az MSE.
-
Az új msn a live onecare védelmet használja? Már mint a régi azt használja és írta is, de az újban nem látom sehol, pedig telepítve van. Valaki tud róla valamit?
-
Lenry
félisten
válasz
utgyuru
üzenetére
ha megmondod, hogy milyen procid van, megmondom
ha ezt sem tudod, akkor ettől a szoftvertől kérdezd meg -
utgyuru
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi a gyors választ mindekettőtöknek! Kicsit off topic, de azt hogy tudom megnézni, hogy maga a hardver az 32 v 64 bites? Sosem volt szerencsém 64 bites géphez, úgyhogy ilyen téren hülye vagyok, szal bocs a hülye kérdésért.

-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, az miért van, hogy rendszerinfóknál a Telepített memória (RAM): 4,00 Gb (3,12 Gb használható)-t ír ki? A többivel mivan?
A másik: Van egy külső USB-s vinyóm, hogyan tudnám Win 7 alatt életre kelteni? Linux alatt bedugtam, azt ment is. A BIOS most is látja, de az oprendszer nem. -
TRob1
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ezt az egészet meg arra értettem, hogy inkább több helyet hagyok rendszernek, mert ki tudja mikor mi kell még oda, de ha már van ott üres hely, akkor ki is használom, viszont egyszerűen fel tudok szabadítani még ha szükséges
-
TRob1
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Soha! nem formáztam 1etlen vinyómat se, kb win 98 óta, csak mikor megvettem, akkor 1szer. (persze aki gyakran reinstall, annak az a jobb megoldás)
Nemtom ez mennyit mond neked, de ha hiszed ha nem, nekem még annakidején a magyar win millenium is stabilan futott, nem kellett formázgatnom meg reinstall, pedig arra sokan panaszkodtak (én meg 98se ről rögtön váltottam, és xp-ig használtam is. persze kékhalál volt ott is, de nem több mint 98nál).
-
TRob1
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
hát pedig nekem világ életemben volt mellette más is és még sose bántották egymást

sőt ha netán játékra van kedvem, azokat is c-re telepítem (egy külön games mappába)
100giga a rendszer partícióm, és kb 20giga üres van most ott. és minden tökéletesen megy (ez a 32bites win7 pl március eleje óta, mert akkor álltam vissza 64bit-ről, előtte decembertől márcig a 64bit, azelőtt megjelenésétől dec.ig 32bit win7, azelőtt mióta létezett vista, 1szer!!! újratelepítve, egy kis "malőr" miatt...ezzel csak azt akartam mondani hogy nemvolt még gond hogy más is van ott
) -
TRob1
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
az ok hogy neked ennyi elég, de mivan ha lesz még később 1-2 progi ami kelleni fog? telepíts pl. pinnacle studio-t még a c-re
, vagy mondjuk pl. ha most nincs bekapcsolva a hibernálás, de rájössz 1szer hogy az milyen jó, akkor máris kevés a helyednemértem minek kell így kicentizni a helyet a rendszernek, mikor ekkora vinyók vannak manapság (és ez nem kimondottan neked szól, hanem általánosságban)
Lehet ám mást is pakolni a c-re, nem feltétlenül csak a rendszerdolgokat, nem bántják egymást.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Neked is nem sok hely maradt, egy átlagos Win7-nek + programoknak nem elég a 20GB.
-
Psychonaut
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
szeva000
addikt
Hi!
Nah ismét 2óra mínusz ezen a qrva winfossal
32bitesnél sosem tapasztaltam ilyet.
feladom...legyalulom az egészet a p*csába.De ma újabb csoda történt ezen kívül...az eddig tökéletesen működő plextools szoftverem nem látja a plextor íróm se
nah,nem is kínozom magam mára....megyek Klicskót nézni,legalább tanuljak egy ütést amivel kettéhasíthatom a win7-et. -
TRob1
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na látod ezt jól írtad, hogy elvileg. Mert nem mind1ik, viszont vannak 32bitesek amik meg elvileg lassabban futnak a 64bites rendszeren. Én kb 3-4 hónapig használtam 64bitest, de visszatértem 32bitre (pedig 4gb ramom van, amit ugye teljesen ki sem használ) és nemigazán vettem észre húdenagy különbséget, sőt néha még szivatott is 1-2 dolognál a 2 külön program files mappa.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Kösz a tippet, azt hiszem megkapja a 62GB-t, úgyis csak ismerkedni akarok a rendszerrel

Nem lesz 2GB-nél több ram ebben a notiban így gondolom semmi hátrányom nem származik abból, ha a 32bites verziót rakom fel?

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nekem is 29 Giga...
-
TRob1
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
de jó neked. nekem 28 giga és még nem számoltam az users mappát

Jah + hiberfile 2,5giga, + page 3,5giga -
Psychonaut
veterán
Hát, srácok, nekem a "belakott", tehát mindennapi használatban levő rendszerem 18 gigán elvan mindennel együtt. Rendszer, programok, virtuális memória. Nyilván nem a hasamra ütve mondtam 20 gigát.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
+1 a 20 GB-ra nemcsak a programok, de a virtuális memória sem fog ráférni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
A 20GB nagyon kevés lesz, én 40-et adnék simán.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Lehet egymás mellé telepíteni a két rendszert, fogsz tudni választani közöttük.
Partíciók méretét csak te tudhatod, mennyi szükséges, én biztosan hagynék min. 20 gigát a 7-nek, 10 gigát az XP-nek, erre férnének programok is, a többi meg mehet adat partíciónak, ezt mindkét rendszer tudja majd használni.CCleaner hasznos lehet Windows 7-nél is.
-
Mercutio_
félisten
#30924-re esetleg valaki?

-
Morden24
nagyúr
Nem ártana, ha belinkelnéd adott esetben a konkrét honlapot, ahonnan leszedted ezt a nyavalyát, és ott esetleg van valami értelmes utalás is, hogy mit csinál/mit kell csinálni a cuccal.
Mert nem, az tényleg nem fog sokat segíteni, ha idedobsz egy filenevet.De kicsit kezd uncsi lenni ez a rébuszozás. Döntsd már el végre, hogy kell-e segítség, vagy nem. Ha kell, akkor adj meg minden infót.
-
cass
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És ha elmondom milyen prgram majd többet fogsz tudni, hogyan kell futtatni?

-
Morden24
nagyúr
Van annak valami drivere, amit te tettél fel?
(#30948) MSI52: Akkor mi? Mert hogy hivatalos kiegészítő vagy patch soha nem fog olyat kérni, hogy kapcsold ki a rendszervédelmet, az tuti. De most komolyan, mi a tökömet akarsz felrakni? Ha nem warez, akkor miért olyan rohadt nagy titok?
-
válasz
grabber
üzenetére
Akkor nem lesz tv meg játék külön.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#30940) WonderCSabo:Szerintem kapcsold ki, húzzd ki a táp kábelt, majd az elemet vedd ki 5 mp-re, majd tedd vissza. Lépj be biosba állíts be mindnet és úgy nézzd meg. Ha ezek után sem jó, akkor a lapodnak lett valami gubanca.

Vagy még 1 bios update, te szerintem nem sokat használna neki. -
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ha volt valami frissítés (akár egyéb USB-s eszköz frissítése) az simán lehet, hogy kinyírta az USB vezérlő driverét, vagy legalábbis belekavart. Itt a topikban is volt ilyen esemény, és én is tapasztaltam egyszer (ráadásul nekem WU-n jött le egy Dell frissítés, ami úgy megápdételte az egész rendszert, hogy sem a blútyúk, sem az USB nem ment).
Ha biztosra akarsz menni, akkor törlöd az eszközkezelőben az usb vezérlőt/vezérlőket, aztán a Win majd visszarakja magának.
Az viszont, hogy lekapcsolt a gép, az vagy azt jelenti, hogy valami erős driver fuckup volt (ld. előző pont), vagy tényleg hardveres hiba lesz.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem fogok tudni SPDIF-et küldeni,mert a másik oldalt nincs,meg talán nem elég nekem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gorneck
legenda
Pedig jó lenne tudni pontosan mit is szeretnél indítani, mert így nehéz segíteni bármiben is...
Mondjuk alapelvekbe ütközik a warez...szal inkább nem is érdekel...
De ha ennyire szét akarod xarni a rendszered:
- van kompatibilitási mód amivel lehet próbálkozni...
- rendszergazdakénti futtatás...aztán kb ki is fújt... -
cass
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Alaplapi hiba!
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon ijesztő problémám volt a Win7-el.
Simán használtam a gépet, egyszer csak magától újraindult. Amikor utána bejelentkeztem kírta, h. a Win helyreállít egy súlyos hiba után.
Csak, h. nem állt vissza. Az alaplapon lévő hátsó panelen lévő USB portokon semmilyen eszközt nem ismert fel, kívéve a WiFi adaptert, bmelyik hátsó portba dugva. LOL. Az első panelen minden ment, ami az alaplapról van kivezetve.
Újraindítottam a Wint 2x, semmi. Rendszervisszaállítás 2 nappal ezelettre, semmi. Újraindítom csökkentett módban, ott se jó. Újraindítom megint simán, és jó!

Most nem mertem megint újraindítani, de teljesen értetlenül állok ezelőtt.
MSI52: Ember, nulla logika? A krekk azért kéri a vírusírtó kikapcsolását, h. szabadon felrakhassa a vírust. Vírust akarsz?
Egyébként a normális krekkek sosem kérnek vírusírtó kikapcsolást, ez egy átbaszás.Muszáj pontos jé!
-
cass
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Csak egy sima játékhoz kellő exe fájlt!
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
Nekem w7-em van és letöltöttem egy mostani programot amihez állítólag ki kell kapcsolni a vírusírtót a futtatáshoz. Nos azt kikapcsoltam és amikor elindítanám a programot egy fekete ablak ugrik be, de el is tünik. Szerintetek mi a baja? Hogy lehet elindítani?. Próbáltam a kompatibilitnél is az sem jött be:/A segítséget előre is köszi!
-
Hello!
Win 7 alatt megoldható,hogy a tv-re rákötöttem a gépet és hogy a tv-én csak a médialejátszó hangja szóljon a gépen meg pl csak a játék.5.1 hangkari van a gépben.
-
-
petymeg
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
feltettem mindent el is indult az xp mód, és feltelepítettem egy xp-s alkalmazást (játékot) de nagyon keservesen fut rajta, szaggat mint az állat. pedig elég jó hardverem van. vmit optimalizálni kell vagy ez ilyen?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Keresgéltem, és ha jól olvasom meglévő XP mellé ugyanazon vinyó másik primary particiójára fel lehet rakni a Win7-et úgy, hogy egymás mellett használható a 2 rendszer?
(Jelenleg C: XP, D: DVD ROM, E: telepített programok F: és G: filmek/zenék 62GB/72GB megoszlásban)Érdemes-e esetleg előtte az F/G-t megszüntetni, és újra más mérettel létrehozni, legyen-e neve a meghajtóknak?
Kell-e valamire figyelni telepítés közben?
Van-e valahol hasznos tippek/trükkök leírás mint annó az XP-hez? (lapozófile méret fixálás, rendszerkönyvtár csökkentése, hotfixek windows\KBxx könyvtárainak törlése, Dokumetumok és Temporary internet files áthelyezése másik meghajtóra, stb.)
Vannak-e hasznos karbantartó programok, mint pl. a CCleaner vagy ezek egy részére már nincs szükség mert megoldja a win7 maga?
A notiban (HP nx7400) egy T2050-es proci van, ez ha jól tudom nem támogat virtualizációt, eszerint nem tudok XP-módot használni, vagy annak nem feltétele?

-
petymeg
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
a c:\program files\windows xp mode könyvtárba települt valami, de abban nincs semmi amivel el lehetne indítani.
a start menüben szintén nincs ilyen (vagy nagyon vaksi vagyok)
lehet megvan a gond, csak a win xp módot telepítettem és most nézem az ms honlapján hogy egy virtual pc-t is kell, remélem ezzel menni fog
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Night1Mare
üzenetére
Rakd be a Win7 telepítőlemezt, és csinálj egy javítást, hátha.
-
Night1Mare
csendes tag
Helló.
A problémám a következő lenne:
A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás vagy nem található:
Windows\System32\Hal.dllErre a problémára nem találok Windows 7 rendszerhez tartozó megoldást, mindenhol a Windows XP-hez írnak megoldást.
-
petymeg
addikt
sziasztok!
az xp módot hogy kell elindítani? letöltöttem, feletelepítettem, csak nem tudom elindítani.
-
-
Dusee
őstag
hali!
nem tudja vki, hogy miért indul újra a gépem?
nem megy semmi a gépen, csak msn meg utorrent, én meg fekszek, és tv-zek.
vissza ülök a géphez, és látom, hogy az msn be akar jelentkezni, gondoltam lekapcsolodott.
ugyan ez a szitu, én fekszek, tv, gépen torrent, msn, aztán hallom a windows üdvözlő zenéjét, tehát újraindult.
nem volt kék halál.
köszi előre is. -
-
válasz
Balázs0916
üzenetére
Gondolom ez neked az ATI driverrel megy fel, nem? Próbáld ki, hogy leszeded a vga drivert, meg ami még ati-s és úgy nézed meg. Ha jó, akkor csak a vga drivert tedd fel, mert úgy tudom, hogy az ATI csomagban, ha ati csippes a lapod, akkor telepít fel még hozzá driverreket. Szóval ezt próbáld még meg.
-
válasz
Balázs0916
üzenetére
Na bekapcsoltam az Msconfig-ba a "rendszerindítási adatok" menüt.
Így bootoláskor láttam, mi történik.
A Sys fájlok (AtiPcie.sys volt az utolsó) után várt sokat, aztán kiírta a Windows pontos verzióját, utána és okat várt, aztán miután hozzányúlt a vinyóhoz hipp-hopp betöltődött.
A leállítás is pár mp, azzal nincs gond.
Tényleg nem értem
-
-
válasz
Balázs0916
üzenetére
BIOS-ban AHCI-re van állítva a vinyó kezelés?
-
-
Ybron
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Everestett nem inditom mert kék halálom lesz tőle
(nem ártana egy format és újratelepítés)
Ramom: CMP6GX3M3A1600C8 [link]
Itt nem szerepel x58 között, nem tudom hogy van-e akkora jelentősége.
Ahogy mondtam, win 7 a rendszernél 6gb ír ki zárójelben meg ogy ebből 4gb hazsnálható.
Cpuz ír ki 6gb-ot. Everest és bios 4gb ír.
Gép nincs húzva. a többire meg nem a válasz
-
Hali!
Csak a W7 lát 4G-t, a BIOS/Everest/SIW stb progik meg 6G-t látnak?
Ha igen, akkor nem a foglalat a hibás (az hogy 1 ram esetén nem indul a masina, az nem jelenti egyből, hogy a slot a hibás, nyilván a deszka gyártói/fejlesztői nem a szürke gyerekkorukat kompenzálják azzal, hogy "kiszínezik" a slotokat(többek közt)
)Gép ne legyen húzva, BIOS alapra(vagy BIOS reset), 64 bites eredeti OS, deszka chipset drivere ne legyen telepítve (ha meg most nincs telepítve, akkor pakold fel)
Fire.
Aktív témák
- Magisk
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- HBO Max
- Ubuntu Linux
- Egymillió műholdból építene a SpaceX adatközpontot
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Autós kamera eladó
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD / 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudod a microsoftnál sok az unatkozó ember és ilyen frissítésnek nevezett, helyfoglaló dolgokat készítnek, aminek semmi értelme.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)