Hirdetés
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Alvó állapot ikont hogyan tudok desktopra tenni?
Win7 64bit
-
Psychonaut
veterán
válasz
DaDy0219
üzenetére
Második kérdésedre: TeamViewer
-
lhurgoyf
tag
Hali!
Csinált már valaki olyat, hogy win7-es rendszerével telepített pendrive-ra vagy külső vinyóra XP-t? Lehetséges, ugye?
-
Ybron
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Igen, (teljesen egyforma)
2. Pontosan nem tudom, de elvileg támogatnia kell, sokan használják iylen lappal ezeket a ramokat.
3. Még nem próbáltam, de most megnézem.
Bios frissítés már meg volt, legújabb van rajta.Köszi

-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek egy kis infót.
A háztartásban van 3 sz.gép.Mindegyik routerrhez van csatlakoztatva és mindegyiken windows 7 op.rendszer van telepítve.
Hálózaton belüli üzenetmegosztást szeretnék beállítani.
Milyen programmal próbálkozzak, vagy mit kellene beállítanom, ahhoz, hogy ezt megvalósítsam?
A fájlok megosztását bizonyos részben sikerült megcsinálnom, de azt is csak a nyilvános dokumentumokra.
Másik kérdésem, az lenne, hogy mi módon tudnám megcsinálni azt, hogy az egyik gépen láthassam azt, hogy mi történik a másik gépen.Köszönöm a segítségeket!
-
Hali!
Akkor jó, úgy is kell (Triple Channel).
1. Ez egy 3x2G kit? (teljesen egyforma a 3 ram?)
2. Hivatalosan is támogatja a deszka ezeket a ramokat?
2. Próbáltad egyenként a RAM-okat, egyesével-külön mindegyiket látja úgy a gép?
(Ha kipróbálnád, akkor 1 db ramot a cpu-hoz legközelebb eső piros-ba dugd)Ha minden ok így, akkor meg BIOS frissítésre is szükség lehet.
(Ha nem csináltál még ilyet, akkor neki se kezdj!)Fire.
-
Ybron
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
3 ram, 2x3gb, [link]
mindig a második foglalatba azaz a pirosba. -
-
kolanda
tag
Valaki tudja hogy tudom a jelszavas védelmet levakarni egy ilyen emelt szintűnek beáéllítótt pendrájvról? Nem bírok vele már 3 napja

-
Ybron
senior tag
HEllo,
A kérdés más sokszor szerepelt, adott egy evga x58 classified lap. Win 7 64 bit ami 6gb-ból csak 4 lát. Olvasgattam és láttam hogy biosban kéne bekapcsoln a memory remap-ot, néztem a oisban ,de seho lse találtam ezt a funkciót. gondolom más néven van, esetleg "Memory Low Gap" néven ?
-
Gorneck
legenda
válasz
Balázs0916
üzenetére
Milyen szoftverek vannak telepítve? Már az elején is ilyen lassú volt?
-
dunc
nagyúr
-
Sziasztok!
Windows 7 Ultimate 64bit (legális, dobozos) operációs rendszerem van, ami egy SSD meghajtóra van telepítve.
A betöltéssel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.
A Win7 kb 3 perc alatt töltődik be. (utána viszont már nagyon gyors a rendszer).
A" windows indítása" szöveg kb 1,5 percig van kit, utána már a színes logo-val együtt van kint a szöveg további 1,5 percig kb. Szerintetek mitől lehet ez? Ez idő alatt winchester művelet nem végződik, olyan, mintha várna valamire a gép.
Köszönöm a segítséget!Üdv.
-
Balázs75
tag
Egy integrált vga drivert szeretnék eltávolitani a W7-ről,hol keressem,melyik mappákban?
-
Def26
félisten
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy reggel próbáltam frissíteni laptopomon a vodafone e220 modem szoftverét. A vodafone oldalán az update résznél azt írták, hogy xp alatt működik csak a frissítés ennek ellenére én megpróbáltam ezt win 7 alatt (kompatibilis módban) futtatni. Elindítottam a szoftvert majd csontra fagyott a gép, ekkor még csak kereste a modemet, semmit nem installált, vártam vele kb. 10 percet majd kilöttem a progit. Ekkor észrevettem, hogy az USB -s MS egér nem működik, majd rájöttem, hogy semmilyen USB eszközt nem ismer fel. "USB eszköszt nem lehet felismerni" szöveget dob.
Újraindítottam, ez sem segített. Bújom a netet de csak halandszát találok. Létezik, hogy elqrtam a gépen az USB kezelőket vagy mi?
Csináltam egy rendszer visszaállítást is, de az sem segített. Eszközkezelő nem ír problémát.
Még nagyon régen emlékszem volt hasonló gondom xp -n akkor csak a win install segített, remélem most win 7 alatt van valami megoldás...

-
zabcs80
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy notebook-ot cseréltem és a melóhelyemen nem tudok netezni, mert az előző mac-je van engedélyezve. Át szeretném írni a régire az új notimban, de hogyan lehet Windows 7 Home Premium x64-ben?
-
válasz
Roley_05
üzenetére
Én azt mondom neked, hogy húzzd újra a 7-nek meg adj 30 gigát és méretezd át őket. Bár ez neked így nem kényelmes... Majd biztos adnak egy progi nevet hogy azzal megtudod csinálni, de ha valami gebasz van, akkor mind kettő partíciót bukod + az adatokat is amik fent voltak.
Mérlegelj. -
Roley_05
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott a probléma, hogy winXP helyett feltett a win7-et. A probléma ott van, h a partíció amin a rendszer van csak 16 Gb hely van, ami kevés a win7-nek. A másik partíción még van bőven hely. Az érdekelne, hogy hogyan tudnám megnövelni a rendszer partícióját a másik terhére, anélkül, hogy újra kellene tennem a rendszert.
Köszönöm a segítséget előre is,
üdv,
Roley -
Drageez
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
Sziasztok!
Igen, ha a Secure Clientről beszélsz, akkor az "ezer éves" és közölte velem a rendszergazda, hogy nehogy már azt gondoljam, hogy miattam szervert cserélnek több tízmillióért, merthogy a szerver nem tudja az újabbat. Nyilván nem is gondoltam, sőt a 32 bites csere kérdést tettem fel és erre volt ez a válasz.
Azt gondolom, hogy 32 bittel menni fog (legalábbis nagyon remélem, szeretném a notit nagyon, szerelem volt első látásra...).
A Sony ügyfélszolgálatán megnyugtattak, hogy nem lesz gond, de nem volt túl meggyőző a pasas.Mondjuk ha nem fog menni, akkor a főnököm a nyakam köré tekeri a gépet az tuti

-
pzstm
titán
"Disabling Audio Effects
In order to fix the high CPU usage, I disabled the audio enhancements processed by the audiodg.exe file. To disable the audio enhancements, use the following steps:
1. Right-click the speaker icon in the lower right corner.
2. Select Playback Devices from the menu. A list of devices should appear on the screen.
3. Double-click the device that has a green checkmark. The properties windows for that device should open.
4. Click the Enhancements tab at the top.
5. From the list of enhancements, uncheck all of them, or click the Disable all enhancements checkbox.
6. Click the OK button to save your changes and close the window.
7. Click OK to close the Playback Devices window." -
sch_a
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy bizonyos audiodg.exe folyamat zabálja a processzort, így időnként teljesen belassul, használhatatlan lesz a program ami éppen fut. Nem tudtok vmi megoldás erre? -
Sárpac
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nagyon kösz!
Rendben! Microfos meg dögöljön meg! -
Sárpac
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Megvan thx, 10 biztonsági frissítés szól a tegnapi napra.
Ott lesz a gond elvileg ha jól sejtem! -
ladlac
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Nyilván nem szükséges, még a Professional-t is "soknak" tartom, viszont az Enterprise előnye, hogy akármelyik koliban le lehet szedni a képfájlt, valószínűleg a hálózaton lehet is aktiválni. Hátránya lehet, ha tényleg egyetemi hálózaton kell használni (mondjuk nem látom a logikát, miért különböztetik meg hátrányosan, akik nem kollégiumban laknak, illetve nem hurcolják minden nap magukkal a gépet).
Akkor viszont marad a tisztaszoftver program, legalább egyúttal elküldik az Office-t is.
-
Sárpac
nagyúr
Egy kis segítséget szeretnék kérni windows 7 prof 64bit.
Tegnap kikapcsoltam a gépet ma csak egy fekete képernyővel és egy egérkurzorral fogad.
Csökkentett mód ok.
Olyan mintha betöltés közben várna valamire, de mire? -
-
ladlac
tag
Üdv! A segítségeteket kérném. Az egyetem legális szoftverletöltő oldaláról letölthető a W7 Enterprise kiadása, amihez nem jár kulcs (és mivel nem találom a proxybeállításokat, így itthonról meg sem tudom most nézni, hogy pontosan hogyan is aktiválható), ill. a tisztaszoftver program keretében lehetne rendelni Professional verziót is (nyilván aktiváló kulccsal). Melyiket lenne érdemesebb beszerezni? Aki felsőoktatásban tanul, melyiket választotta?
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Az a fura, hogy a legtöbb portable program sem megy win7-en!

Alergiás rá vagy mi? -
kolanda
tag
Sziasztok ismét gondom támadt. A bartátnőm mikor betette a gépébe az új 4 gigás pendrájvját, valami magasabb szintű meghajtónak állítótta be, és jelszót kér. Állítása szerint a windows ajánlotta fel. Most az ő gépe jelszót kér a behelyezéskor, az enyém pedig nem is kér semmit, nem engedi használni.
Hogy tudnám kikapcsolni ezt a csodálatos funkciót? Formázni pár próbáltam -
virkir
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Sajna nem, oda az utoljára használt programokat lehet berakni, hogy mennyit mutasson ami nem lenne rossz csak azokat meg absz ötletszerűen rakja ki.
-
nfsu17
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Teljesen jogos, fordítva gondolkoztam.

A lényeg, hogy az "engedélyezése" feliratnak kell láthatónak lennie. -
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Valaki tapasztalt már win7-en Ccleaner futtatása közben hibát?
Úgyértem lefutattam volna a "seprűvel" egy keresést, de az a zöld csík csak 75%-ig ment, és leállt.
Kiírta, hogy 1. keressek problémát az interneten és zárjam be a programot
2. zárjam be a programot
Ez amúgy a legfrisebb ccleanernél fordult elő
Letöröltem, újratettem, ugyanaz a hiba.
Annó mentettem el egy régebbi verziót, az jó
Ha valaki tud, segítsen!
Köszönöm! -
nfsu17
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszi.

De az "enable" az nem kikapcsoltat jelent. hanem engedélyezve, nem?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
A win7 feladatütemezőjében, rögtön a főoldalon jobb oldalt van olyan, hogy:
Az összes feladatelőzmény engedélyezése vagy tiltása. Na én erre többször rányomtam és azonnal változik az érték, így már nem emlékszem mi az alap, gyári verzió.Aki még nem piszkálta el és megnézné, annak megköszönném.

-
RootRulez
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Praktikus tény, de anno Win98-on ezződtem. Ott lett egy bevált rendszerem, amit XP alatt is tudtam használni. Amit viszont Win7-ben már nem tudok kivitelezni.
Szóval nem keresés és pötyögés helyett, jobb lenne, ha megtalálnám egyből amit keresek egérrel, bár most kicsit kókányoltam a start menüben, máris barátságosabb. 
-
Dictator^
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Semmi. Full defaulton megy minden.
Memtestet mivel kéne ?
Amúgy egy OCZ 2x2gb reaper 1066 os kit van benne, eddig hibátlan volt minden, illetve a régi win újratelepités előtt jött elő ilyen kékhalál, azóta win reinstall volt 3 hónap eltelt és most jött 3 halál 6 nap alatt.
-
-
polarx
tag
Üdv mindenki!
A múlt 7végén telepítenem kellett a 64 bites windows 7 rendszerem mellé egy 32 bitest is , ezt meg tettem egy másik partícióra, kisebb nagyobb sikerekkel egy xp-t akartam telepíteni de ez nem sikerült. Maradt egy 32 bites windows 7. Végül is megoldottam a program kompatibilitási problémáimat így nem let szükségem egyik 32 bites rendszerre sem.
A gondom az h a partíciók törlése és formázása után sem tűnik el a bootoláskor az a dolog h válasszam ki a jelenleg is működő windows 7 rendszert ill a régebbi rendszert ami ugye nincs.Hogyan tudom eltűntetni ezt a válaszási lehetőséget, vagy hogyan tudom azt elérni h ne kérdezzen tőlem semmit csak induljon el a rendszer, mintha mi sem történt volna.
Köszi a válaszokat!
-
Dictator^
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Hat last program nem tudom mikor lett telepítve. Chkdsk-t most fogok futtatni.
VGA és RAMmal eddig nem volt gond. Driver mar lehet, bár egy ideje már használom a 10.9es ati drivert.
De talán a régi windows is ezt csinálta.. kékhalál. majd újraraktam és ha jól emlékszem eddig jó volt.
De most is, már jópár hete fent van a 10.9 és most kezdi el csinálni?
-
Dictator^
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Friss windowsnál talán nem csinálta de nem emlékszem, mindig frissítem a drivereit..
És a sima ntoskrnl.exe? Van egy aminél nincs írva az ati driver.
A mai kékhalál ráadásul random jött, nem játszok, nem csináltam semmit csak böngésztem... a tegnap hasonló, gép ment, monitor kikapcsolva és megint kékhalál.
-
Dictator^
veterán
3 kékhalál 6 napon belül.
Bluescreenviewet letöltöttem:
101510-22744-01.dmp 2010.10.15. 12:56:26 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0x00000050 fffff8a0`01e0f000 00000000`00000000 fffff880`04a5a97a 00000000`00000000 ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+70740 NT Kernel & System Microsoft® Windows® Operating System Microsoft Corporation 6.1.7600.16617 (win7_gdr.100618-1621) x64 C:\Windows\Minidump\101510-22744-01.dmp 2 15 7600
101410-28938-01.dmp 2010.10.14. 11:24:29 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0x00000050 fffff880`86c4f000 00000000`00000000 fffff880`03ca40e7 00000000`00000005 atikmdag.sys atikmdag.sys+238364 x64 C:\Windows\Minidump\101410-28938-01.dmp 2 15 7600
Mind 3 ezt irja: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Semmilyen hardver nem lett utolag betéve.. talán a videókártya amit utoljára tettem be, de azt is fél éve, azóta semmi nem volt. Hűtés van, tehát ötlet?
-
RootRulez
félisten
válasz
kenesei1982
üzenetére
Intézőbe belépsz, ott baloldalt a listában a Dokumentumokon jobb klikk és tulajdonságok és ott lehet ügyködni.

-
kenesei1982
aktív tag
hi,
Win7-en (vagy bármely windózban) át lehet állítani a Dokumentumok mappa helyét?
Ha azt szeretném, hogy a dokumentumok mappa ne a C:-n legyen hanem vhol máshol, akkor ezt megtehetem valahogy? Van a registryben egy bejegyzés, ami tartalmazza a helyet, amivel hivatkozik rá? -
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, lenne egy kérésem.
2 hdd-t használok, 1-1 win7-el. Keresnék egy boot managert avagy valami megoldást, hogy ne a bios-ból kelljen mindig kiválasztanom, az épp aktuális win-t.
Köszönöm előre is. -
válasz
Hege1234
üzenetére
Hát nem jól gondoltad. Ha nem akarod hogy az UAC szóljon, akkor a csúszkát lehúzod és kész. A többit már szerintem tudod, mert vagy 1000xer el lett mondva. Saját felelőségre.
Amúgy szerintem jobban jársz ha újra húzod. Vagy csökkentett módban csinálsz egy új rendszergazda fiókot, ha tudsz. Vagy egy rendszer visszaállítást esetleg.
-
Hege1234
addikt
sziasztok
csináltam egy hülyeséget és most szívok miatta rendesen
a gond ott kezdődött hogy azt akartam hogy a win7 ne kérjen mindenhez engedélyt uac vagy mihh a neve azt megoldottam hogy aktiváltam a rendszergazda fiókot ( a fiók le van tiltva )
ezzel az volt a baj hogy nem egyböl jött be a gép hanem ki kellett választani indulásnál hogy a rendszergazda induljon vagy az én profilom mivel ez nem jött be nekem így gondoltam most megszüntetem a rendszergazda vagyis nem megszüntetem csak vissza akartam állítani mint volt ezért a fiók le van tiltva kiszedtem a pipát
és mostmár nincs egy tagságom se ezért semmit nem tudok installálni a legtöbb progi nem is megy mert ugye kéne hozzá a rendszergazdai jog magyarul valahogy faxán kizártam magamat ha valakinek tagságot akarok adni vagy hasonló egyböl hibát ír ki
sajna még azt sem tom megcsinálni hogy egypár nappal ezelötti rendszert rakjak rá mert azt sem engedilécci valaki HELP!
és előre is köszi -
Morden24
nagyúr
válasz
Laccoss
üzenetére
alán ha x64-el kínálják a rendszert, akkor egy darab 32-es driver nem lesz. Vagy lejön a WU-n, vagy kajtatni lehet az alkatrészek gyártóinak honlapján (egyébként én is azt mondanám, hogy amihez van x64 driver, ahhoz tuti van 32bites is... max. fordítva szokott gond lenni
).
Az XP módot meg cseszheti, ha HP van rajta. Bár igaz, hogy sok Vaio van Proffal vagy Ultival szállítva.szerk.: Gondolom nem éppen a legfrissebb verzióról van szó, hanem valami ki tudja hány ezer éves vacakról, amiben akár még 16bites kód is lehet...
-
Laccoss
addikt
válasz
Drageez
üzenetére
Végül is, xp modeot felrakod, onnantól igazából nem kell nagyon belemenni... amit szeretnél az xpn fog futni, a többi meg win7en. corei5ös procival ellátott laptopnak nem kellene problémázni 64bites drivert illetően, de gyártó oldalán megkeresed a laptopot, és megnézed a hozzá adott drivert. De mivel 64bites windows van rajta, ezért 100% hogy kompatibilis.
Itt amúgy azt írják hogy támogatja: [link]
Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Anime filmek és sorozatok
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Építő/felújító topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest