Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mire alkalmas manapság egy 8 bites számítógép? Mondjuk erre!
- Miért tűntek el a buta tévék?
- Gaming notebook topik
- Nyomtató topik
Aktív témák
-
Micka21
tag
üdv
az asztali ikonjaim mindig egy bizonyos káosz helyzetbe állnak be és nem tudom h miért
olyan mintha vmikor mentve lett volna az ikonok helyzete és arra ál be a gép ha egy olyan alkalmazást nyitok meg ami megváltoztatja a képernyő felbontását
kezd mostmár nagyon zavarni a dolog, hogy lehet kiiktatni?
automatikus elrendezés természetesen ki van kapcsolva
-
Morden24
nagyúr
válasz
_ATi_1
üzenetére
Driver nincs is hozzá, csak 2004-es.
A Microsoft Update Catalogban sem szerepel külön megnevezve.Hogy miért nem ismeri fel, az passz (beállítási probléma, tuning, esetleg dugd át másik PCI portba, legfrissebb BIOS felpakolása), de amúgy ugyanarról a Win7 Ultimate-ről van szó, amit már egyszer telepítettél?

Mert ha valami letöltött verzió, akkor simán lehet, hogy a vérpistike, aki feltöltötte, úgy gondolta, hogy jobban ért hozzá, mint a Microsoft, és kiszedett belőle drivereket, vagy kitudja még mit. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy konfig, amire gond nélkül feltelepült a Wndows 7 Ultimate, minden drivert felrakott magától. A gép átesett egy alaplap és egy hdd cserén, majd a soron következő windows telepítés után nem hajlandó feltelepíteni a gépben lévő wifi kártyát, amit az előző lapban gond nélkül felismert. Drivert pedig sehol nem találok hozzá
A gép esetünkben lényeges részei:
MBO: ASUS A7N8X --> Gigabyte GA-7N400V-L
HDD: Samsung SATA --> Maxtor PATA
PCI Wifi: ASUS WL-130bKöszönöm előre is a segítséget.
-
bobsys
veterán
válasz
apollo12
üzenetére
ezt is megkene probalni
(#31980) Zenador
Valaki rájött már, hogy mitől tűnik el a gyorsindítás! Mit kell beállítani, hogy ÁLLANDÓAN ott maradjon, úgy mint a Windows XP-ben?
visszarakod az xpt, a gyorsinditast kivettek, helyette van superbar ami a gyorsinditas is
tok ugyanott van, tok ugyanugy mukodik csak van egyeb funkcioja is -
Zenador
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete raktam fel a Windows 7-et, de eddig csak szívtam vele. Az Etnerprise verziót raktam fel. Nem tudom, hogy a többi verzió milyen, de az Enterprise elég macerás.
Win XP alatt mindig használtam a gyorsindítás eszköztárat. Nagyon mellbe vágott, hogy alapból nincs ilyen a hiper-szuper Windows 7 alatt. Nagy nehezen rájöttem, hogyan kell visszaállítani a gyorsindítást, szóval örültem, hogy legalább A Windows 7 ezen hülyeségét ki tudtam javítani.
Aztán jött a döbbenet, kb. 5-6 újraindítás után egyszerűen ELTŰNIK a gyorsindító eszköztár!!!!
Mi ez? Ennyire gagyi a Microsoft? Frissítettem megint az oprendszert, hátha már valamelyik patch ezt is kijavítja, de hiába. Újra és újra eltűnik a gyorsindítás.
Nagyon unalmas dolog állandóan újra beállítani...
Valaki rájött már, hogy mitől tűnik el a gyorsindítás! Mit kell beállítani, hogy ÁLLANDÓAN ott maradjon, úgy mint a Windows XP-ben?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
bobsys
veterán
válasz
apollo12
üzenetére
1.Helyezze be a telepítőlemezt.
2.Indítsa újra a számítógépet.
Kattintson a Start gombra , majd a Zárolás gomb melletti nyílra , végül az Újraindítás gombra.
3.Ha a rendszer kéri, tetszőleges billentyű lenyomásával indítsa el a Windows rendszert a telepítőlemezről. Ha a számítógép úgy van beállítva, hogy ne induljon CD-ről vagy DVD-ről, tanulmányozza a dokumentációját.
4.Jelölje ki a nyelvi beállításokat, majd kattintson a Tovább gombra.
5.Válassza a Számítógép javítása lehetőséget.
6.Jelölje ki a javítani kívánt operációs rendszert, majd kattintson a Tovább gombra.
7.A Rendszer-helyreállítási beállítások menüben kattintással indítsa el a kívánt eszközt.
-
cass
aktív tag
Nekem is segítsetek!
-
Morden24
nagyúr
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Attól nem lesz gyorsabb, hogy kikapcsolod a virtuális memóriát.
Processzorvezérlésen az egy dolog, hogy mit is akarsz állítani, de engem jobban érdekelne, hogy HOGYAN?
-
bobsys
veterán
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
En hagynam, hogy a rendszer allapitsa meg es kezelje a lapozofile mertet
a Processzorvezérlést reszet meg nem is ertem, melleraksz egy kis L3 cachet esetleg RISC procit huzalozol belole vagy mi? -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Virtuális memóriát és a Processzorvezérlést, hogy érdemes beállítani, hogy kicsit gyorsabb legyen a gép. 2 GB-ram van jelenleg és a virtuális memória is ezen értékre van beállítva (2048MB).
Virtuális memóriát ki mire módosítaná, ha csak dokumentumkezeléshez és netezéshez kéne beállítani?
Elérhetőség:
Sajátgép/Rendszer tulajdonságai/Speciális/Teljesítmény (beállítások...)/Speciális. -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Megtudna mondani nekem valaki hogy win7 alatta mi az a parancs (parancssorban) amivel a masterboot-ot ujra lehet irni? mbrcfg?

-
cass
aktív tag
Nem tudjátok, hogy a hitelesítő adatok kezelésénél, hogy lehet a jelszópöttyöknél karaktermegjelenítést? Másolást, kivágást sem enged!

-
Morden24
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
A Catalyst Control Center Video beállításai között keresd meg az all settings fülön az edge-enhancement és a de-noise csúszkát (utóbbi pl. tud "gyurmapofát" okozni, ha magas az értéke), és játssz el velük. Ami fontos, hogy kapcsold ki az első fülön a use application settings funkciót, és akkor érni is fog valamit a ténykedésed

-
Tboy959
csendes tag
Üdv.
Otthoni hálózatban szeretnék nyomtatni (laptop + asztali gép) egy HP 1020 lézer nyomtatóval,de nem sikerül.Win.7 Ultimate op.rendszerek telepítve,nyomtató illesztőprogram telepítve,laptopról elküldve wifin asztali gépen keresztül a nyomtatóra a dokumentum,meg is jelenik a nyomtató memóriájában,de sajnos mindig a várakozólistán.Innen kitörölni,megszakítani nem lehet.Csak a hibaelhárító program végigfuttatása után sikerül automatikusan kinyomtatni.Ekkor kiírja,hogy egy várakozó dokumentum miatt nem lehetett nyomtatni!Hibaelhárítás után automatikusan nyomtat! Ezt csinálja minden próbálkozás alkalmával !
Ha valaki tudja hol a hiba kérem írja le!
Köszönöm! -
Fruzsii
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy új pc-t és a gyári vistát lepuculva ma tettem rá win7-et. Digi netem azóta 1-2 percenként szakad és utána az újratárcsázás sem működik. Kicsit várni kell és utána újra csatlakoztatni. Vista alatt tökéletesen futott több órán át. Mi lehet a baj?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
Ha már a beépített eszközöknél tartunk: azt hiszem te vagy az én emberem.
Amióta Win7-em van, nem telepítek külső média lejátszót, főleg nem kodek packot. Ennek ellenére a beépített Mediaplayerben a kép minősége egyik napról a másikra megváltozott, kicsit "gyurmaszerű" lett, tehát pl. az emberek bőrén nem látszanak a részletek.
Gondolom valami játék kavarhatott be, esetleg valami egészen más, a lényeg, hogy nem jó, de ha felteszek valami más lejátszót (BsPlayer) azzal minden rendben van.
Hogyan tudnám a beépített lejátszó minőségét helyrehozni?
-
apollo12
veterán
Heló hogy lehet kikapcsolni rendszer betöltő vezérlőt ami kiválasztja hogy melyik windows 7 kapcsolja be mert múltkor haveromnak az én gépemnél raktam újra és azóta ezt csinálja és már kivan húzva

-
kissdl
csendes tag
-
Himym
senior tag
Üdv all.
Arra lennék kiváncsi, hogy a notimon alapból már van egy visszaállítási csomag.
De ez a kezdetektől fogva ugyan az amikor még semmit se tettem a gépre.
Szeretnék venni a egy gyors nagy kapacitásu SSD-t és az lenne a kérdésem, hogy ha a mostani HDD-mről úgy ahogy van csinálok egy "képfilet" ( iso-t ) és ha ezt az isot egy az egyben kicsomagolva felteszem az SSD-re és kiszedem az eredeti hdd-t akkor minden ugyan olyan lesz mint volt, csak a tároló változott?Köszönöm előre is a segítséget.

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
nfsu17
veterán
Most, hogy mondod, nekem is pnp-nek látja, és pár oldalon, pár szöveg nekem is homályos(abb). Mikor xp-ről áttértem, teljesen más volt az egész, de nem szebb, hanem kevésbé éles. Aztán telt az idő, állítottam a monitoron is, és vagy jobb lett, vagy megszoktam, de már nem zavar,
Az enyém 710V.
-
_BM_
senior tag
Hali!
Próbálok áttérni win7-re, de engem nagyon zavar a cleartype megjelenítés. Ha kikapcsolom a cleartype-ot, akkor is homályos marad (nekem). Vagy valamit rosszul csinálok?
-
-
Laccoss
addikt
Na jó, először is mikor belépsz javításba és ott parancssorba, akkor nyomsz egy dir-t. Ekkor kilistázza a könyvtárakat, fájlokat azon könyvtárban. Ha azon a meghajtón van windows könyvtár akkor abba kell bemásolni, ha nincs akkor másik partícióbetüjelet válasz pl. d: és addig míg meg nem találod a windows könyvtárat. Ezek után megjegyzed a betűjelet, és elmész ahol a módosított fájl van.
Beírod hogy copy explorerframe.dll megjegyzetbetűjel:\windows\system32
Ekkor nem lehet semmiféle jogosultságbeli probléma, és nem is fut se explorer.exe se egyéb windowsos szolgáltatás ami fogná a fájlt.
-
Kobe
veterán
üdv
a system32 mappában levő exploreframe.dl filet szeretném kicserélni. Megadtam mindenféle jogosultságot az amúgy is admin státuszú saját useridmnak - take ownershippel átállítottam, ahogy kell. Másolásnál viszont mégsem engedi felülírni, mondván használatban van.
Tipp, hogyan lehetne megbűvölni ?
-
bobsys
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
a hivatalos valasz microsoftol
On Tuesday Microsoft released KB 976902 to customers of Windows 7 through Windows Update. This update was pre-maturely released in English and the KB article had not been published yet. We are in the process of releasing the KB Article so users have more information about the update. This update is a Servicing Stack Update, which can’t be uninstalled. The update will be released at a later date, and it will be required to ensure compatibility with some future updates.
If you have already installed the update, there is no action required – there is no impact from the update being on your system. We apologize for any confusion this update may have caused.
Also, for extra context – Microsoft did a similar update when we were about to release the SP1 beta (what’s known as a “service stack” update – it helps the OS recognize and work better with the service pack code). As things like a service pack in development hit new milestones (i.e. we just hit RC, before that it was beta), the service stack update gets updated. That’s why folks don’t need to worry about removing it.
-
nfsu17
veterán
válasz
kissdl
üzenetére
Jogos. Közben kinyomoztam. HA minden igaz, akkor erről lenne szó. Szóval ez az, ami a kiadás másnapján még ott volt, mint telepíthető frissítés, pár nappal később (én, senki nem telepítette) már nem volt ott, szó nélkül eltűnt.
A "miért tűnt el"-re lennék kíváncsi, hogy egyedi eset ez?
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Az okt. 26-án kiadott 4 frissítés közül nekem már nem találja az angol nyelvű leírásosat. Ugye 3-nak magyar nyelvű leírása volt, 1-nek angol. Akkor nem telepítettem egyiket sem a 4 közül. Aztán nem sokkal később már csak 3-at talált és ez az angol eltűnt. Valami olyasmi volt a leírása, hogy ha feltelepíted, akkor nem lehet eltávolítani.
Mi lett ezzel? Visszavonták?
-
Atikusz
senior tag
-
Atikusz
senior tag
nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy hdd, még a telepítésnél kettépartrícionáltam. C: meghajtó 100GB, a D: meghajtó 86GB
A C:-n túl sok a "felesleges" hely és át szeretnék hozni 50GB-ot a D: meghajtóra.
Milyen módon kivitelezhető ez?
Aktív témák
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.skill Ares 2400Mhz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gari
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem 5, hanem 6 
Mér, Neked is 5 csillag a jelszavad ?? 

Ha valaki tudja hol a hiba kérem írja le!