Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
ambien
üzenetére
Hali!
Először a W7 registry-ben kell bekapcsolni az AHCI-t, mert addig hatástalan. Elég szerencsés vagy, ha enélkül állítottad át a BIOS-ban és még el is indult a W7. Általában kékhalál a "jutalma" a műveletnek...

Na mindegy, ez alapján csináld meg: [link]
fenergie84
Jobb egér az asztalon/Minialkalmazások jobb egér az eltávolítandó gadgeten és EltávolításFire.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
A minap leszedtem vagy 3-4 minialkalmazást a win7 home 64bit-hez és miután telepítettem őket észrevettem, hogy a procimat 100%-an leterhelték.
Amint a feladatkezelőben leállítom magát a minialkalmazás programot megszűnik a jelenség, de így a régi beépítetteket sem tudom használni.
A kérdésem az lenne, h hol tudom leszedni az újonnan telepítetteket? -
ambien
csendes tag
próbáltam a BIOSban AHCI re tenni, kezelje a disket native ide /legacy ide ként, próbáltam átdugni alaplapon másik portra de mind hiába... ha nem ahci re volt állítva akkor általában csak 8mb/secet értem el. am semmilyen kislemezt nem kaptam... sose kaptam egy winyóhoz se cdt. de mindjárt megnézem a gyártó oldalát hátha van valami varázslat rajta...
-
Psychonaut
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Disk Cleanup/Thumbnail Cache törlése megoldotta.
-
válasz
ambien
üzenetére
Hali!
Nem kaptál esetleg a HDD-hez egy kis lemezt? Ha nem, akkor nézd meg a BIOS-ban, hogy a SATA üzemmód mire van állítva. Ha ez okozza a lassulást, akkor IDE-re (vagy non-raid-re) van állítva. Ha meg ez a szitu, akkor először írj, nehogy csak úgy simán átállítsd AHCI-re!
Fire.
-
ambien
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hatalmas problémám, és ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha találkoztatok hasonlóval...
Van egy Gigabyte ga-p35-ds3p alaplapom. Sikerült hozzájutnom egy WD Green Power 1.5 TB-s winchesterhez, (elötte 500 GB os volt) és azóta nem tudok csak 10Mb/s nél gyorsabban másolni. az elején szépen felugrik kb 50-70 Mb/s re és egy nagyobb fájl másolásánál (mondjuk egy 700mb os iso vagy film) a végére már csak 10Mb/s lesz. ha több apró fájl van az a legobb mert akkor nem ritka hogy 70kbyte al másolok...
A winyóval szerintem nincs gond, mert bebootoltam egy linux live CDvel és 30-40mb okkal másoltam. Nem mellesleg lassabb az egész rendszer is, olyan értelemben, hogy film nézés közben telepítek valamit, vagy másolok, a film akad, a másolás még lassabb. vagy egy másik példa: másolás vagy telepítés közben belassul, esetenként meg is fagy a firefox.
Néztem Performance monitort, nincs leterhelve a gép. nem értem.. olyan a jelenség mintha a win 7 rosszul/lassan kezelné vmiért a discet...
amit még fontos lehet tudni:
a winyón 2db elsődleges partíció van, egyik 100Gb, a másik 1.4 Tb. a 100gbos partíción van a rendszer a másikon meg az adatok...
mikor meglett az új winyó az 500asról fogtam és át clone oztam az adatokat, utána chkdsk és töredezettségmentesítőt futtattam. már többször újra raktam a win 7 et is.
Pls aki tud rá esetleg tippet, ötletet megoldást, az írjon mert már hetek óta szenvedek meg googlezok és semmi...
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz szépen a választ!
-
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Hali!
Húzva van a gép vagy fel lett telepítve chipset driver (amit nem kellett volna) vagy rossz BIOS.
Fire.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
-
D@ni88
addikt
hali, be lehet állítani hogy a superfetch mennyi memóriát használhat fel? esetleg melyik programokat töltse be a memóriába?
-
exp-uj
csendes tag
Üdv Fórum!
Van ez a HD Clone nevű program. Ha jól tudom etalon a maga területén.
http://www.miray.de/products/sat.hdclone.htmlSzóval: a PC_ben egy HDD, rajta Win7 x64, három partícióval, mind NTFS.
USB-s külső rackben az új HDD. Ugyanolyan SATA mint a gépben levő, csak nagyobb.A Win alá feltelepítem a HD Clone-t, kiválasztom Disk-to-Disk, forrás: maga a HDD0, azaz a gépben levő egyetlen hdd, nem partíciónként, hanem teljes lemezként.
Cél: külső USB HDD, másolási mód: Clone, azaz 1:1.
Elindít, lefut, error, warning: 0. All step passed.A régi HDD ki, új HDD be, Gép indít. Eredmény: csak egy fehér kurzor villog, semmi egyéb indítás után. Semmire nem reagál.
Az új HDD vissza a külső USB-re, ellenőriz: az összes adat, partíció, mind rajta van, könyvtárak stb. Új HDD Smart státusz: 100%
De akkor vajon miért nem megy: Hol volt a hiba?
Ötlet?Köszönöm
-
aclandiae
senior tag
Erre van ötlet?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy alapvetően a 64 bit-es Win7 Ultimate (english) hogyan viszonyul az ilyen karakterekhez, mint pl. ā, ī, ō, ū ?
Úgy értem, rendesen lekezeli intézőben? Ill. pl. ha megnyitok egy videolejátszó progit, akkor a címsorban kiírja rendesen ezeket a karaktereket (már ha ez nem lejátszófüggő?Előre is köszi.

-
Psychonaut
veterán
1, Ha nem az alap programmal vannak társítva, hanem pl. Irfanview-val, akkor annak a fájltípus-ikonja fog megjelenni thumbnail helyett (fixme ha hülyeséget írok).
2, Lemezkezelővel simán meg tudod csinálni, jobbklikkes menü 4. opció, angol Windowsban "change drive letter and paths"
-
mdk01
addikt
Tudna nekem vki segíteni abban, hogy ha az intézőben a megjelenítést "nagy ikon"-ra állítom akkor miért nem jeleníti meg a képeket?
Én nem emlékszem hogy bármit elállítottam volna.Illetve ha vki tud hirtelen egy olyan demó verziójú vmit ajánlani(esetleg win-en belül) amivel a d: meghajtómat eltudnám ismét nevezni d:-nek mivel, így most nem látom az intézőben. A lemezkezelőt nézegettem már, de azzal nem sikerült semmit csinálni.
Köszönöm
-
faranus
aktív tag
sziasztok
sz lenne a kérdésem hogy win7 em van 32bit es. 4Gb RAM ot beletettem azt mét gond nélkül használja. Vennék most egy 1Gb VRAM os VGA t és azt hallottam hogy már lehetnek gondok az 1Gb VGA+4Gb RAM felismerésével. Szerintetek menni fogy vagy mindenképp vennem kell 64bit eset?
-
pzstm
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
RC-Escrow Ez mi ez?
Lehetséges RC build....én sem izgulok rá, csak gondoltam mint infót megosztom, hogy jelenleg hol állnak a fiúk.

-
bobsys
veterán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
ez nehez lesz, azt mondom varj hatha meg csinalja
sok minden okozhatja az a problema, rossz eszkozkezelo driver vagy norton 360 program, de masok is jarnak ide, lehet valaki mar talalkozott vele, de te is keresgelhetsz a neten az fltmgr.sys, ntoskrnl.exe meg a 0x000000d1 szavak segitsegevel -
cigam
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nemtom, majd a jövőhéten/hónapban kiderül.
-
bobsys
veterán
hat hihetobb, foleg, hogy dobozos ultimatet lehetett nyerni/kapni itt-ott regebben
dobozost meg ugye siman adsz veszel
de ha doboz, lemez meg matrica eredeti akkor siman tok jo es hulye ha ennyiert adja (lehet benezte es az ultimate oem arahoz nezi)
csak elore nem utalnek semmit csak szemelyes atvetel -
szeva000
addikt
Háát pont a 30k ütött meg engem is.

Kíváncsi leszek mit válaszolnak
De elmesélek egy történetet azért...A múlt hónapban írtam a kaspersky magyarországi képviseletének,hogy én az osztrákoktól szeretnék kulcsokat vásárolni....nah jött egy telefon,mail kb 1óra múlva.....Majd harmadáron lettek meg hivatalosan,mintha beballagtam vola megvenni itthon...ennyit a magyar kereskedőkről

(le a kalappal előttük,mert azonnal felajánlották a csomagokat jóval olcsóbban)Talán,ha a Microsoft is a magyar fizetésekhez mérné az árakat,nem itt tartanánk az illegális windowsok terén.
-
bobsys
veterán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
nem olvastad el figyelmezsen az elso hozzaszolast
Elsőnek kapcsold ki az automatikus újraindulást kékhalál esetén.Vagy töltsd le a Nirsoft BlueScreenView programjat az a stop uzenet csak egy pelda volt
BlueScreenView programmal megtudod nezni a kekhalal adatait, hibakodot (STOP kodot) es azt, hogy melyik file dll hibazik -
cigam
titán
válasz
szeva000
üzenetére
Ezt kínai/koreai barátainktól kérdezd.
Pl.ezzel kevesebbet bux. Ehez hozzáadod a retail lemezt (csak install media, kód nélkülm ami szintén megvan 20-30 dodo-ból, vagy az oldal ajánlása szerint töltsd le kalóz site-okról)Mégha csak 1db lenne, aztmondanám nyerte, de nem használja, inkább eladja. De így, hogy nepperkedik ...
-
szeva000
addikt
Hi!
Ez inkább licenchez kötődő kérdés lenne.
Vaterán árulnak így 7-et.Ha vásárolnék így,az mennyire minősül legális windowsnak?
Pl ez:
[link] -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Windows Update---nincs új frissítés,megcsináltam.
De ilyen E9-es üzenetem NINCSEN.
Ez van:
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-10-07T18:54:04.000000000Z" />
<EventRecordID>283378</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Attila-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data Name="param1">0x000000d1 (0xfffff8a002a38f48, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff88000c04fa9)</Data>
<Data Name="param2">C:\Windows\MEMORY.DMP</Data>
<Data Name="param3">100710-14773-01</Data>
</EventData>
</Event>
Eddig egyszer jelentkezett csak.
Van PC Wizard-om,az azt írja ki:kék képernyő száma:0
Köszönöm a válaszodat!!! -
gibdj
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszi hogy válaszoltál!
Nálam nem a képekkel van a gond, hanem a mappákkal. Csak a mappa tér vissza mindig. Teljesen üres, a képeket sikerült törölni. Ezért nem értem, mert ha még fájlok jelennének meg újra meg újra, akkor utána tudnék nézni, hogy esetleg mely program okoz gondot. -
bobsys
veterán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
[link]
legvaloszinubb a driver hiba de nemart egy windows update sem
kapcsold ki az automatikus ujrainditast kekhalalkor es akor latszik, hogy melyik modul, dll hibazik (illetve talan ezt a blue screen viewer is mutatja) -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Oké,elolvastam,de ilyet nem találtam az eseménynaplóban:
STOP 0x000000e9.
Helyette ez van:
<Data Name="param1">0x000000d1 (0xfffff8a002a38f48, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff88000c04fa9)</Data>
Köszi a segítséget! -
kommunism
aktív tag
vissza az egész ezt is megoldottam

-
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na és azóta kiderült ?

-
WonderCSabo
félisten
Még egy hozzáfűzés a winsxs témához:
egy éve jöttek hozzánk MSes fickók Win7-et demózni. A végén mindenki feltehetett kérdéseket. Csomóan mindenféle problémára kérdeztek rá. Én rákérdeztem, h. miért nő a Win mappa (még nem tudtam semmit a winsxsről). A fickónak fogalma se volt, h. miért nő...
Azért ez elég gáz.
-
kommunism
aktív tag
Na tökjó most beillesztettem de nem jelenit meg semmit

-
kommunism
aktív tag
Tud valaki olyan alkalmazást ami megjeleniti az rss csatornákat?Kb úgy mint 1 minialkalmazás. Mert az alapméretezett windowsosba nem tudtam beilleszteni amit akartam.
-
bobsys
veterán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
elso hozzaszolas
Kékhalál avagy mit csináljak ha magától újraindul a gép? bekezdes -
törölt tag
Helló, kipróbáltam a COHO-t, és felrakta a Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) -ot. Na a COHO-t töröltem mert maga a játék nem ment fel. A kérdés az, hogy mivel 64-bites OS-em van, ez maradhat e fent, vagy töröljem, és tegyem fel helyette ezt : Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64) ?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet,hogy egyszer csak fogta magát,és újraindult a számítógép?
Eseménynaplóban ez áll:
"Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet..."
Meg hogy értesít,ha talál megoldást rá....
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-10-07T18:54:04.000000000Z" />
<EventRecordID>283378</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Attila-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
</EventData>
</Event>
Nem értem,hogy mit ellenőrzött,és ha jól látom,nem talált semmi hibát?
Köszi szépen előre is a segítséget! -
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jövő év Q1 asszem.
-
törölt tag
Szia!
Én találkoztam hasonló problémával, de nálam nem képekkel, hanem videofájlokkal fordult elő. Töröltem a fájlt, majd dolgoztam tovább a géppel. Ha visszatértem a mappába, akkor a fájlok már megint látszottak. De rájöttem, hogy ezek csak fájloknak látszanak, mert nem lehetett őket újból törölni. A Win újraindítása után eltűntek. Hosszas keresgélés után rájöttem, hogy a Nero egy régebbi, Win7-tel nem teljesen kompatibilis verziója okozta a hibát, amikor leszedtem, a hiba is megszűnt. Bár nálad képekkel fordul elő a jelenség, és újraindítás után is előfordul, lehet, hogy más program okozza a galibát, ami esetleg nem teljesen kompatibilis a Win7-tel, s a mappa és fájlkezelésért felelős modullal összeakad.
-
gibdj
csendes tag
Üdv!
Pár hónapja létrehoztam egy mappát, átmenetileg képeket raktam bele. Kb. 2 óra múlva töröltem is. Nos azóta mindíg visszatér. Próbáltam már Shift+Del kombinációval, simán a "Törlés"-el eltávolítani, de hol 1-2 óra, hol 1 hét múlva mindig megjelenik ismét. Csináltam már mindenféle rendszerpucolást, regpucolást, de mindig előjön...A Windwos 7-et rendszeresen karbantartom, nem értem miért nem hajlandó végleg távozni!
Valakinek valami tipp?
Ha már volt hasonló gond, és lett megoldása elnézést, de akárhogy keresetem, nem találtam semmit itt.
-
Dusee
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
vga driver a legújabb, directx is, szóval nemtudom...
m1 igazából nem érdekel a windows mérete, csak hirtelen nem tudtam, h hova tünt az a 10 giga.
nekem a winsxs az ~6,4 gb
köszi
Sweet Lou 6: jó, nem okoskodok én azzal, inkább a free pascal

de win7 x64-en miért nem megy az alt+enter-es fullscreen?
-
pimmi
senior tag
Szi
Tervezek egy 500gb -os hdd-t hogy particionáljam a win 7 alá ?
Nem akarom tulbonyolitani, 100 gb ot gondoltam rendszernek meg progiknak és a maradékot 2 felé, letöltés, filmek,
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Köszi a segítséget próbálkoznék megnyitni, de sajnos ezt dobja ki:
Köszönjük, hogy felkereste a Microsoft Update katalógus webhelyet
A webhely összes funkciójának használatához a Microsoft Internet Explorer 6.0-s vagy újabb verziójára van szükség.
A böngésző legújabb verzióra történő frissítéséhez látogasson el a(z) Internet Explorer - letöltések webhelyre.
Ha eltérő webböngészőt szeretne használni, a frissítéseket a Microsoft letöltőközpontból.Azért érthetetlen, mert ie 8.0-ával nyomom.
-
Morden24
nagyúr
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Van egy noname USB to Irda adapterem, win xp alatt működésre bírtam az sp feltelepítése után, de a win7 nem talál hozzá drivert, neten pedig mivel noname nem találtam drivert, az xp alatt is általános infra driverrel futott. Erre van valami jó megoldásotok esetleg?
-
BaziJoe00
tag
Üdv!
az lenne a problémám hogy feltettem egy win7 optimalizer progit amiben van egy ilyen lehetőség hogy bekapcsol egy checkbox kiegészítőt a fájlokhoz hogy ne kelljen ctrl nyomni a több fájl kijelöléséhez. NEM ÁLLÍTOTTAM BE még mielőtt ráfognátok teljesen automatikusan bekapcsolta és egyszerűen nem tudom kikapcsolni. rendszer visszaállítást nem tudok csinálni mert annál is hibát ír és ez sem tiszta.
tehát hogyan lehetne kikapcsolni a chechbox funkciót?
miért nem működik a rendszer visszaállítás? -
Morden24
nagyúr
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült.

-
skrabi
senior tag
helo!
Windows7en gondolkodok, dekicsit ketelkedem a gepem teljesitmenyeben... Reszletes adatokkal jelenleg nem tudok szolgalni sajnos, csak annyival, hogy 1 magos 2,4+ ghz es, 1,5gb ramos, 128mb os videokartya van benne. Aztmondtak, eselytelen, a win7 megeszi reggelire. Tenyleg nagyon keves?
Udv, skraby
-
Sziasztok
Olyan gondom lenne, hogy a win7 újabban nem írja ki, hogy milyen frissítéseket akar feltenni, csak azt, hogy mennyit:
http://kepfeltoltes.hu/101007/win7_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ha valaki látott már ilyet, légyszi ossza meg velem, hogy mi lehet a gond. Ilyennel még nem találkoztam
Köszönöm
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Napelem
- Azonnali fotós kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest