Hirdetés
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
DeusHun
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy meg lehet-e oldani VMWare Player 4-esre telepített Windows XP alatt, hogy a kábeles netet wifivel ossza meg.
Kolléga szerint a hostra kell egy patch vagy csomag amivel képes lesz ezt megoldani, fórumokon azt olvastam, hogy a wifi hálózatot ethernetként fogja kezelni és ezért broadcast-olni semmiképp nem fog tudni. Mi az igazság? -
adidas4death
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segitséget szeretnék kérni Vmware ügyben.
Meg lehet esetleg valahogy oldani hogy a host gép VGA-ját ismerje fel?

Azért lenne rá szükségem, hogy gamelni tudjak rajta,[Star Wars Episode I Racer] <---- win7 alatt nem sikerált elinditani
és a Virtual boxal sem sikerült xp alatt mert ott meg nem a host gép vga-ját ismerte fel... 
Előre is köszönöm.

-
Konflikt
addikt
PowerCLI-on keresztul script-tel probalok 100VM-et deployolni vSphere 4 alatt, de problemas, hibauznatet dobal. vagja vki? akkor pm-ben rairnek
koszi.(#1295) kraftxld : hehe, ugyertettem h ugyanaz a tanfolyam, a helyszin az tenyleg nem egyezik

-
kraftxld
félisten
Na, most jött a megerősítés, besoroztak erre: VMware vSphere 5.0: Install, Configure and Manage (V5) + utána vizsga.
Hó végén kezdődik is a menet
-
-
Badb0y
addikt
Olyan kérdésem lenne, tud-e valamelyik virtuális környezet olyat, hogy:
adott egy laptop, benne 2 winchester. Az egyiken van a melós cucc xp-vel, a másikon otthoni cucc win7-tel. Be lehet valamilyen virtuális gépbe bootoltatni az oprendszert ? Nem akarom, hogy szétessen az egész, így biztos megoldás kellene nekem.
-
csabiks
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm
-
csabiks
senior tag
Létezik 64 bites verzió a 8-as verzióból? (windowsra) Mert csak x86-ot látok mindenhol. köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ESXi szerveren lévő virtuális gépek áthelyezében kérném a tanácsotokat.
Adva van egy ESXi-s szerver és egy hozzákapcsolt SAS tárolótömb. Kitaláltuk, hogy szeretnénk bevinni a szervert hotelbe, de a tárolótömbért nem szeretnénk fizetni, mert beleférne az adatmennyiség a szerver tárolójába is, csak mi okosan a SAS-ra tettük a virtuális gépeket.
Mi a legegyszerűbb módja, hogy a SAS konténerben lévő összes adatot a legfájdalommentesebben áthelyezzem a szerverre?Válaszotokat előre is köszönöm!
ata -
Thusor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a linket.
-
Thusor
őstag
Vmware Player 4.0 hogyan telepíthető ubuntura? Valamilyen .bundle file van.
-
_NCT
addikt
Közben sikerült bővítenem itthon a gépet 8GB RAM-ra, viszont még mindig iszonyatosan swappel a vinyó és lassúak a VM-ek. 1TB-os Spinpoint Samsung mellé bedobtam egy 80GB-os Seagate-et, és arra is tettem VM-et,hogy ne azt az 1 szerencsétlen vinyót használja Workstation, így jelenleg gyorsabb valamivel...Így jelenleg a HDD a szűk keresztmetszet....
A kérdés az, ha RAID tömböt csinálnék a fizikai masinámon (Raid0-ban gondolkodom,magyarul még egy 1TB-os Samut bedobok) akkor lesz jelentős gyorsulás VM-ek esetében?
Esetleg ha valakinek van praktikája ezen kívül,szívesen fogadom.
-
_NCT
addikt
vConnection Server alatt másnak is dobálja az 1202-es hibát az ADWS? Event Viewer alatt az Administrative fül alatt tele vagyok hibával....
EZT a fix-et megcsináltam, de ugyanúgy hibát dob... Működésben nem zavarja sem a vCenter-t sem a Connection Server-t, de engem idegesít....
Mellesleg 1209-es Warning-ot pedig a vCenter Server dobja ugyanúgy Administrative fül alatt...
-
Thusor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a linkeket.
-
-
CsodaPOK
senior tag
Ha ingyenesben gondolkodsz, akkor VMware területen a Player jöhet szóba. Azt meg kell nézni, hogy van-e linuxos verziója.
Ha nem VMware, akkor a Virtualbox-t próbálhatod meg.Az, hogy kell-e hardveres virtualizáció támogatás, az attól függ, hogy megköveteli-e az adott program. (Jelen esetben VMware Player vagy Virtualbox.) Tudomásom szerint a Player biztos nem követeli és szerintem a Virtualbox sem.
-
Thusor
őstag
Abban kérném a segítségeteket, hogy jelenleg a laptopomon egy Ubuntu 11.04-et használok, de a munkám miatt kellene néhány Windowsos program is. Wine-al nem hozhatóak össze. Így arra gondoltam, hogy az ubuntura feltenék valamilyen virtuális gépet, ami egy windows xp-t futtatna. Milyen ingyenes programmal tudnám megoldani, illetőleg ebben az esetben kell nekem vt-x és vt-d kompatibilis processzoromnak lennie?
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Már olvasom pár órája, de már lassan azt sem tudom hogy mit.....Azt szeretném elérni, hogy a kliens gépeken az alapértelmezett átjáró a szerver legyen (természetesen Internet is legyen). Erre írta a kolléga, hogy 2 nic, egyik net felé néz, másik pedig a privát lan lesz, amihez kell RRAS role. Arra rájöttem h NAT-ban kellene működnie, továbbá azonos vmnet-en legyen mind a szerver és mind a kliens. Csak még mindig nincs net sajna, nem értem miért

"DHCP-ben megadod a WS08 belső lábát, mint átjáró és mint DNS Server."
Ezt sem értem, hogy adom meg DHCP serverben a belső hálókártya címét, ha nincsenek is azonos subnet-en vagy min.....Alapból azt írja a DHCP server, hogy nem valós ip cím :S
Mind1 elrakom magam holnapra, ez már nem lesz jobb

-
_NCT
addikt
válasz
CsodaPOK
üzenetére
VmNet5-re van állítva WS08 2. hálókártyája, RRAS-t feltelepítettem, varázslóval NAT-ra konfiguráltam a 2. hálókártyát kijelöltem,tehát nem azt ami néz a nagyvilágba, elkészítette a dolgokat, kliensen vmNet5-öt állítottam be a hálókártyán és nincs net
. DHCP-ben DNS server és Router is a WS08 ip címe. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát még mindig keresem az államat...

Mondjuk ma IBM-re kicsit morci lettem. Van egy DS3300-s storage, amin egy LUN-t meg kellett volna növelni. Jah, hát ez nem tud ilyet...
@MMA87:
a WS08-nak legyen két kártyája. Az egyik néz a nagyvilágba a router fel, a másik a kliensek felé. A kliensek is ugyanazon a VMNET-n legyenek, mint a WS08 belső kártyája.
Ezután WS08-n RRAS telepít, konfigol. DHCP-ben megadod a WS08 belső lábát, mint átjáró és mint DNS Server. -
_NCT
addikt
Ma a kérdések világnapja van nálam.... Itthon úgy néz ki a hálózat hogy Internet-->Router-->Virtual WS08. Na most azt hogyan tudom megoldani, hogy a guest oprendszeren az alapértelmezett átjáró maga a szerver legyen? DHCP-ben adtam hozzá egy router-t a szerver ip címére konfigolva. Ez szép és jó, gondoltam így nem működik, meg kellene osztani a netet a kliensek felé, mentem mendegéltem a hálózati kapcsolatok-->adapterek-->sharing felé, viszont akkor rögtön el van szexuálva az ip cím kiosztás.
Gondoltam adok hozzá még1 virtuális hálókártyát, és itt le is blokkolt az agyam.....Nem tudom merre innentől.... Ez nem az én napom

-
_NCT
addikt
Közben rájöttem a kérdésemre, hogy a "ThinPC"-hez csatlakoztatott webcam-ot hogyan fogja látni a virtuális gép: USB Redirection a megoldás. Ez valahogy elkerülte a figyelmem, de most már ez is megoldódott. Egyszerűnek tűnik a megoldás, mégsem jutott eszembe

-
_NCT
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Nos a kérdés az, hogy melyik megoldást válasszam, illetve hogy tudnám leghatékonyabban megoldani.
Nem csak az jöhet szóba amit írtam, más megoldást is szívesen várok 
A platform VmWare Workstation jelenleg. Csak nem értem, ha a kliens gépbe van bedugva a webcam,akkor hogy fogom virtuális gép alatt egyáltalán az illesztőprogramját feltelepíteni. Mert ugye nem a HOST gépbe van dugva, így nem is érzékeli a virtuális gép az eszközt

Router-t és Wifit a minőség és sebesség szempontjából írtam, a kliens wifin keresztül csatlakozik a HOST gépre, ahol a virtuális gép található, tehát nem LAN-on keresztül, így aggódok a képátvitel minősége miatt. Egy Youtube videót próbáltam ki, de kb 3-4 másodpercet csúszott a hang és akadt. Ezért írtam a B megoldást hogy RD App-al a WS08-on jobban járok-e.
Összefoglalva azt szeretném, hogy egy hulladék notiból virtualizáció segítségével valami elfogadható teljesítményű gépet varázsolni, így megspórolva az új noti vásárlását.
-
DopeBob
addikt
Én nem találtam benne kérdést

Egyébként mit szeretnél pontosan? Mi a virtualizációs platform? VMWare workstation? Ott szerintem menni fog az USB-s webcam.
A router meg a wifi hogy hogy jön a képbe, az passz :-) Ha vékony kliens, akkor a szerveren fut majd a Skype a notebookon a képet látod. Ha van egy akár 4-5Mbps-es Wifi kapcsolat, szerintem folyamatos lesz a kép, még videóhívásnál is.
Ha VMWare-t használsz, akkor ki tudod próbálni az egyik HP (ThinPro) vékonyklienst is virtuális gépként (innen) Letöltöd, importálod kész.
-
_NCT
addikt
Szeretnék otthonra egy kezdeti virtualizációs megoldást,egy db vékonyklienssel és egy host géppel.
Kb 7 éves Fusi notiról beszélünk, 700MB RAM-al, 1.6GHZ-es cerka procival és egy Sata-s 60GB-os vinyóval megáldva + vga 128MB-os integrált szörnyedelem.
A "Host" gép, 8GB DDR3 RAM, x4 635 @ 3.5GHZ (SLAT képes),1 TB F3-as Samu + AMD HD5450 512MB.
Gondoltam rá, hogy Workstation-ben kap egy virtuális gépet 1.5 GB RAM-al, w7-el és jóéjszakát. Viszont a notihoz van csatlakoztatva egy usb-s Webcam, így nem tudom azt hogyan tudnám rávarázsolni virtuális gépre, hogy azon keresztül lehessen Skype-ot használni. Wifin keresztül csatlakozna RD-al a HOST gépre. Gyakorlatilag csak netezésre, levelezésre, néha Skype-ra lenne használva a noti, viszont a router olcsósága (TP-Link WR340GD) és a Wifi sávszél miatt gondolom a Skype-t lehet felejteni virtuális gép alatt.
A másik gondolatom az volt, hogy WS08 alatt a Remote Desktop Services segítségével a szerveren futna a programok nagy része + RemoteFX szolgáltatást használnám bőszen.
Kliens gépen egy W7 ThinPC-hez hasonló rendszer fut, az arra alkalmas progival lecsupaszítottam egy W7-et, felesleges alkalmazásokat/rendszerösszetevőket RT7Lite-al és WAIK segítségével kigyomláltam. Szóval nem nagyon szeretnék azon a gépen futtatni sok programot, csak a legszükségesebbeket. Bár lehetséges, hogy valami XenDesktop vagy hasonló kerül majd fel.
Remélem nem nagyon érthetetlen a leírás és tudtok segíteni,tanácsokat adni.

-
DopeBob
addikt
HDD a szűk keresztmetszet egyértelműen, de egy értelmesebb méretű SSD annyiba kerüle, mint amennyi az egész noti volt :-(
-
-
DopeBob
addikt
nekem csak egy notim van, core i5 8giga ram. HDD mondjuk lassú, talán jövő hétre lesz egy normális kis nas-om otthon.
2xESXI-vCenter-storage este tuti kipróbálom

Amihez eddig kellett volna három gép (mondjuk egy Hyper-V Host Cluster) oda elég lesz egy. Remélem azért nem lesz kiábrándítóan lassú

-
_NCT
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Gépemmel eddig sem volt gond, csupán a RAM-al. Bár az AMD proci így sem a legjobb, de itthon gyakorolni egy 4magos bőven elég. Szívem szerint természetesen mindenképp Intel 4magos procit választanék, de ugye diák/lassan exdiák-ként ez sajnos nem megoldható (majd ha nagy leszek és dolgozom). 8GB-ig tervezem, a RAM bővítést, de ahogy számolgattam,még így is előfordulhat, hogy karcsú lesz. De azért egy ESXI server + Vcenter Server, WS08 + 2-3 kliens remélem kifutja belőle.... Lassan már a kaját is virtuálisan zabálom.....
-
_NCT
addikt
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Tudom, de sajnos itthon csak így tudom megoldani gyakorlásképp.
Mindent ki akarok próbálni ami a Server-el kapcsolatos és megtanulni a működését, ezért sajnos ilyen keszekutya rendszerem van
Jelenleg hardveres korlátaim vannak (még!), míg RAM bővítés nem lesz, azután úgy érzem elszabadul a pokol ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_NCT
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos, ha nem pipálom be, akkor WS08 rögtön jelez, hogy hoppá, a proci (virtuális) nem támogatja a Hyper-V-t, és cseréljem a procit. Ebben igaza is van. Korábban nem is lehetett a cpu-t virtualizálni, ez a 8-as kiadásban újdonság. Tehát gondolom az egy dolog, hogy a Host gépen engedélyezem a virtualizációt, mert az csak a WS8-ra érvényesül, WS8-on belül a guest-ek csak azt a procit "látják", amit a VmWare kínál....Remélem jól gondolom.
Vagy lehet félreértem az egészet, és ez teljesen másra vonatkozik.....

Ha valakinek van ötlete, szívesen várom továbbiakban is, megpróbálok a Vmware Community-n is infót szerezni.

-
-
_NCT
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ, igen bekapcsoltam a gépemen a Bios-ban a virtualizációt. Tehát nálam jelenleg így néz ki a dolog, hogy érthetőbb legyen:
WIN7-->VmWare WS8-->WS08-->Hyper-V-->Guest. Tehát az alap oprendszerem, ami közvetlenül a hardverekkel kommunikál, az a W7.
"You can now enable Virtual VT-X/EPT or AMD-V/RVI in the processor settings interface. With this feature, applications running in a guest can take advantage of these virtualization technologies. You can also run 64-bit guest operating systems inside of vSphere running inside Workstation."
Erre alapozva mertem megpróbálni a virtualizálást a virtuális gép alatt.

Ezt a beállítást használtam.
-
_NCT
addikt
CPU virtualizálásánál VmWare 8 alatt nálam erős gondok támadtak. Ugyanis WS08-at felpakolva ha bekapcsolom h virtualizálja a procit, akkor a Hyper-V pl települ, viszont ha elindítanék egy vgépet, akkor a VID drivere anyázik, eszközkezelőben is sárga felkiálltójel található. Elvileg a 8-as verzióban már tudnia kellene a "virtualizációt a virtuális gépben". Javítsatok ki ha tévednék.

-
dim dim
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ancient Art of War in the Skies
de ez mindegy, mert amúgy is jól jönne egy ilyen vm
ha nem játék, hát egyéb célra -
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Nem tudna vki nekem készíteni virtualbox vagy vmware alatt egy ms-dos 6.22 virtuális gépet, beizzított CD-ROM-mal és hangkártyával, és mindennel ami kell (dosmem high, smartdrive stb mit tudom én már mi kellett)?
És az virtuális gépet elküldeni nekem egy file-ban?
Mire kell?
Egy régi dos-os játékhoz, ami sajnos nem támogatott dosbox alatt.
De Ha van ilyen gép készen letölthetően vhol, az is jó lenne.Köszönöm
-
_NCT
addikt
Közben megoldódott a problémám, angolul kerestem rá a hibára, mivel magyar leírást nem igazán találtam. Leírom, hátha más is fog emiatt szívni mostanában.
Szóval a Megoldás ITT található. A kedves Media player hálózati szolgáltatása volt olyan aranyos és szivatott... Kezdetben azt hittem a vírusírtó, de nem. Egy WMPNETWSRC process miatt élvezett el a sysprep. Ezt leállítva, tökéletesen indul.

-
_NCT
addikt
Valakinek sikerült Sysprep-elni W7-et VmWare alatt? Engem elhajt hibával, pontosabban "végzetes hiba történt" kezdetű üzenettel. Windows\Panther mappában található log file-ok üresek, így nem nagyon jutottam érdemi információhoz. Vírusírtó önvédelmet kikapcsoltam + behatolásvédelmet is, de így is megvan a probléma.
-
ZCoyote
őstag
Tudnátok adni egy linket ahol részletesen leírják a VMWare Workstation network editorjának működését.
Kéne egy gateway-t virtualizálnom és ahhoz csatlakoztatni egy-két gépet. A gateway-nek két lába lenne, egyik wan a másik lan.
Ezt kellene megértenem, hogy hogyan állítsam ezt be úgy, hogy a net is elérhető legyen persze.
Nem ragaszkodom a linkhez, ha valaki hasból le tudja írni itt nekem
-
ubid
senior tag
Helló!
Biztos találkoztatok már ezzel a problémával :
nem sikerült felrakni a 8-ast.
kicsomagol - > setup.exe indít -> üres setup ablak.
ezután elmentem a cmd-be run as adminként futattam és ezt a setup . exe-t kicsomagoltam egy alternatív helyre d:\vm mondjuk.
ide kibontódott rengeteg fájl köztük volt egy setup vmware workstation fájl amit elindítok és error 2732 -es hibakódot kapok!Ez után már nincs ötletem!
kérlek help !
-
kraftxld
félisten
Aki még nem tudná, megjelent a VmWare workstation 8:
[link]Rengeteg újdonság, egyre azért felhívnám a figyelmet:
You can now enable Virtual VT-X/EPT or AMD-V/RVI in the processor settings interface. With this feature, applications running in a guest can take advantage of these virtualization technologies. You can also run 64-bit guest operating systems inside of vSphere running inside Workstation.
-
_NCT
addikt
VmWare Server 2 és Workstation közötti különbségekre lennék kíváncsi a Ti szemszögetekből. Találtam brossúrát ami összehasonlítja a 2 rendszert, és igazából a RAM és a feature korlátozásokon kívül sokkal több előnyét nem találtam a Workstation-nek,míg a Server ugye ingyenes.
Olvastam forrásokat ahol azt írják a Server inkább éles környezetben használatosabb, míg a Workstation inkább desktop és otthoni használatra ajánlott. Nem tudom ebből mi igaz és mi nem, ezért szeretnék egy kis információt szerezni aki esetleg használja/használta mindkettőt.

-
_NCT
addikt
válasz
kismonguz
üzenetére
W7 alatt én is próbáltam a belépést Windows Authentication-el, de sajnos nem érte el a szervert így sem

vCenter-el ne küzd, inkább Microsoft oldalán nézd meg az e-learning anyagokat, vagy szerezz be egy TrainSignal-os oktatócsomagot
Én is abból tanulok mindent, számomra a legjobb a VCT és CBT mellett/helyett.
ZxZ: akkor passzolok. Látom preferences menu-ben jártál, Fit to Memory bevan lőve. Fura,mert nálam eddig csak a Server swap-olt mint állat, de az is RAM hiány miatt....Kliensek nálam W7 és XP is beérték 700MB RAM körül. 32 és 64 bit. -
kismonguz
csendes tag
nekem teljesen egyszerűen működött a csatlakozás... a win7-en amire telepítettem system accounttal logolok be, másik gép esetében pedig azzal a felhasználónév/jelszó párossal ami a vcentert futtató win7-en definiált user. Működik bár csak lan hálózaton, illetve VPN-el kapcsolódva teszteltem le. jelenleg én is vcenterrel küzdök, a hostok hozzáadásánál...

-
_NCT
addikt
válasz
kismonguz
üzenetére
Szia! Igen, viszont maradtam a Server 2k8-as megoldásnál, mert sajnos W7 alatt nem tudom hogyan kell reverse dns lookup zone-hoz hozzáadni a PTR-t, vagyis a vSphere Client-ben hogy fogok csatlakozni a W7 alatt létrehozott vCenter Server-re. AD LDS-t letöltöttem,feltettem, de sajnos no luck.
Amúgy is 4GB RAM-al nemsokmindent tudok csinálni, fut az ESXI server 2GB RAM-al, fut a 2k8 1.5GB RAM-al, kell a VmWare-t futtató masinának is vagy 1.5GB RAM úgyhogy vClient alatt elindítok egy virtuális gépet és kb meg is halt a rendszer. Jövőhéten bővítem 12GB-ra az alap masinát, az már 1-2 kliens erejéig csak-csak elég lesz.

ZxZ: ha van elég RAM-od bővítsd a virtuális masinát, nálam is swap-ol a 2k8 1.5GB RAM-al, 2GB RAM-al viszont már hasít. ITT találsz egy kis leírást. -
ZxZ
tag
-
kraftxld
félisten
Vmware labmanagerben nincs valakinek komolyabb gyakorlata?
Importáltam néhány gépet template-ből egy meglévő konfigurációba, de az istenért nem látják a hálózatot
-
_NCT
addikt
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Sikerült a dolog,köszi a tanácsokat. A módosított msi csomag miatt anyázott server 2k8 alatt,de amúgy minden rendben lezajlott. Tegnap pedig egy domain controller-es szerverre akartam telepíteni, azért nem sikerült. Utána olvastam, jobb is hogy így van megoldva, hogy DC mellé nem lehet feltenni.
Windows 7-es megoldás az esetemben azért lehet jobb, mert nem zabál annyit mint a szerver. Tudom h drasztikus, de gyakorlatilag 760MB RAM-al elketyeg és csak a vCenter Server fut ezen a gépen. Persze amint tudom megduplázom a RAM-ot a gépemben.
Köszi még egyszer a tanácsot!

-
_NCT
addikt
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Fú ezt az oldalt köszi, valahogy tegnap már nem találtam meg késő este, sajnos akkor jutott időm rá.
Viszont most lehet h saját magam szopattam be, ugyanis módosítottam az MSI csomagokat EZ alapján, így ne is csodálkozzak, ha nem akar 2k8 alá települni
. Megnézem a módosítatlan ISO felmegy-e server-re és majd sikítok ha bármi gebasz lesz! Köszi a tanácsot! 
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Hmm köszi. Akkor jó volt a sejtésem hogy így nem fog menni, egyik oldalon láttam szépen kiemelve hogy "...ESXI must be on a physical computer...". Csak ugye laikusként arra gondoltam, hogy ha ESXI-n belül lehet vESXI-t és társait létrehozni,akkor miért ne lehetne kapásból a virtualizált server-en belül létrehozni egy guest-et.
A másik probléma hogy a vCenter Server az istenért nem akar települni 2008 R2 standard szerver alá. Ugyanígy virtuális szerverről beszélünk vMware alatt. Azt mondja nem támogatott a platform, pedig a brossúrában gyönyörűen le van írva, hogy bizony támogatott a 2008 standard,enterprise és datacenter sp2 2008 r2 csomagok. Neten találtam egy MSI mókolós megoldást, amivel W7 alá is fel lehet telepíteni. Csak idegesít h alapból miért nem működik. Gyanítom ennek is ahhoz van köze, hogy virtuális gépen fut a Server 2008. Persze ez csak sejtés, bármilyen ötletet elfogadok

CsodaPOK: Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- AMD FX
- Suzuki topik
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Apple iPhone 11 - népalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és a Virtual boxal sem sikerült xp alatt mert ott meg nem a host gép vga-ját ismerte fel... 

Jelenleg hardveres korlátaim vannak (még!), míg RAM bővítés nem lesz, azután úgy érzem elszabadul a pokol