Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Na, 9.0 valakit lázba hozott?

-
kraftxld
félisten
Ezzel az Okta-s csodával megszűnt működni a Broadcom loginom, se usernévvel, se jelszóval nem működik a jelszó. Password resetet nem tudok csinálni, azt írja, hogy "not available at this time", SMS-t nem kapom meg.
Van valakinek ötlete, hogy ezt miképp tudom megoldani? Hogy tudok support ticketet nyitni belépés nélkül? -
kraftxld
félisten
válasz
bugizozi
üzenetére
A support-os link nem jön be nekem, szerintem ezt így nem lehet megcsinálni.
Miért nem a fizikai szerverre van telepítve az OS, ESXI nélkül ha backupolni szeretnél?
Eddig mindig úgy csináltam Veeam-el meg Commvault-al is, hogy a Windows volt a fizikai vason, és úgy ment az FC tape library. -
kraftxld
félisten
Mai call a VMware csapattal:
- Megmutatták az ECS advanced / enterprise-t ami a ROBO helyett van szerintük. Egy árva PPT alapján on-the-spot döntsük el, hogy vVS vagy ECS kell. Itt már ráncoltam a szemöldököm. Az ECS Advanced is drágább mint a vVS.
- Ők csak egy árat tudnak adni és azt is az ő CEO-juk hagyja jóvá, itt már kiröhögtem, hogy ezt nem hiszem el.
- Kértük az Enterprise Agreement T&C-t hogy a jogászok átnézzék, még nem küldték el, csak a hárítás megy
- Nagy kegyesen talán adnak ajánlatot vVS-re, úgy hogy ROBO-ról megyünk át.
- Pár vSAN deploymentünk most áll a licenszek miatt, ide kértem vCF árakat, itt se tudtak mondani semmit, csak a listaárat. Mondtam, hogy megyünk Stack HCI-re, össze szeretnénk hasonlítani, "majd jelentkezünk"Enterprise, 10K+ core
Tiszta maffia / kabaré. -
kraftxld
félisten
A szuper új account managerünk ezt írta: Nem lehet VMware vSphere Standard-ot Enterprise agreement-ben venni, mert ez csak a kisebb ügyfeleknek van
Ebből igaz valami, vagy sz*patni próbálnak minket és plusz pénzt kérni? Most elkértem a teljes EA terms and conditions-t. -
kraftxld
félisten
válasz
[Newman]
üzenetére
Mindenképp visszajönnek a tradicionális SAN-ok az ilyen árazás miatt. Csak abból az infrából kiindulva amivel most a legtöbbet foglalkozok, a datacenterek már nagyjából kiűrítve, a legtöbb site meg max 2-3 host-al elmegy.
A Stack HCI meg kvázi ingyen van ha amúgy is licenszelted a VMware-n futó Windows Servereket és van rá SA.Igen, én is úgy tudtam, hogy a perpetual vCenter-be mehet subscription-os meg perpetual cluster is, clusteren belől nem érdemes mixelni a feature különbségek miatt.
Az Essentials Plus-al se vagyunk előrébb sokkal, ott is meg kell venni 96 vcore-t.
Még az nem tiszta, hogy egy agreement-en belől lehet-e mixelni a vCF, vVF, vVS-t, meg az essentialst, mert így a megfelelő licenszekkel le lehetne fedni mindent.
A VMware szerint meg vegyünk 32 vCore-nyi vCF-et arra a site-ra is ahol van egy ezer éves host 2x6 fizikai CPU maggal, és fut rajta 3 VM amit minimálisan használnak
-
kraftxld
félisten
Azért bakker... nagyon durván tolja a Broadcom / VMware.
Ész nélkül nyomnak mindent vCF felé, nem sok hiányzott, hogy pofán röhögjem a jóembert amikor a prezin azt mondta, hogy nekünk jobban megéri pénzügyileg a most 25-ös ROBO pakkal lefedett host-okat áttenni vCF-re. Testvérek között is legalább 20x-os árkülönbség van.
Megy a ködösítés, hogy be kell trade-inelni a meglévő SnS-eket.
A kapott vSAN capacity-t nem lehet pool-ozni
épp most akartunk letenni sok site-ra pici vSANt, valszeg kuka az egész.Az "Account director!!!!" azt mondta írásban, hogy egy vCenteren nem lehet mixelni a meglévő perpetual licenszeket amire X évig még van SnS, az új vCF-el meg a vVF-el. Sőt, szerinte a vCF-et meg a vVF-et se lehetne mixelni. Udvarisan rákérdzetem, hogy küldje már el az EULA ide vonatkozó részét meg a releváns KB cikkeket, azonnal változott a válasz.
Rosszabb mint a legutolsó hazug ingatlanügynök.Elvileg a nagyobb agreement-be csak vCF-et meg vVF-et lehet tenni, standard-ot nem. Ez ipari szívás akinek sok pici site-ja van 1-2 host-al ami eddig ROBO-val ment. Ennek még azért pontosan utána megyek.
Szerintem mindenki kösse fel a gatyát és tesztelje a Stack HCI-t meg a Nutanix-ot
mert vérontás lesz. -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Na, megtörtént a felvásárlás. Ki mire tippel vagy mire migrál?
A Horizon View sztem kuka vagy eladják, carbon black megy a többi AV termékbe.
A Microsoft elkezdte tolni az Azure migrate szolgáltatást ESXi => Stack HCI irányban -
kraftxld
félisten
válasz
Kruppmityu
üzenetére
E1000-es hálókártyát adj a gépnek.
-
kraftxld
félisten
VCSA 7.0 U3 => 8.0 U2 upgrade, második fázisnál találkozott már valaki ilyen hibával?
-
kraftxld
félisten
válasz
kisfischer
üzenetére
Rengeteg ilyen projetet csináltam VMware / Hyper-V / Azure között, és eléggé szopás mindegyik, nagyon nehezen scriptelhető, a kvázi seamless migrációs cuccok (DoubleTake) meg drágák.
A backupot lehet még nagyon benézni, jön az audit, kellene cucc 3 évről, restore és nincs hová meg tök más az egész
-
kraftxld
félisten
Szerver típusa? A Hardware compatibilty list-en rajta van legalább az 5.5?

1, Ha van vCenter, és kettő host ami között tudod migrálni a VM-eket akkor először vcenter frissítés, host firmware frissítés, majd update managerrel ESXi frissítés.
2, Ha nincs vcenter és csak egy fizikai host, akkor első körben szerezz egy out of band management hozzáférést (IMM, iDRAC, iLO, stb). Ha ez megvan akkor maintenance mode, majd firmware frissítés. Ha ez kész, akkor a hardverhez tartozó 6.5-ös legfrissebb ISO-val boot-olsz, és a telepítéskor kiválasztod az upgrade-ot.
3, Van még jópár másik lehetőség is, de a fenti kettő a reális. -
kraftxld
félisten
Kijött a 8.0 U1, kipróbálta már valaki?
Amúgy nagy a csend a vSphere+ meg a vSAN+ témakörben, erről tud valaki valamit? -
kraftxld
félisten
De miért csak Okta federáció van?

Semmibe nem került volna egy rendes SAML 2.0 idP-t beletenni a 8.0 U1-be. És akkor mondjuk Azure AD-t is rá lehetne húzni.
[link]Más, kaptam egy kérdőívet, ami arról szólt, hogy kb mi lenne a reakció ha a 9.0-s vSphere a jövőben csak Broadcom hardvereket támogatna (nic, storage adapter), elég fura elgondolás.... én tuti felpörgetném a migrációt más platformra mindenhol egy ilyen húzás után.
-
kraftxld
félisten
Kis site, 2 host, ESXi 7.0, vSphere Essentials, nincs shared storage. A licensz miatt ugyebár vMotion sincs nagyon

Jött egy új szerver, R6515, AMD.
Hogy lehetne a VM-eket átteni a legkevesebb fájdalommal az új szerverre?
Itt leginkább a vCenter az érdekes. -
kraftxld
félisten
Jaja, én is olvastam, az Amazon-os sztoriról nem tudtam. Szerintem az is valami licenszes variáláson bukhatott meg

Amúgy én nem látom annyira rózsásan a jövőt, mindenhol a VMware on AWS, Azure, stb-t tolják, és ezek a megoldások a legtöbb helyen nem elsődleges célplatform. Nálunk is csak azért van, mert van még pár dolog amit nem tudunk cloud native-ra vagy IaaS-ra tenni, de pár év mulva már nem szeretnénk vele foglalkozni.
A site-okon lévő host-ok is kihalóban vannak, max a nagyon termelés közeliek fognak maradni nálunk. -
kraftxld
félisten
A mai VMware eseményen az Akváriumban volt valaki még ?
-
kraftxld
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
A VMware most eléggé keresi a helyét a piacon, a tradicionális datacenter / on-prem virtualizálunk dolog kezd eléggé marginális lenni. Mindig fog maradni cucc a site-on, de szinte csak a nagyon kritikus, gyártásközeli rendszerek.
Amennyi hülyeséget felvásároltak, meg ahány irányban kapkodtak az elmult 2-3 évben, kíváncsi vagyok mi fog a piaci részesedésből maradni.
Mi most teszteljük az Azure Stack HCI-t (ami egy bugos fos még technikai oldalról, de brutál potenciál van benne), és ha vállalható lesz, a site-okon lévő cucc 90%-át lecseréljük erre. Vagy megfelelő sávszél esetén megy cloud-ba az egész.Plusz semmi igazán egetrengető dolgot nem tettek be a termékbe mostanában, a vCenter is egyre nagyobb bloatware, picit mennek a cloud based management felé, de még nagyon messze vannak a normális megoldástól (ESXi direkt bekötése, vCenter meg minden egyéb nélkül)
-
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Known issue alert: License generation for VMware vSphere Hypervisor 8 (free edition) - When registering to download the vSphere Hypervisor 8 package you may get the following error for its license information: "Unable to process your request. Please try again later". VMware is aware of this issue and is working to get it resolved as soon as possible. We are sorry for the inconvenience.
60 napig trial mode-ban is elfut

-
kraftxld
félisten
vCenter 8 és tsai: [link]
-
kraftxld
félisten
Van egy teljesen manage-olt vCenter + ESXi környezet, és ide szeretnék egy új vCenter guest servert telepíteni egy másik telephelyen lévő ESXi cluster manage-olására.
Nincs root jogom a hostokhoz, és a vCenteren is csak egy limitált jogom van VM-eket létrehozni.
Milyen lehetőségek vannnak a vCenter telepítésére?Ami ötletem volt, hogy csinálok egy nested ESXi-t, ahhoz lesz root access, majd mittomén Veeam-el átmigrálom a VM-et. De sztem nem lesz jogom a virtual switch-et piszkálni hogy működjön a nested ESXi-n a hálózat.
-
kraftxld
félisten
válasz
[Newman]
üzenetére
Persze, én se a hazai piacra dolgozok, de az új vSAN-on kívül még tényleg nem volt semmi ami valós ügyfél igényt oldana meg

A 8.0-ra egy tipp: új subscription only licenszelés, és a 7.0-s licenszet már nem tudod hozni, tehát akinek lejárt az SnS, az se tud upgrade-olni => $$$ -
kraftxld
félisten
Kezdődik... vSphere+, VSAN+, kíváncsi vagyok mikor lesz duplázva az SnS vagy az új licenszek költsége, és mikortól lesz unsupported a nem cloud managelt környezet.
-
kraftxld
félisten
Egész jó összefoglaló:
[link] -
kraftxld
félisten
válasz
Konflikt
üzenetére
Oké, de az Azure-os cert megújítás az ingyenes, és fél óra alatt megvan

Itt meg most besz*ptam, mert nem volt egyértelmű a kommunikáció.
Jó lett volna mondjuk fél évvel a váltás előtt egy mail, hogy, hé te ott, vizsgázzál, mert különben mehetsz újra tanfolyásra.
Na mindegy, majd ha valamelyik cég kifizeti a tanfolyást akkor elmegyek rá. -
-
kraftxld
félisten
A vCloud Directoron is volt / van egy elég csúnya sebezhetőség

Kérdés, VCP-DCV 6.5-öm van, ezt lehet valahogy tanfolyás nélkül 2022-re frissíteni, vagy az új vizsgák miatt ezt buktam?
Ahogy nézem a 2V0-21.20-as vizsgára még lehet menni. -
kraftxld
félisten
Az új 7.0 U3-ba se sikerült azért a legfrisebb komponenseket beletenni

[link] -
kraftxld
félisten
Ma meg is jelent

[link] -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
7.0 U3-at levették....
[link] -
kraftxld
félisten
válasz
Sirjames73
üzenetére
Disk controller hiba lesz 0x0000007B hibakóddal, azon a sysprep nem segít.
-
kraftxld
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
2012 R2 óta nem nagyon volt egetrengető új feature, az ingyenes Hyper-V szerver megszűnt, SCVMM vonal halott, on-prem-re nem jön semmi új fejlesztés az MS-től.
Minden fejlesztőjük az Azure-t, O365-öt tolja, on-prem-re csak kb "keep the lights on" policy megy csak nincs hivatalosan kimondva.
Ezt a csatát a VMware nyerte.
Én régen nagy Hyper-Vs arc voltam, de mostanában mindent migrálunk VMware-re ami on-prem maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

épp most akartunk letenni sok site-ra pici vSANt, valszeg kuka az egész.