- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
haromegesz14 #2699 üzenetére
-
haromegesz14
aktív tag
Nagyon off, de hogy kell úgy konfigolni egy VMware virtuális környezt hálózati adapterét, hogy az otthoni "helyi hálózat" tagja ként viselkedjen? Mármint azt szeretném, hogy egy ugyan ahhoz a hálózathoz tartozzon a virtuális gépem, mint a fizikálisak.
-
válasz
kraftxld #2696 üzenetére
A shell és a javas hulladék gui alapján nagyon úgy tűnik hogy egy deka Fujitsu nincs ebben. Persze ettől még HW oldalon lehet ez-az, hiszen ez egy connection blade kártya egy Fusi BX bladehez.
A fentin kívül arra is alapozom az elméletem, hogy az említett DVD küldős módszerrel kaptam én már 2-3 éves Fujitsu FC kártyához updatet, de az egy tökéletesen mezei Broacde logos DVD volt, a readme file-ok és egyéb rajta levő doksik alapján is teljesen általános Fabric OS változatok voltak rajta, a supported devices listákban meg Broacde "sajátmárkás" termékekkel, Fujitsuról vagy egyébről szó sem esett sehol. Na az ezen levő FOS-t nem egy Fujitsu FC blade switchre telepítettem, persze mentek is vele jól.
Ettől még tévedhetek, nehéz ezt kibogozni sajnos, pláne ilyen időtávlatban, meg ugye nem egy milliós darabszámban eladott termékről van szó. Abban bízok azért, hogy az eszköz nem fogja megenni azt ami nem jó neki
Ha meg mégis, az se baj, van 4db, egy próbát megér
A linket megnézem, köszi, ígéretesnek tűnik.
-
joysefke
veterán
ÉRDEKESSÉG:
vmkping -s "size" -d -vel játszottam, és az jött ki, hogy a "-d" dont fragment bitet beállítva max 1472 byte megy át a workstation virtuális LAN-ján. Szóval érdemes lehet eleve beállítani a nested ESXi-ben mindenhol az 1472 byte-ot MTU-nak...
-
joysefke
veterán
Networkok ugye /24-ek?
Persze, netmask jól van mindenhol beállítva. Az az extrém, hogy bármelyik host a vCS-sel kölcsönösen tudja egymást pingelni (vCS-ESXix) de egymást sehogyan sem látják...
Amúgy bridged-be próbáltad WS oldalon? Nincs rá indokom egyébként, hogy miért lenne ez megoldás, de én tennék vele egy próbát, ha nem is oldja meg, legalább fizikai networkről is lehetne tesztelni/debugolni.
még nem, még nem próbáltam, de nekem sincs jobb ötletem..
-
Bocs, kicsi off, de hátha valaki tud segíteni:
Van egy játszós régi Fujitsu BX600 S3 bladem, benne 2db 6/10 protos FC switch (Fujitsunak mondja magát, de valójában Brocade, egész pontosan Brocade SW4016).
Az a gond, hogy bitang régi Fabric OS van rajta (FOS
), v5.3.0d. Sajnos emiatt a javas gui-s szarja bugzik is erősen, konkrétan tartok tőle, hogy egyszer valami config commitnal vagy egyéb szituban kirúgja alólam az egészet, vagy leszakad a SAN miatta.
A Fujitsu support oldalán remekül le lehet tölteni ilyen régész szakkörösöknek is firmwareket és egyéb szoftvereket az öreg cuccokhoz, csak éppen Fabric OS-t nem adnak, azt mondják hogy ezt bizony csak DVD-n küldik el postán, merthogy a copyright nem engedi kitenni. Felvéve velük a kapcsolatot persze elküldenek a búsba, nem supported már az eszköz (pedig próbáltam agilisen több fronton is támadni). Brocadet is kerestem, de ők meg azt mondják, hogy ez partner termék, keressem a Fujitsut. Szóval sakk-matt
Lenne valakinek ehhez az izéhez újabb FOS verziója? Ha jól rémlik akkor platformfüggetlen a dolog, azt hiszem 1db release van csak Brocade-éknál, és az tartalmazza az összes platformhoz való FOS-t. Van is ilyenem újabb cuccokhoz, de azokból a legrégebbi verzió is túl új ezen a switcheknek. A legutolsó amit rá lehetne tenni az a 6.2.2b, illetve előtte 6.1.0-ig kéne felszuszakolni, szóval több lépcsős a dolog. Szóval valami olyan 2010 környéki FOS pakkra lenne szükségem, ami tartalmazza az akkori szofvereket, 5.x.x-től 6.x.x -ig.
-
joysefke
veterán
válasz
sto1911 #2684 üzenetére
Kép este lesz..
A routok akkor be vannak allitva vagy sem? Ha nincs beallitva, akkor halozatok kozott nem fog tudni kuldeni, tehat nem lesz valasztasa vmotion forraskent.
A route-ok annyira vannak beállítva amennyire szükséges:
-default route nincs, mert nincs routerem
-A management-storage-vmotion hálózatokhoz tartozó route-ok természetesen be vannak állítva.Nem lehet hogy tobb portgroup van vmotionkent belalitva?
nemA vmkping meg nem er semmit, a -I kapcsoloja (ami megmondja melyik vmk interfaceen pingeljen) csak ipv6-al mukodik.
Nálam IPv4-el (IPv6-t kikapcsoltam) is működik a "vmkping -I vmkx" opció. a vCS szerveremnek az adott interfészeit (w2k12R) tudom vele szépen pingelni. vSphere 5.5...
Azt mondtuk, hogy az osszes hoston a vmnic0-1 mondjuk a custom1 haloban legyen, a vmnic 2-3 a custom2-ben, tehat egymasnak feleljenek meg.
Mert ha egyik host custom 1, a masik meg custom 2, akkor hiaba allitod be az ipket, nem fog atlatni.
Persze ez világos, és pontosan így konfiguráltam én is...
(ezek szerint akkor eddig elbeszéltünk egymás mellett)(Egyebkent ha a halozat nem erdekelne a laborban, akkor akar egybe is mehetne...)
Ha így folytatódik lehet hogy az lesz
J.
-
sto1911
veterán
válasz
joysefke #2683 üzenetére
A routok akkor be vannak allitva vagy sem? Ha nincs beallitva, akkor halozatok kozott nem fog tudni kuldeni, tehat nem lesz valasztasa vmotion forraskent.
Nem lehet hogy tobb portgroup van vmotionkent belalitva? Egy screenshotot rakhatsz be nyugodtan.
A vmkping meg nem er semmit, a -I kapcsoloja (ami megmondja melyik vmk interfaceen pingeljen) csak ipv6-al mukodik.
Az ötlet, hogy a vSphere infrastruktúra összes interfészét belehajítsam 1db alhálózatba még így labor szintjén is vicces. ezt nem mondta senki. Azt mondtuk, hogy az osszes hoston a vmnic0-1 mondjuk a custom1 haloban legyen, a vmnic 2-3 a custom2-ben, tehat egymasnak feleljenek meg.
Mert ha egyik host custom 1, a masik meg custom 2, akkor hiaba allitod be az ipket, nem fog atlatni.
(Egyebkent ha a halozat nem erdekelne a laborban, akkor akar egybe is mehetne...)
-
joysefke
veterán
Igen, több host-only hálózatot hoztam létre a WS-ben:
Külön host-only hálózata van a:
Management-nek: 10.0.1.0
Storage-nek: 10.0.2.0
VM-eknek: 10.0.3.0
vMotion-nak: 10.0.4.0-Az ESXi hostoknak minden hálózaton belül van 2db interfésze, melyek két interfész a default failover beállítással egy NIC-teamet alkot.
-A Management, a Storage és a vMotion feladatokra az ESXi-ben definiálva van feladatonként egy darab VMkernel port, mely saját vSwitchel rendelkezik. A vSwitch uplinkje értelemszerűen a 2db interfészből álló NIC team.
-A hálózatok között nincs átjárás, a default route bejegyzést tegnap óta, mint írtam szánt szándékkal töröltem (default route a 10.0.1.1 volt)
-A route-ok ettől függetlenül korrekten be vannak állítva, ezt lekérdezéssel is ellenőriztem, tehát az ESXi tudja, hogy adott hálózatba (Management-Storage-vMotion) szánt forgalmat melyik NIC-en kell kiküldeni, ez nem okozhat problémát. Ráadásul mint írtam a vCS gép adott interfészeit az összes megfelelő hálózaton keresztül tudom vmkping-el pingelni.
Az ötlet, hogy a vSphere infrastruktúra összes interfészét belehajítsam 1db alhálózatba még így labor szintjén is vicces.
J.
-
válasz
sto1911 #2679 üzenetére
Aham, de nekem főképp a többesszám lett gyanús, csak ezt nem írtam egyértelműen a válaszomban. Szóval nem arra gondoltam alapvetően, hogy a host only-val nem kéne mennie, hanem arra, hogy több host only networköt hozott létre, és emiatt simán lehet gond:
"WS-ben host only hálózatok definiálva"
Persze lehet, hogy csak elírta a hsz-ben.
-
sto1911
veterán
Tobb lehetoseg van WS halozatra, ahogy irod van bridged, hostonly meg custombol nehany. Ha mindegyik egybe van dugva (pl. hostonly vagy custom2), akkor mennie kell egymas kozt mindennek.
5.0-as tesztrendszerem volt nemreg, semmilyen ilyesmi gondom nem volt. Most csereltem 5.5-re, vMotiont nem neztem, lehet fel sincs konfigolva.
-
válasz
joysefke #2671 üzenetére
-WS-ben host only hálózatok definiálva, az ESXi-k megfelelő if-i bedugva a host only hálózatokba
Nem lehet hogy ez a gond? Nem ismerem nagyon a WS-t, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a kezdetektől natív vsphere lab.-om van, de ha jól rémlik akkor a WS ahány "host only network"-ot csinál, annyi virtuális vlan-t hoz létre nekik, tehát nincs köztük átjárás, emiatt alaphangon routeolni vagy natolni kéne valamivel.
Én a helyedben bridged if-eket használnék a WS-ben, aztán jónapot. Gondolom eleve az otthoni LAN-odban van az egész, egyáltalán nem gond ha elérhetőek kintről a hostok. Vagy maradsz az eredeti ötletnél, de akkor 1db host only networkbe tegyél mindent.
-
spikey182
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem jó helyen teszem fel. Egy Pentium B940-el szerelt notebookom van. Ha minden igaz, ez még nem támogatja az Intel-VT technológiát. Ez azt jelenti, hogy a virtualizálást felejtsem is el? Egy Server 2012-t szeretnék elsősorban kipróbálni.
Üdv,
-
joysefke
veterán
A Workstation-t a beépített frissítőjével frissíthetem nyugodtan? Megmaradnak a hálózati (Vmnet) beállítások?
J.
-
joysefke
veterán
válasz
kraftxld #2672 üzenetére
Hali!
köszi a választ, tegnap vagy 2x végignéztem az összes hálókártyát és igen, jól van beállítva, ma még nem ellenőriztem ezt, de előbb utóbb eljutok oda, hogy 3.-szorra is megnézem.
Mint írtam, az a ledúrvább, hogy bár az ESXi-k egymást semmilyen if-en keresztül nem tudják pingelni, de a vCS-vel a ping oda-vissza megy a megfelelő interfészeken...
most megpróbálok egy újraindítást, utánna pedig egy az összes default route beállítást törlöm:
Itt gyakorlatilag ugyanaz volt a hiba mint nálam, és a fickónak ez oldotta meg:
http://www.experts-exchange.com/Software/Virtualization/Q_26690913.htmlA default route egyébként az összes if-en a management hálózat első IP-címe (10.0.1.1) és nincs mögötte router. nem értem, hogy miért okozhatna ez problémát, de jelenleg az öteleteimet már szinte kimerítettem...
J.
-
joysefke
veterán
Tele van a tököm, egy szaros vmk-pinget nem tudok életre hívni
Nem flémkeltésből írom, de most tényleg tele van a tököm: 4.0-val egy kis fizikai labort összeraktam 2x ESXi-vel, 2x SAN-nal, DC+vCS etc kb _minden_ működött elsőre, most meg WS alatt az 5.5-el folyamatosan szopok, az egyetlen ami tényleg elsőre jól működik a Server 2012R2 volt az egészből, bár igaz hogy az csak egy DNS szervert ad a dologhoz
Nah most hogy ezt leírtam már jobban vagyok...0, a vCS minden hálózathoz rendelkezik interfésszel, és minden képes pingelni az adott hálózatban lévő ESXi VM kernel portokat.
1,
mind2 ESXi-n bekapcsoltam a szervíz konzolt, a vmkping-el mindkét ESXi az összes releváns interfészén keresztül tudja a vCS releváns interfészeit pingelni, tehát: vmkping -v -I vmkx vCS_IP_x szépen megy, ugyanígy a vCS is tudja pingelni az ESXi hostokat2,
de egymást az ESXi-k a vmkping parancsal semmilyen interfészen keresztül nem hajlandóak pingelni, pedig az összes beállítást megnéztem és amatőr szemmel jónak tüntek, tehát:-WS-ben host only hálózatok definiálva, az ESXi-k megfelelő if-i bedugva a host only hálózatokba
-hostonként 3 db külön vmkernel definiálva a management-storage-vmotion feladatoknak, saját vSwitch-el.
a vmkernelben letiltottam az IPv6-t-A vSwitchek uplinkként 2db NIC-et használnak, default aktív-aktív beállítások mellett (a manegementnél asszem azt aktív standby az alapértelmezett)
-IP címek, netmask beállítsok stimmelnek
-default route a management hálózat első IP-je, router természetesen nincs mögötte, placeholder IP cím (de ugye nincs is rás szükség)
-az esxcfg-route -l parancs mindkét hoston tökéletes beállításokat mutat
-az esxcfg-vmknic -l parancs kiírja az IPv6 beállításokat is (ami elméletileg ki lenne kapcsolva) sőtt mellette a PREFERRED áll. Ettől függetlenül, ha IPv6-on akarok pingelni, jelzi, hogy IPv4-en megy a ping, tehát ez rendben lenne.
Nem tudom mi a baj, de dühítő!!!! Van ennek a vmkping-nek valami trükkje?
J.
-
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
Ugyanaz a subnet a VMotion IP-knek? Konzolból vmkping megy?
Most nincs előttem a rendszer, hogy ellenőrizzem, de a subnet helyességében szinte teljesen biztos vagyok. Ezt a vmkping-et még nem próbáltam, de mint írtam egy harmadik gépről, amelynek a vMotion hálózatban is van interfésze, pingelhető mindkét host vMotion-VMkernel interfésze...
________
vMotion-nál az alapértelmezett ethernet-frame méret a szabványos 1500 Byte vagy defaultból jumbo frame-t akar használni, amit esetleg nem tud a VMW-Workstation kezelni
?
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
végre megvettem az SSD-t és lecseréltem a 8GB RAM-ot 16GB-ra. Most már száguld a Workstation-ba zárt vSphere. HDD-ről futtatva hasznavehetetlenül lassú volt, most meg elért egy teljessen használható sebességet.
Tehát WS-ben létrehoztam:
-2db ESXi 5.5 hostot 8db Gb NIC-kel
-1db W2K12-t, mely a vCS-t illetve a klienset futtatja
-1db FreeNAS-t iSCSI LUN-nal
A WS-ben létrehoztam külön
-Management,
-Storage,
-App és
-vMotion hálózatokat,illetve az ESXi-ben mind a négy feladatkörhöz egy-egy külön vSwitch-et dual-NIC (alapértelmezésben asszem aktív-aktív team) uplinkel.
Ellenőriztem, hogy a vSwitchek uplinkjei a WS-en belül a megfelelő, host-only-ként beállított hálózatba vannak dugva.
Külön-külön VM kernel és hozzárendelt vSwitch szolgál a Management-Storage és vMotion feladatokra, a feladatok nincsenek keverve.
a vCS-ről, melynek (debuggolási célból) van interfésze a vMotion hálózatba tudom pingelni mindkét VM kernel IP-t
Nah és hosszú felvezető után, ha hostok között vMotion-t akarok csinálni, az leragad 14%-nál és a következő hibát kapom (nem az enyémek, de az ényém gyakorlatilag ugyanez):
[I]The vMotion migrations failed because the ESX hosts were not able to connect over the vMotion network. Check the vMotion network settings and physical network configuration.[/I]
meg még ilyesmiket:
[I]Handling message _vmx3: Migration [a0a00d4:1357591370037703] failed to
connect to remote host <x.x.x.x> from host <y.y.y.y>: Timeout[/I][I]--> vMotion migration [a0a00d4:1357591370037703] failed to create a
connection with remote host <x.x.x.x>: The ESX hosts failed to connect over the
VMotion network
--> The vMotion migrations failed because the ESX hosts were not able to connect
over the vMotion network. Check the vMotion network settings and physical network
configuration.[/I]Valakinek van esetleg valami ötlete? Nagyon jó volna megoldani ezt a kis buktatót...
Még a 4.0 idejében olyan szépen összekattingattam egy fizikai VMWare labrt, most meg úton útszélen hibák, ráadásul ez a vSphere Web Client is hidegzuhanyként ért...
J.
-
terrel
csendes tag
-
válasz
kraftxld #2652 üzenetére
Gratula! Én is lenyomtam, pontszámot meg jól nem screenshotoltam le, de 377 lett
A vizsga közben stabil volt a PV, szerintem teljesen más szerveren fut mint a nyomorult weblapjuk.
Nagyjából ezeken akadtam el én is, + SRM volt még ami ismeretlen nekem, de ez meg vsan-osak hálisten kilogikázhatóak voltak, vagyis úgy tűnik
. A VOM-nél, fcoe-nél, meg tippeltem csak. A többi az könnyű volt, nekem sok dvs-el és RDS/SRDS-el kapcsolatos kérdést dobott, meg 4.x, 5.x -> 5.5 migráció/upagrade-el kapcsolatosat. Rég csináltam a vcp5-öt, de nem rémlik hogy lett volna onnét kérdés, tényleg a különbségekre mentek rá inkább.
Mindennek ellenére nem értek egyet az egésszel, korrektebb lett volna ezt a policyt akkor bevezetni amikor kijön a 6-os, online olcsó vizsga ide vagy oda. Dehát pénz beszél...
Egyébként ha ráállnak egy 2 éves major verzió kiadási ciklusra, akkor vajon minden alkalommal a relase előtt 3-6 hónappal el kell majd ezt játszanunk, majd utána csinálni egy "nagy" vizsgát? Mert akkor kapják be.
-
válasz
sto1911 #2650 üzenetére
Perpill ott járok, hogy fizetés közben timeout, számláról pénz levonva, PV-nél meg semmi nyoma.
Eltelt egy óra, megjelent hogy purchased ($120 egyébként, és 31eFt-t zároltak), így kicsit megnyugodtam, de csak egy kicsit. A vizsgára nem merek rányomni még, kattintgatom a lapot inkább, hátha éjszak valamiféle stabilitást mutat, és akkor elindítom.
-
-
válasz
kraftxld #2648 üzenetére
Perpill ott járok, hogy a PV weblapja 3 percenként meghal (2-3 féle networkból is megnéztem, ilyenkor sehonnét sem elérhető, timeoutol a böngésző).
Hálisten még csak a fizetés környékén járok, de ha nem stabilizálódik, akkor így nem merem elindítani a vizsgát. Mondjuk esélyes hogy más szerverről megy majd, de semmi kedvem tippelgetni, meg oroszrulettezni
-
Phuh, solved.
A P. VUE-nél több féle account is van, gondolom a számalk valamiféle "viszonteladói" megoldást használ, nekem pedig eddig nem volt privát "web profile"-om. Regisztráltam egyet, már az első lépésnél kérte a Candidate ID-t, miután megadtam, szépen megismert, és ki is töltötte automatán az adataim.
Na, akkor belevetem magam, majd reportolok
-
&#&@@!!#-ba bele. Gondoltam megcsinálom ma este kényelmesen a VCP550D-t, tanulok rá már pár napja.
Végigkattintottam az authorization processt a mylearn-ön, a végén ezt írta:
"your request to register for the certification exam is undergoing the authorization process. This process should take no longer than 15 minutes."
Ennek már 2 órája. A szöveg alatt van egy Candidate ID ugyan, amit állítólag meg lehet adni a PearsonVUE-nél, és menni fog a vizsga (egy ismerősöm mondta, aki eljutott idáig, de még nem szánta rá magát a vizsga elindítására). De itt jön be a bónusz kérdés: én eddig a SZÁMALK-nál vizsgáztam, és úgy tippelem, hogy beregisztráltak a VUE-nél ők maguk, ebből adódóan nincs se login se jelszó a birtokomban. Jöttek viszont levelek @pearson.com feladóval a számalknak megadott címemre a régi vizsgák kapcsán. Erre a címre megpróbáltam most kérni egy "login/pass" emlékeztetőt, de azt írja a pearsonvue.com, hogy nem talál ilyen felhasználót. Regisztráljak egy újat szerintetek?
Lehet hogy naiv gondolat volt péntek estére időzíteni a dolgot, főleg ha a számalknak is lesz köze hozzá (de ne úgy legyen).
-
Proxy2
aktív tag
@kraftxld és @Konflikt köszönöm a válaszokat.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #2636 üzenetére
Sry
azért akartam menet közben átméretezni, mert a Win2003 C meghajtóját ha jól tudom nem lehet menet közben csak 3rd party progival bebootolva, de akkor marad ez.
Hja még annyi, hogy újra be kellett aktiválni, meg a belicenszelt CAL-okat is elvesztette, amin ez segített. -
Proxy2
aktív tag
válasz
kraftxld #2640 üzenetére
Hűha, lehet nem vagyok pontos a fogalmazásban.
Tehét nincs vcenter liszenszem,
A 3 db host, három fizikailag külön helyen van,
3 free liszenszem van a három Dell r710-hezA managment jelenleg vSpher Client-el van, de kipróbáltam egy vcenter Appliance-t, és kényelmesebb volt.
Itt elkezdtem gondolkodni, hogy mi a költségkímélőbb megoldás egy vcenter liszensz beújítására.
A 3 szerverből egy amolyan tanulós-játszós, a másik kettőn pedig éles adatokkal dolgozó rendszerek vannak.
Kvázi soho/kkv kategória.
Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy, tartottam tőle, hogy le fogják harapni a fejem
-
kraftxld
félisten
Nem fog a vSphere 6 radikális változást hozni.
Szerintem ha teszt környezet, fölösleges megvenni a licenszt, ami hasznos lenne belőle az, hogy át tudod pakolni vele a VM-eket másik datastore-ba és közben variálni, hogy thick vagy thin provisioned a lemez.
De ha van idő akkor ezt offline módon VMware converterrel is meg lehet csinálni, mivel tesztkörnyezet.
Ha a nem teszt rendszer is VMware-n megy és ahhoz van vcenter, ahhoz sokkal egyszerűbb még 3 licenszt bepattintani és hozzáadni ezeket a host-okat is, úgy már több értelme van.
A termelésből lehet klónozni gépeket, stb. -
Proxy2
aktív tag
válasz
kraftxld #2638 üzenetére
Az egyszerűbb management, áll az élen, kipróbáltam a vcentert és tetszet.
Gondoltam utánna nézek mibe fájna, és így akadtam az Essentials Kit-re.
A kérdésedből arra következtetnék, hogy nem sok értelme van ennek a csomagnak, mondjuk az ára is elég szerény, igaz nem produktív környetről beszélünk és itt minden fillér számít.
Másik kérdés a lassan érkező vSphere 6 nem hoz-e valami változást a management területén?
Tehát csak gondolkodom.
-
Proxy2
aktív tag
Üdv!
Liszenszelésben jártas kollégák véleménye kellene.
Van földrajzilag 3 különálló helyen 1-1 db Dell R710 szerver (konfig: 2x 6magos proci, 48gb RAM, DAS Storage: (3x4TB, 3x1TB RAID5 tömbbel), 1x128GB SSD.
Ha jól értelmezem a VMware vSphere 5 Essentials Kit többet adna - már csak a vcenter miatt is, ami kell a menedzsmenthez - mint a mostani free regisztráció, nagyjából 130.000Ft + Áfáért.
Tehát a kérdések:
mi a vélemény erről a Essentials Kit-ről?
Vcenter Appliance is liszenszelhető vele? (Természetesen csak 1 db)
Van-e ennek létjogosultsága, vagy maradjon a free verzió és a Windowsos vSphere Client mint menedzsment?Köszi a válaszokat előre is.
-
kraftxld
félisten
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #2634 üzenetére
Tegnap este megpróbáltam még egyszer online módban. Korábban úgy konvertáltam, hogy a C meghajtóját megnöveltem, mert 1 GB szabad hely van rajta, de azt most nem bántottam, defaulton hagytam a particiókat, lefekvés előtt elmondtam egy miatyánkot és reggelre sikeresen lefutott
Az offline mód lett volna a következő lépés de ahhoz 100 km-t kellett volna kocsikázni -
bugizozi
őstag
válasz
Rocko007 #2632 üzenetére
Szia!
Thin provision-re állítottam a lemezeket.
A log:
2014-11-03T23:19:59.671+01:00 [02608 error 'Default'] [task,350] [LRO] Unexpected Exception: converter.fault.ReconfigurationFault
2014-11-03T23:19:59.703+01:00 [02608 info 'Default'] [task,379] [task-1] -- ERROR -- Convert: converter.fault.ReconfigurationFault
--> (converter.fault.ReconfigurationFault) {
--> dynamicType = <unset>,
--> faultCause = (vmodl.MethodFault) null,
--> description = "converter.fault.FileNotFound",
--> msg = "",
--> } -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy SBS 2003-at szerettem volna bevirtualizálni VMware vCenter Converter Standalone 5.5.3-mal de 96 %-nál megállt: FAILED: Unable to reconfigure the destination virtual machine.
A hibaüzenetre rákeresve rengeteg ajánlást kiadott a google, az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott már ilyennel és sikerült megoldania a hibát?
Bekapcsolt állapotban indítottam a konvertálást de az MSSQL szervizét leállítottam addig.Köszönöm a segítséget!
-
kraftxld
félisten
A VCP5 delta vizsgan volt mar valaki?
-
sto1911
veterán
válasz
haromegesz14 #2628 üzenetére
http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1026437
-
haromegesz14
aktív tag
Nagyon OFF, de copy-paste-t hogy lehet működésre bírni egy virtuális machine és az élő rendszer között oda-vissza?
-
worxland
addikt
válasz
King Unique #2626 üzenetére
Windows októberi ápdét tesz keresztbe, ha Guglin rákeressel, ott is ezt mondják. Alternatív megoldásként a ápdétet is le lehet szedni.
[link] -
King Unique
titán
válasz
worxland #2625 üzenetére
OK köszönöm, kipróbálom!
Nem tudom, h 6.03 verzió okozza-e, régebbi 6.02-esnél mintha nem lett volna ilyen, de, ha ez működik, akkor ok.Amúgy most csak úgy kíváncsiságból rápróbáltam, hidegen indítva a gépet és működik enélkül is, fene érti...esetleg a multi-boot rendszer, újraindítások kavarnának be
-
worxland
addikt
válasz
King Unique #2624 üzenetére
C:\Users\userneved\Appdata\roaming\vmwaremappában a config.ini fájlba tedd bele:
vmmon.disableHostParameters = "TRUE"
Ha a fájl nem létezik, hozd létre.
Guglin találtam a megoldást, miután nekem is csinálta a Player. Működik. -
King Unique
titán
Üdvözletem!
Olyan gondom van, h a VMware Player (6.3) virtuális gépe nem tud elindulni kevés memóriára hivatkozva....pedig tegnap lett
elkészítve az új virtuális gép és telepítés után probléma nélkül működött és azóta a rendszeren nem volt semmi változtatás.Rendszer: Windows 8.1 x 64 , 4 GB RAM ---> mindig szabad kb. 2-2,5 GB, tehát nem lehet kevés neki.
Az Ubuntu 14.04/ 10-nek adtam 1 GB-ot, annyi elég szokott lenni neki, de ha 2 GB-ra növelem, akkor is ezt a hibát dobja ki. Először azt hittem vírusírtó kavar be vmit (ESS 8), leszedtem, de a helyzet változatlan....Nincs ötlete vkinek mi okozza a hibát, hogyan lehetne megoldani
-
-
kraftxld
félisten
VMware VSAN, használja valaki a gyakorlatban is?
Egyik helyen van 3 db HP DL380 G6 szerver, helyi vinyó nélkül, egy ipari fos MSA2000-re vannak rákötve iSCSI-val, tele szir-szar 7.2K SATA vinyóval, aztán csodálkoznak, hogy lassú mint a rosseb.Lehet mondom nekik lehetőségként, hogy tolják tele a szervereket 8x256GB-os Samsung 850 Pro-val, SD kártyára menjen az ESXi, majd VSAN ezerrel.
Csak nem tudom, hogy HDD nélkül működik-e. -
válasz
Konflikt #2617 üzenetére
Attól még 3rdp-k ezek az eszközök, mivel harmadik fél fejleszti (kivéve persze a belsőket, de ez nyilván egyértelmű).
Nem akartam ilyen részletesen belemenni. Arra gondoltam, hogy nem biztos hogy fog találni vmware certified vib-et az 500Ft-os realtek kártyához, se accpetedet. És mint írtam, a "hackelést" idézőjelesen szántam.
Egyébként nekem volt már PSOD-om 3ware driver miatt. Illetve láttam "accepted" kategóriás vibet bugozni, bár abból nem lett nagy baj szerencsére, csak az adott funkció hasalt el (vaai).
-
Konflikt
addikt
nincs ilyen hogy 3rd party modul.
Acceptance level-ek vannak, minden vib beletartozik egy kategoriaba. ennek fuggvenyeben beszelhetunk pl. vmware certified szintrol. ha ezt egy vib megkapja, akkor a vmware azt hazon belul keszitette es kitesztelte. letezik meg vmware accepted: ilyenkor a gyarto partner teszteli, a vmware csak egy elfogadasi tesztet keszit. (jellemzoen gyartoi PSA pluginok, CIM provider-ek). Tovabba: partner supported: ilyenkor csak a partner tesztel, vmware nem nyul hozza. (pl. nalunk az ibmcustomization). A vege pedig a community supported, ertelemszeruen semmifele tesztelesen nem estek at sem vmware sem partner altal.elofordul hogy egy driver nincs benne a gyari image-ben, (erdemes a partnerek custom esxi iso-it hasznalni) de van hogy ezekben sincs, akkor meg kell oldani, de ez kozel sem hackeles. powercli-vel imagebuliderrel el lehet kesziteni az iso-t elotte (vagy most mar van esxicustomizer), vagy utolag is fel lehet telepiteni esxcli-bol.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Windows 8.1 64 bit és vmware alatt futó win7 32 bit. Utóbbinak tökéletesen KELL működnie! Munkára használnám, usb-n programozok elektronikai eszközöket, illetve diagnosztika szerű munkára is kell.
A lényeg, hogy ne legyen túl lassú, de mindenképp jól kell kezelnie minden usb-s eszközt.
A legjobb az lenne számomra, ha feltennék két különálló rendszert, de nem lenne utolsó dolog a munka rész védelme (családi laptop is esténként) illetve egyik rész azonnali elérése a másik alól. Virtuális oprendszer kézenfekvő lenne. Szerintetek bevállalhatom nyugodt szívvel? -
Én nem vagyok oda érte hogy 3rdp modulok legyenek a hypervisorban. Nagy dirrel-durral injektáltam már be vib-et pl az LSI-től, vagy a Fujitsutól (san-hoz VAAI support miatt), de nemtom hogy egy Realtek NIC-hez létezik e megbízható forrás, ezért írtam a hackelést, bár persze inkább idézőjelesnek szánnám azért
-
válasz
drugbaron1 #2606 üzenetére
Kártyákkal én nem törődnék. Ha nagyon bejött neked ez az amd-s config, akkor vegyél bele gombokért egy intel e1000-es NIC-et, meg valami inteles sata vezérlőt, vagy hackeld fel a vibeket az amd-shez meg a realtek-hez (ha vannak) ahogy írták is.
-
sto1911
veterán
válasz
Dehogy van kilove, install elott bele kell rakni a drivert.
-
kraftxld
félisten
válasz
Igen, ezért is írtam az elején, hogy ne szopasd vele magad, sima desktop gép / laptop, nested ESXi-t támogató proci, 16GB ram, SSD, majd VMware workstation-on tudsz mindent gyakorolni.
-
drugbaron1
tag
Igaz, hogy a legfrissebb esxi-ben nem támogatott a realtek lan? mert akkor megint egy jópár alaplap kilőve! Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget és elnézést a sokszor néha abszurd kérdések miatt!
-
-
válasz
drugbaron1 #2603 üzenetére
Az Asterisk miatt én nem futtatnék otthon egy esxi capable x86 pc-t 7/24-ben. Inkább rátenném valami arra képes routerre (pl openwrt alá). És akkor így lehetne bármilyen dzsunka pc a labor alatt, vagy a meglevő asztali gépen a WS, aztán kalap.
-
drugbaron1
tag
Lényegében a mobilitásra tervezett laptopot szeretném ismét mobillá tenni!
-
drugbaron1
tag
Szia! Igen otthonra, de 24/7-ben menne. A jelenlegi laptopomat szeretném leváltani ami szintén 24/7-ben megy egy VOIP telefonközpont (asterisk) + egyebek miatt! Ezért gondolkoztam el az AM1 ben aminek a fogyasztása 25W! És ha már be akarok ruházni, akkor olyan vasat akarok amin elfut az esxi, mert már rég óta érdekel, de sajnos csak egy telepítés és két darab virtuális gépig jutottam el, de nagyon megtetszett és szeretnék vele foglalkozni! Tehát mindenképp energia takarékos kell hogy legyen és igen 24/7 ben kell neki mennie! Élesben lehet a legjobban tanulni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest