Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
RogerP
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Durva látni, hogy igazából ha minden forgalmat izolálni szeretnél és mindenhova lenne némi redundancia, akkor kell 8 hálózati csatlakozó egy szerverbe.
Szerencsére a VM forgalom nem lesz vészes, és az iSCSI sem hiszem, hogy agyon lesz terhelve, 50 VM lesz az egész rendszerben, és egyik sem túl IO intenzív. -
A storage traffic mindenképpen legyen külön. Ami alá én nem mennék:
- storage
- vm
- mgmt, vmotionA backupot vagy a vm network, vagy az mgmt/vmotion mellé tenném, a backup jellegét, a hálózati terhelést, meg a biztonsági policyket figyelembe véve.
Hogy ebből hogy csinálsz kettőt, azt nagyon át kell gondolni, nem is tudnék olyan példákat írni amik ne lennének egyformán rosszak. De talán nagyon nagyon halkan azt merném mondani, hogy a storaget betenném az mgmt meg a vmotion mellé, mert azoknak a forgalma tervezhető, és nyilván egy rommá terhelt iscsi network mellett nem állsz neki pl. az mgmt network durva nyúzásának. Ezt pl. a vmnetwork esetén ugye nem biztos hogy meg tudnád tenni, mert annak a forgalma tőled független.
-
RogerP
csendes tag
Egy kis design beli kérdésem lenne:
Lesz egy olyan rendszerem, ahol van 2 ESXi szerver egyenként négy hálózati csatlakozóval, 3 hoszt, amiben csak kettő van. Emellett van egy hálózati tároló a viruális gépeknek plusz egy másik backup célokra.
Ahogy a különböző dokumentációkat olvastam, az alábbi dolgokat kéne külön hálózatba/VLAN-ba szedni:
- VM traffic
- Management traffic
- Storage/backup
- vMotion traffic (kézzel, nincs DRS)A kérdésem az lenne, hogy mennyire jelent megbízhatósági problémát, ha mind a négy forgalmat az összes hálózati csatlakozón bekötöm a switchekbe?
Van-e olyan forgalom amit feltétlen külön dedikált portokon kéne csatlakoztatni? -
sto1911
veterán
MAC OSX 10.8.valamit sikerult mar Workstation 9 alatt AMD procira telepitenie valakinek?
Amit probaltam:
- megpatchelni a Workstationt
- bekamuzni az Intel CPU-t a vmx fajlban
- valami feature-t tiltani a vmx fajlban
- a dmg telepitot iso-ba konvertalni
- szepen szolni hozza
- csunyan szolni hozzaInnen probaltam a fentieket, SSE3 tamogatassal, gondolom az FX6300 mar tudja

-
Na, közben meg is néztem:
By default, VirtualBox uses the BIOS firmware for virtual machines. To use EFI for a given virtual machine, you can enable EFI in the machine's "Settings" dialog.
Szóval a vbox alapból bios-t használ, ezért megy vele a meglevő pxe setupod. Egyébként VmWare esetén is ez a default ESXi-nél meg Fusionnél is, Workstationnél nemtom miért szaladtak ennyire előre.
-
válasz
Mr Dini
üzenetére
Ilyen formában nincs igazán összefüggés az uefi és a bios között, PXE esetén mindegyik a DHCP-től fogja megkapni a tftp szerver IP-jét, illetve a bootfile-t (option 66/67). Az persze már valóban nem mindegy, hogy a bináris amit küldesz neki, milyen formátumú. UEFI-hez más kell, a sima pxelinux.0 nem fog vele menni. Viszont a pxelinux tartalmaz (U)EFI kompatibilis kódot is, itt megtalálod hogy pontosan hogy érdemes használni:
http://www.syslinux.org/wiki/index.php/PXELINUX#UEFI
De ha nem akarod ácsolgatni, akkor tényleg kapcsold át a vm-jeid BIOS-ra és ennyi. Vbox-al gondolom azért megy mert az bios -t használ a vm-ekhez, vagy valamilyen hibrid megoldást.
-
Mr Dini
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez csak egy sima syslinuxban lévő pxelinux, ami tftp-n kommunikál és a routerben dnsmasq van "ráállítva"...
Nem hiszem, h tudja, de akkor a virtualbox miért hozta be alapból.
Egyébként ne haragudj meg, h ilyen fura kérdéseket teszek fel, még full noob vagyok ezzel a programmal kapcsolatban. Nem találom sehol a bios bootot. Alapból uefi, ha létrehozok egy vm-et. Hol kéne keressem?

-
Mr Dini
addikt
Igen a workstation van meg.
Vm bios?
Én olyat nem látok... Mikor elindítom a vm-et, akkor csak simán kiírja, h vmware, alatta tekereg egy ideig egy animált vmi, aztán bebootolna, ha lenne honnan. Pxe van a hálózatban, virtualboxon alapból bejön, de a vmware nem akarja behozni... Ja és természetesen bridgelve van és nem natban a hálózat. -
Mr Dini
addikt
Üdv!
Friss vmware tulaj vagyok, kb 2 hete vettem meg. Most a legújabb verzió van fent. Úgy látom, h van előnye a virtualboxal szemben, de van hátránya is. De ettől függetlenül tetszik a program. Viszont a pxe (hálózati) bootolást sehol nem találom...
Azt hol kéne keressem? 
Köszi!

-
devast
addikt
Nem, van belöle ingyenes. Legjobb tudomásom szerint beadod a trial kulcsot, 30 napig teljes funkcionalitás, utána ingyenes funkcionalitás. De kulcs nélkül nem megy fel. Ezzel kézzel nagyon jó kis mentéseket lehet csinálni, de az automatizálthoz már itt is fizetős kell (fizetős, mint veeam licensz. esxi-hez kizárólag nem ingyenes kulccsal licenszelthez kapcsolódik.) .
-
devast
addikt
Kicsit félreértetted a dolgot szerintem. Itt nem datastore-ok között van "mentés". Ha raid1-et szeretnél akkor raid kártya kell. Ha mentést, akkor mentő szoftver (vagy vcenter) egy virtuális/fizikai gépen ami eléri az esxi management ip-jét, és esxi-hez kell fizetős licensz akármelyik a legolcsóbb is jó. Az a mentő szoftver meg oda ment ahova akarod (helyi merevlemez, hálózati meghajtó, ftp, stb...), de nem datastore-ra. Veeam backup&repication -nak van free változata például.
-
klambi
addikt
háát igen azt szeretném. jelenleg DAS-megoldás van és az elsődleges ről szeretnék szinkront a másodlagosra.
Keresgéltem megoldásokat, találtam is de mind már a fizetős, vannak scriptek pluginke de mind ha jól láttam akkor fizetős kategória, olcsóbb a raidvezérlő és RAID1. -
klambi
addikt
Csak még 1 kérdés

ha az izoms R210-es szerveren az egyik lokál diszken vannak a VM-ek (sajnos..), megtudom-e oldani, és ha igen hogyan, hogy ha felcsatolom mondjuk datastoreX-nek a másik tárlót, akkor valahogy a türközzem, klónozzam rá az elsődleges storage tartalmát?
-
devast
addikt
Azert megjegyeznem, hogy nemtom pontosan a h200/h2xx belemegy-e az r210-edbe, azert nezz utanna hogy kompatibilis-e. Az tuti, hogy az a sorozat mar mukodik esxi-vel.
Legjobb tudomasom szerint a soft raidek ugy ahogy van nem tamogatottak. Nagyon nem. Direkt nem... tehat nincs olyan, hogy nem tamogatott, de azert mukodik. Nem mukodik. Igy driver se lesz hozza.windozos driverbol meg nem tudsz a vmkernel-nek vibet gyartani.
De ez is szepen le van irva: [link] -
klambi
addikt
igen igen nem nagy feladatokra lesz. én most pont a h310-et néztem de mindjárt megnézem a h2xx-es sorozatot. Köszi!
Még 1 gyors kérdés, csak a késő délutáni perverzió miatt. gondoltam beleteszem a drivert, azonban nem találtam vib drivert az s100 raid vezérlőhöz. lehet valahogy inf-ből vib-et csinálni (binárisba aztán vib-be?)? vaaagy van valakinek s100 hoz vib csomagja?
-
devast
addikt
A Perc Sxxx azért S mert Software raid
esxi csak hw raidet támogat, de ez gondolom nyilvánvaló.
Egy perc h2xx vagy h3xx -el mar fogsz tudni hw raidet csinalni, de bbu-s cucc a h7xx szériával kezdődik, el kell dönteni kell-e az neked. Feltételezem egy R210-el nem a világot akarjátok megváltani, így elég lesz a h2xx+ssd kombó
Ps: Szervereink között találtam perc h200-al T110-II -őt, és simán elszaladgál rajta az esxi, diszkek meg tükörben. -
klambi
addikt
pont a felét már megvalósítottam annak amit mondtál, inkább a negyedét. 2db SSD- van most benne azzal már azért sokkal jobb. A problémám a még mindig a raid. Ha az okos perc s100-as vezérlővel létrehozok RAID1 tömböt akkor az ESXi install után szétesik. Szerintem nem is fogom tudni összetenni a raidet.
Azonban, felismeri és mint storage feltudom venni a másik SSD-t. Hogyan tudom megtenni, azt hogy az egyik datastorage-ot a másikra lemásoljam, vagy tükrözzem egy az egyben? -
devast
addikt
Az esxi magaba nem cache-eli az irast ugy mint pl a windows. Ha nincs BBU-s raid kartya benne, akkor nincs writeback cache, ami kinyirja az irasi sebesseget akarmilyen diszket is teszel bele. Ezen lehet segiteni ha kidobod a hdd-ket es beledugsz ssd-ket, vagy raksz bele egy bbu-s raid vezerlot. Tippre az a, megoldas olcsobb.
ps: nalunk is van egy gagyi raid vezerlos x3550 m2, ssd-vel tukorben egesz hasznalhato, de hdd-vel gazos
-
Konflikt
addikt
mennyi disk, milyen raid, milyen raid kartya, akksi van-e rajta, write back/write through, ossze mennyi VM fut a tombon parhuzamosan, azok milyen IO-t generalnak, milyen a disk/device latency?
de alapvetoen tengelyszam novelesevel vagy SSD-re koltozessel lesz igazan javulas.
ha merni szeretnel akkor a vscsiStats-ot javaslom. -
joysefke
veterán
Jól értem, hogy a helyi lemezeket használod datastore-nak és így lassú a lemezkezelés.
itt a szerver adatlapja:
http://www.dell.com/us/business/p/poweredge-r210-2/pdStorage
Cabled hard drive options:
2.5" SATA SSD, SAS (10K)
3.5" SAS (15K), nearline SAS (7.2K), SATA (5.4K, 7.2K)Maximum Internal Storage:
Up to 6TBLehet hogy egy kisméretű SATA - 5.4K lemez van benne? Mondjuk még attól is többet várna az ember, bár nem tudom mi lenne az értékelhető..
-
klambi
addikt
Szevasztok,
Kicist keresgettem de nem találtam még meg az okát annak, hogy miért csak 50-80MB/s az ESXI 5.5 alatt futatott 2012R2 szervernek a lemezkezelési sebessége...
Valakinek ötlete, hogy tudom ezt növelni???
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
tudom, hogy nem VMware, de érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata az Amazon AWS 1 évig ingyenes ellastic cloud opciójával? Mennyire ingyenes az ingyenes, van-e komolyabb trükközés?
Ha lehet akkor Windowst haszálnék, ha nincs ló akkor egy Linux-szal is kibékülök...Egy teamspeak servert szereték illetve egy német IP-címet VPN-nel (német video streaming olalak eléréséhez)
Előre is köszi a választ!
üdv
J. -
válasz
sto1911
üzenetére
Nézd, többet nem használhatsz mint amennyit beállítasz a VM-nek

A limit feletti memóriarész mögött sosincs fizikai memória, nincs is értelme.
Duncan Epping szerint (is) a limit helyett a konfigurált memória méretét csökkentsd.
Itt egy jó cikk:
http://frankdenneman.nl/2009/12/08/impact-of-memory-reservation/Szerk: ha arra gondolsz hogy ha Reserve all guest memoryt engedélyezed, az beállít-e memória limitet is: nem.
-
sto1911
veterán
A Reserve all guest memorynak nem ugy kellene mukodnie, hogy ha be van pipalva, akkor a konfigolt RAM mennyiseg lesz a limit is egyben?
-
L4mie
veterán
köszönöm a segítséget,
igazából jogos
csak korábban próbáltam egy pc-re windows servert telepíteni, de elakadt így gondoltam nem is nagyon lehet.
de akkor inkább ez a vonal lesz a befutó mint a wmware vagy veszünk egy használt szervert amin elmegy a 2008+ os
-
Jól látod, nem az. ESXi-t nem ilyen hardwarere találták ki. Lehet hogy össze lehetne szopni, de teljes mértékben unsupported, ha pedig instabil lesz, vagy egyszer összedől a vmfs, akkor pláne meg fogjátok bánni, mindeközben gondolom olyan rendszerről beszélünk ami ha közvetetten is, de pénzt termelne.
Szóval ha ez a vas kőbe van vésve, akkor én a helyetekben inkább tennék rá egy kis Linuxot, amivel lesz software raid legalább, és arra mehet egy Vmware Player, Vmware Workstation, vagy Virtualbox, ha van egy picivel több Linuxos szakértelem akkor lehet GUI nélkül is csinálni, xen-el, quemu/KVM-el, stb... Ezek egyszerű, és olcsó megoldások, és nem igényelnek brand szervert.
De igazából a lehetőségek száma szerteágazó ezen a vonalon, inkább azt kéne megnézni hogy mire lenne szaktudás és kedv, akár egy Windows Core-os HyperV is megteszi, vagy ha tömtök a gépbe elég ramot, akkor egy Windows 7-el is tudni fogja amit kell a fent említett megoldásokkal (Vm. Player, Workstation, Virtualbox). Ha nincs nálatok informatikus, de egy dekstop Windows telepítés azért megy, akkor ez utóbbi is elég lehet, és sw raidet az is tud.
-
L4mie
veterán
Üdv Urak.
tervező szoftver server opciójához kellene nekünk egy windows server 2008 vagy annál újabb, de nem tudjuk fizikailag megoldani FAQ ban írják, hogy WMware-val megoldható, ha arra teszünk egy virtuális windows-t.
A célra nincs szerver szerű hardverünk csak desktop, hogy induljunk, mit merre hány méterre.
már beszereztünk egy ESXi 6.0-ás telepítőt, konkrétan :
VMware-VMvisor-Installer-6.0.0.update01-3029758.x86_64
hálókártya driverét hozzáadtuk, de nem látja a HDD-ket
Asrock H97 Anniversary alaplapos PC-nk van, gondolom SATA drivert is kéne.Abszolúte laikusként kezeljetek pls

****oké Biosban SATA vezérlőt RAID-be átállítva felismerte a telepítő a HDD-t.
-
RogerP
csendes tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Köszi, sikerült elintéznem, hogy rendeljenek hozzá a céges accounthoz, így le tudtam szedni.
A load balance érdekes, mert két host esetén be tudtam állítani, a harmadik esetén meg amint engedélyezem mind a két portot, akkor lehal a rendszer, nem tudom pingelni sem a hostot, sem a rajta futó vDP-t.
-
Konflikt
addikt
virtual port ID es MAC hash alapu load balancing-nal nem kell semmi switch oldalrol.
IP hash eseten szukseges port-channel.
LBT meg std lic eseten nem elerheto, mert csk vDS-nel engedik.VDP-t sztem csak accounttal tudod leszedni. de emlekeim szerint nem kell hogy a lic hozza legyen rendelve, leszeded ami egy normal reg utan elerheto VDP es hasznalhatod.
-
RogerP
csendes tag
Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés következik...
Van egy ESXi (Standard licensz) szerverem és hozzá egy-egy közös switch mind a menedzsment, mind a VM hálózaton.
Be szeretném állítani, hogy a vmnic0 és a vmnic1 a menedzsment oldalon, a vmnic2 és vmnic3 a production oldalon redundáns legyen.Ehhez a switchen kell valamit állítani (pl EtherChannel), vagy magától lekezeli a redundanciát (esetleg teher elosztást)?
Másik kérdés: valahonnan le lehet a vDP 5.8.1-et tölteni a VMware oldalán kívül?
A cég megvette a licenszeket, csak a My VMware accountom nincs megfelelően aktiválva a cég részéről. -
Konflikt
addikt
válasz
firewolf
üzenetére
ahol a VM-ed file-ai vannak (lemezkep, stb) ott lesz egy VMed_neve.vmx is. ezt nyisd meg es keresd meg a boldos sorokat:
config.version = "8"
virtualHW.version = "8"
scsi0.present = "TRUE"
scsi0.virtualDev = "lsisas1068"
memsize = "1500"
mem.hotadd = "TRUE"
scsi0:0.present = "TRUE"
scsi0:0.fileName = "Win7.vmdk"
ide1:0.present = "TRUE"
ide1:0.fileName = "auto detect"
ide1:0.deviceType = "cdrom-raw"
...nalad a scsi0.virtualDev az mi?
-
firewolf
tag
Üdv!
Windows 7 64bit-es laptopra feltettem a Vmware-t és egy 32bit-es w7-et szeretnék virtualizálni. A telepítő elindul, elkezdi betölteni a fájlokat, de amikor ki kéne jelölni az oprendszer típusát (prof, home...), akkor csak egy üres kék sorom van. Itt még tovább enged, de utána azt írja, hogy a telepítő nem találja a lemezeket. Ezután újraindul és ugyanez kezdődik előröl. Mi lehet a hiba, vagy mit csinálok rosszul?
Köszi!
Firewolf -
Boolash
aktív tag
Persze, de ott (ideális esetben) nem is fog futni ugyanazon a köteten még másik 3-4 VM, meg egyéb szolgáltatások, amik használják a lemezt.
Értem, amire gondolsz, hogy lemezek nagy teljesítménye esetlegesen elfedhet fejlesztési hibákat, ami majd az éles rendszeren lassúságot eredményez. Ez igazából nagyon ritkán fordulhat elő nálam, szóval bevállalom, csak a rendszer lassúsága ne blokkolja/akadályozza a munkámat (jelenleg 1 normál diszken vannak a VM-ek és nagyon lassú minden...).
Szóval így, hogy már adott a 2db SSD dedikáltan erre a célra és szeretném összerakni a legjobb környezetet. -
válasz
Boolash
üzenetére
De amit fejlesztesz, az gondolom felkerül majd valami szerverre egyszer, ha máshogy nem hát részleteiben, és ott nem biztos hogy lesz alatta ilyen teljesítményű storage. Nem is feltétlen azért mert 2db SSD vállalhatatlan lenne manapság, csak egyszerűen más megoldásra, pl hdd alapú SAN-ra is kerülhet. Persze ezt neked kell tudnod.
-
Boolash
aktív tag
Ez így élesbe nem fog menni, ez nekem lesz fejlesztői környezet.
Azért merült fel bennem a Raid0, illetve, hogy lehet értelme, mert több virtuális gép futna egyszerre. Abban igazad van, hogy 1 gép valószínűleg nem hajtja ki, viszont több gépnél úgy gondolom, hogy már igen (vagy még úgy sem?).Amúgy azt meg tudnám oldani (gondolom meg lehet
), hogy bizonyos időközönként egy szkript exportálja a VM-eket egy backup lemezre, így ha az egyik lemez meghibásodik Raid0 esetén is vissza tudok állni. De ezzel csak akkor szórakoznék, ha lényeges sebességkülönbség van a két opció közt. -
válasz
Boolash
üzenetére
Ha kevés lenne 1 ssd i/o szempontból, akkor ott amúgy is nagy gondok lesznek, szóval szerintem se erőlködj raid0-val

Ha csak a performanciát nézed, akkor nyilván jobb 2db stripeolt ssd, de mi az az alkalmazás ami ezt igényli, illetve a leendő éles környezetében is fog tudni kapni ilyen kategóriás storaget?
-
Boolash
aktív tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Igen, 16Gb számításaim szerint elég lesz.
Hát igen, ez a másik oka annak, hogy én is az 1. opció mellett vagyok (igaz a kritikus adatokat netre mentem, de a környezetet akkor is bukom).
Viszont ha csak a performanciát nézzük akkor is? (persze nem éri meg pár másodpercért bevállalni, hogy bukom a környezetet, inkább csak érdekelne, hogy elméletileg melyik lenne a gyorsabb és mennyivel.) -
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Virtuális gépeket szeretnék futtatni tesztelési céllal (4 db). Ebből az egyik gép sebessége lenne kritikus, mert ezen a gépen dolgoznék (Visual Studio) illetve ezen lennének egyéb alkalmazások is (MSSQL, SharePoint, ...).
Vettem 2 db 240Gb-os ssd erre a célra (csak a VM-ekenek)
Úgy gondolom, hogy a merevlemez sebessége lesz a szűk keresztmetszet ezért megkérdezném, hogy melyik opcióval járok jobban (és miért):
1. ha a kritikus VM-et egy külön SSD-re rakom (a többit a másikra)
2. a két lemezből csinálok egy Raid0 tömböt (Win8, software raid), majd arra rakom az összes VM-etSzerintem az első opció lehet a jobb, de nem vagyok benne biztos. Annyi még, hogy nem VMware, hanem HyperV Win8.1 alatt.
Előre is köszi!
-
-
bugizozi
őstag
-
balaaa88
aktív tag
Következő kérdéssel fordulnék a tapasztaltabbakhoz:

Emberi nyelven el tudja valaki mondani, hogy ez:
"Expose VMware Hardware Assisted Virtualization"
a funkció mit takar röviden és érdemes-e bekapcsolni?
Azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom, akkor a CPU utasításkészlete és a betöltött kernelmodulok száma is megnövekedett (linux alatt).
Köszik. -
kraftxld
félisten
Hmm... érdekes dolgok történnek: [link]
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Egy 3GB DDR3 AMD 1800MHz gépre tettem Lubuntut, majd telepítettem a VMWare 12-őt, majd az XP-t.
A probléma az, hogy csak XP-s driver van a nyomtatóhoz. A nagyobb probléma, hogy az eszközkezelőben nincs, tesztnyomtatást képes kiadni, de minden egyébnél, csak kiírja, hogy 100% kész, egyszer zörren a nyomtató, de nem csinál semmit. Nem is várakozik, kiírja, hogy kész. Azt hiszem, hogy Lexmark Z602.
Próbáltam CD-ről telepíteni, majd leszedtem a honlapról, de így is ezt csinálja. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
A SuliX Professional szeretném telepíteni de nem tudom,milyen kernel és disztribúciót válasszak?amit írtam other linux 3.x kernel de amikor a lemez telepítéshez érek akkor hiába választom ki,hogy particionálja a lemezt nem megy.Meg áll nem megy tovább,pedig adtam neki 40GB.Hol hibázhattam? -
Utka
aktív tag
Köszönöm,
jó 7végét Nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én olyat nem látok... Mikor elindítom a vm-et, akkor csak simán kiírja, h vmware, alatta tekereg egy ideig egy animált vmi, aztán bebootolna, ha lenne honnan. Pxe van a hálózatban, virtualboxon alapból bejön, de a vmware nem akarja behozni... Ja és természetesen bridgelve van és nem natban a hálózat.
Azt hol kéne keressem?