Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Öhhh... tudtommal kezeli az USB-t, de csak kizárólagosan, tehát ha az eszközt a virtuális gépben használod, akkor addig nem lehet használni a host OS alatt, amíg a guest-ben használatban van.
Ingyenes: a server és a player az, a többiről nem tudok, hogy az lenne. Serverben létrehozhatsz gépeket, a playerben csak futtathatod azokat. Egyébként tessék.
-
lúzer
veterán
Üdv!
Teljesen kezdőként (eddig virtualpc-t próbáltam)
VMWARE kezeli az usb eszközöket?
igaz, hogy ingyenes, addig amíg megcsinálod a virtuális oprendszert, de utána is lehet használni, csak újat nem lehet létrehozni? -
kymco
veterán
Várható hogy lesz minimális 3d-s támogatás belátható időn belül? A régi pc-s, de már 3d-t használó játékaim miatt érdekelne (IG2 pld)
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Adott egy előre beállított virtuális gép, amit suliban bekonfigoltak és kirakatak netre. Ebben tudunk majd gyakorolni itthon. Egyetlen problémám van vele, hogy duplamagos procira konfigolták és nekem csak 1 magos van, ezért nem tudom "elindítani". (VMware dob egy hibaüzenetet, hogy ez így nem fog menni.) Megtaláltam az opciót, ahol lehetne állítani, hogy 1 vagy 2 mag, de mivel a virtuális gép "suspend"-elve van, azért azt mondja, hogy előbb állítsam le. Leállítani viszont így nem tudom.
Van valami módja, hogy át tudjam állítani 1 procira vagy csak az a megoldás van, hogy kerítek egy 2 magos gépet, azon átállítom és utána tudom használni?
VMware Workstation 6.5-t használok.
Minden segítséget köszönök!
CsodaPOK.
-
kraftxld
félisten
Nekem is lenne egy kérdésem, IBM AIX -ot (5.1 vagy 6.1) be lehet valahogy üzemelni Vmware alatt?
-
Drizzt
nagyúr
És mégegy: azt meg tudom csinálni, hogy vmware-ben itthon összeraktam egy konfigot, ezt elmentem, aztán máshol egy vmware-ben ennek a klónját betöltöm? Gondolom igen. Erre a clone, vagy a snapshot használható?
-
Drizzt
nagyúr
Workstationben van egy olyan dolgom, hogy kéne nekem, hogy a netet is el tudjam érni(erre a leginkább a nat tűnt megfelelőnek eddig), de kéne nekem ezen kívül egy privát ip is, amivel a gazdagépet szeretném a guest os-sel összekötni. Static route-on kívül milyen lehetőségem van? Debian csücsül a Vm-ben, s Xp alatt fut a Vm workstation.
-
kraftxld
félisten
Kijött a 6.5
Pár újdonság amit hirtelen láttam:
A new machine wizard varázslósabb lett
Windows Server 2008 (x64 is) támogatása
Bridged networknél ha kirángatom a hálókábelt átreplikálja a guest-re
Hot-add hardware
Jobb usb támogatásstb.
-
Laca_
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a virtuális diszkhez való hozzáférést jelszóval le lehet védeni? (esetleg az egész adatállományt titkosítani?)
A virtuális setupba ha jelszót állítok be az elégséges? -
orbangabor
csendes tag
úú köszönöm! Az egyik kliensgép a másik klónja, és azzal is volt a baj...
-
ArchElf
addikt
válasz
orbangabor
üzenetére
A felhasználóval azért tudsz bejelentkezni, mert a windows (default) cacheli az AD felhasználónév/jelszó párost, hogy offline is be lehessen jelentkezni a gépre (pl vállalati laptopoknál lehet érdekes). Azért tudtál még az AD-ből való törlés után is bejelentkezni vele, mert a gép a már leírt okok miatt nem tudta felvenni a kapcsolatot a domain szerverrel, így nem értesült a törlésről. Ja és még valami: a cache-elt jelszavakra a gép nem veszi figyelembe a jelszólejáratot (tehát, ha nem jelentkezel vele be domain szerveren keresztül akár évekig használhatod ugyanazt a párost).
Amúgy ökölszabályként, ha klónozni szeretnél gépeket, akkor a gép preinstall állapotban, vagy domainba húzás előtt legyen, ezzel több macerától szabadulsz meg, mintha domainba húzott gépet próbálsz klónozni.AE
-
Raymond
titán
válasz
orbangabor
üzenetére
Egy darab kesz gepbol klonoztad a kliens gepeket es ettol a DC kiakadt. Kell minden kliensnek egy uj UUID hogy a DC meg tudja oket kulonboztetni. Es kulonbozo MAC address sem artana nekik (ezt mondjuk konnyu orvosolni a vmx file editalasaval).
-
azbest
félisten
http://www.vmware.com/products/esxi/
Jól értem, hogy ezt kell telepíteni a gépre és ezen futó virtuális gépeken vannak az oprendszerek... érdekesen hangzik...
igazából azt sajnálom ezekkel a virtuális megoldásokkal, hogy pl 3d kártya képességeit / hd gyorsítást elfelejthetem ha nem egy hagyományos módon telepített oprendszert használok, hanem virtuális gépet....
-
kraftxld
félisten
válasz
orbangabor
üzenetére
DNS rendben van?
-
orbangabor
csendes tag
Ja az kimaradt, hogy azután is be tudok jelentkezni azzal a bizonyos felhasználóval, miután töröltem az ad-ből és jól újraindítottam mindent háromszor.
-
orbangabor
csendes tag
Üdv!
VmWare-ben csináltam w2k3 szervert, illetve abból ad-t. Ugyancsak virtuális kliensgéppel (xp) sikerült is bejelentkeznem rá, ment mindegyik felhasználó amit beadtam az ad-nak. Ezek után újraindítottam egyet, innentől csak egy felhasználóval tudtam bejelentkezni, a többire azt mondta, hogy a tartomány nem érhető el, bármelyik kliensgépről volt is szó. Amit meg végleg nem értek, kikapcsoltam a szervergépet és úgy is be tudtam jelentkezni azzal az egy klienssel, írtam be direkt rossz jelszót is, akkor azt írta, h felhasználónév vagy jelszó nem jó. A többi userre és az adminra is azt mondja, hogy a tartomány nem érhető el. Tudna valaki valami okosat mondani?
-
kymco
veterán
Azt szeretném megtudni, hogy milyen idő és kényelmes módja van a vmware w2k3 virtuálisgépem merevlemeze méretének növeléséhez.
A plusz virtuális winyó berakása ismert számomra, és végső soron ez lesz, ha nincs más, de ez körülményes lenne (a telepítéseimet áttenni a program files-ból az új winyóra stb....) -
törölt tag
sziasztok,
lehet hulyeseget fogok kerdezni, de a 32 bites xp alatt lehet igy 64 bites vistat futtatni?
-
azbest
félisten
A virtuális gépet létre lehet hozni és lehet módosítani a nem regisztrált workstationnal is, csak futtatni nem engedi... a player viszont simán futtatja az így létrehozott fájlt, sőt... sima szöveges fájl ami a virtuális gép beálltásait tartalmazza, akár kézzel is lehet szerkeszteni.
Telepíteni is úgyanúgy lehet player alól, csak ki kell választani neki, hogy a telepítő lemezt használja cd meghajtóként... a tools is feltehető alatta, ha a megfelelő iso fájlt tölteted be vele, ami a workstation könyvtárában van
-
Napster01
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ja igen, lehet ott kellett volna kezdeni, nekem workstation van

-
Elrood
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Szerintem ebben az esetben használj ms vpc-t, mert vmware-ból csak a "lejátszó" ingyenes, az a vmware, amivel már telepíteni is tudsz, az nem.
mod: ja látom a workstation 30 napig free.
-
Napster01
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
jó, nem azért mondtam
csak azért biztos ami biztos megkérdeztem....szal ha megvan a progi, akkor
- létrehozol egy új gépet (File>New>Virtual Machine)
- célszerű a typical telepítést választani
- ezután meg kell adni, hogy milyen oprendszeren fog futni a virtuális géped
- megadhatod, hogy milyen néven mentse el a gépet a program, és hogy hol tárolja a winyóját, stb. (én hagytam az alap beállításokon)
- ezután jön a hálókártyád beállításai, nálam a legelsőn van kiválasztva (Bridged) ami azt jelenti, hogy a vistát használja hálózati hídnak, azon keresztül használja a netet (van routerem és a virtuális gép külön IP-t kap ezzel a beállítással)
- a következő résznél kell megadni, hogy hány GB-os winyót használjon a virtuális gép: a gép nevén a megadott mappában létrehoz egy file-t, amit winchesternek használ, ha bepipálod az allocate all disk space now checkboxot, akkor a file mérete nem fog változni, alap 8 GB lesz pl. így nem kell idő közben törölgetni mondjuk a rendszervinyódról, hogy elég legyen a virtuális gépnek, egyébként később több winyót is hozzáadhatsz a géphez.
ha megvagy ezekkel (remélem elég érthetően magyaráztam el) akkor létrehozza a virtuális gépet a program, és ha kijelölöd, jobb oldalt kilistázza a hardvereit, dupla kattintással behhozza a beállításaikat amiket változtathatsz.
- a floppynál célszerű az a connect at power on-t kikapcsolni, gondolom nem akarsz floppyval szórakozni

nálam a hang vmiért nem megy, csak akkor ad ki hangot a virtuális gép, ha távoli asztallal csatlakozok rá...
- a cd-romnál add meg a dvd meghajtód betűjelét, és rakd be az xp telepítő lemezedet (Use Physical drive, pipáld ki a Legacy emulation), vagy
ha ISO fileban van meg az xp telepítő, akkor Use ISO image és tallózással megadod az ISO file-ta többi beállítást én auto detect-en hagytam, nem foglalkoztam vele, annyi, hogy a memóriát felhúztam 512-re, de nekem 2 giga van alapból a gépemen, nálad sztem tökéletes a 256 (nem tudom mennyi van a notidban)
Nah ha készen vagy mindennel, akkor elindíthatod a gépet, ami először még teljesen szűz, és ha felpörgette az xp lemezt, akkor onnastól kezdve egy sima oprendszer telepítés, CTRL + G-vel a virtuális gép használja az egeret + bill.-t, CTRL + ALT-al pedig a vista, szal az elején nyomsz 1 CTRL + G-t és mehet az XP telepítő, a winyót alapból felismeri, én a gyors ntfs formázást választottam, mert nem láttam értelmét egy sima formázásnak, aztán ha megvan az xp-d, akkor ajánlott felrakni a VMware tools-t ami kicsit tuningolja a virtuális géped, pl. 1Gbps hálókártya, USB2.0 stb.... pár hsz.-el ezelőtt asszem leírtam hogyan kell felrakni... ha túl érthetetlen voltam, vagy vmi nem világos írj bátran, megsértődök de kibírom

egyébként msn/skype/xfire-ön is felvehetsz, ott azért egyszerűbb kérdeznimod: úristen de sokat írtam
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Napster01
üzenetére
Azért ennyire kezdőnek ne nézzél.
Maradjunk annyiban, hogy az oktatóprogram másolt és a törése nem megy Vista alatt. Ezért kell az XP. Mert az eredeti exe-vel menne, ha kompatibilitást állítok, de a tört az Istenért sem megy.Szóval XP-t húzok vmware-rel.
A kérdés. Hogyan? -
Napster01
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Próbáltad már átállítani a kresz exe fájljának a kompatibilitását mondjuk win98-ra?
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
A notimon Vista Business van, de a kresz programot az Istenért nem birom működésre birni alatta. Ezért akarok feltolni egy xp-t virtuális gépre.
Valaki leírná lépésről lépésre, hogy hogyan csináljam meg? -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok, valaki próbálkozott már a Fusion-al? ( OS X alatt) Tapasztalat?
-
Napster01
tag
codecet külön kell letölteni, a VM-toolsnál mikor rányomsz akkor annyit csinál, hogy a virtuális dvd-meghajtódba betesz egy VM Tools lemezt, és arról a lemezről kell feltelepíteni zt a kiegészítőt, talán ezzel a hang problémád is megoldódik, esetleg ne auto detect-re állítsd a soundot, hanem válaszd ki, hogy az alaplapi kártyát használja
-
shtml
őstag
Tegnap próbaképp felraktam a VMWare Workstation 6-ot és a fizikai gépemből csináltam virtuális gépet. Szépen működik, megy a net is, de van pár problémám is:
Nincs hang. A manual azt írja, hogy automatikusan települ virtuális hangmeghajtó, de nálam nincs. Alaplap: Asus P5K-VM, WinXP SP2, alaplapi hang.
Nem tudom telepíteni a VM Toolst. Katt a menüre, de alul továbbra is ott van, hogy erre a virtuális gépre még nem telepítettem.
Filmlejátszás sem megy. Media Player Classic Homecinema azt írja ki, hogy codecek hiányoznak, ami érdekes, mert a fizikai gépen minden rendben megy.
Kinek van tippje?
-
Raymond
titán
Linux probalgatasra eleg lesz az ingyenes Server is. A Workstation annyibol jobb hogy lehet tobb Snapshot-ot kesziteni a virtualis oprendszerrol igy lehet kulonbozo dolgokat probalgatni. A Server csak egy Snapshot-ot tud. Van meg kulonbseg de otthonra ez lenne a legszembetunobb.
-
Doom
aktív tag
Hello!
Valaki el tudná mondani, mi a különbség a server és a workstation változat között, mert a honlap marketing szövegéből nem nagyon derül ki számomra? Mit tud a ws, amit a server nem? Én csak linuxot szeretnék próbálgatni ilyen módon, arra jó a server is?
Köszi.
D -
parizs
csendes tag
Sziasztok!
Keresek két szakembert.
Tudtok-e ajánlani valakit ebben a két pozícióban?
1. pozíció:
- Windows és Linux nagyon mély ismerete
- Storage ismeretek
- Hálózati ismeretek
- VMWare ismeretek
- Nagy gépes környezetben, nagy vállalatnál szerzett munkatapasztalat2. pozíció:
RISK szakember
- RS 6000 vagy IBM p series ismerete
- Mély Unix és vagy AIX ismeretek
- esetleg AS400 ismeretek
- rendszergazdai vagy rendszermérnöki tapasztalatHa valakit tudtok ajánlani, vagy kérdéseitek vannak, akkor itt megtaláltok:
parizs.hr@gmail.comÜdv Pári Zsolt
70-331-8774 -
Mex87
csendes tag
Üdv Mindenki!
Vmware Conveterrel lenne egy ki problémám:
Windows 2003 szerverből akarok csinálni virtuális gépet. A Vmware konverterrel próbálkoztam működő windows alatt ill. másik gépben is. Eredmény mindkettő esetben az hogy 99%nál azt mondja a Converter hogy "Unknow error returned by VMware Converter Agent". Jó lenne már előrébb jutni a problémával, mivel küzdök már vele egy ideje.
Esetleg ha tudtok valami más módszert a VMware Converteren kívűl az is jó lenne.
Előrre is köszönöm! -
thaler2
senior tag
Üdv!
Van valakinek ötlete arra, hogy Vmware workstationnel futtatok egy netware 6.5ös gépet, és ez a virt. gép 100%ra használja a procit. Így a másik virtuális gép egy xp kezelhetetlen, annyira szaggat az egér, teljesen belassul. 2magos gépem van, 2 giga ram. Csináltam már a novell gépet 1 magosként futtatva, 2 magosként, 512 ram, 1 giga ram, mindenhogy zabálja teljesen a gépet. Mi lehet a megoldás? Vmware tools nemtudom hogyan kell novellre felrakni.
-
azbest
félisten
elnézést a monológért, de nagyon jópofa dolog ez és régóta vártam rá

És itt egy másik, amikor leteszem kicsibe épp a guest explorer ablakát, mögötte látszik egy pillanatra a benn futó winamp és a guest asztal

Egyébként teljesen korrekt a teljesítménye... a winamp visual ablak teljesen zökkenőmentesen látszik... most az átlátszóságot direkt bekapcsoltam hogy rajtakapjam azt hogy a másik asztalból vágja ki a képét. Ja és a winamp minden doboza külön látszik a host tálcáján. A hang is recsegés nélkül megy ha nem piszkálom nagyon. De az ablakok tálcára rakása/visszatétele (az animációja) megakasztja kicsit. Gondolom nagyon prociigényes ez xp-n.
Fura hogy a sima ablakok darabos mozgásúak egy kicsit (folyamatosabb az eredeti virtuális asztalon), viszont a videó ablak teljesen akadásmentes. A vörös keretet azért szivesen kikapcsolnám/vékonyítanám.
Ha mozgatom az ablakot, olyankor látni hogy a virtuális desktopon is mozog, mintha itt lenne láthatatlanul a program alatt.Biztos soakt fognak még optimalizálni, hisz ez csak egy korai béta.. de le a kalappal

-
azbest
félisten
lol, ha gyorsan mozgatom a guest -ből származó ablakot a hoston akkor látom a virtuális gép asztalát

Simán csak kivágja az virtuális asztalról a progi képét... osx alatt is ilyen vajon?
-
azbest
félisten
Jó tanács: ha meg akarjátok szivatni magatokat, akkor használjatok ékezetes felhasználónevet windóz alatt. Így a fiók könyvtára is ékezetes lesz és mindig akad program ami (bemzetköziség támogatását hanyava) kiakad tőle.
Szóval ha valaki próbálgatja a 6.5 beta verziót (VMware-workstation-e.x.p-84113.exe) olyan fiókból próbálja futtani ami nem ékezetes.Ja és a microsoftnál szívlapáttal kéne megegyengetni azt a kedves fejlesztőt aki kitalálta hogy az előugró akciót kérő ablakok megkapják a fókuszt - mégsem gombon persze, így egy értelmes mondatot nem tudok legépelni, de legalább minden második kérdésre nemet nyomok.
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát ahogy körbenéztem el is szontyolodtam, hogy szerveres módszerekkel lehet (mégiscsak ágyúval verébre)...
Viszont... youtubon rákerestem a vmware unity-ra... no és mit találtam
http://www.youtube.com/watch?v=hnI00gTUwI8&feature=related6.5 beta már tudja ezt, úgy látom egy ubuntun futnak a win ablakok

-
azbest
félisten
Létezik olyan megoldás linux/windows alatt vmware-re mint az OsX-es vmware fusionban:
http://www.youtube.com/watch?v=JIApJMzGzDQHa több virtuális gépet futtatnék egyszerre, igencsak hasznos lenne ha egy asztalon lehetne mindegyik futó program.(Nem komálom a desktopok közti váltást
)Linux kliensnél még csak-csak megoldható, bár akkor is kompromisszummal, hogy win asztalon fusson (xming), de nekem éppenhogy inkább win kliens gépen futó progit kéne fizikain futó win vagy linux alatt látni.
Pl internetre kiengedett virtuális gépben futnának a böngészők és msn, míg mellette mehetne másik virtuális gépben fejlesztőeszköz (több féle verzió, és feljelsztőeszköz cserebere nem lenne gond, nem barmolá el a fő renszert)...
És minden ablak egy közös asztalon látszódna, mintha a fő fizikai gépen futnának (ami le van választva a netről - más ip tartománnyal, és bridge módban látna ki netre virtuális gép ami pár kattintással takarítható lenne a net szemetétől) -
frames
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Sajnos mindegyik módban csak az eth0 eszközt mutat, ami ugye ethernet csatlakozó, próbáltam az edit virtual machine settings -nél is hozzáadni wireless kártyát, de nem lehet. Na mindegy, akkor maradok annál, hogy hálózatváltáskor restartolom a guestet...
Köszönöm szépen a segítséget!
-
frames
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Azért, mert akkor fel tudnék csatlakozni VMware alól wlan hálózatra, mert, ha host alól váltok hálózatot, akkor a guest op. rendszer lecsatlakozik a hálózatról, és újra kell fonfigolni, vagy indítani...
Még 1 kérdés
: Fenn van a VMware tools, de a host azt írja ki, hogy nincs fenn, ha újra akarom tenni, akkor meg azt írja kia guest, hogy fenn van. Most akkor mégis kinek van igaza? -
frames
tag
Üdv! Segítségeteket kérném két problémában. Vista alatt futtatok egy Suse 10.1-et. 15,4-es widescreen monitorom van, és a felbontás sehogyan sem tudom 1280X800-ra állítani, van kismillió beállítás, de az nincs, van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt beállítani?
A másik, hogy Hogyan tudom azt beállítani (márha egyáltalán lehet), hogy legyen Wlan hálózat workstation 6-ban? A gazdagépen megy a net wlanon keresztül, a vmware pedig sima ethernet kártyát mutat, és azon keresztül csatlakozik...
Huh ez egy kicsit kusza lett, de remélem, hogy megértitek a lényeget
-
fLeSs
nagyúr
Nem tudja vki, hogy usb-s pendriveról hogyan lehet bebootolni egy vm-et?
A BIOS-ban a removable devicesnél csak a floppy van, a hard drivenál pedig a virtális vinyó és a bootable add-in cards, de ez sem müxik. -
fapuska
csendes tag
Üdv mindenkinek!
VMware servert használok Ubuntuban, a kliens gépemen windows xp fut.
A kliens gép elég sovány (Celeron 500) és szeretnék érdeklődni, hogy ti milyen oprendszerben futtatjátok a Console programot, esetleg mit tudtok tanácsolni?Köszi!
-
capafog23
őstag
windows alá szeretnék mégegy windowst ezzel a programmal, az "emulált" windows alatt mennyire mennének a játékok?
-
Sziasztok!
Felraktam a hivatalos oldalról letöltött vmware-t, szépen elindul, látszólag minden működik is rajta, de ahogy rányomok az Help->Enter Serial Number részre, azonnal kilép.
Linuxról van szó, ha konzolból indítom akkor is ugyanez van, semmilyen hibát nem kapok.
Mi lehet vele? -
Karima
őstag
hi
előző registry-s problémám megoldódott, de most egy újabb jött elő telepítés közban:
Az utolsó lépésig jó is, csak amikor újra engedélyezem a vmx86-ot és újraindítom, akkor megint elkezdi az újraindilásokat. Ha letiltom a vmx85-ot, akkor nem indul újra, de akkor új virtual machinet nem tudok csinálni

Valaki találkozott már ezzel a problémával?
-
Karima
őstag
hi
fel szerettem volna tenni a legujabb workstationt, de a telepítés közben egyszercsak újraindította magát a gép, és itt meg is szakadt a telepítés. Fel akartam tenni megint, de azt írja ki - jogosan - hogy már észlelt egy vmware-t, és hogy uninstalláljam. Na most ezt a Programok telepítésében/hozzáadásában nem tudtam megtenni, ha meg simán töröltem, akkor a várható eredményt hozta: még mindig jelen van a gépben a program (gondolom a registry-ben).
Hogy tudnám a registry-ből egyszerűen kitörölni? Van erre valami program? -
mathegoo
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
na szal bootolni tudok vele csak nem talál érvéyes ip- címet vagy nemtom mert továbbugrik rajta. de ehhez is hülye vagyok
VMware-n meg csak anyit, h nekem anyi problémám volt az egészel, hogy a bejelentkezéshez amikor a control+alt+del kell akkor előhozta a taskmanagert és csak képernyő billentyűzettel tuttam továbblépni
bár lehet h megint hülyeséget mondtam
most MS virtual PC van fent
ami megintcsak nem nekem kellet, de van
holnap suli
további szép őőő mi is van most..
estét -
kraftxld
félisten
-
mathegoo
csendes tag
hello
egy kérdésem lenne csak( a többit majd utánna
)
szóval.. van egy ezer éves lestrapált számítógépem.. nincsen benne se cd-olvasó, se floppy
csak winchester.
hálózaton keresztül feltudok-e rá telepíteni bármien op rendszert??vagy esetleg pen-drive os módszer, de valaki eltudná magyarázni nekem ezt az egészet??
hülye vagyok na..
további szép napot

-
Bridged Networkinget válassz a virtuális gép létrehozásakor. Van User's Manual, de az angoltudás nélkülözhetetlen...
-
Relisys
senior tag
Hello!
Kis segítség kéne a következő dologhoz:
Ubuntut próbálgatom VMwareben de a netet sehogy sem tudom belőni.
Routerem van itthon. host only-t próbáltam. De nem tudom még mit kéne beállitani. -
Menhir
csendes tag
Szevasztok!
Hogyan lehet Vmware server console-t automatikusan elindítani linux alatt bootoláskor? A guest oprendszer automatikus indulását ugye meg lehet oldani a Console-ból is, de hogy maga a console is magától induljon, arra nem találtam megoldást. Láttam már igy indulo rendszert, de nem volt alkalmam megkérdezni a megoldást. Szeretném elkerülni, hogy folyton kézzel kelljen elindítani akárhányszor le akarjuk állítani a guest rendszert. Mar az is elég lenne, ha a "Connect to host" ablakot ki lehetne küszöbölni, mindig a Local hostra kapcsolódom. Persze az autostart lenne az igazi.
Előre is köszönöm. -
xrvman
őstag
VM Wareben létrehoztam egy 6 GB os részt az XP nek, de egy pár alkalmazás miatt jó lenne +1Gb ra kitolni a disk helyet. Ezt hogyan tudom megoldani? Mert az edit>Disk alatt ez az opcio nincs. A memóriát tudom állítgatni.
-
P.H.
senior tag
erre: 1.0.4. verzióval konkrétan mi nem stimmel? a hsz-ed után letöltöttem a Server Console (véletlenül) 1.0.4-et, öt OS-t raktam fel eddig tesztelési környezetnek (Fedora 7, NT 4.0 Workstation, Win98SE, W2K és 32 bites XP), mire (ne) számítsak?
erre: I/O limitált? Egyszerre még nem próbáltam őket, de - egyesével indítva - eddig (2-3 napja) nem találkoztam limittel*. Defrag gyorsabb (mindegyik Windows-nál, a lemezkezelés néha RAM-disket juttat eszembe), XP és 98 alatt is hozta a (NAT-)internet a 900 KB/s körüli letöltési sebességet 8 mbit-es előfizetésen (frissítések, avagy 100 MB-os .NET SDK). Karakteres (DOS alapú, telepítés) felület megfogja a vmware-t (és a W98SE grafikus telepítési felület is; ez alatt szinte használhatatlanul akad az egér), de Tools-szal grafikuson 1400x1050-ben is kellemes mind (video full screen-ben term. nem folyamatos, kipróbáltam
). Mire számítsak?
Nem tudom, ez mennyiben a XP x64, mint host OS vagy a Pacifica érdeme (az alaprendszeré biztosan nem, mert az Opteron-ok 1890 Mhz-es órajele bármely asztali X2-jénél - a 3600+-okénál is - alacsonyabb).A varázslóban az OS-kiválasztás mennyit számít? Fedora-hoz 'Other Linux above 2.6.x'-t választottam (Red Hat-et kellett volna)?
*XP telepítés grafikus felülete 13 perc alatt ment le, kb. ennyi volt a dual K7 (2400 MHz) rendszeremmel, bár bonyolultabb hardware-környezetben. Használatban »érzésre« a munkahelyemen lévő Northwood Celeron 2.4 GHz + 256 MB Single Channel DDR lassabb XP-vel.
-
Balinov
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
nem.nem azonos.erre nem is gondoltam. az angol vm ugye WORKGROUP a magyar fizikai meg MUNKACSOPORT.net use nem látott semmit.most átraktam a magyart is WORKGROUP-ra,mindjárt jelentkezem.
szerk: igen,network neighborhood megtalálha a host magyar gépet és az osztott mappákat! Köszönöm,sokat segítettél.
üdv
Bali -
Balinov
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
Router nincs,kábelnet van usb-n összekötött Motrola Surfboard kábelmodemmel,direktben.
Virtuális gép hálózata NAT-on keresztül van belőve.Internet megy.ping ,tracert,stb. ok a vm-es xp aló.csak nem látom a shared mappát ill. a network neighborhood is hót üres...
Köszi ,hogy átnéztél!
-
Balinov
titán
újraittvagyok.Megosztással küzdöm épp.
IRL XP-n megosztok egy mappát,vmware főbeállítások között Virtual Machine Settings-nél Shared Folders -> Enabled-en van.jobb oldalán Folder sharing-nál always enabled,alatta a Folders-nál kiválasztva az a mappa,bepipálva.Idáig ok is lenne.Itt megakadtam,megnéztem súgót,azt mondja:
"Location of Shared Folders on the Guest Operating System:To use a shared folder in a Windows guest operating system, use Windows Explorer to look in My Network Places > Entire Network (Network Neighborhood for a Windows NT guest) under VMware Shared Folders.
For example, if you specify the name Test files for one of your shared folders, you can navigate to it on Windows XP guest system by opening My Network Places > Entire Network > VMware Shared Folders > .host > Shared Folders > Test files. "namármost vm-es masina,my network places és ez fogad: és itt meg is jöttem,lövésem nincs,hogy lehetne rátallózni,map network drive-val kellene? de mit irok elérési utnak? \\.host\Shared Folders\Megosztott Mappa?
Nem jön össze,hiába lövöm le a vm-et,majd osztott mappa beállítása után indítom,nem ok...Köszi minden segítséget
Balinov -
Balinov
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
nem? hogy érted. perpill a vm-es xp-hez kettő darab cd-rom (ide 0:1 ill. 1:0) van beállítva,az egyik az a winxp iso-ja,amit mondjuk tényleg felesleges install után mountoltatni,a másiknak a Connection-nál Using Physical drive-ra téve ki van választva az az egy szem nyomorult LG4160 opum..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogwarts Legacy teszt
- Arch Linux
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 9. nap: We Were Here Together
- Futás, futópályák
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)