- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Kezdő vagyok virtualizáció terén, pontosabban ESXI téren. Most kezdtem el tanulgatni, mivel látom hogy a jövő erre halad és úgy érzem nem maradtam még le semmiről
Vmware 7.1 alatt futtatom 2.5GB RAM-al az ESXI 5-ös verzióját. Gépemre feltelepítettem a kliensprogramot, nagyon szépen működik. A gond ott kezdődik, mikor 64-bites guest oprendszert akarok létrehozni. Létrehozom,elindítom és azt mondja nem használhatom 64bites rendszert. Ha jól tudom (bár őszintén 2 napja olvasgatom) tudja magát virtualizálni ESXI és EZ alapján próbáltam rábírni a működésre nem sok sikerrel.
Jelenleg 4gB RAM-om van, tervezek majd bővítést, ismerkedni a rendszerrel talán ez is elég. AMD Athlon x4 645-ös CPU, szóval az AMD-V is támogatott, ez sem lehet akadály, BIOS-ban is engedélyeztem a virtualizációt.
Hibaüzenet:
Ha tudnátok segíteni, hogy vajon miért nem működik, azt nagyon megköszönném.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
#48613632 #1190 üzenetére
Az első kérdésed gyakorlatilag arra irányul, hogy mi a virtualizáció és mire jó. Ezt sajnos nem lehet egy pár soros hozzászólásban összefoglalni. Neten keresgélve több tíz, száz oldalas leírásokat találhatsz a témáról, ha igazán érdekel.
2. A Player valóban faék nehézségű, Workstationbe már lehet szép dolgokat csinálni. Viszont, pl egy VMware vSphere már sok-sok komponensből áll, amiknek együtt kell működni. Ehhez még hozzágondolod, hogy az infrastuktúra mondjuk áll 100 fizikai hostból, az ezekhez kapcsolódó storageból, hálózatból. Aztán ezt valahogy felügyelni, monitorozni kell. Biztosítani kell, hogy biztonságos legyen a rendszer. Garantálni kell a sok 9-ces rendelkezésre állást. És még millió szempont... Talán így már van olyan bonyolult, hogy egy pár napos tanfolyam kijöjjön belőle
-
kraftxld
félisten
válasz
#48613632 #1194 üzenetére
Csak kezdésnek a google nyaggatásához:
vmware esxi, vsphere, storage vmotion, high availibilty vmware view, stb.
Ne csak vmware workstation és ingyenes server vonalon gondolkodj, plusz nézd meg a számalk-os tanfolyam anyagát, aztán megérted.
Amúgy kb 2 éve szinte minden szerver virtualizálva van amit telepítek cégeknek 1-2 kivételtől eltekintve. -
márNemKereső
tag
válasz
#48613632 #1194 üzenetére
1. Továbbra is tartom: röhejes a hisztid.
Nagyvállalati környezethez készült a vmware nem gyerekeknek arra, hogy a win7/linux alatt nem futó játékaikat legyen min futtatniuk.
2. Egy szóval sem mondtam, hogy sokat tudok róla. Nálad jóval többet, de pont a hozzáállásod miatt nincs kedvem részletezni.
Részemről ennyi volt, ha valaki akarja, majd kifejti bővebben.
Esetleg te is megteheted, hogy elmész a vmware.com-ra és megnézed, mire valók az egyes komponensei és változatai. -
törölt tag
válasz
márNemKereső #1193 üzenetére
Nem gondolom, hogy itt hozzáállásról lenne szó, ez nem társadalmi munka vaze
Sokkal inkább műveletlen vagyok a témában, és a tapasztalataimat mondom, mely ugyan csekély, ám pont ezért kérdeztem.
Választ ugyan nem kaptam, inkább csak kritikát (tőled), azt meg inkább csak sejtem, hogy olyan marha sokat te sem tudsz a dologról, különben mondanád -
törölt tag
válasz
márNemKereső #1191 üzenetére
1. Ez így szerintem logikátlan, figyelembe véve az árakat ráadásul a tesztkörnyezet nem tud 100%-ig valós, környezetet emulálni, OK, én csak játékokkal próbáltam, és azt is vágom, hogy nem erre való, de akkor mégsem tud, nemigaz???
2. zseni is vagyok épp, de most itt nem erről van szó
egyszerűen a telepítés után olyan marha sok lehetőségem nincs ezt-azt állítgatni, esetleg ha a verziók közti különbségeket veszem alapul???? Ilyentén valóban nagy szoftver, bár én a workstation és a player között sem láttam sok különbséget ... (biztos van, különben nem lenne két különböző verzió)
Mindegy, nálam okosabbak szerint biztos van értelme, és akkor az úgy is van, én mindenesetre nem találtam
-
márNemKereső
tag
válasz
#48613632 #1190 üzenetére
1. Egy darab konkrét példa: több, egymástól kellő alapossággal elszeparált tesztkörnyezet. Így nem kell több fizikai vasat működtetni -> energia megtakarítás, egyszerűbb menedzselhetőség stb.
2. Vagy egy zseni vagy, vagy fogalmad sincs, mekkora szoftverré nőtte ki magát a vmware. -
törölt tag
válasz
CsodaPOK #1188 üzenetére
csak ugye én azt nem értem ebben az egész sztoriban, hogy:
1. Hol és mikor van szüksége egy cégnek virtuális gép futtatására, elvégre elég nehezen elképzelhető, hogy ilyen dolog esetében ne lenne egy fizikai gép
2. az egész vmware környezet elég egyszerűnek tűnik, mit taníthatnak vajon egy tanfolyamon, mikor elég szájbarágós a szoftver is. Itt is inkább tapasztalatcsere folyik, mintsem mélyebb vájármunka, már magát a szoftvert illetően ...
-
DopeBob
addikt
válasz
CsodaPOK #1181 üzenetére
Háh, köszi, egész jó számalk valamiért nem is volt a listámon (netacademiához járok főleg)
Ismerős volt a neve, de már rájöttem közben tőle néztem még valamikor régebben az oktató videókat :-)
Külön öröm, hogy már van 5.0-ös verzióhoz vizsga, azon belül is, szerencsére ott van ami különösen érdekel is (VSA)
Kösz szépen!
-
-
Syl
nagyúr
válasz
#48613632 #1182 üzenetére
Sőt, mocskosul drágák...
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
szeretnék menni vmware tanfolyamra, tud esetleg valaki egy jó tanárt/helyet ajánlani?
-
Minusz
csendes tag
Sziasztok!
Vmware 2.0 s win7 alatt. winserver 2008 és debian linux alatt sincs hálózat mi lehet a probléma?
Köszi -
kraftxld
félisten
Csak saját magamnak:
Ha Vmware workstation és virtualbox is van az adott gépen, akkor le kell tiltani a virtualbox host-only adaptert a hálókártyák között, különben nem megy a bridged network a vmware-ben. -
márNemKereső
tag
Erről csak annyit: volt egy win7 enterprise 10/30 napos próbaváltozat a gépemen.
Rá egy virtualbox, bele 3D támogatással egy ubuntu. Amíg ablakozott módban futott a virtualbox, addig az ubuntu képes volt 3D effekteket használni. Ha fullscreenre váltottam, akkor meghülyült. OK, emlékeztem erre a hozzászólásodra, ebben a konfigban már amúgy sincs szükségem a virtualbox azon hálózati szolgáltatásaira, ami miatt korábban a vmware kiesett, hát felraktam. Új virtuális gép, bekapcsolt 3D-vel, bele az előbbi ubuntu újrahúzva, amikor a desktopon be akarom kapcsolni a 3D effekteket, közli, hogy nem lehet. Nem talál drivert. (guest alkatrészek telepítve).
Vmware le, virtualbox vissza, ő kezeli a vmware virtuális diszkjeit is, így már a linuxot nem kellett újra húzni, ablakozott módban itt is műxik a compiz csicsázása.
Lehet, hogy windows guestre jó, linuxhoz nem nyerő. :-( -
törölt tag
aztán közben eljutottam addig, hogy felugrott egy XP egy másik vinyóra, és ott is voltak textura problémák, hát mélyebbre ástam. megoldás van, egy 3rd party kis futtatható file személyében. most OK, ám így nem tudom, hogy virtuális környezetben miként működne, ugyanezzel a patch-el. ki fogom próbálni
-
törölt tag
hát srácok köszi, ezek a virtuális gépek nem jöttek be igazán, a VMware mindkét, általam próbált verziója rosszul textúráz.
A másik, Oracle-s meg nem ad 3D lehetőséget, mikor az AddOn-t fel akarom telepíteni, fél mp homokóra, majd semmi ... érthetetlen. DirectX alatt nincs is D3D ...
Nem kell régi hardver, azt gondolom, hogy XP alatt egy másik partícióról menni fog.
-
törölt tag
úgy telepítettem, de utána XP nem indult újra, várt az újraindulással vagy 10 percet, reset után meg ismét nem volt kipipálva és nem is volt D3D
meg valahogy eltüntettem egy csomó lehetőséget, magyarán eltünt a fenti menüsorom a reset ... egyéb funkciókkal
hááát még szokni kell, úgy monnyák occsó játék hülyegyerekeknek
na nekem az a lényeg, hogy Xwing alliances fusson, esetleg Pirates of t C. - ezek ifjúságom nagy kedvenceire emlékeztetnek. X-winget, Tie Fightert nem erőltetem, az Aliiances megy XP-n, a POTC meg a C64-es piratesre hajaz erősen ... ez fusson, többi mind1
kösz
-
válasz
dellkereső #1165 üzenetére
Elég egyértelmű, hogy azt... De link kárpótol...
-
dellkereső
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1164 üzenetére
Nem Guest Additions-t akartál írni?
-
válasz
#48613632 #1163 üzenetére
Nem, sem a VB, sem a VmWare sem játékra lett kitalálva, de ez utóbbi jobban támogatja a 3D-t (VmWare Tools telepítését követően). VB-nél Quest Additions a kiegészítőnek a neve...
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1162 üzenetére
Ó srácok, köszna válaszokat. Akkor én asszem el vok kicsit tájolódva. A VMware Workstation van nálam futtatva, a 7.1.1 build-282343, akkor ez nem kifejezetten játékra lett kitalálva.
Illetve most próbálkozok a Virtual Box-al, ott minden klaffol, kivéve direct3D, a megfelelő kieg telepítés után, most nem ugrik be a neve, de olyan mint a vmware tools, elvileg van direct3D, de egyszerúen nem indul újra a win, és a telepítés sikertelen.
próbálom másik win-nel.
Egy kérdés, akkor a VMware Player egy inkább játékokra kihegyezett verzió???
-
válasz
#48613632 #1159 üzenetére
Valamilyen szinten kezeli a 3D-t, de nem olyan szinten, mint a VmWare: [link]
A VmWare Player ingyenes, gyári oldalról regisztráció ellenében, egyéb portálokról meg regisztráció nélkül is letölthető
-
dellkereső
csendes tag
válasz
#48613632 #1159 üzenetére
És biztos, hogy workstation, időkorlát nélkül?
Idézet a www.vmware.com-ról:
"Download a 3-day free trial of Workstation today. "Virtualbox elvileg kezel 3D-t (főként windows guest-nél), hogy milyen minőségben és hatékonysággal, azt nem tudom.
64bites? Miért ne lenne?
# VirtualBox 4.1.2 for Windows hosts x86/amd64Te hol nézted?
-
törölt tag
válasz
dellkereső #1158 üzenetére
ejha! én mintha hivatalos oldalról szedtem volna le, úgy emlékszem ...
virtualbox kezel 3D-t vajon????
szerk : virtualboxot nézem a hivatalos oldalon. lehetséges, hogy nincs x64 belőle????
-
dellkereső
csendes tag
-
törölt tag
válasz
dellkereső #1156 üzenetére
Biztosan van egy szűk réteg, aki üzleti területen használni tudja, de mondjuk akkor nem értem, miért nem fizetős?
Másrészt egy cég előbb vesz második gépet, mint virtuális környezetet futtasson.
De mondom, nem értek hozzá.Az általam ismert felhasználói mind magánszemélyek és régi környezetet próbálnak vele emulálni, kompatibilitási okokból. tehát minden arra való, amire használják. Persze ha a fejlesztők makacskodnak, vagy sz@rnak bele
.... ám ettől lehet még egy olyan, általam nem ismert szegmense a piacnak, ahol két kézzel kapkodnak utána
-
törölt tag
válasz
CsodaPOK #1154 üzenetére
Jó, hát akkor mire van? Ugyan nem vagyok bennfentes a témában, de sztem többen használják/nák játszani, mint az eredeti, számomra ismeretlen céljára.
De nyilván ha nem arra készült, vagy alkalmatlan rá, akkor ezt kell elfogadni ... Felrakok egy "rendes" XP-t a kisebb vinyómra, és probléma kilőve
driverekkel mit kellett mókolni??? valós gépen cserélgettem, nyilván ez is számít. Nem vagyok meggyőződve, hogy az 1999-es XWA menni fog a Radeon HD 5570-esemen.
Minden VMware nélkül, már a régi 8800-as karikkal is volt probléma ezen játék esetében, nVidia karikkal meg amúgy is font problémák voltak a játékmenet alatt, de ez javítva lett.
Kösz a válaszokat azért
VMware tools: win98 SE alatt nincs hang. Pipa a helyén. Főgép rendben. Virtuális XP alatt tools nélkül is van minden.
-
törölt tag
Hello mindenkinek
Egy olyan problémám lenne vmware alatt, hogy nincs megfelelő textúrakezelés egy bizonyos játékon belül.
Nem tudom milyen információkat kell megadnom, ahhoz, hogy segítséget kaphassak.
WinXP van fent, mókolt, de friss driverek telepítve. A VMW Win7 X64 alatt fut. Driverütközés, egyéb probléma nincs.
Próbáltam a VMW alatt DriverGeniust, de természetesen nem is talált VGA drivert. Esetleg frissítsem a valós gépen?Az érdekes az, hogy a játék, az X-Wing Aliances, elég régi, még 98-ra készült, ezért is kellett a VMW, de elmegy XP alatt, nincs is gond, illetve a köztes, átvezető képek is rendesen látszódnak.
Valójában a cockpit, illetve az ablakkeretek nem látszódnak, pontosabban az űrhajó ablakkeretei, olyan átlátszó szerűek. talán mondhatom, hogy a statikus textúrák????A játék legális, gyári, nem mókolt, az valós gépen is minden legális, kivéve a VMW XP
Valki tud valamit erről esetleg??? Valami olyasmi érdekelne, hogy VMW alatt hogyan lehet a valós hardver drivereit állítgatni ... vagy nem tudom
-
robrob007
tag
válasz
dellkereső #1142 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nekem akkor ahogy kiveszem a szavaidból elég egy i3 2120-as, hogy egy windows 7 64 bites alatt vmware-rel tudja virtualizálni Win server 2008-at 64 bitest plusz 1-2 win 7 64 bites klienst. -
kraftxld
félisten
válasz
dellkereső #1147 üzenetére
Jaja, akkor add oda az asszonynak, neked meg egy új gép és mindenki boldog
-
dellkereső
csendes tag
válasz
kraftxld #1146 üzenetére
T61, bővebbet nem tudok, max. a gyári számot. Ha jól tudom, 15"-os 1440x900-as, matt kijelzője van, 2G RAM volt benne és egy 160-as vinyó.
Új akku ~40000, memória, még ha menne is a 8G, ~20000, esetleges ventilátor csere újabb huszas (ismerve a lenovo szerviz munkadíjait) és akkor még itt a kijelző, amiről fogalmam sincs, meddig húzza még. :-( Lassanként a tapipad is cserére szorul. Maga a gép jó (volt), csakhát a napi 14-16 órás nyúzás kissé megviselte.
Ja! Plusz egy win7 is kellene, mert a Vistával már teli a búrám... Ez összesen száz darab ezres v. több. Szerintem nem éri meg. Amíg még bírja, jó lesz a páromnak, hogy ne sírjon, amiért "eltiltom" a nettől. :-)Szóval egyelőre ott tartok, hogy körülnézek, Dellék mit tudnak nyújtani, aztán ha úgy látom, hogy nem tetszik, majd akkor foglalkozom a felújítással.
-
kraftxld
félisten
válasz
dellkereső #1145 üzenetére
Pontosan milyen gép? Az enyémre is azt irják, hogy max 4GB, de vígan szalad 8-al.
-
dellkereső
csendes tag
válasz
kraftxld #1144 üzenetére
T8600-as van benne, három és fél éves. Akkuja romokban, a monitor egyre nehezebben adja le a teljes fényerőt, mocsok módon melegszik, kezd zörögni a ventilátor, ilyesmi...
Összeszámoltam, kb. egy új(igaz, ócska) laptop árát kéne rákölteni, hogy nyugodtan tudjam használni, de 4G-nál több RAM-ot akkor sem tehetek bele az alaplap miatt. (a doksijában olvastam)
Ezek miatt kezdtem keresgélni. -
kraftxld
félisten
válasz
dellkereső #1142 üzenetére
Ha olcsón akarsz jót, vegyél használt Lenovo T61-et, T7xxx-es procival, ezen tuti jól megy
Én ezt nyúzom már 3+ éve, simán mennek a 64 bites virtuális gépek vmware workstationnel.
Ráadásul 8GB ramot is bele lehet nyomni. -
kraftxld
félisten
válasz
robrob007 #1141 üzenetére
Nézd meg ezzel a procit:
[link]Pár E5300-ast bekapcsolt VT-vel szállítottak:
[link]Ezeknek kell teljesülnie, hogy 64bites guest-et tudj futtatni:
64 bites processzor
Intel VT-x vagy AMD Pacifica engedélyezve a procin
Az alaplap támogassa a VT bekapcsolását (láttam pár buzi HP gépet ahol az eredeti oem lap támogatta a VT-t, a proci is támogatta, de a HP biosban nem lehetett bekapcsolni, mert minek belerakni a beállítást)
64 bites HOST oprendszer
Olyan virtualizációs alkalmazást ami támogatja a 64bites guest-et (Virtual PC 2007 pl nem jó)
DEPMind az 6 feltételnek teljesülnie kell 64 bites guest futtatásához.
-
dellkereső
csendes tag
válasz
robrob007 #1138 üzenetére
Épp most nézegetem én is ezeket a dolgokat, mert olyan gépet keresek, amin több virtuális gépet tudnék futtatni, nem utolsósorban egy desktop rendszert is.
A VT-x kell ahhoz, hogy úgy általában működjön a hardveresen (proci által) támogatott virtualizáció. Ez kell(ett?) pl. ahhoz, hogy a linuxos Xen alatt lehessen windows-t futtatni.
A VT-d valami újabb dolog, ez ahhoz kell, hogy a guest közvetlenül el tudja érni az egyes hardver elemeket, pl. a háló- vagy a 3D kártyát, diszket, ilyesmit.Itt írtak róla pár szót.
-
-
robrob007
tag
A telepítés el sem indul nekem az a gondom!
Azért szeretnék egy i3-mas procit venni, mert láttam, hogy ott van olyan, hogy VT-x és gondolom, hogy az én e5300-as procimban meg nincs(látom a leírásoknál, hogy van amelyik támogatja, de az enyém ezekszerint nem ezek közé a cikkszámúak közé tartozik).
Valahogy csak lehet futtatni virtuális környezetben 64bites rendszert. Kizárt, hogy nem!
Csak az a gond, hogy nem tudom, hogy melyik VT-t kell, hogy támogassa a proci?
A Vt-x-et vagy a Vt-d-t?
Külön felmegy mondjuk egy windows server 2008-as 64bites oprendszer, ha csak úgy simán telepítem a gépre, hogy beteszem a dvd-t és bootolok arról, szóval úgy megy, de amikor a vmware-rel kéne virtualizálni akkor kiírja azt a hibaüzenetet, amit fentebb bemásoltam. -
Kvazár
őstag
válasz
robrob007 #1136 üzenetére
Az alap lenne, hogy 64 bit-es gép emulálásához 64-es op. kéne, de vmware-rel akkor sem megy!
Nekem 64-es a gépem, és az op.-om is, de mégsem tudok 64-es op.-ot rátenni.Bár nem vagyok otthon a server winek terén, de a hagyományos win.-ek esetén, ha van egy eredeti kódod, akkor azt ugyan olyan kategóriájú (prof., home...) 64 és 32-es win.-ekhez szabadon használható. Tehát kerítesz egy ugyan olyan, csak éppen 32-es op.-ot és a legális 64-esed kódjával jogtisztán használhatod. (Ha tévednék szóljatok, és moderáltatom a hsz.-t.
)
-
robrob007
tag
Mi a különbség a Vt-x és a Vt-d között?
Akkor ha veszek új procit egy i3 2120-ast akkor sem fog működni vele, ha mondjuk egy 64 bites windows 7re rakom rá a vmware-t?
-
robrob007
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem és nagyon megköszönném a gyors választ!
Ezt írja ki nekem a vmware, amikor telepíteni akarok egy virtuális gépre egy 64 bites oprendszert:
You have configured this virtual machine to use a 64-bit guest operating system. However, 64-bit operation is not possible. This host does not support VT.
For more detailed information, see http://vmware.com/info?id=152.Continue without 64-bit support?
Milyen provesszort ajánlotok, ami tudja ezt?(esetleg i3 2120???)
Intel i3-ban van VT-x, de nincs VT-d, de ezek közül melyik kell a Vmware-nek?Köszönettel várom a választ!!!!
-
ZxZ
tag
..évek óta küzdök egy problémával..
..akármit csináltam eddig, a vmware workstation swapp-eli a ramot..
..a "fit all.." be van állítva..
..próbáltam már 6.x, 7.x verziókkal, 64bites host-on is.. a windowsban a memory management-et is sok féle beállítással..stb.
..6GB RAM-ból gazdálkodhat a rendszer mégis, ha már két 1gigás gépet futtat a vm, azokat előbb-utóbb elkezdi swapp-elni....tud erre valaki megoldást..?
-
DopeBob
addikt
Valakinek volt már esetleg szerencséje ehhez?
VMware vSphere
Essentials and Essentials Plus KitsAz Essential Plus érdekelne konkrétan. 4000euroért live migration mindenféle közös storage nélkül. Csak két vagy három szerver kell hozzá. Nem tűnik rossznak de nem sok konkrétumot sikerült eddig megtudom róla.
Próbálta esetleg valaki?
-
nagash
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elképzelhető-e, hogy a VMWare 4.1 Esxi figyelmen kívül hagyja a 3db 500Gb-os Sata vinyóból épített hardveres Raid 5 tömbömet?
Mert nagyon úgy néz ki és ha valóban így van, akkor hiába szívattam magam vele...
Előre is köszi!
-
n00n
őstag
Meg fogtok lepődni de megy!
Egy kicsit lassabban, mint natívan (Játék indulása 1 perc helyett 2 és fél. Betöltéseknél nincs különbség. Meccsek fél perc helyett 1 perc alatt töltenek be. Illetve legelőször volt egy kis grafikai gubanc, de a játék legújabb patch-e megoldotta), de megy.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Eddig mindig VBox-ot használtam, szóval a VMWARE nagyon új nekem. Van egy ismerős akinek Linux van a gépén, de a fia egyetlen egy játékkal szokott játszani a Football Manager 2011. Wine-al nem sikerült belőni, így jött az ötlet, hogy talán virtuális XP-vel (dual-boot nem igazán jó megoldás) megpróbálni. Szerintetek van esély arra, hogy VMWARE Workstation elvigye ezt az új játékot XP alatt?
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
VMware workstation 6.5-öt raktam fel az xp sp3 alá. Az a gondom, hogy nem látja az usb-s cuccokat. De az egyszerűség kedvéért vegyünk egy pendrive-ot. Bedugom, felismeri, kiírja a típusát is, majd nyomok egy jobb klikk connect-et. Aztán feldobja a szokásos szöveget, hogy ...to be unplugged from the host and conneced to this virtual machine..., de nem történik semmi, majd dob egy hibát, hogy nem tudott csatlakozni.Több eszközzel is próbáltam már, néztem a hivatalos oldalt, de ott csak azt írják, hogy frissítsem az sw-t az eszközkezelőből. De ott nem is látni...Ötlet
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #1119 üzenetére
na működik.
-
Sweet Lou 6
addikt
most használok először Vmware-t. hol tudom megnézni, hogy a VM használja az Intel VT utasítást (a beállításoknál a Processors-nál Automatic-ra van állítva a gyorsítás)?
-
jerry311
nagyúr
válasz
CsodaPOK #1112 üzenetére
Thx.
Közben már kitalálták, hogy legyen Enterprise Plus. Eleve csak az Advanced vagy az Enterprise jöhetett szóba a 12 magos CPU-k miatt.
Viszont ez azt is jelenti, hogy 8 license kell a két gépre...
Nem értem miért nem lehet ezt valami szép egyszerű license ajánlóval megoldani...Még VShield Edge-t veszünk hozzá.
Nemtom mi lesz ebből, nagyon kapkodnak...
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
jerry311 #1111 üzenetére
Ez sokban függ attól, hogy milyen funkciókat szeretnél használni:
Kis és középvállalati: Compare vSphere KitsNagyvállalati: Compare vSphere Editions
Vagy akár használhatod az ingyenes ESXi-t, ha megelégedsz a szolgáltatásaival.
Általánosságban annyit, hogy fizikai processzor alapon licencelődik.Tehát 4 CPU-hoz 4 licence-t kell venni.
(Kérj Enterprise Plus-t és akkor nem kell gondolkodni
)
-
jerry311
nagyúr
VMWare licensing-hez ki ért?
Milyen license-t kérjek az alábbi konfighoz?
2 host:
2.50GHz 12-core, 4 processor, 128GB-RAM 6x 600GB HDD and 2x 146 GB HDD, 2x 10 GB interface + 1x 4-port 1 GB card1 sotrage:
HP StorageWorks P2000 -
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Valaki próbált már FreeBSD-t telepíteni? Nekem jött össze.
A következő hibaüzenet jelent meg, mielőtt elindulna a telepítés: [link]
Rákerestem google-ban, és úgy tűnik, hogy hardveres problémára utal. Tehát röviden: Mintha nem tetszene a FreeBSD-nek a WMware, legalábbis a virtuális meghajtóval nem egyezik ki.Esetleg próbálkozzak a FreeBSD topicjában?
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Aventurium #1107 üzenetére
Kipróbálva.
64 bites guest OS-hez kell a hardveres VT támogatás. -
kraftxld
félisten
válasz
Aventurium #1105 üzenetére
Cseréld ki a procit egy T7xxx-esre meg tolj 2x2GB ramot a gépbe, én is hasonló laptopon nyomom
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Aventurium #1105 üzenetére
Amennyire tudom, kell a VT a 64 bites guest OS-hez.
Ha írsz egy PÜ-t valamikor estefele vagy hétvégén, akkor kipróbálom 64 bites hoston VT nélküli CPU-val. -
kraftxld
félisten
válasz
Aventurium #1103 üzenetére
Mert milyen géped van?
-
Aventurium
csendes tag
Sziasztok,
Régebben próbáltam 64 bites op rendszert futatni a VMware workstational de sajna nem ment mivel nem volt VT támogatásom. Mostanság olvastam, hogy ha a Host 64 bites akkor a guest lehet 64 bites annak ellenére, hogy nincs VT támogatás.
Ez mennyire igaz?
Még nem tudtam ezt a lehetőséget kipróbálni mivel teljesen le kéne cserélnem a jelenlegi rendszeremet.Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.:
Attila -
CsodaPOK
senior tag
válasz
Betty1980 #1100 üzenetére
Igen, ez lemaradt.
A gépednek támogatni kell a hardveres virtualizációt. A hibaüzenet szerint támogatja, csak a BIOS-ban le van tiltva. Tehát a (fizikai) géped indulásakor belépsz a BIOS-ba és keresel olyat, hogy Intel-VT, amit engedélyezel.
Ezután mentés, kilépés és teljesen ki kell kapcsolni a gépet, majd újra indítani.Ezután elvileg menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest