Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _NCT

addikt

Szeretnék otthonra egy kezdeti virtualizációs megoldást,egy db vékonyklienssel és egy host géppel.

Kb 7 éves Fusi notiról beszélünk, 700MB RAM-al, 1.6GHZ-es cerka procival és egy Sata-s 60GB-os vinyóval megáldva + vga 128MB-os integrált szörnyedelem.

A "Host" gép, 8GB DDR3 RAM, x4 635 @ 3.5GHZ (SLAT képes),1 TB F3-as Samu + AMD HD5450 512MB.

Gondoltam rá, hogy Workstation-ben kap egy virtuális gépet 1.5 GB RAM-al, w7-el és jóéjszakát. Viszont a notihoz van csatlakoztatva egy usb-s Webcam, így nem tudom azt hogyan tudnám rávarázsolni virtuális gépre, hogy azon keresztül lehessen Skype-ot használni. Wifin keresztül csatlakozna RD-al a HOST gépre. Gyakorlatilag csak netezésre, levelezésre, néha Skype-ra lenne használva a noti, viszont a router olcsósága (TP-Link WR340GD) és a Wifi sávszél miatt gondolom a Skype-t lehet felejteni virtuális gép alatt.

A másik gondolatom az volt, hogy WS08 alatt a Remote Desktop Services segítségével a szerveren futna a programok nagy része + RemoteFX szolgáltatást használnám bőszen.

Kliens gépen egy W7 ThinPC-hez hasonló rendszer fut, az arra alkalmas progival lecsupaszítottam egy W7-et, felesleges alkalmazásokat/rendszerösszetevőket RT7Lite-al és WAIK segítségével kigyomláltam. Szóval nem nagyon szeretnék azon a gépen futtatni sok programot, csak a legszükségesebbeket. Bár lehetséges, hogy valami XenDesktop vagy hasonló kerül majd fel.

Remélem nem nagyon érthetetlen a leírás és tudtok segíteni,tanácsokat adni. :R

Új hozzászólás Aktív témák