Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Hmm..igen komoly gondolkozás és hibaüzenet olvasás után az ötletem, hogy állítsd be rendesen a jogosultságokat a file-okon

-
DonThomasino
veterán
Egy új winyóra telepítettem a vmware kliens próbáltam hozzáadni a
meglévő gépeimet a régi winyóról. Egyet is nem sikerül ez lenne a hibaüzenet.
"Could not open virtual machine: D: Windows Server 2008 R2 x64.vmx
No permission to access this virtual machine.
Configuration file: D: \Windows Server 2008 R2 x64.vmx."Egyenlőre azok se indulnak amiket sikerült hozzáadni,
mikor indítom ezt írja.
Unable to open file "D: Windows Server 2008 R2 x64.vmdk":
Insufficient permission to access file.Ötlet?

-
bpx
őstag
válasz
k_petya
üzenetére
ez a guest nem eppen ugy nez ki, mint egy bridge config
ezeket allitsd be a guestenIP: 192.168.1.112 (itt csak hasrautottem, a de mivel a host gep 111, ezert a 112-ot valasztottam)
Alhalozati maszk: 255.255.255.0
Alapertelmezett atjaro: 192.168.1.1
DNS szerver: 192.168.1.1valamint a virtualis gepnel biztosan Bridge legyen beallitva
-
k_petya
tag
-
HXY
addikt
Nagyon alap dolgot kérddeznék.
Workstation 10-ben hogyan lehet 2 gépet egyszerre, egymás melletti ablakokban futtatni?
Nem a fülekkel akarok váltani, hogy melyik látszódjon, hanem egymás mellett mind a kettőt akarom látni egyszerre. -
k_petya
tag
Üdv!
Vmware playerrel (workstation)-nel próbálkozom és az a gondom, hogy nem megy a net a virtuális gépből. Bridged network van választva, elérem a router és a nas web felületét, de az internet nem jön be.
-
SzaZso007
tag
válasz
SzaZso007
üzenetére
Nos sikerült megoldanom másnap. (Csak most volt időm ide leírni...)
Tehát, ha valakit esetleg érdekel:
A megoldás az, hogy a workstation paneljén a kiválasztott virtuális xp-hez beállítjuk a többi felhasználót (már akit szeretnénk), majd a jogkörüket teljes "administrator" módra kell állítani. Nálam csak így engedi - más win7-es felhasználó bejelentkezése után - futtatni ugyanazon virtuális gépet. Persze ez megint felvet, adott esetben, némi jogköri hézagot...
-
SzaZso007
tag
Tisztelt Hozzáértők!
Ismét van egy kis gondom:
Egyszerűen nem bírom felfogni a logikáját, s így megérteni/megtenni sem, hogy a win7 alá felrakott - (vmware 10) - windows xp 32 bit-es rendszert, hogy (és hol) tudom úgy beállítani, hogy azt a win7 rendszer más felhasználói is elindíthassák, az alatt programot futtathassanak.
(A vmware-t természetesen el tudják indítani, csak a már meglévő virtuális gépet nem tudják futtatni.)
Please HELP Me! -
utgyuru
aktív tag
Van egy virtuális gépem, amit nem én csináltam. Minden leállítás után visszaáll ugyanarra az állapotra, nem ment el semmit. Utána power on-nal indítom, bootol, bejelentkezek és megy. A beállításoknál a Revert to snapshot-ra van állítva.
Akartam csinálni egy ugyanilyet, csináltam is egy snapshotot friss install után, aztán beállítottam Revert-re, de csak pause-ol, és resume-olni tudok. Shutdown guest / power off-ra ugyanaz. És mikor indítom, akkor resume-al visszaáll a gép, bejelentkezve, stb. Hogy tudom ugyanolyanra megcsinálni ? Azt akarom, hogy ugyanúgy kikapcsoljon, és következő indításkor boot, login legyen. -
SzaZso007
tag
Szervusztok Fórumlakók!
A következő a kérdésem:
Win7 proffesional 64 bit alá felraktam a VMware Workstation 10-et. Működik. A virtuális gépre WinXP Sp3-at. Működik. Azonban az xp eszközkezelőjében a szokásos vmware-es grafikus kártya helyett, ismeretlen eszköz-t jelenít meg (+1 "alapvető összetevő"-t sem ismer fel). Az eredeti VGA kártya egy ATI Radeon HD4550.
Valakinek esetleg ötlete? Egyáltalán okoz ez problémát? -
-
donatel
tag
VMware workstation 9-nél ha instalálok egy windows server 2003-at akkor nem tudom particionálni az a területet amit létrehoztam hanem egyből az egész terület formázásával kezdi.
Korábban felparticionáltam majd formáztam és kezdődött az intalálás.
Ez mitől lehet, mi állítódhatott el a workstationban. -
Konflikt
addikt
válasz
McSzaby
üzenetére
ha van vC, es PXE, akkor mar csak DHCP-t, es auto deploy-t (+ent. plus lic szukseges) kell acsolni melle.
majd pedig stateful installal fel tudod huzni az ESXi-t a hostodra. ez elegans modszer, de kicsit melosabb mint a flash drive-rol boot. -
Konflikt
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
ha mar a google-t nem tudod hasznalni, legalabb a linkre amit bamasoltam neked probalj meg rakattintani.
-
kraftxld
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Virtualizációs platform.
Ezt telepíted magára a fizikai gépre, és ezen futnak a virtuális gépek. -
McSzaby
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem, ne haragudjatok, én írtam le idiótán. Magát a telepítő image-t akarom pendrivera rakni és pendriveról telepíteni merevlemezre. Mint mikor Live Linux Pendrive-t készít az ember és arról telepíti az éles gépre. A gép, amire telepíteném, abban nincs cd/dvd..
Jah, és amilyen jó vagyok az is elírtam, hogy ESXi lenne.. -
Konflikt
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
esxi vs esx
ma mar nemnagyon telepitunk esx-et. -
McSzaby
őstag
Májas!
Melyik programmal tudnám megoldani, hogy az ESX-t pendriveról tudjam bootolni?
-
utgyuru
aktív tag
Az miért van, hogy beállítok egy megosztott mappát egy vm-hez, leállítom és következő indításkor sehol nincs a mappa? Always enable bepipálva.
-
Konflikt
addikt
válasz
mandriva11
üzenetére
egy info, max 10 db vNIC lehet egy VM-en.
-
Visormail
addikt
válasz
mandriva11
üzenetére
Simán
A vm tulajdonságaiban a hardver fülön add gomb. -
mandriva11
tag
Érdeklődnék, hogy Workstation-ben hogyan lehet olyat beállítani, hogy egy VM esxi feltelepítése után több hálókártya tartozzon hozzá? Mintha a gépben pl 8 db LAN kártya lenne, amiket később egymástól függetlenítve lehetne használni. "Remélem valamennyire érthető dolgot kérdezek"
-
-
Visormail
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
Lehet, én is tettem fel virtuális xp mellé ugyanarra a diskre másik partícióra ubuntut. Szépen megcsinálta a boot menüt és mindkettő működött, ugyanúgy mint fizikai gépen.
Egyedül arra figyelj, hogy mielőtt elkezded telepíteni a virtuális gép típusánál állítsd át az adott linuxra, a vmware tools is így fog csak települni különben az xp-set töltené be. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem,hogy megoldható,hogy egy virtuális op rendszer mellé feltelepítsek egy másikat op rendszert ugyan arra a virtuális diskre?jelen pillanatba egy xp mellé egy linuxot.Hogy miért,kiakarom kísérletezni,hogy egy dual bootos rendszert miképpen tudok letitkosítani a TrueCrypt programmal.Mert most próbáltam az xp mellé rakni de a linux nem indult el. -
Ganz-[HUN]
addikt
töröld ki a francba, és töldsd újra. sérült a cucc.
Egyébként annyi, hogy megnyitod azt a párat, amit futtatni akarsz, mivel Tab-ok vannak, így tudsz váltani, mint internetböngészőben. majd indítod őket mint azt szokás. Felesleges dolog egyszerre többet futatni.
2vm-nél ajánlott legalább 3 mag. mert annyira befogja, hogy eszméletlen.
3Vm-et 4 maggal lehet, és mindegyiknek Legalább 1gb ram ajánlott XP, és affelett.És mivel i5-öt használsz, 4 magos. Nem tudom.
És 4 mag+8gb ram=3vm mert
3VM=4 mag kell (3 a Vm-eknek, és egy a hostnak, hogy még az is használható legyen hellyel-közzel), 3GB ram, mert Ajánlott XP-től felfele az 1gb, Vistának, 7-nek, 8/8.1-nek ajánlott több is.
íggy kb. 2-2-t tudsz ki osztani, és az is 6gb.Én így mértem mindig is.

-
Konflikt
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
nalunk tobb szaz van, siman kellhet

edit:
(#2045) kraftxld: 5.5-tol nemhogy a 3.1, de mar a win95,/98 sem tamogatott
nem mintha kene - szerencsere. -
dmc
aktív tag
Mondjuk leszedtem a az ingyenes 30 napos verziót de telepíteni nem tudom mert hibaüzenettel elszáll állandóan a hibaüzenet a következő:
The MSI:
../Appdata/Local/Temp/vmware_1382996557/vmwareworkstation_x64.msi'failedE mi lehet?
Win 7 64 bit
VMware.Workstation ezt próbáltamKöszönöm a választ és a segítséget
-
dmc
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Köszönöm a válaszokat de arra voltam kíváncsi hogy lehet e többet futtatni igaz nem irtam oda hogy mennyit de 2db ot Win 7 vagy Win XP és a vinyo meg SSD 250 es.
És valami útmutatót lehetne kérni ha van magyarul hogy hogy is kell egyszerre futamtani?
Telepítést már csináltam.
Ksözönöm -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de egy gépen mennyi virtuális gépet lehet futtatni egyszerre?
És ha lehet akkor hogy?
Valami leírás vagy videó van?
Csak most ismerkedek a dologgal.
Ami van az
I 5 proci
8Gb Ram
Win 7 64 bitKöszönöm előre is
-
DS39
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
köszi. le fogom tesztelni. (de mire fel az a smiley?
)IG-88: Ctrl-Alt-Enter
-
IG-88
tag
haló! Az os-t amit a vmware-el futtattok ki tudom valahogy rakni teljes képernyőre?
-
DS39
nagyúr
Windows-on futtatott VMware View Client-ben egy másik Windows fut, zárolt képernyőnél ctrl-alt-del-t kell nyomni a feloldáshoz, ilyenkor a guest és host OS-re is kihat ez a művelet, ahogy a Win+L megnyomása esetén, a guest és host OS is zárolódik. előbbire találtam megoldást ctrl-alt-insert-tel csak a guest oldódik fel.
a Win+L-re viszont nem találtam olyan kombinációt, amivel csak a guest OS-t tudom gyorsan zárolni. létezik ilyen kombináció? köszi előre is
-
kraftxld
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
[link]
De én nem így csinálnám, vennék egy vékonyklienst a HW aprón mondjuk pár ezresért, és a Win7-re felraknám a Terminal Server patch-et. -
Ganz-[HUN]
addikt

Üdv, valaki segítene meg olddani?

Én is kísérletezek/nék ezzel.
-
Termi92
tag
Hello! Érdeklődni szeretnék, megoldható-e VMware-be, hogy egy +szett egér+bill kombóval, meg monitorral, egyszerre két ember használjon egy gépet?
-
DS39
nagyúr
üdv!
a vmware player-ben használok debian linux-ot, és a bootolás során, de még desktopos felületen belül is többször ki-be kapcsolja a num lock-ot. ez alapvetően nem lenne probléma viszont laptopon mivel nincs led ennek jelzésére ezért a képernyőn jelenik meg mindig az üzenet hogy num lock on/off, és eléggé zavaró.
virtual box-szal ilyen nem volt ezért gondolom hogy nem a debian hibája, viszont a vmware nálam lényegesen gyorsabb, ezért ezt használnám inkább, de ez a "hiba" bosszantó. tudtok rá vmi megoldást?
-
gari24
tag
Üdv
Egyenlőre még csak ismerkedek a programmal
9.0.2 van fentAlap rendszerem win7 64 bit
Kíváncsiságból felraktam egy Win 8 64bit
Adtam neki 4GM ramot viszont a procival bajban vagyok
Hogy a magok számát vagy a db számot növeljem.
Melyikkel lesz többre képes a rendzsr ?
Core2Quad 9550em van -
donatel
tag
Olyan kérdésem lenne hogy VMware 10 fogja kezelni a VMware 9-ben létrehozott virtuális oprendszereket, hálózatokat? Most Win7-et használok amin VMware 9 fut, de lehet hogy a jövőben Win8.1-re térek át és arra már majd a VMware 10-et szeretném telepíteni (mert az már ugye támogatja a Win8.1-et). Ekkor majd ugye tudom használni az előzó verzió virtuális oprendszereit?
-
kraftxld
félisten
válasz
ssolitude
üzenetére
Jó, hogy ezek az "apró" részletek csak így derülnek ki

VMware workstation kell neked, ez tud rendes LTP port átirányítást, 7.0 volt az utolsó ami 32bites procin is elfutott:
[link]
De én a helyedben meggondolnám, hogy nem éri-e meg egy 64bites prociba beruházni. Szerintem van pár T7xxx-es proci a fiókomban, érdekel esetleg? -
ssolitude
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi a választ.
Virtualbox-ot próbáltam, nem volt megfelelő amire szerettem volna.
T2400
A Win7 Xp mód csak kinézetében lesz Xp, vagy működésében is? Értem ezalatt, hogy fel tudok-e tenni olyan szoftvert ill. drivereket, amik csak Xp-n futnak, Win7-en nem?
Visszafelé próbáltam több Player verziót is, de egyik sem ment.
A Workstation is tud virtuális gépet működtetni?
(Egész pontosan egy plottert szeretnék LPT porton keresztül használni, amihez sajnos csak Xp driver létezik. A VB sajnos nem nagyon működteti a virtuális LPT portokat.Ezért gondoltam kipróbálni a VMWare-t.) -
kraftxld
félisten
válasz
ssolitude
üzenetére
T2400 vagy T7400?
Ha T2400, akkor 3 lehetőséged van.
1, Egy régebbi VMware player, az 5.0-s elfutkos 32 biten is. [link]
2, A Windows 7 alá ott az ingyenes XP mód ha megfelelő licenszed van, szintén megy 32 bites Win alatt.
3, VMware workstation, régebbi verzió ami megy 32 biten, de ez fizetős. -
Visormail
addikt
válasz
ssolitude
üzenetére
Fel lehet tenni
VMware Player and VMware Player Plus for Windows
VMware Player and Player Plus for Windows 32-bit and 64-bit operating systems. -
ssolitude
őstag
32 bites gépre fel lehet tenni a Playert? Bármelyik verzióját?
-
kraftxld
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
A szokásos....
Képernyőmentés, port 3260 nyitva van-e, freenas beállítások, logok, stb. -
DonThomasino
veterán
Nem bírom felcsatolni a ISCSI val a FREENAS disk et.
Oda vissza megy a ping viszont amikor connect re nyomok failed.
win2008
ötlet? -
Thusor
őstag
Windows 7 Pro alatt feltettem VMware 10 workstationbe az Ubuntu 12.04-et. Az lenne a gondom, hogy most így teljesen más a windows és az ubuntu alól is a host id-m. Van egy software ami host id alapján licencel. Hogyan tudnám az ubuntuban ugyanarra a host id-re változtatni mint ami wondowson is van?
-
King Unique
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
Lehet egyszerűbb lenne, de egész egyszerűen nincs annyi helyem notin...

Aztán úgy döntöttem nem pöcsölök vele, le is szedtem, mert bekapcsoltam frissítési szolgáltatást (kell-e?) és szokás szerint svchost 100%-on pörgette cpu-t...virtuális linuxokat is mindig frissítem, ott nincs ilyen gond, ahogy újabb windowsoknál se, csak ennél a redvás xp-nél...
Látom vmware player telepítésnél még sorozatszámot is kéri (virtualbox nem), ha megadom és felrakom, akkor máshol nem is használható "rendes gépként", mert virtuálisra aktiválja be
-
Visormail
addikt
Workstation 10-et telepített már valaki Windows 8.1-re? Nincs probléma alvásból felébresztésnél? (Mármint a gazdagép, virtuális gépek nem is futnak mikor elaltatom.)
Nálam nem ébred fel a gép és még nem tudom melyik program miatt, de először még jó volt és drivereket már nem tettem fel csak programokat. Találtam egy virtualbox által okozott problémát, mondjuk nálam nem ilyen a jelenség, alvásba szépen lemegy csak vissza nem jön. -
kraftxld
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Nem egyszerűbb mondjuk 40GB-os vinyót adni neki, thin provision-al, aztán úgyis csak annyi helyet foglal el amennyit kb használsz a gépen belől. És nem kell pöcsölni a növeléssel.
-
Visormail
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Edit virtual machine settings/kijelölöd a vinyót/utilities gomb expand ezzel meg lehet nagyobbítani. Persze a virtuális oprendszeren utána ugyanúgy particionálni kell.
-
kraftxld
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
A playerben fogalmam sincs, de Workstation-ben és vCenterben tuti lehet.
Lehet playerben is, az ingyenes converterrel. [link] -
King Unique
titán
Vmware-ben lehet útólad lemezképet/virtuális gépet átméretezni, növelni--csökkenteni

Virtulabox-ban nincs ilyen opció, azt mondták ebben van, esetleg csak a fizetős verzióban, v tudja a sima Player is? -
DonThomasino
veterán
Tudja valaki hogy kell egy freenast be configolni VMware alatt?
Nem tudok disk et felcsatolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- ÁRCSÖKKENTÉS Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

nem mintha kene - szerencsere.