- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Nah itt vagyok. Az 1.2-nél tökéletes a hang..
Úgyhogy az egyik probléma megoldódott
A másik is, mert az amit letöltöttem, az egy ilyen msn ''emulátor'' lett volna, de mivel volt alapból benne, így nem is bíbelődöm vele
Egyenlőre nagyon tetszik, egy valami ami kevésbbé: amikor pl csatlakozom az Uhu tárcsázóval, akkor becsatizok, de az az ablak ott marad. Nem lehetne elrejteni, hogy ott fusson, de ne legyen a ''tálcán''? Ugyanez az ''msn progival'' (hirtelen nem jut eszembe a neve
). Az is fusson, de mint pl win alatt, elbújjon az óra mellett. Apró dolgok, de úgy örülnék, ha meg lehetne oldani ;)
Üdv: Atesz -
Nimrod
addikt
válasz
Agostino #2497 üzenetére
Kellhet - eleinte. Később ahogy beletanulsz már nem fog kelleni, de ahhoz sokat kell olvasni és próbálgatni.
El kell szomorítsalak, de ha visszább olvasol, akkor láthatod, hogy mit össze nem szenvedtünk itt páran, mire belőttük az Ati driver-t.
A tűzfal akkor jó, ha jól van beállítva, szóval itt csak a user a lényeg. -
Agostino
addikt
Üdv.
Fontolgatom, hogy lecserélem a winemet linuxra, de egyenlőre még ki kell gondolnom, hogyan viszem át az adataimat. Viszont ugye win mint olyan gyakran csak úgy javul meg, hogyha full reinstallt adok neki. Namost kérdem én (itt kérek meg mindenkit, hogy akinél szúró, illetve tűzfegyver van, az tegye el messzire) linuxál is kell ilyet?
Valamint nézegettem mennyire van driverrel állatva a linux. Atinál találtam drivert, talán nem lesz gáz, de pl ASUSnál nem akadtam driverre az integrált hangkarihoz (típus adataimnál). Pinnaclenél sem tól jó a helyzet sajnos.
Tűzfal témájával hogy állunk? Megbízható a beépített? -
KrAt
veterán
Tegnap este 1 órát próbálkoztam beállítani. Sikertelenül. Így gondoltam, hogy leszedem az 1.2es verziót. Most jön lefelé. És amúgy eszembe jutott, hogy az előző konfigommal se ment
(azon is AC97 hang volt) Jah igen: honnan lehet leszedni Linuxra játékokat, progikat, meg ilyeneket? És amúgy tegnap linux alól letöltöttem egy progit (linuxos) és kaptam egy .bin fájlt, amivel nem tudok mit kezdeni
Utolsó kérdés: pl: videókarinak nem kell drivert felrakni, jó az amit a Linux felrak magának? Sorry a kérdésekért, csak nagyon láma vagyok (egyenlőre
)
Üdv: Atesz -
KrAt
veterán
Helló! Most raktam fel az UHU 1.1 linux-ot. Nagyon tetszik. Az első kérdésem az lenne, hogy miért nincs hang? Nagyon nem értek hozzá, így valaki szájbarágósan el tudná mondani, hol kell beállítani? 6 csatornás AC97-es hang van az alaplapon.. Az /etc/modules/AUTOLOAD fájlba beírtam a snd-via82xx sort, (ez volt a súgóban..) de ez sem javította meg Valaki ha tud, segítsen! Nagyon köszi!!
-
Nimrod
addikt
Nem tudom miért, de nekem van, hogy nem állítja be rendesen a hangkártyám. Telepítem, minden OK, hang recseg, aztán ahogy próbáltam legvégül a saját hangdriverét felrakni úgy el is szállt minden hang. Következő UHU-reinstallnál már minden rendben volt, de ez nem az első eset. Van erre valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez, vagy csak szimplán bug?
-
UhuMan
csendes tag
Hy All
GTkam nevezetű programmal tudod áttőlteni a
képeidet UHU-ra!!!!
UhuMan -
Nimrod
addikt
Próbált valaki mostanában Sony Ericsson telót kezelni UHU alatt? Volt egy progi hozzá amit kb. fél éve néztem, akkor nem jutottam vele semmire. Fejlődött azóta? Esetleg FMA már használható UHU alatt? Régebben nem lehetett még a Wine-al sem.
Lehet, hogy hülye kérdés, de... digitális fényképezőgépről át lehet e tölteni a képeket UHU alatt is PC-re és ha igen mivel/hogyan? -
UhuMan
csendes tag
Helló Mindnekinek!!
Még nagyon kezdő vagyok!!
Ha valami gondom lenne a
Dc-vel az UHU-n akkor
segítetek majd?Azt szeretném
kérdezni hogy valakinek megvan
a Skype nevezetű internettelefon
program?Mert a http://ubk.uhulinux.hu/
ról leszedték!!!
Na lépek csáó All!! -
UhuMan
csendes tag
Ez kimaradt:
Milyen Linuxot ajánlotok erre a célra!!
u.iocsi!!!
-
UhuMan
csendes tag
Helló, Mindenkinek!!
Egy álltalános kérdéssel fordulok hozzátok!!
Mivel én M$ termékét használom jelenleg,
és szeretnék Linuxot is használni mellette.
Nekem főként DC-re, mp3-rom hallgatásra
HTML szerkesztésre, CD másolásra, DVD
írásra, filmnézésre!De főként DC-zésre!!!
A segítségeteket várom!!
Helló, Mindenkinek!!!
Üdv:
UhuMan -
Johnny19
tag
válasz
.:GoliBali:. #2483 üzenetére
Ha a hetedik particon vann akkor egyértelmüen hda7 lesz, tehát akkor
mount /dev/hda7 /mnt -
Johnny19
tag
válasz
.:GoliBali:. #2480 üzenetére
hy.
Berakod a teleíptő cd-t, és a karbantartó rendszert választod
aztán beirod ezeket:
mount /dev/hdaxx /mnt (xx az a partició ahol az uhu linuxod van)
mount --bind /dev /mnt/dev
mount --bind /proc /mnt/proc
chroot /mnt
grub-install hd0
mod: elirás
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #2480 üzenetére
Mi indul el? A Linux vagy a Win?
Szerk.: Hülyeséget kérdeztem, valószín a Win indul el
Ezt nyálazd végig, hátha: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
.:GoliBali:.
aktív tag
Hogyan tudom újrarakni egy windows telepítés után eltűnt grubot????
HELP!!!!! -
Nimrod
addikt
válasz
T. Almeida #2478 üzenetére
-
T. Almeida
senior tag
-
UhuMan
csendes tag
Valaki tudna írni nekem egy Ftp címet ahonnan
le tudnám tölteni az Uhu 1.2-es végleges verzióját??
Előre is köszönöm!!
UhuMan -
T. Almeida
senior tag
-
iday
aktív tag
Igazad volt.
Valoban a touch pad miatt kiabált...
Viszont továbbra se tudok linuxot felrakni a laptopra.
Cd-rw re kiirom, vissza is ellenöriztetem. ok.
Be laptopba, másolja fel a cuccokat és egyszercsak jön a hibaüzi, vagy fagyás.
Uhu linux 1.2 , Mandrake 10.0 telepitési/másolási hibával elszáll.
BlackPanther 4.2 meg befagy.
5let?
Memtest végigment, hibátlan. -
ReJim
őstag
''csak az ATI driverrel összepároztatni néha macerás, de megoldható. ''
ezt sajnos meg kell szoknod... az ati fejlesztői nem írnak normális drájvert linuxra... szóval atival macerás a 3d...
ha nem ati lenne, akkor mondanám, hogy jácchacc linuxon is...Bővebben: link
az a progi mit csinál? mobil manager?
mert lehet hozzá keresni linuxos prg-t, hátha vancsak azt kell tudni mit kell keresni, mert így elsőre: Bővebben: link
---
iday:
szerintem a 2.6-os kernel miatt van.... a touchpad mijatt kiabál...
(ha jól vettem ki)
Bővebben: link,Bővebben: link
remélem segítettem valamit... -
iday
aktív tag
El is felejtettem.
Ugyanakkkor a uhu-linux_live_2.4 minden probléma nélkül elindult a laptopon. -
iday
aktív tag
Vettem egy laptopocskát.
Gondoltam teszek rá uhu linuxot.
Munkahejen le is töltöttem, itthon kiirtam ujrairhato cd-k re.
Nero vissza is ellenörzi. Minden ok.
Telepitést inditok.
Elkezd töltögetni.
2.6.9-19
..............................................................synaptics reset failed
synaptics reset failed
synaptics reset failed
Ez nemtudom mit akar jelenteni, de a telepitö elindul.
Ellenöriztetem a cd-t.
Aztmondja hibás.
Ellenörzöm a másik gépen a letöltött iso filokat.
svf md5
Mindrendben van.
3x kiirtam ugyanazt, mindig hibás.
Most az elöbb lefutott a teszt hiba nélkül, most meg a filok másolása közben mondja hogy hibás a cd.
blackPanther OS v4.2 esetén is synaptics reset failed szövegeket irogált.
Annak a telepitöje nem indult el.
Help me! -
Nimrod
addikt
válasz
T. Almeida #2465 üzenetére
Igen, új verzióra. A legutóbbi is egész jó, csak az ATI driverrel összepároztatni néha macerás, de megoldható.
Nekem most csak a játékok és a Float miatt van fönn a win (utóbbi egy Sony Ericsson mobilokat kezelő remek progi, de nem lehet normálisan wine-al vagy bármilyen más emulátorral futtatni).
Csomagkezelőnek én mindig is a Synaptic-ot használtam. -
ReJim
őstag
hogyérted, hogy új disztribúció?
az uhu-nak egy újabb verziója?
egyébként nem kell várnod... nyugodtan törölheted a win-t, és felrakhacc egy linuxot...
én megtettem ezt kb. 2 - 2,5 hónapja, és nem bántam meg...
eddig is volt linuxom a win mellett, de ha valami nem ment linuxon, akkor menekültem a win hideg karjaiba... aztán gondoltam egyet, win le, winyó partíciókat totál lezúzva, teremtettem magamnek egy csak linuxos környezetet... mivel nincs menedékezért ha valami nem megy, bekell állítanom... szóval egy hónap alatt ha törik, ha szakad, egy atombiztos linuvx lesz a mellékhatása...
csak nem szabad feladni, olvasni, kérdezni, próbálni kell... (nem feltétlen ilyen sorrendben... -
Moka
csendes tag
hello RASZPUTYIN!!!
Megtaláltam a megoldást. Nagyon egyszerű! Leszedtem a 0.9.3-as verzióját, abban is kijavították azt a valamit ami miatt nem működött. Nekem az gond nélkül lefordult. -
Nimrod
addikt
Várható mostanában új disztribúció?
Mert akkor lassan lehajintanám a windows-t és visszatérnék. -
WN31RD
addikt
Zártam a másik UHU-s topicot: Bővebben: link
Az ott még meg nem válaszolt kérdésekre legyen szíves itt válaszolni, aki gondolja. -
T. Almeida
senior tag
Innen szedjétek le a Racert + a 3 kieget. Király!
Köszi, UBK
Bővebben: link -
-
twollah
nagyúr
Valaki leforditotta mar az uj Firefoxot Uhu ala?
Mert szeretnem hasznalni.
Vagy hogyan lehet leforditani a forrast, forrasokat linux ala?
Mert akkor akar magamnak is meg tudnam csinalni. -
twollah
nagyúr
Bővebben: link
Innen le tudod szedni a neked tetszo verziot.
Nem tudom mit akarsz uzletelni. -
MarKoo
addikt
Nekem olyan jellegű problémám van az UHU-Linux 1.2-vel, hogy nem hajlandó elindulni grafikus felületen. Bootolok a lemezről. Kiírja, hogy Disabling IRQ #185 stb.. Ez megy kb. 5 percig majd elkezdi a telepítést. Mindenki azt mondja, hogy milyen hamar felmegy (maximum 20 perc) nekem meg több mint egy órába telt, mire eljutott a telepítés végéig, ahol kiválasztottam vga-nak a vesa-t és konfigurálta a csomagokat. (legalábbis ezt írta ki
) Utána amikor próbált elindulni grafikus felületen és előtte kiírja hogy ez és ez OK elég sokat tökölt, holott ennek is pillanatok alatt végig kellene futnia. Végül kiírta azt, hogy nem sikerült elindítani a grafikus felületet és konfiguráljam újra és indítsam el megint. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
Hozzá kell még azt tennem, hogy rossz a videókártyám (X800XT), továbbá mindkét UHU-Linux cd amit kiírtam hibás volt. -
nukewar
tag
Sziasztok!
Pár napja tettem fel az UHU linux 1.2-őt. Az nvidia drivert sikerült felrakni, hang is van, csak a tuneremet nem tudom működésre bírni.
Típusa: Askey tview99 cph053 conexant bt878
Feltettem a bttv-0.9.15 -öt gond nélkül, meg a btaudio-0.7-et.
A zappingban ki is írja megfelelően a beállítsoknál a tuner típusát, de se kép se hang.
A tvtime 0.99-et szintén sikerült felrakni, be is jön, de ott sincs kép. Scannelésnél egyik program sem talál adót. A tvtime no signalt ír ki. (Minden a helyén. Windows alatt évekig kifogástalanul működött)
Az /etc/modules.confba beírtam a megfelelő sorokat, de akár ott van, akár nincs, nem sok hatása van a működésre.
A modules.conf tartalma:
options bttv card=24 radio=1
options bttv tuner type=23
options msp 3400 amsound=1 once=1
A kérésem röviden a következő: HELP ME! -
zso73
veterán
Egy kicsit biznisz szaga lesz a dolognak! Sulinetes UHU-t keresek!/zsola73@vipmail.hu Nagyon tetszik az UHU!!! Most a 2.4-es Live alól írok! A Mozilla érdekes módon jól műxik! Win alól tele van hibával!
-
Emitel
tag
Sziasztok.
Pénteken telepítettem fel az uhu 1.2-öt.
Meg vagyok elégedve vele. sikerült belőni a Bluetoothot,Pentrivot,digit fényképezőgépet is.
Viszont azt nem tudom, hogy készenléti állípotba, ill. hibernálni hogyan lehet a rendszert?
Gyorsbillentyűket sikerült beállítani, denem reagál a funkcióra.
Tud valaki segíteni?
Bence -
zsolo_d
tag
Höhőőőő!
Na ez a topic nem egy túlontúl látogatott... -
zsolo_d
tag
Hello Mindenkinek!
Én egy levelezőprogit szeretnék beállítani UHU 1.2-re.
A neve Evolution.
Addig eljutottam, hogy küldeni e-mailt tudok, de ami érkezik azt nem látom az INBOX-ban, csak a webmail-en keresztül. (kábelnet)
Ha valaki tudna segíteni a beállításában azt nagyon megköszönném!
Üdv. -
vlaci79
senior tag
Üdv!
Hogyan megoldható UHU linux telepítése ICH5R raid vezérlőn lévő RAID0 tömbre?
Vlaci -
UhuMan
csendes tag
Én tudok segíteni!Elküldöm a linket!
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Uhu linux 1.1 alatt a hálózati nyomtatót hogyan kell beállítani?A másik gépen XP van ,az internetmegosztás müxik.
Helyi nyomtató beállítás müxik.
Hálózati nyomtatót hogyan állítsak be?
Segítséget előre is köszi! -
PumukliM
csendes tag
Sziasztok! Arra volnék kíváncsi, hogy az UHU hol helyezi el az ideiglenesen letöltött internetfájlokat, hol lehet ezeket megtekinteni?
-
válasz
T. Almeida #2436 üzenetére
Oda is irtam,de nekem ezt UHUban kéne holnap reggel megcsinálnom
-
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segiteni.Az a helyzet,hogy a suliban tanulunk UHU-Linuxot,és skripteket irunk benne,és van 1-2 feladat,amit nem tudok megoldani:
1.ki kell számolni 1 mátrix páratlan sorszámú soraiban lévő elemek átlagát 3tizedesjegy pontossággal /Általában a mátrix az 3x3as/
2.Olyan shell script,amit 1 paraméterrel lehet meghivni, a paraméter 1 felhasználónév.A script számolja meg,hogy a paraméterként megadott felhasználó hányszor van bejelentkezve a rendszerbe...
Ha valaki tudna segiteni,akkor annak nagyon örülnék... -
Gyick
őstag
hi!azt szeretném megkérdezni hogy a .uhu kiterjesztésü fájlok müködnek knoppix alatt?
illetve tud valaki olyan gitár hangolo progit ami megy knoppix alatt? -
Deathjay^
tag
hi. elég láma vagyok igy linux téren de must muszály lesz h egy darabig azt használjam. az lenne a kérdésem h az uhu linuxban van alapbol grafikus felület?
-
twollah
nagyúr
Kovezzetek meg de a SU parancs utan sem tudom menteni a filet.
En vagyok a bena?
A grubban szerettem volna atirni a varakozasi idot 10secrol 60secre. -
twollah
nagyúr
Amugy volt ertelme felraknom a Linuxos NForce drivert?
A hang, halokartya stb anelkul is ment jol. -
eddie303
őstag
válasz
twollah #2411 üzenetére
Átírtad a /etc/X11/XF86Config-ot (Vagy ami van az UHU-ban, nem vagyok rég képben vele, XF86Config-4 vagy xorgconfig) a Driver ''nv'' -t nvidia-ra?
Ha igen, glxinfo | grep direct
Ha azt mondja Direct Rendering: Yes akkor van gyorsítás, ha azt mondja:
MESA GLX Indirect akkor nincs -
twollah
nagyúr
Voltam olyan ugyes, es felraktam az UHU ala a Linuxos NForce, es NVidia meghajtokat,de semmilyen valtozast nem vettem eszre a rendszerben.
Ok nem varok csodat, de volt ertelme a dolognak?
A masik kerdesem, hogy hogyan tudom megallapitani, hogy a VGAm most mar normalisan dzsalja a 3Ds cuccokat?
Vmi 3Ds jatek otlet jo lenne.
Quake stb. -
Blade!!!
tag
válasz
zsolo_d #2409 üzenetére
Szia!
A helyzet az, hogy próbáltam úgy hogy két kijelző. Az egyik dvi-on a másik crt. Akkor grafikus módban nincs kép a dvi-on. Ha azt mondom hogy egy kijelző van akkor is csak a crt-n van jel. A dvi-n nincs. Ha nem grafikus módban vagyok akkor van mind a kettőn. Most már én is driverre gyanakszom. Analogon megy a TFT-m, de ha már az embernek van dvi csatlakozásra lehetősége ugye akkor azt szeretné használni. Majd keresek régebbi drivert. A kari új de nincs hozzá linuxos driver. Az enyém szervizben van addig ezt kaptam. Lehet hogy az menni fog. Igazából az ati új driverében (meg gondolom a régebbiekben is mivel ha az újban nincs) nem szerepel a 9250. Azt írja hogy az r200 és r300-as kártyákhoz jó. Ez meg ugye r280as. Úgyhogy nem értek semmit nem tudok semmit. SEGÍTSÉG!!! -
zsolo_d
tag
válasz
Blade!!! #2408 üzenetére
És felmegy rendesen hibaüzenet nélkül?
Én másik driverrel próbálkoznék!
Mondjuk régebbivel.
Nekem a photosmart 7450-es fényképnyomtatómmal volt ilyen gubanc.
Kijelöltem a 7350-es driverét és flottul működik azóta is.
Nekem nVIDIA karim van de ilyen gondom nem volt.
A Te kártyád új?
Vagy adtak hozzá linuxos drájvert?
A helyedben még próbálkoznék más drájverekkel, mert a seképsehang az nem beállítási probléma!
Sok sikert!
Üdv. -
Blade!!!
tag
Nem igazán reagált senki ezért próbálkoztam egy kicsit. A lényeg az, hogy csak akkor nem megy a moncsi, ha dvi-on szeretném működtettni. Tehát ad képet a beépített ati driverrel, de ott ugye nincs 3d. De nem ad képet ha felteszem az ati drivert. Hol lehet ezen állítani? Ha lehet egyáltalán.
-
Blade!!!
tag
Bocs hogy nem olvastam végig a topicot, de ez már túl sok hozzászólás. Nekem a köv. problémám lenne:
A gépben most egy ati 9250 van. Ha felrakom az ati honlapjáról leszedett drivert akkor a köv. újraindítás után nincs kép. TFT monitorom van ez nem tudom mennyit számít. Próbáltam az fglrx 4.3 at és az xorg drivert is. Mind a kettőnél ugyan ezt tapasztaltam. futtattam a fglrxconfig-ot is és végig beállítottam. De ez sem hozott eredményt. Valaki segítsen plz. hogy mit ronthattam el. Előre is köszönöm. -
DragonR+
aktív tag
Üdv!
Volna egy aprócska kérdésem:
Van egy Canon Canoscan 3200F lapolvasóm, de sajna még nem sikerült életet lehelnem bele UHU Linux 1.2 alatt.
Sehol sem találok hozzá meghajtót.
Kérlek, segítsetek!
Előre is köszönöm.
Üdv, DragonR+
[Szerkesztve] -
AlBundy
aktív tag
válasz
jackpcsm #2400 üzenetére
Live-os kérdéseket itt tedd fel, több sikerrel jársz:
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest