- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gigabyte alaplap topik
- VR topik
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
válasz
rétisün #2897 üzenetére
Szia!
Töltsd le az ftp.uhulinux.hu-ról a legújabb uhu-dialer csomagot majd telepítsd fel.
root: dpkg -i /ahova/letöltötted/amit-letöltöttél
aztán lépj be a uhu-control-center-be ''hálózati kártyák'' itt automatikusról tedd kézire. (Ha nincs hálózati cím, írd be).
kilépsz, uhu-dialer, beállítod majd tárcsáz.
Ha nem működne, próbáld leállítani a network-manager-t és/vagy pppoe-setup.
uhu-cc-ben kiválaszthatod, hogy automatikus elinduljon boot-nál. -
rétisün
veterán
ma tettem fel az uhu-t, (tegnap a suse-vel peóbálkoztam) ahhoz képest nagy haladás (legalábbis nálam) hogy olyan felbontást állitok be, amilyet akarok, és még a frissítést is be tudom lőni. amiben viszont megegyezik suse-vel (vagy én vagyok ilyen béna
) hogy nem tudok kapcsolódni internetre. (ja, ez az ubuntu live cd-vel se ment) adsl-em van, hogy lehet összehozni a netet? a hálókártyát látja, hardveres gond sztem nincs....
-
HXY
addikt
a 94-es kérdés megoldódott..
most már csak kikapcsolni nem tudom a gépet....
amikor rámegyek a kikapcsolásra, akkor elkezd mindent leokézni, majd kiírja, hogy Kérem kapcsolja ki a gépet!
De miért nem kapcsol ki saját maga?
A kikapcsológombra se reagál, csak a resetre...
Mindig resetelem, majd XP-be be, és onnan powe off. -
cobrakigyo
tag
Hali
Most akarok linuxot felrakni.Ajánlották a uhu-t
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet feltelepiteni egy usb w-lan pendrivot továbbá usb wincsiket. -
HXY
addikt
sziasztok!
uhu 2.0 alatt hogy tudom a mac címemet megváltoztatni? -
hektor24
aktív tag
Üdv mindenkinek!
UHU-Linux 2.0 DVD-t szeretnék telepíteni. Van kettő 250GB-os SATA winyóm, az egyiken XP van, a másik teljesen üres, erre szeretném rakni a Linuxot. Az érdekelne, hogy a telepítésnél, ha megadom a Linuxnak, hogy a GRUB-ot az XP-s winyómra rakja, akkor az indítómenü simán fel fogja ismerni az XP-met és majd fogok tudni választani, hogy melyik op. rendszer induljon? Más fórumban valaki azt mondta, lehet szerkesztenem kell a menüt, mert nem biztos, hogy rendesen felismeri az XP-met. Viszont ezt gőzöm sincs hogyan kell csinálni, mert abszolút kezdő linuxos vagyok. Ha esetleg nem ismerné fel rendesen az XP-met és szerkesztenem kell, valaki le tudná írni pontosan, hogy mit kell csinálnom? Ha valahol ez le van írva, link is jó. Köszi szépen a segítséget!!!!! -
koenig
aktív tag
Szia!
1. Ez lehet szolgáltató függő. De érdemes a frissítéseket felrakni.
2. Ezt neked kell tudnond, telepítésnél kérte, hogy válasz egy meghajtót majd Teszt és ha minden jó akkor tovább lépsz.
Most az uhu-control-centerben állíthatod át, a radeont válaszd. Ebben gyárilag van 3d és a te kártyádhoz már nem ad ki az ati új drivert. A legutolsó 8.28.8, ezt még felteheted, ha akarod. Kicsit nehéz, de nekem és már sokaknak sikerült
[Szerkesztve] -
Gallac
senior tag
az 1.2est használtam kb fél évig azzal ment minden jól igaz akkor még Nvidia vidikártyám volt és nem integrált hálókártya, és más alaplapom volt.
az előbb elfelejtettem a jelenlegi videokártyám ati radeon 9100, annyit már tapasztaltam régebbről hogy az ati és az nvidia kártyákat linuxxal összehozni egy kezdőnek elég bátor cselekedet -
Gallac
senior tag
UHU LInux 2.0
felraktam ajánlott csomagokkal
1. az 1 megabites netem tetves lassu15-20 mp is egy oldal letöltéséhez
2. nem tom milyen ATI drivert rakott fel, de az MPLAYernek csak hangja van
se divix se dvd
kérdem én miért?
a masina abit nf7-s 1600+athlonnal, 512 DDR, 80 Samsung, Sblive hang, és az alaplapi hálókártya... -
zLegolas
őstag
1. A SuSE 10.0 nem instabil.
2. Nézz utána mi a különbség a Professional és az OSS verzió közt - szerintem az utóbbit erőltetted.
3. A kernelfordítás kábé a sokezredik dolog, amivel egy linuxosnak foglelkoznia kell. Úgy is mondhatnám: szinte kizárt, hogy szükség legyen rá.
4. SuSE alatt amúgy a kernelfordítás kábé felejtős.
5. Van. MPlayer, MEncoder, stb... -
csizs
aktív tag
kérdés mielött feltenném.Ez is olyan instabill, mint a suse 10.0, amelyikkel még 1 mp3 szám sem ment le normálisan?Mert az 1.0 és az 1.1 uhuból szerintem jól ment. Van értelme ilyen nagy helyet elfoglalni egy kezdő linuxosnak, akinek még a kernel fordítás sem megy, mert a parancsnál már mneg hó az egész és könyvből csináltam- minden esetre egy fekete pont a szerzőnek- csúnya bácsi
Mert itt az eredeti dvd és azon gondokodom átmásolom.én pl tv-zni és főleg gfelvenni akarok belőle.Videóvágásra dvdre konvertálásra van lehetőség? -
supesz
aktív tag
asszem ez lesz a jó megoldás és akkor ti is láthatjátok egy kicsit körülményesen lesz megoldva de talán vhogy megoldom. (miután nincs net linux altt
)
-
koenig
aktív tag
Akkor sorban.
A $ terminálban a prompt illetve a konzol módban. Figyeld meg, hogy felhasználóként és root-ként más! windows alatt vmi > ilyesmi, már nem is tudomEzeket sztem tudnod kéne, ha tanultad.
A readme szerint (letöltöttem és elolvastam), leegyszerűsítve:
tar - kicsomagolod a fájlt
cp - másolod a fájlt
chmod - fájlok, könyvtárak jogainak módosítása
make config - konfigurálja, meghatározza a forráskód lefordításához szükséges adatokat
make all - konfig alapján lefordítja a forrást
cp - másol
dos2unix - elkészíti a megadott fájlt átkonvertálja, cp másol
az elkészített, lefordított modult be kell tölteni, hogy tudd használni
ifconfig - hálózati interfész beállító, módosító, kijelző -
dr_strange
senior tag
S mi lenne, ha rászánnál egy hetet, kettőt, elballagnál egy könyvtárba/könyvesboltba, (ki)vennél egy könyvet, ami bevezetést nyúkt a linuxos alapismeretekbe, és elolvasnád? Egészen komolyan.
Ha tudsz angolul, tudok egyet ajánlani online, a portálomon találsz cikket:
[link] -
supesz
aktív tag
igen ám, de az most mond neked valamit, hogy nem találja a load parancsot? én speciel azért vagyok kiakadva, mert a load parancs előtt van még egypár parancs amik lefutnak de kiirkál mindenféle dolgot nekem, és nem is tudom, hogy mit csinál. ez bosszant a legjobban. egy majom is betudja gépelni a parancsot, ha megtanítod, de érteni is akarom. a részleteket is. (pl a parancs előtt a readmeben miért van egy $ jel?)
-
supesz
aktív tag
válasz
ngabor2 #2872 üzenetére
sajnos én a dosos vonalon idultam el annak idején és magával vitt a windows fele. 13 éven át foglalkoztam a microsoft termékeivel egy kicsit talán ''rááltam''. ez van.
Folyamatosan átakarok állni linuxra, de NEM MEGY. Na hogy értsétek nem vagyok hülye az informatikához, (Rendszergazda vagyok, Win2000Serverbla,bla) a kérdéseimet igyekszem úgy feltenni általában, hogy bővebb válast kapjak, mint amennyire szükségem van. Ez egyfajta kérdezői stratégia, ne menjünk bele.
Használtam már debiánt is. Főiskolai tanagyag volt, meg az UHU is. De sohasem működik. Én ezt nem is értem miért. Az hogy most ennyire kiakadtam a linuxra, az már csak hab a tortán, sőt a cseresznye a hab tetején...telepítettem már: redhat,suse,mandrake,uhu-k,debian disztribeket. Ez most tetszene. Tudom, hogy a legutolsó a kinézet a vérbeli unix-osoknak, de én nekem ez így tetszik. Használni szeretném az eszközeimet, de nem tudom, mert teljesen megbonyolítják.
koenig-nek:
de hát én vagyok a root... -
ngabor2
nagyúr
ha nem tetszik... ne használd. ha csak azért akarod használni, hogy elmondhasd, hogy linuxot hassználsz, akkor nem neked való. ha a kattingatós dolgokat jobban szereted, akkor a win a te oprendszered. ott is vannak hülyeségek, pl. ha biztonságban akarsz lenni, akkor ott is meg kell tanulni, hogy milyen tűzfalatt/vírusírtót/spyware-irtót tegyél fel, hogyan kell beállítani a böngészőt, stb.
mint azt előttem is mondták: a linux nem windows. nem is akar olyan lenni. és ez a jó benne. én otthon csak azt használok, nagyon elégedett vagyok vele.
a disztribekről: minden disztribbel meg lehet mindent csinálni... csak kérdés, hogy milyen egyszerűen. mikor suse-t használtam, nem értettem, hogy miért egyszerűbb parancssorból kiadni egy apt-get dist-upgrade parancsot, mint pl. yast-ban kiválasztani a frissítést. miután áttértem debre, megértettem.
tehát nincsenek túlbonyolítva, a win van leegyszerűsítve ehez képest túlságosan. a linux egy nagyon átgondolt alapra épül, annak minden előnyével, hátrányával és kényelmetlenségével. wines gondolkodásmóddal hamar elakadsz benne. -
koenig
aktív tag
én állandóan csalódom a linuxban. Mert még windowsosan gondolkodsz.
Neked is leírom: A Linux nem Windows!! Ne akard, hogy olyan legyen, semmilyen tekintetben!!
meg van olyan parancs, ami a readmeben van a parancsértelmezőben meg nincs Parancsok egyszerű felhasználók számára korlátozott, sok csak root joggal érhető el!! Ő mindent megtehet, el is ronthatja a rendszert, ezért nem kap meg minden parancsot egy átlagos felhasználó.
Leírások pedig egyre érthetőbbek lesznek, ha folyamatosan tanulsz.
A disztribúció választásban részben egyetértek veled, ha ez tetszik neked ezt használd. Mindegyikkel lenne probléma amit ugyanúgy Neked kell megoldani.
Sőt, ha kérdezel még segítenek is megoldani.
Viszont frissebb verziót érdemesebb használni, hiszen sok hibajavítást, új dolgokat tartalmaz, újabb eszközöket támogat.
Szerintem semmi jó nincs a linuxban.
Teljes mértékben Tőled függ, hogy akarod használni vagy sem, Szabad Szoftver! Ha igen, akkor viszont tanulnod kell! -
supesz
aktív tag
válasz
ngabor2 #2869 üzenetére
én állandóan csalódom a linuxban. szerintem rohadtul nem érthető. összevissza kell benne minden tbeírogatni, meg van olyan parancs, ami a readmeben van a parancsértelmezőben meg nincs. kiirogat nekem olyanokat, hogy nem tudom, hova nyúljak. nincs egy how-to, ha van abban olyan ködösen van megfogalmazva a leírás, mintha egy krimit olvasnék. xar az egész. ráadásul állandóan ez a disztrib magyarázat. hát vált ilyenre, meg olyanra. NEM! én ezt választottam és azt akarom, hogy ez működjön. Nem akarok feltenni egy 50. disztrebet, mert ha azzal lesz gondom, akkor jön valaki, hogy tegyem fel a prohardver linuxot, mert most az a jó. Ezt a xart is emberek találták fel. És sokaknak az 1.1-es UHU is működik. És működik alatta a noname tvkártya meg a WiFis kenyérpiritó. De könyörgöm mine ennyire túlbonyolítani. Szerintem semmi jó nincs a linuxban.
Tudom kocka vagyok... -
ngabor2
nagyúr
ő is utál téged. a linux már csak olyan, hogy tanulni kell. de ha ezen kívül részletesen leírod a problémádat, talán van esély, hogy segítsenek, vagy megmondják, hogy melyik leírást olvasd el.
de miért ragaszkodsz az uhu 1.2-höz? ha mindenképp uhu, akkor válts 2.0-ra, ha nem feltétlen uhu (és jó volna lényegesen nagyobb támogató háttér), akkor más disztrib. az uhu előnye és hátránya, hogy magyar, könnyen érthető az alap, de kicsi a support-háttér. -
supesz
aktív tag
Hát hogy az a: @&°˘^˘°^˘° és #&@# meg a
...fú hogy de k>#&>#&a utálom a linuxot...
-
supesz
aktív tag
Azért nem 2.0, mert még nincs meg.
Megpróbálom befordítani, bár sok szót nem írtál róla. Vagy ennyire egyszerű, hogy ebből a pár szóból meg kell értenem? Mert az lenne a jó, ha megérteném
A readme-ben levők általános érvényűek? Van egyátalán általánosítás a kernelbe való beforgatáshoz vagy biztos, hogy van egy readme, amiben leírják a lépéseket? Sok hülye kérdést tettem fel? -
koenig
aktív tag
Hupsz! ezt én is elfelejtettem, szóval uhu 1.1. Én alapból uhu 2.0-ban gondolkodtam, megnéztem a modulokat és nekem vannak ilyenek.
Költői kérdés: Miért nem 2.0?
Ha maradsz az 1.1 nél kénytelen leszel forgatni. Kicsomagolod, majd belépsz a ''Module'' könyvtárba és elolvasod a ''readme'' fájlt.
Találtam egy módosítást is:
Ebben a ''artmp_def.h'' fájlban, (mielőtt bármit tennél) megkeresed ezt a részt:
''#define RT73_USB_DEVICES {'' \ - alján keresd
ide írd be:
{USB_DEVICE(0x07d1,0x3c03)},
Aztán mehet a forgatás. -
supesz
aktív tag
''rt2500usb, rt73usb''
Ezek itten modulok? Elméletileg benne kellene lenni az UHU-Linux 1.1 (2.4.24.7) -ben?
De most nem azért töltöttem le ezt a fájlt (RT73_Linux_STA_Drv1.0.3.6.tar.gz), hogy ezt most belefordítsam a kernelbe? Én még nem csináltam ilyen fordítást. Először, - ha nem nagy gond - magyarázd el légyszíves, hogyan kell lefuttatni ezt a ''fájlt''. -
-
supesz
aktív tag
Oké,
Letöltöttem a megfelelő binárist. Nagyjából képben vagyok a linuxban, csak szeretem játszani a hülyét(ez azt jelenti, hogy tudom, hogy itt a bináris kódot kellene belefordítani a rendszermagba (kernel), csak én olyan suta vagyok, hogy nem tudom megcsinálni).
Szóval ott tartok, hogy a ''vezérlőpult'' nem jelzi, hogy rá lenne dugva egy USB-s hálózati adapter (pláne WiFi). (Jót nézek, mert a PCI-os hálókarit látja és korrektül ki is írja a MAC címet)!
Elméletileg kellene lenni egy szkriptnek, ami lefuttatja a megfelelő komponenseket, amik szépen lefordulnak és így a kernel részeivé válnak (ha jól tévedek. Vagy modulok lesznek? Nem tiszta.).
Tulajdonképpen ezek a szkriptek helyettesítik a .exe állományokat, amiket úgy megszoktam. Nem?
Visszatérve. Asszem értem mi történik a linux op.rendszerben csak vagy nem tiszták a fogalmak vagy nem jól értelmezem őket ezért egy egyszerű driver telepítést sem tudok segítség nélkül megcsinálni.
Jajj de láma vagyok...please F1
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Neked sztem nem ez kell. Ha jól írtad akkor c1-s verziód van ez meg b1.
Itt egy link:
[link]
innen szedd le a ''RT2571W/RT2671'', usb-re katt.
Ha letöltötted terminálba beírod: su - (ezzel rendszergazda leszel)
Aztán ''mc'' megkeresed a letöltött fájlt és ''enter'', (mint a totalcommander ez is mc könyvtárnak kezeli a tömörített állományt), kimásolod vhova.
Várj csak! Biztos nem látja a rendszer? Nézd meg uhu-vezérlőpult-hálózat kártyák -
koenig
aktív tag
válasz
Metalwarrior #2857 üzenetére
Szia!
Milyen hangkártya? Felhasználó - root, egyiknek sem?
terminálba írd be ''alsamixer'', majd nézd meg be van e kapcsolva minden.
Milyen ablakkezelőt használsz?
Máskor kicsit bővebben -
Metalwarrior
tag
Helló!
UHU-Linux 2.0 alatt nem megy a hang. Elméletileg magától fel kellene ismerni a kártyát, hangot adtam minden eszközre de semmi. -
koenig
aktív tag
válasz
twollah #2853 üzenetére
Én így csinálnám:
1. Uhu-vezérlőpult
2. Megkeresed: Kernelmodulok -> Meghajtók (drivers) -> Video -> nVidia -> nvidiafb / rivafb -> Modul betöltése / eltávolítása, indulásnál ne töltse be!
3. Kilépsz X-ből, ctrl+alt+f1
4. Belépsz root
5. Beírod: service gdm,kdm,xdm (amelyik fut, ha nem tudok akkor gdm) stop, vagy init 3
6. lsmod (kikeresed, hogy még be van-e töltve a modul) nvidiafb, rivafb
így könnyebb: lsmod | grep nvi, lsmod | grep riva (| - ez altgr+w)
7. Ha be van töltve: rmmod nvidiafb, rmmod rivafb
8. Belépsz abba a könyvtárba, ahol a driver van és kiadod: sh nvidia-akarmi.run
futtathatóvá is teheted, chmod +x nvidia-akarmi.run, aztán ./nvidia-stb
9. Újraindítod a gépet.
10. Írod, ha vmi nem stimmel.
[Szerkesztve] -
supesz
aktív tag
Hello,
Van egy D-Link DWT-G122 USB WiFi Adapter (h/v:c1 f/v:3.00), de nem tudom, mit kellene vele csinálni, hogy működjön. (Egy kicsit szájbarágósan kellene, mert nem igen tudom, hova nyúljak.)
Előre is kösz.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Vki tud megoldast a Linuxos NVidia driverre?
Olyan ''step by step'' dologra gondoltam. -
HXY
addikt
válasz
Yushchenko #2844 üzenetére
már egy hónapja megvan
-
koenig
aktív tag
Yushchenko:
(#2844) használhatta, mint én is. A snapshot, test már régóta elérhető volt. Augusztus 24. volt az utolsó frissítés, aztán már a végleges jött.
(#2845) szóval működik a net
Gtxtt: ??? -
Gtxtt
tag
Feltelepítettem az UHU 2.0 CD-s változatát a régi merevlemezemre.Egész jó lett.Sajna azért vannak még hibák.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Hogyan tudom ravenni az UHUs Firefoxom, hogy a kindozos Firefoxban levo konyvjelzoim ugyan ugy jelenjenek meg UHU alatt is mint a kindozban.
A konyvjelzok Exportalasa sajnos nem az igazi megoldas. -
Zsiguli
tag
ebben tudna valaki segíteni?:
A konfigom: VMware Workstation 5.5.2
A kérdésem az lenne, hogy a HP 710C nyomtatót hogyan tudnám felrakni?
Az Openorgazmus nyomtatótelepítőjét kel használni? -
HXY
addikt
válasz
Yushchenko #2838 üzenetére
én már egy hónapja használom, de nekem már akkor is alapból ment rajta a net.
lehet, hogy vmi szükséges csomagot nem raktál fel? -
koenig
aktív tag
válasz
Yushchenko #2838 üzenetére
Több lehetőséged is van.
1. dpkg -i /ahova letöltötted/uhu-dialer-xxx.uhu
2. pppoe-setup programmal beállítod a netet, majd pppoe-start
3. átírod az /etc/uhu-dialer/accounts.dat fájlban a felhasználónevet, majd pppoe-start
HXY: nem, neki nincs @ a felhasználónévben, ezért kell frissítenie.
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Már nagyon elegem van ebből az uhu 2.0-ból.
Az lenne a probléma, hogy letöltöttem az uhu tárcsázóhoz a frissítést csak nem tudom feltelepíteni az uhu-nak a beépített telepítőjével, ehhez kéne leírás. -
ONE-T
csendes tag
köszönöm, a felhasznalonevemben van @
sb live! hangkartyam van töltöttem le ALSA drivert hozza, remelem jo lesz
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
ext2+reiserfs plugin
Hadd adjak egy tanácsot, mielőtt elkezdenéd a linuxal való ismerkedést:
A Linux n e m Windows!!
Itt nem lesz egyből minden, neked kell utánajárni, olvasgatni, kérdezni és megoldani. Ha ehhez nincs türelmed, kitartásod ne is kezd el.
Az alaplaphoz nem kell csak a videókártyához.
[link]
[Szerkesztve] -
-
koenig
aktív tag
V.ki:
Igen, gnome és azt hiszem icewm is rajta van.
ONE-T:
A particiót windows alól csak külön program telepítésével vagy totalcommander plugin segítségével látod.
igen csak kiírod nero vagy bármi mással. A driverek meg gyártó függő. Az alaplapi meghajtók általában a kernelben vannak.
[Szerkesztve] -
ONE-T
csendes tag
ja és elég csak simán kiírni neroval? eletem elsö linuxa lesz ugyhogy bocs a banalisnak tünö kerdesekert.
-
ONE-T
csendes tag
hi, ha feltelepítem egy másik particiora, akkor windowsba azt a particiot még fogom látni? ja és driver szempontbol hogy van eleresztve az uhu? nforce 3 hoz pl, adsl-t be lehet allitani?
-
V.ki
aktív tag
CD-ről is felmegy a graf. felület,vagy csak szöveges?
-
Zsiguli
tag
Szasztok!
A konfigom: VMware Workstation 5.5.2
A kérdésem az lenne, hogy a HP 710C nyomtatót hogyan tudnám felrakni?
Beállítotottam az LPT1-et, de mégse látja, ill. kiküldi a nyomtatónak, de az nem érzékeli.
(de ha azt vesszük, bármilyen nem létező nyomtatónak is kiküld bármit...) -
twollah
nagyúr
válasz
Yushchenko #2823 üzenetére
Idokozben kijott egy frissites az UHUdialerhez.
Talan azzal mar mukodik az ADSLed. -
Yushchenko
őstag
Helló mindenki!
Uhu Linux 2.0 hogyan lehet az ADSL-kapcsolatot beállítani?
Leírás kéne hogy kell beállítani mert nem megy netre, nem működik az Uhu-tárcsázó mert egy @-jelet kér a felhasználó név elé
Ha valaki tud az segítsen plz -
twollah
nagyúr
válasz
dr_strange #2821 üzenetére
Nem akarok flamet de, erdekes modon az 1.2es UHUban poccre ment az NVidia driver.
Akkor hol a hiba?
Bennem vagy az UHU 2.0ban? -
dr_strange
senior tag
válasz
twollah #2820 üzenetére
Nézd, az egy dolog, hogy az ordenáré stílusoddal (''mások összegányolt ***ja'') azokat sérted, akik a) ezeket a szoftvereket készítik, többnyire szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül, valamint b) azokat, akik szívesen foglalkoznak azzal, hogy ezeket a programokat használják és a véleményükkel jobbítsák. Viszont ha neked ez nem felel meg, annyit lehet javasolni, hogy végy kereskedelmi terméket, vegyél MacOSX-et, nagy valószínűséggel működni fog.
Ez meg az én véleményem. -
-
twollah
nagyúr
En es a turelem az ket kulon fogalom.
Ha vmi nem megy a gepemmel kapcsolatban elsore poccre, azzal tobbet nem foglalkozok.
Nem betatester vagyok, hogy mas osszeganyolt szarjaval szorakozzak.
Vagy megcsinalja elsore jol, vagy pusztuljon el.
Ez ugyan olyan mint az evolucio, csak eletkepesek maradnak fenn. -
koenig
aktív tag
válasz
twollah #2816 üzenetére
Azért nem teljesen így van. Nem sok közük van ahhoz, hogy az nvidia mit ad ki. Gondold csak el nekem hányszor kellett szenvednem az ati kártyával linux alatt És még most is. minden egyes új driver vmi újat adott, de vmi régit elvett, így szinte nem jutottunk előre. Az nvidia még mindig előbbre jár, mint az ati. Én már megtanultam: egyszerűen ilyen a linux, sok türelem, próbálkozás, olvasás aztán majd csak sikerül
-
koenig
aktív tag
válasz
twollah #2814 üzenetére
Szerintem tedd félre egy kicsit aztán próbálkozz újra, hiszen már volt akinek sikerült, neked is fog!
A modulok közt megtalálható a rivafb és a nvidiafb?
ha igen szedd ki onnan: rmmod-val, ha újraindítás után is betölti akkor helyezd át a fájlokat máshová, így biztos nem tölti be őket
Uhu listán olvasom más is szenved vele. -
koenig
aktív tag
válasz
twollah #2804 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy megnézted. Közben rájöttem, hogy csak root-ként működik. Felhasználó akkor sem látja, ha elmentem a beállításokat. Ez van.
Már van néhány új csomag a dev-ben, máris folyik tovább a fejlesztés ?!
Miért akarsz felrakni nforce drivert? Azok benne vannak a kernelben (tudomásom szerint).
Videókártyához egy kis segítség: [link] -
twollah
nagyúr
Gondoltam (en naiv), hogy felrakom az uj UHUra (v2.0) az NForce drivert + az NV meghajtot.
Le is szedtem az nvidia oldalrol.
Konzol megnyit, bepotyog SU, bepotyog jelszo, konzol felirat vorosre valt, bepotyog nv.run utvonal, es sotet paraszt uti ENTER.
Erre aszongya, hogy hozzaferes vagy mi megtagadva.
Mondom WTF?!?
Ez a modszer eddig 1.2 alatt tokeletesen mukodott.
Most meg nem.
Mit csinalhattam rosszul?
Egy felhasznalo van a rendszerben aki en vagyok. -
koenig
aktív tag
válasz
twollah #2801 üzenetére
Nagy izgalmában nem olvasta
Annyira megrohanták a szervereket sokaknak teljesen belassult.
Mivel nekem dev-ágból volt frissítve, nem nagyon érdekelt mennyi idő alatt jön le mégis végig teljes sávszélességgel töltöttem.
Most találtam (dev alatt nem néztem):
Xcdroast progi nem ismeri fel az írómat, majd ''Eszközök újra keresésénél'' egyből kilép a programból. Légyszi próbáld ki, hogy vajon nálad is ezt teszi. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest