Új hozzászólás Aktív témák
-
MoP_FX 57
őstag
upupupup
-
MoP_FX 57
őstag
Na upsz! Nagyon szeretnem feltelepiteni, valaki expert segitsen!
-
MoP_FX 57
őstag
na vagyok,vegulis suse linuxot szeretnek telepiteni ,minden szep es jo de elakadok a particionalasnal valaki leirhatna ,hogy pontosan mikat kell ahhoz tennem, hogy megmaradjon az xp de mellette van egy 42 gigas particio amire szeretnem rakni.Lecci lepesrol lepesre,kezdo linux user vagyok
-
MoP_FX 57
őstag
na valaki segitsen
-
vtechun
veterán
hello! van egy kis problémám ebben a topicban írtam le: [L] http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=85878 [/L] #6-os hozzászólás...
-
MoP_FX 57
őstag
upsz!
-
MoP_FX 57
őstag
na felmerult egy kis gond elkezdemem telepiteni s ott ahol huzza a pontakat megall se vinyo se cd , semmi sem tortenik, mit csinaljak?
-
MoP_FX 57
őstag
upsz!
-
MoP_FX 57
őstag
s meg egy kerdes (egyebkent egyre kivancsibb vagyok,bar teljesen nem lesz idegen mert mar egy evet tanultam suliban)na szoval baratokkal nagyon szeretek chatelni meghozza msn messengerrel na erre kene meg egy jo! alternativa ami kompatiblis az msn-el es tudok vele videokonferencia-zni! is
-
meoindil
aktív tag
válasz
MoP_FX 57 #1278 üzenetére
Szia!
Azért Linux alatt játékkal ne nagyon számolj. Néhány program futtatható, másokhoz van linuxos installer és néhány megy emulátorral, csodát ne várj! Meg sem közelíti a windows több ezres játékkínálatát.
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: Bővebben: link
Szerintem játékra tarts fenn egy windowsos particiót és közben telepíts fel egy linuxot (UHU, blackPanther vagy ami tetszik) és ismerkedj vele.
Üdv
meoindil
[Szerkesztve] -
WhiteRabbit
csendes tag
Hali.Lenne egy kérdésem.
Tudnátok segíteni.
Hogy lehet UHU Linuxon VPN netet beállítáni, mert töltöttünk le eg ypatch-et a kernelhez, de nem jó
Előre is THX. -
MoP_FX 57
őstag
UP!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
eddie303 #1271 üzenetére
Nem kerulgetem a kasat megmondom mirekellene ,mert nalam ezek fontosak, s ha nincs ra alternativa az nem jo
.
Tehat a kovetkezok: -Internetezes (asszem Mozilla),e-mail olvasas,valami zenelejatszo,video lejatszo,DC ++ hoz hasonlo kliens,vallami rendszer figyelo progi (pl windows alatt aida 32) es azt hallottam ,hogy lehet linux alatt jatekokat futtatni valami patch-el?
Elore is koszi a valaszokat
[Szerkesztve] -
MoP_FX 57
őstag
Na egy idore elegem van a Windows-bol ezert ugy dontottem kiprobalom az UHU linuxot de az a gond ,hogy valami iszonyat lassan szedi ,meg valami 2 nap 3 ora,nem lehetne ezt valahogy gyorsitani (mert erzem ,hogy nem is hasznal teljes savszelesseget)
-
Dilikutya
félisten
az uhu live 1.1 az istennek se akarja látni a cd meghajtót, és fogalmam sincs, hol lehet megtalálni a windows alatt használt mappákat.
-
Male
nagyúr
válasz
Dilikutya #1258 üzenetére
Idetévedhetne valami Linux guru, hogy valami megoldást találjon.
Van valami adslstart adslstop és adslstatus parancs is van benne, azokat is próbáltam a tárcsázó helyett. Ha elindítom az adslstart-ot, utána az adslstatus szerint él a kapcsolat, csak egyszerűen nem jön be semmi oldal.
Azért az ilyen dolgokat igazán megoldhatnák, hogy simábban működjenek. Előtte modemes netem volt, az se ment UHU alatt -> Lucent chipes belső modem volt. Felraktam a drivert hozzá, de utána is mindíg be kellett gépelni 3 parancsot, és csak utána lehetett tárcsázni (az UHU tudásbázisból bogarásztam ki, hogy mit). Ott volt pl a BeOS 5 amit felraktam próba képpen. Abban beírtam a telszámot, nevet, jelszót, és már ment is a net (ugyanezzel a belső modemmel, még drivert se kellett felraknom hozzá), pedig az nem egy elterjedt oprendszer.
(ezt féligmeddig egy upnak szántam, csak gondoltam írok bele némi értelmes dolgot is)
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Mint többeknek, nekem is UHU Linux + ADSL gondom van. Látszólag minden OK, a tárcsázójában beállítottam mindent. Látszólag létre is hozza a kapcsolatot, csak semmi nem megy (bármilyen címet írok be a böngészőbe, csak a fehér képernyő van).
A modem Siemens ADSL-E110, hálókártyával van bekötve a gépbe. Tárcsázásnál villannak is a ledek rajta. -
funky
tag
meg vannak a programok az usr/bin -ben voltak
van itt még vagy 5 köbméter progi vajon nire jok
majd olvasgatok ezt a topikot mar vegig olvastam najo a nagyreszét
köszi hogy segitettél -
funky
tag
porobalom alkalmazni amit mondtal
-
funky
tag
valaki leirna nekem hogy hogyan kell programit feltelepiteni uhu -ra
de ugy hogy egy kezdő megértse vagy az is jo lenne ha adnatok linket ahol ez le van irva magyar nyelven -
escie
őstag
kersed a synaptic nevű progit, ezzel tudsz telepíteni *.uhu csomagokat...
de közvetlen a cdről is menni fog...
nyiss egy konzolt, írd be mc, keresd meg a csomagkönyvtárat, ha megvan a kívánt uhu csomag, akkor enter rajta, majd az install nevű fájlon...
a qtparted dependel a parteddel, ezt is fel kell telepítened, ha nem lenne fent...
víruskereső nem kell... -
funky
tag
es azt hogyan tudom feltelepiteni mert eddig meg nem jottem rá hogyan kell progikat feltelepiteni ?
más viruskereső kell linux alá? -
funky
tag
sziasztok uhu ban van olyan progi amivel tetudom gyalulni a vinyómat?
(ujra akarom formazni mert a win nem latja uhu meg latja csak olvasasra nem ertem miert nem lehet inri rá ) -
_Petya_
őstag
Üdvözlet!
A következő lenne a kérdésem: Eddig modemes internetkapcsolatom volt, ezentúl kábelnet lesz. Hol tudom beállítani a kapcsolatot, egyáltalán át kell-e valamit állítani? (eddig kppp-vel tárcsáztam, DHCP volt, ezután is az lesz)
Petya -
Dilikutya
félisten
Suse Live-Eval verzióval használtam KDE-t, semmi gond nem volt hanggal. SB128 volt a hangkütyüm akkor. most a SoundMax-szal nemtom mit csinálnának, Live-Eval 8.2 volt ezen is, nem volt gond a KDE-vel. valamelyik nap felraktam Mandrake 8.1-et, az nem ismerte föl a hálóvezérlőt. ingyen letölthető 1 CD-s van esetleg más Linux? warez felejtős, 4Gb-os vinyóval nem lehet dc-zni
majd ha gariban megjön a másik, akkor majd visszatérek erre a lehetőségre is talánbár UHU sztem bőven elég amit tud
-
Dilikutya
félisten
Azt szeretném megkérdezni, hogy az UHU Linux 1.1 igényli-e a telepitéshez mind2 CD-t? vagyishogy szükséges-e a 2. CD? egy 4.2Gb-os vinyóra akarom rátenni, csak a legszükségesebb dolgok kellenek, net, ilyesmi, nem akarom a teljes 3Gb-ot feltenni. Azért sem mind1 a dolog, mert akkor nem töltöm le a 2-es CD-t.
ami kell linux alá: mp3 lejátszó, irc, java, böngésző az alapdolgokon kivül. -
operám ezt adja ki:
dpkg -i opera_blabla.deb enter
-->
(Reading database ... 98520 files and directories currently installed.)
Preparing to replace opera-static 7.54-20040803.1 (using
opera-static_7.54-20040803.1-qt_en_i386.deb) ...
Unpacking replacement opera-static ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of opera-static:
opera-static depends on libc6 (>= 2.1.3); however:
Package libc6 is not installed.
opera-static depends on xlib6g (>= 3.3.6) | xlibs; however:
Package xlib6g is not installed.
Package xlibs is not installed.
dpkg: error processing opera-static (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
opera-static
mi a manót csináljak?
[Szerkesztve]
addig nvidia-t installálok. az elvileg már megy
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
1 dolog, amit hiányolok onnan: Keresõ.... De nekem is még mi nem kéne?
-
eddie303
őstag
Látom, mind DC-t meg Bittorrentet használtok, eMule-t senki sem?
Szerk.
Válasz: Rá lehet bírni, hogy írja, de csak akkor próbáld meg, mikor el akarod veszíteni vele az NTFS-en az adatokatEgyébbként lehet, hogy kernelt kell fordíts, mert nincs benne alapban a write support, a 2.6-osban is csak részleges van, amivel egy fájlot felül tudsz írni....
[Szerkesztve] -
most már csak az nvidia driver van. az uj opera. meg egy bittorrent
kliens..... -
válasz
eddie303 #1217 üzenetére
van hang!!
alsamixer-t felnyomtam.
kmixert felnyomtam. ekkor még nem volt.
van valami aRTS vezérlőprogram /hangszolgáltatás. azt elinditottam, majd
bezártam. és van..HANG
juppíí!
elöször egy error hang volt. kicsit be is paráztam tőle./tök egyedül
vagyok itthon, és épp az ajtókat csapkodja a huzat/
..
és megy végre az mp3 is. fingom nincs, hogy csináltam.
mindenesetr kösz, hogy próbáltál segiteni -
válasz
eddie303 #1215 üzenetére
ujra raktam a kicsikét.
nos. szóval betölti a modult. csak nem es1371 a neve, hanem ens1371.ááá
viszont továbbra sincs hang. végigzongoráztam már a kevrőpultokat. de még
mindig csend van.
különben a vezérlőpultban nem tudnáma snd-ens1371 -es modult
kiválasztani, mert ott viszont nincs -
-
MUŁĐER
addikt
én az UHU csomagos operát használok,csomagban fölrakni sokkal egyszerűbb.
Egy jó tanács ha jót akarsz magadnak:KDE-t inkább ne használj,nekem csak a gond volt vele,GNOME,vagy amit most használok XFce.KDE sokat szarakodik a hangal,nekem SUSE 9.1-ben a KDE olyan zörgést csinált a hangal,hogy majd bele hülyültem.
Szóval KDE felejtős szvsz,de HC Linuxosok is ezt mondanák...meg személy szerint a GNOME sokkal szebb,viszont az XFce sebességével egyik sem versenyezhet! -
válasz
eddie303 #1201 üzenetére
az a baj, hogy nem tudom, hogy milyen driver mehetett előzőleg. bár ugy tunik, hogy nem ment semmilyen sem. talán ezért nem volt hang.
a creativ oldalán se találtam drivert. csk awindows-hoz van.
a nagy linux forumokon meg senki sem válaszol, leszámitva 2 embert. ők viszont 2 teljesen különböző modszert probálnak velem megcsináltatni. már amikor online vannak
..
az operát kicsomagoltam, és van egy install.sh fájl, valamint egy opera fájl.
az install.sh-t igy ahogy van beirtam +enter. kérdezett 2-t én nyomtam 2 yes-t. fél pillanat volt az egész.
viszont nincs a k menüben az internet alatt az opera parancsikon. régebben felinstalláltam és ott volt. most vajon akkor vajon hogy indul el
régen legalább volt readme is -
eddie303
őstag
''valaki átjöhetne felrakni a gépemre normálisan egy linuxot''
Ha állod az utamat, tiszta szívesenEgész biztos, hogy benne van a driver, azt nem UHU-ék határozzák meg, hogy mi van benne, hanem a Linux kernel. Nem kellett volna elcseszd, szerintem visszarakhatod a másik kártya ''driverét''. Ja, s ez nem Windóz, hogy nem megy, rakjuk újra
Ez ki lehet javítani
Operát bevallom én se installáltam, de szerint van telepítõvarázslójaDe én nem szeressem az operát, inkáb mozizok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest