- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hahó, Sziasztok!
Na felraktam az UHU-t, bizonyos sikerélményeim is voltak, de rengeteg megoldhatatlannak tünő csapdába futottam hirtelen:
1., Sikerült telepitenem az nVidia 41.91 drivert, és müxik! ''Füzet'' alapján
2., Nem tudom úgy beálliani az ''egérdrivert'', hogy az USB-s Genius görgős egerem ne csak sima kétgombos egérként müködjön: a listából az <automatikus> beállitásra igy müxik, a többi egértipussal egyikkel se megy egyáltalán sehogy se ......kéne a görgő!
3., Diamond MX-400 hangkártyám chipjét helyesen detektálja, de nem müködik.
Bootoláskor is hangkártya hibát jelez......
4., Végül a legfontosabb: sehogyan se tudom feltelepiteni a Linksys WMP-11 wireless hálókártyámat, pedig erre égető szükségem lenne: ezen kapom a netet, enélkül nekem az egész linux dolog értéktelenné degradálódik....
- Találtam egy leirást '' http://www.siliconvalleyccie.com/wmp11-linux.htm'' de nem sikerült ez alapján se feltelepiteni. Már a ''make config'' -nál hibát jelez, a ''make install''-nál meg az összes létező Fatal Error-t felsorolja
Hogyha valaki tudna bármelyik probléma megoldásában segiteni. nagyon megköszönném. Válaszokért este tudok csak visszanézni, menni kell vissza a melóhelyre. Amúgy Linux-hoz teljesen kezdő vagyok.... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #91 üzenetére
Kitömöríteni már sikerült.
Viszont: eljutottam odáig sikeresen, hogy ''ldconfig''. Amikor ezt lefuttatom, nem ír ki semmit, csak egyszerűen ugrik egyet a promt. Ez így OK? Ha igen, akkor a további gond: ha lefuttatom a make.sh-t, akkor ezt írja ki:
''usr/src/linux/include not found or incomplite file: /usr/src/linux/include/linux/version.h''
Mondjuk nem csoda, hogy nem találja, mert ilyen fájl/mappa még csak véletlenül sincs(usr/src/ van, de abban linux mappa...sehol)
-
ch.peter
aktív tag
Sziasztok,
megoldottam, van egy letölthető program:
GPRS_Easy_Connect a neve és tök jó, csak fel kellett telepíteni,
néhány alap beállítást megadni, és már Linux alól írom ezt az üzit
Az első igazi sikerélmény, remélem lesz még több is
Péter
ui: bocs az előző hosszú hozzászólásért -
ch.peter
aktív tag
Sziasztok
én is feltettem az UHU linuxot, szép meg jó (egyenlőre),
de nem tudtam a vodás netet felgerjeszteni alatta
Az uhu tárcsázóval ugyan létrehozom a kapcsolatot
de a problémák már ott elkezdődnek, hogy mindenképp kell
felhasználónév/jelszó, a vodanet pedig nem igényel ilyet.
beírtam, hogy voda (név/pw) mert emlékeim szerint mennie kéne így is.
a kapcsolatot a com1 -re tettem (dev/tts/0), ahová adatkábellel csatlakoz a telcsi.
a telefonszámot beállítottam *99***5# -ra.
Tárcsáztam (persze bekapcsoltam a részletek mutatását) és 5 mp múlva kiírja, hogy időtúllépés.
Amit találtam linux beállítást az ennyi (Ráadásul ez is FreeBSD -hez):
Minden benne van az alaprendszerben ami kell, lásd pppd és chat programok.
Az alábbi tartalmú file-t kell létrehozni a /etc/ppp könyvtárban chat-voda néven:
ABORT BUSY
ABORT 'NO CARRIER'
ABORT ERROR
'' AT OK
'ATE0V1' OK
'AT+CGATT=0' OK
'AT+CGQREQ=5,0,0,0,0,0;+CGQMIN=5,0,0,0,0,0' OK
'AT+CGDCONT=5,''IP'',''internet.vodafone.net'',,0,1' OK
'ATS0=0' OK
'AT' OK
'ATE0V1' OK
'AT+CGDCONT=5,''IP'',''internet.vodafone.net'',,0,1' OK
'AT+CGATT=1' OK
'ATDT*99***5#' CONNECT
Az alábbi tartalmú file-t kell létrehozni a /etc/ppp/peers könyvtárban peers néven:
/dev/cuaa0 115200
crtscts
defaultroute
ipcp-accept-local
ipcp-accept-remote
noauth
noipdefault
novj
#debug
connect '/usr/bin/chat -v -e -V -s -f /etc/ppp/chat-voda'
mru 1500
mtu 1500
További beallítást már csak a pppd-n kell elvégezni, értelemszerűen egy az egyben úgy, mint egy telefonos kapcsolatnál.
Használat:
Felkapcsolódás az Internetre: pppd call peers
Lekapcsolódás az Internetről: pppd disconnect peers
hogyan lehetne akár ez alapján, akár nem, működésre bírni a telefont modemként?
Ha lehet akkor inkább egy kicsit szájbarágós magyarázatot kérnék, mert ez az első komoly találkozásom a linuxal
Előre is kössz: Péter -
Polesz
addikt
ATi 3D UHU-Linux 1.0RC2.1 alatt:
Az ati.com oldalról letöltöttem a 4.2.0-ás (glibc2.2) drivert ami rpm-ben van
fent a szerveren. Ezután ezt kicsomagoltam egy átmeneti könyvtárba, mivel
nincs szükség mindenre. Legalábbis szerintem ;)
A /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 fájlt átneveztem, mert ezt felül kell írni.
Ezután az átmeneti helyről a /usr és /lib könyvtárakat beraktam a megfelelő
helyre. Lefutatttam egy ldconfig-ot és neki láttam beizzítani a modult.
a /lib/modules/fglrx/build_mod alkönyvtárba kell menni elsőnek és kiadni a
./make.sh parancsot. Ha ez nem jelez hibát, akkor egy szinttel visszalépve
a ./make_install.sh parancsot kell kiadni. Ez is rendben lefut és a megfelelő
modult bemásolja a helyére.
Sajnos így még nincs vége, mert ha így indítjuk az X-et akkor a glx modul
még nem töltődik be.
A következő lépés, hogy el kell másolni a régi XF86Config fájl-t, mert ezt is
felül kell írni.
A fglrxconfig parancsot kell lefuttatni és válaszolni a kérdésekre. Ez
szöveges módban állítja be az X-et, amit a telepítéskor kellett megcsinálni
grafikus felületen. (Lehet írok egy scriptet ami kiszedi a létező XF86Config
beállított értékeit). Ha ez meg van, akkor sem lehet még az X-et indítani, mert
a glx még mindig nem töltődik be sajnos.
Szükség van az UHU Linux 1.0RC1!!!-es cd-re azon belül is a packages
könyvtárból az xfree86_4.2.0-1_i386.uhu fáljra. Ezt megint csak ki kell bontani
egy ideiglenes helyre (mc-vel pl) és ebből az extensions könyvtár tartalmát
a meglévő /usr/X11R6/lib/modules/extensions alkönyvtárból a fájlokat el kell
másolni, mert felül kell írni a tartalmát a régebbi uhu-s csomagban lévő fájlokkal.
Ezután már tényleg nincs akadálya, hogy az X-et immáron 3D támogatással
indítsátok el
Sok sikert minden ATi tulajdonosnak és jó bagolykodást!!! -
Polesz
addikt
Menetközben megcsináltam RC2.1 alatt, hogy menjen az ATi kártya rendesen
Asszem beírok egy pirospontot magamnak. Részletek az uhu-kezdo levlistán nem sokára elérhetőek lesznek. Talán még ide is megírom
-
Cathfaern
nagyúr
Egy újabb kérdéscsomag:
Ha nem root-ként vagyok bejelentkezve, akkor nem enged mount-olni. De akkor hogyan tudok elérni más partíciót?
Melyik a legjobb CD író program Linux alá? Vagy esetleg az UHU-ban is van, csak nem találtam meg? (Ha igen, mi a neve?) -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #77 üzenetére
Hát sajnos az rc2.x-ben az ATi nem megy
Legalábbis egyenlőre nem találtam megoldást rá. Hiába csinálod meg az rpm-et és konfigolod jól. Sajnos az ATi nem csipkedi magát. A driver még 2.4.0-ás X-hez és glibc2.2-re volt, de ez az UHU-nál már a múlt. Sőt a legtöbb disztribnél is. Ezért meg nem érdemes visszatérni az RC1-re mert tele van buggal.
Ha kitalálok valamit írok.Szedjed össze magad ATi!!!
-
S.p.A
tag
válasz
Cathfaern #79 üzenetére
Használd a xf86config/xf86cfg (nem emlékszem melyik...
) -textmode (szerintem így sokkal kezelhetőbb) és állíts be egy ''Screen''-t (talán az utolsó előtti előtti menüpont).
Jó trükk még összehasonlítani az általad is megadott (linuxforum-os) oldalon lévő XF86Config-4 állományt a sajátoddal és meg nézni, vaj' hol lehet e prücök. (Javaslom a Section ''Screen''-s részt). -
Cathfaern
nagyúr
Igen, Igen, működik az rpm parancs, feltelepítettem, elindítottam a megadott config-ot, megcsináltam mindent, újraindítottam az X-et. Erre: ''no screen found''. ÁÁÁHHHHHH!!!. Most két lehetőség van: vagy berakom a gépbe a TNT2-met, vagy pihentetem egy ideig a Linux-ot
Esetleg valami frisítés nincs, ami megoldaná a problémát?
-
S.p.A
tag
válasz
Cathfaern #65 üzenetére
Ez tulaj képpen elég sokat segít...
Ez nem egy Debian (deb), vagy Uhu (uhu) csomag, hanem RedHat - vagy Mandrake, vagy ami ezekre épül - (rpm). Namost három dolgot művelhetsz:
- megpróbálod másik formátumba megszerezni
- az alien prarancs segítségével átalakítani deb csomaggá
- az rpm parancs segítségével telepíted fel (na ez azt hiszemtámogatja az UHU)
-
MÜXIK!!! THX!
-
Egyébként nagyon jó, bevallom, most először segít nekem valaki a prohardveren...
-
Polesz
addikt
A lényeg, hogy a ge4ti csak vesa-ban megy az alap X-es driverekkel. Ha kibirod vele 10 percig akkor nyert ügyed van
Köv. teendők:
1. Elballagsz a www.nvidia.com címre és a linuxos driver oldalról az alábbi két csomagot leszeded:
- nvidia-glx-(verzio).tar.gz
- nvidia-kernel-(verzio).tar.gz
Asszem nem mind kisbetü, de a lényeg, hogy a tar.gz-s 2 csomag kell. Az egyik majdnem a lap alján tanyázik
2. Kibontod a 2 csomit valahova pl /root/tmp-be belépsz a glx-esbe és kiadod a make install parancsot, majd irány a kernel csomag és szintén make install.
3. A /etc/X11/XF86Config fájlban megkeresed a load ''dri'' sort és kikommentezed #
4. Megkeresed ebben a filében a Driver ''nv'' sort és módosítod Driver ''nvidia'' -ra.
5. Újraindítod az X-et (alt+ctrl+backspace)
6. Ha látod felvillanni az nvidia logót akkor mindent jól csináltál
7. Használod egészséggel -
Ja. Most telepítem újra, és a setupnál már ha NVidiát állítok be, és nem VESA-t, akkor már tesztnél nem vált be a megfelelő üzemmódba.
-
PLZ HELP!
Felraktam az UHU-t.
Ge4 TI videokari. Beállítottam az 1024*768*24bit, 85Hz-t, de bootkor, amikor a loginhez érek, villan 4et a kép, elsötétül-karakteresmód sorrendben, aztán a végén aszongya, hogy az Xet nem tudja elindítani, valszeg nincs jól beállítva -
S.p.A
tag
válasz
Cathfaern #58 üzenetére
És csak simán az ''ati''-val? Úgy sem megy?
A leírás:
Ha jól értem, akkor először vhonnan le kell szedni a csomagot. Aztán a dpkg (ez egy csomag kezelő prg.) kell kiadni a --force és --nodeps kapcsolókat. (Vagy az apt-get-nek?) Majd el kell indítani a fglrxconfig (gondolm ez is a csomagban van). Be kell állítani, ahogy szeretnéd, és már kész is.(Bocsi ezért a mondatért...)
Szerintem a legjobb, ha az egészet szöveges felületen csinálod. NEm biztos! (Azokra az ALT+CTRL+F# gombokkal tudsz váltani. A 7-es az X[valószínűleg])
Kilőni meg úgy tudod, hogy vagy az ALT+CTRL+BACKSPACE bill.-ket használod, vagy beírod:
killall -w -9 X (De ha majd nagyon ügyes leszel akkor használni fogod a ps és a kill parancsokat)
S.p.A -
Cathfaern
nagyúr
Találtam valamit, ami leírja, hogy hogyan kell a beállítani, hogy a Radon 9000 működjön X alatt. Itt van: http://www.linuxforum.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1052
Már csak az nem világos, hogy mit is kéne pontosan csinálnomValaki megtenné nekem, hogy leírja számomra is érthető módon? (legaláb nagyjából)
-
S.p.A
tag
Most ez alatt a VESA mód alatt mit kell érteni?
Arra gondoltok, hogy a vesa eszk.kez. használtok X alatt?
De miért szükséges ez? Nem lenne jobb a ''ati''-t használni, vagy talán még jobb lenne a ''radeon''-t. Nem tudom, hogy 9000-sel működik e, de Mobility Radeonnal tuti, hogy megy. Kivétel ugye a a glx, legalább is nekem a 2.0-val nem sikerült beizzítanom. Vagyis sikerült, csak tök lassú volt mindenmeg a átváltottam szövegesre, majd vissza X-re akkor megfagyott. Ezt le is írtam a hibaadatbázisba, nem tudom javítva lette a 2.1-ben.
S.p.A -
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a segitséget, de sajnos Kalocsa környékén senki..........
Linuxos ismerősöm éppen van, de ő Debianos, azzal meg nem merek kacérkodni, kezdésnek túl sok lenne, azt hiszem.
Az UHU honlapjáról a százvalahány oldalas pdf-et elolvastam, nagyon frappáns, és nagyon tetszik is a magyar oprendszer.
Majd csak el megkapom egyszer a cd-t, de az is lehet, hogy mégis belefogok a letöltésébe, egy hét alatt valszeg lejön..... -
biker
nagyúr
idézet uhulinux.hu/cdmásolás....
Légy legális! Másolj UHU Linux CD-t! ;)
Az alábbi személyek - üres CD fejében -, előzetes egyeztetés után másolnak UHU CD-ket. Ha fel kívánsz kerülni az alábbi névsorba, írd be a nevedet, e-mail címedet, és a település nevét, ahol élsz.
és itt kb 30név............ -
Cathfaern
nagyúr
Hogy tudom átállítani VESA módra?
A másik: letöltöttem a Radeon drivert, de nem tudok vele mit kezdeni. Ezt be kéne másolni valahova, vagy el kéne indítani? Vagy mit kéne csinálni vele?
(egyébként egész jó ez a linux. Legalábbis amit eddig láttam belőle. Csak mondjuk a meghajtóváltás kicsit macerás)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én is most kacérkodom a Linux-szal, speciel éppen az UHU-val, eddig életemben egyszer, kb. másfél éve raktam fel egy teljes, hivatalos SuSe 7.0-át (1 DVD!), de akkor hozzáértő segitség hiján nem sokra mentem vele. Drivereket kellett volna telepitenem, kernelt forditanom, és ez meghaladta a képességeimet: Kernel lefordult, de soha többé nem müködött a grafikus felület.
Még egyszer újratelepitettem, a végső eredmmény ua., mint előbb. Na ekkor feladtam.
Most, hogy van ilyen topic, megpróbálok újra belevágni!
Az UHU honlapján megrendeltem a telepitő CD-t, remélem előbb-utóbb megjön, na majd akkor jövök a láma kérdéseimmel.
(sajnos az én net-hozzáférésemmel letölteni képtelenség) -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #42 üzenetére
ATI Radeon 9000 sajnos nem támogatott kártya egyenlőre. Meg kell várnod az új X verziót amiben benne lesz a driver, vagy ATi-ék hajlandóak lesznek kiadni egy normálisat. Addig is használd VESA módban.
Most látom, hogy az rc1-et tetted fel, akkor go http://www.ati.com, az ott lévő driver megy rc1 alatt, de rc2.x alatt már nem
Ha segítség kell dobj egy mailt. -
Cathfaern
nagyúr
Szóval felraktam az UHU linux-ot (nem a legújabb verzió, ez még a PC World féle). Fel is ment, minden oké volt, egészen addig, amíg el nem indult a grafikus mód (most nem jut eszembe a neve, de valami ''x'' van benne
). Ez próbálkozott egy darabig (képernyő közben villogott), aztán kiírta, hogy valami gond van (hibaüzenet: no screen found). Telepítés közben ''Ati Radeon''-t állítottam be videókártyának (mivel R9000Pro-m van). Szóval mit rontottam el, mit kéne tennem, hogy működjön?
-
Polesz
addikt
Csinálj egy partició manipuláló progival 2 particiót a linux-nak. A típusa érdektelen, mert telepítéskor be lehet állítani. Az egyik min 2 giga legyen, ezen lesz majd maga a rendszer (ha többet adsz neki hálás lesz érte
), a másik partició a swap, ennek mérete ált a memória kétszerese, de 256 megánál nem kell többnek lennie. Sok memónál el is maradhat, de ajánlott.
Indítsd el az UHU telepítését cd-ről és válaszd a meglévő partícióra telepítést. A nagyobbik partició értelemszerűen a / jel alá kerül és a típusa legyen ext3, a másikat pedig mint swap partciót válaszd. Ezt a két partíciót majd a telepítő megformázza. Elég nagy gépnél a teljes telepítés kb 10-15 perc. Az indítás is egyszerű, mert az UHU felrakja a grub - grafikus bootmanagert, ami rendesen elindítja az XP-t is neked. Arra figyelj, hogy ha az xp ntfs partíción van, akkor azt csak olvashatod, de nem írhatod.
Hirtelen ennyi, ha valami nem tiszta kérdezz. -
Polesz
addikt
Gondolom windózer alatt szeretnéd leellenőrizni.
A link ahonnét leszedheted a wines illetve dos-os verziót:
http://www.md5summer.org/download.html
Használata egyszerű és le is van írva jól. -
TitiRii
senior tag
hy all
annak idején én is felraktam már egy uhu linuxot de sajna kerek 3 orát müködött utána ujrainditás után valami grab error al elszált.
mivel életemben 1* láttam linuxot akkor azt se tudtam mit csináljak vele(egyébként is elég nehézkesen ismertem ki magam)
a kérdésem. meg merjek e kockáztatni megint egys uhu felinstalálást de most nem mint önnáló oprendszer hanem mint 2. egy xp prof mellé.
és ezt hogy tegyem meg?(hogy tugyak választani a 2 oprendszer között) ha 2 ms van fent akkor ok boot.ini be mindent be tudok álítani. ez érvényes lesz linuxra is? vagy a linus saját ''boot.ini'' je fog ienkor müködni?
szal mit hogy tegyek ehez kérek segítséget
(mellesleg ha 2 xp van fent és az egyik már nem kell, akkor csak simán törlöm a meghajtorol és a boot.ini böl? vagy valami spec eljárása van?) -
Edem
senior tag
Hogyan tudom ellenőrizni az MD5 kiterjesztésű file-lal, hogy hibás-e amit letöltöttem, mert a telepítő azt írja ki, hogy hibás a CD? (Újraírható, nincs kedvem 4x-esen újraírni
)
-
petakpa1
őstag
Egy screenshotot tudna valaki küldeni nekem az UHU desktopjáról a mailemre
-
zrubi
senior tag
-
S.p.A
tag
Hát úgy néz ki, hogy letöltöttem azt a gatos-os dolgot. Kicseréltem a radeon.o a /lib/modules/../ könyvtárban, valamint a /usr/X11R6/lib/../-ben a radeon_drv.o, meg ami még abban volt.
Namost!
Az UHU-nak a libGLcore.a-s állományával van vmi prücök. Van benne egy olyan *debug*.o állomány, amiben nincsenek ''symbol''-ok Na ha ezt kitörlöm, akkor elindul királyul, de a Parsec nevű játék baromi lassú, ami szerintem 1,5 Cerkán nem kéne, hogy szaggasson.Másrészt, ha átváltok szövegesre, majd vissza graf. akkor megfagy. Mindig
Egyébként már jelentettem a hibaadatbázissba is.
Az acpi-t most fogom megnézni.
Köszi -
twollah
nagyúr
Remélem nem lesz nagyon szétOFFolva a topic, mert egy ideje nagyon kacsingatok az UHULinux felé, de mivel nagyon beta user vagyok egyedül nem merek belevágni.
-
zrubi
senior tag
Hi,
Most akartam feltenni egy UHU-t egy laptopra (fujitsu Amilo-A)
De ez be sem bootol
Aszongya a prociról szóló sorok után:
kernel panic....
Megpróbálom floppyról is... de ha ugyan az a kernel van ott is, akkor hiába. -
vlaci79
senior tag
udv
Nem tudja valaki h tudnam eletre kelteni a diamond mx 400 as hangkartyat?
UHU linux alatt.
indulaskor maestro3e kent akarja a modult betolteni de az nem sikerul neki
kde Latt mar mastro 2e kent ismeri fel de ugy nem szolal meg
debian woody r3.0 val a maestro 2e kiralyul szol -
Polesz
addikt
'' - hogy kell belőni a glx támogatást (Ati Mobility Radeon)''
Beszélj ATI-val, hogy adjanak ki normális linuxos drivert is
Lehet, hogy a dri segít rajtad, de ahhoz kernelt kell forgatnod. Amúgy itt nézz körül: http://gatos.sourceforge.net/.
acpi-hoz meg annyit, hogy add meg a grub-ban a kernel paraméternek az acpi=on-t, a grub konfigja a /boot/grub/menu.lst. -
Polesz
addikt
A lynx-et nem különösebben szeretem, de a links szerintem istencsászár program. Mivel gyakran van szükség konzolra, ezért ott ezt használom. Kezeli a kereteket meg elég sok dolgot.
Ha már konzolnál tartunk, akkor mc a másik kedvenc és a bitchx-et sem hagyhatjuk ki. Sőt mp3 lejátszónak ott az mpg123. Nem is oly rég p1-en nyomtam a netet. Irceltem, böngésztem, mp3-at hallgattam mindezt p1-75 20mb ram-os gépen 5.5k sebességgel vodafone telcsivel és közben forgattam egy programot is, mert az úgy jó
Nem sokára kipróbálom a filmezést is, meg a távoli zenehallgatást, helyi háló rulz -
S.p.A
tag
Ja igen kérdeznék is:
- hogy lehet bekapcsolni az acpi/apm támogatást?
- hogy lehet működésre bírni egy picimacis WLAN kártyát? (A hogyanokat egy mp-re láttam, nagyon hosszú...)
- hogy kell belőni a glx támogatást (Ati Mobility Radeon)? -
S.p.A
tag
Én most egy Toshiba Sat. 1100-as (kölcsön) laptopon használok UHU-t (rc2)!
Szerintem, ha az ember nem úgy vág neki, mint ahogy én a ''linuxos'' oprendszerekhez, azaz igyekszik megismerni a ''lelkivilágukat'', akkor tökéletes. De ha szeretné jobban megismerni (és mondjuk kikapcsolni, a js, meg a reiserfs modulok kezdeti betöltését [mint ahogy most én]), akkor szerintem olyan, mintha a mosolygó Ablakos TaPasztalatos nagymama kezdené el módositgatni a beállításokat a regedit.exe-vel. => bonyolult.
Szerintem, már olyan sok pénzt beleöltek, hogy kár lenne abbahagyni.
Hajrá UHU! -
goshawk
tag
Valaki közületek használ linx v. links progit???
-
Edem
senior tag
Szent sz*r! Mi van itt? Pingvinek gyülekezője?
Off
Jó lenne, ha az értelmes hozzászólások legalább 50:50 arányban lennének az offolással.
On
Azoknak akik nem tudják:
Az UHU Linux hivatalos honlapja: http://www.uhulinux.hu -
thord
tag
nem kene bevezetni, hogy ebbe a topicba csak pingvines emberkek irhassanak?
-
Genialis
aktív tag
Hehe, az RC2-es UHU kódnevét láttátok már?...
-
Edem
senior tag
Rövid időn belül kijön a jelenlegi 1.0rc2-est felváltó 1.0rc2.1-es verzió. Ha valaki belevág az UHU-ba, akkor érdemes kivárni, sok jót igér az UHU Linux Team.
-
biker
nagyúr
újabb jó pont az uhu mellett!
Letölthető 185 oldalas ingyenes pdf-ben a leglámább userek számára is érthetően 0tól az egész telepítésen át a legtöbb program használatáig minden!
EZ igen!!! -
Walentino
csendes tag
apt-get UHU alatt is mukodik. Azert maradok en is a Debiannal.
-
Walentino
csendes tag
apt-get UHU alatt is mukodik. Azert maradok en is a Debiannal.
-
Edem
senior tag
Az elmúlt időben rengeteg ''linux - how to'' topik született a ''megtérni vágyók'' számára, de sajnos egyik sem élt túl sokáig. Ennek (szerintem!) talán legfőbb oka a rengeteg disztibúció volt. ENNEK MOST VÉGE! (mondaná a pasi a mosószer reklámban...)
A megolás: UHU linux. A magyarázat egyszerű: mindenki ezt ajánlja egy kezdo linux user(C) számára, és mi hiszünk nekik.Tehát aki úgy dönt(ött), hogy UHU linux-szal eteti a gépét, annak itt ez a nagyszerű topik, hogy feltegye a kérdéseit, megossza tapasztalatait.
Reményeim szerint összejön egy kis (vagy nagy) csoport, akik aktívan résztvesznek ennek a topiknak a ''működtetésében''.
(Nem hiányoznak a ''De van erre a XYZ fórum és blablabla'', mert nem érdekel.)
Edem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gumi és felni topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- Villanyszerelés
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest