Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- UHU-Linux
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hahó, Sziasztok!
Na felraktam az UHU-t, bizonyos sikerélményeim is voltak, de rengeteg megoldhatatlannak tünő csapdába futottam hirtelen:
1., Sikerült telepitenem az nVidia 41.91 drivert, és müxik! ''Füzet'' alapján
2., Nem tudom úgy beálliani az ''egérdrivert'', hogy az USB-s Genius görgős egerem ne csak sima kétgombos egérként müködjön: a listából az <automatikus> beállitásra igy müxik, a többi egértipussal egyikkel se megy egyáltalán sehogy se ......kéne a görgő!
3., Diamond MX-400 hangkártyám chipjét helyesen detektálja, de nem müködik.
Bootoláskor is hangkártya hibát jelez......
4., Végül a legfontosabb: sehogyan se tudom feltelepiteni a Linksys WMP-11 wireless hálókártyámat, pedig erre égető szükségem lenne: ezen kapom a netet, enélkül nekem az egész linux dolog értéktelenné degradálódik....
- Találtam egy leirást '' http://www.siliconvalleyccie.com/wmp11-linux.htm'' de nem sikerült ez alapján se feltelepiteni. Már a ''make config'' -nál hibát jelez, a ''make install''-nál meg az összes létező Fatal Error-t felsorolja
Hogyha valaki tudna bármelyik probléma megoldásában segiteni. nagyon megköszönném. Válaszokért este tudok csak visszanézni, menni kell vissza a melóhelyre. Amúgy Linux-hoz teljesen kezdő vagyok.... -
Cathfaern
nagyúr
-
Polesz
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
Polesz
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
Kitömöríteni már sikerült.
Viszont: eljutottam odáig sikeresen, hogy ''ldconfig''. Amikor ezt lefuttatom, nem ír ki semmit, csak egyszerűen ugrik egyet a promt. Ez így OK? Ha igen, akkor a további gond: ha lefuttatom a make.sh-t, akkor ezt írja ki:
''usr/src/linux/include not found or incomplite file: /usr/src/linux/include/linux/version.h''
Mondjuk nem csoda, hogy nem találja, mert ilyen fájl/mappa még csak véletlenül sincs
(usr/src/ van, de abban linux mappa...sehol) -
Polesz
addikt
-
Polesz
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
ch.peter
aktív tag
-
ch.peter
aktív tag
Sziasztok
én is feltettem az UHU linuxot, szép meg jó (egyenlőre),
de nem tudtam a vodás netet felgerjeszteni alatta
Az uhu tárcsázóval ugyan létrehozom a kapcsolatot
de a problémák már ott elkezdődnek, hogy mindenképp kell
felhasználónév/jelszó, a vodanet pedig nem igényel ilyet.
beírtam, hogy voda (név/pw) mert emlékeim szerint mennie kéne így is.
a kapcsolatot a com1 -re tettem (dev/tts/0), ahová adatkábellel csatlakoz a telcsi.
a telefonszámot beállítottam *99***5# -ra.
Tárcsáztam (persze bekapcsoltam a részletek mutatását) és 5 mp múlva kiírja, hogy időtúllépés.
Amit találtam linux beállítást az ennyi (Ráadásul ez is FreeBSD -hez):
Minden benne van az alaprendszerben ami kell, lásd pppd és chat programok.
Az alábbi tartalmú file-t kell létrehozni a /etc/ppp könyvtárban chat-voda néven:
ABORT BUSY
ABORT 'NO CARRIER'
ABORT ERROR
'' AT OK
'ATE0V1' OK
'AT+CGATT=0' OK
'AT+CGQREQ=5,0,0,0,0,0;+CGQMIN=5,0,0,0,0,0' OK
'AT+CGDCONT=5,''IP'',''internet.vodafone.net'',,0,1' OK
'ATS0=0' OK
'AT' OK
'ATE0V1' OK
'AT+CGDCONT=5,''IP'',''internet.vodafone.net'',,0,1' OK
'AT+CGATT=1' OK
'ATDT*99***5#' CONNECT
Az alábbi tartalmú file-t kell létrehozni a /etc/ppp/peers könyvtárban peers néven:
/dev/cuaa0 115200
crtscts
defaultroute
ipcp-accept-local
ipcp-accept-remote
noauth
noipdefault
novj
#debug
connect '/usr/bin/chat -v -e -V -s -f /etc/ppp/chat-voda'
mru 1500
mtu 1500
További beallítást már csak a pppd-n kell elvégezni, értelemszerűen egy az egyben úgy, mint egy telefonos kapcsolatnál.
Használat:
Felkapcsolódás az Internetre: pppd call peers
Lekapcsolódás az Internetről: pppd disconnect peers
hogyan lehetne akár ez alapján, akár nem, működésre bírni a telefont modemként?
Ha lehet akkor inkább egy kicsit szájbarágós magyarázatot kérnék, mert ez az első komoly találkozásom a linuxal
Előre is kössz: Péter -
Polesz
addikt
ATi 3D UHU-Linux 1.0RC2.1 alatt:
Az ati.com oldalról letöltöttem a 4.2.0-ás (glibc2.2) drivert ami rpm-ben van
fent a szerveren. Ezután ezt kicsomagoltam egy átmeneti könyvtárba, mivel
nincs szükség mindenre. Legalábbis szerintem ;)
A /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 fájlt átneveztem, mert ezt felül kell írni.
Ezután az átmeneti helyről a /usr és /lib könyvtárakat beraktam a megfelelő
helyre. Lefutatttam egy ldconfig-ot és neki láttam beizzítani a modult.
a /lib/modules/fglrx/build_mod alkönyvtárba kell menni elsőnek és kiadni a
./make.sh parancsot. Ha ez nem jelez hibát, akkor egy szinttel visszalépve
a ./make_install.sh parancsot kell kiadni. Ez is rendben lefut és a megfelelő
modult bemásolja a helyére.
Sajnos így még nincs vége, mert ha így indítjuk az X-et akkor a glx modul
még nem töltődik be.
A következő lépés, hogy el kell másolni a régi XF86Config fájl-t, mert ezt is
felül kell írni.
A fglrxconfig parancsot kell lefuttatni és válaszolni a kérdésekre. Ez
szöveges módban állítja be az X-et, amit a telepítéskor kellett megcsinálni
grafikus felületen. (Lehet írok egy scriptet ami kiszedi a létező XF86Config
beállított értékeit). Ha ez meg van, akkor sem lehet még az X-et indítani, mert
a glx még mindig nem töltődik be sajnos.
Szükség van az UHU Linux 1.0RC1!!!-es cd-re azon belül is a packages
könyvtárból az xfree86_4.2.0-1_i386.uhu fáljra. Ezt megint csak ki kell bontani
egy ideiglenes helyre (mc-vel pl) és ebből az extensions könyvtár tartalmát
a meglévő /usr/X11R6/lib/modules/extensions alkönyvtárból a fájlokat el kell
másolni, mert felül kell írni a tartalmát a régebbi uhu-s csomagban lévő fájlokkal.
Ezután már tényleg nincs akadálya, hogy az X-et immáron 3D támogatással
indítsátok el
Sok sikert minden ATi tulajdonosnak és jó bagolykodást!!! -
Cathfaern
nagyúr
-
Polesz
addikt
Menetközben megcsináltam RC2.1 alatt, hogy menjen az ATi kártya rendesen
Asszem beírok egy pirospontot magamnak. Részletek az uhu-kezdo levlistán nem sokára elérhetőek lesznek. Talán még ide is megírom 

-
Polesz
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
Egy újabb kérdéscsomag:
Ha nem root-ként vagyok bejelentkezve, akkor nem enged mount-olni. De akkor hogyan tudok elérni más partíciót?
Melyik a legjobb CD író program Linux alá? Vagy esetleg az UHU-ban is van, csak nem találtam meg? (Ha igen, mi a neve?) -
Polesz
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
Polesz
addikt
Hát sajnos az rc2.x-ben az ATi nem megy
Legalábbis egyenlőre nem találtam megoldást rá. Hiába csinálod meg az rpm-et és konfigolod jól. Sajnos az ATi nem csipkedi magát. A driver még 2.4.0-ás X-hez és glibc2.2-re volt, de ez az UHU-nál már a múlt. Sőt a legtöbb disztribnél is. Ezért meg nem érdemes visszatérni az RC1-re mert tele van buggal.
Ha kitalálok valamit írok.

Szedjed össze magad ATi!!! -
S.p.A
tag
Használd a xf86config/xf86cfg (nem emlékszem melyik...
) -textmode (szerintem így sokkal kezelhetőbb) és állíts be egy ''Screen''-t (talán az utolsó előtti előtti menüpont).
Jó trükk még összehasonlítani az általad is megadott (linuxforum-os) oldalon lévő XF86Config-4 állományt a sajátoddal és meg nézni, vaj' hol lehet e prücök. (Javaslom a Section ''Screen''-s részt). -
Cathfaern
nagyúr
Igen, Igen, működik az rpm parancs, feltelepítettem, elindítottam a megadott config-ot, megcsináltam mindent, újraindítottam az X-et. Erre: ''no screen found''. ÁÁÁHHHHHH!!!. Most két lehetőség van: vagy berakom a gépbe a TNT2-met, vagy pihentetem egy ideig a Linux-ot
Esetleg valami frisítés nincs, ami megoldaná a problémát? -
S.p.A
tag
Ez tulaj képpen elég sokat segít...

Ez nem egy Debian (deb), vagy Uhu (uhu) csomag, hanem RedHat - vagy Mandrake, vagy ami ezekre épül - (rpm). Namost három dolgot művelhetsz:
- megpróbálod másik formátumba megszerezni
- az alien prarancs segítségével átalakítani deb csomaggá
- az rpm parancs segítségével telepíted fel (na ez azt hiszem
támogatja az UHU) -
Cathfaern
nagyúr
-
Polesz
addikt
-
emvy
félisten
MÜXIK!!! THX!
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Egyébként nagyon jó, bevallom, most először segít nekem valaki a prohardveren...
-
emvy
félisten
-
Polesz
addikt
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
Polesz
addikt
A lényeg, hogy a ge4ti csak vesa-ban megy az alap X-es driverekkel. Ha kibirod vele 10 percig akkor nyert ügyed van

Köv. teendők:
1. Elballagsz a www.nvidia.com címre és a linuxos driver oldalról az alábbi két csomagot leszeded:
- nvidia-glx-(verzio).tar.gz
- nvidia-kernel-(verzio).tar.gz
Asszem nem mind kisbetü, de a lényeg, hogy a tar.gz-s 2 csomag kell. Az egyik majdnem a lap alján tanyázik
2. Kibontod a 2 csomit valahova pl /root/tmp-be belépsz a glx-esbe és kiadod a make install parancsot, majd irány a kernel csomag és szintén make install.
3. A /etc/X11/XF86Config fájlban megkeresed a load ''dri'' sort és kikommentezed #
4. Megkeresed ebben a filében a Driver ''nv'' sort és módosítod Driver ''nvidia'' -ra.
5. Újraindítod az X-et (alt+ctrl+backspace)
6. Ha látod felvillanni az nvidia logót akkor mindent jól csináltál
7. Használod egészséggel
-
emvy
félisten
Ja. Most telepítem újra, és a setupnál már ha NVidiát állítok be, és nem VESA-t, akkor már tesztnél nem vált be a megfelelő üzemmódba.

-
emvy
félisten
PLZ HELP!
Felraktam az UHU-t.
Ge4 TI videokari. Beállítottam az 1024*768*24bit, 85Hz-t, de bootkor, amikor a loginhez érek, villan 4et a kép, elsötétül-karakteresmód sorrendben, aztán a végén aszongya, hogy az Xet nem tudja elindítani, valszeg nincs jól beállítva
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
-
S.p.A
tag
-
S.p.A
tag
És csak simán az ''ati''-val? Úgy sem megy?
A leírás:
Ha jól értem, akkor először vhonnan le kell szedni a csomagot. Aztán a dpkg (ez egy csomag kezelő prg.) kell kiadni a --force és --nodeps kapcsolókat. (Vagy az apt-get-nek?) Majd el kell indítani a fglrxconfig (gondolm ez is a csomagban van). Be kell állítani, ahogy szeretnéd, és már kész is.
(Bocsi ezért a mondatért...)
Szerintem a legjobb, ha az egészet szöveges felületen csinálod. NEm biztos! (Azokra az ALT+CTRL+F# gombokkal tudsz váltani. A 7-es az X[valószínűleg])
Kilőni meg úgy tudod, hogy vagy az ALT+CTRL+BACKSPACE bill.-ket használod, vagy beírod:
killall -w -9 X (De ha majd nagyon ügyes leszel akkor használni fogod a ps és a kill parancsokat)
S.p.A -
MaUser
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Találtam valamit, ami leírja, hogy hogyan kell a beállítani, hogy a Radon 9000 működjön X alatt. Itt van: http://www.linuxforum.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1052
Már csak az nem világos, hogy mit is kéne pontosan csinálnom
Valaki megtenné nekem, hogy leírja számomra is érthető módon? (legaláb nagyjából) -
Cathfaern
nagyúr
-
S.p.A
tag
Most ez alatt a VESA mód alatt mit kell érteni?
Arra gondoltok, hogy a vesa eszk.kez. használtok X alatt?
De miért szükséges ez? Nem lenne jobb a ''ati''-t használni, vagy talán még jobb lenne a ''radeon''-t. Nem tudom, hogy 9000-sel működik e, de Mobility Radeonnal tuti, hogy megy. Kivétel ugye a a glx, legalább is nekem a 2.0-val nem sikerült beizzítanom. Vagyis sikerült, csak tök lassú volt minden
meg a átváltottam szövegesre, majd vissza X-re akkor megfagyott. Ezt le is írtam a hibaadatbázisba, nem tudom javítva lette a 2.1-ben.
S.p.A -
Polesz
addikt
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a segitséget, de sajnos Kalocsa környékén senki..........

Linuxos ismerősöm éppen van, de ő Debianos, azzal meg nem merek kacérkodni, kezdésnek túl sok lenne, azt hiszem.
Az UHU honlapjáról a százvalahány oldalas pdf-et elolvastam, nagyon frappáns, és nagyon tetszik is a magyar oprendszer.
Majd csak el megkapom egyszer a cd-t, de az is lehet, hogy mégis belefogok a letöltésébe, egy hét alatt valszeg lejön.....
-
biker
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
-
biker
nagyúr
idézet uhulinux.hu/cdmásolás....
Légy legális! Másolj UHU Linux CD-t! ;)
Az alábbi személyek - üres CD fejében -, előzetes egyeztetés után másolnak UHU CD-ket. Ha fel kívánsz kerülni az alábbi névsorba, írd be a nevedet, e-mail címedet, és a település nevét, ahol élsz.
és itt kb 30név............ -
biker
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Hogy tudom átállítani VESA módra?
A másik: letöltöttem a Radeon drivert, de nem tudok vele mit kezdeni. Ezt be kéne másolni valahova, vagy el kéne indítani? Vagy mit kéne csinálni vele?
(egyébként egész jó ez a linux. Legalábbis amit eddig láttam belőle. Csak mondjuk a meghajtóváltás kicsit macerás
) -
Bogyó bá'
nagyúr
Én is most kacérkodom a Linux-szal, speciel éppen az UHU-val, eddig életemben egyszer, kb. másfél éve raktam fel egy teljes, hivatalos SuSe 7.0-át (1 DVD!), de akkor hozzáértő segitség hiján nem sokra mentem vele. Drivereket kellett volna telepitenem, kernelt forditanom, és ez meghaladta a képességeimet: Kernel lefordult, de soha többé nem müködött a grafikus felület.
Még egyszer újratelepitettem, a végső eredmmény ua., mint előbb. Na ekkor feladtam.
Most, hogy van ilyen topic, megpróbálok újra belevágni!
Az UHU honlapján megrendeltem a telepitő CD-t, remélem előbb-utóbb megjön, na majd akkor jövök a láma kérdéseimmel.

(sajnos az én net-hozzáférésemmel letölteni képtelenség) -
biker
nagyúr
-
Polesz
addikt
-
Polesz
addikt
ATI Radeon 9000 sajnos nem támogatott kártya egyenlőre. Meg kell várnod az új X verziót amiben benne lesz a driver, vagy ATi-ék hajlandóak lesznek kiadni egy normálisat. Addig is használd VESA módban.
Most látom, hogy az rc1-et tetted fel, akkor go http://www.ati.com, az ott lévő driver megy rc1 alatt, de rc2.x alatt már nem

Ha segítség kell dobj egy mailt. -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Szóval felraktam az UHU linux-ot (nem a legújabb verzió, ez még a PC World féle). Fel is ment, minden oké volt, egészen addig, amíg el nem indult a grafikus mód (most nem jut eszembe a neve, de valami ''x'' van benne
). Ez próbálkozott egy darabig (képernyő közben villogott), aztán kiírta, hogy valami gond van (hibaüzenet: no screen found). Telepítés közben ''Ati Radeon''-t állítottam be videókártyának (mivel R9000Pro-m van). Szóval mit rontottam el, mit kéne tennem, hogy működjön? -
twollah
nagyúr
-
twollah
nagyúr
-
Polesz
addikt
Csinálj egy partició manipuláló progival 2 particiót a linux-nak. A típusa érdektelen, mert telepítéskor be lehet állítani. Az egyik min 2 giga legyen, ezen lesz majd maga a rendszer (ha többet adsz neki hálás lesz érte
), a másik partició a swap, ennek mérete ált a memória kétszerese, de 256 megánál nem kell többnek lennie. Sok memónál el is maradhat, de ajánlott.
Indítsd el az UHU telepítését cd-ről és válaszd a meglévő partícióra telepítést. A nagyobbik partició értelemszerűen a / jel alá kerül és a típusa legyen ext3, a másikat pedig mint swap partciót válaszd. Ezt a két partíciót majd a telepítő megformázza. Elég nagy gépnél a teljes telepítés kb 10-15 perc. Az indítás is egyszerű, mert az UHU felrakja a grub - grafikus bootmanagert, ami rendesen elindítja az XP-t is neked. Arra figyelj, hogy ha az xp ntfs partíción van, akkor azt csak olvashatod, de nem írhatod.
Hirtelen ennyi, ha valami nem tiszta kérdezz. -
Polesz
addikt
Gondolom windózer alatt szeretnéd leellenőrizni.
A link ahonnét leszedheted a wines illetve dos-os verziót:
http://www.md5summer.org/download.html
Használata egyszerű és le is van írva jól. -
TitiRii
senior tag
hy all
annak idején én is felraktam már egy uhu linuxot de sajna kerek 3 orát müködött utána ujrainditás után valami grab error al elszált.
mivel életemben 1* láttam linuxot akkor azt se tudtam mit csináljak vele(egyébként is elég nehézkesen ismertem ki magam)
a kérdésem. meg merjek e kockáztatni megint egys uhu felinstalálást de most nem mint önnáló oprendszer hanem mint 2. egy xp prof mellé.
és ezt hogy tegyem meg?(hogy tugyak választani a 2 oprendszer között) ha 2 ms van fent akkor ok boot.ini be mindent be tudok álítani. ez érvényes lesz linuxra is? vagy a linus saját ''boot.ini'' je fog ienkor müködni?
szal mit hogy tegyek ehez kérek segítséget
(mellesleg ha 2 xp van fent és az egyik már nem kell, akkor csak simán törlöm a meghajtorol és a boot.ini böl? vagy valami spec eljárása van?) -
Edem
senior tag
-
Edem
senior tag
Hogyan tudom ellenőrizni az MD5 kiterjesztésű file-lal, hogy hibás-e amit letöltöttem, mert a telepítő azt írja ki, hogy hibás a CD? (Újraírható, nincs kedvem 4x-esen újraírni
) -
petakpa1
őstag
Egy screenshotot tudna valaki küldeni nekem az UHU desktopjáról a mailemre
-
Polesz
addikt
-
S.p.A
tag
-
bitfarkas
őstag
-
localhost
Közösségépítő
-
S.p.A
tag
Hát úgy néz ki, hogy letöltöttem azt a gatos-os dolgot. Kicseréltem a radeon.o a /lib/modules/../ könyvtárban, valamint a /usr/X11R6/lib/../-ben a radeon_drv.o, meg ami még abban volt.
Namost!
Az UHU-nak a libGLcore.a-s állományával van vmi prücök. Van benne egy olyan *debug*.o állomány, amiben nincsenek ''symbol''-ok Na ha ezt kitörlöm, akkor elindul királyul, de a Parsec nevű játék baromi lassú, ami szerintem 1,5 Cerkán nem kéne, hogy szaggasson.
Másrészt, ha átváltok szövegesre, majd vissza graf. akkor megfagy. Mindig 
Egyébként már jelentettem a hibaadatbázissba is.
Az acpi-t most fogom megnézni.
Köszi -
Polesz
addikt
-
twollah
nagyúr
Remélem nem lesz nagyon szétOFFolva a topic, mert egy ideje nagyon kacsingatok az UHULinux felé, de mivel nagyon beta user vagyok egyedül nem merek belevágni.
-
zrubi
senior tag
Hi,
Most akartam feltenni egy UHU-t egy laptopra (fujitsu Amilo-A)
De ez be sem bootol
Aszongya a prociról szóló sorok után:
kernel panic....
Megpróbálom floppyról is... de ha ugyan az a kernel van ott is, akkor hiába.
-
vlaci79
senior tag
udv
Nem tudja valaki h tudnam eletre kelteni a diamond mx 400 as hangkartyat?
UHU linux alatt.
indulaskor maestro3e kent akarja a modult betolteni de az nem sikerul neki
kde Latt mar mastro 2e kent ismeri fel de ugy nem szolal meg
debian woody r3.0 val a maestro 2e kiralyul szol -
Polesz
addikt
'' - hogy kell belőni a glx támogatást (Ati Mobility Radeon)''
Beszélj ATI-val, hogy adjanak ki normális linuxos drivert is
Lehet, hogy a dri segít rajtad, de ahhoz kernelt kell forgatnod. Amúgy itt nézz körül: http://gatos.sourceforge.net/.
acpi-hoz meg annyit, hogy add meg a grub-ban a kernel paraméternek az acpi=on-t, a grub konfigja a /boot/grub/menu.lst. -
Polesz
addikt
A lynx-et nem különösebben szeretem, de a links szerintem istencsászár program. Mivel gyakran van szükség konzolra, ezért ott ezt használom. Kezeli a kereteket meg elég sok dolgot.
Ha már konzolnál tartunk, akkor mc a másik kedvenc és a bitchx-et sem hagyhatjuk ki. Sőt mp3 lejátszónak ott az mpg123. Nem is oly rég p1-en nyomtam a netet. Irceltem, böngésztem, mp3-at hallgattam mindezt p1-75 20mb ram-os gépen 5.5k sebességgel vodafone telcsivel és közben forgattam egy programot is, mert az úgy jó
Nem sokára kipróbálom a filmezést is, meg a távoli zenehallgatást, helyi háló rulz
-
S.p.A
tag
Ja igen kérdeznék is:
- hogy lehet bekapcsolni az acpi/apm támogatást?
- hogy lehet működésre bírni egy picimacis WLAN kártyát? (A hogyanokat egy mp-re láttam, nagyon hosszú...
)
- hogy kell belőni a glx támogatást (Ati Mobility Radeon)? -
S.p.A
tag
Én most egy Toshiba Sat. 1100-as (kölcsön) laptopon használok UHU-t (rc2)!
Szerintem, ha az ember nem úgy vág neki, mint ahogy én a ''linuxos'' oprendszerekhez, azaz igyekszik megismerni a ''lelkivilágukat'', akkor tökéletes. De ha szeretné jobban megismerni (és mondjuk kikapcsolni, a js, meg a reiserfs modulok kezdeti betöltését [mint ahogy most én]), akkor szerintem olyan, mintha a mosolygó Ablakos TaPasztalatos nagymama kezdené el módositgatni a beállításokat a regedit.exe-vel. => bonyolult.
Szerintem, már olyan sok pénzt beleöltek, hogy kár lenne abbahagyni.
Hajrá UHU! -
goshawk
tag
Valaki közületek használ linx v. links progit???
-
goshawk
tag
-
Edem
senior tag
Szent sz*r! Mi van itt? Pingvinek gyülekezője?

Off
Jó lenne, ha az értelmes hozzászólások legalább 50:50 arányban lennének az offolással.
On
Azoknak akik nem tudják:
Az UHU Linux hivatalos honlapja: http://www.uhulinux.hu -
thord
tag
nem kene bevezetni, hogy ebbe a topicba csak pingvines emberkek irhassanak?

-
Genialis
aktív tag
Hehe, az RC2-es UHU kódnevét láttátok már?...

-
jojojo
senior tag
-
Edem
senior tag
Rövid időn belül kijön a jelenlegi 1.0rc2-est felváltó 1.0rc2.1-es verzió. Ha valaki belevág az UHU-ba, akkor érdemes kivárni, sok jót igér az UHU Linux Team.

-
goshawk
tag
-
biker
nagyúr
újabb jó pont az uhu mellett!
Letölthető 185 oldalas ingyenes pdf-ben a leglámább userek számára is érthetően 0tól az egész telepítésen át a legtöbb program használatáig minden!
EZ igen!!! -
Polesz
addikt
-
goshawk
tag
-
Polesz
addikt
-
Walentino
csendes tag
apt-get UHU alatt is mukodik. Azert maradok en is a Debiannal.
-
Walentino
csendes tag
apt-get UHU alatt is mukodik. Azert maradok en is a Debiannal.
-
Polesz
addikt
-
Polesz
addikt
-
goshawk
tag
-
Edem
senior tag
Az elmúlt időben rengeteg ''linux - how to'' topik született a ''megtérni vágyók'' számára, de sajnos egyik sem élt túl sokáig. Ennek (szerintem!) talán legfőbb oka a rengeteg disztibúció volt. ENNEK MOST VÉGE! (mondaná a pasi a mosószer reklámban...)

A megolás: UHU linux. A magyarázat egyszerű: mindenki ezt ajánlja egy kezdo linux user(C) számára, és mi hiszünk nekik.
Tehát aki úgy dönt(ött), hogy UHU linux-szal eteti a gépét, annak itt ez a nagyszerű topik, hogy feltegye a kérdéseit, megossza tapasztalatait.
Reményeim szerint összejön egy kis (vagy nagy) csoport, akik aktívan résztvesznek ennek a topiknak a ''működtetésében''.
(Nem hiányoznak a ''De van erre a XYZ fórum és blablabla'', mert nem érdekel.
)
Edem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- UHU-Linux
- (kiemelt téma)
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- Érkezik! M1 Max MacBook Pro 16"/ 64GB / 2TB / Space Gray/ 27%-os ÁFÁS
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lesz még több sikerélményed, csak ne add fel. Ha elakadsz akkor kérdezz, végülis azért van ez a fórum 

) -textmode (szerintem így sokkal kezelhetőbb) és állíts be egy ''Screen''-t (talán az utolsó előtti előtti menüpont).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)