- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Apple asztali gépek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
jeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Világgggggáááááááá kürtöööööllllöm jehhhhhhhhhhhhhhhhhh
sok szenvedes utan végre megy a 3ddddddddddddddddddd)))))))))))
bocsika de most nagyon örülök -
Batman
őstag
azt hittem nagyobb durranas lesz mikor kijön az 1.2, marmint azt hittem tobb ember hasznal linuxot és kivancsi erre , de nem pörög a topic valami nagyon...
-
Batman
őstag
köszike,kiprobaltam de nem tolti le a gmailes leveleim pedig mindent ugy csinaltam ahogy az utmotatoban van ..
hat kernel forditasban nem tudok segiteni annyira meg nem vagyok majer , majd egszer
nekem rendesen olvassa ntfs-t bar mikor vint inditok nekem is elindul a chkdsk.
2.6-os kernel a legjobb tudomasom szerint nem tudja irni az ntfs-t bar lehet neten talani olyan segedprogikat amivel tobb kevesebb sikerrel lehet irni linux alatt ntfs-t, probalj ki parat ha nagyon akarod
Szerintem annyir nem fontos mundjuk kenyelmi szempontbol jo lenne, de win tudja olvasni linuxot ha onnet akarok valamit nezni atmasolom, linux is tudja wint, plusz a win-em egy 20gb-os fat32 particion van ide tudok linuxal is irni valamit ha nagyon kell -
Vitus
őstag
Thunderbird a legjobb szerintem én xp-n és linuxon is azt használom.
Bővebben: link -
Vitus
őstag
Hella!
Nos minden faintos pár dolgot leszámítva. Szeretnék egy kernelt cserélni, hogy ne i586-ra legyen fordítva mint az alap hanem az Athlonomra ezt hogyan tudnám megtenni? Mplayert már újra raktam az én gépemre optimalizálva mert voltak problémáim vele és most faintos de gondolom ez bonyolultabb. A másik, hogy ntfs filerenszert nem olvassa rendesen véletlenszerűen egyszerűen befagy a másolás holott elvileg tökéletesen kellene olvasni és amikor indítom az xp-t az a chkdsk-val indul.Létezik, hogy a 2.6-os kernel tudja valamelyest írni az ntfs-t és ez nincs letiltva az uhu 1.2-ben? 1.1-nél nem volt probléma ezzel. Szóval egyelőre ennyi lenne.
thx
Vitus -
Batman
őstag
Eszembe jutott meg valami.
Hogy tudok életet lehelni az egermebe hogy mind az 5 gomb menjen rajta?
probaltam beallitani vezerlopultban de keves sikerrel....
szerk:
ajaljatok valami jo kis levelezo progit , olyan egyszeru de nagyszerut
az se lenne gaz ha jelezne valami kis szoveg vagy valami ha emailt kapo.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
A beállításokat tudom, de ''ő'' vhogy ezt nem engedi. Még 1600*1200ban is megy 85, de 1152*1024ben nem! Csak abban az egyben van rossz érték
Próbáltam úgy, hogy alapbeállításból kiszedni a jó értékeket és átmásolni a xorg.conf fájlba de akkor sem engedi.
Hangkártyáról mennyit tudsz? Szeretném úgy használni, ne csak 1 progi férjen hozzá 1időben. -
escie
őstag
iagazából annyira sötét nekem ez a h/v frissítés téma, hogy szörnyű. kitapasztaltam, hogy előbb 5-st, majd 4-est kell nyomni, ennek eredményeképp 1024x768@85Hz -et kapok.
valahol létezik egy script ami kiszámolja neked, hogy milyen értékeket kell írni a .conf-ba, de nem tudom, hogy hol. kérdezz rá, talán a nagy linux topikban.
de a monitorod doksija is segíthet... -
koenig
aktív tag
szia!
nem tudsz vmit a kérdésemre?
1152*864@100 ez volt eddig beállítva de most csak 75öt ajánl fel (gnome - beállítás - felbontás)
1280*1024@85 most így megy helyette, de ez nem jó.
Hol tudnám átállítani?
Numlock - hogy lehet, hogy mindig működjön?
Batman, xorg kell, az van az uhuban.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Még mindíg nem válaszolt az UHU!
Ennyire sokkolta őket a bejelentés, hogy a legújabb cuccuk nem a legjobb?
-
escie
őstag
érdemes az external agpgart-ot használni, ez buktató lehet.
megaztán, ha sikerült egy működő xorg.conf -ot előállítani, érdemes azt archiválni, mert jól fog jönni, ha megint konfigolni kéne. -
koenig
aktív tag
Nekem se ment sokáig, pedig sztem úgy csináltam ahogy kell. Aztán a ''sokezredik'' próbálkozás után most működik.
Ha akarod elküldöm mailben a xorg.conf fájlt. Hátha abból kiderül vmi, vagy másold be.
Viszont ami most zavar, hogy 1152*864 ben csak 75hz enged, pedig én 100on használtam eddig.
1280*1024 be 85-t enged, nem értem. -
koenig
aktív tag
Szia!
Én már többször próbáltam, elolvastam a linkelt oldalt is, de nem megy. A glxinfo-t beírva a direct renderingre a válasz: nem. A próbálgatás során a glxgears egyik esetben 120 szokott lenni, a másik esetben 288.
Neked rendesen működik?
A hangkártyát hol kell beállítani, hogy több program használhassa egyszerre? -
sziasztok kinek fagyott a telepítő mert sajn evvel a linuxfórumon bogarat ültettek a fülembe
mi a megoldása. egy hét és fenn lesz
-
escie
őstag
gebasz van, valamiért ''operation permitted'', amikor használni akarja a modult. megépíti szépen, csak nem tudja használni. rajta vagyok az ügyön, majd szólok ha sikerült valamit összehozni.
szerk:
végül egy reboot megoldotta a dolgot. nem tudta használni a modult, mert valmvel ütközött, de mostmár okés.
ezt csináltam:
rpm -Uvh --force --nodeps ati_csomag_neve.rpm
fglrxconfig
reboot
a reboot nem volt valami elegáns, de végül is bevált.
kötelező olvasmány: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Valaki?
Szerintem valaki bizti tudja , csak nem akarja elárulni.... -
Batman
őstag
Hali!
Hogy lehet UHU-n consolbol rpm-et telepiteni?
köszike -
_Volkovy_
nagyúr
A 7.1-es Live-omat meg lehet valahogy etetni az 1.2-es uhuval?
most speciel nem szól semmi,induláskor kiírja h a keverőpultot nem tudta betölteni. -
csibor
addikt
Sikerült felrakni!De a fő problémát nem sikerült megoldani,továbra is minden kapcsolodásnál manuálisan kell beálitani a nettet.
-
Batman
őstag
Hali!
Ti betudtatok állítani a hálozatot?
Nekem hibaval leáll a kde vezerlokozpont ha ramegyek a samba kliensre. -
_Volkovy_
nagyúr
Nálam oké minden.
Tetszik a cucc,na most azt mondjátok meg plz,hogy voodoo3-hoz,vagy voodoo5-höz hol találok drivert hozzá.. -
kinek fagyott le a telepítő és mi a megoldás ellene?
-
szalai56
senior tag
Én is kilogók a sorból, mert mindig FlashGet-tel töltök és nem lesz hibás. Nem RAM hibád van?
-
csibor
addikt
Nem akarja kiirni a néró.Csak azt nem értem miért.Ami feltünt 1-es csak 573mb holott 700mb-nak kéne lennie.Másnál ez hogy van?
-
_Volkovy_
nagyúr
No,települ,eddig jobban tetszik mint az 1.0
-
twollah
nagyúr
válasz
jakobkacsa #1622 üzenetére
Lehet, hogy en vagyok a lamer, de nekem eddig az osszes Uhu bithelyesen jott le akar FTProl akar Getrighttal szedtem le.
Biztos rosszul csinaltam vmit...
Megyek, es elallitgatok mindent, hogy ne logjak ki a sorbol... -
Vitus
őstag
Bővebben: link
Itt nézzél szét. Letöltöd ---> ctrl+alt+f1 ---> login:root ---> service gdm stop ---> ctrl + alt backspace (kilövi az x-et) ---> futtatod az installt ---> service gdm start --> loginolsz a saját felületedre beállírások/UHU vezérlőpult, itt kiválasztod a feltelepített ati drivert a megfelelő felbontást és frekit ---> használod.
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
Hi all!
Segítene nekem valaki, hogy melyik ATI driver-t kell feltennem és hogyan?
Előre is köszi!Uhu 1.2-es van fennt, -
_Volkovy_
nagyúr
Érdemes felrakni ezt az 1.2-t?
Érezhetően jobb,mint pl az 1.0?(utoljára azt próbáltam,és bizony nem tetszett) -
koenig
aktív tag
Sziasztok!
Már az új 1.2 alól írok
Kérdés:
1.vkinek megy rendesen az ati 3d. Nekem a glxgears igen kevés fpst ad 200-300 között.
Próbáltam az atitól leszedni és felrakni. Fel is települt, úgy-ahogy beállítottam, de maradt ua.
2. strongdc-t nem lehet, vhogy elindítani, wine-al nem sikerült. Persze csak mint kezdő próbálgatom -
válasz
jakobkacsa #1622 üzenetére
de mér szednéd le monnyuk flashgettel vagy free download managerrel bithibásan?
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
twollah #1620 üzenetére
hat valoban, baromi nagy kinlodas ez az egesz bittorrent - csak a kinlodas meg a szarakodas
engem spec nem zavar, ha nem 3, hanem 8 ora alatt toltom le, de nagyobb valoszinuseggel bithelyesen
raadasul masok pedig rolam uploadolnak, ami tenyleg a ''kozossegert...'' tipusu dolog
es bar nem vagyok naiv, es tudom, hogy nem valtom meg vele a vilagot, sot nem is fogok tole jobban aludni (amugy is jol alszom), azert valahogy jolesik, hogy hozzajarulhatok UHU terjesztesehez
valamint ugy tunik, masoknak is tetszik a torrentesdi, mar 17 seed es 26 peer van a 2. cdre -
-
escie
őstag
válasz
twollah #1618 üzenetére
kíméljük az ftp-t, szolgáljuk a közösséget
amúgy ez inkább világszerte-népszerű disztróknál jelent gondot, hogy kijön az új ver, megjelenik a distrowatch-on, mindenki nekiesik, aztán egy pillanat alatt slashdotted az egész, lefekszik az ftp.
ezesetben igen haszos lehet a torrent... -
twollah
nagyúr
válasz
jakobkacsa #1616 üzenetére
Nem tudom miert kell ilyen pd (public domain) dolgoknal ezzel a bittorrenttel szarakodni.
Nekem tegnap kb 2 es fel, 3 ora alatt lejott FTPn az egesz. -
escie
őstag
válasz
Merlini #1613 üzenetére
na ez az amit mindig is tudni akartam, de sohasem mertem megkérdezni.
''Ezt használja egyébként akkor is ha csomagokat frissít a rendszer, így sprórol a sávszéleséggel.''
no, azért nem feltétlen. nagy szávsélességű elérésnél nem illik rsyncelni, mert elég kemény szerveroldali terheléssel jár. de kétségtelen, hogy lassú kapcsolatnál nagyon előnyös. -
jakobkacsa
senior tag
bittorrenten is feleledt, mostmar 21 seed van 29 peer-re (!), es ugyan csak 9 seedet latok (es 5 peert), a tegnapi 6-17k helyett most 25-35k-val jon, popec
hajra bittorrent! -
csibor
addikt
Töltöm mint a villám/41.8kb/m /.Remélem ebben már megoldották a normális internetcsatlakozást.
-
Batman
őstag
Hali!
Nektek megy uhu 1.2 alatt a halozat?Látja a tobbi win-es gépet?Mert en az istenért se tudom beállítani.
És ha a Kde vezérlokozpontban rákattintok a samba-kiszolgalora, hibaval kilép a vezérlokozpontbol.
Nektek mukodik rendesen? -
Merlini
tag
Ha rosszul jött le és linux alatt vagytok akkor rsync-eljétek.
Ez csak a hibás részt tölti le és foldozza ki.
Szükséges neki annyi winyóhely mint az iso. és a hiedelmekkel elentétben FAT32 partición is működik.
Egysorban:
rsync -avP rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/1.2/uhu-linux-1.2-cd1.iso uhu-linux-1.2-cd1.iso
(Ha abba a könyvtárba vagy, ahol a hibás iso van.)
Letöltés után ellenőrzés:
md5sum -c uhu-linux-1.2-cd1.md5
(windows alá is van egy-két md5 ellenőrző program)
Ezt használja egyébként akkor is ha csomagokat frissít a rendszer, így sprórol a sávszéleséggel.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
jakobkacsa #1609 üzenetére
jó esély van, hogy felmegy, de nekem mindig valami létfontosságú bájt nyomorodott meg.
(amúgy 1.1.1 = 1.1minimális a különbség )
-
jakobkacsa
senior tag
hamar egyszer epitkezik:
UHU-ek ugy gondoltak, meg bizotsabb, ha 256k-nkent megy a hashmark check
es ugye azert erdemes bittorrenten keresztul tolteni, mert igy fel is toltesz, ergo masoknak is segitesz, hogy mielobb meglegyen nekik, es a szervert is kimeli (bar valszeg van ott tartalek boven) - en meg ugy dontottem, rendes gyerek vagyok -
escie
őstag
válasz
jakobkacsa #1604 üzenetére
csodálkozom, mert még nem jött le normálisan iso, csak torrentről. (ugye ott félmegánként md5 check
)
most valami csoda folytán szépen lejött. pedig megszakadt egypárszor.
a többi csomagot már az apt fogja lehúzni.
de azért kösz a tájékoztatást! -
jakobkacsa
senior tag
torrentek jonnek, valahol 6-17k kozott, de nem vagyok jo referencia, mert csak Local kapcsolatom van az uhulinux trackeren keresztul... (franc se tudja, miert, mas trackeren jo vagyok Remote-ra is
)
igy viszont 4/4 seedet es _csak_ 5/20 peert latok
szerk: hmm... #1600-nal nalam vege volt az oldalnak - az 1602-est mar nem lattam, miszerint mar sikerult hibatlanul letoltotened
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nu, 1.2 alól vagyok.
szóval, Rajt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kaposvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mesterséges intelligencia topik
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest