- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Belépőszintű M.2-es SSD-t prezentált a Team Group a PCI Express 4.0-s halmazban
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok linux terén, az a helyzet, hogy van egy Asus AC66U_B1 router-em, melyhez egy WD merevlemez van USB-vel hozzákötve NTFS fájlrendszerrel. Erre a merevlemezre szeretnék egy torrent klienssel pl. qbittorrent filmeket letölteni.
A gépemen egy Kubuntu 19.10 van telepítve, pl. FTP-vel elérem a merevlemezt és tudok is rá másolni, viszont a torrent kliensben nem tudom beállítani, hogy ide mentsen le bármit, ezért gondoltam, hogy mount-olni kellene egy mappába a merevlemezt és akkor már be lehetne állítani a torrent kliensben útvonalként.
Ezt próbáltam több módszerrel (pl. ntfs-3g, de az csak elvileg lokálisra jó), ami működött az a következő parancs:
sudo mount -o soft,intr,rsize=8192,wsize=8192 192.168.1.1:/tmp/mnt/Elements/HD_movies /home/gyuri/Downloads/elements
Ekkor viszont read-only a mappa, nem tudok rámásolni semmit (próbálkoztam beállítani ennek a parancsnak attribútumokat, de nem sikerült úgy sem).
Mi lenne a megoldás erre a problémára? (Ha más nincs, akkor formázni kellene ext4-re a HDD-t esetleg? Ezt el akartam kerülni, mert jelenleg nincs hova kimenteni róla a cuccokat)
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vírusirtó topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sorozatok
- BMW topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest