- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
Lehet, hogy
hülyekérdés, de az is meglehet, hogy kapok rá választA laptopok esetében a rendszer érzékeli különféle módokon ez gépenként eltérhet, azért írom így, hogy a képernyő le van-e csukva, vagy nincs, ha olyan a gép, hogy hátra hajtható, azt is tudja, ha a monitor a középtengelyénél fogva képes 180°-ot fordulni és úgy csukjuk le, azt is tudja és még sorolhatnám...
Az Ubuntu például, ha az utóbbi variánst úgy kapcsolom be, hogy lecsukva van, de képernyővel kifelé, akkor automatikusan a rendszert 180°-osan elfordítja és úgy kapcsol be. Ez tök jó, nem panaszkodom, de!Van arra mód, hogy rendszeren belül, ha ebbe a módba teszem a gép úgy is tudja, akkor letiltsa a saját billentyűzetét és a tapi-padot? Persze ez feleslegesnek tűnhet, hiszen úgysem érhetsz hozzá, de mégiscsak fogyaszt valamit, nem?
Illetve van-e olyan parancs, akár terminálos, akár gyorsbillentyűs, hogy az otthagyott gépet egy be-nem ütött kombinációig szintén letiltsa a billentyűket természetesen be kelljen ütni valamit, hogy lezárja? A tapi-pad adott, FN szinten.Illetve, ha már kérdezek, akkor legyen minden egy helyen, nem vagyok hsz gyűjtő;
A monitor alatt van5 gomb ésegy kapacitív Scroll szenzor. Windows rendszer alatt vannak hozzá driverek, de ahogy észrevettem eddig, a Linux rendszerek nem igazán kérnek semmihez, csak rádugod és megyDe ezek az említett dolgok nem mennek. A gyártó hivatalos oldalán csak az ablakos rendszerhez vannak illesztőprogramok, Linux rendszerre nincsen. Ezek aktiválhatóak valahogy?Azt sem bánnám, ha igen és én adhatok meg funkciókat, nem mint ablak esetében, akkor az előző kérdésem, ha lehetséges, itt legyen aktiválható. <- hogy ez csak az én fejemben értelmes-e, azt nem tudom
Áthúzások; De, mennek maguktólLegalábbis az FN, s képernyő-elforgatás és a 'kapocs'?! A másik kettő, ami FN-ért kiált, az nem tudom, micsoda. Ha valaki ezt meg szeretné válaszolni, küldök képet róluk
Ami nincs áthúzva; Scroll: nem megy.
Bárminemű segítő kommentért hálás vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest