- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
-
cucka
addikt
Jogos. Az a Benq szerintem gyengébb, az LG viszont egész jónak tűnik.
#23Synthwave
Árat hol láttál? Rákerestem, de csak annyit látok, hogy bemutatták, de még nem igazán lehet kapni sehol.
Amúgy 2000 dollár szerintem reális az Apple 3500-as árához képest.
Az extra pénzért megkapod a hangrendszert, beépített webkamerát, az apple féle minőségi kivitelezést (fémház), meg persze fizetsz bőségesen a márkanévért is. -
cucka
addikt
Az hogy nem 5k hanem 4k, az azért elég jelentős különbség, mert az 5k majdnem dupla annyi pixel, ugyanakkora fizikai méretben.
Illetve úgy látom, meg kell ismételni - ez a piacon az első 5k 120hz monitor. Nincs alternatíva. Ha olcsóbbat akarsz, akkor az nem lesz 5k vagy nem lesz 120hz.Én se adnék ezért ennyi pénzt, mert nincs szükségem arra, amit tud.
Az autós topikoknál is ez van amúgy? Hogy mittomén, kijön az új Mercedes luxusautó 600 lóerővel meg légrugózással meg bőrüléssel, és akkor mindenki odamegy okoskodni, hogy tök hülyeség ilyet venni, mert amúgy a Skoda is nagyon jó autó ám, és sokkal olcsóbbért megvehető?
-
mad823
őstag
Azon kívül, hogy nem 5, hanem csak 4K...
1500€, az kevesebb, mint félár, ha jól számolom.
-
cucka
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
A dolby minősítés szerintem se ér semmit.
Ami fontosabb, hogy a korábbi studio display-ben (és a laptopjaikban) is a méretüket meghazudtolóan jó hangú hangszórókat raktak. Nem tudom, milyen dsp-s varázslat van a háttérben, de a szokásos monitorba épített hangszórókhoz képest nem kategóriákkal, hanem fényévekkel jobb. Ha kisebb sztereó hangdobozaid vannak a monitor mellett, azt simán ki tudja váltani. Ugyanígy a beépített mikrofon és kamera is remek minőség.Hogy megéri-e? Ha neked erre a tudásra van szükséged, akkor ez ennyi. Ha nincs rá szükséged, akkor nem éri meg, nyilván.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"akkor ez sem ennyibe kerülne."
Hanem csak 1 150 000-be. Bár egy forgatást és pivotot is tudó állványt azért még így is elbírna. Ami VESA interfészhez csatlakozik, és nem vagy-vagy alapon kell választani. Tőlem lehet két darabból is. Ha már speckó gyémántkerekek nincsenek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
"egy házra szerelhető négy kerékért sok százezret kérnek el, ami a töredékébe kerül"
Próbáltam keresni ugyanolyat olcsóbban. Nekem nem sikerült találnom... -
Dragon3000
nagyúr
Ez a minden is már dolby atmos hangrendszerrel van szerelve kb olyan, mint régen a mindenre is ráírt thx minősítés, amikor az 5 forintos szarra is ráírták, akkor már értelmét vesztette, a dolby atmos esetében ugyanez van már. Amúgy mindent meg lehet magyarázni, de amikor egy házra szerelhető négy kerékért sok százezret kérnek el, ami a töredékébe kerül, az a vicc kategória és nem egy ilyen volt már az apple esetében, így teljesen jogos kérdés, hogy az apple nevet kell megfizetni vagy ér is valamit a monitor.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Csak ugye azok a kiegészítők sem véletlenül kerülnek annyiba. Ha ebből a monitorból kihagynák a kamerát, a három irányított nyalábformálással operáló mikrofont, a négy, rézgéskioltós mélynyomóból, plusz két magassugárzóból álló Dolby Atmos hangrendszert, a háromeszközös láncba kötés lehetőségét, a két Thunderbolt 5 csatolót, a két USB 3.2 Gen 2 Type-C kaput, az egy darabból készült állványt és műanyagból lenne a háza, akkor ez sem ennyibe kerülne. Plusz gondolom ebből a változatból nem gyártanak annyit, mint egy Mac miniből, szóval az alacsony gyártási darabszám is növeli a végösszeget.
-
mad823
őstag
Ja, vagy itt van ez is.
-
mad823
őstag
Éppenséggel van, de itt-ott alul, máshol pedig felülteljesíti az Apple specifikációját.
Inkább a kérdés az, hogy ennyiért miért nincs már végre OLED panel, gondolom kibírnák a júzerek, hogy 2000 helyett csak 1000 nit roncsolja a retinájukat... -
Dragon3000
nagyúr
Ez egy monitor, ami tekinthető kiegészítőnek a gép mellé, na ezen kiegészítőkben szokott érdekesen árazni a cég, pl monitorállvány, kerekek a géphez és hasonló szépen túlárazott dolgok... ez alapján jöhetett a kérdés is, hogy megéri vagy csak a szokásos apple-t kell kifizetni.
-
Csandi
addikt
Mondjuk a "megint" jelző most kicsit értelmetlen, tekintve, hogy az eddig drágán mért Apple RAM a mostani árak mellett átfordult a legolcsóbbá
És a Macbookoknak nincs párja árában, már az Airtől kezdve. M-es procik jó cuccok lettek, kijelző, anyaghasználat, minőség, hangszóró. Mac Mini is teljesen jó áron adja azt ami.És nincs Apple gépem, nem azért mondom, hogy védjem. Csak kezeljük a helyén.
-
joey04
titán
Gyorsan szétnézve valóban nem találtam olyat, ami ezen speciket tudja, szóval igen, ez az ára. Ha Apple, ha nem. Érdekesebb megközelítés az, hogy miért van úgy megírva a mc os, hogy a 4k monitornak jóval rosszabb képe van? Az elméleti magyarázatot tudom, nem azért írtam. Mert 27" 4k-t nézve már vannak barátibb ajánlatok, de mac os alá az nem elég.
-
scdlsc
senior tag
Várom a "Nyolcadennyiért olyat mutatok ugyanilyen tudással, ami ugyanilyen és simán kettéhugyozza" kommenteket.

-
tibaimp
nagyúr
Mindenféle gyűlölködéstől menetesen kérdezem! Ér ez a monitor ennyit, vagy megint az almát kell túlfizetni?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- OpenMediaVault
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- LG 40U990A-W / 40" Ívelt Nano IPS Black / 5K UHD 120Hz / 2x ThunderBolt 5.0 / Adobe RGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)