Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b05co

tag

Két kérdésem lenne (nem adom fel, tanulom a linuxot :) )

1. Szeretném ha az NTFS partíciómat indulásnál mountolná, de eddig nem jártam sikerrel. Ajánlották az NTFS beállítóeszközt szoftverközpontból de azt írja idézem "No authentcation program founds" Esetleg tudtok megoldást az NTFS partíció csatolásásra más módon (kezdő user szintjén), vagy ezzel a progival tudnék valamit kezdeni, hogy elinduljon?

2. A korábbi problémámra találtam megoldást (NetLimitert akartam helyettesíteni), de mivel ez egy script, nevezetesen a wondershaper, állandóan terminált kell indítgatni majd root-al beírni egy sort, kikapcsolásnál ugyanez. Olvastam, hogy van egy olyan megoldás, hogy fogok egy sima szövegfájlt, kiteszem az asztalra, beleírom a megfelelő parancsokat és a tulajdonságoknál megadom, hogy tekintse futtatható programként. Eddig el is jutottam, de akárhányszor indítani akarom a gEdit jön be, továbbá a futtatásnál nem tudom neki megadni a terminált sem mint alapértelmezett program. Aki ezt írta ubuntu fórumra annak úgy működik, hogy duplakatt után megkérdezi tőle a rendszer hogy futtat vagy megnyit és ott a futtatra bök, de nekem ilyet sajnos nem kérdez. Ötlet esetleg?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák