-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
b05co
tag
Két kérdésem lenne (nem adom fel, tanulom a linuxot
)
1. Szeretném ha az NTFS partíciómat indulásnál mountolná, de eddig nem jártam sikerrel. Ajánlották az NTFS beállítóeszközt szoftverközpontból de azt írja idézem "No authentcation program founds" Esetleg tudtok megoldást az NTFS partíció csatolásásra más módon (kezdő user szintjén), vagy ezzel a progival tudnék valamit kezdeni, hogy elinduljon?
2. A korábbi problémámra találtam megoldást (NetLimitert akartam helyettesíteni), de mivel ez egy script, nevezetesen a wondershaper, állandóan terminált kell indítgatni majd root-al beírni egy sort, kikapcsolásnál ugyanez. Olvastam, hogy van egy olyan megoldás, hogy fogok egy sima szövegfájlt, kiteszem az asztalra, beleírom a megfelelő parancsokat és a tulajdonságoknál megadom, hogy tekintse futtatható programként. Eddig el is jutottam, de akárhányszor indítani akarom a gEdit jön be, továbbá a futtatásnál nem tudom neki megadni a terminált sem mint alapértelmezett program. Aki ezt írta ubuntu fórumra annak úgy működik, hogy duplakatt után megkérdezi tőle a rendszer hogy futtat vagy megnyit és ott a futtatra bök, de nekem ilyet sajnos nem kérdez. Ötlet esetleg?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- BestBuy topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Videós, mozgóképes topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest