- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #45199 üzenetére
Nálam a szopcsizások 80% amúgy grafikus driver eredetű, 15% Grub, 5% egyéb...
Anno egy grafikus driver omlásnál símán újraraktam, ma meghegesztem (legalábbis van grafikus gyorsítás, de azt nem mondanám, h elégedett vagyok, de gyanítom ez driver sara...).
Grubbal akkor volt bajom, amikor kezdtem kísérletezni duál- és multiboot rendszerekkel, nagyon eltérő disztrókkal. Ezután jött a "hardveres grub", induláskor F12, és másik merevlemezről indítottam... Majd virtuális gépek, de az nem olyan... Live USB jó, azóta a kísérleteimet a kvázi stabil rendszerem túléli. -
-
rybank
senior tag
válasz
ViZion #45192 üzenetére
Épp most készítettem egy újabb telepítőlemezt magam számára. Gyakorlatilag ugyanezt a desktopot telepíti, mint amit most használok. Nagyon kevés a kivétel. Talán a telepítés 5-10 perce után, még annyit rá kell szánni a configolásra. Mindezt persze úgy, hogy közben a leírásokat előkeresem a netről.
Kényelmes. Csak a személyes adatokat kell mentenem. Ebből kevés van. Annak is nagy része a felhőben.(#45193) leslieke - Egy fenét volt hiba. A mai napig szívesen kísérletezek a Linuxommal. Annyi változott, hogy legutóbb ezt virtualbox-ban tettem. Így az alaptelepítést lehetetlen szétcsesznem. Így tanulsz (: .
(#45194) dcsabesz - Az újabb atom-okkal nem vagyok tisztában. A régiek gyengék, vagy épp elfogadhatóak. Energia gazdálkodás? jupiter ubuntu indicator után keress. Plusz a normális Ubuntu-t hanyagold. Csak akkor természetesen, ha lassú! De feltételezem ilyen proci mellé a config is "oylan".
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
10.04-es verzióról váltottam 11.10-re.
Az a gondom, hogy folyamatosan 80-90%-on pörög a proci, ha nem fut a háttérben semmi akkor is. A konfig: Intel Atom N455
Az a legérdekesebb, hogy a rendszerfigyelőben az erőforrások fülön magas a CPU használat, de mikor a folyamatok fülön összeadom a CPU használatot, az 30-40%-ra jön ki. És a valós magas proci használatra utal a ventillátor magas fordulatszála is. Mi fut még a háttérben ami eddig nem volt és a rendszerfigyelő sem látja? -
ViZion
félisten
válasz
Babetta-X #45191 üzenetére
Az évek és a tapasztalat azt mondatja, hogy nem kell hozzánőni az OS-hez. Furán hangzik, de megmagyarázom
Adatok külön partíción, amiből lehet win-en portable progit használok, linuxon home-t kell menteni néha. A telepítendő motyókról van listám, de kb. fejből is tudom mit használok, amire nem emlékszem, az meg nem is fontos. Hátterek, témák, stb., amitől "enyém" az OS, szintén másik meghajtón... Levelek, kontaktok, doksik egy része is a gugli szerverein... így pl reinstall után bejelentkezve a chrome-ba már meg van minden könyvjelzőm, leveleim, fontos doksik a helyükön... Asztalom üres, adatok másik meghajtóról felcsatolva... -
-
Babetta-X
senior tag
A tegnapi mókolás után ma ismét megállt a tudomány teljesen. El sem hajlandó már indulni a linux, nem hogy az alap felülete bejönne, semmi nem jön be
Input not supported villog a monitoron és nem jutok tovább, boot közben vagy kifagy, vagy fekete háttér marad és csak az egeret tudom mozgatni.. Nem értem pár nap alatt mitől halhatott meg ennyire :S
-
szoke12
őstag
válasz
Siriusb #45181 üzenetére
Nem. felraktam, és amint előjön a figyelmeztetés, hogy ez egy mittudom én milyen micsoda, és hogy csak egyéni használatra van. De most nézem, hogy megszakadt közben a net. Ez akkor jön elő, amikor vége a kapcsolatnak?
Rajta van az androidos telómon is. A telórol tudom irányítani a gépet, de a gépről a telót lehet?
-
szoke12
őstag
válasz
Siriusb #45177 üzenetére
Bocs, munkám van közben, és gondoltam gyorsan vki leírja.
De akkor majd utánanézek később...
Az ő gépe nagyon gatya egy telepítés már komoly dolog lenne neki. Olyat kerestem, aminél neki csak egy felugró ablakot le kell Ok-znia, de lehet, hogy a végén nekifutok a teamviewernek.
Köszönöm a reakcíót! -
Siriusb
veterán
válasz
szoke12 #45176 üzenetére
Ha ennyire nem akarod használni a keresőt és nem vagy tisztában a dolgokkal, akkor a
teamviewer - t javaslom. -
szoke12
őstag
Emberek! Mi ez a pangás?
Mindenki vacsorázik?
Senki nem akar segíteni egy "alulinformált informatikusnak"? -
szoke12
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már kérdés...
Hogy tudom egy haverom gépét itthonról mejavítani?
Távoli aztal kezelőben mit kell megadni?
Mi a gép címének neve? (inet, Bcast, Mask? melyik?)
Egyáltalán hol tudja megnézni? -
-
bcd86h
csendes tag
válasz
Kendek #45169 üzenetére
Rendben, ha nem ez végett nem indul el a rendszerrel, akkor bizony máshol a bibi. Újrahúzom a rendszert, és felteszem vissza desktop-ot. azzal ment egy hétig egyhuzamban szépen a rendszer. csak hát kezdő vagyok, nem nagyon ismerem még a rendszert, próbálkozok, teszek-veszek, LAMP-server telepítés után valamiért nem tudtam elérni a mysql-t folyton error 2002-re hivatkozott, gondoltam, ahogy felment, úgy le is, nyomtam egy "apt-get purge remove lapm-server" ha jól emlékszem, és mindnet legyalult
(hát ezt nem kellett volna) hát ebből is tanultam
Köszönöm neked is a segítséget MacCaine!
-
MacCaine
őstag
válasz
bcd86h #45166 üzenetére
A http://wiki.debian.org/LSBinitScripts-t megnézted már?
-
bcd86h
csendes tag
Sziasztok!
Lelkes kezdő vagyok és Ubuntu 11.10 Serverrel próbálkozok. A következő hiba lépett fel:
Amikor az rtorrent-et be szeretném tenni, hogy a rendszerrel induljon együtt, a következőt írja ki:De ami az érdekes, hogy a Desktop verzióval ez a hiba nem jött ki. Legalább is nem tűnt fel, mert ott automatikusan el is indult a rendszerrel.
Hogyan lehetne a hibát kiküszöbölni?
Szőröstalpú kolléga leírását követem, és miért van az, hogy a Desktop verzióban simán ment, meg az RTGUI-ban is engedte a torrent fájlt feltölteni a watch mappába, a Server verzióban meg csak a problémák jönnek sorba számomra. (természetesen a Desktopban is terminálban dolgoztam[lehet most nagy hülyeséget írtam])
rtorrent 0.8.7 van fent, mert ez jött le az apt-get install rtorrent paranccsal.
-
MacCaine
őstag
Ki mit hallott arról, hogy a Backtrack5-ben valamilyen speckó kernel van?
-
veze
őstag
válasz
Greenebola #45154 üzenetére
-
RBJ
addikt
válasz
Greenebola #45160 üzenetére
én ajánlanám a multisystem et.
[link] -
válasz
Greenebola #45160 üzenetére
CD-ről bootolás?
Amúgy inkább Lubuntu kéne 512Mb-ra (de a Syslinux ugyanaz rajta, szóval ha a sima nem indul USB-ről, akkor az L se fog).
-
PuMbA
titán
válasz
Greenebola #45158 üzenetére
Ez tényleg hihetetlen
Milyen progival készíted az USB-t? Másik programmal esetleg megpróbálhatod. pl [link]
-
-
rybank
senior tag
válasz
Greenebola #45156 üzenetére
Nagyon tetszik, hogy a Linuxokkal ezeket a gépeket életre lehet kelteni.
-
Greenebola
senior tag
válasz
szaszayanou #45155 üzenetére
Már szedem az Ubuntu 10.04.3 at remélem jó lesz és vajon a RAM elég lesz neki ha jó?
kuriózum? itt van egy másik lapos mellettem az az enyém
Compaq Presairo 1685 AMD-K6 ------- 381 MHz , 64MB RAM
Van rajta egy XP és egy Damn Small Linux az utóbbival hasítMa csináltam meg
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Greenebola #45150 üzenetére
Eléggé kuriózumnak számít manapság ez a noti. Régebbi kernellel érdemes lehet megpróbálni az indítást, hátha.
-
PuMbA
titán
válasz
Greenebola #45152 üzenetére
Ubuntu 10.04-et próbáltad? Azon nem 4-es, hanem még a 3-as Syslinux van.
-
válasz
Greenebola #45150 üzenetére
Nyomja ilyenkor egy Entert és akkor általában továbbmegy. Meg volt már, hogy azt kellett beírni, hogy live.
-
Greenebola
senior tag
Sziasztok
Van nálam egy ECS Green 732-es laptop 1.7 GHz és 512 MB RAM.De nem értem a dolgok rendjét USBről való Bootoláskor ezt kapom az arcomba és ennyi lefagy nem megy tovább a live cd.
SYSLINUX 4.02 debia-20101016 EDD Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
Próbáltam DSL,Ubuntu,Xubuntu,Puppylinux és mindegyikkel ezt csinálja ez miért történhet?
Megnéztem a PC-n és ott bebbotol mindegyik USbről
Valaki járt már így? -
benzol
aktív tag
Ismét találtam egy kezdőknek szóló leírást LINUX ALAPISMERETEK.
Ez talán a leggyakorlatiasabb iromány amit láttam, terminálos példákkal, gyakorlatokkal.
Jóféle
-
-
-
ZCoyote
őstag
Tudtok Ubi 11.10 alá olyan konvertert ami egy .avi filmből ki tudja szedni az mp3 hangsávot? Illetve még más formátumba is át tudja kódolni a hangfájlt?
-
God Vazzeg
veterán
-
Babetta-X
senior tag
válasz
God Vazzeg #45130 üzenetére
Köszönöm, szép lassan alakul a dolog. Amúgy az általad ajánlott oldalról szedtem le egy appot: Infopanel
Egyenlőre nem jövök rá, hogy hogyan tudnám az asztalra illeszteni, sőt egyenlőre hiába másolom be a rejtett mappába a fájlokat, semmit nem lát, lehet egy újraindítás segít majd neki, de mindenesetre erre alszom egyet, mert már igencsak fáradt vagyok ehhez.A másik asztallal kapcsolatban köszi az ötletet, de nem szeretnék fejest ugrani a mély vízbe, először ezt szeretném kitanulni, nomeg a terminál csínját-bínját elsajátítani, csak az a baj, hogy kevés jó, magyar leírást találtam, leginkább csak fórumokról (legfőképp innen) csipegetek.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
God Vazzeg #45134 üzenetére
Sikerült ezen módszerrel, remélem legközelebb már nem lesz ilyen meglepetésben részem
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #45133 üzenetére
Megoldva, Cairo dock aplettel
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet, hogy be van állítva az evolution levelezésem, megy a fogadás/küldés is, viszont hiába állítom be hogy 10 percenként ellenőrizze van-e levelem, nem akarja.. Gnome panelon van egy kis levélfigyelő kirakva, evolutionban be is van pippantva hogy írja ki a panelra ha levél jön, de semmi
Csak akkor ellenőrzi amikor megnyitom
Ha belefutott valaki ebbe a hibába, és tudja a megoldást, ne tartsa vissza
Próbálkoztam egy mail-check screenlettel is, de ez meg belefagy a lekérdezésbe, lehet nem tetszik neki a freemail
-
Babetta-X
senior tag
válasz
leslieke #45131 üzenetére
Köszi. Közben, hogy mégse unatkozzak egy újraindítás után valami olyasmi fogadott, amire álmaimban sem gondoltam volna, létezik, hogy a Kubuntu átment transformersre és átalakult ubuntuvá? Nem tudom mi történt de miután újraindult a gép olyan mintha minden eddigi dolog eltűnt volna, a kubuntunak nyoma sincs, az asztali háttér eltánt, a tálca felkerült a plafonra, a menü oldalról nyílik, a böngésző eltánt és most egy angol nyelvű ubuntu felületének firefoxáról írok ide kissé értetlenül állva a dolog előtt..
Mi a teendő, mit rontottam el? Feltelepítettem ezt a screenletset meg frissítettem párszor, egy két dolgot testreszabtam de ettől csak nem kéne ennek történnie....
-
Babetta-X
senior tag
válasz
God Vazzeg #45128 üzenetére
A home/neved alatt nekem jelenleg nincsen screenlets mappa.. :S Próbáltam feltelepíteni úgy ahogy írtad, hogy a tömörített filet adom meg, de úgy meg a program mondja azt, hogy nem valós tartalom nem tartalmaz valós screenletet.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
God Vazzeg #45124 üzenetére
Nagyon kocka vagyok, én mindig csak azt írtam, hogy screenlet manager. Feltelepítettem, sikerült, bár arra még nem jöttem rá, hogy ezt az adott widgetet hogyan tudom beletenni, mivel nem nagyon értem hova kéne másolnom, de már annak is örülök, hogy magát a programot meg tudom nyitni
-
-
Babetta-X
senior tag
Ez vajon mit jelenthet?
Readme: install just make archive with directory InfoPanel and into this folder
input all files. Then archive just put into Screenlet Manager and it is.Jól értem, hogy ehhez kell egy screenlet manager nevű program? A Mounban nem nagyon láttam ilyet, ezért nem vagyok biztos abban, hogy jól értelmeztem-e.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
rybank #45118 üzenetére
Beírtam mindent, ez jött ki válaszul:
[sudo] password for zoltan:
Új csomag kiválasztása: skype.
(Adatbázis olvasása ... 130392 files and directories currently installed.)
Kicsomagolás: skype innen: getskype-linux-beta-ubuntu-32 ...
Beállítás: skype (2.2.0.35-1) ...
zoltan@zoltan-System-Product-Name:~$Ezután beütöttem, hogy skype és minden ment
Köszi a segítséget, bár nem értem, hogy most mivel lett jobb attól, hogy böngészőn át töltöttem le és telepítettem fel grafikus felületen :S
Egyből megjelent ikonként a start menüben is, szóval minden jó egy problémával kevesebb
Nagyon szépen köszönöm!
-
-
aldebaran
addikt
abban kérném a segítségetek, ha be vagyok jelentkezve egy user-rel, akkor a parancssorban, hogyan tudok más nevében indítani programot?
pl:
prompt:
kati@gepnev:~$de szeretném a vmrun-t indítani sudo joggal, kati a júzer csak vendég jogú.
ezeket próbáltam:
kati@gepnev:~$ sudo -i
[sudo] password for kati:
kati is not in the sudoers file. This incident will be reported.vagy ezekből mit nézzek? [link]
-
Babetta-X
senior tag
Mitől lehet, hogy amit letöltöttem a hivatalos oldalról skype egyszerűen nem települ fel? Elkezdődik minden, kéri a jelszavat, mindent rendben talál, de utána a fekete ablakban(csomagtelepítőben) csak annyi jelenik meg, hogy kész, semmi másolás telepítés vagy ilyesmi csak ennyi. Természetesen a valóságban nem történik semmi, a skype nem települ fel
-
Babetta-X
senior tag
válasz
God Vazzeg #45071 üzenetére
Tyű ez nagyon jó cikk köszönöm. Egyetlen baja, hogy a fontosabb részeket sajnos nem értem hiába szótárazgatok. Tetszik nagyon a program, de egyszerűen nem értem a grafikus felületnél lévő írást, hogy hogyan tudnám kicsalogatni, mert az így nagyon király lenne.
-
hallari
tag
válasz
God Vazzeg #45105 üzenetére
Köszi.
-
hallari
tag
válasz
God Vazzeg #45097 üzenetére
A fordulatszámmérős izé.
-
RBJ
addikt
Na úgy döntöttem, hogy megpróbálok gimp el tux os avatart csinálni . de nem találom a magyar nyelv beállítást rajta. furcsa egyszerre 3 ablak működése a Gimp nél.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest