Hirdetés
Aktív témák
-
PuMbA
titán
"Talán tényleg az lenne a legjobb ha nem jönnék ide többet?"
Nem
Lehet, hogy ugyanarra gondolsz, mint amit mi mondunk, de a lényeg az az, hogy a túláram nem egyenlő a megnövekedett fogyasztással, valamint a túláramtól megpusztulhat a gép, míg a nagyobb/maximális fogyasztástól nem lesz semmi baja
A túláram azt jelentené, hogy pl. a proci 1.2V helyett 1.5V-ot kap.Kendek: +1
floatr:

-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ott van a Rendszer menüben
Naplómegjelenítő vagy rendszernapló vagy valami ilyesmi a neve. Syslogot kell nézned vagy messagest. -
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Úgy, hogy az asztalom ugyanúgy néz ki, mint az alaptelepítés kivéve a hátteret, nem használok semmilyen indicatort, compiz kilőve, automatikusan induló alkalmazásokból a jockey meg az ilyen felesleges appok kilőve és ennyi, semmi tweak nem kell hozzá

Annyi progival az 1,3 GB rendben van

-
PuMbA
titán
válasz
Lacces
üzenetére
"Kernel: 2.6.32.39"
Akkor terminálból frissítettél, mert a 40-es a legújabb kernel. A frissítéskezelőben látni fogod a 40-est, de ha jól tudom akkor sudo apt-get upgrade-del le kéne frissítenie, de nem vagyok biztos benne
Te mint felhasználó benne vagy a sudoers csoportba, ezért tudsz mindent megcsinálni a te fiókoddal és a te jelszavaddal. rootot én nem szoktam használni, anélkül is tudsz másolni (pl sudo mc vagy sudo cp...).
"memória, 2.4GB"
Az durva sok, nekem reggel óta megy a gép és 180mb, ha csak a torrent megy
Az a gondod, hogyha bezárod a programokat nem záródnak be? Tehát a feladatkezelőbe ott van csomó app? Melyek használják a legtöbb memót ha sorba rendezed aszerint? Milyen géped van egyébként? -
PuMbA
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Linux alatt nem aktív a hardveres gyorsítás, mert még bugos. A GPU információkat és azt, hogy mely gyorsítás aktív az about:gpu-val tudod megnézni (címsorba kell beírni).
leslieke:
egy próbát megér a 10.04.4. -
PuMbA
titán
válasz
MacCaine
üzenetére
10.04-et már nem rakok rá, mert nem lesz normális 3D-m (olyan régi az ATI, hogy csak open source-szal megy és az akkori driver még nem egy teljesítmény bajnok, mert akkor álltak át DRI2-re és KMS-re), de 10.04-et használok az asztali gépen és tökéletesen megy. Most csak amiatt érdekel ez a dolog, hogyha ennyire megy lefele a fejlesztési színvonal egyszer majd nem tudom mivel kiváltani a régebbi rendszert, mert ha több hiba marad egy LTS-ben akkor pl. 1 év után is több fog maradni, mivel mellette foglalkozniuk kell a köztes kiadásokkal

God Vazzeg:
, hogy teszteljem a beta rendszert, hogyha 2mp alatt felidegesít az egész. Stabilabb betak kellenek ide.ViZion: Ja hát ne játszanak rá, mert nem vicces

Gondwana: Ez egy ilyen régi és annyira nem szupergyors ATI kártya (X200) és mivel chipsetbe van integrálva csak hőcső megy át rajta, úgyhogy ilyen probléma nálam szerencsére nincs

tvamos: 10.04.4-es lemezképpel próbálkozol?
-
PuMbA
titán
válasz
MacCaine
üzenetére
A laptopom 6 éves Core Duo-val és ATI VGA-val, az asztali gépbe meg van egy Athlon 64 X2 egy 2-3 éves NVIDIA VGA-val, tehát nekem sincs új cuccom és/vagy egzotikus hardverem

A 10.04 beta verziója sokkal működőképesebb volt, mint ez. A 12.04 meg hiába beta, van olyan, hogy be se tudok logolni és resetelni kell a gépet --> alfa verzió. A beta szoftver lényege, hogy azért van olyan minőségű, hogy használni lehessen, na ez itt nem teljesül. Én régen egy csomó bug reportot toltam Launchpadon, de mostanában csomó lényegtelen dologgal foglalkoznak és nem az igazi gondokkal. Én szeretném tovább használni az Ubuntut, de ha ennyire nem veszik észre magukat...
-
PuMbA
titán
Monitor 60Hz-en, VSync belőve a Xorg.conf-ba EXAVSync opcióval, Swapbuffers wait for sync benyomva, XV_SYNC_TO_VBLANK opció bekapcsolva az X Serverben és semmilyen más program nem fut, de akkor is szakad teljes képernyőn meg nem teljesen is és mivel Unity 2D ezért más sync opciót már nem tudok benyomni
A Unity 3D meg annyira lassú, hogy szaggatnak a 720p videók, de legalább nincs szakadás.Egyébként nem is kell megnézni, akinek van Launchpad acc-ja az nyomjon egy affects me-t aztán annyi

-
PuMbA
titán
válasz
MacCaine
üzenetére
Már 1,5 éve van ez a probléma mióta a Unity 2D megjelent (Oneiricben is ott van), szerinted pont most nekikezdenek? Arra bezzeg van idejük, hogy mindenféle lényegtelen kinézeti dolgot megcsináljanak

A másik meg az, hogy egy béta rendszerben már csak kis hibáknak szabadna lenniük, a Win7 beta-n nem szakadtak a videók. -
PuMbA
titán
Akinek van fent 12.04, nézze már meg, hogy szakadnak-e Unity-2D alatt a videók és nyomjon már egy affects me-t ide, mert úgy látszik, hogy az Ubuntusok telibe szarják, hogy te tudsz-e rendesen videót nézni 2012-ben egy oprendszerrel. Kösz

-
PuMbA
titán
válasz
leslieke
üzenetére
Hát nincs
Tegnap akartam egy gépre rakni 12.04-et, de a wifi nem bírt csatlakozni ( egy kernel error volt a syslogba mindig). Utánakerestem és hát bugos még az új kernel, szóval sehogy se bírtam megcsinálni. Utána 10.04.4 fel és minden ment egyből 
God Vazzeg: Én is láttam ilyet, hogy már bejelentkezni nem tudok a mert beszarik a belépésnél meg elcsúszik a kép. Reménykedni lehet még, mert csomó fontos bugot majd akkor javítanak/teszik közzé a javítását, ha közeledik a kiadás ideje. Én biztos nem rakom fel majd csak ha a 10.04 támogatása lejár. Addigra tuti stabil lesz

-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Milyen compiz verzióval tolod? Mert ha az új akkor az még tényleg elég hulladék állapotban van. Most adják ki nemsoká a 0.9.7-et ami sokkal gyorsabb lesz, de még így se javították azt a bugot ami miatt 60-szor nyom feleslegesen megszakítást a procinak másodpercenként. Remélem a végleges 12.04-re csak rendbe hozzák a compizt, mert a laptopomon még mindig egy nagy akadozós szar ami a beta1-ben van.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Frissíti, de tök ugyanaz nem lesz, mint egy friss final telepítés. Pl. Ubiquity változtatások még lesznek a véglegesig és azokat a módosításokat amit az új telepítő csinálna nem lesz meg. Ha változtatják a default settingseket az sem mind fog megtörténni. Vannak rebuildek is amikor az uj gcc-hez újrafordítanak minden csomagot...stb. Hibás triggerek is megmaradhatnak (én ha frissitem a mostani dailyt akkor vannak hibák). Nekem volt már olyan, hogy egy felfrissített rendszeren valami nem jól ment, de egy tisztán igen.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
deathtania
üzenetére
1 évig, mert eddig lehet Win7-et használni mindenféle hátrány nélkül eredetiként rearmmal

-
PuMbA
titán
válasz
Kendek
üzenetére
"pedig szükséged lesz a kernel headers csomagjaira is, valamint valóban csak a honlapjáról letöltött telepítő fog működni."
Szerintem nem. Én most próbáltam ki, hogy ha kijelölöm a kernel imaget telepítésre akkor az függ a headers csomagtól, tehát anélkül föl sem megy

God Vazzeg: Miért nem megy? Mit ír ki?
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Gondolom azért, mert ami a Lucidban van ATI driver nem támogatja ezt a legújabb kernelt. AMD oldaláról letöltöttet próbálj meg feltenni.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A lucid tárolóiban megtalálhatod az újabb kiadások kerneleit. "linux-image-generic-lts-backport"-ra keress rá a csomagkezelőbe

-
PuMbA
titán
válasz
Greenebola
üzenetére
Ez tényleg hihetetlen
Milyen progival készíted az USB-t? Másik programmal esetleg megpróbálhatod. pl [link] -
PuMbA
titán
válasz
Greenebola
üzenetére
Ubuntu 10.04-et próbáltad? Azon nem 4-es, hanem még a 3-as Syslinux van.
-
PuMbA
titán
Sose mondtam, hogy az NVIDIA-nál nincsenek hibák, de az NVIDIA-nál a biztos működés aránya nagyobb akármilyen oprendszert is nézünk. Az milyen, hogy ATI 3200-on és 6750-en is a mostani, egy fél illetve egy egy éves Linuxos Catalystot ha felteszel és aticonfigolsz, akkor újraindulás után egy fekete kép fogad egy Samsung LCD TV-n, mert ennyire nem bír egyes kijelzőket lekezelni. Mondanom sem kell, hogy az open ATI driverrel van kép. NVIDIA-n legalább minden esetben kapsz legalább képet

-
PuMbA
titán
válasz
sztikac
üzenetére
A dual-monitor probléma Windowson is megvan néhány kártyánál, tehát driver probléma. HD topikban valaki pont emiatt cserélt ATI-ról NV-re és egyből jól működött. Fostam is, amikor ajánlottam egy NV kártyát, hogy mi van, hogyha véletlenül azzal se fog menni, de jó lett

-
PuMbA
titán
válasz
RaZroX
üzenetére
Viszont talán könnyebb módszer, ha felteszed ezt a csomagot és "Ha ez meg van,akkor Alkalmazások>Rendszereszközök(nálam System Tools volt) és ath9k_htc-installer.Ez kér egy root jelszót és elindul.A többit végzi magától.Ha végzett restart,és élvezd a netet kedvenc wifi adaptereddel
"Sweet Lou 6: Én is ugyanezt találtam

-
PuMbA
titán
válasz
RaZroX
üzenetére
A 11.04 sem valami nagy szám, pre 10.04.4-et tegyél fel, ha mindenképpen újra akarod rakni a gépet.
-
PuMbA
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
Így mennie kell (ha van kedved szórakozni
):
1. ezt leszeded
2. Terminálba odanavigálsz, ahova tetted ezt a fájlt
3. Terminálba kiadod ezeket a parancsokat:
tar xvf compat-wireless-2.6.38.2-2.tar.bz2
cd compat-wireless-2.6.38.2-2
./scripts/driver-select ath9k_htc
sudo make
sudo make install
sudo ifconfig wlan%d (ezzel lenézed a MAC címet, a végén nem biztos, hogy wlan%d van lehet, hogy wlan0)
4. sudo gedit /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules:
Beírod ezt( a MAC címet a sajátodéra cserélve):# USB device 0x0cf3:0x9271 (usb)
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="54:e6:fc:94:91:35", ATTR{dev_id}=="0x0", ATTR{type}=="1", KERNEL=="wlan*", NAME="wlan25. sudo modprobe ath9k_htc
És csatlakoztatod a Wifit (azt is írják, hogy az 1.2-es fw kell hozzá a /lib/firmware-be).
-
PuMbA
titán
válasz
bandras0226
üzenetére
"Volt egy üres HDD-m , feltettem rá az Ubuntu 10.04 LTS-t. A problémák:"
10.04.3-at raktál fel amúgy?
1. NVIDIA drivert felraktad?
2. Hát ilyet még sose hallottam, mert minden billentyűzetnek ugyanúgy kell kommunikálnia.
3. 1.3-as mappában lévő két fw fájlt másold be a /lib/firmware mappába. Restart és elvileg működik. Ha nem akkor megpróbálhatod másik verzióval is.
-
PuMbA
titán
1 hónapot szenvedtem mindegyik kiadással
Azt hogy faragod meg (ezt kihagytam előbb), hogy amikor leállítom a gépet néha segfaultol a KDE 4.7.3 és nem áll le? Meg azt, hogy a tálcán bent ragadnak az alkalmazások?
A videó szakadást is hogy faragtam volna be? Állítottam én minden istennyilát XV_BICUBUC-ot 0-ra, XV_SYNC-et 1-re, mindenféle kimenet, de semmi nincs, mert az egész backendet átmódosították a Unity miatt aztán tiszta szar lett az egész
Akonadi meg Nepomuk nem irható ki teljesen, alapból van 5 akonadi folyamat, de 2 mindig bent marad. Bemegyek az akonadi beállításokba és kiírja, hogy az akonadi szerver nem fut meg ezek, aztán mégis ott van még belőle. Meg egy ilyen Timidity folyamat is van... -
PuMbA
titán
Majd ha egyszer lesz kedvem és időm kipróbálok egy Mintet vagy valamit úgy 1 év múlva

hcl: Mi a megoldás? Én 1 éve cserélem a kiadásokat meg nézegetem a netet meg szénné konfiguráltam mindent, de nem találtam megoldást

Auratech:
Ja, valahogy működni fog, mert én még nem láttam olyat, hogy egy felbontás gondot ne lehetett volna megcsinálni. -
PuMbA
titán
válasz
Auratech
üzenetére
ATI kártyával ez működik, próbáld ki hátha megy:
Terminálba kreálsz egy modeline-t ezzel:
gtf 1920 1080 59.9A modelinet hozzáadod szintén terminálba a megjelenítési módokhoz:
xrandr --newmode "1920x1080_59.90" 106.29 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -HSync +Vsync (csak nálad más számok lesznek)A megjelenítési módot hozzáadod az egyik megjelenítőhoz:
xrandr --addmode VGA 1920x1080_59.90 (ide a VGA helyére azt a kimenetnevet kell írnod, amit az "xrandr" parancs kiadásával kapsz: pl. VGA1 vagy LVDS1)Beállítod:
xrandr --output VGA --mode 1920x1080_59.90 (VGA helyett természetesen más)Ja azt írd már ide, hogy simán az xrandr parancs mit ír ki. Egyébként ez érdekes hiba, nekem is NVIDIA-m van és VGA-val van összekötve. A monitorom nem tud 872x487-et, de kiválaszthatom felbontásként. Sokkal több felbontást sorol fel, mint amit tud a monitorom, kb. 30-at

-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
neverDell
üzenetére
Az a baj, hogy én tettem már fel ilyen régebbi drivert Debian 5-re meg Ubu 9.10-re is, de akkoriban még az ATI driverek egyenlőek voltak a semmikkel. Felraktam a drivert aztán 5mp-enként elment a kép 2mp-re meg ilyenek, szóval halál volt az egész. Leszedtem a drivert akkor egyből megjavult. Amikor a 8.10-nél még a DRI1 infrastruktúra volt, akkor a 3D jó gyors volt az open driverrel is.
Amúgy az a poén, hogy a Linuxnak elvileg régebbi gépeken kéne jobban működnie, mert azon már minden kitesztelt meg megvannak a doksik hozzá, aztán nálam csak a használhatatlanságig fajult a helyzet. Régen pedig úgy örültem, hogy a 8.04 LTS-en megy minden normálisan és ennél már csak jobb lesz, de sikerült mindent elrontaniuk és azt elérni, hogy muszáj egy Windowst feltennem. Régi disztrónál meg nem maradhatok, mert nem támogatott és a progikhoz sincs PPA.
-
PuMbA
titán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Laposom: Toshiba L30-134 : Intel Core Duo T2050 - 1.5GB DDR2 - ATI Radeon Xpress 200M - Realtek ALC861 - WD Scorpio Blue 320GB
Összeírom, hogy miket próbáltam rajta:
Debianok: túl régiek a csomagok és a kernel, ezért itt is fennállnak a 10.04 LTS körüli hibák meg a 3D is rossz.
10.04 LTS: jól fut, de néha egy versenyhelyezet miatt kernel drm error-ral elszáll bootolás közben meg túl régi és mivel ATI drivert már nem tudok felrakni, ezért a 3D egy nagy semmi
10.10: jó, de netezés közben többször elszáll a kernel drm hibával
11.04: Unity tiszta lassú. GNOME 2 se valami gyors már és a videók szakadnak a Unity-s belemókolások miatt.
11.10: Unity használhatatlan, venti szétpörgeti az agyát, a videók szakadnak, értékelhetetlen az egész desktop. Win95 desktopja jobb.
11.10 KDE: Akonadi, Nepomuk felesleges lassítók, de a tálcán néha bent rekednek az alkalmazások, hiába zárom be őket(nem csak az én gépemen, egy ismerősömnél is felraktam és ugyanez van ott is). Az összes ablak átméretezése szaggat kikapcsolt effektekkel, Win95 már tudott smooth windows resize-t.
11.10 Lubuntu: minden jó, csak néha az lxpanel behülyül és használhatatlan lesz a gép, hiába lövöm ki meg indítom újra a folyamatot.
Windows 7: Már 1 hónapja van fent, de minden megy jól (úgy, hogy a gépem 6 éves és a VGA nem is támogatott Win7 alatt). -
PuMbA
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
Nekem is volt ilyen párszor. Sehova se bírtam kattintani Lubuntu alatt, a CPU meg pörög 100%-on. Várnom kellett fél órát, mert webről töltöttem és addig nem csinálhattam semmit a géppel. Lubuntu-nál se viszik túlzásba a tesztelést. Most már feltettem egy Windowst, mert azon legalább nincsenek fatális hibák. Az én gépemen egy disztró sem tud úgy működni még friss telepítéssel se, hogy egy bug miatt ne legyen használhatatlan.
-
PuMbA
titán
A Medibuntu tárolóban van HE-AAC encoder is.
Szerintem egy próbát megér:
sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list \
http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list
sudo apt-get --quiet update
sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring
sudo apt-get --quiet update -
PuMbA
titán
Ja, tényleg azzal van, mert a YT videók sima AAC-k 128kbps-sel. Egyébként nem tudom ki találta ki ezt a HE-AAC-zást, lehetett volna sima AAC 128kbps-sel. Nem hiszem, hogy az a + 30-40kbps annyira nagy bajt okozna. Más országokban csak úgy nyomatják a 448kbps-es AC3-at, itt meg ezzel vakítanak (nem az AAC-re gondolok, hanem a sávszél spórolással).
-
PuMbA
titán
Most vágtam egy RTL Klub-os TS-t Avidemux-szal és nincs hang az MPlayerben, de a hang információknál kiírja, hogy AAC 4 csatornával meg 64kHz mintavételezéssel. Az Avidemuxban is ez van, tehát itt valójában nem a kódolás, hanem a beolvasás a rossz valamiért, mert ha YT-ról töltök le videót, ami AAC-s és azt megvágom akkor meg jó.
-
PuMbA
titán
Vagy Medibuntu repository-t próbáltad már? Olyan FFMpeg van benne, amiben benne van a libfaac:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo apt-get -q update && sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get -q update
sudo apt-get install ffmpeg libavcodec-extra-52
-
PuMbA
titán
A Handbrake nem az oprendszerét használja, hanem csak a beépítetteket és van benne AAC. Egyetlen megoldás, ha betömöríted x264-gyel (annyira azért nem romlik a minőség, legalábbis én már csináltam ilyet és nem vettem észre semmi égbekiáltó különbséget) és utána meg megvágod egy másik programmal.
Vaaaagy. Wine alatt teszel fel egy olyan progit, ami rendesen megcsinálja.
-
PuMbA
titán
>-48-<: Ez is hasonló hiba lehet, mint az enyém, mert nekem Unity alatt NVIDIA-val is szaggattak a videók.
rybank: Nekem egy pulseaudio-t fel kellett tennem a Lubuntuhoz, mert nem volt hang Chromium és Audacity alatt.
-
PuMbA
titán
válasz
fradi81
üzenetére
Azt hiszem, hogy a 10.10 még jó volt, de már lassabb, mint a szokásos. 11.04 és a 11.10-nél próbáltam Ubuntut (Unity-vel és Unity 2D-vel is), Kubuntut. Most meg a 11.10-es Lubuntu száguld, mint a szél pedig ugyanazt az alap komponenseket használja, mint a (K)Ubuntu. Tehát nem driver vagy ilyesmi hiba. Az ablakkezelőben van valami. Az is különös, hogy az Ubuntusok eddig észre se vették és az se biztos, hogy az LTS-re javítva lesz.
-
PuMbA
titán
Nem állítom, hogy minden konfigon előjön, de ez a 2D-s megjelenítés a 2.30-as GNOME körül/után lett nekem ennyire lassú. Legfőképp ATI-n és Intelen van, de NVIDIA-n is gyalázatos volt nekem a Unity és a Unity 2D teljesítménye. Elszúrni nem szúrhattam el semmit, mert tiszta telepítéssel nyomtam és semmilyen előző beállítást nem vittem át a profilom mappájából. Valamit véletlenül jól elrontottak az ablakkezelőben, de nem vették észre. A hiba biztos nem nálam van, mert a Lubuntun meg minden ablakművelet és scrollozás instant működik.
-
PuMbA
titán
Nekem csak az a furcsa, hogy volt régen a GNOME2 és tökéletesen ment. Kattintottál és egyből megjelent a menü stb. Mivel gyenge VGA-m van aztán mentem a Unity 2D-re. Ahhoz képest, hogy mennyire mondták, hogy gyengébb gépekre ez való, hát nálam majdnem olyan lassú volt, mint a Unity 3D (tiszta telepítésű rendszer volt). Kattintottam és minden iszonyat lassan jött be, ablakműveletek nagyon lassúak. Most KDE volt, elsőre jónak tűnt (szintén tiszta telepítés), de például a "start menü"-szerű valamiben mi az, hogy ha belemegyek egy menüpontba akkor szaggatva scrollozódik be az animáció és mutatja az almenüket. Meg ha minimalizálok, átméretezek és szaggat minden. Egy 700Mhz-es Celeronnal vaj simán ment a WinME-ben mindez. 2011-ben meg egy 2 magos gép már nem elég egy alap desktop folyamatos futásához? Én nem tudom, hogy ezt valami viccnek szánják-e. Vagy ennyire a 3D-s cuccokkal foglalkoznak?
-
PuMbA
titán
válasz
Fooler89
üzenetére
""memóriaéhes" elhihetitek nem teleszemeteli a ramot hanem hasznos dolgokat tölt be ami gyorsabb működést eredményez."
Az Ubuntu One meg még egy pár automatikusan induló dolog szerintem nem gyorsítja a gépet
Kubuntu-nál sem hasznos a timidity, a nepomuk és az akonadi. Foglalja az erőforrást, de sztem alig használja valaki a KTimeTrackert.Amúgy nekem semmi bajom a KDE 200MB-os memóriahasználatával, amit el tudtam érni, de még így is lassú a Lubuntuhoz képest egy 2 magos gépen 2GB RAM-mal gyenge VGA-val.
-
PuMbA
titán
"Mondjuk abban van valami, hogy egy bonyolultabb, csicsásabb ablakezelő többet fog fogyasztani."
és lassabb is. Hiába van 2GB RAM-om az LXDE gyorsabb egy lecsupaszított KDE-nél is. A kinézet meg a bonyolultság viszont ezzel jár
(nekem egyébként a KDE se valami nagy szám kinézetre effektek nélkül) Mindenki eldönti saját magának, hogy mi a fontosabb. -
PuMbA
titán
válasz
rybank
üzenetére

"Nálam végeredmény 70-80 mega fogyasztás üresjáratban"
Na ezt majd megnézem, mert én még éppenhogy feltettem. Mit vettél még ki? Én nem nagyon láttam felesleges folyamatot.Egyébként amikor feltettem a KDE-t azon vágtam hanyatt magam, hogy ha ablakot átméretezek az szaggat (kikapcsolt effektekkel). Mondom öcsém, ezt már a Win 95 is tudta normálisan. Másrészt mind a Unity, mind a KDE lassabban pörög, mint a kezem. Egyszerűen akadályoz a munkában, gyorsabban tudok kattintani, minthogy a menük vagy ablakok bejönnének egy dual magos gépen! Ha az Ubuntusok megnéznék a 8.04-et szerintem sokat tanulhatnának belőle, mert a bloatware átvette a hatalmat. Win7 gyorsabb ennél. A RAM használat is megy felfele: 400MB alap az Ubuntuba és a Kubuntuba, a Win 8 fog ennél kevesebbet enni. Bizonyos dolgokban aag-vel értek egyet, az egész Ubuntu rossz irányban megy. A régi verziók mérföldekkel jobbak voltak.
-
PuMbA
titán
"Na jó, szerintem amíg nem lesz újrarakva a cucc, addig nem lesz hw gyorsításom"
Szerintem is

"de a jelenség baromi fura"
Én sem értem és sosem láttam még ilyet. Lehet azért, mert mindig friss rendszert telepítek és nem upgrade-elek.
Más: Már elegem is lett a KDE-ből, mert csomó szart nem tudok rendesen kiszedni (pl. akonadi meg nepomuk háttérfolyamatok). Lubuntu-t próbáltam ki és nagyon bejön, aki gyorsaságot akar annak tökéletes választás. Alap indulás: 105MB RAM használat, megnézem a folyamatokat: nagyszerű, itt tényleg nincsenek felesleges dolgok, csak ami a működéshez kell. Ablak minimalizálás: egy pillanat az egész, nagyjából 3x gyorsabb, mint KDE alatt (Dual Core AMD, 2GB RAM). Nagyon pörgős minden, hozza a 8.04.4 LTS gyorsaságát, amit azóta is keresek.
-
PuMbA
titán
Nekem azért van fent a 195, mert nem akarok újabbat

"Kb. mennyit változik a prociterhelés, ha kikapcsolod használatát?"
5%-ról sok %.
Ott a sok rakosgatástól már összeakadtak a dolgok. Gondolkozok, hogy újrarakáson kívül, hogy lehetne megoldani. Nem csináltal valami tweaket, vagy nincs olyan PPA-d aminek köze van a driverekhez?
-
PuMbA
titán
Hát ezt én sem értem. 1 hónapja raktam fel Ubuntu 10.04.3-et, a jockey által ajánlott 195-ös drivert aktiváltam és vdpau ment. Ha semmi sem látja a VDPAU-t akkor ott valami nagy gondnak kell lennie, mert ATI és Intel VGA-val is kiválasztható a VDPAU kimenet....Én még nem láttam egy olyan gépet se, ahol a VDPAU nem volt választható az mplayerben

32bites a rendszered?
-
PuMbA
titán
Csomagkezelőben fent vannak a vdpau csomagok (a dev csomagok kivételével)? Ebben a PPA-ban lévő mplayer2-t használd, mert ez jobban működik együtt a VDPAU-val, mint a sima mplayer (az mplayer2 csomagneve szintén mplayer, tehát nem kell semmit sem állítanod frissítés után). Az SMPlayerben vagy az UMPlayerben a videó kimenetet VDPAU-ra állítottad?
-
PuMbA
titán
Nem PPA-ból tetted fel a drivert és nincs DKMS-ed (Dynamic Kernel Module Support) feltéve. Tedd fel a csomagkezelőből a DKMS-t és használd ezt a PPA-t. Itt mindig fent van a legfrissebb driver és ha jön frissítés akkor be fog fordulni az új kernel modul is és nem lesz ilyen hibád.
-
PuMbA
titán
válasz
2.5HDDKELL
üzenetére
A legújabb Ubuntu a 11.10-es, azzal nézd meg

Újabban a 11.10-es Kubuntut telepítettem fel és elég jó. Van olyan gyors, mint a GNOME 2, ha kikapcsolom a sok crapware-t és a kezdeti RAM használat is annyi, mint a 10.04 LTS-ben (180MB).
-
PuMbA
titán
válasz
Greenebola
üzenetére
Igen, rossz tárolót vettél fel. Az X-Updates-ben vannak a stabil cuccok. A fresh X crack tároló garantáltan beszaratja a rendszered.
-
PuMbA
titán
Én UMPlayerrel nézek YT videókat, így mennie kell mindennek, mert nem szól bele a Flash.
aag: Az NVIDIA újabb Linux drivereiben volt bug, ami miatt nem ment mindig jól a videógyorsítás, de a 10.04 LTS-ben lévő driverrel (195.24) még mindenkinek jól működik.
-
PuMbA
titán
"Miért?"
Nem éri meg az Intelnek több erőforrást ráfordítani a driverekre, mivel Linuxot nagyon kevesen használnak a Windowshoz képest. Open source driverekben ráadásul jogi akadályok miatt S3TC textúratömörítési támogatás sincs (meg még sok minden), ami alap lenne, tehát nem olyan egyszerű ez az egész.
Milyen GeForce-szal nézted? Azokkal nem sok gond van. Nekem ugyanúgy megy, mint Windows alatt, akár 4 videót is nézhetek egyszerre hardveres gyorsítással...
-
PuMbA
titán
válasz
Greenebola
üzenetére
Inkább csináld meg, hogy rendesen működjön. Az első részt elég megcsinálnod.
Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lehet, hogy ugyanarra gondolsz, mint amit mi mondunk, de a lényeg az az, hogy a túláram nem egyenlő a megnövekedett fogyasztással, valamint a túláramtól megpusztulhat a gép, míg a nagyobb/maximális fogyasztástól nem lesz semmi baja 

"http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/maverick/Release.gpg"
"