Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Bitte vagy valami ilyesmi

-
ZCoyote
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
q
-
ZCoyote
őstag
Tudtok Ubi 11.10 alá olyan konvertert ami egy .avi filmből ki tudja szedni az mp3 hangsávot? Illetve még más formátumba is át tudja kódolni a hangfájlt?
-
ZCoyote
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A glxgears gyorsult az biztos. Eddig ~5000 fps-t adott, a legújabb driverrel ~7000-t. HD 4850 kártya.
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
A 3-assal abszolút egyetértek

aag: Ha kiveszik ezt a mint-re szabott keresőt a böngészőkből, akkor asszem nálam a mint lesz a nyerő. De utálom!
-
ZCoyote
őstag
Érdekesség: A distrowatch-on átvette a Mint az első helyet az Ubuntu-tól.
-
ZCoyote
őstag
Egy Xubuntus kérdés: Hogyan tudnám beállítani, hogy indításkor automatikusan a legkisebb fix CPU órajelre álljon be a rendszer és powersave mód legyen? 11.10-es Xubuntu x86 pae, Intel Core i3-370 proci. A legkisebb freki 933 MHz.
-
ZCoyote
őstag
Super Grub Disk vagy egyéb helyreállító progit javaslok.
-
ZCoyote
őstag
Szerintem mindenkinek vissza kellene vennie egy kicsit és abba az irányba menni, hogy segítsünk egymásnak megoldani a problémákat. Azt tenni amire ez a topic való.
-
ZCoyote
őstag
Az automatikusan induló szolgáltatások, programokat hol lehet kigyomlálni a 11.10-ben? Röhej, kerestem tegnap de sehol nem találom

-
ZCoyote
őstag
válasz
rybank
üzenetére
2. Rendszerment:-) Konkrétan Kendek kolléga fejleszti.
-
ZCoyote
őstag
A történelem kedvéért: A Ralink RT3090-es wifi kártya out-of-the-box működik az Ubuntu 11.10-el.

-
ZCoyote
őstag
Van valakinek gyakorlati tapasztalata a 10.10 és Ralink rt3090-es kártyával? Mert frissítés után elúszott a wifi. A "régi" bevált módszer nem műkszik most. Van garantáltan működőképes megoldás?
-
ZCoyote
őstag
válasz
Nova96
üzenetére
Ha a legújabb gyári drivert akarsz akkor letöltöd az amd oldaláról és parancssorban belenavigálsz a letöltés helyére majd: sudo ./letöltöttfajlneve.run
laca026: én mindig szívtam a Braseroval úgyhogy nem szeretem túlzottan. Esetleg próbálj meg valami más progival írni. Pl. K3B, bár ha jól emlékszem az egy csomó egyébként szükségtelen qt-s csomagot is letölt.
-
ZCoyote
őstag
Most live-ozok a 11.10-el és jupiiii, belerakták a Ralink 3090 wifi drivert!
Hibátlanul működik eddig.
+1 az Oneiric-nek! -
ZCoyote
őstag
-
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
AMD HD5470-es kártyánál melyik driver (nyílt vagy zárt) ajánlott most Ubi 11.04-nél?
-
ZCoyote
őstag
Win7-Ubuntu dual-bootos rendszernél ha egy pendrájvra telepítettem a grubot, hogy ne a merevlemez mbrjébe petézzen, egy érkező grub update okozhat problémát?
Úgy értem, hogy ha be van dugva a pendrive amin a grub is van, az update azt fogja frissíteni vagy a merevlemezre mászik? -
ZCoyote
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Király!
-
ZCoyote
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Így esetleg:
Alternatively, you can just run gconftool-2 --type boolean --set /apps/gnome-power-manager/notify/low_capacity "False"
Bár ez elvileg úgyanazt csinálja asszem.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Szívesen. Visszajeleznél ha sikerült?
-
ZCoyote
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Egy ilyet találtam, hátha.
-
ZCoyote
őstag
Tévedsz. 2 évente jön lts. Abban igazad van, hogy ezek .04 végűek.
A 9.04 sem lts. -
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
A klasszikus gnome panelre ki lehetett tenni a proci órajelét mutató-állító alkalmazást.
A Unity-n ezt hogyan lehet megcsinálni vagy legalábbis hasonlót? -
ZCoyote
őstag
Szerintem nem rossz de nekem azért vannak vele problémáim az Ati 4850-es kártyámmal.
A zárt meghajtóval működik, viszont a megjelenés c. ablakban nincs meg az utolsó fül ahol a csillivilli módot lehet beállítani. Előtte persze crash-elt a compiz is.
A xorg edgers tárolóból letöltött meghajtó telepítésénél pedig fekete képernyővel jutalmazott a rendszer de úgy, hogy még a monitor is lement stand-by-ba
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
ment mindenkinek
-
ZCoyote
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Ki tudod próbálni a linux-odat ha akarod, hogy mennyire biztonságos. Én ismerek egy olyan weboldalt (gondolom van több is) ahol össze van szedve jópár, káros alkalmazást tartalmazó weboldal. Ha akarod végiglátogathatod az összes feltüntetett oldalt és utána megfigyelheted hogy mit csinál a linux-od. Aztán ugyanezt megteheted win-nel is és megfigyeled azt is.
Aztán levonhatod a saját következtetéseidet.Ha kell elküldöm priviben a címet.
De van előre egy tippem, hogy melyikkel fogsz kevesebb sz@rt összeszedni.
Aktív témák
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem értek hozzá

: nem hoz létre root usert, max. a Debianos verzió.

11.10 és a Ralink rt3090