Aktív témák
-
-
-
RBJ
addikt
usr/lib64/cups/backend mappábol akarok moztgatne egy állományt de nincs rá jogosultságom.
mi a tipp. sudo ....?
gksu dolphin -
törölt tag
http://www.cooldrives.com/lib/cooldrives/ide-drive-to-sata-adapter-plug-image-2.jpg
valami ilyesmi
Asrock N68-S
Belső csatlakozók:4 db SATAII 3.0 Gb/s csatlakozó, támogatott RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5 and JBOD), NCQ és "Hot Plug" funkciók
1 db ATA133 IDE csatlakozó (2 IDE eszköz)
1 db Floppy csatlakozó
1 db Print port
CPU/Chassis FAN csatlakozó
24 pin ATX power csatlakozó
4 pin 12V power csatlakozó
CD in csatlakozó
Front panel audio csatlakozó
4 USB 2.0 porazért kéne az átalakító mert az 1db ide-re már van dugva egy vinyó és a továbbá egy cd megható is van a kábel végén, így nincs hova dugni még egy ide-t.
-
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
mármint a vinyók nem támogatják hot plug-ot?
lehet olyat hogy egy ide vinyót valami átalakítóval rádugok egy ilyen alaplapra (a sata portra) és műküdik? mert akkor felesleges lenne az usb. állandóan benne lenne a lemez.
és ha igen akkor milyen átalakító kell?? -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
[link]ez jön fel.

igen 11.10 64 bit -
RBJ
addikt
[link]mind a kettőnél ez a nyomtató állapot.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
várjunk csak, ha egy ide (ata/133) vinyót akarnék berakni egy (Asrock N68-S)-be akkor ugye mivel csak egy ide csatlakozó van az alaplapon, és 4 sata, akkor esetleg egy ide/sata átalakító is elég lehet? (lehet hogy hatalmas hülyeséget írok

-
törölt tag
csak kicsit gázul fog kinézni hogy a házból jön ki egy usb kábel és megy a portba

apropó a tápról hogyan tudom kideríteni hogy bírja-e (most van benne egy vinyó és egy cd olvasó), nemrég 2éve lett cserélve mer elszállt és nem lenne jó ha ilyen gond lenne most is ... szóval hogyan deríthetném ezt ki ? -
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
szerinted az működne-e ha egy 3,5"-os ide vinyót a gép tápjára kötök és csak egy usb-ide-ét kötök rá? mert akkor 3 USD-ból is megúszhatnám (akkor nemkéne tápos cucc hozzá)
-
-
RBJ
addikt
Kezdek agylobbot kapni lassan. olvasom, hogy sok helyen szenvednek főleg a 11.10en. a canon al.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
ha már formázni tudtam és a gparted látta akkor miért nem mountolt automatikusa, csak ha akart akkor

-
God Vazzeg
veterán
válasz
üzenetére
Én használok több féle usb-s kütyüt, eddig mindet felismerte, és be is mountolta, az asztalon megjelenik az ikonja rögtön! Ubuntu-tweak-ben kell beállítani ha jól emlékszem hogy megjelenjen az asztalon, nekem tökéletesen működik. De ha nem jelenne meg, akkor is kellene hogy lásd, vagy hogy csatolható legyen, nézd meg itt: rendszer - adminisztráció - lemezkeztelő. Ha itt nem látszik, akkor a felismerés se megy már..

-
Nem akarlak elkeseríteni, de a Canon nyomtatók a legsz¤rabbak, ha linuxról van szó. Enyémbe (IP1200) sem tudtam életet lehelni.
Van, amihez van linux driver, de újra kell fordítani, mert a csomagnevek megváltoztak, és a régit nem lehet telepíteni, de a függőségeit át lehet írni, 'oszt megyen. De ne kérdezd hol az oldala, mert kb. 2 éve csináltam
-
-
törölt tag
csináltam már egy használt cuccal egy próbát és a win telepít drivert hozzá mikor bedugod, de egyszer felismerte egy pillanatra aztán ki be dugás után meg nem, a másik lemezzel próbálkozva még fel se ismerte. formázni akartam a lemezt, ez meg (ha látta) sikerült is de csak a gparted szerint, a fájlkezelők (LXDE, gnomecommander...)
pl: egy ilyen
http://www.thankyouverymuch.info/ebaye/galleries/123/2027.jpg
kb 2800 Ft-ot megérne nekem +pár gb a filmeknek (a mai lemezárakat nézve)
várom a tapasztalatokat?
érdemes-e esetleg csak ezt:http://cdn1.webvoo.com/cdn2/120402/09/7b/82/pcabusbx0017_1_acc.jpg
venni, mert ez még olcsóbb?
lehet hogy linuxra nem kompatibilisek ezek a cuccok? -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
RBJ
addikt
no a nyomtató beállításnál két nyomtatom is van. lbp 2900 és lbp 2900-2.
az első amit parancssorosan telepítettem a driverje alapján.a második meg az amit felismer bekapcsolás után.
az első tulajtonságai:[link]
itt lehet látni a nyomtató állapota failed. meg a port ot is hol menne ki elvileg.
a második
[link] -
RBJ
addikt
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-cups-usblp.conf
ezután bejön egy ilyen
cups talks to the raw USB devices, so we need to blacklist usblp to avoid
# grabbing them
blacklist usblpide be kellene szúrni ezt?
- Add a # in front of the line with "blacklist usblp" - Note this might cause problems where you are running multiple printers from the same system where CUPS manages those printers directly. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
semmit.

nekiestem megint parancssorosnak.
sudo /usr/sbin/ccpdadmin -p LBP2900 -o /dev/usb/lp0CUPS_ConfigPath = /etc/cups/
LOG Path = None
UI Port = 59787Entry Num : Spooler : Backend : FIFO path : Device Path : Status
----------------------------------------------------------------------------
[0] : LBP5000 : : : /dev/usb/lp0 : invalid Spool Name
[1] : LBP2900 : : : /dev/usb/lp0 : Modifieditt nem kavar be ez a lbp5000 véletlenül nem írtam át először.
BIztos a port kiosztással lehet a bibi. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
olyan nincs, hogy csak capt printer, a listámon konkrétan a lbp2900 van
de már látom az eszköz cimet kell átírni. no ezek alapján még nuku tesztoldal nyomtatás,, dee dokumentum állapotnál nem azt írja , hogy leállítva hanem megtartva.
Nem lehet hogy az előző telepítések bekavarnak.ezt kimaradt.
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-cups-usblp.conf
ezt a parancsot még kiadtam de ami ezután jön ezt nem adtam be ezt a script et vagy mit.- Add a # in front of the line with "blacklist usblp" - Note this might cause problems where you are running multiple printers from the same system where CUPS manages those printers directly.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
na ez a parancssoros már nem ér semmit mert már, hozza, hogy a legújabb van fent.
benne van a választható listában de mégis ha kiküldök egy tesztoldalt egyből az állapotra leállítva szerepel.
valahogy ki tudom szedni az eddigi telepítéseimet? szeretném tiszta lappal kezdeni megint. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
na megpróbálom mert az előző nem volt sikeres de sejtem, hogy kihagytam valamit.

MÉg egy tippjijje a nyomtato gondolom bekapcsolt állapotba legyen ilyenkor. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
de nem biztos, hogy műúködik?

a fentire megtaláltam a hiba javítását
sudo alien cndrvcups-capt-2.30-1.x86_64.rpm cndrvcups-common-2.30-1.x86_64.rpm --scriptsOR
sudo alien *.rpm --scripts
-
God Vazzeg
veterán
sudo add-apt-repository ppa:michael-gruz/canon
sudo apt-get update
sudo apt-get install cndrvcups-capt cndrvcups-common"System->Administration->Printing add printer. Choose "Add printer". Do not choose USB Printer found by Ubuntu here. Select "CAPT Printer". You should see "ccp" in URI. Change it so URI should become "ccp:/var/ccpd/fifo0". Click "next", find your model and add your printer. Choose English variant if you see Japanese and English variants. Also If you do not have you exact model in list, choose nearest. For example, for LBP 810, I choose "LBP 1120"."
Ez alapján egyszerű mint a pofon

-
RBJ
addikt
[link]
Ez alapján nekiugrottam az ominózus nyomtatómnak.
eddig juttottam.
sudo /usr/sbin/lpadmin -p LBP2900 -m CNCUPSLBP2900CAPTK.ppd -v ccp://localhost:59787 -E
lpadmin: Bad device-uri scheme "ccp".TIppjijje?

-
RBJ
addikt
Tegnap megvolt a router tanulás ma következik a nyomtató
a fentebb ajánlott link alapján megpróbálom -
bsanya
aktív tag
Kipróbálnám az Exaile zenelejátszót, de a zeneszámra kattintva ez a hibaüzenet jelenik meg:
"A beállított bin1 audiosink elem nem működik."
mi lehet a hiba?
-
RBJ
addikt
Jé most nézem a distrowatch on , hogy a netrunner kubuntu alapu.
-
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ezzel nincs gond, hanem a 64 bit ér meg egy misét sajna.
Nekem úgy tűnik, hogy lassan eljutunk arra a szintre, hogy tényleg fizetős lesz lassan az olyan linux is ami népszerű lesz. -
viw
aktív tag
-
God Vazzeg
veterán
Epsonok elég jó hatásfokkal működnek, nekem egy epson dx8450 van, még a scanner is él
És minimális hegezgetés kellett
Másik gépen egy dx4450 is szépen muzsikált elsőre, ugyanezekkel a csomagokkal, kb 5 perc guglizás után találtam és működött 
Canont nem vágom

Gugli: [link]
-
Nyomtató milyen?
Én jópár Canont beszívtam már, egyikre sem jöttem rá, hogyan lehetne normálisan nyomtani vele (pedig biztos lehet, csak annyira nem érdekel, már eladtam az összes nyomtatómat, évi 10 oldalért minek), HP ami volt egyszer egy, az működött, wifi meg eddig, akármit tettem a Linuxaim alá, ment. (Mármint persze, 2006-ban még nem ment nagyon, de akkor talán ha egyszer próbáltam egy kölcsöndarabbal. Azóta van egy TP-Link USB-sem, Ralink chipes, az megy, egy PCMCIA-s, Atheros chipes, az is megy, meg egy Intel/Broadcom a másik laptopban, az is. Asszem a céges laposomban is felismeri a pendrive-os Lubuntu a wifit. )Bluetooth dettó, van 2 USB-s BT-m, mind a kettő bedug, ikon a tálcán, látszik.
-
A helyeírást nem tudom, mitől lehet.
Az Akonadi meg egy adatbáziskezelő, aminek ráadásul van valami MySQL alapja is (ha jól vettem ki) de amúgy halál felesleges, ha nem használod a Kdepim-et, Kmailt, stb., mert azok tartják az Akonadiban az adataikat, meg még jópár dolog, aminek amúgy nem feltétlen lenne szüksége adatbázisra.
Na most ha meg kiütöd alóla az Akonadit, akkor átáll jóféle file-alapú tárolásra ez a sok minden, erre jó a kde-low-fat-settings csomag. (Ez kikapcsolja a desktop effekteket is, de ha minden igaz, akkor vissza lehet nyomni.)Én csak azért nem ütöm ki alóla, mert nincs humorom a ~3gb lavelezésem kiexportálni, meg vissza megint. Pedig pl. a memóriahasználat nagyot esik utána, meg a sebesség is nő.
-
RBJ
addikt
Na elmondhatom, hogy volt újdonság a cikkben az asztalon a zárolás feloldás trükköt nem is ismertem.

-
RBJ
addikt
No a cikk hatására mi a jó túró az akonadi? próbáltam utána olvasni de értelmes leírást nem találtam. meg másik kérdés a helyesírás ellenőrzésemben mindig kikapcsol a nyelvbeállítás.
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor szedd le a 0.6-ost és rakd a helyére ezt

-
Speeedfire
félisten
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ő, repóból.

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem 10.04lts van, és a clementine 1.01 verzió, nálad van valami gebasz! Onnan töltötted le, ahonnan linkeltem? Mert én igen

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na, ez lesz a gond. Nekem csak a 0.6-os van fent uborkán. De hivatalosan már az 1.0 is kijött. Egy disztribúció frissítés oldaná meg csak a gondot, de azt meg nem akarok...
Nehéz az élet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Így nem is próbáltam. Sima drag&drop módszert néztem, meg jobb egér megnyitás clementine-vel.

Bár lehet nekem régebbi van, mert ubi 10.4 van fent. -
rybank
senior tag
válasz
MacCaine
üzenetére
Igen. Sajnos.
Más: Építettem egy rendszert minimal-ból. Mivel a sebességet nem jegyeztem meg. Így érezhető különbség nem volt. Kevesebb tárhely volt csak. Plusz a wifi-t nem tudtam működésre bírni. Így újra visszértetem a jó öreg Lubuntu-hoz.
Érdekesség: Amint felteszem a 12.1-es catalyst-et. A gép szénné lassul! Olvastam, hogy az energiagazdálkodási problémákat hamarosan orvosolják a kernelben. Ha ez így van megyek vissza nyílt meghajtóra! Az nálam gyorsabb. Csak a Half-life ne szaggasson és cső! -
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Beszarás, mert nekem csontra beolvassa a clementine, és játsza is, kiír mindent

zene - open file - átkatt alul cue fájlok és hopp, kész is

-
válasz
Stirlitz
üzenetére
Az meredek

Nekem a Digin megvan a 20 le, 10 fel, és Kubuntu

Jöttek a UPC-től, hogy lenne párezer Ft-al drágábban valami 25-ös net, meg telefon, meg minden, éppen csak a feltöltés volt feleakkora
Én meg ugye nem töltök sokat le, de annál inkább használom VNC-vel a gépem, szóval a jó felfele fontosabb 
@RBJ : Igen, akkor Gb-es router. Azért még pár éve sem voltak ennyire elterjedtek a 100Mbit fölöti netek... De arra készülj fel, hogy Gbit routerért keményen a zsebbe kell nyúlni.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
MacCaine
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem egy elterjedt zenei formátum, szóval ne csodálkozz...

-
Speeedfire
félisten
Na, a clementine sem támogatja....besz*rás, hogy csak az audacious van ami támogatja a cue fájlokat.

-
RBJ
addikt
Megvolt full on direktbe. én lan on csatlakozok. a wifi másodlagos az csak a babám onlinekapálásához kő.

De kis utánna járással kiderült, hogy hiába van feltüntetve a routeren a lan on 10/100Mbps azt nem igazán tudja. ezért gigabites routert kell beszereni ami hozza a 10/100/1000Mbps értéket elvileg.a kubuntu vagy a router ment a levesbe ?
-
-
RBJ
addikt
No sikerült belőnöm a routert lini alatt. már csak arra kell tippet találni miért csak fele a sávszélességem.

-
Speeedfire
félisten
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ez a clementine elég jónak tűnik.

-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan program Ubuntu alá, amivel külső merevlemez partícióját tudom ghostolni, úgymond. Tehát lementeni bájtról bájtra, hogy ha kell visszaállítsam azt az eredeti állapotáb. Természetesen Windows-os NTFS partíció lenne.

Köszi
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
cueplay, clementine.. Ezeket nézd meg

-
Speeedfire
félisten
Ismer valaki olyan zenelejátszót, ami kezeli a cue fájlokat? Sok ilyen egybezeném van és csak 1 zeneként nyitja meg az exaile és a rythmbox. Win alatt aimp lekezeli, de linux alatt ismer valaki ilyet? Az audacious kezeli, de valami nagy méretű lejátszóra gondoltam.

Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 6. nap: Bloodstained: Ritual of the Night
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati / IP kamera
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gksu dolphin
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

utána nézek.