- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
killzone1987
senior tag
válasz
killzone1987 #44798 üzenetére
Enyémre valaki?
-
killzone1987
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni ebben?
[link] -
Tibal
tag
válasz
Kean_Sorbo #44796 üzenetére
Üdv!
1.290 még amin stabilnak mondható. VCCIN voltaget levettem 1.500-ra, ramot meg 2133-ra raktam. Ilyen beállítások mellett "stabilan fut" (eddigi tapasztalatok szerint).
-
Tibal
tag
Üdv!
Feljebb nem igazán megy, kérdésem lenne mit állíthatnék? És ezek a beállítások jók/rosszak?
-
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44793 üzenetére
proci kb 60-65 max. De van olyan h CPUTIN (haver azt mondja az is a proci),ott 78-79 volt legutóbb a max. köszi!
-
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44791 üzenetére
nem működik nálam ez a program: the processor detected is not supported
amúgy az alaplappal szembeni oldalra van felszerelve 2 8cm-es cooler függőlegesen egymással -
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44789 üzenetére
HWMonitorral figyeltem eddig,az nem megfelelő erre a célra? Amúgy hogy lehet ventilátort szerelni az alaplapra,és pontosan hova?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
half333 #44788 üzenetére
Az alaplapon található MOSFET-ek is túlmelegedhetnek. Játék közben nézd a processzor hőmérsékletét pl. a RealTemp programmal. Ott majd látod a maximális hőfokot, és a leszabályzási hőfokot is. Ha nem éri el, akkor valószínűleg az alaplap lesz a jelenség okozója. Ezen az oldallapra szerelt ventilátor tud segíteni.
-
half333
őstag
Üdv! Milyen proci hűtőt ajánlatok am3+ (amd FX-8300)? játék közben tapasztaltam h néha néha fps drop jelentkezik. De ha kilépek,és mindjárt vissza,egy ideig megint okés,ezért gondolom h nem jó a hűtés (amúgy nem a gyári van rajta,erősebb,de úgy néz ki ez sem elég erős).
-
Johni5
őstag
válasz
Martin97 #44785 üzenetére
Apli!A tiéd 2*4 volt,de nála teli RAM van,ami szívás.Marti97 Keresni kell neten,bár megmondom őszintén hogy nálam a rutin meg az évek.kell hozzá kitartás.Van amikor a legjobb beállítás 200 BIOS resettel jön ki és kb 2-3 hónap.Aztán jön egy új RAM és kezdődik előröl.BIOS képet adsz a ramokról,segítek inkább.
-
Alpi.
addikt
válasz
Adiking #44780 üzenetére
Mch feszen kívül a többit fölös emelgetni. Nem segít jelen esetben sajna.
8 Gb rammal ne várj nagy oc potenciált 775-töl. Megfekszi a gyomrát.
Mondjuk ez a 399 ok, 400-on semmi ez valami más miatt lesz. Azért 400 fsb-t kéne tudjon.
Próbálj meg minél több értéket kézzel megadni biosba.
Arra tippelnék, hogy valamit máshova rak auto-n 400 fsb-nél és amiatt esik el. -
Adiking
tag
Ne. Akkor ez ennyi volt?
Esetleg BIOS frissítés bétára?Izmoztam egyébként vele tegnap háromnegyed kettőig, 399-en simán lefut a Prime 1,25 Vcore és 2,100 VRAM mellett, minden más "normal"-ra fixálva. A 400at 1,35 Vcore; 1,4 MCH; 1,7 PLL és 2,400 VRAM mellett sem futja meg...
-
Adiking
tag
Sziasztok!
P45. Nagy segítségre lenne szükségem.
Most fejlesztettem 2X2gb-ról 4X2gb-ra. A memória pontos típusa GEIL Ultra Plus gx24gb8500c5udc.
Amíg 2X2Gb volt, addig a rekordom 3920 Mhz volt (490x8), most alig bírtam elindítani 2900-on (370x8).
A legmeredekebb feszültségek mellett sem indult el 400 FSB-n, pedig min. 455 lenne a cél 24/7-re.Hol a hiba?
konfig:
Gigabyte GA-EP45-DS4
Intel Xeon L5408
Prolimatech Megahalems Rev. C
4X2Gb GEIL Ultra Plus 1066 MHz CL5
Gigabyte GTX 460 OC 1Gb
FSP Hyper 500 -
Johni5
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44774 üzenetére
-
Johni5
őstag
"Nagyon sokszor kitárgyaltuk már, hogy 1600Mhz-nél nagyobb memóriasebesség felesleges." Ettől fogok egyszer a falra mászni.
Az alsubok sokkal többet számítanak,mint az a 4 első szám,amit ide vésnek az emberek.CL7-es ramot elverem cl11-be -
AeSDé Team
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44771 üzenetére
Az elmúlt két évben 1600Mhz CL9-en ment.
Most viszont pár hétig nélkülöznöm kell a dedikált videokártyámat és az IGP nagyon érzékeny a sávszélességre így gondoltam kipróbálom hogy felmegy-e 2Ghz-ig.
A tegnap küldöttekkel szépen ment de a stressz tesztek hibát dobtak pár perc után szóval nem fogom ennyire pörgetni. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
AeSDé Team #44770 üzenetére
A helyzet az, hogy a számok szépen mutatnak, de egyik program sem fog jobban futni tőle. Nagyon sokszor kitárgyaltuk már, hogy 1600Mhz-nél nagyobb memóriasebesség felesleges.
Egyébként ez a te dolgod, de én biztos nem kínoznám a semmiért.
Az meg, hogy a CL9-es memóriát CL10-en járatod a 400MHz-ért, hát azt kell mondjam elég érdekes. Inkább legyen 1600, és próbáld meg a CL8-as időzítést. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
2x4GB gyárilag 1600Mhz-es G.Skill RipjawsX (F3-12800CL9-4GBXL) memória esetében ez a tuning beállítás mennyire normális?
2000Mhz, 1.635V, 10-11-11-28 timing
Kizárólag a leírt értékekkel játszottam, van még valami amihez érdemes lehet hozzányúlni?
Eredmények: [KÉP] -
half333
őstag
Üdv! Az lenne a problémám h 4 játéknál (GTA V, Witcher 3, Fallout 4, Forza Motorsport 6: Apex) is jelentkezett az fps drop. Az olvastam h az alaplapom cpu tápellátása nagyon gyenge, így mindig túlmelegszik a proci mellett a 3 fekete kis kocka. Az lenne a kérdésem h létezik ilyen vrm hűtőborda,vagy a procira (amd fx 8300,de nem a gyári cooler-al,attól erősebb) nagyon hűtés kellene? HWMonitorral figyeltem,és mikor a CPUTIN felmegy 75-76 fokra,akkor jelentkezik a belassulás kb 5-10 mp-re,aztán helyreáll rövidebb időre. Emígy magánál a processzornál max 68 fok,a grafikusnál (geforce gtx 960 4gb,oveclock) 71 fok. Haver szerint nem a tulmelegedés a gond,szerinte a proci 102 fokig okés,pedig nagyon ért a dolgokhoz,de akkor mi lehet a probléma. Tudna valaki segíteni ezekben?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Dzsozi56 #44765 üzenetére
Ez egy ASUS lapokra jellemző jelenség. Egyes alaplap/processzor páros ezt produkálja.
Lehetséges megoldások, amik nem biztos, hogy nálad működnek.- PLL Overvoltage On. / PLL feszültséget növelni.
- Fix Vcore
- Memóriavezérlő feszültségének emelése.Esetleg ezek kombinációja.
-
customer114
őstag
válasz
Dzsozi56 #44765 üzenetére
Helló,
Hirtelen, ami eszembe jut:
1. Biztos, hogy megmaradnak a húzott beállítások és nem egy reset miatt indul újra?
2. Bios elem lemerült, ezért minden indításnál "csekkolja" a ram(oka)t.
3. Több memória modul esetén próbáld meg megcserélni a kettőt. Így: beraksz egyet, bekapcs, betölt, kikapcs. Belerakod mellé a másikat, bekapcs, betölt, OK.
4. Várj még, hátha másnak jobb ötlete van.
5. Overclock-ot rendesen csináltad, vagy csak emeltél az fsb-n oszjó'van?
-
Dzsozi56
tag
Üdvözlök mindenkit a Fórumon!
A jelenség, aminek az okát nem tudom a következő: Gép bekapcsolása után 2 másodperccel leáll a masina, de cca. 5 másodperc után újraindul, szépen feláll a rendszer, majd már stabilan működik tovább. Alapfrekvencián - 2,83GHz - nem produkálta előtte. A jelenség a napi géphasználatot befejezve másnap jelentkezik. Az első lekapcsolás után, akár több órás szünetet követő újraindításnál nem tapasztalható!
Alaplap: Asus P5QC
CPU: Xeon x3360 2,83GHz > itt történt egy igen kis mértékű frekvencia emelés > BIOS-ban 3,04GHz-re (csak azért, mert korábbi processzorom - Core 2 Duo E8400 - alapfrekvenciája is 3,0GHz volt.) > szorzó 8,5 FSB 358MHz
RAM: Crucial Ballistix Sport 1600MHz 2x4GB DDR3 kitVan valakinek ötlete, mi lehet ennek az oka?
Köszönettel: Dzsozi56
-
Johni5
őstag
válasz
prime_adam #44762 üzenetére
1.45v-al 4500-at megy.Lapot már eladtam egy 6/12 procival,de az i7 920 és i7 950-et megtartottam.
-
prime_adam
aktív tag
Köszi nektek, akkor próbálkozok még a beállításokkal! Az a 4ghz meg nem semmi
-
Martin97
aktív tag
válasz
prime_adam #44759 üzenetére
Nem muszáj. A qpi lehet kevesebb. Az nb-t meg érdemes emelni, hogy gyorsabb legyen a ramkezelés.
-
Johni5
őstag
válasz
prime_adam #44759 üzenetére
Nálam 211 bclk-val így nézett ki.
4GHz meg így. [link]
-
Martin97
aktív tag
válasz
prime_adam #44757 üzenetére
Szia!
Rakd 10-es szorzóra a ramokat, és máris 1600mhz-en mennek majd.
#44756 stoon: Pontosan mire lennél kíváncsi?
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Sok év használat után először, úgy döntöttem tuningolom kicsit a gépem, illetve kipróbálom milyen érzés
A konfig: ex58-extreme alaplap, i7 920-as proci + CM v8 hűtő, 1600mhz-s corsair memók, minőségi táppal. Szóval az alap szerintem adott.Olvastam néhány cikket a tuningról (pl. http://logout.hu/cikk/core_i7_tuning_utmutato_az_alapokto/bevezetes.html), és most sikerült is olyan 3.2 ghz-re tenni. Biztos menne feljebb is, de most csak eddig próbálkoztam
Ami számomra viszont furcsa, hogy minimális cpu tuning esetén hogy tudnám tartani az eredeti memória órajelet? Mivel xmp-vel ment 1600-on, de ehhez 3200Mhz-s uncore-t kéne beállítanom, amihez viszont több, mint 6400-as QPI kéne, ami a cikk szerint már extrém.
Egyébként most valahogy így lőttem be:
BCLK 20*160
memó 8*160 = 1280
uncore: 17*160 = 2720
QPI 36*160 = 5760Szóval a célom az 1600-as memó elérése lenne, mint eredetileg
-
HULK25
tag
válasz
Kean_Sorbo #44750 üzenetére
Nem jól emlékeztem, azt sem tudom, állitani, ha rákattintok csak villan egy kicsit a kurzor és ennyi nem tudom mi lehet a baj!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Walter_White #44752 üzenetére
-
HULK25
tag
válasz
Igen azt tudom álítani, de a sima szorzót nem!
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Lehet egy totál hülye kérdést teszek fel,
Szeretném a segítségeteket kérni, abban, hogy fellelhető-e a Neten akár magyarul is, egy összegzés arról, hogy mit mikor kell állítani Tuningnál a Biosban, illetve a háttérben milyen funkciót látnak el ezek a beállítások, és honnan lehet tudni, hogy az most nekem kellenj fog-e, vagy sem. Előre is köszönöm.
Ilyenek pl:
CPU Current Capability 100-130%-ig
CPU Vrm switching Frequency/Fixed Freq 500-800khz
CPU Power Duty Control -T.Probe/Extreme
DRAM Current Capability
DRAM Switch Freq 300khz-500khz
Fclk Freq
Pll bandwitch
Köszönöm előre is.
Vagy ezekkel csak Extrem tuningnal kell foglalkozni és 4.5-4.6Ghz-ig maradhatnak Auton ahogy a lap állítja?
Proci: i7 6700K -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Még egy ötlet: az AMD Turbo Core Technology-t állítsd Disabled-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- PlayStation 5
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Építő/felújító topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Diablo IV
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dell notebook topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 5 7600 + box, gyári hűtő, garancia
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest