- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
espeke
tag
Sziasztok,
új vagyok a tuning témába, van egy régi gépem, a konfigja a következő (heh, semmi röhögés):
Motherboard Name FUJITSU SIEMENS D2594-A1
Real Clock 226 MHz (QDR)
Effective Clock 904 MHz
CPU Pentium _E2160_ két magos Conroe @ 1.80 Ghz (9-es szorzó)
2xDDR2 @ 400Mhz 6-6-6 (eh) Command rate: 2Tez egy fujitsu siemens esprimo gép (ami ugye gyárilag összerakott, oem-es, sff-es vékony háza van). Kiváncsiságbol fogtam neki, hogy hogyan is van ez a tuning dolog
, meg hogy ki lehet e hozni belőle valamit és mennyit
kicsit láma kérdések, de szeretnem megérteni a tuningot
1, A BIOSba ezeknek a gepeknel le van tiltva, hogy valamit állítani lehessen, ezert SetFSB-vel probalkoztam. Nem volt meg a pll benne, ami 9LPRS502PGLF nekem, de 9LPR501HGLF-re állítottam be, mert hasonló és felismerte. Ez nem gond, hogy nem ugyanaz, ha felismeri?
2, Gyári hutés van rajta, ami anti-tuning-kompatibilis
, de így 226Mhz-n 8 oráig Primeom max 59c volt. Arra nem sikerült rájönnöm mennyit bír a proci, mert egyik helyen 61et írnak, mashol 73-at, maradnék max 60.-nal, biztos, ami biztos. Egyaltalan lehet tudni valaha is mennyi a max barmely procinal?
3, Ha emelem a cpu fsb-t emeli a ramét is, ami kicsit furcsa hogy 450 (?) Mhz. Ez nem gond, mert ddr2-400-as? Maradni kene vhogy ilyenkor h ram alapon freqn mennyen, cpu többön? Elég limitaltak a lehetőséget, setfsb-vel a többi beállítást nem lehet változtatni +a memorian. Ramnal a nagyobb érték (6-6..) biztonságosabb?
4, azt h lehet megtudni, hogy az alaplap mennyi fsb-t bír el max? regen alaplapra rá volt írva, hogy 400fsb (super fast
, ha ez ujabb akkor ez 800 korul van?
bocs, eleg hulye kérdések, csak meg akarom érteni ezt a proci-ram viszonyát, jó lenne egy huzott új gépet összerakni, csak kiv. vagyok, ez a konfig mennyit bír el egyáltalán
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- iPad topik
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest