Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Bármilyen hang, fény, füsthatás (xD) ami nem volt korábban gondot jelent. Nagyjából honnan jön a hang? Biztos hogy a proci, és nem a táp cicereg? Ha a táp, akkor kevés a táp az adott konfighoz/húzáshoz. Ha tényleg a proci, akkor tuning függvényében azt mondanám túl sok áramot kap.
-
Alister71
nagyúr
válasz
sanyek2 #33393 üzenetére
CPU Clock Ratio: 10
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency: 266
PCI Express Frequency: 100
A ramoknak elvileg így 1066-on kell menniük, az időzítéseket hagyd auton.
System voltage control: manualMivel nincs LLC a lapodon, így elképzelhető, hogy a 266x11-hez biosban kell 1.42 volt körül, hogy terhelés alatt is megkapja az 1.35-öt.
-
Ghard
őstag
-
rola636
csendes tag
Ha nincs terhelve még ez is elképzelhető szedj le egy programot ami megterheli én PRIME95-öt használok és úgy vizsgálódj
-
djRusT
tag
üdv
kezdő vagyok tuningolásban, de nagyon érdekel a téma... szerintetek az adatlapomon lévő konfiggal van némi esélyem jelentősebb tuningra vagy felejtős?
Ha igen , akkor mivel érdemes kezdenem? alapon a proci 3.06ghz (szorzó állítható 7.5-től 11.5-ig) és most éppen 11.5-ön megy 300-as fsb-vel (3450ghz)
Ezt lenne még esélyem feljebb tornázni pl feszültségemeléssel vagy valami mással??? Kérlek segítsetek...jah a memóriák 1066mhz-esek, de így most éppen 1200 körüli mhz-en ketyegnek...
(vagy sz.r az alaplapom és nem igazán bírja a tuningot?) -
rola636
csendes tag
-
sanyek2
senior tag
válasz
Alister71 #33374 üzenetére
A BIOS-ban csak azt lehet állítani hogy mennyivel többet kapjon. +0,1, +0,2 stb.. Viszont az AIDA64 szerint 2,1-en megy. (előkerestem az infót, és szintén 2,1-et írt a fickó) Normal módon van és elvileg így kajpa a 2,1-et. de ez változhat ha a rendszer úgy gondolja hogy kevés neki?
-
Alister71
nagyúr
válasz
sanyek2 #33369 üzenetére
A virtual dual biost én úgy sejtem, hogy a biost lementi a HDD-re, és ha gond van, onnan vissza tudja állítani. Nekem legalább is így csinálja.
A te ramjaid nem DDR2-esek? Mert azoknak 1.8 volt az alapfesze, és a Corsair ramok esetében sokszor kéri a 2.1 voltot is. 1.6-al el se indulna.
-
Ghard
őstag
Sziasztok.
Ha a proci tuning után ciceregni kezd,az mennyire normális? -
beldeczki
aktív tag
Sziasztok!
Van egy MSI Neo-2V 848p alaplapom, egy Intel Pentium 4 640-es procival, ami gyárilag 3,20 Ghz-en jár. Na ennek a procinak az órajelét akarnám feljebb emelni, minden jó is, de a PCI és az AGP slot-ok frekvencia beállítását nem találom BIOS-ban. Ha emelem az FSB-t a gép el is indul megy is, de félek, hogy közbe a PCI és az AGP slot nagyobb frekit kap mint kéne. Akkor a tuningomnak lőttek, vagy használhatom így is?
Segítséget előre is köszönöm!
-
sanyek2
senior tag
válasz
Alister71 #33367 üzenetére
Jut eszembe...arra is kíváncsi lennék, hogy hol adom meg a memóriának a feszültséget? írták a corsair ramok esetében hogy stabilizáljam 1.6V-ra az áramfelvétetlét... De hol?
Másik meg a virtual Dual BIOS fogalma.... Kerestem, google a barátom, de nem találtam hasnos infókat. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Érdeklne hogy az lábbi konfigot hogyan érdemes húzni, és miért pont úgy. Szeretném érteni az egész logikáját, de vendéglátó suliba jártam, így csak az alapok mennek. Sőt azért sztem hobbi szinten már egy haladó szintig eljutottam. FSB, BIOS, ilyesmi fogalmak ok, de pl hogyan emelem a memória FSB-jét.. Elöbb itt a konfig:
E2200 cpu, Thermaltake Sonic Tower hűtéssel. (a proci a kövi amit cserélek)
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
2x2Gb Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
2x1GB Kingmax KLED48F-A8KI5Nos először is.
Mivel az időzítések eltérnek a 2 fajta RAM közt, így a lasabb a mérvadó gondolom.
Szeretném megtudni hogyan lehet összehangolni a RAM sebességét a CPU szorzóival ill FSB-jével.
Pont a lényeget nem értem.
Továbbá hogyan érem el a biosban a bővített menüt? F12 ? vagy hogy van? -
Interceptor
addikt
Hello,
Q8xxx procin gondolkodom, viszont a lap egy P5B ami anno kiváló volt tuningra, 3ghz-et kitudnék hozni a prociból vele?
-
Gabo0905
aktív tag
így jelenleg nem hangos a gép megy benne kb 3-rom venti a tápéval együtt ezt szeretném így megőrizni
-
Gabo0905
aktív tag
Sziasztok!
az lenen a kérdésem, hogy az adatlapomon lévő konfigot meddig érdemes húzni vga, proci,stb.? a procimat 1.86ghz-ről felhúztam 2.3ghz-re nem tudom, hogy tovább lehete húzni és ha igen mennyit? -
KYZRR
őstag
válasz
Steelheart2 #33360 üzenetére
Mire használod a gépet?
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy érdemes e venni még 4gb memoriát a gépbe a jelenlegi 4 mellé és hogy mennivel lenne éreyhetöbb a különbség?Most 4gb kingston 1333 cl9 van benne.Köszi szépen!.
-
rola636
csendes tag
Sziasztok
Proci: Core 2 Duo E6750 2,66 GHz
Alaplap: Asus P5K-PRO
Táp: Chieftec 550WA segítségeteket szeretném kérni kezdő tuningos vagyok. Elakadtam a procim húzásában 425 körüli FSB értéken még stabil a proci 430 körül már kék halál, összeomlik. Hogy tudnék ezen a szinten túllépni? Mellékelek sok képet Biosról,cpu-zről, és Everestről kérlek segítsetek a megfelelő beállítások megtalálásában.
Előre is köszi
Üdv
-
Honzi
senior tag
Valaki erre (#33356)?
-
cajn
tag
Üdv!
Kis tuning segítség kellene egy AMD konfihoz!
Konfi:
AMD Phenon II X2 555+ Freezer Xtreme rev2
Deszka: Asus M5A78L-LE
RAM: Crucial Ballistix 2GB 1600 DDR3
Táp: Chiftek 500w
VGA SHAPPIRE HD6790 1gb -
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni hogy csak a procit húzom a memóriát meg fixálom 1066-on?
Van erre megoldás? -
-
djRusT
tag
üdv
kezdő vagyok tuningolásban, de nagyon érdekel a téma... szerintetek az adatlapomon lévő konfiggal van némi esélyem jelentősebb tuningra vagy felejtős?
Ha igen , akkor mivel érdemes kezdenem? alapon a proci 3.06ghz (szorzó állítható 7.5-től 11.5-ig) és most éppen 11.5-ön megy 300-as fsb-vel (3450ghz)
Ezt lenne még esélyem feljebb tornázni pl feszültségemeléssel vagy valami mással??? Kérlek segítsetek...jah a memóriák 1066mhz-esek, de így most éppen 1200 körüli mhz-en ketyegnek...
(vagy sz.r az alaplapom és nem igazán bírja a tuningot?) -
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy egy I7-860 nak alapfeszen mennyit kell mennie ahol még full stabíl? -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Van egy GA-EP35C-DS3R lapom, és bemme egy E5500 proci, meg 3Gb DDR3 RAM ( 1333Mhz lenne, de csak 800Mhz proci, fsb, stb miatt )
Kérdés: A BIOS-ban van olyan lehetőség, hogy "C.I.A.2" ez alapból tiltva van.
Mi a hatása, ha valamelyik lehetőséget engedélyezem? És melyik lehetőséget? -
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ki lehet hozni valamit egy E6550+gyári hűtő párosból?
Vagy a hűtő miatt kár is neki állni?
Mivel még nem csináltam elégé tanácstalan vagyok.
A gép:
E6550
GA P35C-DS3R rev2.1
A data vitesta extreme edition 2x1GB
450W 80+ be quietÜdv!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
darál0w #33338 üzenetére
Asrock G31 MV-S 1
E2140
Kingstone DDR2 800 5-5-5-18 Low profileTudom, hogy nem tuning alaplap, tervezem cseréjét, csak kérdés, hogy egy p35ös lappal visszább lehetne-e osztani a memóriát, mert most egy-gyel engedte visszaosztani, tuningot ráengedtem és van megint 800 mhz-en.
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Az, hogy a ramot mennyire tudom visszaosztani (egy Kingstone 800mhz DDR2 lowprofile-ról van szó), az alaplap vagy memória függő?
üdv
zoli
-
buccser
csendes tag
válasz
buccser #33333 üzenetére
Mellesleg nem hajtaná ki véletlenül, húzás nélkül is az 560 gtx-et?
Azért kezdtem el ezzel foglalkozni valamelyik nap, mert azt hallottam, már proci limites lehet a gép, de van egy olyan gondom is , hogy a vga terhelve átlagban 100 fok...
Az üzlet még nem válaszolt ezzel kapcsolatban, de az feltűnt, hogy ha 90 fölé megy, ami terhelve állandó, akkor az FPS harmada elmegy.(BOCSI AZ OFFÉRT)
-
buccser
csendes tag
válasz
darál0w #33332 üzenetére
Alapból a cpu frequency 333-on volt, felvittem 400 ra s minden renben, habár sebességét még nem teszteltem.A processzor fesz. nem tudom melyik, de azok közül kell lennie valamelyiknek amit korábban felsoroltam. Semmi más nincs kifejezve volt-ban...
A procin egy régebbi dual core hűtője van, egyenlőre. csütörtökön lesz meg az új Arctic Freezer 7 PRO. Megjegyzem a mostani hűtő kétszer akkora mint a processzor erdetije.
Nem melegszik a proci, mert a jelzett fesz. nem változott a bios-ban.Táp: egy év körüli szutyok hkc 5550, teszem hozzá, az új vga-val sem volt még újraindulási gond, akkor sem mikor órákon át, teljesen terhelés alatt ment.
A bios kép küldést nem tudom, hogy olhatnám meg, kifilózom.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Steelheart2 #33326 üzenetére
ha 1333 cl9-es ramod van, akkor hagyd annyin...ne piszkáld
ha játékra használod a masinát, akkor procit felesleges huzni...majd ha jobb VGA-d lesz.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Következö konfiggal kezdenék valamit:
Asrock N68c-succ,Phenom 2 x2 545+Arctic Cooling Freezer 7 PRO rev2 ,4gb kingston 1333 cl9,Ati Gygabite Hd 6670 ddr3.Az alaplapon már bekapcsoltam a +2 magot a procin és megemeltem a vcore fesszt 1,4re.Stabilan megy most.Azt szeretném kérdezni hogy a memoria idözittés az jo cl 9 en vagy lehet állitani rajta?Készülök venni még egy ugyanilyen 4gb memoriát.Szerintetek dobna a gépen?ÍMit érdemes még tuningolni rajta?Köszi szépen! -
buccser
csendes tag
válasz
darál0w #33050 üzenetére
Üdv
Az lenne a gondom, hogy végigolvastam a segédleteket az elején a topiknak, s láttam ugyn, hogy AMD-re vonatkoznak, de próbáltam ez alapján állítgatni kicsit, az intel q9400-as processzoromat.
A bios-ban nem leltem, konkrétan feszültség állítást, csas az FBS-t meg on demand clock valami...ezeket finoman állítgattam kicsit, de nem lett jobb semmi.
Valaki tudna segíteni, hogy miket kellene próbálgatni?
-
hEngi
tag
Sziasztok egy q6600 ost szeretnék én is meghúzni egy kicsit.
Egyenlőre 300as fsb n megy. Minden más default.
Egy Xigmatek HDT S1283 -van rajta.
Kérdésem az lenne hogy meddig húzhatom csak fsb vel ezzel a hűtővel.() feszen nem nagyon szeretnék emelni.
Előre is köszi a segítséget -
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Az adatlapon levő konfigot szeretném alulfeszelni. Eddig csak annyi történt, hogy a CPU Vcore értéket beállítottam, jelenleg 1,1V (BIOS). A drop nem kicsi, 1,056V idle, load pedig 1,040V. Semmi mást nem állítottam, csak a magfeszültség lett csökkentve, prime95-tel teszteltem, stabil. Kép.
Tegnap még olvasgattam kicsit a témában, 45 nm-es processzornál, alacsony FSB mellett érdemes a CPU Termination-t 1,1V-ra állítani (alap 1,2V). A default beállítás szerint nálam a CPU Reference nem a 0,625 x CPU Termination, hanem 0,63... Ha beállítom 1,1V-ra, akkor ide mit állítsak, arányosan a default értékhez, vagy nyugodtan mehet a 0,625-szorosa?
Ez is ugye egyfajta tuning, ilyenkor is kézzel kell beállítani minden egyes feszültség értéket? Ugye szinte minden beállítás a BIOS-ban AUTO értéken van.
Ja, majd elfelejtettem a min és max vid 1,25V illetve 1,1V.
Válaszaitokat, észrevételeiteket előre is köszönöm!
Üdv.: karlkani
-
04ahgy
nagyúr
Semennyire nem biztos, ha neked benn van, és nem fagy, akkor örülsz!
(#33316) Geryman: Mondjuk egy ventivel használod a hűtőt tovább... Elég az úgy is. Vagy hűtőt cserélsz. Vagy eladod a RAM-ot és veszel helyette alacsonyabbat. Vagy egyszerre csak egy kitet használsz, a másik a szekrényben pihen tartaléknak, vagy a tartalék kitet egyből eladod. Stb...
HGyu
-
ken26
tag
válasz
Dark Archon #33310 üzenetére
és ez mennyire biztos? mert akkor kiveszem belőle!
-
Geryman
tag
Szasztok
Ideje új dolgokat kipróbálnom, ezért is írok ebbe a témakörbe.
Mindenki látja milyen a konfigom szerintem. Van egy két gondom, lehet kacagni is fog 1-2 felhasználó.
A lényeg hogy a PhenomII x4 970 BE 3,5Ghz procim szeretném egy kicsit feljebb húzni és olvasgattam olyanokról hogy nem csak a szorzót érdemes növelni hanem egyéb másokat is állítgatni a megfelelő működésért. A proci hűtőm bírná a kiképzést CPU FAN Thermaltake Frio jelenleg mind a 2 venti üzemel. Nos annok idején elkövettem egy butaságot, most ne nevess:
2x4Gb Kit DDR3 1600Hz Corsair Vengeance memóriám volt és mivel tökéj volt ezért vettem még 2-őt ami hiba voltSzerencsére nem fér be a hűtűborda miatt 1 db kit memória az egyik 12cm-es venti alá. Ezt kicsit meg kellene mókolnom hogy jó legyen, de úgy hogy azért ne barbár módon
valakinek van ötlete szívesen meghalgatom
A másik akkor segíthetne valaki beállítani a proci cuccokat (feszko, szorzó, memória).
Előre is köszönök minden segíjt. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Tibi98 #33314 üzenetére
Alapbeállításokkal elég nagy valóban a drop, a LoadLine Calibration értéken kell állítani. A többi beállítás kb. rendben van, de ha alapórajelen is hibázik a Prime, akkor ott csak utána tuningolnék, ha a BIOS a legfrissebb, RAM le van tesztelve, a gép foglalatai ki vannak takarítva.
HGyu
-
Tibi98
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van:
Giga EP45-DS4
E8400 e0
2x1GB Crucial Ballistix DDR2 800MHz / 2x1GB CSX CEC 1066 DDR2Próbáltam húzogatni a procit, közben prime95-el teszteltem, de nem sikerült stabil beállításokat elérni.
Kíváncsiságból default-on is futtattam egy prime-t, és már 5 perc után hibázott, míg 4GHz-en 1,36V-al ment másfél órát hiba nélkül, csak utána rontott.
Biosban ugye 1,225V a default VID, ehelyett aida64, illetve CPUZ is 1,184-et jelez load alatt.4GHz-n próbálta stabilra beállítani, már 1,425V-nél tartottam biosban, de az említett programok még mindig csak 1,36-37-et mutattak. Ekkora lenne a lap dropja?
Tudna valaki nekem egy hozzávetőleges bios beállítást adni 4GHz-hez? (elvileg az e8400-nak nem jelent nagy probémlát).
-
04ahgy
nagyúr
válasz
HollyBoni #33312 üzenetére
A bal oldali fesz amit éppen most kapnak a cuccok (nem monitorozott, csak ennyi van jelenleg beállítva és alkalmazva). Jobb oldalon a beállítás elmentése után életbe lépő feszeket látod.
QPI amivel a CPU a környezetével kommunikál. Ha BCLK-val tuningolsz, érdemes visszavenni, mint AMD-nél a HT-t. 36x, 32x szorzót javaslok.
HGyu
-
HollyBoni
veterán
Lenne egy gyors kérdésem. Éppen procit tuningolok,de valami nem egyértelmű.
CPU Vcore,van a bal oldalon egy érték,és a jobb oldalon amit lehet állítani. Ha mondjuk a jobb oldalon beállítok 1,220-at,akkor annyi is lesz a feszültség? A bal oldali feszültség mi akar lenni?
Illetve a QPI link mi,mennyire állítsam? i3-540
-
-
ken26
tag
hello! volna egy kérdésem,van ddr3 2gb ramom,ami 1600mhz,volna még egy ram ami meg 1333mhz-és 1gb,mert mondták állitolag lassitja a gépet a felemás memoria,valaki meg tudja mondani,erősit rajta vagy lassitja? mert ugye a játék miatt gondoltam 3gb lenne.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pete55555 #33301 üzenetére
Core Voltage csúszkát húzhatod maximumra, ezt lehűti a rajta levő hűtés úgy is. A core clockot meg 10MHz-enként emelheted. Heaven Demo, FurMark ajánlott a stabilitás ellenőrzésére.
Beállítani ezzel a programmal annyit lehet, amennyit a csúszkák engednek. A stabilitás más kérdés. Ezért kell apránként. Annyit érdemes tuningolni az alapórajel és a maximális stabil órajel között, amennyit csak akarsz. Én nem tudhatom azt helyetted.
De ha két topikban sem jártál sok eredménnyel, akkor joggal feltételezhetjük, hogy ennyit bír az a VGA, ennyi a vége. Attól, hogy egy harmadik topikba jöttél, hiába adunk bármi tanácsot, ha a VGA nem bír többet, akkor ez a topikbéli próbálkozásod is sikertelen lesz.
HGyu
-
polgi803
őstag
Kellemes Ünnepeket fórumtársak!
HGyu!
MW3-on is jáccol?Ha igen,felvehetlek steam-re?
-
Pete55555
addikt
Tudom, hogy nem a legmegfelelőbb topik, de 2 másikban jártam már, nem sok eredménnyel, úgyhogy megkérdezem itt is.
Link alatt látható vidkarim húzásában kérnék segítséget, milyen értékeket lehet beállítani/meddig érdemes húzni. Eddig jutottam vele.
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Kuponkunyeráló
- Tomato firmware
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest