- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- TCL LCD és LED TV-k
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Gaming notebook topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
xxxthrief #33095 üzenetére
A kérdés, hogy mennyire állítottál be mit?
A windows megbolondulás alapórajelen nem ennek a topiknak a témája, ha meg a win nem eredeti, akkor még annyira sem.
@ (#33092) polgi803: Ha stabil volt a 4,9, tesztek és játékok alatt is 1,35V-tal, akkor valószínűleg nem csak validra, hanem jó eséllyel tartós használatra is meglesz az 5GHz.
HGyu
-
xxxthrief
aktív tag
PLS HEEELP!
Felraktam a win 7 x64 ultimatet-t!
Semmi baj nem volt vele amig ki nem irta hogy aktiváljam!
Aktiváltam!
És meghüjült!
nemtudom az időt beállitani!! azt irja mindig h rossz formátumot adtam meg!
google chrome-ról nem tudok belépni ph-ra csak mozzilláról!
És még netezni se tudok mert némelyik oldalon valami tanusitványról zagyvál...
Ez miért van??
Virus vagy mi ez?
vagy ez a tanusitványos hülyeség azért van mert rossz a gépemen az idő??? -
polgi803
őstag
válasz
04ahgy #33091 üzenetére
Azzal nem nagyon foglalkoztam ki mit írt,ellentétben veled,mert neked figyelned kellett
Igyekeztem figyelni és megérteni a dolgokat amit írtál és azt beállítani amit mondtál mert nekem fogalmam se volt,hogy mit hogyan kell,ezért evidens volt,hogy azt tegyem amit te mondtál...na mind1...nekem az a fontos hogy az 5 Ghz álomhatárt elérjem,ha csak egy print screen elejéig is
Remélem sikerül!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
polgi803 #33089 üzenetére
Most nézd, én senkit nem akarok megsérteni, de te megfogadtad a tanácsot, és előrébb jutottál, feleslegesen sem neked, sem a neked segítőknek nem kellett a száját tépni. Olvasva a topikot, biztos láttál erre ellenpéldát, aki most tart ott, hogy alapórajelen nem fagy a gépe...
Aki ebben a topikban a tanácsot nem, és nem abban a formában fogadja meg, ahogy adják, az mit is keres a szájbarágós topikban? Ha haladónak hiszi magát, akkor hess komolyabb topikba, ha meg nem, akkor a tanácsok alapján cselekedjen.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
xxxthrief #33086 üzenetére
A képek alapján a lapod effektívet ír, ráadásul szorzóban megadva. A Memory Clock-ot kell x2-re beállítani, és úgy emelni az External Clockot. Legalábbis ha annak a tanácsát követed, aki az 1:1 beállítást javasolta.
@ (#33085) polgi803: Pontosan, jól érted. Kijelentem, hogy innentől a Tuning, kezdőknek, szájbarágósan topikban nincs helyed, mert középhaladó vagy, legközelebb meg találkozunk az Extrém tuning topikban.
HGyu
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
04ahgy #33080 üzenetére
Előre is köszi hogy segitessz!
Effektivet vagy valósat???
Nem értem
De itt van pár kép a biosomról:
MB inteligent tweaker
Ez is az
memori clock
Menü
Cmos
System fan control -
polgi803
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
polgi803 #33078 üzenetére
1,35V után szépen emeld a feszt (1,375V ---> 1,4V ---> 1,425V, és így tovább, 1,475V fölé nem célszerű hosszú távon menni). 15 perc Prime95 in-place alatt a RealTemp mérése szerint 80 fok fölé ne menjenek a CPU magok 4800MHz-en, így ki tudod kísérletezni a max. adható feszt a hűtéseddel. Ha ez megvan, a korábbiaknak megfelelően lehet egyesével emelni a szorzót, amíg csak stabil a Prime95 legalább egy órát. Ha ez megvan, jöhet a finomhangolás.
HGyu
-
xxxthrief
aktív tag
Ezt már olvastam!
De irtátok hogy a memóriát vegyem le 1:1-re !
Na azt hol kell??
Nemtalálom sehol! -
04ahgy
nagyúr
válasz
xxxthrief #33044 üzenetére
Ameddig nem instabil. Mint minden procit. De lehet úgy is, hogy kötsz rá madzagot, és a porban vonszolod, így addig lehet, míg bírod, vagy el nem kopik a madzag / CPU. Természetesen ha értelmesebben teszed fel a kérdést, akkor a válasz is igazodik hozzá.
@ (#33068) xxxthrief: A válasz az, hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka. Első hozzászólást olvastad már? Ha igen, hányszor?
HGyu
-
vass1024
tag
Hello!
Mi a különbség az ARCTIC MX-2 és az ARCTIC MX-4 hűtőpaszta között? A 4 az jobban hővezet? -
xxxthrief
aktív tag
HellO!
Huztam a procimat!
amd 8450 x3
10.5x szorzó!
250-re állitottam!
a ramok 800 mhz-k 4x1 gb kingston
azokat 3.33 ra állitottam+!
inditom a gépet nem indul!
Inditom még1x kiirja hogy reset the bios...
Ez miért van?
Válaszotok előre is köszönöm !!
ÜDv! -
04ahgy
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #33040 üzenetére
Szia,
Pont ugyanazokat javaslom neked is, mint polgi803-nak, olvass vissza, van egy post konkrét beállítási értékekkel.
(#33039) polgi803: látom a CPU Features résznél a Hyper Threading Technology részt letiltottad. Természetesen nem gond, van ami a 4mag/4 szál felállást jobban szereti, mint a 4mag/8szálat, játékban a hátrányát biztos nem fogod érezni.
Igazából SandyBridge esetén annyira lutri a tuning, annyira a CPU-n múlik a dolog, hogy nem nagyon szól bele a lap, ha a beállítási lehetőségek megvannak, és helytállóak. Nem, vagy max. 100MHz-cel menne többet a CPU-d ezen a feszen.
HGyu
-
polgi803
őstag
Én el tudnám érni az 5 Ghz-et a mellékelt ábrák szerint,amit előzőleg feltettem?Mert 1.35V mellett sem melegedett nagyon a proci...vagy mi a véleményed?
-
csabsz13
aktív tag
helló,
tanácsot szeretnék kérni. egy i5 760-as (2.8 GHz) processzort szeretnék felhúzni 3-3,5 GHz közé valahova, hogy ki tudja szolgálni a GTX560as kártyámat.
ezt feszültség emelés nélkül, gyári hűtővel el tudom érni?
nekiálltam már a beállításoknak, de az intelburn test során látom, hogy eléri a 99 fok hőmérsékletet a CPU és olyankor a CPU-Z-ban jelölt core speed leesik (160as bus speed, 20as szorzó beállítással) még 2.8 GHz alá is.köszi előre is a jótanácsokat!
-
Cs@bo
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tuning ügyben.
Adott egy ilyen konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
Processzor: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 @2,4GHz
RAM: Kingmax 2x2GB 1066MHz
VGA: ATi Radeon HD4770 512MB
Táp: Chieftec 550W
Szeretném a legtöbbet kihozni a prociból, amit lehetséges a gyári hűtéssel. Soha nem csináltam ilyet, úgyhogy ha lehet szájbarágósan.Minden a gyári hűtéssel, illetve gyári órajelen fut, kivéve a VGA-t, azt az AMD Overdrive-al húztam 840MHz-re. Esetleg ha tudtok ajánlani egy viszonylag olcsó, de hatékony hűtőt, azt megfontolom, mert sajna most nincs lehetőségem nagyobb összeget költeni a gépre, de nem lenne rossz tűrhető minőségben játszani.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
xxxthrief
aktív tag
Hy!
1 amd phenom 8450-et x3-at meddig lehet tuningolni??
Üdv! -
ken26
tag
sziasztok! egy AMD Athlon II X2 255 3.1GHz,,egy asrock gs3-oucc lapban,ezt a procit feljebb lehet huzni?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HoReSz1975 #33040 üzenetére
cpu ratio emelés
core voltage fixálás. kezdésnek 1.25V.
-
HoReSz1975
őstag
-
polgi803
őstag
http://kepfeltoltes.hu/view/111217/4.8ghz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111217/4.9Ghz_www.kepfeltoltes.hu_.jpgRemélem meg tudod nézni...
-
polgi803
őstag
HGyu!
Volt egy kis időm és megláttam a max határát a procinak...4.9-et még bírta,de az 5Ghz-et már nem...mentettem képet print screen-nel,de nem tudom valamiért feltölteni,de azért valahogy megprobálom felrakni...valamit bénázik az internet kapcsolat miatt mikor feltöltené a képeket...egy 4.8 és egy 4.9-es is van...Egy jobb alaplapban többet is mehetne?
-
cajn
tag
válasz
darál0w #33033 üzenetére
így van állítottam a Dram fsb-n hogy 1066-on fusson
De kiderült hogy nem ez volt a probléma mert lefutott az IBT Furmark-al együtt. Hanem a játék volt rossz.
Most ezek a beállítások:
FSB: 445
CPU Voltage: 1.35v
Dram Voltage 2v
MCH Voltage 1.2v
VTT FSB Vottage: 1.1v
Dram FSB 5:6 ( most 900 helyett 1066-on fut a ram az everest szerint így jóval gyorsabb)UI: Annyit még változtattam hogy a CPU kapot még + 0.05v-tot 1.3-ról 1.35-re.
-
04ahgy
nagyúr
Nem.
Azt mondom, hogy ha a táp nem lekapcsol, hanem tönkremegy ettől, akkor előbb utóbb amúgy is tönkre ment volna, mert már nem rendesen üzemelt valamelyik komponense.
Ha nem fagy és nem indul újra, akkor akármi lehet a gond, csak a táp nem kevés.Tehát ez egy korrekt, minőségi táp, aminek túlterhelésre le kellene kapcsolnia.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
polgi803 #33017 üzenetére
Azért esik le a szorzó, mert energiatakarékoskodik a CPU. Ha terhelésr kap, akkor felteszi. Ha zavar, akkor már írták a megoldást a többiek.
(#33022) cajn: Valószínűleg a tuningod volt instabil, nem a táp kevés. Persze gyilkolnod attól nem kell. Másrészt a szerkesztés gombot használd gyakrabban, vagy jelentünk hozzászólásvadászatért.
(#33021) polgi803: Windowsban gondolta, írta is, hogy hol, a BIOS-od meg advanced módban van, hiszen a paramétereket manuálisan állítgattad.
HGyu
-
polgi803
őstag
CPU-z-be ugrál a sebesség 4.2 és 1.6 GHz között...a szorzó meg 42 és 16x-os között...
-
polgi803
őstag
válasz
04ahgy #33015 üzenetére
van egy olyan az advanced-ben,hogy CPU ratio...ott lehet felvinni...felette viszont van egy olyan szöveg,hogy CPU ratio range 16-36....de fel tudtam nyomni 42-re a CPU raiot-t...maradjon akkor 42-ön?És ha a magokat emelgetem,akkor minden alkalommal ezt is vigyem feljebb vele együtt gondolom...
-
polgi803
őstag
Még 1 kérdés...van egy olyan rublika is,hogy BLCK/PCIE frequency...ez 100.0-n van...ezt kell bántanom?Most mind a 4 mag 42x-esen van...Ahogy elnéztem 3.4 Ghz-en megy...valamit nem jól csináltam?
-
polgi803
őstag
Még valami...ki tudom választani,hogy hány magot terheljek külön,külön...én kettőt terhelek 40x-esen...a Linx-alatt nem hibázott és a magok max 55 fokra melegedtek... akkor mehet feljebb?És hol kell látnom mennyi az aktuális proc sebesség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest