- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- LG LCD és LED TV-k
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
Sziaztok, érdekelne a véleményetek, hogy mit lehetne kezdeni a configommal
aláírásombna is szerepel, de leírom ide még1x,
MSI p45 neo 3fr (1.0)
geil black dragon ramok : 2x2gb ddr2 1066mhz cl5 (de nem láttam hardware felismerő programokban ,h 1066on menne, cska 800?!)
Q9300 proci,
550w mercury táp(lehet ,h csírke bármihez is?!)
msi 3870 oc kártya(tudom nem mai darab, hamarosan csere lesz 6850-70re)szal a kérdésem, mit tudnék tenni egy minimális tunningoláshoz?!
Honnan tudhatnám meg ,hogy a ram akkor végülis mennyin ketyeg?
hogy tudom frissíteni a bioszt?
nem áll szándékomban nagyon a procit felhúzni 2.5ről kb 2.8 ra szeretném v. 3köszönöm segítségetekek, hozzászólásaitokat előre is!
üdv.
MrBrook -
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33196 üzenetére
kicsit dolgoznom kell, írok később neked!
időzítések jók(vagy ha nem akarsz ramot húzni akkor 5-5-5-15.)
proci BE?! később írok!
(#33197) cajn
igen.
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33192 üzenetére
vagy a biosban vagy aida64el nézd meg a biosod verzióját, a ramodnak a frekijére lennék kiváncsi!
gondolom 1333mhz...?! a hűtő az megfelelős lesz....rakd a ramokat 1333ra, időzítést állítsd 9-9-9-24re a procinak pedig mehet 1.4v és nézd meg mit tud ezen a feszen..nem tudom, hogy a procid BE v sima...mert ha BE akkor szorójátszadozással is tudsz húzni..ha nem akkor marad az fsb..ha csak szorzó akkor minden fesz-t fixálj (vedd le autoról) gyárira, csak a cpu feszt állítsd 1.4v-ra. (igazából kezdhetnéd 1.35ön is...aztán 1.375..de az 1.4 még nem vészes fesz közelsem..) ha nagyjából értelmes példányod van...akkor 1.4el a 3.5ghz meglesz sztem..(lehet feljebb is meg lejjebb is!
)
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33190 üzenetére
szia! 2x3ghz-en megy igaz?
mert a amit írtál az nem frekvenciát meghatározó mértékegység hanem adatmennyiséget.
Milyen hűtőd van? milyen ramjaid vannak? bios?
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Van egy asus m4n78 alplapom és phenom 2 X2 545 CPU.A proci nincs huzva de szertném egy kicsit feljebb huzni.Most 2x3Gb on megy.Érdemes huzni?Leirhatná nekem valaki hogy mit és hogyan kell.Köszönöm szépen.
-
djxp01
senior tag
-
djxp01
senior tag
-
vendettta
tag
válasz
laca000 #33180 üzenetére
gyári feszed elméletben 1.3v, ha csak szorzóval dobálózol...akkor mindegyik feszt vedd le autoról és fixáld gyári értéken, a cpu-nak adj 1.35v-ot...nézd meg így stabil-e stb...(progikat gondolom itt olvasgatva már vágod..)
memória időzítéseket szintén fixáld .u.i.: lapod? bios? cpu hűtő?! mielőtt beállítod a feszt ezeket írd le...(ne hogy megsülj.)
pasztázás mikori? -
djxp01
senior tag
válasz
04ahgy #33169 üzenetére
Köszi, nem is tudtam a CTRL+F1 trükköt
Viszont a leírásod után sem tudtam tovább töltetni a windowst. Már felmentem 1.40Voltra a proci fesszel, de semmi eredmény. Mi lehet a probléma? MCH +0.2v, FSB +0.1V . A képen épp nem úgy van beállítva, de azt is próbáltam.
Meddig mehetek el még fesszel ? Mert a Gigabyte lapok szeretnek spórolni az árammal, és elég nagy lehet a Vdrop még 1.4voltnál is , nem?
-
-
laca000
őstag
Sziasztok!
AMD 980 BE-m van, tuning után most így néz ki, 4000 mhz-en ketyeg:
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 980, 4000 MHz (20 x 200)
Kérdésem az, hogy a 18.5-ös értéket emeltem 20-ra.
Máshoz nem nyúltam.
Nem lesz így baj?
Játék alatt nincs gond de a Furmark teszt alatt KIFAGY!
Ez aggaszt!
Én meg le szeretném futtatni.
Tudnátok segíteni ebben a kérdésben?
Köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
-
djxp01
senior tag
-
djxp01
senior tag
Sikerült szereznem egy állítólagosan jó tuningos Q9400-at...
Gigabyte P35-DS3L (rev1, legújabb bios) + 1066 Kingmax DDR2 2GB + Ninja 2 B hűtővel próbálnám 3.8-ghzen hajtani, mivel az előző tulaj azt írta rá, hogy "1,28V elég neki a 3,8-hoz."
De sajnos sehogy sem sikerült stabilizálni 3.8Ghz-en a procit, mert post screen töltése közben kifagy. (attól félek, hogy az alaplap gagyi ehhez a sebességhez(?)
Miket állítsak a biosban a 3.8 ghz stabil eléréséhez?
Jelenleg ezekkel a beállításokkal próbálkozom:
CPU Ratio 8x
Fine CPU Clock Ratio +0.0
CPU Frequency 3.80 Ghz (475x8)
System Memory Multipler 2.00
Mem Mhz 950DDR2 OverVoltage +0.2V (ezt felesleges +0.2voltra tenni? normalon is jó lehetne? mert a mem 950-en van a gyári 1066 helyett)
FSB OverVoltage Normal
(G)MCH OverVoltage Control Normal
CPU Voltage 1.28125VNormal CPU Vcore 1.21250V
A helyes beállítást megköszönném
-
ks1995
csendes tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ks1995 #33157 üzenetére
Az eddigiek jók. A RAM időzítést állítsd manuálisra, és szépen a 9-9-9-24-et adagold be neki. A feszültségek sehol se legyenek Auto-n, mint ahogy a Memory Multiplier sem. Ha azt a szorzót manuálisan beállítod, amivel a most is látható 1200MHz körülire kijön a RAM, az jó.
A CPU Termination lehet fix 1,3V, a CPU Vcore meg 1,4V, elég jó a hűtésed hozzá.HGyu
-
ks1995
csendes tag
válasz
04ahgy #33156 üzenetére
Háááát.. lehet hülye vagyok de nem tudom mi az az MCH :S meg még annyi hogy pont 1066 ra nem tudom vissza rakni kisebb meg nagyobb értékek vannak de csináltam képet de lehet hogymár értem hogy gondoltad 333 fsb-vel legyen a ram 1066?
http://kepfeltoltes.hu/view/111220/2011-12-20_16.58.50_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?
http://kepfeltoltes.hu/view/111220/2011-12-20_16.59.11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?
http://kepfeltoltes.hu/view/111220/2011-12-20_16.59.23_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?
-
-
ks1995
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segitség tuningal kapcsolatban
Proci2D E7500 2.93Ghz
Alaplap:Gigabyte G41MT-S2PT
RamINGSTON 8Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT)
TápAPTOXX 500W
P hütő: hyper tx3Addig jutottam el hogy húztam az fsb-t 266-ról 316-ra 3.47 Ghz en van most azt tudom ha lefagy a gép tovább húzásnál v kék halál feszültséget kell adni neki és adok is de ugyanúgy lefagy... olvasgattam ramidözitésekről h aztis kellene állítani de nem merek hozzá nyúlni.
A hűtésem bírja így 3.47-en Prime95-el terhelés alatt 45 fok max a proci. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.Ha kértek bios-ról képeket csinálok.
-
cajn
tag
válasz
Doki-HUN1978 #33151 üzenetére
Ugyan ez a fagyás az én gond is!
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
04ahgy #33150 üzenetére
Annyi bajom volt, hogy közepes beállítások mellett le-leesett az fps játék közben 20-25-ig az amúgy 35-40-ről.
Ezt szerettem volna kicsit stabilizálni, ami sikerült is, ha a fagyogatásokat figyelmen kívül hagyjuk.
De úgy látom kénytelen vagyok kicsit visszább venni a stabilitás érdekében.
Kösz: Doki
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #33149 üzenetére
Lehet a tuning miatt. Ha alapon nem viszi a BF3-at úgy, ahogy szeretnd, azon szerintem még 20% tuning sem segít...
HGyu
-
Doki-HUN1978
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
A procim AMD9750x4-es, a vga 9800GTX 512Mb, 2x2Gb Geil ramok.
Egyiken sem gyári hűtő van már, amit eddig csak a hangereje miatt tettem fel, de úgy döntöttem -mivel a BF3-at nem viszi úgy, ahogy szeretném- meghúzom az órajeleket.A processzort és a vga-t egyaránt kb: 10%-al húztam feljebb és a procinak adtam 0,05V-ot.
Játék közben -nem melegszik semmi nagyon- viszont csinál azóta fagyásokat. (kb. fél óránként)
Ez lehet a tuning miatt?
Vegyem vissza az órajeleket kicsit, vagy adjak több feszt a processzornak?
Esetleg a memóriák időzítését módosítsam?Előre is köszönöm a tanácsokat!
Doki
-
TheJoeker
tag
Hello!
Van egy UD5 alaplapom, i7 920as CPUval.
A CPU Clock Drive miben számít, hogy 800mV vagy 900mV?
Volt ahol azt olvastam, hogy a 900mV tönkretette a CPUját.
Vélemények erről? -
Gaborka30
aktív tag
HGyu javalatára itt vezetem elő a problémámat
Adott a következő konfig:Az adatok látszanak a cpu-z validálásból. A problémám a következő: szeretném, ha a RAM-ok mennének 1066 Mhz.en, de nem tudom ezt elérni. A memóriák: 4* 2 Gbyte Kingston Hiperyx PC"-8500 CL5 KHX8500D2K2 modulok. 2008-ban vettem az elő 2*2 gigát, most a másodikat. Elvileg mind a 4 modul képes a 1066 Mhz-re. Az alaplapom is tudná, de nem tudom összehozni. Annak idején (2008-ban) a P45-ös topik hathatós segítségével már próbálkoztam a processzor tuninggal is.. 390 mhz-ig jutottam, de nem volt stabil maradtam a az alapértékeken. A memóriát sem sikerült feljebb tornászni. Most, hogy beújítottam még 4 giga ram-ot, újra szeretnék megpróbálkozni az 1066 mhz-el. A cpu tuning annyira nem fontos, de ha esetleg arra is találok megoldást, akkor az csak jobb.
Még egy érdekesség a lap-al kapocslatban: tegnap már próbálkoztam a beállításokkaamiben szereplet egy teljes bios reset is (clr cmos, elem ki, csavarhúzó rövidzár, elem vissza) akkor visszaállt a biosban vmi, mert a gép újra elkezdte azt csinálni, amit a legelején: ha win alól leállítom, akkor nem leáll, hanem újraindul. Csak a tápon levő kapcsolóval tudom kikapcsolni. Közben megtaláltam, hogy ez a jelenség akkor jön elő, ha engedélyezve van a detect usb storage. Ha ezt letiltom, akkor kikapcsol szépen.Viszont, most hogy engedélyezve van, végre normálisan működik a később beépített usb 3.0-s kártya. Mindegy.. szóval lehet, hogy vmi nem kóser a lapnál sem, de azért remélem sikerül megoldani, hogy menjenek a ram-ok 1066 mhz-en. Bocs ha hosszú lettAmit tegnap próbáltam: természetesen fesz emelés 2,2 v-ra, valamint a gyári 5-5-5-15- timing beállítása, valamint a performance levele 10-re állítása ( most is 6-on van, de hogy miért azt nem tudom... a Performanche Enchance standardon van). A beállítások után 3-zor azonnali újraindulás, mad újra a biosba lehet belépni. MCH strapping 266 Mhz- re volt állítva, 4.00A szorzóval..CPU clock Drive 800mV, PCI Express clock Drive 900 mV.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kareszovics #33140 üzenetére
NB orajelet nem írtad, hogy visszavetted volna. megtetted?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kareszovics #33138 üzenetére
Azért gondolom ők minden szükséges szorzót visszaosztottak, mint pl.: RAM, CPU_NB, CPU, HT...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kareszovics #33136 üzenetére
Például. De a 266MHz-es busz órajel is sok lehetett. Több lépésben végezd a beállításokat. Előbb a CPU szorzót és a feszeket beállítod és elmented, majd a RAM időzítést beállítod, elmented, majd 250MHz-ig két 25MHz-es lépésben, onnantól 5MHz-es lépésekben emelj, és mindig teszteld a stabilitást. Ne egyből 266MHz-et. Jah, és a HT-t visszaosztottad?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kareszovics #33134 üzenetére
RAM feszültség 2,1V legyen, az időzítés meg CL6-6-6-18.
HGyu
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Azon kívül, hogy nem vagyok egy nagy tuning bajnok a következő a problémám:
- Adott az adatlapomon levő konfig, amit alapórajelen használtam eddig
- a következőket állítottam be:
- - 14x200, helyett 12x266
- - a RAMoknál kézzel beállítottam, hogy 1066-osak legyenek (a BIOS tiszta segítséget nyújt).
- - a feszt 1.375-ről felhúztam 1.400-re
- - HT 10x200-ról 7x266-ra módosítottam
- - PCIE frekit fixáltam 100-onA gép semmilyen formában nem akart bebootolni, Insertes indítás segítségével sikerült "újraéleszteni" a rendszert.
Ha elrontottam valamit, akkor mit, mert nekem úgy tűnik jól állítottam be mindent.
A válaszokat köszi!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Wartburg353W #33132 üzenetére
Jól sejted.
Legjobb tudomásom szerint nincs azokból az 5-ösökből szorzózármentes, csak a kétmagosból van, abból is 1 db. ez -
Wartburg353W
csendes tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy 1. generációs 4 magos i5-ből nem létezik szorzózár mentes K-s verzió?
Várom hogy valaki útbaigazítson! -
04ahgy
nagyúr
válasz
xxxthrief #33128 üzenetére
Akkor a CPU venti helyére kösd az egyik házventit, és azt tudod BIOS-ból, a másikat meg az előlapi vezérlőről állítani.
(#33129) cajn: szerintem ne az eddigi értékeid próbáld a lapra erőltetni és azt sikertelen tuningnak elkönyvelni. Indulj el nulláról. A gépet szereld ki a házból, sűrített levegővel portalanítsd az alkatrészeket, bordákat, tápot. NB alatti pasztázást ellenőrizd, szükség esetén az elöregedett pasztát cseréld frissre. BIOS-t a legfrissebbre frissítsd, a VGA PCIe, RAM érintkezőit radírozd fényesre, mint ahogy a CPU alját is.
HGyu
-
xxxthrief
aktív tag
HellO!
itt Miért nem tudom a Ventiket szabályozni?
Van 3 darab is!
Mindegyik 3 pines!
2db arctic cooling f12
és 1 db arctic cooling f9!
Válaszotokat előre is köszönöm!
HellO! -
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33123 üzenetére
egy Corsair 430-as tápom van (builder series jelölésű).
épp tegnap szereltem be egy fogyasztásmérőt a rendszer elé és heaven benchmark ill. játék (crysis2) közben sem mutatott többet 270-280 W-nál (és ebben a monitor 30-40 W-ja is benne volt).egy ilyen CPU hűtő megteszi vagy lehet olcsóbb is (az Arctic-hoz ragaszkodnék, mert jókat hallottam róla)?
http://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_freezer_13/172238
mi az a Hyper TX3? ez a hűtővel kapcsolatos dolog? csak mert pl. ennek a honlapján sehol nem találtam, hogy ilyesmiről szó lenne. -
04ahgy
nagyúr
válasz
csabsz13 #33122 üzenetére
Nem a gyári hűtő az oka, de tuninghoz előbb be kellene szerezned egy normálisabb hűtőt. Hyper TX3-mal kezdődően és attól felfele.
Tápod milyen van pontosan?
A Dynamic Vcore annyit tesz, hogy nem konkrétan annyit kap a CPU, amit te beállítasz neki, hanem az aktuális állapotához képest a beállított ofszettel többet / kevesebbet. Ha olyan CPU-t pakolsz az alaplapba, aminek más az alapfesze, akkor idomul az alapfeszhez a beállítás, és más feszt fog kapni. Fixált értéknél (manual beállítás) meg mindig konkrétan annyit kap.
HGyu
-
csabsz13
aktív tag
válasz
darál0w #33050 üzenetére
helló,
a feszültségekhez nem nyúltam hozzá.
a BIOS-ban a performance menüben a voltages alatt a processor core mellett dynamic beállítás van (ezzel ellentétben a memory-nál pl. ott van egy konkrét szám). ott egyébként én nem is tudok per pillanat változtatni, mert inaktív az a rész (gondolom egy másik beállítás miatt).a két olvasmányt köszönöm, a 2. számú alapján próbálkoztam elsőre, de sajnos nekem más típusú BIOS-om van és nem találtam meg minden opciót, amiről ebben ír.
ha esetleg segít valamit, akkor pakoljak fel képet a BIOS-ról?
azt azért hozzáteszem még (talán az előbb nem írtam), hogy mindez gyári hűtővel megy, szóval lehet, hogy ezért nem jön ki több belőle... -
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
polgi803 #33115 üzenetére
Ügyes. Miért nem csinálsz CPU-Z validot? Akkor egy szép linkkel is tudnád mutogatni...
Egyébként szerintem ezen a feszen, vagy picivel fölötte folyamatosan tudnág 5GHz-en használni, de 4,8-on mindenképp, még alacsonyabb feszen is.
(#33114) HoReSz1975: teljesen korrekt, átlagos szint. Rendben vannak az értékek...
HGyu
-
polgi803
őstag
Szia HGyu!
Megvan az 5 GHZ!!!
Ezzel részemről vége a próbálkozásnak...ennyit akartam csak megörökíteni...
http://kepfeltoltes.hu/view/111218/5Ghz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
HoReSz1975
őstag
4.6GHz; HT On; LLC2 bekapcs; 1.32V - 1.33V Offset -en, ez jó eredmény állandó használatra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nintendo Switch 2
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest