- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34605 üzenetére
Már az is megvolt. Igazából a géppel nincs problémám így sem, hogy 900 MHz-en mennek a ramok. Csak gondoltam, ha egyszer már 1600- osak, akkor menjenek is annyival. De még akkor is csak 1333-at jelzett a bios, ha végigfutott mondjuk 1500 MHz- es ram beállításnál. Megpróbálok szermányolni támogatott ramokat. De azzal meg azt furcsálom, hogy leírás szerint 16Gb-ig lehet bele pakolni és nem ajánlottak 4x2 Gb-os kitteket. Tehát ,,csak" 8 Gb-ot lehetne beletenni.
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34595 üzenetére
Azt hiszem feladom. Ha az idôzítést manuálisan állítom a bios után fagy le, ha a frekvenciát nem hagyom auton, el sem indul. Ha pedig az fsb-hez nem nyúlok, a cpu-z 1:2- es ratio-t jelez és így megvan az 1333MHz mindenféle állítgatás nélkül.
Azért köszönöm a segítséget.Talán 1-2 hónap múlva újra nekiveselkedem.
Üdv: István -
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34593 üzenetére
A bios 1.5V-tól engedi 2,7-ig, vagy az auto beállíás. Alapból auto-ra van állítva. Most bróbálltam beállítani értéket neki. Felmentem 1.9-ig, de semmi változás nem történt. Ugyanúgy letiltotta a windowst. Igazából, a memória auto értékről való átállítása nem tetszik neki.
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34590 üzenetére
Nos, ha beállítok feszültségi értéket, már végigfut a bios. Viszont csak az auto-ra állított időzítés mellett. Már beállíthatom az 1400MHz-es memóriára. Ám, amikor a windows-t kezdi betölteni, jön a félelmetes kék ablak és ennyi. Szerinted érdemes ezt eröltetnem? Végül is a játékok miatt próbálnám beállítani 1600-ra. Változna valamit a mostani 900 MHz után?
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34576 üzenetére
Akkor valószínű ez lehet a baj. Ez egy geil black dragon kit. Az alaplap leírásában nem szerepel kimondottan ez a típus. Ezelőtt egy p5q-se2 lapom volt, abban szintén egy ilyen típusú memóriák voltak. Annak a leírásában sem szerepeltek, így akkor itt a fórumon érdeklődtem. Megfelelőnek titulálták őket. Most viszont a saját fejem után mentem. Egyébként pedi tökéletesen működik a gép. Akkor most mi lehet?
-
flexomaci
tag
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34570 üzenetére
Az is megvolt, de amint nem hagyom auton, hibát ír, és nem indul tovább. Az 1600MHz nem is jelenik meg a listán. Csak 1000, 1400 és 1700 MHz a választék. Az értékeket egy másik bios beéllításról másoltam, mert mint írtam abszolut analfabéta vagyok benne. Ez az első olyan gépem, amin ez lehetséges.
-
flexomaci
tag
Sziasztok
Egy asus p5q3 lapban dolgozik nálam egy q9650-es proci. 8Gb DDr3-as 1600 mhz ram van a gépbe belepakolva. A proci jelenleg 4 Ghz-en ketyeg. A cpu-z dram frekvenciára 475MHz-t jelez. A ratio az 1:1. Hogy jön ki ebből az 1600? Egy kicsit még tanulom ezeket a dolgokat. Segítsetek légyszi. Üdv: István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hálózati / IP kamera
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Goddess of Victory: Nikke
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest