Hirdetés

2013. május 25., szombat

(#36251) Hata79

Hata79
(lelkes újonc)

Segítség!

Vista SP 1-et akarnám telepíteni, de megáll ennél a folyamatnál. Órákat várhatok, akkor is így marad, viszont ha kikapcsolom, akkor szétkúrja a rendszerleírót, és csak Vista lemezzel lehet rendbehozni.

Miért szomorú a gyermekem hangja?

(#36252) GoodSpeed válasza Hata79 (#36251) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Próbáld meg csökkentett módból felrakni.

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#36253) vinikorn

vinikorn
(fanatikus tag)

Miért nem tudták megoldani, hogy az USB Biztonságos eltávolítás ablakban ki van írva melyik-melyik USB: [link]?

(#36254) gb4400 válasza vinikorn (#36253) üzenetére

gb4400
(senior tag)

Szia!

Ha a biztonságos eltávolítás ikonra nem jobb klikkel, hanem ballal kattintasz, akkor egy buborékban mutatja az eszköz típusát, és esetleges betűjelét is.

Tengerparton agg atyák a gatyákat aggatják!

(#36255) GoodSpeed válasza GoodSpeed (#36248) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

A júniusi adag.

Windows 7 esetében 14 volt Vistához 9 :)

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#36256) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)

sziasztok,

segitseg kellene.

egy acer aspire x1700 ez a hibat dobja nonstop:

hardver vagy softver?

Aurea mediocritas

(#36257) AXisBOLD válasza AXisBOLD (#36256) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)

szerk.: vista home premium

es ha el is indul, azt asztalt betolti aztan egybol freeze. a merev desktop bamul velem szembe.

Aurea mediocritas

(#36258) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Windows 7 -en nem, XP-n nem tudom, Vistán viszont frissült az Update Agent.

(#36259) woland_y2k válasza GoodSpeed (#36258) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

w7-en is frissult, ket napja raktam egy laptopra sp1-es hp-t es ez volt az elso frissites.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#36260) GoodSpeed válasza woland_y2k (#36259) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ja most, hogy megnéztem a frissítési előzményeket már látom 19.-iei dátummal, viszont engem az tévesztett meg, hogy itt nem jelzi:

(#36262) Taoharcos

Taoharcos
(kvázi-tag)

Üdv,
Fujitsu Siemens Amilo Li1718 Windows Vistával van. Újra kéne telepíteni, de nincs Vista telepítő, és recovery lemezként egy olyan van, ami XP-hez van. Hol lehetne beszerezni hozzá valami telepítő vagy recovery lemezt? Illetve van valami billentyű amivel bootoláskor elő lehet csalogatni a valami recovery particiót? A Vistát kéne visszatelepíteni, mert fontos az eredeti legális szoftver.
A gyors segítséget nagyon megköszönném.

(#36263) derossi válasza desirehd (#36261) üzenetére

derossi
(senior tag)

windows vista alatt nem megy a wpa2 válassz más titkosítást ,én wep-et használom .

(#36264) hunfatal válasza derossi (#36263) üzenetére

hunfatal
(PH! félisten)

Ha megfelelő a driver, akkor simán működik, én gond nélkül használtam anno WPA2-t Vista alatt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.szorenyiadam.android.arkanoidx || http://www.facebook.com/ArkanoidX

(#36265) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

E havi foltozó kedd... 30.9 MB :K

(#36266) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ez is elég sovánka lett :D

(#36267) Babetta-X

Babetta-X
(senior tag)

Sziasztok! Szinte ugyanolyan problémám van mint a néhány hozzászólóval előttem lévőnek. Adott egy gép amin van egy Vista, már kb 5 éve fut, tele van mindenféle hulladékkal stb. szóval újra kell telepíteni. A gépen van matrica, teljesen legális, megvásárolt Vista volt, de ahol feltették rá, ott behúzták a dvd-jét sajnos, így nincsen hozzá semmiféle telepítőm.

Mivel tudnám úgy feltelepíteni, hogy a gyári kóddal működjön? Bárhonnan letölteném, csak gondolom a "fekete" változat nem lesz jó a gyári kóddal.

(#36268) lck válasza Babetta-X (#36267) üzenetére

lck
(fanatikus tag)

Miért ne lenne jó ?
Ha pl. valamelyik torrent oldalon találsz egy a gépeden lévővel megegyező verziójú érintetlen ( MSDN ) telepítőt, akkor a gépen lévő kóddal működni kell.
Telepítés után ugyanúgy jogtiszta lesz mintha az eredeti lemezről raktad volna, mert a kód számít, nem a telepítés módja.

(#36269) woland_y2k válasza lck (#36268) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

felteve, hogy az msdn verzio elfogadja a kodjat.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#36270) Babetta-X válasza lck (#36268) üzenetére

Babetta-X
(senior tag)

Az oké, csak emlékeim szerint egy torrentes xp-vel, sokszor volt, hogy a gyári kóddal nem települt fel (mondjuk azoknak a nagyja tört változat sajnos) ezt szeretném elkerülni. Microsoftnak nincs valami legális letöltési lehetősége ilyen esetekre? XP-nél egy kedves fórumtárs a windows fejlesztő központjából letöltött nekem egy XP-t ami teljesen gyári és legális.

(#36271) Tibi86 válasza Babetta-X (#36270) üzenetére

Tibi86
(fanatikus tag)

De, letöltheted az isokat hivatalosan is. Nezd meg a win7 topik elso hozzaszolasat, ott van a vegen a link. Az ott levo oldalt tovabblapozva ott lesznek a Vista kepfajlok is. (magyar az nincs fent)

(#36272) Babetta-X válasza Tibi86 (#36271) üzenetére

Babetta-X
(senior tag)

Vicces, hogy pont a magyar hiányzik :) Mondjuk gondolom utólag le lehet hozzá tölteni valami furmányos módon nyelvi fileokat.

(#36273) Tibi86 válasza Babetta-X (#36272) üzenetére

Tibi86
(fanatikus tag)

Ha, Business vagy 'ne adj isten Ultimate volt a laposra előtelepítve akkor minden gond nélkül letöltesz majd update-n keresztül nyelvi csomagot. Ha Home premium-od van akkor is megoldható, van leírás hozzá talán itt a logout-on is.

Az ultimate iso tartalmazza egyébként mindegyik verziót.

[ Szerkesztve ]

(#36274) Tibi86 válasza Tibi86 (#36273) üzenetére

Tibi86
(fanatikus tag)

Ja, és ezek retail verziók, amiket oem/retail kulccsal is tudsz majd aktiválni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#36275) hunfatal válasza Tibi86 (#36273) üzenetére

hunfatal
(PH! félisten)

Businessre updateről nem tudsz nyelvi csomagot tölteni, csak Enterprisera (ez biztosan nem volt előtelepítve) és Ultimatere.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.szorenyiadam.android.arkanoidx || http://www.facebook.com/ArkanoidX

(#36276) Storms

Storms
(senior tag)

üdv!

Mit jelent az hogy megszünt a vista támogatottsága? ha felteszem nem lesz rá pl.: defender frissítés? Miért szűnik meg, az Xp-nek akkor miért volt több mint 10 évig?

(#36277) Storms

Storms
(senior tag)

valaki?

(#36278) gb4400 válasza Storms (#36277) üzenetére

gb4400
(senior tag)

Egy ideje meghosszabbították a Vista támogatottságát, egészen 2017 áprilisáig, azaz eddig érkeznek hozzá frissítések. Ha jól tudom, eredetileg 2012 elejéig tartott volna, de kitolták még újabb öt évvel. Addig nincs vele gond.
Az XP marad csak 2014-ig.

[link]

[ Szerkesztve ]

Tengerparton agg atyák a gatyákat aggatják!

(#36279) Brucehun

Brucehun
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy problémám, hogy a Vista Ultimate-t szeretném telepíteni egy 40GB-os IDE HDD-re amelyet USB-el tudom csak rákötni a gépre! A telepítő látja a particíót, de nem engedi telepíteni rá, de az XP telepítő igen! Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

HALF-LIFE FOREVER!

(#36280) fgordon

fgordon
(senior tag)

Sziasztok, Vista Business-t lehet ingyenesen frissíteni Windows 7-re? Vagy ha nem ingyen, akkor mennyiért, mi módon?

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#36281) fgordon

fgordon
(senior tag)

"Windows Server 2008 is built from the same code base as Windows Vista; therefore, it shares much of the same architecture and functionality. Since the code base is common, it automatically comes with most of the technical, security, management and administrative features new to Windows Vista"

Ha így van, miért nincs (SSD) TRIM támogatás Vista-ban, míg 2008 srv-ben van, ha ugyanaz az alapja? Valami hack hozzá? :B

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#36282) GoodSpeed válasza fgordon (#36280) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

A Windows 8 nem felelne meg helyette? Az olcsóbb lenne. Egyébként attól is függ, hogy OEM vagy dobozos Windows Vistád van, ha a 7 -esre akarsz frissíteni.

(#36283) GRaul

GRaul
(fanatikus tag)

sziasztok!

Windows Vista business 64 bitest honnan tudok leszedni?
A kód megvan hozzá a laptop alján. de a telepítő dvd már nincs meg.
Most pedig szeretném upgradelni windows 8 ra.

Köszönöm a segitséget.

Üdv Misi

(#36284) woland_y2k válasza GRaul (#36283) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

miert, mi van most a laptopon?

(#36285) GRaul válasza woland_y2k (#36284) üzenetére

GRaul
(fanatikus tag)

semmi jogtiszta :)

(#36286) woland_y2k válasza GRaul (#36285) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

azzal is vegrehajthatod a frissitest.

(#36287) GRaul válasza woland_y2k (#36286) üzenetére

GRaul
(fanatikus tag)

most ez komoly?

Van egy saját laptopom ahhoz kaptam jogtiszta win 7et. azt upgradeltem win8ra.
A céges laptopom alján van a windows vista business kód.
Az asztalin meg most jelenleg a win 8 pro van. amit a 64 bites dvdről telepitettem fel.
De amikor akartam aktiválni a megvett kóddal, akkor kiirta h ez a kód csak tiszta upgradere használható.
Tiszta telepitésre nem.
erre van vmi ötleted?
Hallottam vmi átirogatásról is.
Mehet privibe is.
És köszi a segitséged előre is.

(#36288) woland_y2k válasza GRaul (#36287) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

igen, komoly. bar, ha ceges laptop van es azon van a vista, akkor az upgrade-et is a ceg nevere kellene megvenni, hogy jogtiszta legyen. frissitest meg csak akkor lehet atvinni masik gepre, hogy ha ahhoz is van valamilyen jogtiszta win (oem, vagy dobozos).

tiszta telepites utan ezt kell megcsinalni es lehet aktivalni.

(#36289) GRaul válasza woland_y2k (#36288) üzenetére

GRaul
(fanatikus tag)

és ez mennyire legális?

illetve miért van az h a laptopos upgrade kóddal amit emailbe kaptam azt engedte tiszta telepitéshez is és jó volt

(#36290) woland_y2k válasza GRaul (#36289) üzenetére

woland_y2k
(PH! félisten)

a regedites piszkalas nem gond. az mar annal inkabb, hogy olyan gepre telepited az upgrade-et, amihez nincs regebbi, eredeti win-ed (ha jol ertem). felmenni fel fog, aktivalni is lehet majd, de elobb-utobb sirni fog a rendzser, hogy az adott kulcs ket helyen van hasznalva egyszerre.

(#36291) GRaul válasza woland_y2k (#36290) üzenetére

GRaul
(fanatikus tag)

De nekem ket win 8am van. Egy eredeti win 7et upgradeltem 8ra. Az van a sajat laptopomon. Plusz most kaptam a samsung ssd melle egy win 8 upgrade packot. Ez a harci helyzet.

(#36292) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Foltozó kedd :)

(#36293) Tibitabi

Tibitabi
(kvázi-tag)

Sziasztok!
A Vista-s laptop-unkra feltelepítettem az ioBit Advanced System Care 5.2.0 nevű rendszer optimalizálót, ami más gépeken be szokott válni, tulajdonképpen ezt is szépen kitakarította. Vista-val eddig nem használtam, és elég sokszor újraindult a gép amíg rendbe tette a Registryt meg mindent.
A baj az, hogy megkeverte a gépet a tisztogatás és most nem hajlandó csatlakozni a Router-hez, pedig előtte semmi gond nem volt. Hiába írom be a jelszót és állítgatom a titkosításokat, egyiket sem fogadja el.
Mi a megoldás? Hogy lesz ismét internet elérésem? :F ( Az XP-be meg a Win7-ben jobban otthon vagyok )

(#36294) Tibi86 válasza Tibitabi (#36293) üzenetére

Tibi86
(fanatikus tag)

A registry tisztítók általában készítenek biztonsági mentést. Annyi tudsz csinálni, hogy visszaállítod a biztonsági mentéseket a System Care-ben.

(#36295) Tibitabi válasza Tibi86 (#36294) üzenetére

Tibitabi
(kvázi-tag)

Köszi! Ma újraindítottam a modemet és a routert és már működött is. De elképzelhető a routert is megkeverte a tisztogatás, mert este nagyon lelassult a sebesség, ma már nem is volt a Reset-ig. (Illetve csak áramtalanítottam őket.)

(#36296) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Aktuális

(#36297) BurnOut

BurnOut
(újonc)

üdv.

elején kezdem h minden világos legyen!
egyik barátom gépének biztonsági mentése itt van a gépemen (win7 64 bit) képek, zenék...stb
vett egy használt laptopot (fujitsu siemens amilo li 1705) amihez csak vista drivereket gyártottak (xp feltettem kikukáztam a drivereket de használhatatlan volt a gép) szóval most vista ultimate sp2 van rajta.
Most röccenés mentesen csinál mindent (netezésre kiváló), de ha vissza akarom másolni a fájljait a gépére (van 3 külső vinyóm mindet próbáltam fat32 vel és ntfs el is) akkor a képek egyszerűen szétesnek, pixelesek, homályosak. Ha a vinyót visszadugom az én gépemre akkor minden tökéletes!
Próbáltam képnézegetőt (ACDseed) de abban is nézhetetlenek a képek!
Az tűnt fel még mikor telepítettem a vistát akkor az asztlimon leszedegettem a drivereket a laposhoz (hivatalos oldalról), és amikor kész lett az install akkor pendriven át akartam vinni az illesztőket meg 1-2 progot (winrar, codeck..etcetc..) de semmit sem tudtam használni (ekkor azt hittem h a pendrivel van vmi gubanc) a winrart 2 hiba üzivel tette fel utána mindent crc hibásnak látott...amikor a laposon mentem fel netre és ugyan onnan töltöttem le a winrart meg a drivereket akkor minden flottul felment elsőre...:S

remélem tudtok segíteni mert én kifogytam az ötletekből :S
kösz előre is

who said that the rock it´s only for crzy people its for all yeahhhhhhh

(#36298) GAbre

GAbre
(őstag)

Üdv!
Nekem az a bajom,h még sima vistám van,letöltöttem anno, axem sp 2-eset,de azóta is jópár frissítés van.(kb 2 éves a lemezem,a gyári meg még több)
Nem tudtok vhol olyan telepítőt,ami tartalmaz frissítéseket?

Mire letöltöm,felrakom mindet,jóval lassul a rendszer...
Vista home premium x64

Zte blade,Skate Grand-X tokok,házak,és érintők itt!

(#36299) BurnOut válasza BurnOut (#36297) üzenetére

BurnOut
(újonc)

nos a fő h a problémát kiküszöböltem , de az okát még mindig nem tudom (ez a kissebik baj) :S

am kiírtam a fileket dvd re és onnan másoltam őket a laposra így nem estek szét...nem tudom mi baja lehet a flash driveokkal és a külső harddrivokkal, de az is lehet h az usb portal van vmi...az az egy közös pont a fals próbálkozásoknál :/

szép napot! :C

who said that the rock it´s only for crzy people its for all yeahhhhhhh

(#36300) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Aktuális:

(#36301) cigam

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van olyan oldal, ami beazonosítja a gépem OEM kódját? Mert a Vista Busines feliratot még csak csak elolvasom, de utánna van vmi (nyelv?)
+Honnan szerezhetek OEM install verziót? Az MSDN-es verzió nem fogadja el a kódot.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#36302) Zs0lt

Zs0lt
(újonc)

Sziasztok!

Kérdésem a következő: hogy tudok a Microsoft Dreamspark-ról letöltött Vista image-ből boot-olható pendrive-ot készíteni? Tehát nem imageből boot DVD-t, abból pedig boot-olható pendrive-ot, hanem image-ből egyből boot pendrive-ot - ugyanis nincs DVD író a gépemben. További szűk keresztmetszet, hogy XP-t használok, amit az ilyen programok nem szeretnek. :( Van valakinek ötlete? Köszönöm.

(#36303) nussa5 válasza Zs0lt (#36302) üzenetére

nussa5
(fanatikus tag)

(#36304) Zs0lt válasza nussa5 (#36303) üzenetére

Zs0lt
(újonc)

Remek - LENNE! Ha nem csak Vista és 7 alatt működne. De - mint említettem - XP-t használok. :( Azért köszönöm.

(#36305) cigam válasza Zs0lt (#36304) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nincs az egyik cimborádnak/az iskolában egy olyan gép amiben van DVD, vagy W7 fut rajt?

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#36306) Zs0lt válasza cigam (#36305) üzenetére

Zs0lt
(újonc)

Persze, meg tudnám oldani valahogy, de úgy voltam vele, hogy ha lenne olyan progi, mint a UNetBootIn a linuxos világban, akkor nem kéne egy gépet elkunyerálnom valakitől emiatt. De ha nincs ilyen progi, hát nincs... Mondjuk az tény, hogy ideje lenne már új gépet is vennem, amire legalább egy Win 7-et fel tudnék tenni. De nekem ez a kihívás: minimál hardverből kihozni a maximumot. :)

(#36307) cigam válasza Zs0lt (#36306) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sztem létezik az amit keresel, és úgy hívják WinUSB Maker. Egy próbát megér a WinSetupFromUSB
Elméletileg mind2 elfut XP alatt is.

(#36308) Zs0lt válasza cigam (#36307) üzenetére

Zs0lt
(újonc)

Az első nem települ fel, mert a .NET keretrendszer verziószáma nem tetszik neki - le van töltve minden frissítés az XP-hez - a másodiknál meg elkezdett pittyegni az Avira. Úgyhogy tényleg köszönöm a segítséget, de itt leállok. Ez már nem éri meg a belefektetett időt/energiát.

(#36309) cigam válasza Zs0lt (#36308) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Feltelepítetted a hozzávaló .net rendszert? (Az hogy fent van a 4-es vagy a 3.5-ös, nem jelenti azt, hogy lefut egy olyan is ami 2.0-át igényel. Sajna van olyan verzió ami megköveteli egy konkrét verzió létét.)

-Fals alarm, mivel, a bootszektort is piszkálja, vírusnak is nézzhetnénk, de nem mindenki gyújtogató, aki meggyújt egy gyufaszálat.

nussa5 megoldását is megtudod csinálni XP alatt, csak annyi kell, hogy a pendrive-on létrehozott partíciót aktívnak álítod be. Ezt pl. a chkflsh is tudja. (Kijelölöd a pendrive-ot, low level init, itt megcsinálod rajta a primary partíciót, és bejelölöd active-nak)

Ezután már csak le kel formáznod XP alól NTFS-re.

[ Szerkesztve ]

(#36310) Zs0lt válasza cigam (#36309) üzenetére

Zs0lt
(újonc)

Ajaj. Probléma probléma hátán. Most derült ki, hogy az image sem jó. Nem mountolja be a Daemon Tools. Pedig hivatalos forrásból töltöttem (Microsoft Dreamspark). Vissza kell mennem a kályhához és először ennek utána nézni. (Hát nem gondoltam volna, hogy ezzel ilyen sok vesződség lesz.) Mindenesetre nagyon köszönöm a segítséget!

(#36311) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Friss termés Vistára is:

(#36312) GAbre

GAbre
(őstag)

Üdv!
Vki megmondja,h miért nem lehet silverlight-ot telepíteni?

(#36313) Tibi86 válasza GAbre (#36312) üzenetére

Tibi86
(fanatikus tag)

Hali!

Töltsd le ezt!

Csomagold ki 7zip-pel, majd futtasd a silverlight.msp fájlt. Így működnie kell. Amúgy ez egy bug a telepítőben.

Winupdate nem ajánlotta fel? Mert én sosem telepítettem kézzel, csak a windows 8-on, mert azon meg a 4-es verziót ajánlja fel csak.

[ Szerkesztve ]

(#36314) GAbre válasza Tibi86 (#36313) üzenetére

GAbre
(őstag)

Nem update nem dobta fel.
Bár úgy emlékszem,az előző Windowsban benne volt.
Bár ugyanarról a lemezről telepítettem,szval nem vágom.

Köszi kipróbálom.
Aztán ha nem megkérdezem a Windows-ot.
Bár nem sok reményt fűzök hozzá :D
1x kértem a segítségüket,akkor is 3 napig teamviewereztünk,meg telefonon hívott.
Végül újra raktam a rendszert :D

[ Szerkesztve ]

(#36315) Tibi86 válasza GAbre (#36314) üzenetére

Tibi86
(fanatikus tag)

Pedig fel kéne neki. Windows update így van beállítva? (lehet vistánál más a megfogalmazás) A frissítéseket kap rész az érdekes.

Akkor már szinte rokonok vagytok MS ügyfélszolgálattal. :)

[ Szerkesztve ]

(#36316) tisztafa

tisztafa
(újonc)

Sziasztok

A Vista indítása közben feljönnek az asztali ikonok, majd pár mp múlva el is tünnek. Az asztalon jobb klikk - nézet - ikonok megjelenítése - be van jelölve, de ha kiveszem és újra beteszem, akkor előjönnek az ikonok egészen az új indításig. Ezt végiggondolva maga a Vista betöltené az ikonokat, de valami más később letiltja. Van valami ötlet, hogy mi lehet ez?

(#36317) quailstorm

quailstorm
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv, vettem egy új HDD-t, és elkezdtem átalakítani a multiboot konfigurációm. A végén 3 HDD lesz a gépben, de 2 a lényeg, a harmadikon csak OSX lesz.
Most van fent: XP, vista, win7, win8, ubuntu.
Kicsit összekavartam, most 2 HDD-n van boot sector, az egyiket szeretném kiiktatni(windows NT6 bootmgr).
A másikról ha indítok, akkor bejön a GRUB2, onnan megy az ubuntu, azt másoltam. GRUB2-ből indul a frissen felrakott win8 BOOTMGR-je, a helyén maradt win7, és nem indul az XP. Valamint bejegyzés a GRUB2, vissza tudok menni, és a vista is itt van.
A vista a lényeg itt. Az is bejegyzés, be is bootol, de nem talál semmit. IDE-s HDD-ről átpakoltam SATA-sra partíciótükrözéssel. Amikor beindul, kéri az aktiválást, és nem reagál semmire. fekete háttér, kisablak, ha bezárom semmi. Mondanom se kell hogy előtte az egy jó vista volt...
Gondolom valamit elszúrtam, ezt egyébként se így kell, nem linux blabla.
A kérdésem az, hogy ezzel mit lehet csinálni? Vista telepítő helyreállítás? Mert akkor az felülírja a bootmanagert, és lehet nem lesz win8-am... Vagy valahogy át lehet konfigolni? Mert szerintem nem találja hogy hol van.

(#36318) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Vistásoknak is jött pár frissítés:

(#36319) alfa20

alfa20
(tag)

valaki tudna segíteni hálózati problémában?
Újra kellett rakni az egyik gépen a vistát és most fel tettem minden gyári driver-t, de Wifi-n nem akar csatlakozni a router-re, azaz csatlakozik, csak nincs net, korlátozott kapcsolat jön létre, kábelen persze van net. meg néztem a router-en látom a gépet, de a gépel még a router-re sem tudok fel menni, mi lehet a gond?
Megmondom őszintén annyira elszoktam a vista-tól azt sem tudom hirtelen mit hol találok, hol tudom be állítani.

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.