- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Shadowfax #1586 üzenetére
Meg olvastam hogy mik voltak az előzmények, csak gondolta mhátha van valami fejlemeny az ügyben. Most is egy külső házban lakó dvd-írót használnék, ha lenne szives működni, de eddig kb 30 elrontott lemezen kivül nem történt semmi alcohol, nero, ashampoo is folyamatosan rontja a lemezeket egy pioneer 111-el
de lehet meg próbálok még egy direkt usb-s külső irónak elkövetett valamit.
Az még belefér a keretbe a T60 előtt, igaz hogy az nem annyira tetszik mint a mostani, de vadállat erős. -
Lenovo
tag
válasz
Shadowfax #1553 üzenetére
''Amire emvy kolléga utalt a másik fórumon, az a Windows Vista Express Upgrade program, ami a 2006. október 26. és 2007. március 15 között XP-vel vett új Lenovo (3000 és Thinkpad) PCkre és notikra vonatkozik.''
Még egy rossz hírem van, a magyar nyelvű XP-vel szállítottakra nem!! Hogy miért, arról kérdezzétek a Microsoftot. Nekem azt mondták, hogy ''csak''. -
quby
őstag
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Shadowfax #1538 üzenetére
Köszönöm az utánajárást, közben én is olvasgattam, de még sokat próbálgatni nem volt időm. Alaplapcserével nem bajlódok, mert mindenképpen T60-at szeretnék és költeni erre már nem akarok. Ettől függetlenül teljesen okés a gép, maximum kap egy PCMCIA USB 2.0 kártyát és le van tudva a dolog. Ha így nem megy el, akkor családban odaadom valakinek. De még 1-2 dolgot kipróbálok és megnézem Linux alatt is. Hétvégén talán lesz rá 1 kis időm.
Ha esetleg közben belefutna még valaki ebbe és lenne megoldása, akkor ne tartsa magában!
T_
szerk: Ja, és táp nélküli USB-s bizbaszból csak IBM Portable USB2.0 Drive-ot használtam.
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
válasz
Shadowfax #1536 üzenetére
Sajnos közben más dolgom is van, de már az első oldalon találtam 2 tagot, akinek nem segített a lapcsere: a wiz nevű tag kollegájának, és a gkumarnak sem. Az ottani topiknyitón kívül egy itteni hozzászólónak is softver reinstallhoz köthető. Mellesleg egy lapcserével jár új bios, valszeg win reinstall is követi, ha nem pont olyan lapot tettek bele, ami előtte volt (mint gkumarnak pl) akkor az is lehet, h más driverek települnek ... szal nem lehet 1értelműen megállapítani, h a lapcsere a megoldás sztem. 1ébként ez a wiz nevű fazon említette asszem, h náluk a cégénél T41-eknél is előfurdul a jelenség ... persze ez semmit sem bizonyít sem pro, sem kontra, csak az érdekesség kedvéért mondom. Én mindenesetre megpróbálnám több féle win-nel (esetleg más OS-sel), mert ha akár 1 is akad, amivel megy, akkor tuti nem hw hiba.
-
Magnat
veterán
válasz
Shadowfax #1533 üzenetére
Tényleg nem olvastam végig, de a következő hsz-ben is köszöngetik ezerrel, h műxik ... szal az már akkor 2 ember, és előtte meg azt írták, h volt akinek a lapcsere sem jött be ... de mondom, ami nekem elsősorban gyanús, az az, h miért éppen win reinstallkor romlik el mindenkinek az alaplap? Esetleg meg kellene próbálni egy olyan xp-vel, amiben alapból benne van az sp2 ... nekem az van fent és minden ok.
-
-
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #1443 üzenetére
Tényleg nem nagy szám belerakni a ramokat. Én is azt hittem, de aztán könnyen ment: az alján kiszeded a négy csavart, visszafordítod a talpára, kinyit, a tenyértámaszbal felső sarkát óvatosan meghúzod felfelé, akkor kezd elvállni a helyéről, ugyanígy a másikfelét is. Mikor a felső rész elvált, kicsit még döntsd felfelé és húzd magadfelé az egészet, le fog jönni. Én a csatlakozót ki se kötöttem, csak melléállítottam az egészet a gép felém eső végének. Utána memó betesz, majd mehet vissza az egész kezdve azzal, hogy a végét odailleszted a wireless kapcsolóhoz meg a noti sarkához, kicsit megdöntve, majd utána mehet a helyére, aztán bepattintod a sarkait. Csavarok vissza és kész is
-
válasz
Shadowfax #1439 üzenetére
Hm, holnap. Nem nagyon latszik semmi, csak ha leteszem egy sima asztalra, akkor a bal sarkat lenyomva ''billen'' egyet a gep.
Egyetemi gep, szoval annyira nem aggodom, de biztos nem jo az alaplapnak.(Megjegyzem, attol, hogy most ugy tunik, ''igy maradt'', attol meg ez a legmerevebb vazu gepem ezidaig, a regit Thinkpadeket is veri a Rollcage vazzal szerelt T60..) -
amargo
addikt
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1402 üzenetére
Aha. Ezek szerint ezek a kis pakkok ennyit tudnak. Nem gond, mert 99%-ban konnektorról megy, csak kíváncsi voltam. A töltés még mindig nem ért véget, sőt egyre lassul, az utolsó 7%-ra laza 50 perc az előrejelzés
Kíváncsi vagyok hogy ez valami kezdeti formázás-féleség, vagy ez így is marad. Furcsa volt hogy 96%-on volt az akksi mikor újonnan beraktam, lehet hogy az informatikán játszott vele valaki mielőtt leszállították volna.
Kicsomagolás után az első dolgom volt az akksik csekkolása, de idei őszi volt már mind a kettő, szerencsére.
Maximum battery-re állítottam, és így a 2 óra nem mondható épp jónak (végig 800MHz). A TM8000 minden ilyen trükközés nélkül kacagva tolt szűk 4 órát, erős FPS-játék (full teher, 1,5 GHz) mellett is kb másfelet (!), pedig az is 15'', ráadásul abban még erősebb vga van (mob r9700). Szóval ez a 2 óra nem egy bajnok idő, de majd meglátom mennyi lesz ez pár ciklus múlva. Biztos több lenne ha a venti nem járna potyára mint az őrült. De így attól tartok, jelenleg még egy nem túl hosszú filmet sem lehetne végignézni akksiról.
Csináltam egy ''irodai'' profilt nagyobb fényerővel, de minimumra korlátozott procival, hogy a venti kicsit kevésbé izmozzon, meg egy ''gamert'' arra az esetre ha kedvem szottyan CSzni egy picit
Azt árulja még el valaki, hogy az ODD jobb fölső sarka fölött világító kis zöld led mit jelent? Nem mintha zavarna, de nem jöttem rá
Apropo, ODD, a kínaiak gondolom egy az egyben átvették a gyártósorokat, különben nem értem hogy örökölhették meg a klasszikus szuperbandzsa meghajtó illeszkedést
Na még egy hülye kérdés:
Az access connectionsben csináltam két profilt, egy munkahelyi drótost, meg egy másik irodai wlanost. Ha melóhelyt bedugom a hálókábelt, akkor szépen betölti a drótos profilt (buboréküzenet alul), de ugyanakkor rögtön kidob egy ablakot, hogy melyik access profilt akarom betölteni, mikor ehhez a hálózathoz csatlakozom ezen az eszközön. Ez szép és jó, csak épp a felkínált listában csak az irodai szerepel, a drótos, amit tényleg szeretnék, nem.Mit szúrtam el?
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1395 üzenetére
''Manufactured for Lenovo (Singapore) Ltd. Made in China'' (természetesen).
Type 2668-97G
Nekem meg a 2 órás akkus üzemidőtől áll el, ha mindjárt lemerül.
Fölvegyem neked ezt a rémes nyiszmogást is amit az ethernet csati ad ki magából? Csak hogy jobban örülj a magadénak...
Egyébként kezdeti nagy bizalmamat, és ezáltal ennek a 43-asnak a megrendelését is egy kolléga javaslatomra tavaly beszerzett 14'' T42-je ihlette. Lehet hogy igazolódnak a félelmek, és ez TP lassan tényleg nem az a TP? -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1391 üzenetére
Köszi a linkeket, este megvizsgálom őket közelebbről.
Tény hogy ingyen cuccnak kevesebb a becsülete, de mentségemre legyen mondva hogy:
- tulajdonképpen a fizetésem kurtaságának ellensúlyozására kaptam én is laptopot (és ''nyúlom le'' azóta is az újabb beszerzéseket), tehát nem egészen ingyen van azért.
- a korábbi gépeim is ugyanebben a státusban szerepeltek, tehát az összehasonlítás során a hozzájutás mikéntje nem oszt nem szoroz
- egy értékelés során talán nem is baj, ha az ember szeme nem párásodik be a nehezen megszezett jav iránt érzett elfogultságtól
Ha a ventit és a sípolást sikerül valahogy elhalgattatni, akkor azzal a csalódás zöme ki is lesz pipálva, mert amúgy jó kis masina ez. Majd veszek hozzá egy kis passzív usb hubot. Arra meg eddig is nagyon vigyáztam hogy ne üssem-vágjam a készüléket (nincs is az Aceren egy karc se...), legfeljebb ezután is fogok
Hogy ne csak morogjak, megemlítem, hogy a WLAN-ja impozáns. Ahol a TM8000 csak 2 AP-t talál, ott ez 5-6-ot.
Viszont megint csak nem állhatom meg szó nélkül: csináltak rá egy egykezes zárat a fedélre. Néztem is, mondom, zannya, ezek mindenre gondolnak, nemhiába ez IBM... Hát nem. A gép alja nem elég nehéz, pontosabban ehhez mérten a fedél túl nehezen nyílik, így továbbra is csak két kézzel nyitható. Így fuserálódik el egy jó megoldás egy nulladolláros figyelmetlenség miatt
Most már csak az akksiidőt kell szemléznem, kíváncsi vagyok mit bír.
Összességében nekem továbbra is bejön a TP, és ha valaki azt kérdi hogy mit vegyen (nem a félmillás prémium kategóriából) akkor továbbra is habozás nélkül R60at fogok mondani. A T-vel szemben az R60 határozottan pozitív csalódás. -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1388 üzenetére
Nem én vettem
''Alkalmam nyílt lecserélni.'' Vagyis munkahelyi beszerzés volt, és az Acert lepasszoltam egy kollégának.
Passzolhattam volna a T-t is, de gondoltam bakker, itt az alkalom, hogy legyen egy tuti gépem, lássuk mit tud. Ha ismernéd az itteni közbeszerzések menetét... az ember jól-rosszul összebarkácsolt árajánlatok alapján kénytelen dönteni, megnézni és megtapogatni esélyed sincs, és volt hogy a leszállított gépnek nem hogy a paraméterei, de még a gyártója sem stimmelt
A két usb és a firewire hiánya nem ejt kétségbe, de az előbbit -bár nem volt kizáró tényező- továbbra is furcsállom, elvégre nem egy subnotiról van szó, és amúgy a gép lekezelne vagy hat darabot, ha jól látom, egyszóval érthetetlen, hacsak nem a dokkolóegység eladások föllendítésének egy nem túl intelligens módjáról van szó.
A kijelzőről viszont pont olyasmit olvastam, hogy sxga+ kivitelben osztályon felüli (S-IPS, jól emlékszem?). Különben nagyon szép képe van, orbitális szögekkel, csak picit fakónak találom. (Sőt, hogy a kákán is találjak csomót, a jobb alsó sarokban, kb a windows órán van egy kis sötétebb folt is)
A puha fedelet megpróbálom valahogy demonstrálni a készülék tönkretétele nélkülTuti hogy T43ról beszélünk, hacsak nem felejtettem el olvasni
Ha tudsz hatékony tanácsot adni, akkor ne tartsd magadban, bitte. Ha kifakadásnak érezted, akkor bizonyára én fogalmaztam rosszul. Valóban picit többet vártam egy ilyen presztízsű (és árú) géptől, pontosabban van pár amatőr hiba amit egyszerűen nem értek, és a híres masszivitása sem nyűgözött le maximálisan, de mindent elkövetek, hogy fölfedezzem benne azokat az értékeket, amik igazolják a hírét épp úgy mint az árát. Ezért vagyok kíváncsi arra hogy aki régóta használ ilyet, az miért szereti igazán, és miért érné meg neki ismét ilyet venni. Aztán ha nem sikerül, még bármikor visszakunyerálhatom derék Aceremet.(ami persze szintén nem hibáktól mentes)
A konkrétummentes, kicsit elitista ízű ''nem neked találták ki'' típusú válaszokat mellőzhetjük ? -
microfrost
csendes tag
válasz
Shadowfax #1308 üzenetére
160k-t fizettem érte. Ennyit szerintem megért.
Nézd: 1,7GHz Dothan magos proci, 512mega ram, Radeon 9600-as VGA, 40giga HDD, WLAN, BT, SXGA kijelző, igaz, hogy csak DVD ROM van benne, de nagyon ütős kis gép.
Enyiért én csak gyengébb T42-t látam. (rad. 7500, 14'' XGA, stb...)
Hétfőn felhívom a boltot, hogy akkor most hogy van ez. (Bár ők adtak rá fél év garit.) Ettől a géptől nem szertnék megválni, mert nagyon megszerettem, és ugyanilyet nemhiszem hogy tudnának adni (már ha visszavennék). Engem az se zavarva, ha lopott lenne, csak a gari miatt érdekes a dolog. (ha lopott is, biztos, hogy nem egy szegény magyar üzletembert fosztottak meg, hanem valószínüleg egy svédet, mert ha jól tudom mo.-n csak magyar billentyűzetű IBM gépeket forgalmaznak)
-
chivas
tag
válasz
Shadowfax #1190 üzenetére
hello mester na akkor ujra
elso kerdesem amit a sracnak ajanlottal BT szoftver nekemis kene de nincs irva h T42 hoz is jo ez ... mer a win est mindenki szidja de az enyemhez kulon nemtalaltam .. !
2. kerdesem
megnyomom fn + f5 gombot a BT-t tudom on offolni a wlant nemtudom on ra tenni
feltettunk mar drivert a billentyure vagyis nem arra de valami olyasmira(ez eleg keszekusza de nem azzal van a baj hogy katintok ra es nem erzekeli
)
mikor alapalapotba megkaptam a notit jovolt csinaltam minden csinaltam softver updatet minden frisitett azota nemjo ...
otlet ?
amugy mar tobben szoltak lehet kiadok chivas-magyar , magyar-chivas szotarat
elore is -
-
-
-
ans
aktív tag
válasz
Shadowfax #1187 üzenetére
Teljesen igaz, lehet, hogy más a BT.
Neked ez van fenn a gépeden. Ez Widcomm?
Ezeket azért kérdezem, mert én T41-en nem vagyok teljesen elégedett, mert BT fax modemet (fax szolgáltatást) nem ismer fel ugyanannál a telónál, amelyiknél az MS drivere felismerte, és ment vele a faxolás. Viszont ezzel megy a Skype! -
-
-
djDanee
csendes tag
válasz
Shadowfax #1168 üzenetére
Köszi a segítséget... még garis a gép, lehet inkább nem szedem szét, hanem megpróbálom megérdeklődni a boltot, ahol vettem, hátha szerencsém lesz... A windows szerint nincs benne, pedig a kijelző alján ott kis 'lámpája', és elvileg ugy vettem (adták el nekem) hogy van benne.
Még egy olyan segítséget kérnék, hogy valaki betudná linkelni nekem azt az ibm oldalt ahol megtudom nézni a serialja alapján a gépemet hogy mik vannak benne (illetve mik voltak benne amikor eladták elöször...) -
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1151 üzenetére
ÖÖÖ igen láttam, hogy írtad a winyót, viszont megette. Tehát már felpakoltam rá mindent, gond nélkül fut utána rajta minden.. szerintem csak nem tettszik neki, hogy belepakoltam még. most kipróbálom ezt a frisstést, aztán meglátom. Lehet még is egy 100gigás toshibát pakolok akkor bele, ha továbbra is ''hibával'' akar az elején indulni.
amargo
Dr. Akula korán van lehet félre értem, de Te most nem a win-es fn + F5ről írsz?
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1146 üzenetére
Igen már ellenőriztem (még a vásárlás napján, pont 1-2nappal előtte jelentette be az IBM is), köszönöm, hogy szóltál.
dabadab
Húú köszi a segítséget! a cpufreq-et megtaláltam, meg írtak még valamit (thinkwiki-n), aminek a nevét elfelejtettem. De amint időm engedi bele pakolom, igaz nem debianba és így hívják máshol is.
Én is kérdezek, linux alatt az fn F5re miért csak a BT-t kapcsolgatja? A wifit hogy kapcsolom ki? -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1128 üzenetére
Már megnéztem samsung van az enyémben.
A hynix a régebbi idől elég ismert márka.
Én 1gigás twinmos-t vagy PQI teszek elsőnek bele, aztán majd még 1-et vmikor, bár lehet csak 512 és winyó bővtés..
Corsairt tennék bele még. De kingston is jöhetne, de ahol kerestem, emberibb árban tiwnmos/PQI van mind a 2ő elég jó szerintem. Csak kérdés a noti szereti-e?
Hmm most találtam asszem meg is rendelem
SO-DIMM 1024Mb 533MHz Notebook DDR2 CorsAir 22 381 -
atosz
őstag
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1083 üzenetére
Kösz mindent, kipróbálom és majd írom a fejleményeket.
Más: Ma beszereltem az új magyar billt. Meglep, hogy teljesen ugyanolyan, mint az eredeti angol, ami 2 éves múlt. Szóval nagyon bírják ezek a billentyűzetek, le a kalappal az IBM(vagy inkább az NMB) előtt. Az egyetlen különbség, hogy a pöcök kicsit pirosabb még rajta.A gépben egy szem por nem volt, mikor szétszedtem, ez is meglepett. Bár kicsit lehet bénán raktam össze, mert most a gép jobb oldalán mintha jobban ''szétválna'' a ház, mint eddig.
Megint más: vettem bele Ultrabay Slim HDD adaptert is. Hál'Isten simán belement a már meglévő vinyóm. Örültem neki, mert azt hittem, vehetek másik vinyót is...
Csak azért írtam ezt, hátha érdekel valakit, vagy hasonlót szeretne.
Mod: Feltettem az Access BIM frissítést. Én nem találok továbbra sem Recovery CD frissítésre utaló menüpontot. -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #1073 üzenetére
Hehe, most kaptam válaszlevelet.
Tisztelt X!
Az Ön gépére helyszíni garancia nem vonatkozik, kérjük a gépet a szervizpartnerhez, vagy a központi szervízbe beszállítani.
A szerviz partnerek listája a garancia levél hátulján megtalálható.
Az IBM központi szervízének címe: 1017 Budapest Neumann János út. 1. (Info Park, Lágymányosi híd lábánál a budai oldalon).
Szervíz telefonszáma: 382-5885
Hát ezt a telóban is elmondhatták volna.No mindegy, szerencsére jövő hét elején úgyis a BME felé veszem az irányt, onnan meg csak egy köpésre van a központi szerviz.
-
válasz
Shadowfax #971 üzenetére
Semmi szükség nincs caddy cserére nem az a probléma.
Itt a fórumon is árult valaki HP notihoz Panasonic dvd írót 15K körül, amit megnéztem élőben és gyakorlatilag az utolsó csavarig mindenben megegyezik a fent említett 160 rugós csodával, az előlappal sem kell szenvedni hiszen ugyanazon a ponton ugyanolyan csavar rögzíti az adott hp meghajtón az előlapot, amit simán át lehet tenni a meglevő optikai meghajtóról.
Egy gond van vele az interfész ami viszont nem egyezik (kb. az IBM negatívja) és a nyákra van forrasztva.
Bár ennyi pénzért már lehet hogy megérné ezzel foglalkozni.
Ez az eredeti IBM-nek készített Panasonic UJ-842 meghajtó: [link]
Ettől a HP-nak gyártott Panasonic UJ-842 meghajtó az interfészben és az előlapban különbözik, minden más méret, csavarhely ugyanaz a két dvd írón.
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #934 üzenetére
Ez a moderátorság egyik legnagyobb előnye.
Köszönöm a válaszokat. Én is láttam többféle írót a géphez Thinwiki-n, de T41p-vel csak a legbutább volt kompatibilis az IBM oldala szerint. Ezek szerint lehet, hogy az újabbak is jók hozzá? A legjobbhoz, ami DL-t, ''+''-ost is ír, csak T60-hoz írták, meg''curve bezel'' van melléírva, ami gondolom a gépház odalának kialakítását jelzi. Namost a gépem oldala egyenesnek látszik, akkor ez a ''görbe'' meghajtó nem jó bele? -
válasz
Shadowfax #934 üzenetére
Felhívtam ezt a stock replacement központot két DVD író opció árát kérdeztem meg, mondjuk pont nem a T sorozathoz de az árak és a beszerzési cselek szemléltetése miatt leírom ide is:
Az első meghajtó egy 12,7mm-es IBM 92P6575. Ez egy ősrégi DVD író nem tud dual layert írni és csak DVD-R lemezeket ír, ha az IBM parts information alatt beírod hogy IBM R51-es géped van ezt az egy meghajtót jeleníti meg neked opcióként. [link]
Az ára igen kedvező 95293FT
A következő meghajtó egy 12,7mm 39T2671 már nem szerepel az IBM oldalán mint kompatibilis meghajtó, ez egy újabb kiadású DVD író ami kompatibilis az R50 R50e R51 R52 R60 Z60m gépekkel, megjegyzem sem az R51 sem a Z60m parts information keresés nem listázza kompatibilis meghajtónak.
A következő formátumok írását támogatja: DVD-R 8x DVD+R 8x DVD-RW 4x DVD+RW 4x DVD+/-DL 2.4x DVD-RAM 5x CD-R 24x CD-RW 10x.
Az ára 52399FT. [link]
Magyarul ha az IBM kompatibilitási oldalát követed akkor 40 rugóval drágábban rádsóznak egy régebbi írót.
[Szerkesztve] -
THomas007
senior tag
válasz
Shadowfax #904 üzenetére
A gépet Oroszországban vettük, és arra gondultunk,hogy meg lehetne-e azt oldani,hogy az orosz xp mellé feltegyünk egy magyar xp-t. Úgy képzeltem el,hogy megosztom a vinyót és külön-külön a két partícióra felteszem a két xp-t. Szerinted mennyire lenne stabil így a gép? Igazából azért kellett volna magyar xp amit az bim ad,mert gondolom ha csak egy sima xp-t teszek rá,akkor az Ibm-s programok ugyebár nem lesznek fent.Vagy azokat utólag is le lehet tölteni az internetről?
-
CB
senior tag
válasz
Shadowfax #897 üzenetére
Nekem még most sem működik a letöltés.
Időközben gyalogosan megkerestem a Lenovo honlapon a System update 2-t.
Feltelepítettem. Ezek szerint a Lenovo szervere működik. Ha ezek után a System update 2-vel akarok frissíteni, akkor megint kiírja:The package index server is temporarily unavailable
Szerintem a gépemen levő update progi letöltési beállításainál lehet valami hiba.
De hol találom ezeket a beállításokat? Nem szeretném, ha mindíg figyelnem kéne a honlapot a frissítéseket keresve, ha már van frissítőprogim. -
CB
senior tag
válasz
Shadowfax #891 üzenetére
Imádom azokat, akik megpróbálják megkönnyíteni a magam fajta halandók életét.
Csak így tovább. Egyébként azt hittem, hogy én vagyok a hülye, mikor a magyar nyelvűt feltelepítettem, aztán meg csak angolul jött elő a progi. Pedig már telepítés közben azon gondolkoztam, hogy valami templomot kéne emelni azoknak, akik megmagyarították nekünk.Össze- vissza kerestem, hol lehet beállítani a nyelvet, de nem találtam sehol.
Hát, most csalódtam egy kicsit. De gondolom azért idővel megoldják.
Üdv: CB -
Neja
csendes tag
válasz
Shadowfax #884 üzenetére
A wlan-kártya driver frissítés és a touchpad használata közbeni ciripelő hang közt szerintem semmi összefüggés nincs.
Az angol nyelvű fórumon többen írtak erről a jelenségről, általában a Power managment-ben az Energiagazdálkodási séma megváltoztatása megoldja a problémát.
Igazad van! Megnéztem a System Update 2-ben az Installation Historyt. A wlan drv frissités előtt frissített egy UltraNav drivert és egy UltraNav Wizard-ot. Inkább ezekkel lehetett összefüggésben a dolog.
Egyénként érdekes, mert azóta se jött elő ez a ciripelő halk hang és a már korábban említett világító, vándorló zöld pötty sem. -
SNor
tag
válasz
Shadowfax #842 üzenetére
Nem tudom hogy felforrósodott-e. Este minden OK volt, ma megmogattam... Behoztam irodába, és ennyi volt. Este irtam akksiról egy CD-t, de kétlem hogy ez összefüggésbe lenne a dolgokkal. Miután hiba jelentkezett, gépet kikapcsoltam, akksit kivettem vártam 1 percet, majd beraktam. Eredmény ua. Most AC-ről megy a gép az akksit kivettem.
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #835 üzenetére
Nálam nincs syn visual app, ellenben néha rajtakapom, hogy halványkék vagy fekete pötty bukkan fel hol itt-hol ott. Két ilyen syn-szerű processz fut, amik a touchpad-pöcök kezelésén tüsténkednek. Ha bezárom őket, akkor elszállnak az ultranav beállításaim. Ez jobban zavar engem, mint a néha felbukkanó pötty, úh. maradnak. Pláne, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ezek okozzák a bugot.
-
-
Neja
csendes tag
válasz
Shadowfax #823 üzenetére
Szia! Köszi az infókat!
A System Update van fent, le is töltött már jópár frissítést, de pl ez a Hotkey driver nem volt köztük - legalábbis nem emlékszem.
Ha este hazaérek letöltöm a linkről és kipróbálom. Majd jelzem, hogy mire jutottam.
Garanciával kapcsolatban lenne majd kérdésem, de azt is csak este tudom megírni, mert fejből nem vágom a noti gyáriszámát.
Egy kérdés viszont lenne, mert végigolvastam a hsz-eket és többször említitek: mi a búbánat az a NHC ?Valami hardver controll progi vagy mi?
Köszi. -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #774 üzenetére
Hát ma kipróbáltam, rávettem magam hogy leszedjem a palm rest-et a gépről. Hát, azt hittem nehéz lesz, de a 4 csavar levétele után szinte magától értetődően jön le a gépről
Na meg persze vissza is.
Így alkalmam nyílt megpillantani a Rollcage vázat, vagy hogy hívják, hát tényleg elég erős valaminek néz ki, nem egy holmi sarki műanyagnak. Szóval ahogy az egyik haverom szokta mondani, hát ez hivatalos
Érdeklődtem memória ügyben és nekem 1GB-osat 22e-ért mondtak itt Fehérváron (www.demiko.hu), Samsung ramok lennének. A poén csak az az egészben, hogy ami benne van most, az is SamsungÚgyhogy valószínű azok is jók lesznek majd bele, persze a boltban kipróbálható. Na, ha megszabadulok a régi masinámtól, már megyek is beszerezni kettőt. Apropó, ez esetben nem érdekel valakit egy 512M-es modul? Garantáltan működik T60-ban.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest