Aktív témák
-
Otisz
őstag
Egészen véletlenül bukkantam rá egy üzletben itt Szfvár mellett.
Én is azon filóztam, hogy az egyik új akkut kiveszem meg az ODD-t, és így már rögtön 3HDD mehet bele
Épp az imént néztem hozzá Dock II-t is, ami ugye PCI-os...nem semmi, az tuti.
Egyedül csak a touch-pad hiányzik róla, de egy kis noti egérrel pótoltam. -
Egbertsz
csendes tag
Bocs a késői válaszért,de gépnek még csak közelébe sem kerültem.
Ez A31 P jelű és 2653 tipusú gép. Rajta van a P3 logó is.
Szerinted érdemes vele foglalkozni vagy ennyit nem ér az egész?Drágább lesz a javítás mint amennyit ér?
Egyáltalán hol lehet javíttatni tűrhető áron ThinkPadokat? Mert van egy másik gépem is (T 21, 2647)az meg a kijelzőt kivéve tökéletesen működik. Ha rávilágítok lámpával látom is hogy mit csinál éppen . Másik monitort meghajt rendesen.Egyszer huzamosabb ideig adott is képet,de most megint megmakacsolta magát. Csak sima kontakt hibáról van szó vagy itt is lehet valami más gebasz? -
pink75
aktív tag
hja, használom
a másikban meg ott figyel az ultrabay akku
már csak egy jó nagy akku kellene a fő helyre, meg valami izmozós pci vga a dokkbaén, mondjuk, nem szeretem a T40-41-42-ket, mióta sógornőmé leesett egy 30cm-es dohányzóasztalkáról, és a semmi külsérelmi nyom ellenére elszállt a vga.
ebayről aztán vettem alaplapot, jobb procival, beszereltem neki - volt az egész postával 23000Ft...
most kaptam ingyé egy leharcolt armada e500-at, mondván nem megy meg minden baja van
hát nem jól tudták -
Otisz
őstag
eBay-ről rendeltem. Kb 2 hét alatt ért ide, és 4500 Ft-ból meg volt mindennel együtt.
Frankó
Most van 660GB tárhelyem a T40-benN_A_S: ultrabay HDD adaptert kell venni, abba beletenni a HDD-t, mindezt betolni az optikai meghajtó helyére, és kész is.
DVD író ügyben keress meg PÜ-ben, mert van egy db új T40-esbe való dual layeres csapott előlaposom.Scalpel: nem nyert
-
tototos
addikt
-
rootkiller
őstag
-
tomargus
csendes tag
Sziasztok
2010-ig garis IBM ThinkPad X41 típusú subnotebook ot szeretnék vásárolni. Meg kérdeznélek bennetkeet hogy megéri e ez a konfig 100.000 ft ért kereken.A géphez jár még egy CD írós DVD olvasós dokkoló is.
Tipusa 2525-6EG, S/N: L3GM711
konfig:
P M 758(1.5GHz)LV,
2x512 MB RAM,
vadonat ÚJ!!! 60GB 4200rpm HDD,
12.1in 1024x768 LCD (pixelhiba és karcolásmentes),
Intel 900,
Intel 802.11abg wireless(MPCI),
Bluetooth/Modem(CDC),
1Gb Ethernet(LOM),
Secure Chip,
Ujjlenyomatolvasó,
X4 UltraBase + CD-RW/DVD,
4 cell Li-Ion batt,
Eredeti WinXP Pro HUN szervíz partícióval.Az akku 1 órát bír ki aktív használat mellett. Ez rövid idő nem?
Mit szóltok, ez reális vásár volna?
-
Nand_i
tag
Nem teljesen ez a problémakör, de nálam tegnap a Nero vmi power calibration error-t dobott, mikor probáltam cd-t irni. Először azt hittem, hogy elromlott a meghajtóm, de mikor egy másikkal is ugyan ezt csinálta kicsit gyanús lett. A megoldás ez lett, avval a különbséggel, hogy simán csak leállitottam a service-t es letiltottam, hogy ne is fusson. Ez megoldotta, sőt sokkal gyorsabban indult a nero is.
Más:
Biosban le van tiltva a wake-on lan, mégis ha hibernálni próbálom (Xp sp3) és be van dugva a hálókábel, miután leállt a gép azonnal újraindul.Kihúzott kábellel nincs probléma a hibernálással. Esetleg valakinek van ötlete?
-
Gondwana
addikt
Lustaság fél egészség, bocs hogy nem kerestem vissza, de régen 1x meséltem, hogy hasonló lemeznemlátást úgy gyógyítottam, hogy a drive mozgó lencséje alatti prizmáról ki kellett öblítenem egy szöszt a fény útjából. Azt el tudom képzelni, hogy nálad egy szösz mocorog ki-be rakásnál - ez csak egy tipp.
-
piqla
őstag
Kicsereltettem a fedelet egy szervizben, de csak itt, kulfoldon vettem eszre, hogy elbasztak, es a kis pockot hiaba nyomja be a fedel, attol meg nem megy at standby uzemmodba. Bejott a kek kepernyo, gondoltam innen mar csak kikapcsolja magat, de lehet, hogy megsem sikeredett neki.
Emlekeim szerint be volt dugva a kettohusz, de megis eroteljesen villogott a kis ikon... Vagy megsem lett volna bedugva? Mindenesetre amikor ket oraval kesobb bedugtam es be akartam kapcsolni, eljutvan az XP betolteseig egyet sipolt es ujbol elaludt. De most meg megy, szoval remenykedem. Meg csak az hianyzik, hogy itt, a Balti tenger mellett murdaljon meg a gep. Anyam... -
eszizoli
csendes tag
Pontosan, így van ahogy mondod!
Ha már IBM ThinkPad, akkor legyen fullos az érzés!
Viszont túl sokat nem akarok költeni az ügy érdekében, ezért a gyári lemezek megrendelését kihagynám, de ha valaki segít nekem az ügyben, akkor kifizetem a költségeit.
Esetleg fel tudok ajánlani egy vadi új TrakPoint "gumi" bigyót is cserébe!
-
Scalpel
senior tag
Nos, bolcsodal kolléga privát üzenetére válaszoltam, de ide is leírom azt, amit tudok a dokkoló - DVI - laptop problémáról.
Találtam ezt a mappát. Itt a txt leírja melyik mit tartalmaz. Az Itwbook.pdf a régebbi 4x-6x szériát, a tabook.pdf pedig az újabb gépeket taglalja.Nos. Egy DVI pass-through opciónak kell a gépben lennie. Az, hogy van-e benne, a linkelt fájlból típus alapján kiderült. Az én T60-amban van. Azt hiszem a T400-500-akba már mindbe került, de régebben ez nem így volt.
Így állhat elő az a helyzet, ha nincs benne ez az opció, akkor nem tudja meghajtani a DVI portot. Nem a VGA típusa, hanem a gép típusa és felszereltsége határozza meg.
Szerencsémra a laptopinfos T60 tudta.Szerintem driverrel nem megoldható, de én is kíváncsi vagyok arra a linuxos driverhackre.
-
bolcsodal
addikt
No igen...Amikor láttam működés közben ezt a HP-t eldöntöttem, hogy nekem még ilyen TFT sem kell. Szánalmas a képe a mostani monitoromhoz képest...
Dehát ő ilyent akart. Én meg nem erősködöm...
Mindjárt beírom a típusszámot is, állítólag csak erre a típusra korlátozódik a hibajelenség.
Erről a notiról van szó:[link]
A dokkolója ennél butább, nem kezel VGA-kat.
-
Gondwana
addikt
Közben nálam is vannak új fejlemények: kiderült, hogy Ubuntuban a wifi jelerősség visszajelzése pontatlan i2100B-vel:
Olyan AP-re, amire az Atheros közepes jelszintet jelzett, az i2100B maximálisat. Ráadásként iwlist eth1 scan nem is írta ki a tényleges jelszintet (dB) csak valami signal quality paramétert (iwlist ath0 scan jelzett vissza -dB-t is).
Végül a két kártyát váltogatva az iwconfig megmondta a frankót: mindkét kártya ugyanolyan jelszinten volt (-55dB bejövő, -15dB kimenő)
Most az Atheros Fn+F5 kapcsolgathatóságán dolgozok.Ja, és ezexerint hugom T42-jében a Cisco Aironet Windows alatt sem jól jelzi vissza amit lát, AC-ben sem.
-
Scalpel
senior tag
Elvileg bootol USB-ről, van egy halom bootolási lehetőség.
Ennek a vinyójával nincs gond, megfelelően gyors, magam is meglepődtem hibernálásból milyen gyorsan feláll az Xp. Office 2007-es programok is gyorsan nyílnak. 40GB egy ekkora gépben meg elég. Nem is arra használom, hogy adatot tároljak, Vista meg talán kicsit sok lenne neki, szóval nincs gond. -
-
Scalpel
senior tag
R50/51-ben volt FW? Basszus. R60-ban is?
Miért vettem én T60-at... talán mert laptopinfonál az volt...Gondolom a T-k Ultrabayét a vállalati felhasználók miatt hagyták meg.
Egyébként szerintem ha már TP, akkor az legyen minden téren fullos, tehát strapa állóságban is, szóval full Rollcage, és jobb külső borítás. Ezért felejtős nekem az R, még ha van benne FW, akkor is
. Az új T-kben meg már tudom, hogy van FW, szóval nem probléma.
Ha lenne pénzem, és TP-t vennék újra, akkor mindenképp X301.
De mostanság ha pénz nem számít alapon vennék gépet, akkor talán elcsábulnék egy Toshiba R600-nak...
Ja, és köszi az egyetértést!
-
SG3rg0
őstag
Szia, mint már tudod nekem T61p van LG GSA-U10N író van benne dvd olvasással írással semmi gond, de gyakorlatilag cd-t semmit nem tud kezdeni!
Viszem is szervizbe a héten, mondjuk már vagy 2 hónapja ezt csinálja de most van rá időm!
Tud valaki valamit mondani a miskolci szervizről? -
Dottore
addikt
A wide mizéria megérne egy misét. Számomra egy bizonyos mérethatár alatt nincs semmi előnye (ha csak azt veszed, hogy pl. olvasáskor az oldalak inkább hosszabbak mint szélesebbek), csak hátránya. Ostoba divatnak tartom, 22" col alatt (asztali monitor esetében) kényelmetlenebb mint a hagyományos arány. és még nehezebb is tőle egy laptop. Bár ez nem általánosítható.
-
Dottore
addikt
Az nem baj ha emlékeztet. Legalább eszedbe juttatja, hogy milyennek nem szabad lenned.
Szóval a Toshiba történettel csak arra akartam utalni, hogy lehetnek összefüggések amiket ha nem értünk, attól még nem a víz a hülye mert a kacsa nem tud úszni. Ennyi, és nem több. Törekedni arra, hogy megérts valamit és érvelni mellette az nem ugyanaz.
-
Sipi
addikt
Csitt.
Az azért nem mindegy, milyen az a hajlékony műanyag. Szimpla fröccsöntött szirszar, vagy kompozit ötvözet. Egyébként tényleg úgy hangzik, mint amikor a 99k-s Acer mellett érvelnek, mennyire jó anyaga van. Az azonban tény, hogy ez a műanyag erős és hajlékony. Próbáltam régi modellekét eltörni, kínszenvedés, már az is, hogy az anyag fáradni kezdjen - és utána is alig törik, inkább nyúlik.
Most méé pont te szóttál be, még leüvölteni sem lehet a fejed.
Sipi
-
fotel
aktív tag
Elvileg lehet ilyeneket rendelni is, és küldenek valami kevéske pénzmag ellenében, de sosem értettem miért törli le valaki azelőtt a recovery-t mielőtt kiírná két DVD-re. 300Ft-ot meg 20 percet spórol ezzel kb. No mindegy, én T23-as céges volt, uh company policy az, hogy eladás előtt gyalupadra megy a vinyó.
-
mdk01
addikt
Köszönöm.
Megosztani nem akarom csak napközbe kell net ha mászkálok.
Az USB-s stick nem játszik mert nagyon kultúrálatlanul néz ki ahogy kiáll a gépből az a nagy vacak.
Most egy T61 rontsak el egy undormánnyal?
Ma megyek T-mobilhoz és expressz card-os történet lesz, majd beszámolok.Üdv.
-
Adrian Mole
senior tag
Hát ez az, hogy nincs ott
Itt azt írja, hogy megintcsak nem ír semmit, tehát ez azt jelenti, hogy vagy mindenben van, vagy azt, hogy olyan esetleges, hogy nem zúdítják ezt az információmennyiséget a vásárlókra.
Azt hiszem, nem marad hátra más, mint szétszedni a gépet, és belekukkantani
Sajnos nem nálam van, de ezek szerint kézrátétel nélkül nem fejleszthető.
De köszi, mindenesetre! -
fotel
aktív tag
Nem feltétlenül szerpel a specifikációnál, csak a tawbook-ban.
evone: akkor jó nyomorgatást, remélem a cseréig azért kitart melletted a T61, ezeknek lelkük van, ha megérzik, hogy meg akarod csalni, egyből elkedvetlenednek.
Van a lenovonak olyan gépe, amiben cserélhető a VGA?
-
Otisz
őstag
Köszönöm a hírverést
És amint írtad is az utóbbi hsz-ben, teljesen más az Ultrabay 2000 ill. az Ultrabay Slim ODD.
Az utóbbinak az ára is eléggé drámai. A legolcsóbb helyen 40ezerért láttam.Más:
a párommal alkudozunk egy állítólag garanciális X szériás gépre, és nem hajlandó a gép sorozatszámát megadni az eladó.
Váltig be akarja bizonyítani, hogy azzal semmire nem megyünk, csak garanciapapírral.
Az ilyenektől megyek falnak...van eset amikor szükséges a garanciapapír, de akkor is kell az s/n szám...
Mondtam a páromnak, írja meg neki, hogy ha másnak nem hisz, akkor nézzen be ide a fórumra, vagy hívja fel az IBM központi szervízét...grrrrrrrrrrrrr -
Shadowfax
addikt
Őket kellene még felhívnod, bediktálni az FRU számot, hátha olcsóbban adják az eredeti akkut:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285Már válaszoltam amúgy erre a hszre reggel, csak a melóhelyen szakadozik a net, s nem küldte el. Szóval három órája próbálkozom, talán most menni fog.
-
jtrompi
csendes tag
Köszi a gyors választ! Ennek fényében eldöntöttem,hogy gyári lesz, ez a masina megérdemel ennyit.
Általában velem jól járnak a vevők mert vigyázok a cuccaimra, a régi Tecra M1-emet, olyan állapotban adtam el,hogy a srác,aki megvette,azt hitte,hogy ház + billentyűzet csere volt rajta..
Hál'Istennek a TP is karcmentes és meg kell hogy mondjam, eddig messze ez a legjobb gép amivel dolgom volt.
Ja,néztem az x301 tesztjét a youtube-on de egy angol nyelvű komment felidegesített: azt írta a fazon,hogy miért nem tud a lenovo kilépni a 80-as évek formatervezési zsákutcájából ezzel az unalmas dizájnnal és felhozta követendő példának a Macbook-ot. szvsz. Macbook-ot sosem vennék,túl csicsás,ellenben a TP a masszivitást ,a megbízhatóságot és az átgondolt tervezést sugallja.Persze lehet h rosszul gondolom.
Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 10
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- TCL LCD és LED TV-k
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Háztartási gépek
- Vicces videók
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest