- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
ferkoboy #801 üzenetére
Azok importőri listaárak USD-ben, így valamit nagyon elnézhettél.
Szóval nekünk -végfelhasználóknak- nem mondanak semmit, és a tényleges bolti árakhoz képest drágábbak is. Sztem pl. az usanotebook árai mutatják, hogy egy gépet kb. mennyiért lehet megvenni. Persze másnak is lehetnek jó árai, de ThinkPad-ben eddig általában ők a nyerők. Kivéve persze a laptopinfo időnként kapható egyedi darabjait, ott most is van T60 290! ért, bár csak DVD Rom-mal, de hát akkor is best buy!
-
Zola_
tag
válasz
Angyal07 #794 üzenetére
Nem derül ki, hogy lopott-e, és a gép sem tudja elmesélni.
Csak azt tudod megnézni, hogy eredetileg rajta volt-e, vagy sem. De egy rejtett partícióstúl legyalult vinyó még nem jelenti azt, hogy nem megfelelő az eredet, csak esetleg gyanús egy kicsit.
Igen, árulnak gépet DOS-sal, és Linux-szal is, de csak R szériában láttam még olyat. (nekem is volt) -
Zola_
tag
válasz
Angyal07 #792 üzenetére
Ha a honlap garanciát jelez, akkor az elvileg itthon is érvényesíthető. Az IBM szervíz nem vizsgálja a gép eredetét, nem kérnek számlát sem, csak a szériaszám a fontos. A legyalult vinyo gyanús, de tény, hogy itthon is hoznak forgalomba ThinkPad-et XP nélkül.
Érdemes esetleg az IBM központi szervízben megnézetni a gépet, ott ugyanis a szériaszám mellett azt is tudják, hogy milyen sorozatszámú alkatrészekkel gyártották a gépet, esetleg azt is megmondják, hogy szerintük volt-e buherálva. Tel.:382-5885, az infoparkban vannak, és nagyon rendesek. Ha komolyan el akarja adni, akkor talán neki is megér egy kört. Amúgy nekem pl. nem is kéne egy német XP-s recovery CD.Azt a szériaszám alapján meg tudod nézni itt: [link], hogy volt-e rajta eredetileg. Ha van saját XP-d, akkor az összes legfrissebb drivert és IBM utility progit le tudod tölteni a netről, és minden menni fog, csak a rejtett partíciód nem lesz meg, bár azt sokan nem szeretik, mert pár gigát azért elfoglal.
-
Zola_
tag
Nagyon meglepődnék ha elkezdene lazulni a teteje... és ahogy írtad, a gariba ez is belefér, utána meg úgyis egy elavult 3 éves gép lesz.
Ha a ThinkPad valamiről híres, akkor az főleg a strapabírósága, pláne egy T szériás gépnél! A napokban nézegettem egy barátom kb.2 éves T40-ét, céges gép, minden nap hurcolva és használva, és semmi lazaság nem volt a kijelzőnél. (a por azonban nem hasznos)
-
Zola_
tag
Nem érdemes IBM-et venni, csak a nevet fizeted meg vele, és valszeg Kingston az is.
A beszerelés nem egy nagy dolog, egy csavar hátul, és alatta figyel az üres slot. Ha a gyárit szeretnéd cserélni, az a billentyűzet alatt van.
Érdemes körülnézni pl. a kiskerarak.hu-n. A Kingston mindenhol drágább egy kicsit, de élettartam garis. Nekem Kingmax van (3év bolti garival), és eddig simán megy.
Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okos Otthon / Smart Home
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Whisky topik
- További aktív témák...
- ROG Zephyrus G16 16" QHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MacBook Air M1 Újszerű 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4339
- MacBook Pro M1 /8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4338
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged