- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
danielh2
tag
Eredetileg volt egy régi nickem "danielh" amit még 2k2-ben reggeltem, de annak nem tudom a pass-át. Aztán reggeltem a hirdetéses nicket nem meglepő módon egy ipaq eladásához vmikor év elején. Aztán mikor bejött a HSDPA akkor akartam az érdemi részekben is fórumozni, és ehhez reggeltem egy új nicket. A hirdetéseket viszont megszokásból a régin nyomom fel, akár az újjal is lehetne, de lusta vagyok átreggelni.
Tudtommal itt nem tilos a dupla nick mint a H**W-n, vagy igen?Mert van ilyen opció is a belépés menüben h "egyéb felhasználókkal nem lép ki" vagy ilyesmi.
Tudatlan is...de legalább őszinte. Ma azonban nem vagyok humánus.
[ Módosította: Atlantis ]
-
danielh2
tag
Hirdetni nem itt kell, ott az Aprós részleg.
[ Módosította: Atlantis ]
-
danielh2
tag
Tehát akkor mondjuk tegyük fel h mindenki elmegy ehhez az esztergomi céghez (akinél ki tudja h aktuális e a linkelt árlista, vagy raktáron van e a cucc) és megveszi 21-ért, én meg mondjuk adjam 15-ért? Azért megeresztek egy telt az IBM irányába, hogy ott mennyi ez a cucc.
-
danielh2
tag
OK, nade: a drive P/N száma 40Y8621 (FRU-ra magyar találat nem jön ki)
ezen a helyen 21750, ezen viszont ~35000 (bár utóbbi tapasztalatom szerint egy igen drága hely)
Hol lehet a true piaci ár? Gondolom vhol a kettő között.
Itt ph-n 10/24 óta nyomom, először konkrét ár nélkül utána benyomtam ex has egy 20e-es árat, egyik esetben sem kellett a kutyának se, még csak annyi comment sem jött h irreális áron adod öreg, olcsóbban kellene (de mondom, több mint egy hétig konkrét ár nélkül futott a hirdetés). Konkurens nagy HW oldalon ugyanígy, nuku reakció.
Vatera meg egy nagy LOL. Egyfelől amit ott akarsz eladni azt +6%-al drágábbra kell árazni, mert csak a mesében nyeli le az eladó az aukciósház jutalékát. Másfelől, ha minimáláras aukcióban nyomatod (akár úgy is h vállalnád h tőled jön a jutalék le, ugyanannyiért adod mint máshol), akkor a sok majom csak adja, adja be az irreális ajánlatokat, még akkor is ha ott a minimálár, még zárás előtt 2 órával is. Ha a minimálárral megegyező kikiáltási áron adod, a kutyának se kell.
A vaterás freeleecher mentalitás miatt csak min ár nélküli aukciók pörögnek, mert mindenki azt hiszi h fillérekért kap cuccot. Kurrensebb termékeknél ez persze nem így van (pl. egy nokia 6120c-t indítottak 1 Ft ért NMÁ-val és 40,000 felett zárt), de kevésbé kurrens termékeknél (mint az én cuccom) ha beraknám NMÁ-ba akkor tuti az lenne h gyorsan egy freelecher beadja a kikiáltási árat, és úgy marad az aukció a végéig. A jó múltkoriban egy 4-500 ft értékű hw-t raktam be NMÁ-ba és 1 Ft-os kikiáltási árat beadott rá egy freeleecher, így maradt több mint 1 hétig, szerencsére utolsó nap beesett egy 400-as ajánlat, így nem kellett 1 Ft-ért megválni a cucctól. Ebay azért pörög mert a kevésbé kurrens cuccokra is elég vásárlótábor van, akik pörgetik az aukciókat, és elég jó záróárat lehet így elérni. Márha nem K-Eu-ból árulsz. -
danielh2
tag
Ahoj,
Szerintetek az Ultrabay Slim CDRW/DVD meghajtóknak van / létezik hazai használt piaca? Úgyértem van esély ilyet használtan eladni?
ThinkPad CD-RW/DVD Combo II Ultrabay Slim Drive - ról lenne szó.
Ha igen, kb mennyit lenne reális kérni érte? 2008.09-ig van gari arra a gépre amiből származik. És hol lenne érdemes hirdetni?
eBay-en szoktam vásárolni néha, de eladni nem akarok, mert nemhiszem h K-Eu-ból venne vki használtan hardvert, magyar aukciós oldalak meg MLOL-ok.z60-amban volt a drive, de abszolút nem használom, hamarosan meg lesz véve az UB slotba illeszkedő akksi, meg külső DVD íróm is van amúgyis.
Sorry ha esetleg ide nem illő lett volna a post, de TP R/Z topicban láttam h valaki a saját cuccát hirdette konkrétan telszámmal, stb. és még azt se szedték ki
-
danielh2
tag
Nem tudom ki hogy van vele, de az AC volt az egyike annak a két IBM-es programnak amit totális clean win xp install után is feltettem a gépre. Eszméletlenül sok dolgot lehet rajta beállítani, pl. úgy vettem észre h WPA2-PSK-t AES-el nem tud a Win XP beépített wifi kezelője (vagy csak én nem találtam a titkosítás menüben), AC-ben pedig pikpakk be lehetett állítani. (Már volt ahol kellett használnom)
A location switching is nagy királyság. Plusz minden location profilhoz be tudod külön állítani hogy fix IP címet akarsz é, vagy DHCP-t, vagy kisnyúl, ez is hasznos.
Azt is szeretem benne, h elég sokat használok egy olyan wifit ahol a wifi hálóra való fellépés után egy VPN-t is kell indítani ahhoz hogy forgalmazni tudjál a hálózaton. AC-ben be lehet állítani, hogy csatlakozás után automatikusan lője fel a VPN-t. 3 kattintással kevesebb.
Az egyetlen dolog amit fel tudok ellene hozni, h úgy olvastam hogy WWAN-ból (tehát pl. HSDPA modemek) csak az IBM féle beépítettet támogatja, PCMCIA-s vagy USB-s külsőt nem. Ezt valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni?All in all, ha vki csak 1-2 helyen használja a gépet, akkor nem kell, jó a wines wifi is helyette, aki azonban sokat utazik, sokat használja, itt ott amott a gépét annak musthave, a fentiek miatt.
PS. ha vmi nem felel meg a valóságnak, kéretik javítani, nem vagyok informatikus, csak technologically advanced felhasználó
-
danielh2
tag
Hogy on is legyek:
Notebook RAM-ot általában mennyiért szerelnek be gépbe (Thinkpadről lenne ofcoz szó)?Mert adott helyen ahol a beszerelés benne van az árban, 12e egy egygigás RAM (DDR2), máshol viszont ugyanaz a kingston ram 7e körül is megvehető (magában). Ezek szerint 5e lenne a beszerelés munkadíja, vagy csak a wholesale lehúzás esete látszik fennforogni?
-
danielh2
tag
A postaforgalomban érkező számítástechnikai kellék/eszköz 350 euro értékig vámköteles, 3,5 százalékos kulccsal! Tehát ezekre nem vonatkoznak a kereskedelmi vámszabályok, és a 0 százalékos vámkulcs, itt a CN-23 Vámáru nyilakozat érvényesül. Természetesen ezen felül meg kell fizetni a 20 százalékos ÁFA-t is. Tehát, ha rendelsz egy 300 euró (kb. 75 000 Ft) értékű laptopot/PDA-t, akkor arra ki kell fizetni 2625 forint vámot, és 15 ezer forint ÁFA-t.
Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy 10 eurót meg nem haladó adótételt nem kell kifizetni, tehát ha 1500 Ft lenne a vám, akkor azt elengedik, "csak" az ÁFA-t kell kifizetni. A 350 eurós értékhatár felett alkalmazható a kereskedelmi vámszabály, azaz a nulla százalékos kulcs, így 20 százalék ÁFA fizetendő. Ezer euró felett pedig Egységes Vámáru Nyilatkozatot (EV) kell kitölteni, és szintén csak a 20 százalékos ÁFA él. -
danielh2
tag
Utolsó idegesítő kérdésem itt a topicban:
nem tud valaki olyan helyet ahol a 9.5mm-es Ultrabay Slim slotba való műanyag fedőt (angolul: "Ultrabay Slim Travel Bezel") lehetne venni?
FRU: 13N5108
Angolnyelvű fórumok szerint discontinued státuszú, az IBM nem árulja. Vaterát már megnéztem, nincs. Először Mo-n érdekelne, ebayen én is meg tudom keresni, viszont a google nem ad magyar találatokat.Más: az IBM Spare Stock Request Handler-t kb hány hívás után lehet elérni? Én ma 10-szer próbáltam, különböző időpontokban és mindig foglalt volt.
-
danielh2
tag
Sorry az offtopicért de a R/Z topic nem pörög és az azonnali notebookos kérdésekben sem kaptam értelmes választ azon túl hogy google.
Szóval, egy TP z60t-hez szeretnék egy _EREDETI_ 7 cellás akkut vásárolni.
P/N: 40Y6793
FRU: 92P1125Hol tudom ezt Mo-n a legolcsóbban megtenni és kb mekkora árra számítsak?
Az itt többször említett IBM Spare Stock Request Handler foglalkozik akukkal? Amennyiben igen, hogy kell onnan vásárolni?Másik kérdés: amikor lehajtom a gép fedelét egy bizonyos mértéken túl (tehát nem csukom még le) akkor elalszik a kijelző. Letiltottam azt hogy lecsukás esetén kapcsoljon készenléti módba, ennek ellenére csinálja, még boot közben is, biosban is. Ez mennyire normális?
Volt még az ősidőkben egy Compaq Armadám, és amikor ez ugyanezt csinálta, akkor inverter hibája volt (asszem) és mivel nem volt már garos, csillióért javították csak meg. Most még garis az IBM, tehát ha ez javítható, minél előbb meg akarom csináltatni.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged