Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz tototos #2713 üzenetére

A BIOS-ban beálílthatod, hogy a rejtett rész mennyire látszódjon. A védelem állapota desabled, normal és secure szokott lenni. Alapban normal, vagyis az oprendszerek látják, de neézkes felülírni. Átállíthatod secure-ba, ilyenkor nem látszik, nem lehet felülírni. Viszont nem is tudod kiírni a recovery készletet, mert a Win nem fogja látni. :) Telepítés előtt érdemes erre tenni, akár secure-on is hagyhatod. Ha kell róla valami, visszateszed normal-ba.

Nem tudom megnézni, hol van ez a program. Nincs T61-em, sem Vista-m. Nem hiszem, hogy nálad ne lenne fent - nézd át az összes program között. Többféle menü is szokott lenni, a lényeg, hogy IBM vagy Think vagy ilyesmi szavak vannak benne. A weboldal szerint is itt kell lennie...
    Addig ne szedd le a Vista-t, míg nincs recovery készleted!

Ezen az oldalon beírhatod a géped sorozatszámát, vagy alatta egyesével kiválaszthatod, hgoy notebook, t61, a hátoldalról leolvasva kiválasztod a típusát és modellszámát, majd a kívánt oprendszert. (Jelen esetben XP-t akarsz feltenni, tehát azt.) Pár bejegyzést kapsz, a drivers and softwares olyan oldalra visz, ami a megfelelő cuccokat tartalmazza. A drivereket fel kell tenned, valamint:

- ha használsz bluetooth-t, az iszonyatos méretű Bluetooth Enhanced Data Rate software is jöhet
    - ha van tapipadod, akkor az utranavos cuccokat is. (Elég a driver, a utility akkor kell, ha spéci beállításokat akarsz. De a sima driver telepítése után is sok mindent lehet állítgatni. A utility pedig feltesz pár háttérben futó marhaságot is.)
    - Power Manager és Battery *** cuccok
    - vannak olyanok, amelyek a nevükben Access Help, Help Center, stb-t tartalmaznak. Nem szükségesek, valamelyikük kell ahhoz, hogy az Access IBM gomb menjen Win alatt. De megint csak sok marhaságot felpakol.
    - a Hotkey Utility jöhet
    - EasyEject felesleges (és szar is)
    - Keyboard Customizer felesleges
    - a ThinkVantage programokból szerintem semmit se tegyél fel... Az Access Connections nem mindenkinek működik, otthoni felhasználásnál meg úgysem használod ki a képességeit. Ráadásul ez is beül a memóriába.
    - Egyedül a fingerprint cuccosok mehetnek fel, ha használni akarod. Nem árt még a TPM modul sem.

Bővebbet nem tudok, mert én csak általában a T61-esek oldalát nézem. Te ismered a pontos típust is, ha azt beírod, nem ajánl fel olyan drivert, ami nicns a gépben. (Nekem most 4-5 féle wireless drivert is mutat.)

Sipi

Aktív témák